Inghetare Curs Valutar 1.9Lei/Franc-Contract Bancpost Cesionat La Erb NewFunding II BV-Avocat Cuculis

Instanta Ingheata Cursul Valutar Al Francului La 1.9Lei/franc-Decizia Luata Impotriva Erb NewFUNDING II BV Intr-un Dosar De Restabilirea Echilibrului Contractual-Avocat Cuculis

Solutia instantei, curata contractul de credit inclusiv de celelalte clauze de natura abuziva – Constată că sunt nule absolut : -clauza privind comisionul de acordare credit de 2,5% din valoarea creditului şi comision de administrare lunară a creditului de 0,3% aplicat la valoarea soldului creditului ambele prevăzute la art.4.1 din contract-

Solutia mai jos-

Dosar: 5958/193/2017

Materie: Civil
Obiect: restabilirea echilibrului contractual
Stadiu procesual: Fond

 

LUNGU MIHAELA – GEANINA LA CAB AV CUCULIS ŞI ASOCIAŢII Contestator
ERB NEW EUROPE FUNDING II B.V. PRIN SCA MITUCA ŞI ASOCIAŢII Intimat

 

Şedinţe

26.01.2018
Ora estimata: 08:30
Complet: C5
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea precizată având ca obiect constatare nulitate absolută clauze abuzive formulată de reclamanta Lungu Mihaela-Geanina în contradictoriu cu pârâta ERB NEW EUROPE FUNDING II B.V.

Constată că între reclamantă în calitate de debitoare şi SC Bancpost SA în calitate de creditoare s-a încheiat contractul de credit de consum nr.070LSF2072850004/12.10.2007 pentru o sumă de 15.000 CHF pe termen de 120 de luni, contract a cărui exigibilitate a fost declarată anticipat la data de 21.08.2015.

Constată că sunt nule absolut : -clauza privind comisionul de acordare credit de 2,5% din valoarea creditului şi comision de administrare lunară a creditului de 0,3% aplicat la valoarea soldului creditului ambele prevăzute la art.4.1 din contract,clauza nescrisă de risc valutar impusă unilateral de banca creditoare reclamantei debitoare, în virtutea căreia aceasta din urmă a suportat singură creşterea imprevizibilă a valutei creditului.

Obligă pârâta să restituie reclamantei suma încasată cu titlu de comision de acordare şi comision de administrare în baza contractului de credit, atât înainte cât şi după cesiune.

Dispune recalcularea ratelor datorate de pârâtă la cursul valutar al CHF de la data întocmirii contractului de credit, de 1,9875 lei cu emiterea unui nou grafic de rambursare care să respecte dispoziţiile prezentei hotărâri. Obligă pe pârâtă să restituie reclamantei sumele încasate în plus în cadrul ratelor lunare, pe seama comisioanelor nedatorate şi a creşterii cursului valutar. Cu drept de apel, ce se depune la Judecătoria Botoşani în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre  356/2018  26.01.2018

http://portal.just.ro/193/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=19300000000210620&id_inst=193

av.drd.Cuculis

 

Inscrierea In Procesele Individuale Si Colective Ce Vizeaza Formularul Pentru Denominarea La Cursul de la data acordarii creditului cat si eliminarea clauzelor abuzive din contracte, de tip, adeziune alaturi de recalcularea dobanzii creditului. Informatii generale procese colective banci.

8 comments to “Inghetare Curs Valutar 1.9Lei/Franc-Contract Bancpost Cesionat La Erb NewFunding II BV-Avocat Cuculis”
  1. am facut imprumut la piraeus,mi-au reziliat contractul,executorul judecatoresc incepe executia pt banca,imediat se cesioneaza la Kruk,mi se popreste salariul ,platesc 12.ooo lei din suma de 20.000 chf stabilita de executor,krukul cesioneaza si ei la altii pentru 19.600 chf,va rog spuneti-mi ce putem face

  2. Am luat un Credit in franci acu 10 ani de 24 de mi de franci in ulti 3 ani Nu am dat toata suma din rata in acelasi timp am dat si banca in judecata la Care am avut cistig de cauza dar Nu nea luat in considerare am vrut Sa ne intelegem amiabil dar nici un raspuns acum neau dat Ei in judecata repede si la executare silita si a 2 Zi dupa primirea plicului de executare au oprit toata pensia la socru din cont va rog spunetim ce putem Face va multumesc frumos

  3. Am luat un imprumut in franci din 2008 de la OTP Bank. După cum bine se ştie din rata aceea pe care o aveam la inceput s-a dublat. Am avut perioade cand nu am avut cu ce plăti banca. Ultima data a fost cand sotul nu a avut servici. Acum ne-au executat silit cu poprire pe salariul meu (adica imi retrage si banca la care am cardul de salarii dar si angajatorul). Deja mi-a scos imobilul la licitatie. Mentionez ca la ora actuala am mai mulți franci de dat decat am luat in 2008. Am sunat juristul bancii sa negociem dar mi s-a cerut sa depun 10000 de euro apoi se poate negocia. Ce pot face?

  4. – Buna ziua!… Am luat un credit in chf, cu aceeasi ipoteca in anul 2007, dupa ce anterior am luat un credit ipotecar de la BancPost. Doresc inscrierea in denominare valuta (chf), eventual o indrumare pentru a demara o actiune in instanta impotriva BancPost. Va multumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.