Formular Inscriere Inghetare Curs Contracte Bancare-Denominare Curs Valutar CHF Si Euro-Avocat Cuculis

Inghetarea Cursului Valutar 2019 Sau Reechilibrarea Contractului De Credit In Chf Sau Euro-Prin Inghetarea Cursului Valutar Se Obtine Un Curs Identic Cu Cel De La Momentul Semnarii Contractului-Avocat Cuculis

Formularul se va completa in partea de jos a paginii dupa explicatii!

Franci elvetieni sau euro

Prin adaptarea contractului de credit conform deciziei CCR se obtine un curs mediu, asta inseamna ca rata scade cu cel putin 40% din valoarea ei actuala.

Victorie Pe Dosarele Pe Inghetarea Cursului Valutar Dupa Cauza Andriciuc O Noua Decizie De La Cjue Le Da Dreptate Imprumutatilor Si Permite Inghetarea Cursului Valutar CHF Sau Euro-

Cum Se (mai) Poate Solicita Inghetarea Cursului Valutar CHF-EURO-Ordonanta Din Cauza C-119/2017- Inghetarea / Blocarea Cursului Valutar Si Analiza Acestei Posiblitati Din Prisma  Consumatorului Neinformat Suficient Pentru A Lua O Decizie In Cunostinta De Cauza-Riscul Valutar Pus Pe Umerii Imprumutatului-Avocat Cuculis

Vestile cu IZ Europeana in materia inghetarii cursului valutar-Decizia pronuntata este FARA ECHIVOC!

Curtea de Justitie, vorbeste inca o data despre IMPRUMUTURILE IN MONEDA STRAINA, fapt ce acrediteaza implicit faptul ca EURO este susceptibil, ca clauza sa fie eliminat din sfera lui “normala” si sa fie readus la cuantumul din trecut! Curtea nu se refera doar la contractele CHF ci face o apreciere pe contractele in moneda straina.

De aceea in ordonanta, face excludere de la apararea precum ca banii au fost primiti in moneda CHF sau in alta moneda, acreditandu-se astfel, ideea ca orice mencanism de acest gen, POATE fi supus criteriului analizarii juste, a instantei de judecata!

Ce a stabilit CJUE?- Instanta Europeana ce emite ordonante si decizii ale caror efecte sunt aplicabile TUTUROR TARILOR MEMBRE UE. Cursul valutar poate fi inghetat daca apare dezechilibru semnificativ si Banca NU a explicat ce presupune variatia cursului valutar-

Puteti folosi formularul de mai jos daca aveti contract de de credit la una dintre urmatoarele Banci-

– S.C RAIFFEISEN BANK

– S.C VOLKSBANK(actuala BANCA TRANSILVANIA)

– S.C CREDIT EUROPE BANK ROMANIA

– S.C OTP BANK

– S.C BANCPOST si EFG RETAIL

– S.C BCR SI SUPOR COLECT

– S.C BRD

-S.C CARPATICA SA (Preluata Patria Bank)

– S.C BANCA ROMANEASCA

– S.C PIRAUES BANK ROMANIA

– S.C ING BANK

– S.C ALHPA BANK

Formularul de inscriere in procesele nationale ce vizeaza anularea tuturor clauzelor abuzive din contractele de credit inghetarea cursului valutar si restituirea diferentelor de curs platite catre banci –

Sunt eligibili cei care au credite in desfasurare, credite inchise credite executate silit si cei care au creditele externalizate- 

PROCESELE 2019

Dosarele pe inghetarea cursului valutar devin mai usor de dovedit de catre debitori!

ATENTIE- Inghetarea cursului valutar se poate obtine si in procedura de executare silita in conditiile in care clauza de risc valutar este o clauza ce in esenta este nula absolut –

FORMULAR INSCRIERE PROCESE INGHETARE CURS READAPTARE CONTRACT CREDIT

130 comments to “Formular Inscriere Inghetare Curs Contracte Bancare-Denominare Curs Valutar CHF Si Euro-Avocat Cuculis”
   • Am avut un credit in franci elvetieni cu 19 lei si apoi a tot crescut,nu am reusit sa platesc un timp, am fost dat in judecata si acum am poprire pe conturi.As vrea sa stiu daca se poate face ceva.Multumesc!

    • Buna ziua. Imi pot imagina ca din pricina faptului ca ati avut acel credit in Chf si valoarea a crescut enorm, ati intrat in executare silita. Sa stiti ca puteti invoca aspectul clauzelor abuzive dar si aspectul verificarii cursului valutar in cadrul contestatiei la executare. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

  • Am luat un credit de 80.000 euro in 2008 la un curs de 3.6 lei pe un euro si am in contract si un comision de administrare in fiecare luna de 100 euro . Ma puteți ajuta ?

 1. Ma bucur ca a-ți reușit sa câștigați multe batalii împotriva băncilor care au profitat după urma romanilor, și va felicit.,in special pe dl avocat Cuculis care a pornit aceasta lupta Ar fi o mare reușită în a obține înghețarea cursului valutar CHF. Am și eu un credit în CHF, din anul 2007, încă mai am de achitat rate.

 2. Buna ziua. Eu am un credit ipotecar la bancpost contractat in 2006, in euro. Ce ar insemna inghetarea cursului valutar ? la ce valoare? Multumesc

 3. Bună ziua, dl av.am un credit ipotecar la banca Românească în valoare 68.500 chf refinanțat în anul 2008. Vreau să știu dacă este vreo șansă pt denominarea chf, menționez ca am făcut o scrisoare către banca, dar răspunsul este negativ. Vă mulțumesc

 4. Buna seara.Vreau sa particip și eu la un proces colectiv.Am un credit ipotecar luat din 2010 de 26500 euro-30 ani am întrebat acum câteva luni dacă achit creditul la momentul acesta cât mai am de achitat și mi s-a comunicat de către banca ca mai am de achitat 24500 euro 😱

 5. Vă salut cu stimă, și vă doresc Crăciun Fericit.Aș dori să știu care este onorariul dumneavoastră, și cînd trebuie achitat, la inceputul procesului, sau la sfîrșit.

 6. Doresc sa intreb daca in domeniul actiunilor puteti sa ma ajutati Am actiuni PAS la o firma Electromagnetica Bucuresti actiuni PAS si ei spun ca mi le au transferat la ASF dar ….am inteles ca sunt niste probleme legale ….
  Daca puteti sa ma ajutati astept sa imi spuneti in ce conditii ….

  Multumesc
  Cu respect

 7. Am avut un credit imobiliar in franci pe care l-am achitat acum 2 ani.Se poate face ceva in vederea recuperării anumitor sume deoarece cursul chf de la semnare si pana la terminare sa dublat .Multumesc

 8. Bună ziua.Am un credit de 40500 CHF la banca Românească din anul 2008 august.Aș dori sa intru și eu într-un proces colectiv daca se poate.Mulțumesc.

 9. Si sotia are un credit ipotecar din 2008 in chf si nu am făcut reconversia in lei cum a vrut banca . Ce trebuie sa facem cu stimă.

 10. Am un credit ipotecar din 2007 la BCR pentru suma de 30.000 euro. In urma cu 5 ani mi-au facut o ajustare la sold in sensul ca mi-au marit rata cu 10 euro lunar dar mi-au redus perioada de rambursare cu 10 ani. Se mai poate deschide proces pentru inghetarea cursului euro?

 11. Buna ziua,
  Azi v-am trimis al doilea mesaj cu privire la un credit la ING efectuat in 2006…
  Aștept sa ma contactați pentru detalii sau care este procedura?
  Aștept un răspuns de la Dvs.

 12. Am un 2 credite in Ch luate de la Volksbank in 2008 Am rămas în urmă cu plățile și mi au făcut dosar de executare silită am vindut o altă casă care am avut o pt a ajunge la ziii cu plățile și m au obligat să semnez un nou contract de aceasta data in Euro cînd Francul elvețian era la apogeu .Nu am fost de acord dar mi au spus că e singura opțiune ce o am sau sa pierd cele 2 imobile cu care am garantat fiind în executare așa că am semnat de nevoie bucuros și m au încărcat cu sume fabuloase rezultate din conversie ! Mă puteți ajuta !!

 13. Soția mea a avut un credit in anul 2005 la BRD acum in 2019 ia venit oprire pe salar eu intreb cum e posibil sa plateasca suma de 10 ori mai mare deci aceasta datorie nu se prescrie?

 14. Buna ziua
  Eu am deja un proces în derulare cu Banc Post,proces în care sunt reprezentat de dumneavoastră.Vreau sa vă întreb dacă și în cazul meu este valabilă posibilitatea denominării monedei CHF,ținând cont de actualele decizii ale CEJU.Mentionez că în contractul de asistență juridică încheiat cu dumneavoastră este specificată și denominarea.Procesul este individual.
  Multumesc

 15. Bună seara. Avem un credit ipotecar din 2008 în CHF la Banca Românească. Am dori sa ne alăturam și noi procesului colectiv, dacă se poate.
  Mulțumim

 16. Buna seara, daca am avut contract cu OTP BANK pt credit ipotecar din septembrie 2006 pt 31900 chf, am terminat de achitat creditul, pot sa solicit si bineinteles sa obtin castig de cauza intr-un proces pt denominare a CHF? Va multumesc!

 17. Buna ziua.
  Am un credit ipotecar in derulare contractat in 2007. Care ar fi costurile pentru un astfel de proces, si ce sanse credeti ca avem cu CEB. Imobilul e in sectorul 6.

 18. In 2008 credit ipotecar la banca românească. Credeți ca pot ajunge la înghețare curs la data semnării contractului?

 19. Credit în Chf de nevoi personale 2007,18000Chf,plătit pana în 2015 după care executare silita….proces deschis ptr clauze abuzive și înghețarea cursului…câștigat în fond….pierdut la apel…..se mai poate face ceva?

 20. Buna ziua! Avem un credit ipotecar in CHF din 2008 la Banca Românească. Am dori sa ne inscriem la procesul colectiv de reechilibrare/inghetare a cursului.
  Mulțumim!

 21. Bank post nu mai este, pireus nu mai este, acum pe First bank, Si ei administreaza pentru Ergasias SA, Oare cine mai poate face ceva si intalege ceva , muta portofolii de credite de la banca la banca, as vrea sa mi se inghete creditul,

 22. Garantibank nu?
  Creditul a fost contractat pe 3.5 lei/euro, apoi s-au platit rate pe 4.2 si 4.3, pana cand nu am mai putut plati si creditul a fost declarat scadent anticipat.
  A urmat procedura de executare silita, care acum e blocata deoarece am solicitat dare in plata.
  Mentionez ca dupa cresterea cursului am asistat la cresterea datoriei fata de banca, desi platisem doi ani cate 1000 de euro pe luna, in lei. Practic, dupa patru sase ani de plata (rata intreaga sau reesalonare) am acelasi debit ca in prima zi de credit.

 23. Buna ziua,

  Am un credit in valoare de110.000 chf din 2007,la Volksbank-Transilvania,din 2014 suntem in proces colectiv ,reprezentati de Av.Piperea dar la ultimul termen de la ICCJ a fost suspendat. Mentionez ca mai mult de 7 ani rata creditului era mult peste salariul lunar net incasat si totusi nu am restante.
  Ce mai pot face? Ma mai pot inscrie intr-un alt proces?
  Cu respect,

  In dosarul nr. 27299/3/2014 a fost stabilit urmatorul termen la data de 20.09.2019.

  http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar?customQuery%5B0%5D.Key=id&customQuery%5B0%5D.Value=300000000598506

 24. Buna ziua,am avut si eu un credit la Bancpost de 50.000 Euro din 2006 pe care l am achitat in martie 2019.Se mai poate obtine ceva prin inghetarea cursului Euro la valoarea de la inceputul contractului?
  Multumesc.

 25. Bună am avut un credit si la terminat mise oprea din salariu foarte mult luam salariul 18 milioane pe luna si îmi oprea din salariul 15 milioane este logic să-mi oprească atît de mult domnul avocat.

 26. Buna ziua ,

  Am contractat 2 credite in CHF in 2008 la fosta Piraeus Bank , actuala First Bank . Am avut si un proces “darea in plata ” pe care l-am pierdut . Momentan dosarul este la executare silita cu apartamentul vandut prin licitatie luna trecuta. As dori sa stiu daca pot sa inchei aceasta executare fara a mai plati in continuare diferenta.
  Multumesc,

 27. Am avut un credit in euro,luat in 2008, pe o perioada de 10 ani, de la Raiffeisen Bank, in valoare de 8000 de euro, pentru a carui achitare am platit nu mai putin de 17000 euro, aceasta suma rezultand din diferite comisioane si dobanzi aferente sumei cu care am fost imprumutata de banca respectiva. Credeti ca as mai putea recupera ceva din sumele incasate abuziv de acestia, avand in vedere ca deja au trecut trei ani de cand am inchis socotelile cu ei?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.