Despagubiri Anrp-Cnci Pot Fi Solicitate In Instanta Pana In Noiembrie 2018-Obligarea Anrp Retrocedare Imobile

Obligarea Anrp Si CNCI La Emiterea Titlului De Despagubire Termen Maximal Noiembrie 2018

Despagubiri Anrp-Cnci Atentie –

Cei care au depus dosarele de despagubire CNCI si pana in luna mai 2018 nu au primit tiltu de despagubire din partea ANRP, pot solicita instantei obligarea ANRP la la emiterea deciziei de despagubiri ANRP pana cel tarziu in luna noiembrie 2018, ulterior acestui termen pot formula alt tip de actiune in instanta PE DAUNE!!

Sunt mii de pagubiti ai regimului comunist care si-au obtinut drepturile prin intermediul instantei de judecata obligand astfel CNCI la emiterea de decizii de compensare.

Despre cum se recupereaza despagubiriele de la ANRP  am scris si cu alte ocazii si mai ales ce are de facut un avocat specializat in dosare ANRP pentru a va obtine despagubirile cuvenite.

Despagubirile CNCI pot fi obtinute in instanta.

Desi s-a discutat foarte mult despre ce si cum se poate rezolva problema referitoare la despagubiri ANRP-CNCI de ani de zile sau mai bine zis de 18 ani de zile statul Roman nu a fost capabil sa ii despagubeasca pe toti cei care au fost vicitmele financiare si nu doar a sistemului comunist.

Situatia retrocedării imobilelor preluate de către stat în mod abuziv în perioada regimului comunist se repune pe tapetul actual al problemeor juridice.

Tot ce tinea de despagubiri ANRP  – CNCI si de emiterea titlurilor de despagubiri ANRP ar fi trebuit sa fie emise pana  la data de 20.05.2018 moment la care a expirat termenul acordat de Legea nr. 165/2013 Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor  pentru soluționarea cererilor privind despăgubirile cuvenite persoanelor îndreptățite.

Pentru o mai usoara urmarire a textului ne vom referi la CNCI sau la autoritatea care are obligatia sa emita titlurile, generic, ANRP.

Ce trebuie sa cunoasca o persoana indreptatita la despagubiri ANRP-Cnci cu privire la procedura? Cine o aplica? Unde trebuie sa se adreseze si de ce este important sa nu piarda termenul din noiembrie 2018 dar si ce poate face daca il va pierde?

Astfel formularea unei acțiuni în instanță este o modalitate clara de a obține o soluție într-un termen mult mai scurt asupra cererii privind despăgubirile la care este indreptatita o anumita persoana, în funcție de data înregistrării dosarului administrativ la ANRP.

O parte foarte importanta este faptul ca acțiunea formulată pentru nesoluționarea dosarului de despăgubiri în termenul de 60 de luni este scutită de taxa judiciară de timbru.

Ce termene trebuie sa avem in vedere cu privire la scurgerea termenului de 60 de luni referitor la legea 165/2013 ?

  1. dacă dosarul de despăgubiri a fost înregistrat înainte de data de 20.05.2013, termenul de 60 de luni începe să curgă de data intrării în vigoare a Legii nr. 165/2013.
  2. daca dosarul a fost înregistrat la Secretariatul Comisiei ulterior datei de 20.05.2013, termenul de 60 de luni va curge de la data înregistrării.

Cat timp mai am la dispozitie pentru a actiona in instanta si pentru a obtine despagubiri ANRP-CNCI ? Ce trebuie sa faca un avocat specializat in retrocedari?

Daca dosarele privind despăgubirile ANRP  înregistrate înainte de data de 20.05.2013, nu au fost soluționate până la data de 20.05.2018, persoanele îndreptățite se pot adresa, în termen de 6 luni, respectiv până la data de 20.11.2018, tribunalului BUCURESTI- 
ATENTIE- DOSARELE SE DESCHID DOAR IN BUCURESTI la TRIBUNAL!!
De asemenea este necesar ca doar un avocat specializat in litigii ANRP sa va sustina cauza fiindca dosarele au o tipicitate anume.
De asemenea trebuie sa fiti atenti si sa faceti distinctia intre chemarea in judecata a ANRP pentru emiterea deciziei de despagubire si CONTESTAREA deciziilor emise de catre ANRP in mod ilegal sau respingerea cererii de despagubire ce poate fi contestata la randul ei in instanta.
Aveti de recuperat despagubiri de la ANRP prin CNCI ? Puteti stabili o programare cu un avocat specializat in litigii ANRP AICI!
COMPLETATI FORMULARUL SI CASTIGATI-VA DREPTURILE LA DESPAGUBIRILE ANRP

Av.Drd. Cuculis A.
avocat@indrumari-juridice.eu
Tel: 031.412.48.88
.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.