Problema Juridica – Impartirea Unui Imobil Ipotecat La Banca – Iesire Indiviziune – Avocat Cuculis

Partajarea/iesirea din indiviziune in cazul unui imobil ipotecat la banca ridica de cele mai multe ori

Buna ziua. Ma numesc Popescu Ion, sunt din Bucuresti si va rog, daca se poate sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: detin impreuna cu o persoana un apartament in devalmasie. Impreuna cu acea persoana am contractat un credit cu ipoteca pe acel apartament. Amandoi figuram ca imprumutati. Pot cere instantei iesirea din indiviziune cu atribuirea apartamentului catre mine, stabilirea unei sulte si sulta sa fie platita de mine direct in contul bancii creditoare? Valoarea soldului creditului este aproximativ egala cu valoarea apartamentului. Cealalta persoana, desi este imprumutat si coproprietar, refuza sa plateasca parte din rata. Prin aceasta actiune doresc, cu alte cuvinte, sa preiau atat creditul integral cat si proprietatea asupra intregului apartament. Multumesc.

Raspuns:

De multe ori veti auzi atat specialisti in drept cat si judecatori care vor sa imparta ceva ce nu poate fi impartit fara a treia persoana, adica banca.

O hotarare judecatoreasca nu poate schimba raporturile intre parti si terta persoana banca, daca aceasta nu este introdusa in cauza.

De cele mai multe ori exista hotarari prin care se stabileste obligatia unui sot de a plati intreg creditul la banca in favoarea celuilalt sot de a-i ceda la finalul contractului partea sa de proprietate, insa ceea ce foarte multi nu au in vedere, este faptul ca da acel sot care a primit in “grija” creditul, inceteaza sa plateasca, atunci chiar daca exista sentinta de “partajare” banca il poate executa silit si pe cel ce a fost “scutit” de a plati prin sentinta judecatoreasca.

Am vrut sa fac public acest lucru fiindca am vazut multe persoane ce au zis ca nu li se pare firesc sa plateasca din moment ce au o hotarare judecatoreasca ce spune ca sarcina platii revine celuilalt sot si nu intelegeau cum este posibil sa fie executati.

ATENTIE – Daca vreti sa schimbati partile din contract, sau sarcinile asumate, puteti face acest lucru DOAR prin introducerea bancii in dosarul de partaj bunuri si obligatii.

Av. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

One comment to “Problema Juridica – Impartirea Unui Imobil Ipotecat La Banca – Iesire Indiviziune – Avocat Cuculis”
  1. sunt casatorita de 35 de ani cu al doilea sot si avem in proprietate un apartament .sotul meu din prima casatorie are 3 copii,eu am 2 Copii si niciunul impreuna.spuneti mi va rog ,Daca in viata fiind,sotul meu poate sa i dea unuia din Copii Lui jumatate din apartament,fara consimtamantul meu.Daca ,da,atunci as putea da unuia din Copii mei ,jumatatea mea ?cum s ar imparti atunci apartamentul, in cazul decesului unuia din proprietari?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.