Insolventa Astaldi-Implicatii Juridice Si Masa Credala- Creditori

Insolventa Astaldi – Firma Din Italia Care Construieste Si In Romania A Depus O Cererere De Insolventa

Insolventa Astaldi

Insolventa Astaldi

Ce au de facut creditorii societatii in Insolventa Astaldi pentru a se asigura ca  lucrarile contractate de catre insolventa firma vor continua si cum isi vor recupera banii in caz contrar?

Sa presupunem ca cererea de deschidere a insolventei va fi admisa iar firma aflata in Insolventa Astaldi este de buna credinta si va dori si putea sa-si onoreze contractele.

In acest caz avand in vedere ca discutam despre o insolventa internationala, statul Roman dar si ceilalti creditori, trebuie sa primeasca asigurarile necesare de la statul Italian(prin administratorii Astaldi) ca lucrarike vor continua si poate chiar sa avanseze o asigurare serioasa de plan de constructii.

Daca Astaldi nu-si va putea derula si onora contractele pe mai departe, atunci toti creditorii vor trebui sa se inscrie la masa credala a debutorului.

Din experientele nu putine pe care le-am avut in domeniul insolventelor o societate care gafaie la plata datoriilor si care are in acelasi timp o asemenea contractare de lucrari, este posibil sa ajunga direct in faliment si implicit vor trebui formate echipe de avocati romani si italieni pentru a obtine recuperarea datoriilor de la firma insolventa.

De asemenea este important de stiut ca exista o normalizare a legislatiei in materie in sensul ca directiva europeana este aplicabila tuturor tarilor si o puteti vedea aici.

Vedeti mai jos procedura de deschidere in Romania a insolventei.

Av.Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

0314124888

 

Deschiderea Procedurii Insolventei La Cererea Debitorului-Procedura De Lucru In Instanta