Inghetare Curs Valutar Denominare Curs Chf Franci Banca Romaneasca- Avocat

Cursul CHF La Contractul Cu Banca Romaneasca Adaptat 3,4 Lei/ CHF – Prima Decizie Din 2022 De Inghetare A Cursului Valutar Prin Adaptarea Contractului

Update 2022 -Franci Banca Romaneasca – Adaptarea cursului valutar la Banca Romaneasca se pare ca a inceput inca din prima luna a anului 2022 cand instanta din Galati, acolo unde SCPA Cuculis&Asociatii au birou teritorial, a dispus ADAPTAREA CURSULUI VALUTAR in sensul in care de la 4,7LEI/CHF cat este cotatia la acest moment , instanta a obligat Banca Romaneasca sa primeasca plata ratelor la un nivel de 3,7 lei/chf.

#Dosarele PRIND VIATA – Si prin viata fiindca prin adaptarea cursului valutar, spunem noi generic inghetarea cursului valutar la Banca Romaneasca, debitorul reuseste sa-si duca la bun sfarsit plata creditului.

Cursul CHF De La Banca Transilvania Adaptat la 3,4 lei

Povestea pe scurt este ca debitorul ( in poza de jos o aveti pe sotia acestuia ) din pricina cresterii cursului de schimb valutar pentru moneda pentru care “optase” si pun intre ghilimele fiindca in mod real ii fusese impusa mai degraba, nu si-a mai putut permite plata creditului si ca atare a ajuns in situatia in care a cerut o negociere cu banca.

Din nefericire aceasta negociere, inainte sa ajunga la noi , esuase.

Sunteti intr-o situatia asemanatoare? Completati formularul de mai jos:

Astfel am inceput procedura de notificare in sensul indeplinirii conditiilor de impreviziune si evident de adaptarea a contractului de credit.

Franci Banca Romaneasca

Nu am sa inteleg niciodata de ce bancile opteaza pentru a se judeca de cele mai multe ori cu clientii in conditiile in care in legea 77/2016 a darii in plata se arata clar in ce conditii se va face adaptarea contractelor insa acesta a fost cazul si aici, Banca Romaneasca nu a dispus adaptarea contractului sau inghetarea cursului ci a preferat sa ramana in pasivitate.

Avand in vedere ca ratele curgeau , conditiile din lege erau indeplinite si banca NU dadea semne ca ar fi interesata sa RESPECTE LEGEA, familia s-a hotarat sa dea in judecata Banca Romaneasca pentru adaptarea cursului valutar.

Sion Cristinel a venit la Biroul nostru din Galați în cursul lunii iunie 2021 reclamand faptul că deși este în derularea unui contract de credit cu Banca Românească și este la zi cu plata creditului nu mai poate duce această rată dat fiind că a fost făcut în franci elvețieni acest credit iar francul ajuns la o valoare inexplicabilă la data încheierii contractului respectiv 29 februarie 2008 cursul valutar era 2,34 33 iar în prezent valoarea francului era de 4,48 90 RON pentru un CHF se poate observa creșterea semnificativă raportată de către clienți adică Sion Cristinel și Sion Georgeta a precizat faptul că dânsul deși lucrează în poliție Deci este angajat Ministerul Administratiei si Internelor nu mai poate duce rata așa încât pe 24 iunie am formulat Notificare către Banca Românească membră a grupului Național Bank of Greece din București prin care am cerut și am exprimat disponibilitatea în vederea inițierii unei negocieri cu privire la stabilirea unor condiții de rambursare agreabile pentru ambele părți cu alte cuvinte o echilibrare a cursului.

Cititi si :

Din păcate răspunsul primit de la bancă în circa o lună de zile a fost negativ în sensul că nu doresc să facă această negociere sens în care am formulat acțiune în instanță prin care am solicitat înlăturarea clauzei de risc cu alte cuvinte reechilibrarea cursului la o valoare medie între valoarea de angajată la început și valoarea de la momentul introducerii acțiunii a fost un singur termen de judecată la Judecătoria Galați prin care a fost admisă acțiunea mai exact pe 5 ianuarie am avut termen de judecată deși acțiune a fost introdusă pe 27 august 2021 instanța a rămas în pronunțare iar pe 19 ianuarie a admis cererea formulată de cei doi și Sion Cristinel și Sion Georgeta Și a dispus adaptarea contractului de credit din 29 februarie 2008 în sensul că toate sumele datorate de reclamanți în temeiul contractului de credit se vor calcula la o valoare a francului egală cu jumătate din diferența dintre cursul francului de la momentul plății și valoarea francului de la momentul contractării la care se va adăuga valoarea francului de la momentul contractării astfel cum am cerut noi de altfel .

Hotararea instantei de judecata de adaptarea a cursului valutar prima din 20202

19.01.2022 Ora estimata: 09:00
Complet: CC5
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamanţii SION CRISTINEL si SION GEORGETA în contradictoriu cu pârâta BANCA ROMÂNEASCĂ SA.

Dispune adaptarea contractului de credit nr. B0001448/29.02.2008 , in sensul că toate sumele datorate de reclamanţi în temeiul contractului de credit se vor calcula la o valoare CHF egală cu jumătate din diferen?a dintre cursul CHF de la momentul plătii si valoarea CHF de la momentul contractării, la care se va adăuga valoarea CHF de la momentul contractării, doar în cazul in care diferenta dintre cursul CHF de la momentul plătii si valoarea CHF de la momentul contractării este cel pu?in egală cu 20%. Ia act că au fost solicitate cheltuieli de judecată pe cale separată.
Document: Hotarâre  320/2022  19.01.2022

Franci Banca Romaneasca – Inca din 2017 am inghetat cursul valutar al CHF la 2.4 lei – DECIZIE DEFINITIVA

Istoric vorbind am inghetat cursul valutar inca din 2017 la creditele in CHF ale Bancii Romanesti si nu numai.

Vedeti decizia mai jos cu privire la Franci Banca Romaneasca

Dosar: 39020/3/2016

LUNGU FLORIAN Reclamant
BANCA ROMANEASCA SA Pârât

 

Şedinţe

12.04.2017
Ora estimata: 13:00
Complet: C18-Fond
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite, în parte, acţiunea. Constată caracterul abuziv al clauzelor stipulate în convenţia de credit bancar nr. B0005787 încheiat la data de 17.04.2008 la art.8.1, 9.1, 10.3.9 (sintagma ”banca este de asemenea autorizată să efectueze schimbul valutar în numele împrumutatului, dacă este necesar la cursul practicat de Bancă la data debitării conturilor”)

. Declară nulitatea absolută a clauzelor menţionate anterior.

Dispune îngheţarea(stabilizarea) cursului de schimb valutar CHF-LEU, pentru efectuarea plăţilor în temeiul contractului sus menţionat, la valoarea de la momentul semnării contractului, respectiv, la valoarea 2,2658lei/CHF.

Obligă pârâta să procedeze la calcularea ratelor aferente contractului de credit sus menţionat funcţie de valoarea leu/CHF de la momentul semnării contractului, respectiv, la valoarea 2,2658 lei/CHF, aceste rate urmând să fie recalculate de la data semnării contractului şi până la sfârşitul perioadei de contractare, reclamantul urmând să achite ratele aferente creditului contractat la valoare leu/CHF anterior menţionată.

Obligă pârâta să plătească reclamantului sumele achitate în plus în temeiul contractului sus menţionat, rezultate din diferen?a de curs valutar valabil de la momentul efectuării fiecărei plăţi şi cursul valutar valabil de la data semnării contractului de credit(2,2658 lei), sume la care urmează să se calculeze si dobânda legală aferentă, calculată de la data încasării fiecărei sume nedatorate şi până la achitarea integrală a acestora de către pârâte. Respinge cererea reclamantului privind restituirea creditului in lei ca neîntemeiată(art.1 pct.2 din contract) Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 4790 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 12 aprilie 2017.
Document: Hotarâre  1288/2017  12.04.2017

Exista doua tipuri de actiuni despre care tot vorbim de ani de zile, cele prin care se dispune inghetarea cursului valutar si atunci se pot solicita si banii din urma si adaptarea cursului valutar si atunci pe viitor debitorul NU mai plateste cursul valutar crescut ci cel adaptat.

Decizie ramane sa fie luata doar impreuna cu avocatul care se ocupa de litigii cu bancile si doar in contextul in care se analizeaza integral toate documentele.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania