Clauze Abuzive Piraeus – Noi Limite Ale Abuzurilor Descoperite La Piraeus Bank – Comision Administrare Credit La Valoarea Imobilului Clauza Abuziva – Avocat

Piraeus Bank A Incasat In 2007 Comision De Administrare Stabilit La Suma Evaluata A Imobilelor – Comisonul De Administrare Al Piraeus Bank Este O Clauza Abuziva – Avocat Cuculis

Piraeus bank face si exceptii, negative nu pozitive. Unui client i-a fost incasat din 2007 si pana la zi un comision raportat la valoarea imobilului adus garantie. Daca creditul a fost de 240000 de  chf, conform contractului imobilul a fost evaluat la 324000 chf si astfel comisionul a fost aplicat la aceasta suma,

Nu este suficient ca oricum incasarea comisionului de administrare este susceptibila de a fi considerata practica abuziva, aplicat la sold sau la creditul acordat, se pare ca intre 2006-2008 bancile au fost extrem de inventive aplicand acest comision la tot ce-au prins!

Cum suna clauza comisionului de administrare a Piraeus Bank?

-Pe de-o parte a fost incasat un Comision de acordare de 4860 CHF care se achita la data tragerii CREDITULUI fiind retinut din Limita creditului acordat.

Comision de administrare stabilit ca un procent de 0.03% aplicat la valoarea de evaluare a imobilelor aduse drept garantie si perceput lunar la data scadentei odata cu rata lunara de plata;

Cum arata calculele?

a)      Comision de administrare:

 

0.03% aplicat la valoarea de evaluare a imobilelor aduse drept garantie si perceput lunar, rezultand astfel Conform art. 4.1 litera b teza ultima, valoarea de ipoteca/evaluare este de 324.967 CHF rezultand astfel, un comision static lunar de 97.49 CHF platibl din luna a 4-a 2007 si pana la zi 14.07.2016 reprezentand un numar de 111 luni ce le vom inmulti cu 97.49 franci, rezultand astfel  – 10821.39 chf –44.475,91 lei.


Samsung SCX-6x45 Series_20160714113124

 

 

 

La prima citire a contractului, comisionul de administrare nu pare sa aiba un alt element de noutate fata de alte contracte de credit. Insa dam citire art. 1.3 din contractul de credit litera c) comisionul de administrare stabilit ca un procent de 0.03% aplicat la valoarea de evaluare a imobilelor aduse drept garantie si perceput lunar la data scadentei odata cu rata lunara de plata.

Prin raportare la art.4.1  sectiunea garantii din contract, litera b) teza mijlocie, avem urmatorul paragraf «  Valoarea de evaluare a imobilului ce se ipotecheaza conform raportului intocmit de SC DISTINCT CONSULTING S.R.L evaluator Madalin Constantinescu la data de 02.04.2007 este de 324.967 CHF»

Prin ce tip de malformatie contractuala, se poate percepe un comision de administrare la care sa luam in calcul « valoarea imobilelor « ? din moment ce administrarea creditelor nu are corespondent in evaluare, fiindca evaluarea este oricum platita separat !

Avocat Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Inscrierea In Procesele Individuale Si Colective Ce Vizeaza Formularul Pentru Denominarea La Cursul de la data acordarii creditului cat si eliminarea clauzelor abuzive din contracte, de tip, adeziune alaturi de recalcularea dobanzii creditului. Informatii generale procese colective banci.

 

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.