Probleme cu Serviciile de Telefonie, Internet sau Televiziune? Avocat Cuculis

Totul Despre Reclamatii – Servicii de Telefonie, Internet sau Televiziune! Avocat Cuculis

Utilizatorii care intampina probleme la utilizarea unui serviciu de comunicatii, fie ca este vorba de telefonie, internet sau televiziune, ar trebui sa isi caute drepturile in instanta. Utilizatorii sunt sfatuiti sa solicite furnizorului numarul de inregistrare al sesizarii pentru referinte ulterioare iar ulterior daca nu sunt rezolvate, se pot adresa direct instantei.

In cazul in care este depasit termenul de solutionare al reclamatiei , utilizatorii pot solicita despagubiri furnizorului de servicii de comunicatii electronice conform contractului, constand, in reducerea costului abonamentului proportional cu timpul in care nu a functionat serviciul.

Procedura de solutionare a reclamatiilor Potrivit Deciziei presedintelui ANCOM nr.158/2015 privind obligatiile de informare a utilizatorilor finali, furnizorii de servicii au obligatia sa afiseze pe paginile proprii de internet, dar si sa le inmaneze abonatilor, la incheierea contractului, procedura proprie de solutionare a reclamatiilor.

Practic,utilizatorii acestor servicii au dreptul de a solicita si primi gratuit un exemplar tiparit al procedurii .

Procedura trebuie sa contina informatii despre:
– modalitatile prin care utilizatorii pot inainta o reclamatie (cu indicarea numerelor de telefon, fax, adresei de posta electronica, serviciului postal utilizate in acest scop);
– termenul maxim de solutionare a reclamatiilor si data de la care se calculeaza acest termen;
– despagubirile aplicabile pentru nerespectarea termenului de raspuns la reclamatie;
– termenul si modalitatile prin care utilizatorul este informat despre rezultatul demersurilor efectuate de furnizor pentru solutionarea reclamatiei;
–  cai de contestare a solutiei comunicate.

Ce, cum si mai ales unde reclami?

Daca utilizatorii nu primesc procedura de solutionare a reclamatiilor sau au incheiat un contract in care nu este precizat termenul de remediere a deranjamentelor si despagubirile aplicabile in cazul in care acest termen nu este respectat, pot sesiza ANCOM.

Daca furnizorul nu isi respecta obligatiile contractuale referitoare la termenul de remediere a defectiunilor si acordarea despagubirilor sau daca termenul de solutionare a reclamatiei a fost depasit ori nu au primit niciun raspuns de la furnizor, se pot adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor. In aceasta situatie, ANCOM poate propune o solutie, neputand insa impune furnizorului sa ofere o anumita rezolvare sau sa acorde despagubiri.

De ce este important sa sesizati orice incalcare?

Pentru a putea obtine o despagubire ulterioara in instanta, este importat sa puteti proba in fata instantei ca v-ati adresat macar cu o solicitare catre operator, daca nu au dat curs, atunci  este mult mai usor de obtinut o despagubire!

avocat Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.