Executare Ilegala Intrum Debt Finance Ag Anulata-Cum Anulez Poprirea Si Executarea Ilegala A Intrum Debt Finance Ag

Executare Ilegala Intrum Debt Finance Ag Anulata De Catre Instanta De Judecata – Creditorul initial a fost banca  BCR  S.A ce a cesionat creanta catre Intrum Debt Finance AG avand in vedere libera si ilegala perpetuare a cesiunilor de creante atat in tara cat si in afara tarii catre recuperatori de creante pusi sub semnul intrebarii cand vine vorba de legalitatea actiunilor desfasurate.

Executarea a pornit pentru suma de 31.710 lei  prin incheierea de incuviintare a Judecatoriei Sector 6. Astfel sub pretextul legitimitatii incuviintarii executarii silite date de catre o instanta, s-au infiintat popriri pe conturile bancare dar si pe sumele de bani provenite din salarii.

Ce a facut debitorul cand a primit aceasta executare ilegala Intrum Debt Finance Ag si ce pasi trebuiesc urmati cand primim o executare silita si vrem sa o contestam? 

Plecand de la cazul de mai sus, pentru debitor am formulat contestatie la executare in termenul legal de 15 zile si am invocat pe langa clauzele abuzive si constatarea prescriptiei dreptului creditorului la urmarirea  silita. Apararile creditoarei puse in discutie prin intampinare au fost ca termenul de prescriptie se calculeaza de la data cesiunii de creanta insa am combatut acest aspect cu prevederile art 706 alin 2 teza I care prevede faptul ca “

Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită.” 

Astfel consideram ca termenul a inceput sa curga dupa exprirarea perioadei prevazute in contract in care debitorul putea sa efectueze plata ratei devenite scadente in luna respectiva

Vedeti mai jos solutia instantei pe scurt- 

14.12.2018
Ora estimata: 08:30
Complet: 12-C
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Anulează executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 414/2018 al BEJA Executoris

Actul de executare de incepere al executarii silite.

Executare Ilegala Intrum Debt Finance Ag
Executare Ilegala Intrum Debt Finance Ag

Totodata in cadrul contractului de credit este mentionat ca in situatia in care imprumutatul nu plateste  ratele sucesive la scadentele prevazute in graficul de rambursare intocmit la momentul acordarii creditului sau la momentul refinantarii creditului, creditul este declarat exigibil anticipat, fara a fi necesara indeplinirea unei alte formalitati. Imprumutatul fiind lipsit de posibilitatea de a rambursa creditul in rate conform graficului de rambursare.

Nu va bazati actiunea de contestatie la executare pe o singura aparare, verificati impreuna cu un avocat specializat in executare silita, toate aspectele ce pot duce la anularea executarii silite , plecand de la primul act si anume cererea de executare silita si terminand cu somatia emisa de catre executor.

Atacati in cadrul contestatiei atat titlul executoriu(atentie, sa nu fie vorba despre o hotarare judeactoreasca) dar si alte aspecte ce tin efectiv de legalitatea executarii silite cum ar fi calitatea de reprezentant, legitimitatea recuperatorului de creanta conform OUG 52/2016, daca instanta a precizat in incheierea de incuviintare a executarii silite modalitatea efectiva de executarea silita(altfel acest lucru este o cauza de nulitate absoluta), daca suma este certa, lichida si exigibila si fara a ne limita la cele mentionate mai sus, inclusiv nulitatile relative pot duce la ANULAREA intregii proceduri de executare silita.

Pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru a putea contesta eficient o executare silita inceputa impotriva dvs.

PONT JURIDIC – Executarea silita inceputa impotriva dvs. poate fi contestata in urmatorii pasi  – 

1. Cand incepe executarea silita?


Aunci cand avem de restituit o suma de bani imprumutata de la banca, ifn, persoana fizica sau camatar si refuzam sa mai acceptam conditiile extrem de impovaratoare impuse prin contract sau mai pe scurt, daca nu sunt onorate obligatiile contractuale(desi ele pot fi abuzive).

2. Cum incepe executarea silita?

Primim la adresa de domiciliu un plic de la executorul judecatoresc prin care suntem instiintati de executarea silita pornita impotriva noastra, alaturat fiind atasat si titlul executoriu in baza caruia suntem executati.

3. In cat timp pot contesta executarea silita?

Executarea silita impotriva actelor de executarea efective se poate formula in 17 zile de la primirea acelot acte sau de la momentul de la care s-a infiintat poprirea sau executatul a luat la cunostinta despre executare.Dea semenea se poate formula contestatie si in termen de 3 ani de la inceperea executarii silite, DOAR daca contestam titlul executoriu, adica contractul de credit in principal

4. Cum pot contesta executarea silita?

Cel mai sigur este sa colaborati doar cu un avocat specializat in executarare silita pentru a putea verifica si depista toate neregulile din cadrul dosarului executional si pentru a-l putea prinde pe creditor cu privire la abuzurile saravarsite.

5. Unde pot contesta executarea silita?

De regula la judecatoria de unde are debitorul domiciliul.

6. Cum pot afla ce sanse am sa castig contestatia la executare?

Astfel cu ajutorul inteligentei artificiale puteti afla ce sanse aveti atunci cand demarati un proces de contesatatie la executare – aflati aici mai multe.

7. Ce executari pot fi contestate?

Conform codului de procedura civila, avand inv edere ca executarea silita este desfasurata sub controlul instantei de judecata, tragem concluzia ca ORICE executare silita poate fi contestata – Art. 712 
Obiectul contestaţiei
(1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare. De asemenea, se poate face contestaţie la executare şi în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condiţiile legii.

Sunteti pusi fata in fata cu o executare silita? Solicitati o consultanta de specialitate.

Pentru a veni in sprijinul dvs. puteti face programari direct la 0722298011

One comment to “Executare Ilegala Intrum Debt Finance Ag Anulata-Cum Anulez Poprirea Si Executarea Ilegala A Intrum Debt Finance Ag”
  1. Vreau o anulare de executare silită cu intrum-judecata. Semnătura falsă, echipamentul a fost predat. D’na Lenuta nu are nici un venit…abia se întreține pe ea.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.