Banca Romaneasca Curs CHF Adaptat La 3 Lei In Apel-Reechilibrarea Platilor Ratelor Contractuale-Grafic Rambursare Adaptat

Banca Romaneasca Curs CHF Adaptat
Banca Romaneasca Curs CHF Adaptat

Banca Romaneasca Curs CHF Adaptat In Instanta  – Tribunalul Bucuresti Dispune Adaptarea Contractului Din 2008 In Sensul Reechilibrarii Graficului De Rambursare Prin Care Obliga Banca La Incasarea Valorii Chf La Un Prag De 3.0 Lei/Chf Franc Elvetian

Observam prin modul de calcul al instantei de judecata, ca s-a urmarit e fapt o justa incasare a ratelor contractuale fara sa produca prin solutie un dezechilibru contractual. Reechilibrarea ratelor contractului se poate face prin contestarea clauzelor contractuale referitoare la rambursare si clauzele ce fac trimitere catre graficul de rambursare.

Desi pe fondul cauzei instanta de judecata a respins solicitarea de reechilibrare rate contractuale Chf, in apel, instanta Tribunalului Bucuresti a admis solicitarea si a dispus ca imprumutatul sa plateasca ratele la un curs de 3.0 lei/CHF pana la finalul contractului, adica inca o perioada de 20 de ani, lucru ce-ai va permite acestia sa-si plateasca ratele la o valoare echitabila.

Ce presupune Adaptarea unui contract de credit bancar?

Apelant – STANCIU EMILIAN LA CA CUCULIS & ASOCIAŢII
Apelant  – BANCA ROMANEASCA SA
Apelant – STANCIU GEORGIANA LA CA CUCULIS & ASOCIAŢII

Şedinţe

14.12.2018Ora estimata: 09:00
Complet: C3-APEL
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Admite apelul reclamantilor. Admite apelul paratei. Schimba in parte sentinta atacata. Admite primul capat de cerere.

Stabileste ca toate sumele datorate de apelantii-reclamanti in baza contractului de credit nr. B0021978 din 7.08.2008, ulterior datei pronuntarii prezentei hotarari, să se calculeze la o valoare CHF egală cu jumătate din diferenţa dintre cursul CHF afisat de BNR de la platii şi valoarea CHF afisată de BNR de la momentul contractării, la care se va adăuga valoarea CHF de la momentul contractării
Cu recurs in termen de 30 de zile de la comunicare. Pronuntata azi, 14.12.2018. 
Document: Hotarâre  5794/2018  14.12.2018

Debitorul a scapat de plata ratelor la un curs de 4,1 lei / franc elvetian si nici nu va mai putea plati mai mult decat media contractului, prin formula de reechilibare, adaptare contractuala.  Banca Romaneasca Curs CHF Adaptat.

Debitorul va plati incepand cu 19.12.2018 rata la o valoarea de 3 lei / CHF si chiar daca banca face recurs , acesta nu suspenda hotararea din apel care are caracter executoriu.

Art. 484 cod procedura civila Suspendarea executării

(1) Recursul suspendă de drept executarea hotărârii în cauzele privitoare la strămutarea de hotare, desfiinţarea de construcţii, plantaţii sau a oricăror lucrări având o aşezare fixă, precum şi în cazurile anume prevăzute de lege.

Prin excludere, hotararea data in dosar nu este supusa suspenadrii de drept. Banca va putea sa suspende hotararea doar daca va   depune direct la instanţa de recurs,o cerere de suspendare alăturându-se o copie certificată de pe cererea de recurs şi dovada depunerii cauţiunii prevăzute la art. 718 din codul de procedura civila.

https://indrumari-juridice.eu/simulare-sanse-castig-proces-inteligenta-artificiala.html

Situatia debitorului ce a solicitat inghetatarea cursului valutar al CHF  a pierdut, apoi a deschis un nou dosar pe reechilibrarea contractului. Banca Romaneasca Curs CHF Adaptat La 3 Lei in urma redeschiderii dosarului de atacare a clauzei de rambursare din contractul de credit.

Initial debitorul a solicitat asa cum am si indicat, inghetarea cursului valutar prin constatarea ca abuziva a clauzei de rambursare.

Desi initial respinsa actiunea, a trecut mai departe la cel de-al doilea apanaj pe care il are orice imprumutat in moneda straina, franc CHF sau euro, respectiv reechilibrarea cursului valutar in baza deciziei 623/2016 a CCR.

Decizia din apel a fost de reechilibrare grafic rambursare cu banca Romaneasca Curs CHF Adaptat la un cuantum de 3 lei per franc elvetian.

Prin urmare chiar daca v-ati judecat pe temeiul inghetarii cursului valutar, puteti deschide un proces separat prin care sa solicitati adaptarea cursului si modificarea graficului de rambursare.

Pentru inscrierea in litigiile ce vizeaza inghetarea cursului valutar dar si in subsidiar adaptarea cursului valutar, puteti completa formularul de mai jos.

One comment to “Banca Romaneasca Curs CHF Adaptat La 3 Lei In Apel-Reechilibrarea Platilor Ratelor Contractuale-Grafic Rambursare Adaptat”

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.