Cum Formulam Contestatiile La Executare In 2019-Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite Judecatoresti-Codul De Procedura Civila Modificat Legea 310-2018

Ati primit acte de executare silita? Model de contestatie la executare.

Contestati executarile silite ilegala.

Contestatiile La Executare va pot salva de executarile silite ilegale. Trebuie sa stiti ca singurul mod de a scapa de o executare silita este formularea unei contestatii la executare.

Contestatiile NU se depun la executor si DOAR in instanta.

Astfel, daca ati primit orice fel de executare silita, pe cont prin poprire, la serviciu, la banca, vi se scoate casa la vanzare sau aveti sechestru pe bunuri, cititi mai jos ce aveti de facut fie ca va executa baca fie IFN-ul sau recuperatorii de creante.

S-a schimbat procedura de contestare a executarilor silite iar din 2019 se va urma o noua procedura prin care cei care sunt urmariti de catre banci, ifn-uri sau recuperatori de creante isi vor putea face dreptate in fata instantei de judecata si vor putea solicita anularea executarilor silite prin contestatia la executare.

Contestatiile La Executare
Contestatiile La Executare

Ce noutati apar pe acest segment al executarilor silite?

Ce trebuie sa stie un debitor urmarit silit de catre o banca, un ifn un recuperator de creante sau chiar daca a imprumutat bani de la camatari?

Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite sunt aplicabile din 2019?

Modificarile constau in faptul ca toti cei enumerati mai sus, vizati de executarea silita fie ea imobiliara sau mobiliara, sau cei cu probleme la restituirea ratelor ori care au ajuns deja pe “mana” recuperatorilor, vor trebui incepand cu 2019 sa isi modifice strategia prin care vor contesta executarea silita.

Astfel, pentru a intelge mai bine, vom cita vechiul text de lege si noul text de lege modificat de legea 310/2018.

Vechiul text de lege – art. 713 alin.2 cod procedura civila –

2) În cazul în care executarea silită se face în temeiul unui alt titlu executoriu decât o hotărâre judecătorească, se pot invoca în contestaţia la executare şi motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului cuprins în titlul executoriu, numai dacă legea nu prevede în legătură cu acel titlu executoriu o cale procesuală specifică pentru desfiinţarea lui.

 • Noul text modificat – art. 713 alin. 2 cod procedura civila –

(2) În cazul în care executarea silită se face în temeiul unui alt titlu executoriu decât o hotărâre judecătorească, se pot invoca în contestaţia la executare şi motive de fapt sau de drept privitoare la fondul dreptului cuprins în titlul executoriu, numai dacă legea nu prevede în legătură cu acel titlu executoriu o cale procesuală pentru desfiinţarea lui, inclusiv o acţiune de drept comun.

Ce s-a modificat cu privire la contestatiile la executare?

Observam diferata, in sensul ca textul modificat face trimitere in cazul in care executarea silita este pornita in baza altui titlu executoriu decat o hotarare judecatoreasca, respectiv in baza unui contract de credit, cu banca ifn sau cesionat la recuperator ori contract imprumut la notar cu un camatar, la faptul ca debitorul sa poate sa invoce  motive de fapt sau de drept doar daca pentru anularea acelui titlu executoriu nu exista o cale procesuala specifica sau o actiune de drept comun.

Astfel, cei care vor dori sa invoce caracterul abuziv al unor clauze din contractul de credit, sau sa solicite instantei de judecata sa anuleze dobanda contractuala abuziva, ori dobanda penalizatoare, sau orice alta clauza de natura sa debalanseze contractul titlu executoriu vor trebui sa urmeze procedura de mai jos

Cum contest executarea silita incepand cu 2019?

 1. Primesc actele de executare silita de la executor dupa ce Banca,ifn-ul,recuperatorul de creante sau camatarul mi-a deschis dosar de executare silita, ce fac?
  In termen de 17 zile iau legatura cu un avocat specializat in executari silite si formulez ceea ce se numeste generic o contestatie la executare.

Cum contest executarea silita si metode de aparare impotriva executarilor silite pentru 2019?

Avand in vedere modificarile operate, debitorul contestator , trebuie sa formuleze o contestatie la executarea cu privire la ACTELE de executarea – somatie, instiintare de incepere a executarii silite, proces verbal de cheltuieli de executare,incuviintarea de executare silita data de catre instanta,proces verbal sechestru etc.

Primul pas – debitorul formuleaza contestatia la executare unde poate invoca neregularitati cu privirei la actele de executare STRICT si anume-
– nementionarea sumei executate si / sau modalitatile de executarea, ilegala mentionate;
-lipsa de reprezentant in cazul punerii in executare cu privire la recuperatorii de creante;
-necertitudinea sumei;
-incompleta intocmire a actelor de executare etc.

Cel ce-al doile pas-  
Debitorul va trebui sa deschida  o actiune suplimentara fata de contestatia la executare prin care sa invoce toate aspectele de nulitate absoluta cu privire la tiltu executoru si anume contractul de credit sau de imprumut persoana fizica, cum ar fi invocarea clauzelor abuzive, inghetare curs , reechilibrare grafic rambursare, etc.

Cel ce-al treilea pas-
Dupa ce a deschis contestatia la executare dublata de actiunea pe drept comun prin care solicita anularea partiala a clauzelor contractuale, debitorul trebuie sa solicite instantei de judecata , suspendarea executarii silite.

Ulterior, dupa suspendarea dosarului de contestatie la executare silita pana cand dosarul deschis pe drept comun de anulare a tuturor clauzelor abuzive ingehtare curs sau chiar reechilibrare contractuala, ramane definitiv iar ulterior acestui moment, debitorul se va putea duce cu hotararea din dosarul pe drept comun si -o va putea folosi in vederea anularii executarii silite avand in vedere LIPSA CERTITUDINII TITLULUI EXECUTORIU.

Concluzia – debitorii vor fi nevoiti sa deschida doua actiuni prin care sa dovedeasca de fapt abuzurile la care au fost supusi prin inserarea unor clauze ce fac imposibila desfasurarea in conditii normale a unui contract de credit sau de imprumut si una prin care sa conteste de fapt executarea silita pe baza necertitudinii creantei puse in executare silita.Inclusiv retractul litigios va putea fi pus in discutie pe marginea motivelor de anulare a executarilor silite.

Pentru ce executari silite se va aplica noua procedura de contestatie la executare dar si acele noi metode de aparare impotriva executarilor silite?

Atentie – Executarile silite incepute dupa data de 21.12.2018 vor fi supuse noii proceduri de contestatie la executare.

Av.Drd. Cuculis A. – Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite 2019

Ati primit acte de executare silita sau sunteti deja in procedura de executare silita? Completati formularul de mai jos pentru a verifica legalitatea actelor de executare silita primite si gasiti Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite.

123 comments to “Cum Formulam Contestatiile La Executare In 2019-Metode De Aparare Impotriva Executarilor Silite Judecatoresti-Codul De Procedura Civila Modificat Legea 310-2018”
 1. Pingback: Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale - Avocat Cuculis

 2. Pingback: Poprire Executare Ferratum Romania Ifn-Dobanda Penalizatoare Declarata Abuziva Si Executarea Silita Anulata - Cuculis si Asociatii

 3. Pingback: Sunt Executat Silit - Cum Ne Aparam Impotriva Executarii Silite - Contestatie La Executare Somatie Imobiliara - Cuculis si Asociatii

 4. Pingback: Recuperatorii De Creante Ilegali In 2019-Asimilati Firmelor De Investitii Nu Au Autorizare Din Tara De Origine-Investcapital LTD Executa Ilegal-Contestatia La Executare Va Scapa De Recuperatori - Cuculis si Asociatii

 5. Pingback: Poprire Bcr Anulata Si Ipoteca Prescrisa-Bcr S.A Pierde O Contestatie La Executare Si Instanta Anuleaza Datoria De 33000 Euro - Cuculis si Asociatii

 6. Pingback: Executare Silita B2 Kapital Portofolio Management Si Raiffeisen Bank-Cesiune Si Executare Silita Inceputa Ilegal-Poprire Si Somatie Imobiliara - Cuculis si Asociatii

 7. Pingback: Formular Reechilibrarea Graficului De Rambursare A Creditului-Metoda De Scadere A Soldului-Clauza Rambursare Abuziva-Scapa De Credit - Cuculis si Asociatii

 8. Pingback: Executare Silita Anulata Executor Necompetent-Recuperatorii Investcapital Si Secapital Ilegali-Neverificarea Domiciliului Debitorului - Cuculis si Asociatii

 9. Se poate invoca in contestatie prescriptia in conditiile in care contractul de credit a fost incheiat in urma cu 10 ani si s-a emis executarea silita in oct 2018?

   • Bună ziua.Am făcut în 2008 un credit de nevoi personale.In 2010 datorita taierilor salariale nu am mai putut plăti. Am poprire pe salariu de 4 ani,iar mai nou am primit și somatie de executare imobiliară. Mentionez ca la adresa unde locuiesc sunt copropietar cu 1/2 din imobil.Ce pot face în acest caz?

  • Buna ziua,
   Eu am fost in proces cu tatal fetitei mele pentru pensia alimentara si sa stabilit ca trebuie sa plateasca lunar 1/4 din salarul net. El a fost de acord sa plateasca si din momentul ce a venit sentinta judecatoreasca definitiva.Problema este ca el a platit pensia incepand cu luna aprilie 2019 pe luna respectiva pana in prezent,dar restanta pensiei care trebuie sa o plateasca este din noiembrie 2018 si el banii respectivi vrea sa-i plateasca cate putin in fiecare luna pana ajunge sa se achite de restanta in val de 3600ron,el acum vireaza in fiecare luna din restanta suma de (170ron pe luna). Eu vreau sa plateasca toti banii care e restant o data nu in rate cum vrea el. Ce e de facut?

    • Pentru o dobândă de 365pe an pot să fac plângere penală chiar daca aceasta este prinsa într-o declarație?
     Dacă se poate cere amânare pentru lipsa de apărător la primul termen de judecată contestație executare silita
     Dacă mă puteți ajuta sa mă apărați la contestația ce am depus pe 16 octombrie
     Vă mulțumesc

     • Buna ziua eu am facut un inprumut la provident in 2017 pina in prezent nu am platit nici un ban .acum doua saptamini am primit un mesaj ca sunt cei de la recuperatori creiente eu nu am servici nici un venit ce sar putea intinpla daca nu am posibilitate de a plati

    • Buna ziua,
     Pot fi executata silit pentru o creanță din anul 2010 ,dacă creditorul nu m-a înstiintat in scris in tot acest timp!?
     Pentru că după 9 ani am primit o înștiințare că voi fi executata silit,este legal!?
     Vă mulțumesc anticipat

  • Buna ziua am suferit un accident rutier mai exact noi coboram in panta eram 4 persoane sio fetita de 9ani si celalat sofer urca panta pe partea noastra venea cu viteza si a intrat in noi.In urma impactului eu si sotul nu avem nimic tata socru a fost internat 3zile mama soacra este si acuma internata in spiatal cu mina inghips fruntea sparta si fractura de os sub ochi.Fetita a fost zgariata sub ochiul drept inflamata umflatura timp de 3zile.Soferulyi vinovat i sa facut dosar penal si restras permisul dar cu dovada de a circula 15 zile apoi suspendat 90zile.Masina a fost evaluata de asiguratori cu dauna totala.La politie nii sa spus ca timp de 60de zile sta dosarul la ei.

 10. În anul 2002 am făcut un împrumut de 7500 de euro la BCR am plătit timp de trei ani după am rămas în urma cu ratele. Banca nu ma chemat pentru o posibila eșalonare. M-am trezit la Kruck cu dosarul de credit luat de la suma de 1050de euro. De ce am plătit degeaba 3 ani ca sa dau înapoi aproape de doua ori suma. De la Kruck acum sunt la executor. Ce pot face. Mulțumesc

 11. Am făcut un contract de credit consum in 2003 un tv cred ca 9 milioane pe atunci iar in 2017 am fost executat silit si mi sa facut oprire la toate băncile am plătit suma de 1700 de lei si au mai rămas 3300 de lei am in întreținere 6 copii minori ce pot sa fac nu mai fac față sa imi întrețin copiii va rog ajutatima aceasta doamna executor ma nenorocit cruduleci si miscoci eu cred ca este un abuz ca dupa 16 ani sa plătești dobînzi in exces un tv sa plătești 5000 mi de lei

 12. Am avut o refinantare in anul 2007 de 10000 de euro si am platit pana in anul 2010 si nu am mai putut plati si in anul 2014 decembrie mia venit acasa plicul k executarea silita .
  Si am vazut k eu am de plata pe executare silita 12 839 eura si eu am pletit la acel credit de 10 000 euro din 2007 pana in 2010 si acum platesc dobanzi ffff enorme la acel credit facut la Rafaisen Bank.
  Astp un raspuns
  Va multumesc fff mult

 13. Pingback: Executare Silita Contestata Si Anulata Dupa Adjudecarea Imobilului-Prescriptie Ipotecara Si Blocarea Evacuarii

 14. Dosarul 423 in cazul FNI asociatia noastra a avut contract cu executor judecatoresc din Bucuresti si in urma demersurilor efectuate Executorul a obtinut o suma de bani dela SIF Muntenia,deoarece in instanta dela jud,sec.1 Buc solutia a fost favorabila dar nu era definitiva,astfel ca SIF MUNTENIA a continuat sa se apere iar solutia finala a fost favorabila lor.din acest moment SIF MUNTENIA a angajat un executor jud,din Tg.Mures care a inceput procedura de executare,proces terminat in favoarea SIF MUNTENIA.Aceasta executare sa terminat de aproximativ 1,5 ani dar asociatia nu a intrat in poeseia motivari.Noi cunoastem solutia din ECRIS.Va informez ca asociatia la primirea banilor a virat in contul personal al fiecarui pagubit caruia executorul ia trimis bani.Concluzia este din ce scrie in ECRIS ca Asociatia trebuie sa restituie suma de bani primita de fiecare pagubit plus sumele retinute de executor din totalul primit dela SIF MUNTENIA.Asociatia nu are cum sa restituie 1,2 mil.lei catre SIF MUNTENIA plus cheltuielile executoruli din Tg.Mures.Instanta nu a recunoscut aparatorul nostru in persoana unui avocat cu care avem contract.Unul din motive era ca pagubiti trebuiau sa o inputerniceasca individual,ca sa aiba calitatea de apatator.Dar toti pagubiti din aceasta speta erau si sunt membri ai asiciatiei in baza adeziuni la inscrierea in asociatie,iar in plus fiecare pagubit a inputernicit asociatia sa le reprezinte interesele in cauza dosarului penal.Deci nu au dorit sa mai ia in consideratie procura,motivand ca nu mai este valabila dupa ultimile modificari la PROCURI.Asociatia nu are avere,averea este ZERO-nici nu avea cum sa isi faca o avere asa de mare incat sa achite o suma de 1,2 mil+cheltuielile executorului din tg.Mures.Asociatia nu a oprit din suma trimisa de executorul jud.din Buc nici un ban,asa dar care este finalul acestei situati incredibile.Noi ne desfasuram activitatea in spatiu inchiriat,iar ca dotare avem mobilierul chiriasului,in rest nimic obiecte de inventar,depozite bancare,cladiri,terenuri etc.Supravetuim din buna vointa unor oameni cu dare de mana care cunosc situatia reala.Ce ne puteti sfatui in acest caz foarte ciudat.Pe parcursul executari avocatul nostru a solicitat instantei ca aceasta suma de bani sa fie recuperata dela AAAS,asa cum a stabilit de fapt instanta adica fosta (CNMV) care ulterior sa schimbat haina in haina de AAAS.dar bun de plata a ramas.

  • Buna ziua. Situatia cu FNI este una complexa. De ce? pentru ca cei ce au fost implicati in situatia aceasta s-au ocupat PRECAR de dosarele dvs. Noi am fost singurii care ne-am apucat sa rezolvam toate prostiile pe care altii le-au facut.

   • Bună ziua.Am făcut în 2008 un credit de nevoi personale.In 2010 datorita taierilor salariale nu am mai putut plăti. Am poprire pe salariu de 4 ani,iar mai nou am primit și somatie de executare imobiliară. Mentionez ca la adresa unde locuiesc sunt copropietar cu 1/2 din imobil.Ce pot face în acest caz?

     • Am avut un credit de nevoi personale în 2008 la brd și am plătit rate 2 Sau 3 ani am actele și acum iar anul trecut în Octombrie am primit un plic de la o firmă de recuperări Eos KSY Romania Srl să plătesc suma de 8000 ron cu cheltuieli de judecată în rate deoarece s-a făcut o acțiune de executare silită în potriva mea și de atunci plătesc la ei mi se pare exagerat pt că eu am avut o suma mult mai mică decât îmi cere ei deci eu la bancă atunci am plătit degeaba.

    • Buna ziua !
     Voi fi executat silit pentru un credit de nevoi personale luat pe persoama fizica ,fără garantii luat în 2015.
     Dacă am un PFA deschis în 2017 , executorul se poate îndrepta spre veniturile din PFA?
     Va multumesc!

 15. Pingback: Primirea Actelor De Executare La Un Domiciliu Expirat-Domiciliul Debitorului Executat Silit-Ce Fac Daca Nu Primesc Actele De Executare? - Cuculis si Asociatii

 16. Pingback: Reluarea Executarii Silite Intr-un Nou Dosar Dupa Anularea Ei Definitiva-6 Ani,Doua Executari Silite Anulate Si Zeci De Termene-Rabon Credit Si Banca Transilvania Infrante Definitiv -

 17. Pingback: Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale - Avocat Cuculis

 18. Pingback: Prescrierea datoriilor - Prescriptia dreptului de a cere executarea silita - Cum functioneaza si cum putem scapa de plata datoriilor ? - av. Cuculis - Cuculis si Asociatii

 19. Pingback: Kruk Si InvestCapital Executa Silit Ilegal-Contestatie Executare Prescriptie

 20. Pingback: Am Facut Un Credit Pentru Altcineva Fara Sa Stiu-Contract Semnat In Fals

 21. Pingback: Cum Contest O Executare Silita Daca Am Depasit Termenul De 15 Zile - Tardivitate Decadere Nulitate Absoluta Contesatie Avocat Cuculis - Cuculis si Asociatii

 22. Pingback: In caz de executare silita, ce drepturi avem? Ce cai legale de atac exista impotriva unei executari? Cheltuielile de executare? Onorariu executor? Cum putem diminua cheltuielile totale? - Cuculis si Asociatii

 23. Am primit de la Casa de pensii Timis o dispozitie de poprire pe pensie de 30% conf art.720 al 1 lit b CPC si nu prin aplicarea corecta a art 729 al 3 CPC ,intrucat pensia este mai mica decat venitul mediu minim pe economie(1020-1065). Am contestat la executorul judecatoresc care mi-a raspuns ca ac solicitat infiintarea unei popriri conform reglementarilor legale si sa ma adresez Casei de Pensii , aceasta raspunzandu-mi ca au calcuklat corect suma poprita. M-am adresat Tribunalului Timisoara in conf cu prevederile art 1;8 al 1;10 al 1;11 al b; 15 al 1 si 16b al 1 din Legea 554/2004 intrucat Casa de Pensii este o Institutie Publica ce a emis o dispozitie. Tribunalul Timis declina cauza in favoarea Judecatoriei Timisoara care imi respinge cererea ca fiind tardiva in conf cu prevederile art 715 CPC , desi subsemnatul cerusem anularea deciziei gresit intocmite si nu ma opuneam la executie. Ce se intampla daca Casa de Pensii considera legal sa-mi blocheze intreaga pensie ? Termen de apel: 03.06. 2019Cu multumiri

 24. Pingback: Repunerea In Termenul De Contestatie La Executare - Cuculis si Asociatii

 25. Pingback: Executat Silit De Raiffeisen Bank- SeCapital Alaturi De Kruk Romania Care Pierd 40000 De Euro Prin Anularea Executarii Silite Ca Urmare A Intervenirii Prescriptiei Avocat Cuculis - Cuculis si Asociatii

 26. Pingback: Executat Silit De Fast Finance Ifn-Executare Ilegala Contract Online -

 27. Pingback: Ati Facut Un Credit Online? Puteti Anula Executarea Silita - Purple Financial Service Ifn Executare Silita - Cuculis si Asociatii

 28. Pingback: Debitor Executat Silit De Investcapital Pentru Un Debit Inexistent

 29. Pingback: Urmarit Silit De Intrum Debt Finance-Debitorul Anuleaza Executarea Silita

 30. Bună ziua! Avem un litigiu cu cei de la DVBL Sector 2.Pretind de la noi o sumă uriașă de bani,echivalent a 800 000 euro,însemnând impozit pe un teren de 450 mp și o clădire, care spun ei că noi nu le-am declarat,culmea că le-am declarat și avem și dovezi în acest sens.Ne luptăm cu ei în instanță din anul 2017.Le-am contestat toate deciziile de impunere,fiind cu ele în judecată, și mai nou,am câștigat pe 19 aprilie 2019 contestația la executare pe măsuri asiguratorii. Când am fost la dânșii cu hotărârea civilă definitivă legalizată, pentru a ne da dispozițiile de ridicare a propririi de la bancă și a sechestrului asigurator de la OCPI,dânșii ne-au spus cu nonșalanță că ne vor pune sechestru executoriu imobiliar pe care îl vor nota la cadastru.Va intreb care este legalitatea aplicării acestui sechestru executoriu asupra clădirii noastre,din moment ce am câștigat în fața instanței contestația la executare atât la Tribunalul București cât și la Curtea de Apel București .Vreau să menționez faptul că am descoperit multe motive dovedite cu înscrisuri,pentru care dânșii nu ar trebui să pretindă de la noi nici măcar 1 leu.Cu toate acestea DVBL Sector 2 săvîrșește un mare abuz asupra societății noastre și refuză totalmente să își îndrepte greșelile, refuzând orice cale de dialog pe care noi am solicitat-o în toate contestațiile la deciziile de impunere pe care le-am depus la sediul lor.

 31. Pingback: Casa Vanduta La Licitatie Publica.O Mai Pot Recupera?Debitor Executat

 32. Pingback: Contestarea Procesului Verbal De Actualizare Debit Emis De Executor

 33. Buna seara , am si eu si sotul cate un credit luat in 2008 de la Banc Post pe care din 2011 nu l-am putut plati .O perioada dupa 2011 am fost angajata, si mi s-a pus proprire pe salar dar dupa 2016 am ajuns in somaj si n-am putut plati. Sotul la fel din 2015 este somer nu am avut de unde plati ratele.Sotul a primit de la Kruk prin sms o instiintare in 2018 ca dosarul lui este inaintat pentru executare silita. Cand se prescrie un imprumut si in ce conditii?

 34. Buna ziua,
  intr-un litigiu intre creditoarea General Insurance Broker si debitoarea Generali Romania, creditoarea General Insurance Broker a castigat la instanta de fond dar a pierdut recursul introdus de Generali Romania cfm deciziei civile 3127/2019 din 23.01.2019 emisa de Tribunalul Bucuresti.
  In 15.05.2019 General Insurance Broker a depus la Curtea de apel recurs de casare a deciziei 3127/23.01.2019 prin rejudecarea cauzei in apel in prezent aflandu-ne in asteptarea primului termen la aceasta instanta.
  In 14.06.2019 General Insurance Broker a primit somatie de plata, instiintare de declansare a executarii silite, incheierea din 06.06.2019 la dosar 2152/2019 de executare silita, incheierea din 31.05.2019 privind incuviintarea executarii silite in ce priveste recuperarea taxei de timbru achitata de Generali Romania la recusul castigat de aceasta prin decizia civila 3127/2019 din 23.01.2019 a Tribunalului Bucuresti prin respingerea actiunii General Insurance Broker contra Generali Romania.
  Ni se solicita cu titlu de executare silita plata sumei de 865,94 lei din care 230,06 lei taxa de timbru si 635,88 lei cheltuieli de executare silita.
  Nu ni se anexeaza acte doveditoare ale acestor sume.
  Este normal sa platim aceste sume cata vreme se continua procesul prin recursul nostru (General Insurance Broker) depus in anularea deciciei 3127/2019? Va multumesc pentru orice raspuns
  Cu stima

  • Salut
   Stimate Domn am primit o somație de executare silita de la Bir executor judecătoresc Buzatu Constantin Vâlcea, pt un împrumut pe care l,am folosit in 2008 ,am rămas restant o sumă de bani, ulterior fără serviciu , actualmente cu Ajutorul Social , stau țară ,am 59 ani,nu am pensie _ agricultor,am o casă țărănească care pică și asta , văd s,a judecat la Jud Clung și s,a încredințat celor de la Kruk și executor judecătoresc Buzatu Constantin Vâlcea,.
   Pot după 10 ani de când a fost folosit credit să cer o anularea deciziei de executare silita ? Paraii cu ziua de lucru , cum as putea cere o contestație împotriva acestei sentințe judecătorești și o amânare cumva , vă rog să îmi dați o mână de ajutor.Multumesc,de obicei folosesc mail nu prea am semnal la mobil.

 35. Daca sunt in instanta cu dara in plata pot invoca mpdificarile intervenite la legea 77 in timpul procesului?
  SAU SA INCEP CAND SE FINALIZEAZA DACA IL PIETD ALT PROCES CU LEGEA 77 MODIFICATA

 36. Buna seara.Va rog frumos sa imi spuneti daca o executare silita facuta in anul 2016 pentru un credit facut in anul 2006 deci la 10 ani distanta si de care am aflat astazi ca am contul blocat as mai putea sa contest aceasta executare silita facuta abuziv (stiu ca prescriptia intervine la 3 ani de la neplata creditului ).Multumesc

 37. Pingback: Notificarea De Dare In Plata Obliga Executorul Sa Suspende Executarea

 38. Pingback: Executare Silita Anulata Dupa Vanzarea Imobilului La Licitatie Publica

 39. Pingback: Cum Incepe Executarea Silita Daca Nu Achit Datoria La Banca Si Cum Pot Sa Suspend O Executare Silita Pornita De Catre Banca. Mijloace de Anulare, Suspendare si Temporizare A Executarii Silite - Avocat Cuculis - Ghid

 40. Pingback: Ce Fac Daca Am Sechestru De La Executor Pe Masina-Mai Pot Circula?

 41. Buna ziua….am o prietena care a facut o rata la Flanco in 2004, pe 5 ani…a achitat corect pana in 2008 dupa care a stagnat pt ca a plecat din tara….acum dupa 10 ani a mers la kruk sa verifice datoria si a fost informata ca are de plata 9870 lei….creditul a fost de 2600 din care a achitat cca 1800 ….ea are un card la Ing care a fost blocat de Kruk (cardul este gol acum)….ce se poate face in situatia asta …. ce sanse are sa anuleze executarea silita ?

  • Mi sa oprit bani din pensie fără să fiu anunțată M-am interesat la casa de pensi si au spus că au o hotărâre de la executorul judecătoresc Bogdan Mihai Cojocaru Menționez că din anul 2012 m-am mutat in judetul Prahova

 42. Pingback: Anularea Executarii Silite Pentru Un Imobil Executat Silit Subevaluat

 43. Va rog frumos am o intrebare: un apartament executat silit pe care doresc sa il cumpar. Am vazut la avizier ca are 9000 eur datorii la intretinere.

  Cine trebuie sa plateasca acele datorii de 9000 eur? Banca care detine ipoteca de grad 1 pe apartament? Fostul debitor care a devastat apartamentul si a creat aceste datorii neplatindu-si intretinerea niciodata in ultimii 5 ani?

  Sau trebuie sa le platesc eu? Sunt foarte confuza.

  Va multumesc

 44. Pingback: Executat Silit De Cec Bank Si Recuperator ,Debitorul Anuleaza Executarea

 45. Bună ziua, am conturile blocate de ANAF . Am fost despagubita de CEDO, suma a fost consemnată la CEC și cei de acolo nu vor sa deblocheze banii . Ce pot sa fac în aceasta situație? Menționez ca nu am nici un venit.
  Va mulțumesc!

 46. Buna ziua,

  Am conturile blocate de ANAF in baza unei decizii penale.
  Am fost despagubita de CEDO si cei de la CEC nu vor sa imi elibereze banii deorece este executare pe conturi.
  In situatia data ce pot sa fac? Mentionez ca nu am nici un venit si toate proprietatile au fost vandute de catre ANAF.

  Va multumesc!

 47. Buna ziua! Sunt codebitor pentru un credit luat de catre un “prieten”, in mai 2018, care nu si-a platit ratele. Ca urmare am primit documentele de executare silita in luna aprilie. Din luna mai deja mi s-a pus poprire pe salariu. Nu am facut contestatie la executare in termenul prevazut de noua lege deoarece am consultat un avocat pe care il cunosteam si mi-a zis ca nu se poate face nimic. Mai pot face ceva pentru anularea executarii silite?
  Va multumesc!

 48. 1. In cazul prescriptiei titlului executoriu sau perimarii executarii silite, mai este nevoie de actiunea de drept comun?
  2. Dar pentru neindeplinirea conditiilor art. 663 C.Pr.Civ(creanta certa, lichida si exigibila), mai este nevoie de actiunea de drept comun?

 49. 1. Noua procedura, presupune costuri suplimentare, in sensul in care mai intai trebuie achitata taxa de timbru judiciar aferenta contestatiei la executare(max. 1000 lei + taxa pentru intoarcerea executarii silite), iar ulterior pentru actiunea in constatarea nulitatii(de drept comun), mai trebuie achitata inca o taxa de timbru judiciar aferenta acesteia(actiuni evaluabile in bani, li se aplica art. 3 din OUG 80/2013 la valoarea creantei contestate)…Pentru aceea intreb, este neaparata nevoie de actiunea in constatarea nulitatii de execmplu, pentru alte motive decat cele prevazute de d-voastra… caracterul abuziv al unor clauze din contractul de credit, dobanda contractuala abuziva, ori dobanda penalizatoare, sau orice alta clauza de natura sa debalanseze contractul titlu executoriu?
  2. In materialul d-voastra ati prezentat la un moment dat notiunea de SUSPENDARE a executarii silite(care necesita costuri)…insa mai jos, ati mentionat suspendarea dosarului civil cu privire la contestatia de executare. Care este varianta reala?

 50. Buna ziua
  In urma unui proces cu fostul soț am fost obligată la plata unei pensii alimentare ,eu am deschis un cont in care am pus banii , fostul soț a apelat la un executor și am fost executată silit să dau banii,am scos banii din contul pe care îl deschisesem și i am virat banii in alt contact lui ,rămânând suma de 1490 de dat cheltuieli de executare și cheltuieli de judecată ,iar executorul mi -a pus poprire pe indemnizația și alocația celorlalți doi copii. As dori sa știu dacă e legal și ce as putea sa fac? Io

  • Buna ziua. Ma numesc Badea Forentin si am avut un proces la cedo impotriva statului Roman privind conditile din penitenciar, am fost arestat in perioada 2014-2016, mentionez ca nu stiu nimic de stadiul dosarului in timp ceilanti colegi de camera cu care eram incarcerat au fost despagubiti demult. Ma puteti ajuta in acest caz?

 51. Pingback: Decizie BOMBA-Toate Executarile Silite Ale Recuperatorilor Sunt NULE- ICCJ I-a Dinamitat Pe Recuperatori-Incuviintarile De Executare Nule-Cum Anulati Toate Executarile Silite-Decizia 19 Din 2018 Dezlegarea Unor Chestiuni De Drept-Avocat Cuculis - Cuculis

 52. Buna ziua, va rog să mă ajutați cu un sfat ,momentan: în anul 2012 prin aug am fost executată , chiar din timpul procesului , fără a se termina procesul la toate instanțele,de o casa pentru o datorie a soțului meu ,am fost executați amândoi ,chiar daca am avut mai multe proprietăți și chiar daca in final instanța a hotărât că mie mi se cuvin jumătate de proprietati ,dar având un mare exces de zel executorii nu au ținut cont ,deci sa revin : când cel care a cumpărat la licitație casa ,de fapt i s a dat ptr datorie ,pentru a trece pe numele lui nu ii trebuia un certificat fiscal în zero ,unde trebuiau achitate impozitele mele la Ditl ? Cum și a trecut casa pe numele lui fără acel certif fiscal ? După atâția ani am primit o somație că sunt executată pentru o datorie
  La impozite ptr anii 2013,2014,2015,2016 și atât nu și pentru anii 2017,2018,2019 deci undeva s a oprit ! Având în vedere că s-au făcut f multe nereguli atât din partea executorilor care de altfel sunt la închisoare , cât și din partea avocaților celui care ne a executat va rog sa îmi spuneți ce este de făcut în continuare .De la Ditl mi s a transmis că nu s au putut îndestula din ce au oferit executorii .Știți care a fost onorariul lui ?doar 13000 de roni. va amultumesc anticipat și aștept un răspuns din partea Dvs.

 53. Pingback: Cum Ma Apar De O Executare Silita Si Cum O Pot Contesta -

 54. Pingback: Cum -Ma-Apar-De-O-Executare-Silita-Si Cum O Pot Contesta

 55. Buna ziua

  Sunt interesata de mai multe apartamente scoase la licitatie publica prin executare silita de catre executori judecatoresti.

  Am observat ca unele apartamente au sarcini notate pe extrasul lor de carte funciara, de exemplu ipoteci la 3 TREI banci diferite BRD, RAIFFEISEN si CEC.in valoare totala de 200 000 euro.

  Castigand licitatia cu pret pornire de 50 000 eur, apartamentul il preiau cu ipotecile ramase si datorez diferenta de sume?

  Sau la ce riscuri ma supun?

  As dori o colaborare pe termen lung,
  Multumesc anticipat
  Daniela Popa

 56. Pingback: Definitive-Anulare De Executari Silite Pe Banda Rulanta-Recuperatori Infranti,Popriri Anulate Si Imobile Salvate De La Executare - Cuculis si Asociatii

 57. La politie mi sa spus ca eu sunt martor principal deoarece nu am suferit nimic si ca declaratie mi se va lua timp de 60zile.Este bine?Am apelat la un avocat dar ni sa spus sa asteptam cum evolueaza starea mamai soacre internata.Mergem cu fetita la psiholog .Dar nu sunt impacata ;pastram orce bon de motorina medicamente mancare si haine pentru spital.Mentionez ca suntem din Barlad Vaslui iar mama e internata la Iasi.

 58. Pingback: Restrangerea Executarii Silite-Metoda De Suspendare A Executarii Excesive

 59. Pingback: Executat Silit De C.A.R , Casa De Ajutor Reciproc - Cum Ma Apar?

 60. Pingback: Cum Scap De Poprirea De Pe Conturile Bancare - Cuculis si Asociatii

 61. buna ziua, este vorba de un credit imobiliar, judecat pe legea veche, in care eu si sotul meu suntem debitor si codebitor.creditul a fost facut in 2008 la credit european bank, vandut de catre banca si acum dupa 11 ani inca ne mai executa. am facut o cerere de contestatie dupa o poprire de cont in 2008 si am pierdut in prima instanta pe motiv ca eu am avut in paralel un credit la bcr di doamnele de la ghiseu imi luau rata si ce ramanea se ducea in contul poprit. acum urmeaza recursul si nu prea am avem sperante, ei au motivat ca aceste sume poprite sunt acte de executare si atat.daca sotul meu nu a avut decat poprirea pe contul de credit care este activ si astazi la banca sunt sanse sa se perime datoria pt el?ce se intampla daca el iese din dosar? datoria va ramana la coproprietar?

 62. BUNA ZIUA, NOTIFICARE DE CESIUNE A CREANTEI ESTE ACTUL LA CARE TREBUIE SA FACEM CONTESTATIE SAU ASTEPTAM TITLUL DE EXECUTARE SILITA? MULTUMESC!

 63. Pingback: Executat Silit De Garanti Bank Fara Somatie Contestatie Executare Silita

 64. am doua credite unul ipotecar si unul de consum de la bcr si am luat hotarirea de a da la darea in plata pt stingerea datoriei am contactat un avocat si as dori sa stiu daca se poate ca sa se stinga datoria pt ambele credite ipoteca acopera ambele credite dar la creditul de consum nu a trecut in contract ca garantez cu imobilul ,ei verbal a zis ca imobilul acopera creditul cel ipotecar lam luat in 2007 iar cel de consum in 2008

 65. Buna ziua. As avea o intrebare. In perioade 11.11.2017-11.12.2017 am lucrat la o familie in austria. In decembrie m-am intors acasa si dupa sarbatori m-am angajat in tara. Saptamana trecuta am primit acasa o somatie de plata de la ANAF ca sunt datoare SVA Austria 702 euro pentru perioada 11.11.2017-28.02.2018. Am trimis un email la SVA austria sa mi se reduca suma deoarece eu nu am lucreat in aceasta perioada acolo si nu primesc nici un raspuns. Mi-au scris ca au primit cu succes emailul meu. Ce as putea face deoarece lucrand in tara mi se va bloca contul de salariu pana la lichidarea datoriei. Iau eu nu am cum sa platesc 702 euro plus penalitati atata timp cat am lucrat in tara si nu in austria. Firma de acolo nu mi-a inchis asigurarile cand am venit in tara. Va multumesc.

 66. Bună ziua, vă rog să îmi comunicați dacă doresc să plătesc creanța pentru a înlătura poprirea mea și a unui girant, unde trebuie să cer suma totală de plată și unde plătesc suma restantă? vă mulțumesc!!

 67. Buna ziua! Am primit o somatie de la un executor judecatoresc de recuperare credit . Exista sanse sa contest acesta actiune de unul singur, depunand la tribunal o contestatie?

  • Buna ziua. Eu va pot spune ca da, puteti sa depuneti singur. Ce scrieti dvs. acolo, e o alta discutie. Evident ca nu este de preferat sa faceti ceea ce doar un avocat si doar specializat in executari silite, poate sa faca.

 68. buna ziua

  Va rog sa imi comunicati daca am e executare silita din 2015 pentru un credit facut in 2007 pot face acum in 2019 contestatie la executare?
  Mentionez ca nu am primit nici un act de la nimeni pana azi .
  Astazi am primit o instiintare de un executor si atasat la ea o hotarare judecatoareasa de incuvintare a executarii din 2015.

  Pot face ceva sa trebuie sa platesc
  multumesc

 69. Buna ziua. Am primit executare silita sa lăsăm vecinii care construiesc pe hotar fara aprobarea noastră,sa isi continue lucrările.noi am facut contestație la această executare si apel la tribunal la hotararea judecătorească a acestei executați. Suntem obligați să ii lăsăm în curte daca am facut aceste demersuri?

 70. Pingback: Executat Silit Peste Suma Din Incuviintarea Executarii Silite A Instantei

 71. AM LUAT UN CREDIT PE FIRMA IN 2006 MI SA PUS IN 2016 O INCHEIERE DE BEJ prin cerere de executare silita,de atunci nu am mai primit nici un act ,si nici o somatie,intrebarea mea este ,nu intervine prescriptia in termen de 3 ani ?MULTUMESC ASTEPT RASPUNS .CE FAC CU POPRIREA DIN CARTEA FUNCIARA ,CUM O ATAC.

 72. Buna ziua,
  Am scris ieri, despre problema mea, asteptam raspuns,
  Reiau, avem titlu de proprietate pentru 12 ha pamant arabil. Unu din veri, nu vrea sa mearga la notar sa iesim din indiviziune, motiv pentru care , am deschis actiune in instanta,de partaj judiciar. Pe scurt: am depus dosarul, ne-a comunicat suma la taxa de timbru judiciar si, pentru ca nu avem atatea bani, am facut cerere de reducerea taxei si esalonarea in baza OUG 51/2008, la care am adaugat castigurile noastre si ceva acte medicale in speranta ca macar esaloneaza plata, .
  Am primit ,dupa cerere, o comunicare in care sunt mentionate: Sa dam declaratie pe propria raspundere si sa spunem daca am primit ajutor judiciar de stat in ultimile 12 luni, sadeclar venitul din luna agust si septembrie sa atsej cupoanele de pensie si alte dovezi, sa iau de la anaf adeverinta de venit samd
  . Dupa ce am citit toate punctele la care trebuie sa fac referire, am facut o alta cerere, in care solicit renuntarea la reducerea taxei, dar rugam esalonarea platii, pe motiv ca nu putem plati toata suma odata.
  INTREBAREA ESTE; Mai trebuie sa duc declaratile cu cele solicitate, daca eu am depus cerere in care spun ca renunt la reducere.
  Daca puteti sa-mi raspundeti, ca joi trebuie sa fiu la judecatorie, avem termen stabilit.
  Va multumesc !

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.