Cum Formulam Contestatiile La Executare In 2022 Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite Judecatoresti-Codul De Procedura Civila Modificat Legea 310-2018

Ati primit acte de executare silita? Model de contestatie la executare 2022

Contestati executarile silite ilegale in 2022 pornite de banci si recuperatorii de creante

Contestatiile La Executare va pot salva de executarile silite ilegale, va pot scapa de recuperatorii de creante si de bancile care pot executa abuziv si va salveaza casa de la vanzare.

Trebuie sa stiti ca singurul mod de a scapa de o executare silita este formularea unei contestatii la executare. Nu exista alta metoda decat trimiterea contestatiei la executare catre instanta de judecata care la randul ei se ocupa de verificarea legalitatii sau ILEGALITATII din actele de executare silita.

Anul 2022 a inceput cu o explozie de executari silite pornite de la executorii judecatoresti la solicitarea recuperatorilor de creante , a bancilor si a IFN-urilor dar multe dintre executarile silite pentru care avem procedura de contestatie la executare in 2022 formulata vizeaza facturi vechi de la telefonia mobila, utilitati, apa lumina curent dar si executari silite de la datoriile acumulate in afara tarii de catre romanii plecati din tara.

Sunteti executat silit? Completati formularul de mai jos :

Update februarie 2022: Unele dintre motivele de contestatie la executare silita au fost eliminate de catre CCR.

Poate va aduceti aminte de obligatia tuturor recuperatorilor de creante si nu numai de a trece prin RNPM adica registrul de publicitate mobiliara, toate contractele cestionate la recuperatori sau cele pe care le puneau bancile in executare silita si de a le nota in acest registru.

Amintim ca incepand cu luna februarie 2022 aceasta obligatie nu mai exista prin urmare daca veti gasi acte de executare silita care nu au formulata aceasta procedura, nu veti mai putea invoca un asemenea motiv pentru anularea executarii silite insa urmariti mai jos ce motive pot fi invocate in 2022 cu privire la anularea executarilor silite.

Contestatiile NU se depun la executor si DOAR in instanta.

Astfel, daca ati primit orice fel de executare silita, pe cont prin poprire, la serviciu, la banca, vi se scoate casa la vanzare sau aveti sechestru pe bunuri, cititi mai jos ce aveti de facut fie ca va executa baca fie IFN-ul sau recuperatorii de creante.

S-a schimbat procedura de contestare a executarilor silite iar din 2018 si evident cu aplicare si in 2022 se va urma o noua procedura prin care cei care sunt urmariti de catre banci, ifn-uri sau recuperatori de creante isi vor putea face dreptate in fata instantei de judecata si vor putea solicita anularea executarilor silite prin contestatia la executare.

Contestatiile La Executare
Contestatiile La Executare

Ce noutati apar pe acest segment al executarilor silite?

Ce trebuie sa stie un debitor urmarit silit de catre o banca, un ifn un recuperator de creante sau chiar daca a imprumutat bani de la camatari?

In primul rand aveti dreptul sa contestati ORICE executare silita care:

 • vi se pare ca este abuziva;
 • este inceput pe ascuns;
 • este inceputa impotriva dvs. pentru o suma excesiv de crescuta;
 • daca este in baza unui contract de credit atunci executarea este posibil sa aiba si elemente ce tin de legea clauzelor abuzive;
 • daca creanta este prescrisa;
 • daca actele de executare sunt efectuate ilegal.

Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite ce sunt aplicabile din 2022

Modificarile constau in faptul ca toti cei enumerati mai sus, vizati de executarea silita fie ea imobiliara sau mobiliara, sau cei cu probleme la restituirea ratelor ori care au ajuns deja pe “mana” recuperatorilor, vor trebui incepand cu 2022 sa isi modifice strategia prin care vor contesta executarea silita.

In primul rand ramane valabila strategia de mai jos:

Astfel, pentru a intelge mai bine, vom cita vechiul text de lege si noul text de lege modificat de legea 310/2018.

Vechiul text de lege – art. 713 alin.2 cod procedura civila –

2) În cazul în care executarea silită se face în temeiul unui alt titlu executoriu decât o hotărâre judecătorească, se pot invoca în contestaţia la executare şi motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului cuprins în titlul executoriu, numai dacă legea nu prevede în legătură cu acel titlu executoriu o cale procesuală specifică pentru desfiinţarea lui.

 • Noul text modificat – art. 713 alin. 2 cod procedura civila –

(2) În cazul în care executarea silită se face în temeiul unui alt titlu executoriu decât o hotărâre judecătorească, se pot invoca în contestaţia la executare şi motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului cuprins în titlul executoriu, numai dacă legea nu prevede în legătură cu acel titlu executoriu o cale procesuală pentru desfiinţarea lui, inclusiv o acţiune de drept comun.

Ce s-a modificat cu privire la contestatiile la executare?

Observam diferata, in sensul ca textul modificat face trimitere in cazul in care executarea silita este pornita in baza altui titlu executoriu decat o hotarare judecatoreasca, respectiv in baza unui contract de credit, cu banca ifn sau cesionat la recuperator ori contract imprumut la notar cu un camatar, la faptul ca debitorul sa poate sa invoce  motive de fapt sau de drept doar daca pentru anularea acelui titlu executoriu nu exista o cale procesuala specifica sau o actiune de drept comun.

Astfel, cei care vor dori sa invoce caracterul abuziv al unor clauze din contractul de credit, sau sa solicite instantei de judecata sa anuleze dobanda contractuala abuziva, ori dobanda penalizatoare, sau orice alta clauza de natura sa debalanseze contractul titlu executoriu vor trebui sa urmeze procedura de mai jos

Cum contest executarea silita incepand cu 2022?

 1. Primesc actele de executare silita de la executor dupa ce Banca,ifn-ul,recuperatorul de creante sau camatarul mi-a deschis dosar de executare silita, ce fac?
  In termen de 17 zile iau legatura cu un avocat specializat in executari silite si formulez ceea ce se numeste generic o contestatie la executare.

Cum contest executarea silita si metode de aparare impotriva executarilor silite pentru 2022?

Avand in vedere modificarile operate, debitorul contestator , trebuie sa formuleze o contestatie la executarea cu privire la ACTELE de executarea – somatie, instiintare de incepere a executarii silite, proces verbal de cheltuieli de executare,incuviintarea de executare silita data de catre instanta,proces verbal sechestru etc.

Primul pas – debitorul formuleaza contestatia la executare unde poate invoca neregularitati cu privirei la actele de executare STRICT si anume-
– nementionarea sumei executate si / sau modalitatile de executarea, ilegala mentionate;
-lipsa de reprezentant in cazul punerii in executare cu privire la recuperatorii de creante;
-necertitudinea sumei;
-incompleta intocmire a actelor de executare etc.

Cititi si :

Cel ce-al doile pas-  
Debitorul va trebui sa deschida  o actiune suplimentara fata de contestatia la executare prin care sa invoce toate aspectele de nulitate absoluta cu privire la tiltu executoru si anume contractul de credit sau de imprumut persoana fizica, cum ar fi invocarea clauzelor abuzive, inghetare curs , reechilibrare grafic rambursare, etc.

Cel ce-al treilea pas-
Dupa ce a deschis contestatia la executare dublata de actiunea pe drept comun prin care solicita anularea partiala a clauzelor contractuale, debitorul trebuie sa solicite instantei de judecata , suspendarea executarii silite.

Ulterior, dupa suspendarea dosarului de contestatie la executare silita pana cand dosarul deschis pe drept comun de anulare a tuturor clauzelor abuzive ingehtare curs sau chiar reechilibrare contractuala, ramane definitiv iar ulterior acestui moment, debitorul se va putea duce cu hotararea din dosarul pe drept comun si -o va putea folosi in vederea anularii executarii silite avand in vedere LIPSA CERTITUDINII TITLULUI EXECUTORIU.

Concluzia – debitorii vor fi nevoiti sa deschida doua actiuni prin care sa dovedeasca de fapt abuzurile la care au fost supusi prin inserarea unor clauze ce fac imposibila desfasurarea in conditii normale a unui contract de credit sau de imprumut si una prin care sa conteste de fapt executarea silita pe baza necertitudinii creantei puse in executare silita.Inclusiv retractul litigios va putea fi pus in discutie pe marginea motivelor de anulare a executarilor silite.

Pentru ce executari silite se va aplica noua procedura de contestatie la executare dar si acele noi metode de aparare impotriva executarilor silite?

Atentie – Executarile silite incepute dupa data de 21.12.2018 vor fi supuse noii proceduri de contestatie la executare.

Av.Drd. Cuculis A. – Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite 2019

Ati primit acte de executare silita sau sunteti deja in procedura de executare silita? Completati formularul de mai jos pentru a verifica legalitatea actelor de executare silita primite si gasiti Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite.

285 comments to “Cum Formulam Contestatiile La Executare In 2022 Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite Judecatoresti-Codul De Procedura Civila Modificat Legea 310-2018”
    • Buna seara, daca o contestatie la executare este pe rol in faza de apel, poate executorul scoate cota parte detinuta dintr-un apartament la vanzare? Daca este scoasa la vanzare si vanduta, si eu castig totusi apelul, cum recuperez acea parte vanduta? Multumesc de raspuns!

      • Buna ziua.De 5 luni am primit o proprire oe salariu..din executare silita la un credit si mi se face oprirea de 33% si de catre fabrica unde lucrez si de catre banca.Este normal sa mi se opreasca de 2 ori din salariu pentru aceeasi proprire?Ce pot face in aceste caz sa nu mi se mai opreasca si de la banca si de la angajator?

       • Buna seara,eu suferind un accident de munca in strainatate,nu am reusit sa ma mai intorc acasa,evident trecand printr-o serie de recuperari medicale, nu am fost in masura sa muncesc si sa platesc suna restanta la banca,asa va am ajuns la recuperatori.Am platit la un momentdat cateva rate dar azi ,ma trezesc cu o suma impresionanta de plata,si ci o executare silita!Doream sa stiu, daca de aici de afara se poate plati esalonat, daca se poate ajunge cumva la un consens.multumesc

       • Stima! Vin si eu cu o intrebare daca am o pensie de 1250 lei pot fi executat silit prin poprire caz in care am o pensie sub salariu minim pe economie..

       • Buna seara dacă creditul a fost in 2008 și am rămas cu 540 € iar eu nu am mai plătit din 2012 ma poate executa

      • Am primit o executare silită sau somație, mi se cere să plătesc toată suma,este vb de 12.045.39lei,trebuie să plătesc toată suma o dată sau pe rând?

      • Am și eu la credius un credit de 2700 și mia făcut rate de dau înapoi 16000 ce pot face

      • Buna ziua.mi s a pus poprire pe salariu..după ce am achitat integral suma cei de la bej mi au mai adăugat înca 4150 de lei după ce am platit 19000 de lei pentru un overdraft de 15.000 de lei..chiar pot sa adauge o alta suma peste cea care a a făcut poprirea inițial,ei au motivat că s au adăugat penalități ..deși după angajamentul meu de plata integral au spus că mi va da adresa de închidere a dosarului și am virat suma rămasă Intr un cont indicat de bej.

      • Buna seara! Am primit recent un titlu executoriu pe mobile si imobile,dupa unul de proprire de 1/3 pe cont si salar din in 2015. Cum sa procedez pentru contestatia cererii de anulare a ultimei somatii? Nu am posibilitatea de a plati nici o suma de bani,nu detin nici bunuri sau proprietati si din ce am citit reiese ca totul s-a facut intr-un mod abuziv chiar si cu suma datorata care s-a majorat cu mult peste valoarea reala din contract 5000eur credit initial – rate platite si propriri pe salar.. am ajuns la nemaipomenita suma de 6700 eur cu tot cu cheltuielile executoriului.la care sa mai adaug ca acest credit a fost facut in 2006, am primit abia dupa 2015 o prima somatie de plata, iar cea din urma venind dupa 7 ani …nu ar fi trebuit sa se prescrie?sau sa fie nula?Abuziva este sigur pt ca nu am primit nici o instiintare sau grafic de recalculare din partea bancii creditoare cum nici notificari de a fi facute propriri pe salar, fiind pusa in situatia de a platii in dulu acea cota parte, o data de catre banca la care am cont si odata de catre firma angajatoarela care nu mai lucrez in prezent dar am obtinut o declaratie ca mi au retinut banii in perioada 2016-2017; dupa care am ajuns din nou in imposibilitatea platii.ce ma indrumati si daca se poate sa ma ajutati cu cererea de anulare a ultimei somatii.

    • Bună ziua Am o SOMATIE de executare silită pe salariu, de 3 ani acum imi vine o SOMATIE imobiliară! Nu stiu ce vor!!Ce pot face!?Va rog sa imi puteti da un SFAT sau sa ma ajutati cu o contestație…

    • Buna ziua, am primit scrisoare cum ca mi se face poprire pe conturi pt un credit din 2011, iar ordinul jedecatoresc din 2015. De cand a fost ordinul eu nu am platit nici un ban, 3 ani am fost plecat din tara iar acum mi-au gasit acest cont bancar. Mai este valabil acel ordin ? Daca fac contestatie se poate prescrie datoria ?

    • Bună seara mi sa instituit o proprire pentru un credit la BCR in valoare de 76000iar soțul este coplatitor este normal sa primești amenințări că ți sa pus sechestru pe mașină și că ai 5zile sa o predai că dacă nu poate sa te nopreasca poliția în trafic și să-ți ridice mașina

   • Buna ziua ..am.avut un abonament neplătit la telefon din 2009 de 300 lei si acum Creșterea imi cer suma de 2500 lei dupa 10 ani …

    • Buna ziua,am mai multe popriri,din cauza unui divorț,el nu apare pe contractele de credit,nu am mai putut plati si acum ,m.au executat!Cum pot dovedii ca nu am din ce sa traiesc,pentru ca iau salariul jumatate,din care plătesc o rata La o bancă si la servici CAR!Se poate face ceva sa ajung doar la 1/3?

    • Buna ziua!
     Si eu sunt in acelasi caz, din 2009 300 lei la vodafone, si acum am primit sechestru pe mobil. Au trecut 26 de zil3 de la primirea plicului. L-a primit bunica mea si eu nu am știut de el pana azi. Ce as putea face?
     Va mulțumesc anticipat!

   • Buna seara,eu suferind un accident de munca in strainatate,nu am reusit sa ma mai intorc acasa,evident trecand printr-o serie de recuperari medicale, nu am fost in masura sa muncesc si sa platesc suna restanta la banca,asa va am ajuns la recuperatori.Am platit la un momentdat cateva rate dar azi ,ma trezesc cu o suma impresionanta de plata,si ci o executare silita!Doream sa stiu, daca de aici de afara se poate plati esalonat, daca se poate ajunge cumva la un consens.multumesc

   • Buna seara am și eu o întrebare dacă au inceput sa mi se pună poprire pe salariu de ce mi sa mai pus sechestru pe masina

   • Am un credit si am fost executat . Dar ce ma surprinde este ca i sa cerut la gigant si este executat si sechestrat masina personala inclusiv din indemnizația de creșterea a copilului. El depinde de acea masina are doi copii mici din care unul cu autism. Masina va fi scoasă la licitație pe doi lei ca asa este legea. Nu am girat cu vreun bun.

   • Buna ziua !Am avut un imprumut la Provident de 2700 lei in2017 anul acesta in august m.am pomenit cu poprire pe salariu pt o suma de 4200 de lei am platit jumatate din bani .Se mai poate face ceva ?Tin sa mentionez ca hotararea a fost trimisa la adresa veche la care nu mai locuiesc .Eu nu am nici un act doveditor decat ma informat telefonic dupa ce am sunat eu la executor sa vad pt ce am poprirea !

     • Bună ziua am avut 2 credite în 2007 la Bancpost și Pireus am fost bună platonica până în 2009 odată cu venire crizei ratele mi s-au dublat fiind în posibilitatea de a mai plăti iar în 2017 când m-am angajat mi s-a pus poprire pe salariu dar sumele pe care le am de restituit sunt enorme. Am făcut credit de 15 000 și trebuie să returnez 60 000 e legal?

     • Buna ziua ma numesc adrian si am facut un card de cumparaturi in valore de 1200de le la banca BANCPOST IN 2016 si acum mea pus proprire pe contul bancar cei de la Banca trasilvania cu suma de 2670 de lei pt ca banca Bancpost nu mai este la noi sa preluato Banca Trasilvana ce e de facut cum de meau pus atat restanta sau penalitati si mau data la recupreatori

   • Am un dosar de executare din anul 2010.Incheierea instantei de admitere a executarii este din 2010,dar la cererea mea mi-a fost inminata in data de 14.01.2020 (pe baza de semnatura) iar in continutul ei nu se spune nimic despre cuantumul sumei executate si nici despre cheltuielile de executare.Pina la aceasta data nu am stiut de existena ei.
    vreau sa stiu urgent : SE MAI POATE CONTESTA O ASEMENEA INCHEIERE SI CU CE SANSE DE A ANULA EXECUTAREA ?
    Mai am putin pina la expirarea celor 15 zile.

   • Buna ziua,bunica mea a cumparat o casa cu chitanta de mana prin firma imobiliara acum 22 ani si ar vrea sa faca actele se poate?

   • Bună seara am și eu o problema și va rog frumos sa ma ajutați am fost executat silit de o firma de recuperatori creanțe care se numește prosperocapital am plătit suma datorata nu am primit dela executor nimic cum ca am ancheiat orice socoteala cu iei am dat de executor pana la urma și mia dat prin mail dosarul cu încheierea datoriei acuma mai pot apărea în biroul de credit dacă am plătit la executor tot și am și dovada de încheiere dacă mai apar spunețimi cum fac sa ies

    • Salutare am cateva intrebari sa va adresez daca imi permiteti si daca sunteti amabil sa imi raspundeti:

     Este posibil ca o firma (SRL) care nu este inscrisa in ANPC sa ma execute?
     Este posibil ca aceasta firma sa ma execute daca creditele sunt prescrise? Din ce am inteles vrea sa ma execute pe gaj, este posibil asa ceva?
     Au vrut sa imi scoata casa la licitatie, am facut contestatie si am oprit scoaterea la licitatie a casei. Am sanse de a castiga aceasta lupta tinand cont ca creanta nu este certa, lichida si exigibila?

   • Buna ziua! Am primit ieri de la banca un mesaj că am suspendată linia de credit. Am un proces pe rol s- a judecat fondul și apelul inca nu. Mi-a executat cheltuieli de judecată. In hotărârea de la fond scria de îndată. Este corect să ceară să plătesc până nu se termină și apelul? Hotărârea este dată lavsfarsitul lunii iulie

  • Sun cu un credit la BCR cu restanta de 170mil..nu am platit datoria 6 luni de zile ca am ramsd fara serviciu..banca a trimis dosarul la ofiterul lor de credite care m.a anuntat ca treb sa discutam in vederea datoriei pe care o avem si sa ajungem la o intelegere. In timoul acesta eu am reluat plata ratelor doar ca nu am putut ajunge cu plata ratelor la zi. Ei au vazut dar pe motiv ca sunt multe zile de intarzaiere si penalitati puse destul de mari..am ajuns la intelegere ca daca platim in continuare cu o suma mai mare nu da drumul la dosar..datoria sa ramana stopata la acea suma fara sa mai curga penalizari dar sa platesc lunar pana la eouizare. Ceea ce am si facut. Acum in ianuarie am primit telefon de la KRUK si am inteles ca BCR mi.a vandut datoria l.a ei..voiau sa discuta in vederea recuperarii datoriei..suna continuu..Nu stiu cum sa pro edez

  • Salutare.
   Am câștigat un proces la Slobozia , Jud Ialomița , in care se spune că, comisionul de acordare este abuziv. Pot cere nulitatea absolută a actelor executării silite?

   • Buna ziua,

    Am facut succesiunea in urma decesului tatalui meu. El a avut un credit la banca si cumva a ajuns sa primească somatie, dosarul ajungand la un birou de executare. In ultimele luni am platit o rata lunara la BEJ.

    Acum ca avem certificatul de mostenitor, cum ar trebui sa procedam ca sa aflam daca a avut asigurare cand a facut contractul la banca? Ma gândesc ca poate nu mai trebuie sa platim restul de bani.

    Va multumesc anticipat!

  • Buna ziua.
   Am primit un plic de executare silita in data de 13.04.2020, este vorba despre un imprumut bancar de la Ing, facut in 2011. Mentionez ca acest imprumut l am facut pt altcineva, nici nu stiu daca a fost platita vreo rata sau nu.
   Deja mi s a facut proprire pe cont si as dori sa stiu ce urmeaza daca nu voi achita toata suma datorata si totodata daca am vreun drept de a face o contestatie .
   Va multumesc si astept raspuns.

  • Bună ziua! Ma puteți ajuta va rog am o proprie și doi minori în întreținere stau și cu chirie cum pot sa procedez sa nu mi mai facă proprie ținând cont ca eu am făcut împrumut cu un bărbat care nu eram căsătorită și de curând mai mam trezit ca mai am o proprire dar nu știu de unde? Înțelesesem ca banca nu-ți mai poate face proprire dacă ai o suma mai mica de 10000ron

  • Buna seara doresc sa va intreb in legatura cu o executare ,proprire pe conturi din urma unui credit bancar suma imprumutata de 36000 ron de la BCRcredit luat in data de 24.01.2008 pe 10 ani din care am achitat o parte iar in data de 27.01.2021 am primit o instiintare privind masura de proprire in care sunt instiintata ca datorez suma de 35763,88ron.Mentionez faptul ca am platit o perioada de 4 ani daca nu mai mult iar din anul 2014 am plecat la munca in strainatate si am fost in imposibilitate de plata si in acest interval nu am primit nici un fel de corespondenta s-au de informare privind aceste actiuni . Va multumesc si sper sa primesc un raspuns la aceasta problema.

  • Bună seara mi sa instituit o proprire pentru un credit la BCR in valoare de 76000iar soțul este coplatitor este normal sa primești amenințări că ți sa pus sechestru pe mașină și că ai 5zile sa o predai că dacă nu poate sa te nopreasca poliția în trafic și să-ți ridice mașina

  • Am o executare silita din 2015 pt neplata pensiei alimentare,eu avand acte diveditoare ca am platit. D-na executor mi-a trimis instiintare cu privire la poprirea de 1/3 din venturi pe 14 ianuarie 2022 si tot atunci mie mi-a fost blocat contul bancar si nu pot scoate niciun ban. Suma datorata ar fi de 6.700 cu comisionul dansei si eu pe 14 ianuarie aveam in cont 3.700 lei,salariul meu fiind de 3.000 de lei. O treime din salariul meu ar fi 1.000 lei,nu toata suma existenta in cont.Ce fac in situatia asta pt ca nu pot scoate bani sa-mi platesc facturile,sa-mi procur hrana zilnica? Am incercat sa iau legatura cu dansa si nu-mi raspunde la telefon fix si mobil si nici la cabinetul dansei nu e de gasit.

 1. Se poate invoca in contestatie prescriptia in conditiile in care contractul de credit a fost incheiat in urma cu 10 ani si s-a emis executarea silita in oct 2018?

   • Bună ziua.Am făcut în 2008 un credit de nevoi personale.In 2010 datorita taierilor salariale nu am mai putut plăti. Am poprire pe salariu de 4 ani,iar mai nou am primit și somatie de executare imobiliară. Mentionez ca la adresa unde locuiesc sunt copropietar cu 1/2 din imobil.Ce pot face în acest caz?

    • AM fost executat de Raifensen printr-un executor judecătoresc….apartamentul ipotecat pierdut…..pentru ce mai sunt executat….cu propiri pe salariu dacă si-au luat proprietatea ipotecata…..?

   • Buna seara. Cum e posibil sa fiu executata silit pana la implinirea minorei a 18 ani in urma unei sentinte in care se spune ca sunt obligata la plata pensiei alimentare pana la 18 ani…Executorie in ceea ce privește minora…Am inteles ca a obtinut de la judecator ” ceva” care ma obliga pe mn sa platesc prin executor , pana la 18 ani pensia alimentara…Sentinta a fost data in sept 2019. Pana in septembrie eu i-am trimis minorei care are 16 ani jumatate, in fiecare luna, prin contul ei bancar sume cuprinse intre 350-400 lei. De ce mai sunt executata silit daca am platit? Este adevarat ca in sentinta scrie ca datorez pensia alimentara din momentul ibtroducerii actiunii, adică mai 2019…Pana la aflarea sentintei eu mi-am facut datoria de parinte si am trimis banii copilului in cont, pe chitante este scris clar pensie alim luna….etc

  • Buna ziua,
   Eu am fost in proces cu tatal fetitei mele pentru pensia alimentara si sa stabilit ca trebuie sa plateasca lunar 1/4 din salarul net. El a fost de acord sa plateasca si din momentul ce a venit sentinta judecatoreasca definitiva.Problema este ca el a platit pensia incepand cu luna aprilie 2019 pe luna respectiva pana in prezent,dar restanta pensiei care trebuie sa o plateasca este din noiembrie 2018 si el banii respectivi vrea sa-i plateasca cate putin in fiecare luna pana ajunge sa se achite de restanta in val de 3600ron,el acum vireaza in fiecare luna din restanta suma de (170ron pe luna). Eu vreau sa plateasca toti banii care e restant o data nu in rate cum vrea el. Ce e de facut?

    • Pentru o dobândă de 365pe an pot să fac plângere penală chiar daca aceasta este prinsa într-o declarație?
     Dacă se poate cere amânare pentru lipsa de apărător la primul termen de judecată contestație executare silita
     Dacă mă puteți ajuta sa mă apărați la contestația ce am depus pe 16 octombrie
     Vă mulțumesc

     • Buna ziua eu am facut un inprumut la provident in 2017 pina in prezent nu am platit nici un ban .acum doua saptamini am primit un mesaj ca sunt cei de la recuperatori creiente eu nu am servici nici un venit ce sar putea intinpla daca nu am posibilitate de a plati

    • Buna ziua,
     Pot fi executata silit pentru o creanță din anul 2010 ,dacă creditorul nu m-a înstiintat in scris in tot acest timp!?
     Pentru că după 9 ani am primit o înștiințare că voi fi executata silit,este legal!?
     Vă mulțumesc anticipat

    • Buna ziua .
     In anul 2011 am facut un imprumut la PROVIDENT iar in anul 2012 am fost nevoit sa imi schimb domiciliul din motive personale si nu am mai putut achita ratele iar in in 2018 mi-a venit un plic la adresa parintilor in care mi se comunica infiintarea propririi , si am contactat o doamna avocat ca sa fac recurs acelei propriri si din cauza faptului ca mi- gresit o litera la prenume (in loc de ANTONIO a fost ANTONI”E”) mi-au repins dosarul si cand am incercat sa o contactez pe doamna avocat nu a mai fost de gasit iar acum mi-a venit un plic cu , comunicare judecatoreasca ca mi sa infiintat propriea ..
     Va rog daca imi puteti da un raspuns daca mai exista vreo cae de atac in acest moment??
     Mentionez ca , creditorul este ULTIMO PORTOFOLIO INVRSTMENT cu domiciliul/sediul in luxemburg

    • Buna ziua, sunt Mihaela mama unui baiat de 28 ani care este casatorit si are un minor de un an jumate, ea neavand serviciu cand sau cunoscut, a re doar 8 clase provine dintr-o fam. Dezmbrata, pe certificat nu are tata. Mama ( cuscra ia placut viata maxim si acum la fel ) noi ca bunici din partea baiatului avem statu social. Case, baiatul liceul ,serviciu, si face scoala de asistenti.
     Noi vrem custodia totala a minorului.
     Cum o putem obtine

  • Buna ziua am suferit un accident rutier mai exact noi coboram in panta eram 4 persoane sio fetita de 9ani si celalat sofer urca panta pe partea noastra venea cu viteza si a intrat in noi.In urma impactului eu si sotul nu avem nimic tata socru a fost internat 3zile mama soacra este si acuma internata in spiatal cu mina inghips fruntea sparta si fractura de os sub ochi.Fetita a fost zgariata sub ochiul drept inflamata umflatura timp de 3zile.Soferulyi vinovat i sa facut dosar penal si restras permisul dar cu dovada de a circula 15 zile apoi suspendat 90zile.Masina a fost evaluata de asiguratori cu dauna totala.La politie nii sa spus ca timp de 60de zile sta dosarul la ei.

  • Buna ziua. Pe data de 09.03.2021 am.primit sistarea executarii pentru ca a fost achitat tot. Contul a fost deblocat a doua zi, dar am platit in plus niste banuti. Am trimis o cerere scrisa de rambursare către executor ,dar după o săptămână la email nu răspunde si cand sun sa intreb cand va fi suma restituita spune că nu se stie, sa astept pentru ca dosarul nu a fost inchis si ca trebuiè sa astept pana imi vine randul la lucrarea dosarului. Legal vorbind în cât timp executorul trebuie sa dea inapoi suna plătită in plus? Va multumesc!

 2. În anul 2002 am făcut un împrumut de 7500 de euro la BCR am plătit timp de trei ani după am rămas în urma cu ratele. Banca nu ma chemat pentru o posibila eșalonare. M-am trezit la Kruck cu dosarul de credit luat de la suma de 1050de euro. De ce am plătit degeaba 3 ani ca sa dau înapoi aproape de doua ori suma. De la Kruck acum sunt la executor. Ce pot face. Mulțumesc

 3. Am făcut un contract de credit consum in 2003 un tv cred ca 9 milioane pe atunci iar in 2017 am fost executat silit si mi sa facut oprire la toate băncile am plătit suma de 1700 de lei si au mai rămas 3300 de lei am in întreținere 6 copii minori ce pot sa fac nu mai fac față sa imi întrețin copiii va rog ajutatima aceasta doamna executor ma nenorocit cruduleci si miscoci eu cred ca este un abuz ca dupa 16 ani sa plătești dobînzi in exces un tv sa plătești 5000 mi de lei

 4. Am avut o refinantare in anul 2007 de 10000 de euro si am platit pana in anul 2010 si nu am mai putut plati si in anul 2014 decembrie mia venit acasa plicul k executarea silita .
  Si am vazut k eu am de plata pe executare silita 12 839 eura si eu am pletit la acel credit de 10 000 euro din 2007 pana in 2010 si acum platesc dobanzi ffff enorme la acel credit facut la Rafaisen Bank.
  Astp un raspuns
  Va multumesc fff mult

   • Bună seara. Am primit un email de executare silită cu proprie la salariu pentru un credit din 2008 , până acum in toți ani aceștia nu am primit nici o înștiințare . As vrea să știu dacă pot să îmi blocheze contul bancar sau dacă îmi pot lua banii din cont . Vă rog să mă ajutați să știu ce aș mai pute face.

 5. Dosarul 423 in cazul FNI asociatia noastra a avut contract cu executor judecatoresc din Bucuresti si in urma demersurilor efectuate Executorul a obtinut o suma de bani dela SIF Muntenia,deoarece in instanta dela jud,sec.1 Buc solutia a fost favorabila dar nu era definitiva,astfel ca SIF MUNTENIA a continuat sa se apere iar solutia finala a fost favorabila lor.din acest moment SIF MUNTENIA a angajat un executor jud,din Tg.Mures care a inceput procedura de executare,proces terminat in favoarea SIF MUNTENIA.Aceasta executare sa terminat de aproximativ 1,5 ani dar asociatia nu a intrat in poeseia motivari.Noi cunoastem solutia din ECRIS.Va informez ca asociatia la primirea banilor a virat in contul personal al fiecarui pagubit caruia executorul ia trimis bani.Concluzia este din ce scrie in ECRIS ca Asociatia trebuie sa restituie suma de bani primita de fiecare pagubit plus sumele retinute de executor din totalul primit dela SIF MUNTENIA.Asociatia nu are cum sa restituie 1,2 mil.lei catre SIF MUNTENIA plus cheltuielile executoruli din Tg.Mures.Instanta nu a recunoscut aparatorul nostru in persoana unui avocat cu care avem contract.Unul din motive era ca pagubiti trebuiau sa o inputerniceasca individual,ca sa aiba calitatea de apatator.Dar toti pagubiti din aceasta speta erau si sunt membri ai asiciatiei in baza adeziuni la inscrierea in asociatie,iar in plus fiecare pagubit a inputernicit asociatia sa le reprezinte interesele in cauza dosarului penal.Deci nu au dorit sa mai ia in consideratie procura,motivand ca nu mai este valabila dupa ultimile modificari la PROCURI.Asociatia nu are avere,averea este ZERO-nici nu avea cum sa isi faca o avere asa de mare incat sa achite o suma de 1,2 mil+cheltuielile executorului din tg.Mures.Asociatia nu a oprit din suma trimisa de executorul jud.din Buc nici un ban,asa dar care este finalul acestei situati incredibile.Noi ne desfasuram activitatea in spatiu inchiriat,iar ca dotare avem mobilierul chiriasului,in rest nimic obiecte de inventar,depozite bancare,cladiri,terenuri etc.Supravetuim din buna vointa unor oameni cu dare de mana care cunosc situatia reala.Ce ne puteti sfatui in acest caz foarte ciudat.Pe parcursul executari avocatul nostru a solicitat instantei ca aceasta suma de bani sa fie recuperata dela AAAS,asa cum a stabilit de fapt instanta adica fosta (CNMV) care ulterior sa schimbat haina in haina de AAAS.dar bun de plata a ramas.

  • Buna ziua. Situatia cu FNI este una complexa. De ce? pentru ca cei ce au fost implicati in situatia aceasta s-au ocupat PRECAR de dosarele dvs. Noi am fost singurii care ne-am apucat sa rezolvam toate prostiile pe care altii le-au facut.

   • Bună ziua.Am făcut în 2008 un credit de nevoi personale.In 2010 datorita taierilor salariale nu am mai putut plăti. Am poprire pe salariu de 4 ani,iar mai nou am primit și somatie de executare imobiliară. Mentionez ca la adresa unde locuiesc sunt copropietar cu 1/2 din imobil.Ce pot face în acest caz?

     • Am avut un credit de nevoi personale în 2008 la brd și am plătit rate 2 Sau 3 ani am actele și acum iar anul trecut în Octombrie am primit un plic de la o firmă de recuperări Eos KSY Romania Srl să plătesc suma de 8000 ron cu cheltuieli de judecată în rate deoarece s-a făcut o acțiune de executare silită în potriva mea și de atunci plătesc la ei mi se pare exagerat pt că eu am avut o suma mult mai mică decât îmi cere ei deci eu la bancă atunci am plătit degeaba.

     • Tot cu Providentul am avut si eu executare silita cu poprire.Am achitat din 2019 dar tot sunt in BC si nu mi se permite sa fac un imprumut cel putin 4 ani.E corect daca am platit pina la ultimul leu??

    • Buna ziua !
     Voi fi executat silit pentru un credit de nevoi personale luat pe persoama fizica ,fără garantii luat în 2015.
     Dacă am un PFA deschis în 2017 , executorul se poate îndrepta spre veniturile din PFA?
     Va multumesc!

 6. Am primit de la Casa de pensii Timis o dispozitie de poprire pe pensie de 30% conf art.720 al 1 lit b CPC si nu prin aplicarea corecta a art 729 al 3 CPC ,intrucat pensia este mai mica decat venitul mediu minim pe economie(1020-1065). Am contestat la executorul judecatoresc care mi-a raspuns ca ac solicitat infiintarea unei popriri conform reglementarilor legale si sa ma adresez Casei de Pensii , aceasta raspunzandu-mi ca au calcuklat corect suma poprita. M-am adresat Tribunalului Timisoara in conf cu prevederile art 1;8 al 1;10 al 1;11 al b; 15 al 1 si 16b al 1 din Legea 554/2004 intrucat Casa de Pensii este o Institutie Publica ce a emis o dispozitie. Tribunalul Timis declina cauza in favoarea Judecatoriei Timisoara care imi respinge cererea ca fiind tardiva in conf cu prevederile art 715 CPC , desi subsemnatul cerusem anularea deciziei gresit intocmite si nu ma opuneam la executie. Ce se intampla daca Casa de Pensii considera legal sa-mi blocheze intreaga pensie ? Termen de apel: 03.06. 2019Cu multumiri

   • Va rog frumos sami spuneti daca nu aveti pe cineva la Oradea cu care as putea lua legătura cu care sa discut despre niște dosare

     • Ma numesc. Ungheanu. Emil am avut abonament la telecom an 2019 am platit ultima rata atunci mi sa spun ca contractu mia ecspirat si daca vreau sal renoesc si lam refuzat finca era prea mare rata dupa ceva timp mia venit sa platesc 300 de roni am zis ca nu am pentru ce plati acuma an 2021 iunie mia venit un dosar de la judecatoriea. Sanicolaul. Marie an care mi sa comunicat ca am de plata 2.073,09 lei eu am locuit an. Sanicolau. Mare pana an 2020 si nu am primit nici o comunicare de plata acuma locuesc an. Otelu. Rosu. Caras. Severin an acest dosar scriea ca pot plati catre. K. R. U. K romaniea. S.r.l aceasta suma am sunat la firma si am vorbit cu o doamna si iam ecsplicat ca nu pot plati aceasta suma nu am nici un venit am ramas fara loc de munca din 2019 martie am un ajutor socieal de la primarie 124 roni pe o anecsa scrie ca pot plati esaponat 50 roni pe luna dar doamna mi spus ca nu se poate atunci mia facut o reducere de500 de roni adica sa platesc 1500 roni toti odata altufel nu ma poate ajuta mam anteresat la diferite persoane ce pot sa fac chiar si la un jurist din primarie dar fara rezultat am ramas asa andata de 13 08 2021 am primit un plic tot de la judecatoriea. Sanicolaul. Mare an care ma obliga la plata sumei de 1.953,64 lei plu 50 cheltu eli de judecata catre reclamanta cu drept de apel. Nr dosar 1356/295/2021 ce pot sa fac an acest caz pot plati esalonat nu am casa nam nimic traesc din pensiea unei femei bonlave pe care eu o ajut se poate verifica situatiea mea va rog ajutatima va multumesc

 7. Bună ziua! Avem un litigiu cu cei de la DVBL Sector 2.Pretind de la noi o sumă uriașă de bani,echivalent a 800 000 euro,însemnând impozit pe un teren de 450 mp și o clădire, care spun ei că noi nu le-am declarat,culmea că le-am declarat și avem și dovezi în acest sens.Ne luptăm cu ei în instanță din anul 2017.Le-am contestat toate deciziile de impunere,fiind cu ele în judecată, și mai nou,am câștigat pe 19 aprilie 2019 contestația la executare pe măsuri asiguratorii. Când am fost la dânșii cu hotărârea civilă definitivă legalizată, pentru a ne da dispozițiile de ridicare a propririi de la bancă și a sechestrului asigurator de la OCPI,dânșii ne-au spus cu nonșalanță că ne vor pune sechestru executoriu imobiliar pe care îl vor nota la cadastru.Va intreb care este legalitatea aplicării acestui sechestru executoriu asupra clădirii noastre,din moment ce am câștigat în fața instanței contestația la executare atât la Tribunalul București cât și la Curtea de Apel București .Vreau să menționez faptul că am descoperit multe motive dovedite cu înscrisuri,pentru care dânșii nu ar trebui să pretindă de la noi nici măcar 1 leu.Cu toate acestea DVBL Sector 2 săvîrșește un mare abuz asupra societății noastre și refuză totalmente să își îndrepte greșelile, refuzând orice cale de dialog pe care noi am solicitat-o în toate contestațiile la deciziile de impunere pe care le-am depus la sediul lor.

 8. Buna seara , am si eu si sotul cate un credit luat in 2008 de la Banc Post pe care din 2011 nu l-am putut plati .O perioada dupa 2011 am fost angajata, si mi s-a pus proprire pe salar dar dupa 2016 am ajuns in somaj si n-am putut plati. Sotul la fel din 2015 este somer nu am avut de unde plati ratele.Sotul a primit de la Kruk prin sms o instiintare in 2018 ca dosarul lui este inaintat pentru executare silita. Cand se prescrie un imprumut si in ce conditii?

   • Daca un apartament e pus la licitatie de 2 ani si nu sa vindut avocatu mia spus ca pot locui in apt.se mai poate redobindi sau relua ratele a fost credit ipotecar din 2007 am platit 3 ani si am ramas fara servici nu am putut plati daca acum mai pot face ceva rog raspuns !

  • Am avut o datorie la provident de 2700 din care am platit 1000 lei si m.am trezit cu o suma de plata de la executor de 4400 lei este normal sau contestez ?

 9. Buna ziua,
  intr-un litigiu intre creditoarea General Insurance Broker si debitoarea Generali Romania, creditoarea General Insurance Broker a castigat la instanta de fond dar a pierdut recursul introdus de Generali Romania cfm deciziei civile 3127/2019 din 23.01.2019 emisa de Tribunalul Bucuresti.
  In 15.05.2019 General Insurance Broker a depus la Curtea de apel recurs de casare a deciziei 3127/23.01.2019 prin rejudecarea cauzei in apel in prezent aflandu-ne in asteptarea primului termen la aceasta instanta.
  In 14.06.2019 General Insurance Broker a primit somatie de plata, instiintare de declansare a executarii silite, incheierea din 06.06.2019 la dosar 2152/2019 de executare silita, incheierea din 31.05.2019 privind incuviintarea executarii silite in ce priveste recuperarea taxei de timbru achitata de Generali Romania la recusul castigat de aceasta prin decizia civila 3127/2019 din 23.01.2019 a Tribunalului Bucuresti prin respingerea actiunii General Insurance Broker contra Generali Romania.
  Ni se solicita cu titlu de executare silita plata sumei de 865,94 lei din care 230,06 lei taxa de timbru si 635,88 lei cheltuieli de executare silita.
  Nu ni se anexeaza acte doveditoare ale acestor sume.
  Este normal sa platim aceste sume cata vreme se continua procesul prin recursul nostru (General Insurance Broker) depus in anularea deciciei 3127/2019? Va multumesc pentru orice raspuns
  Cu stima

  • Salut
   Stimate Domn am primit o somație de executare silita de la Bir executor judecătoresc Buzatu Constantin Vâlcea, pt un împrumut pe care l,am folosit in 2008 ,am rămas restant o sumă de bani, ulterior fără serviciu , actualmente cu Ajutorul Social , stau țară ,am 59 ani,nu am pensie _ agricultor,am o casă țărănească care pică și asta , văd s,a judecat la Jud Clung și s,a încredințat celor de la Kruk și executor judecătoresc Buzatu Constantin Vâlcea,.
   Pot după 10 ani de când a fost folosit credit să cer o anularea deciziei de executare silita ? Paraii cu ziua de lucru , cum as putea cere o contestație împotriva acestei sentințe judecătorești și o amânare cumva , vă rog să îmi dați o mână de ajutor.Multumesc,de obicei folosesc mail nu prea am semnal la mobil.

 10. Daca sunt in instanta cu dara in plata pot invoca mpdificarile intervenite la legea 77 in timpul procesului?
  SAU SA INCEP CAND SE FINALIZEAZA DACA IL PIETD ALT PROCES CU LEGEA 77 MODIFICATA

 11. Buna seara.Va rog frumos sa imi spuneti daca o executare silita facuta in anul 2016 pentru un credit facut in anul 2006 deci la 10 ani distanta si de care am aflat astazi ca am contul blocat as mai putea sa contest aceasta executare silita facuta abuziv (stiu ca prescriptia intervine la 3 ani de la neplata creditului ).Multumesc

 12. Buna ziua….am o prietena care a facut o rata la Flanco in 2004, pe 5 ani…a achitat corect pana in 2008 dupa care a stagnat pt ca a plecat din tara….acum dupa 10 ani a mers la kruk sa verifice datoria si a fost informata ca are de plata 9870 lei….creditul a fost de 2600 din care a achitat cca 1800 ….ea are un card la Ing care a fost blocat de Kruk (cardul este gol acum)….ce se poate face in situatia asta …. ce sanse are sa anuleze executarea silita ?

  • Mi sa oprit bani din pensie fără să fiu anunțată M-am interesat la casa de pensi si au spus că au o hotărâre de la executorul judecătoresc Bogdan Mihai Cojocaru Menționez că din anul 2012 m-am mutat in judetul Prahova

 13. Va rog frumos am o intrebare: un apartament executat silit pe care doresc sa il cumpar. Am vazut la avizier ca are 9000 eur datorii la intretinere.

  Cine trebuie sa plateasca acele datorii de 9000 eur? Banca care detine ipoteca de grad 1 pe apartament? Fostul debitor care a devastat apartamentul si a creat aceste datorii neplatindu-si intretinerea niciodata in ultimii 5 ani?

  Sau trebuie sa le platesc eu? Sunt foarte confuza.

  Va multumesc

 14. Bună ziua, am conturile blocate de ANAF . Am fost despagubita de CEDO, suma a fost consemnată la CEC și cei de acolo nu vor sa deblocheze banii . Ce pot sa fac în aceasta situație? Menționez ca nu am nici un venit.
  Va mulțumesc!

 15. Buna ziua,

  Am conturile blocate de ANAF in baza unei decizii penale.
  Am fost despagubita de CEDO si cei de la CEC nu vor sa imi elibereze banii deorece este executare pe conturi.
  In situatia data ce pot sa fac? Mentionez ca nu am nici un venit si toate proprietatile au fost vandute de catre ANAF.

  Va multumesc!

   • Am o executare silita si implicit poprire pe salariu si pe contul bancar, in prima luna mi au retinut si banca si ce i de la lucru o suna cumulata de 66%.Eu am platit pensia alimentara, din urma, ca despre asta e vorba, inainte sa aiba ei dreptul sa puna poprirea. Am depus o contestatie prin avocat, am sanse sa sterg cheltuielile de judecata in total:4500 ron,multumesc!

   • Buna seara vreau sa va întreb se poate pune sechestru pe o garsoniera a unei persoane cu dizabilitati de vedere ,în urma unui proces care a fost pierdut pe fond si apel trebuie sa plateasca 15000 lei care este procedura deoarece nu o sa aiba unde locui ?

 16. Buna ziua! Sunt codebitor pentru un credit luat de catre un “prieten”, in mai 2018, care nu si-a platit ratele. Ca urmare am primit documentele de executare silita in luna aprilie. Din luna mai deja mi s-a pus poprire pe salariu. Nu am facut contestatie la executare in termenul prevazut de noua lege deoarece am consultat un avocat pe care il cunosteam si mi-a zis ca nu se poate face nimic. Mai pot face ceva pentru anularea executarii silite?
  Va multumesc!

 17. 1. In cazul prescriptiei titlului executoriu sau perimarii executarii silite, mai este nevoie de actiunea de drept comun?
  2. Dar pentru neindeplinirea conditiilor art. 663 C.Pr.Civ(creanta certa, lichida si exigibila), mai este nevoie de actiunea de drept comun?

 18. 1. Noua procedura, presupune costuri suplimentare, in sensul in care mai intai trebuie achitata taxa de timbru judiciar aferenta contestatiei la executare(max. 1000 lei + taxa pentru intoarcerea executarii silite), iar ulterior pentru actiunea in constatarea nulitatii(de drept comun), mai trebuie achitata inca o taxa de timbru judiciar aferenta acesteia(actiuni evaluabile in bani, li se aplica art. 3 din OUG 80/2013 la valoarea creantei contestate)…Pentru aceea intreb, este neaparata nevoie de actiunea in constatarea nulitatii de execmplu, pentru alte motive decat cele prevazute de d-voastra… caracterul abuziv al unor clauze din contractul de credit, dobanda contractuala abuziva, ori dobanda penalizatoare, sau orice alta clauza de natura sa debalanseze contractul titlu executoriu?
  2. In materialul d-voastra ati prezentat la un moment dat notiunea de SUSPENDARE a executarii silite(care necesita costuri)…insa mai jos, ati mentionat suspendarea dosarului civil cu privire la contestatia de executare. Care este varianta reala?

 19. Buna ziua
  In urma unui proces cu fostul soț am fost obligată la plata unei pensii alimentare ,eu am deschis un cont in care am pus banii , fostul soț a apelat la un executor și am fost executată silit să dau banii,am scos banii din contul pe care îl deschisesem și i am virat banii in alt contact lui ,rămânând suma de 1490 de dat cheltuieli de executare și cheltuieli de judecată ,iar executorul mi -a pus poprire pe indemnizația și alocația celorlalți doi copii. As dori sa știu dacă e legal și ce as putea sa fac? Io

  • Buna ziua. Ma numesc Badea Forentin si am avut un proces la cedo impotriva statului Roman privind conditile din penitenciar, am fost arestat in perioada 2014-2016, mentionez ca nu stiu nimic de stadiul dosarului in timp ceilanti colegi de camera cu care eram incarcerat au fost despagubiti demult. Ma puteti ajuta in acest caz?

 20. Buna ziua, va rog să mă ajutați cu un sfat ,momentan: în anul 2012 prin aug am fost executată , chiar din timpul procesului , fără a se termina procesul la toate instanțele,de o casa pentru o datorie a soțului meu ,am fost executați amândoi ,chiar daca am avut mai multe proprietăți și chiar daca in final instanța a hotărât că mie mi se cuvin jumătate de proprietati ,dar având un mare exces de zel executorii nu au ținut cont ,deci sa revin : când cel care a cumpărat la licitație casa ,de fapt i s a dat ptr datorie ,pentru a trece pe numele lui nu ii trebuia un certificat fiscal în zero ,unde trebuiau achitate impozitele mele la Ditl ? Cum și a trecut casa pe numele lui fără acel certif fiscal ? După atâția ani am primit o somație că sunt executată pentru o datorie
  La impozite ptr anii 2013,2014,2015,2016 și atât nu și pentru anii 2017,2018,2019 deci undeva s a oprit ! Având în vedere că s-au făcut f multe nereguli atât din partea executorilor care de altfel sunt la închisoare , cât și din partea avocaților celui care ne a executat va rog sa îmi spuneți ce este de făcut în continuare .De la Ditl mi s a transmis că nu s au putut îndestula din ce au oferit executorii .Știți care a fost onorariul lui ?doar 13000 de roni. va amultumesc anticipat și aștept un răspuns din partea Dvs.

 21. Buna ziua

  Sunt interesata de mai multe apartamente scoase la licitatie publica prin executare silita de catre executori judecatoresti.

  Am observat ca unele apartamente au sarcini notate pe extrasul lor de carte funciara, de exemplu ipoteci la 3 TREI banci diferite BRD, RAIFFEISEN si CEC.in valoare totala de 200 000 euro.

  Castigand licitatia cu pret pornire de 50 000 eur, apartamentul il preiau cu ipotecile ramase si datorez diferenta de sume?

  Sau la ce riscuri ma supun?

  As dori o colaborare pe termen lung,
  Multumesc anticipat
  Daniela Popa

 22. La politie mi sa spus ca eu sunt martor principal deoarece nu am suferit nimic si ca declaratie mi se va lua timp de 60zile.Este bine?Am apelat la un avocat dar ni sa spus sa asteptam cum evolueaza starea mamai soacre internata.Mergem cu fetita la psiholog .Dar nu sunt impacata ;pastram orce bon de motorina medicamente mancare si haine pentru spital.Mentionez ca suntem din Barlad Vaslui iar mama e internata la Iasi.

 23. buna ziua, este vorba de un credit imobiliar, judecat pe legea veche, in care eu si sotul meu suntem debitor si codebitor.creditul a fost facut in 2008 la credit european bank, vandut de catre banca si acum dupa 11 ani inca ne mai executa. am facut o cerere de contestatie dupa o poprire de cont in 2008 si am pierdut in prima instanta pe motiv ca eu am avut in paralel un credit la bcr di doamnele de la ghiseu imi luau rata si ce ramanea se ducea in contul poprit. acum urmeaza recursul si nu prea am avem sperante, ei au motivat ca aceste sume poprite sunt acte de executare si atat.daca sotul meu nu a avut decat poprirea pe contul de credit care este activ si astazi la banca sunt sanse sa se perime datoria pt el?ce se intampla daca el iese din dosar? datoria va ramana la coproprietar?

 24. BUNA ZIUA, NOTIFICARE DE CESIUNE A CREANTEI ESTE ACTUL LA CARE TREBUIE SA FACEM CONTESTATIE SAU ASTEPTAM TITLUL DE EXECUTARE SILITA? MULTUMESC!

 25. am doua credite unul ipotecar si unul de consum de la bcr si am luat hotarirea de a da la darea in plata pt stingerea datoriei am contactat un avocat si as dori sa stiu daca se poate ca sa se stinga datoria pt ambele credite ipoteca acopera ambele credite dar la creditul de consum nu a trecut in contract ca garantez cu imobilul ,ei verbal a zis ca imobilul acopera creditul cel ipotecar lam luat in 2007 iar cel de consum in 2008

 26. Buna ziua. As avea o intrebare. In perioade 11.11.2017-11.12.2017 am lucrat la o familie in austria. In decembrie m-am intors acasa si dupa sarbatori m-am angajat in tara. Saptamana trecuta am primit acasa o somatie de plata de la ANAF ca sunt datoare SVA Austria 702 euro pentru perioada 11.11.2017-28.02.2018. Am trimis un email la SVA austria sa mi se reduca suma deoarece eu nu am lucreat in aceasta perioada acolo si nu primesc nici un raspuns. Mi-au scris ca au primit cu succes emailul meu. Ce as putea face deoarece lucrand in tara mi se va bloca contul de salariu pana la lichidarea datoriei. Iau eu nu am cum sa platesc 702 euro plus penalitati atata timp cat am lucrat in tara si nu in austria. Firma de acolo nu mi-a inchis asigurarile cand am venit in tara. Va multumesc.

 27. Bună ziua, vă rog să îmi comunicați dacă doresc să plătesc creanța pentru a înlătura poprirea mea și a unui girant, unde trebuie să cer suma totală de plată și unde plătesc suma restantă? vă mulțumesc!!

 28. Buna ziua! Am primit o somatie de la un executor judecatoresc de recuperare credit . Exista sanse sa contest acesta actiune de unul singur, depunand la tribunal o contestatie?

  • Buna ziua. Eu va pot spune ca da, puteti sa depuneti singur. Ce scrieti dvs. acolo, e o alta discutie. Evident ca nu este de preferat sa faceti ceea ce doar un avocat si doar specializat in executari silite, poate sa faca.

 29. buna ziua

  Va rog sa imi comunicati daca am e executare silita din 2015 pentru un credit facut in 2007 pot face acum in 2019 contestatie la executare?
  Mentionez ca nu am primit nici un act de la nimeni pana azi .
  Astazi am primit o instiintare de un executor si atasat la ea o hotarare judecatoareasa de incuvintare a executarii din 2015.

  Pot face ceva sa trebuie sa platesc
  multumesc

 30. Buna ziua. Am primit executare silita sa lăsăm vecinii care construiesc pe hotar fara aprobarea noastră,sa isi continue lucrările.noi am facut contestație la această executare si apel la tribunal la hotararea judecătorească a acestei executați. Suntem obligați să ii lăsăm în curte daca am facut aceste demersuri?

 31. AM LUAT UN CREDIT PE FIRMA IN 2006 MI SA PUS IN 2016 O INCHEIERE DE BEJ prin cerere de executare silita,de atunci nu am mai primit nici un act ,si nici o somatie,intrebarea mea este ,nu intervine prescriptia in termen de 3 ani ?MULTUMESC ASTEPT RASPUNS .CE FAC CU POPRIREA DIN CARTEA FUNCIARA ,CUM O ATAC.

 32. Buna ziua,
  Am scris ieri, despre problema mea, asteptam raspuns,
  Reiau, avem titlu de proprietate pentru 12 ha pamant arabil. Unu din veri, nu vrea sa mearga la notar sa iesim din indiviziune, motiv pentru care , am deschis actiune in instanta,de partaj judiciar. Pe scurt: am depus dosarul, ne-a comunicat suma la taxa de timbru judiciar si, pentru ca nu avem atatea bani, am facut cerere de reducerea taxei si esalonarea in baza OUG 51/2008, la care am adaugat castigurile noastre si ceva acte medicale in speranta ca macar esaloneaza plata, .
  Am primit ,dupa cerere, o comunicare in care sunt mentionate: Sa dam declaratie pe propria raspundere si sa spunem daca am primit ajutor judiciar de stat in ultimile 12 luni, sadeclar venitul din luna agust si septembrie sa atsej cupoanele de pensie si alte dovezi, sa iau de la anaf adeverinta de venit samd
  . Dupa ce am citit toate punctele la care trebuie sa fac referire, am facut o alta cerere, in care solicit renuntarea la reducerea taxei, dar rugam esalonarea platii, pe motiv ca nu putem plati toata suma odata.
  INTREBAREA ESTE; Mai trebuie sa duc declaratile cu cele solicitate, daca eu am depus cerere in care spun ca renunt la reducere.
  Daca puteti sa-mi raspundeti, ca joi trebuie sa fiu la judecatorie, avem termen stabilit.
  Va multumesc !

 33. Am primit o instiintare privind o cerere de valoare redusa introdusa de RCS RDS in care mi se cere sa platesc debit principal privind facturi neachitate in suma de 259 lei, facturi scadente in 31.07.2019, 31.08.2019 si 30.09.2019, penalitati in caloare de 586 lei si clauza penala 760 lei.
  Este in regula asa ceva?

 34. Va rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: in ian 2019 mi-am dat demisia de la o societate pentru neplata salariului. Am dat in judecata societatea respectiva, am castigat, am apelat la un executor judecatoresc pentru a pune poprire pe conturile societatii, s-a pus poprire pe conturi din sept 2019, nici pana in ziua de azi, eu nu am primit nici un ban, pentru ca, conturile lor sunt 0, incaseaza numai numerar, platesc numai numerar, au in continuare angajati pe acesta societate. Intrebarea mea este pot face ceva pentru a-mi recupera banii, precizez ca am fost si la politie sa fac plangere penala si au zis ca nu e de competenta lor! Art 261 din codul munci s-a abogat.Exista vreo modalitate in care Administratorul sa raspunda intr-un fel sau altul. Multumesc

 35. Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneți daca aveți Avocat specializat in executare silita ȘI in Baia Mare și sa-mi comunicați datele lui de contact ? V-am adresat aceasta intrebare și prin mesaj pe telefonul mobil cu numarul 0722-298011 . Mulțumesc

 36. te salut cum am putut cei de la Orange sa mea 28 de milioane cu avocat din din cauza la Orange de la ce e bun col Am și eu o mică întrebare care poate să mă ajute și pe mine să recuperezi banii înapoi

 37. Buna ziua, cum va putem ajuta? Adresati intrebarea dar lasati si un nr. de telefon. Suntem bucurosi sa va ajutam.
  Buna am primit o somație de executare silita pe numele soției acum vreo 5 ani soția a făcut un abonament la compania oringi Romania dar un abonament făcut în stradă deci compania umbla cu cartele și telefoane pe sate în care Minea lumea că telefonul e gratis și un abonament de vreo 30 de lei la luna in fine soția a căzut în capcana lor și a făcut abonament ( pun aceasta paranteza de oare ce vreau sa va spun că în perioada aia ia dat un telefon care la liber nu era mai mult de 150 de lei )
  Acum sa revenim la somație
  Am platit acel abonament câtva timp sa nu zic 2 ani dar aproape din care a pierdut telefonul
  Ok
  Sun la compania oringi și explic cele întâmplate îmi aduce la cunoștință că trebuie să plătesc o sumă de vreo 150 de lei pentru contract ok am platit
  După aproape un an de când am platit pentru închiderea abonamentului mă sună și im spune că acest apel va fi înregistrat
  Îmi comunica că mai am e plata 350 de lei de oare ce mai aveam perioada contractuala
  Eu când am auzit le-am explicat că eu am închis abonamentul de acum aproape un an
  Ei țineau una și bună că nu e adevăra am zis vedeți că aveți înregistrarea pe Nr de telefon si am închis
  In 2019 am primit somația mai exact in luna octombrie de la o agenție de recuperare credite cu o valoare de vreo 2700 lei în care mă executa silit să plătesc suma de 350 de lei urgent in contul firmei respective o sa va comunic și firma dar acuma nu sunt la domiciliu
  De oare ce o sa ajung in tribunal daca nu achit
  Am sunat și am vb cu o doamna de acolo le-am explicat care a fost situația și mi-a închis telefonul
  Vă rog să îmi spuneți ce e de făcut nu vrea să mă gândesc că poate să îmi pună oprire pe salariu
  Vă mulțumesc aștept un raspuns

  Scz suma e de 1700 n mă știam sigur

 38. am gasit in cutia postala INSTIINTARE PRIVIND EXECUTAREA SILITA SI INVITATIE IN VEDEREA FURNIZARII DE INFORMATII, creditoare INVESTCAPITAL LTM sediu MALTA prin avocat
  Va rog frumos sa imi spuneti trebuie sa formulez contetatie la executare? sau sa astept incuviintarea instantei?
  Contractul de credit din 2008 a fost semnat cu BRD

 39. Buna seara,am avut un inprumut la CAR si nam mai putut achita,am fost dat in executare si am 2 giranti la care se va opri din salar,cum pot proceda sa nu se opreasca girantilor si sa se opreasca mie?

 40. Buna seara ,

  Am fost angajat cu CIM ca jandarm cu contract la jandarmerie in perioada 1999-2000.
  In anul 2000 mi s-a desfacut contractul de munca pentru necorespundere profesionala insa fara a mi se comunica decizia de desfacere a CIM pana in prezent .
  Nu mi s-a solicitat sa efectuez lichidarea si nu am fost in preaviz.
  Pur si simplu am predat legitimatia,echipamentul si arma ,iar de a 2 a zi nu am mai avut acces la locul de munca.

  Sigura dovada scrisa ca am lucrat la jandarmerie este o adeverinta de vechime eliberata la solicitarea mea din anul 2006 care indica doar in fapt motivul desfacerii contractului si numarul actului administrativ in baza caruia a fost desfacut contractul(ordin de comandant) deci nu intruneste conditiile de forma ale unei decizii de desfacere CIM .

  Recent am solicitat ITM si fostului angajator o copie a deciziei CIM , o copie a CIM si o copie a actului administrativ (ordin de comandant)…astept cu nerabdare raspunsul de la aceste autoritati .
  Indiferent de raspunsul de la aceste autoritati concedierea este nelegala .

   • Buna seara,

    Extrem de ciudata situatia domnule avocat. Chiar azi am primit un raspuns telefonic de la angajator care mi-a promis ca va formula raspunsul comform comvorbirii telefonice , astfel :
    angajator: buna ziua sunt …de la …. si va sun in legatura cu petitia dvs. prin care solicitati urmatoarele documente: decizie desfacere cim,nota de lichidare si actul administrativ ordin de comandant de unitate.

    Nu exista pentru concedierea dvs. un document decizie desfacere cim , desfacerea cim s-a facut doar in baza actului adm. ordin de comandant de unitate, iar acest document este clasificat si nu vi l putem pune la dispozitie…iar in legatura nota de lichidare se rezolva in curand.

    eu( fost angajat) : este ok. va multumesc, am rugamintea daca este posibil sa formulati raspunsul la petitie comform acestei comvorbiri telefonice.

    Angajator. sigur ca da este posibil, chiar acum o formulez si va comunic prin posta romana cu comfirmare .

    Daca nu ar fi adevarat, aceasta s-ar incadra in sfera absurditatiilor….poate ca e de ras.

    Astept raspunsul dumnealor, ” sa-i fac varza in instanta ”

 41. Buna ziua,
  va scriu in legatura cu un dosar depus la ANRP, pt care s-au primit titluri de despegabire ( Decizie ) pt cei patru mostenitori in anul 2009, in valoare de aprox. 27.000 Ron fiecare.
  Problema este urmatoarea: trei dintre cei patru mostenitori si-au vandut drepturile in anul 2011, iar al 4-lea nu a facut niciun demers. In data de 6.05.2019, al 4-lea mostenitor a mers la ANRP sa se intereseze de stadiul dosarului si sa intrebe cand va primi banii cuveniti, stabiliti prin sentinta civila emisa de Tribunalul Bacau in anul 2004. I s-a comunicat faptul ca odata cu legea 165/2013 si-a pierdut toate drepturile si ca oricum la ei in calculator dosarul apare SOLUTIONAT; acest lucru i s-a comunicat verbal. Mostenitorul a explicat ca este o greseala deoarece dosarul este solutionat partial, pentru ceilalti 3 mostenitori, nu si pentru el. Atunci pe loc, mostenitorul a depus o cerere prin care a solicitat in scris un raspuns, de asemenea a solicitat o copie dupa Decizia pe care nu a primit-o ( desi ceilalti 3 mostenitori o primisera ) precum si dovada comunicarii. Nu s-a primit niciun raspuns desi au trecut mai bine de 6 luni.
  Va scriu in calitate de reprezentant al mostenitoarei care este sora mamei mele, detin procura notariala de reprezentare.
  Va rog respectuos sa ma ajutati cu un raspuns pt solutionarea problemei noastre, daca este necesar pot sa vin pt consultanta, cum considerati dumneavoastra. Matusa mea este decisa sa lupte pe caile legale care exista pentru drepturile sale stabilite prin Sentinta data de Tribunal.
  multumesc frumos,
  Anca Stanescu

 42. Buna seara! In 2013 mi-a venit retinere de la executor pt o datorie la TBI. De la servuci mi s-a trimis incepand cu dec 2014. In martie 2017 am achitat imprumutul la banca, iar din martie nu an mai dat bani la executor. Din 2015, acelasi executor mi-a trimis o retinere pt Termica, suma de 2989 lei. Am achitat in iunie 2018 suma de 3070 lei pt acest dosar. M-am trezit vineri oe 7 dec cu un pv de la executor pt punere sub sechestru a masinii. Este kegal ce se intampla? Nu am pri.it somatie, nimciun document inainte. Pe 28.11 2019 executorul trimite acest pv tuturor forurilir, politia rutiera, fisc…..Mentionez ca in 2018 cand am anuntat executorul ca am achitat datoria catre Termica mi-a zis ca nu se poate, toti banii( care intrau intr-un singur cont) s-au dus la prima datorie( TBI care era achitata din martie 2017). Ce pot face acum?

 43. Dunga rosie de pe somatie arata clar de unde provine scrisoarea. Asa ca nu luati in seama solicitarile unor oameni cu nevoi speciale.

 44. In anul 2004 am facut o rata la telef la cosmote.Nu am mai platit de atunci niciodata avand de plata o suma de 375 lei.In decursul anilor pe rand am primit instiintari de la 3 firme suma ajungand la 2670 lei.Pot sa intreb daca in decurs de atatia ani eu nu am platit niciodata iar ei pana acum nu au facut nimic sa recupereze acesti bani aceasta suma s-a prescris.Va multumesc !

 45. Bună ziua,
  Sunt membru în cadrul asociației de proprietari. Președintele asociației a fost amendat pentru neinițierea procedurii de adoptare in termenul legal de către adunarea generala a proprietarilor a Regulamentului asociației. Președintele a plătit în termenul legal doar jumătate din cuantumul acesteia și a afișat la avizier procesul-verbal încheiat pe numele său. Simultan a fost amendată și asociația (deci, fiecare proprietar) cu suma de 2.000 lei !!!, în condițiile în care maximum amenzii este de 1.000 lei. Președintele nu a afișat însă la avizier ȘI procesul verbal în care era consemntă amendarea asociației (amendă pe care a plătit-o integral), nu a convocat adunarea generală extraordinară a asociației pentru a aduce la cunoștința proprietarilor amenda primită de asociației, nu a solicitat mandat din partea asociației pentru a plăti integral amenda, ori jumătate din cuantumul acesteia în termenul legal, ori a contesta amenda. În Baza de calcul anexată listei lunare de plată, cu defalcarea cheltuielilor de întreţinere, a fost consemnată primirea amenzii sub forma Chitanță Primărie 382191- amendă = 2.000lei. Solicitând explicații scrise mi-a fost transmis doar nr. Procesului verbal de contravenție, fiindu-mi refuzată transmiterea copiei acestuia, solicitare facută în scopul contestării atât a procesului verbal de contravenție, cât și a cuantumul sumei lunare de plată lunară ce includea cota parte a amenzii primite de asociație.
  Având în vedere culpa președintelui de a nu fi inițiat demersurile pentru adoptarea în termenul legal a Regulamentului asociației, neafișarea procesului verbal de contravenție prin care a fost amendată asociația, refuzul președintelui de a-mi remite copia acestui înscris,

  am posibilitatea, ca membru al asociației, să-l acționez pe președinte în instanță pentru încălcarea dispozițiilor art. 2018 C. Civ. teza a 2-a ?
  Vă mulțumesc.

 46. BUNA ZIUA.AM O EXECUTARE DE URMARIRE SILITA DIN 2013 DE LA GETBACK RECOVERY SRL SI DIN 2015 DE LA EXECUTOR. NU AM MAI PRIMIT NIMIC DE APROAPE 4ANI .ESTE NOTATA IN EXTRASUL DE CARTE FUNCIARA.ASI PUTEA SA INVOC PERIMAREA CU AJUTORUL DUMNEAVOASTRA?

 47. Buna ziua, am detinut pana in anul 2011 o societate care a fost inchisa ulterior de catre Anaf ptr inactivitate si o datorie de circa 2300 lei. Dupa circa 6 luni am aflat ca am cazier fiscal si numai pot infiinta niciun fel de societate pe numele meu. Intebarea mea este daca pot intreprinde un demers sa pot face curat cazierul fiscal, intervine prescriptia sau perimarea la acest caz? Intentionez sa mi deschid o societate comerciala, va multumesc!

 48. Buna ziua.
  Ma numesc iuliana Grigorescu, sunt in vastă de 59 ani cu peste 38 ani de cotizare.
  In luna decembrie 2019, de la serviciu, ni s-a sugerat celor care se pot pensiona anticipat sa inceapa demersuri în acest sens deoarece structura in care sunt angajată (o secție a UTI) urmează să se reorganizeze.
  În acest sens, in luna decembrie 2019 am depus dosarul la Casa de pensii sect. 5. iar în data de 13.02.2020 mi-a fost comunicată Decizia de pensionare cu data de 16.12.2019, data depunerii dosarului.
  Ulterior activitatea la serviciu a continuat, nefiind desfăcut contractul de muncă (fiind totusi anunțați că, in cursul anului 2020 aceasta va înceta).
  Având în vedere noile condiții vă rog să-mi recomandați ce demersuri pot face pentru a refuza decizia primita și a solicita una nouă care să includă continuarea perioadei de cotizare, până la desfacerea efectivă a contractului de muncă.
  Precizez ca Decizia din 2019 prevede un coeficient de indexare de 1,2 în timp ce, din 2020 acesta este de 1,4.
  În cazul meu la o pensie de cca. 1500 lei diferența este semnificativă și se datoareaza simplului fapt ca, din prostie, am acceptat să depun dosarul la recomandarea conducerii, in loc să aștept desfacerea efectivă a contractului de muncă care va avea loc, de fapt în 2020 și nu în 2019.
  Vă mulțumesc.

 49. Buna ziua, am avut un credit si un card de cumparaturi descoperit la BCR. In urma neplatii am primit acasa de la Beja Andrei Dorcioman, hartiile de instiintare prin care am de achitat 2 popriri (cumulate aprox 300 mil). Dupa 1 an soldul a fost preluat de firma Creditexpress, care mi-a trimis acasa niste hartii in care am de plata cu 100 de milioane mai mult decat sumele transmise ca si poprire catre firma angajator, la care mi spune ca nu s-a calculat taxele executorului.

 50. Buna ziua,

  Sunt Liliana Drogeanu – membru comitet Executiv Ascoatia de Proprietari bloc 17 Bucuresti si doresc sa contest o executare silita pentru Asociatie de Proprietari din Bucuresti.

  Va rog sa ne ajutati in vederea scutirii de la plata unor sume
  pentru necitirea repartitiarelor de cladura

  Cu stima,
  Liliana Drogeanu

 51. Buna ziua,
  as vrea sa stiu daca se poate contesta o executare silita inceputa in anul 2013 si apoi reluata in 2016 cu poprire pe salariu la un nou loc de munca.
  Multumesc

 52. Buna ziua,in urma cu 1 an si jumatate am facut un imprumut online la viaconto in care am primit suma de 1500 lei,din motive personale avand pe mama grav bolnava pe care eu am.intretinut-o,stau in chirie,am 2 copii si I cresc singura nu am mai putut sa platesc imprumutul si mi sa pus proprire pe salar 1/3 fiind obligata sa platesc suma de 4600 lei.Ce as putea face in acest caz??Specific ca imprumutul a fost facut online si nu mi se pare corect sa platesc triplu suma imprumutata plus ca nici nu imi permit.Am fost amenintata ca vor veni sa imi ia din casa bunuri daca nu platesc intr-un anumit termen suma.

 53. Buna ziua.In urma cu 1 an jumatate am facut un imprumut online la viaconto si din motive medicale si personale nu am mai putut plati imprumutul.In urma cu 1 luna mi sa pus proprire 1/3 pe cardurile mele dar ieri am primit salarul si cei de la executare mia luat tot salarul.Precizez ca am 2-copii in intretinere si locuiesc cu chirie.Eu am un contract de antepriza cu cei pt care muncesc.Au voie sa imi retina tot salarul?Ce sa fac in aceasta situuatie?

  • Buna ziua, avand in vedere situatia dvs. personala si distinca, cred ca ar fi bine sa deschideti o actiune de contestatie la executare prin care sa solicitati reducerea proprii. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 54. Buna ziua. Am un dosar de executare silita din 2015 la care am facut contestatie, aceasta fiindu-mi respinsa ca tardiv introdusa. Mentionez ca dosarul meu de credit era din 2006 si pana in 2015 nu am primit nici o adresa de la creditor. Intrebarea este daca mai pot deschide o noua contestatie avand in vedere cauza c75/19 a CEJ? Multumesc!

 55. Ce s-a intimplat cu mesajele anterioare ? Inclusiv al meu ? se pare ca tot ce era despre starea de urgenta a disparut.

  Intrebarea era, ce se intimpla acum dupa hotarirea CC ? Orice contestatie are automat succes ? Inclusiv daca a trecut termenul legal de 15 zile de contestare ? Si atunci de ce mai trebuie contestata si nu se dau banii inapoi direct ? Pare cam aberant, ca sa nu spun mai rau.

 56. Buna ziua,Va rugam sa ne lamuriti daca este legala concedierea disciplinara avand ca temei legal Ordonanta 8 din 09.04.2020,suntem bugetari ,avem 58 de ani respectiv sotia are 53 de ani si lucram in aceeasi institutie de peste 27 ,respectiiv sotia 21 de ani?In perioada 01.04.2020-10.04.2020 eram amandoi in concediu de odihna, dupa planificare,avem fata bolnava si in izolare la domiciliu i se acutizase starea de boala.CE AR TREBUI SA FACEM? daca se mai pote face ceva…

 57. Buna ziua,Va rugam sa ne lamuriti daca este legala concedierea disciplinara avand ca temei legal Ordonanta 8 din 09.04.2020,suntem bugetari ,avem 58 de ani respectiv sotia are 53 de ani si lucram in aceeasi institutie de peste 27 ,respectiiv sotia 21 de ani?In perioada 01.04.2020-10.04.2020 eram amandoi in concediu de odihna, dupa planificare,avem fata bolnava si in izolare la domiciliu i se acutizase starea de boala.CE AR TREBUI SA FACEM? daca se mai pote face ceva.. .

 58. Pot initia o contestatie la executarea silita daca in adresa de infiintarea popririi transmisa angajatorului executorul judecatoresc face urmatoarele erori:
  1. Textul original este urmatorul
  “in baza art.783 din NCPC, va punem in vedere interdictia de a plati c/v sumelor pe care i le datorati ori pe care i le veti datora, asupra tuturor sumelor prevazute de art 70 din legea 254/2013, pentru munca prestata, pentru sumele primite in timpul incarcerarii, pentru sumele aflate asupra lui in momentul intrarii in penitenciar, declarandu-le poprite in masura necesara pentru realizarea obligatiei ce se executa silit, in caz contrar veti suporta……….”
  Precizez ca nu sunt, nu am fost si nici nu sunt pe cale sa fiu incarcerat iar art. 70 din legea 254/2013 face referire la executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate.

  2. Din nou reproduc textual
  “Sumele retinute vor fi virate in urmatoarea ordine, astfel:
  “suma de….reprezentand cheltuieli , catre BEJ…….in contul…..deschis la banca…………
  si
  suma de…….. reprezentand debit, catre CAR Pensionari……., in contul nr…. deschis la banca…….”

  Aici mentionez ca, creditorul este cu totul si cu totul altcineva decat acest CAR de care nu am mai auzit pana acum si fata de care nu am nici un fel de datorie.

  Va multumesc anticipat

  • Buna ziua, da si in stare de alerta sa fac executari silite, de aceea este necesar daca ati primit acte de executare silita si aveti nelamuriri sa formulati contestatia la executare silita. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 59. Buna ziua,
  Am făcut 2 împrumuturi in anul 2008 unul de 120 de milioane și un card de cumpărături.Primul la cec BANK iar cel de al doilea la credit european BANK .Pentru cel de 120 milioane In anul 2017 am primit înștiințarea de executare silită acasă și ulterior proprire pe salariu.In aceea Înștiințare mi-a scris ca am de achitat 157 de milioane dintre care 30 milioane cheltuieli de judecată.Am făcut o cerere la executor pt ridicarea propririi și un angajament de plata de 500 de lei pe luna timp de 4 luni după 4 luni i am rugat ca angajamentul de plata de fie de 200 lei și am început sa le pun in cont câte 200 lei.La început dosarul a fost executor cu Groupama și am este cu Kruck eu neștiind asta.Acum in Iulie 2020 le am cerut și eu un desfășurător cu plățile cu toate ca am toate extrasele de cont.Acum sa aflu de la executor ca defapt dansul pe lângă acei 30 de milioane achitați pt cheltuilele de executare îmi mai oprea din angajamentul de plata de 200 lei încă 50 lei iar in contul kruk se duceau 160 lei eu nefiind înștiințată de acest aștept ba mai mult de atât atunci când i am sunat mi-au spus ca nu este vina domnului executor este vina mea ca nu am formulat angajamentul de plata cu mențiunea ca nu vreau sa mi se mai oprească alți bani in afara de acei 30 milioane.
  In ceea ce privește creditul 2 la credit european ei îmi spun ca am de achitat 53 de milioane in condițiile in care eu știu ca acel credit a fost un card de cumpărături de 30 de milioane.Vreau sa știu dacă este legal sa mi oprească atâția bani.Eu am achitat pana acum 94 de milioane din 157 ei îmi spun ca nu i adevărat ca am achitat mai puțin cu 30 milioane.se poate face ceva in acest sens?Mi se pare ca fac abuz.Multumesc

 60. Buna ziua
  In 2013 s-a pronuntat o Incheiere de executare. A fost trimisa poprire la locul de munca eu fiind bolnav in concediu medical, ulterior fiind pensionat pe caz de boala. De atunci nu au mai fost niciun fel de acte de executare. In luna aprilie 2020 pentru ca era stare de urgenta am solicitat virarea pensiei de 733 lei pe card. In luna august a venit o poprire la banca, pentru acea executare din 2013 dar care nu mai era a bancii ci a unei firme recuperatoare iar suma care apare ca debit restant si cheltuieli de executare aproape s-a dublat.
  Nu au mai facut din 2013 niciun demers pana acum. Este posibila continuarea executarii dupa 7 ani?
  Pe langa astea banca a oprit 1/3 din pensie desi este sub nivelul salariului minim pe economie. Am facut plangere la banca dar au indicat sa ma adresez executorului!

 61. Buna ziua , situația mea este in felul următor . 1 ,credit din 2007 . 2 acum 2 ani am primit notificare că a fost prescrisă aceasta datorie 3 am primit SMS că am poprire pe un cont bancar de către executor pe aceasta datorie din 2007 . 4 Ce pot face in acest caz . Vă mulțumesc m

 62. Buna ziua , scrie din nou pentru că ceva nu este normal . Am avut executare silita in 2017 ,dar eu nu am primit somație . Acum sunt executata silit de un alt executor ,dar când am primit SMS de la banca , era o sumă și când am scos desfășurător de la banca era suma din SMS . Am primit somația de la acest executor ieri ,dar este alta suma . Ceva nu se leagă .

 63. Bună ziua, domnule avocat! Tatăl meu a decedat În urmă cu aproape 2 ani, iar mama mea în urmă cu 4 luni. A rămas în urmă lor un apartament cu o valoare mai mare decât media pieței. Suntem trei frați. Cel mic, în vârstă de 42 de ani, a divorțat în urmă cu 2 ani și 6 luni și a solicitat părinților să îl primească în apartamentul în discuție, deși avea casa lui împreună cu fosta soție, pentru care nu a făcut partajul nici în ziua de azi. Acum, fratele cel mic ține ascunse certificatele de deces ale părinților și actul de proprietate și refuză dezbaterea succesiunii. Ce este de făcut? Mulțumesc!

 64. Buna ziua am si eu o problema cu o banca credius am facut un imprumut de 4000 lei si nu am avut posibilitate de a plati si acum mi-a venit oprire pe salariu si de la 4000 lei am de platit 36000 lei ma puteti ajuta intrun fel sa nu platesc aceasta suma va rog frumos

 65. Buna ziua! Am și eu o problema, am facut un credit de nevoi personale in 2007 am plătit pana in 2010 după care am intrat in imposibilitate de plata. Din 2010 pana in 2019 am primit numai somații apoi in 2019 firma la care lucram a fost data in judecata pentru oprire eu nemai lucrând la ei de o luna la acea firma i s a oprit firmei respective suma datorata pentru luna când eu încă lucram la ei fără drept de apel. In luna Septembrie 2020 m am angajat la alta firma iar luna aceasta au primit somație de oprire pe salariu se mai poate face ceva? Mulțumesc frumos!

 66. Buna seara,

  Luni 16.11.2020 am primit un SMS de la banca ca mi-au poprit conturile. In acelasi timp au poprit si conturile talui meu ( pensionar in varsta de 87 ani). In 2006 tatal meu a deschis o firma pentru mine in care a ramas asociat cu 10% pana in 2017. Pt ca firma mergea foarte bine BCR mi-a oferit un overdrft de 28000 lei moment in care si tatal meu a semnat ca fidejusor. anii au trecut firma a crescut BCR a tot incasat bani si dobanzi asa cum fac bancile. In 2017 firma mea a suferit o rasturnare de situatie si am pierdut furnizorul principal si implicit toate contractele. Am facut plangeri penale care de doi anis stau prin rafturile politiei economice si ne tot plimba. In fine povestea este lunga. Problema este ca pana am redus firma si scapat de angajati, si chirii la birouri si depozit am pierdut foarte multi bani si dupa 12 ani de munca si prosperitate am ajuns urmarit de banci si judecat executat fara sa fiu anuntat. Problema este ca vor din pensia tatalui meu care nici macar nu a mai fost in firma Aceasta linie de credit overdraft pe masura cresterii afacerii a crescut pana la 80000 iar in final am redus-o la 28000. Tatal meu nu a mai semnat niciodata cresteri de credit , reinoiri de contracte sau alte acte BCR. Deci el initial semnase pe o suma mica iar daca se intampla ceva cand suma era mult mai mare fara sa semneze nimic el ar fi fost raspunzator pentru orice suma. Poate e corect poate nu sa semnezi 28000 si sa raspunzi pentru 80000 fara sa fi anuntat. Ma gandesc ca vdaca nu a mai semnat reinnoiri de linie nici nu mai poate fi raspunzator. Nu cunosc logica legislatie si din acest motiv va scriu. Ieri am sunat la executor si le-am spus ca nici eu nici tatal meu nu am primit nici o hartie de la nimeni ci doar un SMS de la banca. Astazi tatal meu a primit un dosar foarte stufos de la ei cu tot felul de procese si acte , lucruri intamplate inca din luna mai. Intrebarea mea este daca se poate contesta ceva sau asa este normal sa fie. Maine ma duc la el sa iau dosarul sa vad ce se intampla.Imi cer scuze pt mesajul lung dar sunt foarte multe detalii de discutat.

 67. Buna ziua am si eu o restanta la Vodafone de 1300 lei si un executor judecătoresc mea pus oprire pe card si imi zice ca trebuie sa dau suma de 100 milioane vechi ce pot face in cazul asta mulțumesc

 68. Buna ziua, am un dosar de executare silita si poprire pe salariu. Am facut contestatie la executare si expertiza grafoscopica deoarece nu am facut eu nici un imprumut si nu am semnat nici un contract de credit. Am apel pe 12.02.2021.Nu stiu ce sa mai fac va rog daca puteti sa ma ajutati!Va multumesc!

 69. Buna ziua!

  Dores sa ma sfatuiti in legatura cu o situatie de care ma tot lovesc din 2015 cu popriri asupra salariului din cauza fostului sot de care am divortat cu acte legale din 2010.
  Cei din Braila imi tot trimit somatii si popriri pe conturi chiar daca le-am mentionat faptul ca nu mai am nici o legatura cu fostul sot,acestia au continoat sa-mi trimita popriri pe venituri nefiind ale mele.
  Va rog sa ma ajutati cum pot opri aceste documente si daca se poate deschide proces pentru aceste documente nefondate.

  Va multumesc anticipat!

  Cu stima,
  Lucia Serediuc

  • Dacam ati fost parte in aceste dosare (coplatitor, girant) nu veti scapa de aceste popriri, somatii pana nu se achita integral datoria. Trebuie sa va asigurati la executor ca acesta intreprinde aceleasi actiuni si impotriva fostului sot. Dar……de executare nu scapati…

 70. Buna ziua.Sunt executat silit pt un accident usor fara victime motivarea instantei este ca nu detineam asigurare la data producerii accidentului total eronat aveam asigurare am mers la politie am facut constatare amiabila am depus la 3 instante intampinari cu acte doveditoare si nu s au luat in seama.Sunt executat abuziv eu detinand acte doveditoare in acest sens.Multumesc

 71. Sunt administrator la o Societate pe actiuni SA si am primit un dosar de executare silita ,inurma unei hotarari judecatorest in favoarea unei societati comerciale ,debitoarea fiind AAAS-autoritarea activelor statului ,prin care se solicita sa achitam dividentele cuvenite AAAS la socitateaa creditoare .Aceasta poprire am primito in anul 2018,apoi revenire in 2020.
  In 7 martie 2021,banca a primit o poprire de la AAAS in suma de 14500lei ,blocandu-ne contul si a achitat la AAAS o suma de 1300 lei ce o aveam in cont,fara ca noi sa fim instiintat nici de la AAAS si nici de banca .Cand ne-am interestat la banca am aflat ca este o poprire de la contributie de sanatate din 2003 .Suma nu este prescrisa?Care este prioritatea de plata a sumelor.poprirea de la executor judecatoresc s-au cea efectuata prin banca. Multumiri!

 72. Buna ziua am un card ing ,pe care încasez o indemnizație de hrana.Mi sa pus poprire pe suma încasată .Executorul
  in 2020 mi-a trimis la firma la care am lucrat o hârtie cu 6500 Ron și acum a majorat cu inca 10000 Ron adică acum am de plata 16160 Ron.Ce pot sa fac

 73. Buna ziua,

  Am primit un plic de exectuare silita de la Beja Schiopu in august 2018, care arata ca dosarul a fost solutionat in 2017. M-am speriat initial ca voi fi exacutata, desi creditul era de neviu personale, si am facut un angajament de plata de 1000 lei lunar. Am platit lunar aceasta suma din 2018, acum am sunat la Biroul de Executari Silite BEJA SCHIOPU si TETU, si am aflat ca mai sunt de plata cheltuieli de judecata de inca un an de zile….
  Nu am stiut ca pot face contestatie la vremea respectiva, se mai poate face ceva acum?
  Tin sa mentionez ca am platit o mare parte din creditul luat de la ei, am incercat si o refinantare dar nu ne-am inteles fiindca trebuia sa platesc aceeasi suma ca la inceput, toate ratele platite pana atunci au fost doar dobanzi.
  Va multumesc anticipat.

 74. Bună ziua dl avocat am o intrebare intorcera executarii silite de la alta curte de apel poate sa te execute va dau nr de dosar sa va uitati pe soluție

  9238/299/2019 Sandu Cornelia

 75. Bună seara,
  Suntem locatarii unui bloc nou construit,iar asociatul dezvoltatorului refuză să ne predea contractul de la Distrigaz,care este pe numele d-lui,în felul acesta având și noi optiunea normală și legală de a ne încheia contracte individuale.Cum se poate rezolva această problemă și care este procedura.Noi ne achităm cota de întreținere către d-lui,la un alt preț pe mc față de cel al furnizorului,iar în fiecare lună suntem expuși ,fiind în situația de a fi debransati,deoarece nu achita debitul la timp.Vă mulțumim și am aprecia daca ne-ai putea ajuta cu un răspuns. Numai bine.

 76. Bună ziua,
  Sunt pensionară la limita de varsta și am popriri 50% din pensie pentru ca am girat la diverse CAR – uri persoane care nu si-au achitat datoriile.
  Am executari silite, sechestru pe apartament și pe autoturismul personal trimis la Primăria Oras Găesti de către executor dar executarile nu sunt recente.
  Prima executare este din luna iulie 2019 de la Executor Judecătoresc Diaconescu de la care am cele mai multe executari.
  Mentionez ca două din persoanele girate sunt plecate în Germania iar în țară nu au bunuri pe numele lor.
  Vă rog să îmi răspundeți dacă mai pot rezolva.

 77. Buna ziua!
  Tatal meu a vandut ap. proprietate nepotului sau, adica fiului meu prin contract de v-c, iar cf. intelegerii verbale subsemnatul eram lasat de catre fiul meu, actualul proprietar, sa stau in ap. pana la decesul meu. Acesta dupa decesul bunicului sau, mi-a facut mai multe procese de evacuare, pe ordonanta, pe procedura speciala, pierzandu-le. In schimb, pe procedura comuna a castigat evacuarea subsemnatului. Pe data de 03.09.2021 instanta se va pronunta in acest sens in apel.
  Am 2 intrebari si, pe aceasta cale va rog, sa ma ajutai:
  1.Hotararea de apel in actiunea de evacuare este lovita de recurs?
  2.cum pot face contestatie la executare, care ar putea fi motivele si care este termenul de depunere a contestatiei?

 78. Buna ziua,
  Din punctul de vedere al existentei Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD), va rog sa ma ajutati si sa imi comunicati, care este baza legala in Romania, care le permite firmelor de recuperare (cu sediul in afara tarii si cu reprezentati in Romania) si executorilor judecatoresti sa imi foloseasca datele cu caracter personal, fara sa mi se ceara acordul sau fara sa fiu instiintata in prealabil ca datele mele sunt transmise de la banca la recuperator si de la recuperator la un BEJ?
  Intreb, pentru ca mi-am schimbat anul trecut Cartea de Identitate, inclusiv adresa de domiciliu, dupa 14 ani de la un imprumut pagubos pe care nu l-am mai putut achita pentru ca am fost nevoita sa plec din tara, si nu stiu cum au putut afla recuperatorii noua adresa……
  Va multumesc in avans pentru ajutorul Dvs.

 79. Buna ziua,
  Doresc sa cumpar un imobil care figureaza inregistrat la OCPI cu un Comandament din anul 1995. Instanta de judecata mi-a comunicat ca dosarul de executare a fost topit iar din sentinta rezulta ca proprietarul a fost trimis spre executare silita pentru un credit contracta la Credit Bank. Ce demersuri trebuie sa fac pentru stergerea Comnadamentului .
  Va multumesc!

 80. Bună ziu. Soția a luat un crede în 2007 iar după 3 ani nu a mai putut plăti. A un i sa pus poprire pe cont. Am aflat de poprire după cele 15 zile pt ca nu am primit înștiințare iar ea nu are nici un venit. Abia când a vrut sa închidă contul am aflat. Se mai poate face ceva? Suma pt care sa poș poprirea a devenit exorbitant cam de 4 ori mai mare decat creditul.

 81. Sunt intr-un proces in apel in care executarea silita a fost suspendata intru-cit sotia a decedat iar instanta a suspendat cauza pana facem succesiunea….procesul este pentru o granituire….dupa citeva luni executorul mi-a trimis o somatie prin care eram chemat sa fac granituirea,m-am prezentat dar am refuzat sa semnez procesul verbal iontru-cit granituirea s-a facut dupa un alt document decit cel al expertizei de la dosar fica mea a lipsit de la aceasta expertiza iar curatorul care trebuia sa fie prezent a lipsit…s-a incheiat un proces-verbal pe care l-am contestat aviond motivele de mai sus invocate la judecatoria in raza careia se afla sediul executorului cerind instantei sa mute dosarul la judecatoria mea de domiiciliu…CE AR PUTEA RASPUNDE JUDECATORIA intru-cit au trcut aproape 3 sapt.si nu am primit nici un raspuns dar a inregistrat plingerea deschizind un dosar…

 82. Buna ziua,am primit o executare,somatie,la care am deschis in instanta contestare la executare,fiind primul termen pe 28.06.2022,iar executorul in baza dosarului executional a facut deja sechestru pe bunuri mobile fara ca constetatia la executare sa fie macar inceputa.Va rog o parere daca este legal .Va multumesc anticipat

 83. BUNA ZIUA…..
  P.S. -Sunt Creditor la un dosar de Executare silita, dupa un proces de OBLIGATIA DE A FACE, dosar nr. 1906/260/2022
  -La reprogramare la fata locului am participat impreuna cu avocatul, unde s-a constatat ca demolarea nu era executata in totalitate, dar cheltielile de judecata erau deja depuse la executor.
  -Procesul-verbal s-a intocmit ca fiind executarea terminata.
  – NU am semnat Procesul -verbal nici eu, nici avocatul (martor) si nici nu am ridicat banii reprezetand cheltuielile de judecata intrucat cronologic la nr. 1 demolarea si la nr. 2 chltielile de judecata.
  -d.l executor a spus ca executarea este terminata…….
  CE ESTE DE FACUT…….
  VA MULTUMESC!

 84. BUNA ZIUA , DIN ANUL 2019 SI PINA IN PREZENT TRAIESC TEROAREA SI ABUZUL , A PLATII UNUI CREDIT DE 3000 RON , CARE S A ACHITAT DUBLU PINA IN PREZENT 6100 RON , BANI VIRATI PRIN CASA DE PENSII SECTOR 3 BUCURESTI , LUNAR CATRE CREDITOR ! AM PRIMIT DE LA EXECUTOR JUDECATORESC ,SOMATIE EXECUTARE SILITA A IMOBILULUI SI PLATA SUMEI DE 156.000 RON DATORIA CARE O AM LA CREDITOR . DESI AM ACHITAT INTEGRAL , DUBLU CREDITUL LUAT , DE LA CREDIUS .IFN …….EXCUTOR JURIDIC OCHIAN DORU – CATALIN .

 85. BUNA ZIUA , DIN ANUL 2019 SI PINA IN PREZENT TRAIESC TEROAREA SI ABUZUL , A PLATII UNUI CREDIT DE 3000 RON , CARE S A ACHITAT INTEGRAL , DUBLU PINA IN PREZENT 6100 RON ,! BANI VIRATI PRIN CASA DE PENSII SECTOR 3 BUCURESTI , LUNAR CATRE CREDITOR ! AM PRIMIT DE LA EXECUTOR JUDECATORESC ,SOMATIE EXECUTARE SILITA A IMOBILULUI SI PLATA SUMEI DE 156.000 RON CREDIUS .IFN …….EXCUTOR JURIDIC OCHIAN DORU – CATALIN .

 86. Buna ziua in fiecare an primesc popriri pe salariu de catre executor din cauza ca am luat o suma de 4000 de lei si am platit pana la ora actuala 16000 de lei ce pot face

 87. Buna ziua!

  Mi s a pus poprire pe indemnizatie si alocatie din cauza unei taxe la facultate. Am fost cateva luni la master si ulterior nu m am mai prezentat. Am platit doar prima rata si atat. Dupa 2-3 ani ma trezesc cu poprire de 4000 lei si sechestru pe masina pentru ca nu am depus o cerere de retragere de la master la mimentul acela. Taxa a mers inainte desi n am beneficiat de niciun curs si nici la examene nu am fost. Dupa neplata ratei urmatoare stiu ca am fost exmatriculata pentru neplata, insa vad ca nu este asa.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.