Inghetare Curs Valutar La 2.1 Lei/Franc – OTP Bank Marea Pierzatoare – Clauze Abuzive Denominare – Avocat Cuculis

OTP Bank Obligata Sa Incaseze Francii La Cursul De La Data Semnarii Contractului De Credit – 2,1139 lei/CHF Din 2007 – Tribunalul Bucuresti Constata Caluza Otp Bank De RISC VALUTAR Ca Abuziva – Avocat Cuculis

Vedeti decizia mai jos!

Dupa ce pe tot parcursul anului 2016 s-au adunat succesele debitorilor in franci elvetieni, vine o noua decizie data de catre Instanta Tribunalului Bucuresti, care confirma abuzul la care au fost supusi debitorii ce au contractat credite in franci –

Ce clauze au fost contestate?

9.2 Rambursarea ratelor lunare se va efectua de catre Client in conturile curente ale Imprumutatului deschise la Banca in aceeasi moneda in care a fost acordat Creditul. Clientul poate opta si pentru depunerea sumelor datorate in orice alta moneda pentru care Imprumutatul are deschis un cont current, Banca avand dreptul sa realizeze conversia valutara incepand cu ora 00:00 a datei scadente lunare, folosind cursurile de schimb valutar practicate de banca la acea data, cu respectarea normelor legale in vigoare. Banca are dreptul la libera alegere a ordinii in care va utiliza disponibilitatile din conturile deschise in diferite valute, iar utilizarea disponibilitatilor respective se va face pana la limita rambursarii integrale a sumelor datorate.

9.3 Clientul autorizeaza Banca, in mod irevocabil si neconditionat, sa debiteze contul sau current in valuta creditului si orice alte conturi in alte valute detinute de catre Client la Banca, pe intreaga durata a prezentului Contract in vederea platii ratelor lunare datorate, a dobanzilor, comisioanelor si a oricaror altor sume, inclusive din executarea silita datorate conform prezentului contract. Banca are dreptul, dar nu si obligatia de a efectua aceste operatiuni.

9.4 Clientul autorizeaza Banca sa faca in numele si pe conturile sale, pana la nivelul sumelor datorate, orice operatiune considerata necesara, inclusiv de schimb valutar. Conversia se va face la cursul de schimb valutar practicate de Banca la acea data, cu suportarea de catreClient a tuturor comisioanelor, spezelor si taxelor aferente acestor operatiuni. Banca are dreptul, dar nu si obligatia de a efectua aceste operatiuni.

Solutia Instantei – Dosar: 24900/3/2015

Părţi

Nume Calitate parte
STOICA ANDREEA TEODORA cu sediul ales la cab. Av. Cuculiş Reclamant
SC OTP ROMANIA SA Pârât
STOICA COSMIN cu sediul ales la cab. Av. Cuculiş Reclamant
STOICA ANDREEA TEODORA Reclamant

Şedinţe

28.09.2016
Ora estimata: 12:00
Complet: C18-Fond
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite, în parte, acţiunea. Constată caracterul abuziv al clauzelor stipulate în convenţia de credit bancar C2204/3200/6361/11.12.2007 la art. 9.2. teza a II a ?i teza a III a, art.9.3 şi la art.9.4 din contract. Declară nulitatea absolută a clauzelor menţionate anterior şi, în consecinţă, Dispune îngheţarea cursului de schimb valutar CHF-LEU, pentru efectuarea plăţilor în temeiul contractului sus menţionat, la valoarea de la momentul semnării contractului, respectiv, la valoarea 2,1139 lei/CHF, urmând ca banca pârâtă să încaseze ratele corespunzătoare conventiei de credit sus menţionată la această valoare, de la momentul încheierii convenţiei, respectiv, 11.12.2007 şi până la terminarea perioadei de contractare. Respinge cererea reclamanţilor privind restituirea creditului in lei (cuprinsă în art.9.2 teza I a din convenţia de credit bancar sus menţionată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 28 septembrie 2016.
Document: Hotarâre  5772/2016  28.09.2016

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000651689&id_inst=3

Av. Drd. Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

Inscrierea In Procesele Individuale Si Colective Ce Vizeaza Formularul Pentru Denominarea La Cursul de la data acordarii creditului cat si eliminarea clauzelor abuzive din contracte, de tip, adeziune alaturi de recalcularea dobanzii creditului. Informatii generale procese colective banci.

2 comments to “Inghetare Curs Valutar La 2.1 Lei/Franc – OTP Bank Marea Pierzatoare – Clauze Abuzive Denominare – Avocat Cuculis”
  1. Buna seara,va rog sa mi raspundeti la urmatoarea intrebare si in cazul unui raspuns pozitiv voi apela la serviciile dvs. Am avut o conventie de credit cu Volksbank ,incheiata in 2007,pentru un credit in franci elvetieni.In anul 2012 am achitat tot creditul prin plati anticipate dupa ce am constatat cresterea cursului de schimb.Va rog sa mi spuneti daca :
    -se poate recupera comisionul de risc,devenit ulterior de administrare,
    -comisionul de plati anticipate ,
    -diferenta de curs a francului la platile facute,fata de cursul de la data incheierii conventiei si daca se pot solicita si admite daune compensatorii.
    Va rog sa precizati si onorariile cu care lucrati.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.