Inghetare Curs CHF La Maxim 2,6 Lei-Piraeus Bank Si Recuperatorul Investcapital Malta Pierd Definitiv-Procese Banci

Decizie Definitiva Bomba – In Cazul Piraeus Bank Si Recuperatorul Investcapital Malta

Inghetare Curs CHF – Curs CHF Inghetat – Ce au castigat debitorii contractului cu Piraeus?

  • Toate clauzele abuzive au fost eliminate din contract – Comision acodare de 1700 Chf, Clauza de dobanda Anulata dar si de cosolidaritate din contract si Curs CHF Inghetat.

Inghetare Curs CHF  – Precedentul va deschide calea si altor debitori si astfel alte instante vor prelua sintagma, inghetarea cursului valutar cu consecinta ca valoarea sa nu fie mai mare de x lei/franc precum in cazul dosarului castigat de catre noi.

Inghetare Curs CHF La Un Maxim De 2,6 Lei – Banca Piraeus Bank Si Recuperatorul De Creante  Investcapital Malta Obligati Sa Primeasca Valoarea Ratelor CHF si Implicit Intregul Credit La O Valoare De Maxim 2,6 Lei / Chf

Decizia este istorica fiindca nu doar ca blocheaza cursul valutar dar aduce un echilibru prestatiilor, nu este nici in contradictie cu principiul nominalismului, cel care a afectat soarta mai multor dosare.

Instanta decide astfel ca pentru un Curs CHF Inghetat este “rezonabila” varianta prin care il lasa sa fluctueze pana la un maxim de 2,6 Lei/CHF.

Desi s-a vehiculat o minuta a curtilor de apel, instante de casatie de altfel, prin care principiul nominalismului ar fi trebuit sa fie primordial la verificarea noi opinam la fel ca si instanta ce a decis DEFINTIIV INGHETAREA DE CURS CHF, ca primordiala este verificarea clauzelor contractuale prin prisma legii 193/2000 a clauzelor de tip ABUZIVE.

Romania Tv vorbeste despre inghetarea cursului  valutar la CHF.

Inghetare Curs CHF – Curs CHF Inghetat la aproape toate bancile cu creditare in CHF –

Alte exemple prin care s-a inghetat cursul valutar sau s-a dispus readaptarea contractului se refera la toate bancile care au vandut in mod insidios valuta CHF in Romania si astfel i-au distrus financiar pe imprumutati-

Sunt sute de decizii de inghetare a cursului valutar, de asemenea tot SCA Cuculis&Asociatii au reusit inghetarea cursului in premiera impotriva bancii Raiffeisen.

De asemenea si banca Transilvania alaturi de recuperatorul Rabon au fost pusi la zid de alte decizii alte instantelor prin care am reusit succesiv inghetarea cursului valutar.

Un alt exemplu de inghetare a cursului valutar se refera la obligarea Bancpost sa inghete cursul valutar, o alta decizie primita de la instante in urma unor dosare initiate de catre SCA Cuculis-

Nici Banca Romaneasca nu a stat departe de inghetarea cursului valutar fiindca instanta intr-un alt dosar instrumentat tot de catre noi a dispus inghetarea cursului valutar.

De asemenea OTP Bank a pierdut zeci de inghetari de curs valutar

Decizia de mai jos este istorica si astfel imprumutatul va plati de fapt creditul la JUMATATE din valoarea lui.

Creditarea in CHF A FOST ILEGALA, din nefericire daca autoritatile nu vor sa faca lumina in cauza CHF sau inghetarii cursului valutar al  EURO singura varianta ramane evident instanta de judecata si rezolvarea situatiilor in dosare individuale. Inghetare Curs CHF posibila in instanta.

La fel este si cazul pentru inghetarea cursului valutar la euro fiindca si acesta a avut o crestere agresiva.

Sa vedem solutia instantei – 

Inghetare Curs CHF

Inghetare Curs CHF

01.10.2018
Ora estimata: 08:30
Complet: CA CIV II
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate apelurile declarate de Piraeus Bank România SA şi Investcapital Malta. Admite apelul formulat de Nanu Petronela Mirela şi Nanu Sorin, schimbă în parte sentinţa nr. 4731/14.06.2017 a Judecătoriei Galaţi şi, în rejudecare: –constată caracterul abuziv al clauzei contractuale de la art. 3.2 privitoare la variabilitatea ratei dobânzii în funcţie de evoluţia pieţei financiar-bancare şi/sau a costului finanţării gestionării creditului;

constată caracterul abuziv al clauzei contractuale de la art. 12.1, liniuţele a 6-a, a 7-a şi a 8-a privitoare la cazurile de neîndeplinire de către împrumutat/împrumutatul solidar a contractului;

-constată caracterul abuziv al clauzelor contractuale referitoare la rambursarea ratelor lunare în valută CHF, pe care le anulează;

-dispune ca împrumutul să fie restituit de reclamanţi în RON la cursul BNR a CHF din ziua plăTii, curs care să nu depăSească 20% din valoarea cursului de schimb din data de 18.08.2008, adică să nu depăSească valoarea de 2,6244 RON/CHF;

Menţine restul dispoziţiilor sentinţei atacate, care nu contravin prezentei decizii. Obligă în solidar intimatele Piraeus Bank România SA şi Investcapital Malta să plătească apelanţilor Nanu Petronela Mirela şi Nanu Sorin cheltuieli de judecată din apel în sumă de 1.780 lei (onorariu avocat). Definitivă. Pronunţarea hotărârii s-a făcut la data de 01.10.2018 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre    01.10.2018

 

Instanta de judecata nu doar ca restituie in patrimoniul imprumutatilor TOATE sumele de bani pe care acestia le-au platit catre Piraeus Bank dar si Investcapital Malta, dar dispune si inghetarea cursului valutar.

S-a pus in discutie teoria nominalismului monetar insa iarasi trebuie sa avem in vedere faptul ca nu toate instantele din tara gandesc la fel, desi curtile de apel au aceasta viziune.

Sa nu uitam ca majoritatea litigiilor pleaca la fond in judecatorie si mai apoi ajung in apel in Tribunal prin urmare practica in casatie este lipsita de relevanta in acest segment.

Inghetarea cursului valutar nu este un “moft” este o necesitate, este un mod normal de viata financiara si miscare pe care deja au facut-o de multa vreme alte state fost sovietice.

Daca la noi nu s-a putut legislativ vorbind, atunci in instanta , dreptatea trebuie sa primeze.

Creditele in euro sau in chf pot fi supuse controlului instantei in vederea inghetarii cursului valutar.

Aveti astfel dreptul de a bloca acel curs valutar ce a facut rata dubla sau tripla.

Banii pe care bancile i-au incasat sunt ilegali daca se constata ca respectiva clauza de risc valutar este una abuziva.

 

Doriti o programare la un avocat specializat in litigii bancare si pe inghetarea cursului valutar euro sau chf? Click aici.

Pentru a va face cunoscuta problema unui avocat specializat in litigii cu banca puteti completa si formularul de mai jos.

 

 

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.