Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale – Avocat Cuculis

Executari Silite Ilegale in 2024 – Executarea silita poate fi stopata daca actionati din timp atata vreme cat este ilegala.

Executari Silite Ilegale anulate cu ajutorul contestatiei la executare. Instantele de judecata au constatat in decursul timpului un aflux impresionant de recuperatori de creante ce au abuzat de pozitia dominanta din piata.

In 2023 procedura de contestatie la executare s-a modificat si este bine sa stiti care sunt noile reglementari, pentru a va putea apara de abuzurile firmelor de recuperare a creantelor dar si de banci.

Dosarul de execuatre, cu adrese de poprire sechestru si somatie imobiliara poate fi anulat fie pe vicii de procedura sau prin invocarea clauzelor Abuzive din contractele de credit.

Nu lasati sa treaca timpul dupa primirea actelor de executare silita, este important sa faceti imediat primii pasi catre instanta spre a va salva bunurile.

Verificati legalitatea actelor de executare ACUM prin completarea formularului de mai jos!

Dupa trimiterea informatiilor necesare, un avocat specializat in procedura de executare silita si in procedura contestatiei la executare, urmeaza sa va contacteze de urgenta.

Anulare executare silita

Vedeti ce aveti de facut atunci cand primiti o executare silita. Anularea executarii silite insasi este procedura prin care puteti sa scapati de intreaga executare silita si va voi da exemple mai jos de debitori care doar prin faptul ca au deschis o contestatie la executarea silita au reusit sa scape de abuzul bancilor si recuperatorilor de creante.

Nu lasati abuzurile sa va ocupe viata si contestati executarea silita.

Vedeti si :

Atunci cand va confruntati cu Executari Silite Ilegale trebuie sa stiti ca in principal, apanajul pe care il aveti este contestatia la executare.

Atentie – Vedeti mai jos si ultimele modificari de final de an 2022, aplicabile tuturor contestatiilor la executare ce au inceput din 2018.

Orice executare silita poate fi contestata- ATENTIE la termen!

Atentie de asemenea si la faptul ca daca sunteti executati silit de catre un recuperator de creante poti fi invocate o serie larga de aparari, pentru anularea executarii silite.

Un lucru ce trebuie verificat este debitul pus in execuare, NU UITATI, recuperatorii nu mai pot adauga dobanda si daca adauga dobanda , sanctiunea pentru ei este anularea executarii silite.

Executat silit de catre banca? Contracte de credit pline de clauze abuzive? Verificati si anulati executarea silita ilegala

Executat silit de catre camatari sau alte persoane fizice? Si in cazul lor va putem ajuta cu motive de anulare executare silita pe care le poti invoca cu succes in cadrul unei contestatii la executarea silita.

Si ei pot fi combatuti in instanta si mai mult decatat atat se poate adauga si o plangere penala pentru blocarea procedurii de vanzarea a oricaror bunuri pe care le aveti.

Gata cu abuzurile, trebuie sa va cunoasteti drepturile in totalitate!

Executari Silite Ilegale si abuzuri ale bancilor, toate trebuie anulate. O sa va explic mai jos de ce! Unul dintre cele mai comune motive este anulare executare silita prescriptie!!

Executat Silit De Banca? Executat Silit De Ifn?

Anularea actelor de executare silita – ATENTIE LA ACTELE DE EXECUTARE SILITA!

Executari Silite Ilegale pornite in mod ilegal deconspirate de catre Cuculis&Asociatii.

Vedeti cum puteti sa anulati o executare silita.

Faceti Click pe butonul de Trimiteti solicitarea pentru a trimite formularul catre noi – Anularea executarilor silite in 2023 (procedura modificata) –

Cititi si :

O noua decizie de la ICCJ va poate scapa de popriri! Atentie la executarea silita!!

Detalii complete cu privire la executarile silite ale recuperatorilor de creante! Cum solicitam anularea executarii silite ?

Executarea silita  poate afecta si bunurile imobile neipotecate sau chiar si pe cele ipotecate si conturile detinute la banci, salariul obtinut de la locul de munca sau pensia.

Trebuie sa stiti ca exista doua tipuri de contestatie la executare –

a) Asupra titlului executoriu, care poate sa fie spre exemplu un contract cu banca cu IFN-ul sau chiar si cu alte persoane fizice si daca invocam natura clauzelor abuzive din acele contracte cu bancile , putem formula ORICAND contestatia la executare silita;

b) La actele de executare si la valoarea debitului.

Prin completarea formularului de contact veti primi informatiile necesare anularii,suspendarii executarii silite iar in materialul de mai jos, vedeti cateva indicatii date de catre Av. dr. Cuculis Adrian. – Executari Silite Ilegale incepute de catre recuperatori.

c) Creditul cesionat NU mai este purtator de dobanzi! Puteti ataca executarea pe acest motiv.

Trebuie sa stiti si faptul ca in functie de fiecare executare silita in parte, se vor determina in mod exact

In materialul de mai  sus am discutat si atins toate subiectele mari, importante, referitoare la posibilitatea unui imprumutat al bancii de a se apara in fata executorului judecatoresc.

Detalii complete cu privire la executarile silite ale recuperatorilor de creante!

In materialul de mai  sus am discutat si atins toate subiectele mari, importante, referitoare la posibilitatea unui imprumutat al bancii de a se apara in fata executorului judecatoresc.

Executari Silite Ilegale
Executari Silite Ilegale

Executari silite ilegale – pot fi contestate doar in instanta – Atentie la termenul de contestatie la executare.

Nu pierdeti sansa de a contesta executarea silita si verificati daca actele de executare sunt legale sau sunteti supusi unei proceduri ilegale.

Executarea silita poate fi contestata daca nu ati fost insiintat de declararea scadentei anticipate dar si daca executarea silita este abuziva.

De ce am tinut neaparat sa va spun ca executarile silite pot fi atacate DOAR in instanta!

Foarte multi debitori formuleaza contestatiile la executorii judecatoresti. Aceasta procedura nu este legala ci din contra va face sa pierdeti termenul de contestatie la executare.

Singurul loc unde puteti depune o contestatie impotriva executarilor silite ilegale este instanta de judecata.

Alti recuperatori precum Prosperocapital  comit abuzuri!

Executari Silite Ilegale pornite prin intermediul executorilor

Anularea actelor de executare silita emise de catre executorii judecatoresti, se poate face asa cum am precizat si mai sus, in instanta de judecata.

Este important sa aveti in vedere ca singura posibilitate de a scapa de un executor este contestatia la executare silita si anularea executarii silite ncpc.

Executarea silita poate sa va afecteze bunurile mobile, imobile (casele) si salariul.

Nu intotdeauna executarea silita este legala si de aceea aveti nevoie sa verificati motive de anulare executare silita pe care le poti invoca cu succes in cadrul contestatiei la executarea silita.

Av dr. Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

031.412.48.88

0722.298.011

496 comments to “Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale – Avocat Cuculis”
 1. DOMNULE AVOCAT CUCULIS,AM O PROBLEMA CARE MA TINE TREAZA NOPTILE:AM FACUT IMPREUNA CU SOTUL MEU UN ACT DE VINZARE-CUMPARARE PE NUMELE UNUIA DINTRE COPIII NOSTRI(IN NUMAR DE PATRU),PENTRU A-SI PUTEA CONSTRUI O LOCUINTA.EL A PLATIT UN TIMP RATELE,APOI ODATA CU ACEASTA CRIZA POSIBILITATILE NU AU MAI FOST LA FEL;AM PRELUAT NOI PARINTII CREDITUL CARE A TRECUT -CA DE OBICEI-PE LA RECUPERATORI(SUPORT COLECT) IAR ACUM NE AFLAM IN STADIUL DE EXECUTARE SILITA EMISA PRIN JUDECATORIE.CE MA MIRA SI MA INTRIGA ESTE FAPTUL CA DE CIND PLATIM,CREDITUL NOSTRU IN LOC SA SCADA PARE CA CRESTE.NU NE MISCAM DIN LOC.INTRE TIMP SOTUL MEU,CARE DETINEA PONDEREA CEA MAI MARE A SALARIULUI IN FAMILIE-FIIND PROFESOR CU GRADE DIDACTICE SI VECHIME IN MUNCA-A DECEDAT DATORITA PRESIUNII ACESTEIA SI MAI ALES INCERTITUDINII AJUNGERII INTR-UN PUNCT CARE SA-TI DEA GARANTIE CA VEI AJUNGE CU BINE LA CAPAT.DUPA DECESUL SOTULUI AM RAMAS SINGURA PLATITOARE A CREDITULUI,CARE CA TOATE CREDITELE DIN TARA ASTA ARE SI CLAUZE ABUZIVE SI COMISIOANE DE TOT FELUL SI MAI NOU NU AM INTELES CU CE CADENTA ISI IA EXECUTORUL COMISIOANELE,FOARTE SUBSTANTIALE -BINEINTELES CA AM VAZUT CA SINT SI ELE LEGIFERATE;(NU AM CUNOSTINTE JURIDICE ,LUCREZ IN DOMENUIL MEDICAL)IARASI NU INTELEG UNDE SINT LEGILE CARE IL APARA PE OMUL DE RIND AJUNS IN ACEASTA CAPCANA SA IASA LA LIMAN IN MOD ONORABIL?DACA ERAU ACORDATE CREDITE CU DOBINZI MICI -ASA CUM SE PRACTICA IN TARILE CIVILZATE-DE 2%-,RECUPERATORII APARUTI PESTE NOAPTE IN NUMAR FOARTE MARE,NU AR FI EXISTAT;EI AU APARUT FIINDCA EXISTA PRADA:OMUL NEAVIZAT CAZUT IN PLASA.CINE IL APARA PE OM DE PRADATORI?CARE SINT LEGILE PRIN CARE EL ESTE APARAT PENTRU NISTE CIRCUMSTANTE PE CARE NU LE-A CREAT?ACESTE INTREBARI SINT SIGURA CA SI LE PUNE FIECARE ,DUMNEAVOASTRA V-ATI INTILNIT CU ELE SI SINTETI PRINTRE PUTINII CARE -IN ACEST MOMENT -ACTIONATI INTR-O DIRECTIE SPRE CARE PARE A SE INDREPTA SI SOCIETATEA NOASTRA.VA MULTUMIM CA EXISTATI!DOMNUL SA VA AJUTE!

  • am un credit luat de la casa de pensii am 40 ani am avut foarte mari probleme si nu am putut rambursa ei mau dat la executor sa judecat in lipsa si acuma trebuie sa platesc 1500 penalizari si 1700 ron la executor in plus avand in vedere ca eu am fond 2500 lei la ei si am 40 ani daca ei miau dat acest imprumut fara sa fiu pensionara

   • AM IMPRUMUTAT 5000 EU. In 2008,neavand niciun venit,nu am achitat,pana in 2018, cand ma pomenesc ca primesc un plic (intre timp m-am mutat de la adresa cu care am imprumutat) si intr-un final aflu de la un vecin de plic.
    In plic eram instiintat ca s-a obtinut executare a cu o firma privata.
    Nici in acest moment nu am un venit si nici proprietati.
    Va rog sa-mi spuneti,ce mai pot face acum ,sau la ce ma pot astepta?
    Cu mii de multumiri.

    • Cum pot să îmi recuperez banii dați către Kruk dacă am cistigat procesul cu ei si am hotărîre definitivă. ? Mulțumesc.

     • Am luat 1800 lei în 2016, si am de achitat 6500 lei. Mi au pus proprirea pe salariu de 50%, fiind două credite. Mi au băgat dobânzi și cheltuieli de judecată. Cum ma puteti ajuta?

      • Bună ziua în urma cu 10 ani am făcut contract cu Vodafone am luat o tableta și am plătit 1200 de roni 400 de euro mia tras din cont și anul acesta mi executat 2 mașini și acuma urmeaza apartamentul car îl dețin și sa achit suma de 7700de roni cum ma puței ajuta am primit actele vineri 28.09 2023.va mulțumesc.nu mai am putere sa lupt cu ei ajutați-mă va rog.

       • Am făcut un credit în 2021 în valoare de 3000 de lei dintre care eu am plătit 6800,și mu am mai avut posibilitatea de a plăti, după 2q an mam trezit cu Scrisoarea de la executor ca sunt executata silit ce pot face va tog ajutatima

      • Am avut un abonament în anul 2001 și astăzi ma sunat de la bani post ca am debit de 5300 la kruk ,dar eu în cești ani nu am primit nicio înștiințare de executare silită

      • Va rog mult Domnul Avocat să mă ajutați executorul Domnul Guran mă executat pt adoua oară în condițiile executarea a fost plătită de giranți dintre care unul a decedat și acum vrea iar toată suma 8100 sunt disperata va rog mult sa mă ajutați

     • Am avut mici probleme de sanatate si am împrumutat 1000 ron de Credius si am ramas cu ratele in urma datorita tratamentului scump care il urmez . Restanța este de 350 roni creditul a fost făcut online nu am semnat nici un contract cu ei si acum ma suna firmă de recuperări pt executare silită cu ce sfat ma puteti ajuta va multumesc

       • Puteți rezolva si ex la ceare uri am avut probleme și nu am putut plați și mau sunat azi ca mau dat în ex silita

       • Avem o problemă delicată cu o formă de leasing. Sotul meu a achiziționat o mașină de 3,5 t Fiat in valoare de 27000 euro,achitând suma de 7000 euro avans.
        A achitat 19 rate din cele 48 fără probleme.Apoi a venit această pandemie și nu a mai găsit curse și în consecință nu a mai putut plăti ratele.A predat firmei masina de nici 2 ani in data de 25 noiembrie.
        Ieri am primit o înștiințare de la firmă că mai avem de plată peste 9 mii de euro după ce dumnealor au vândut masina de 2 ani la prețul de 7000 de euro. SE MAI POATE FACE CEVA?

        • Buna ziua domnule cuculis am o întrebare care nu ne da pace am făcut un împrumut la banca soțul este creditorul eu sunt coplatitor nea venit o executare silită ptr dobânda de la banca dar creditul nu sa terminat mai avem doi ani de plata ce putem face in cazul asta vas ruga sa ne îndrumați cumva și dacă nu avem bunuri și casa pe numele nostru ce poate sa se întâmple

         • Buna seara am facut un abunamet la orgi si mior venit facturi foarte mari si daca nu am cosumat credit dela iei ieri mi veni dela eczxecutor cu pot sa prcedez varog sa ma ajutați

       • Am un credit la Raiffeisen și am fost să plătesc la ghișeu și mi-au spus că am contul închis acum am primit o notificare privind transferul dosarului către departamentul juridic
        Dosarul ISRF/61/359 din cadrul kruk România

      • Am făcut un inprumut am plătit o parte la provident am chitanțele dovada și miau băgat dobânzi uriașe acum miau pus oprire pe salaru

      • As dorii sa ma contactați sa pot lua legătura cu dvs deoarece nu știu ce sa mai fac ce sa mai cred sunt blocata pe cont am 3 popriri

      • Buna seara și eu am făcut un împrumut 128000 adică 128 de milioane în bani vechi în anul 2021 pe la începutul luni ianuare și lucram în fabrică ca după 2 săptămîni am făcut accident vasular am fost internată 3 săptămîni după aceia am fost în concediu medical 3 luni după care am ajuns la pensie de boală .Eu după ce am ieșit din spital mam dus la bancă dar ei sau desfințat și mau trasferat la Banca transilvană și am început să le spun că ceam pătit eu aveam pus o rată de 5000 în fiecare lună și iam anunțat că numai pot să plătesc atît că eram în pensie de boală dar ei au zis să plătesc cît pot că nu se întîmplă nimic dar avînd card ei au făcut oprire în funcție de cîți bani aveam dar de atunci cred că mi sa ridicat dobînda de sa ajuns la 37,566,25 lei .și acum mia venit de la cadastru o Încheiere cu bunurile toate care leam dobîndit pe parcursul vieți mele cu soțu dar din păcat am rămas singură că soțul a decedat din 2010 și acum mi sa făcut executare silită pentru suma de 37,566,25 .în favoare bănci transilvania .acum că de anul trecut am intrat la pensie de urmaș după soțul meu ,am luat lecătura cu banca transilvania dar miau spus că nu se mai poate face nimic am vrut să fac o refinantare și sămi girez o propritate la banca și să îmi facă ovrată să pot plati dar
       mia zis că de la ei a plecat la recuperatori ,am luat legătura si cu recuperatori dar miau zis că nici ei nu pot să facă nimic ,am zis că asi vide o proprietate dar dacă mia luato banca zice că nu se mai poate face nimic ,am apelat la alte bănci dar fară nici un rezultat …. și acum vă întreb pe dumneavoastă ce să fac !!!!

       • Bună ziua dacă în Martie să depus actele la judecătorie pentru prescripție este normal că în Aprilie sa mi se pună poprire pe cont,apoi la o săptămână să mi se pună poprire pe salariu la angajator și acum in luna Mai să îmi pună sechestru pe Autoturism?Si este normal daca datoria este veche din 2015 (eu lucrând cu forme legale din 2019,și având și mașina pe numele meu din 2020)in Aprilie 2023 să închidă primul dosar de Executare pe baza că nu a avut ce să îmi ia și să deschidă alt dosar de Executare ? Dacă eu am depus contestație și am solicitat prescripția nu este normal sa se blocheze toate acțiunile Executările până la judecarea dosarului în care solicit prescripția?Iar daca autoturismul este bun dobândit în timpul căsătoriei are și soția dreptul la el?

      • Am făcut un credit în 2021 în valoare de 3000 de lei dintre care eu am plătit 6800,și mu am mai avut posibilitatea de a plăti, după 2q an mam trezit cu Scrisoarea de la executor ca sunt executata silit ce pot face va tog ajutatima

     • Buna ziua!
      Ma numesc Mariana si am reprezentat ca administrator o societate.In anul 2010 am luat un credit de 140000 lei de la Banca Piraeus si 50000 lei prin fondul de investitii girand un apartament cu trei camere .In anul 2014 societatea a intrat in insoventa .Banca ne a executat si evacuat din apartament.In data de 01.08.2020 sotul a primit o propire pe cont de 130000 de la un executor judecatoresc.
      Va rog daca puteti sa mi spuneti daca se mai poate face ceva.Mentioñez ca ratele la banca timp de 3 ani si jum sau platit si ne a luat si casa.
      Va multumesc!

     • Am avut un lmprumut de 7898 de roni ln anul 2016 si din 2018 din cauza unor probleme de sanatate nu am mai platit azi am primit plic cu executare silita si am de plata 1259,61 cu cheltuieli de judecata ,la care si sotul meu este executat ca ma girat ,ce ar trebui sa fac?sia

     • Bună
      Sint executat silit de către Primărie ptr autoturism neinmatriculat
      Taxa salubrii fără contract
      Taxa paza obsteasca
      Supraimpozitare autoturism
      Si dobinda de 400%

     • Dacă a avut loc o executare silita ,în urma acesteia rămânând o diferență de bani inurma licitație de vanzare fostul proprietar trebuie sa facă o cerere ptr a primi bani rămași?sau nu ? Va .multumesc.

     • Bună ziua, soțul meu a scos bani din bancă în 2007 cu buletinul,nu a terminat de platit căci a fost dat afară de la serviciu cu două luni lucrate fără nici un ban.acum ne vine plicuri de la executare silită.ce putem face? aștept răspunsul, mulțumesc frumos!

    • Am avut o factura la RCS RDS. De 57 lei si acuma am 42 milioane si mi a blocat salarul. Avind un copil cu retard. Si ne stiind de factura. Si acum ce pot face

    • Domnul avocat doresc să mă ajutați în problema asta sunt prea multi bani in fiecare luna mi se face poprire de aproape 800 lei pe lună Sunt ani de cînd plătesc mai mult de 20!ani tot plătesc

    • Eu nu am luat niciun credit că nu am niciun act la mine că am luat credit și mie și pus oprire pe card fara sa fiu anunțată ce este de făcut dacă n-am luat niciun credit

    • Buna ziua domnule cuculis am o întrebare care nu ne da pace am făcut un împrumut la banca soțul este creditorul eu sunt coplatitor nea venit o executare silită ptr dobânda de la banca dar creditul nu sa terminat mai avem doi ani de plata ce putem face in cazul asta vas ruga sa ne îndrumați cumva și dacă nu avem bunuri și casa pe numele nostru ce poate sa se întâmple

    • Bună ziua. Va rog să mă ajutați în problema mea dacă se poate. Am poprire. Îmi retine de la muncă o parte din venituri, dar ce nu înțeleg de ce îmi retrage banca orice suma îmi intră în cont. Nu mi se pare legal să ramin fără bani. Vă rog din suflet să mă ajutați. Multumesc

    • Buna ziua am o propire pe salariu si tot de la acceiasi banca mi-au pus sechestru pe masina este posibil o data ce imi face propire pe salar sa-mi mai puna si sechestru???

    • Buna ziua ,din anul 2010 am avut un credit de nevoi personale la banca BRD pe care l am achitat parțial deoarece eu nu mai lucrez de frica băncilor ,când mă angajam îmi puneau proprie după perioada de 14 ani au revenit recuperatori in cazul acesta mai au dreptul să îmi pună proprie pe bani după 14 ani de la credit

    • Am o treime dintr-un imobil.Am achitat partea mea de impozit la primărie, dar am primit somație și titlu executor pe numele și cnp-ul meu
     Celelalte persoane nu au primit și nu au plătit nimic
     Ce pot sa fac?
     Unde pot face contestația?

    • Cum procedez daca mi sa oprit 6 ani la rind in fiecare luna si nu mi sa trimis toti banii catre executor si acum mi sa pus poprire pe salariu

    • Bună,mi s-a pus o poprire pe salar pentru un credit din 2013,valoarea creditului este de 3250,din care am plătit ceva și cum nu am mai făcut fata datoriei mi-a vent poprire pe suma de 5800.

    • Bună ziua, am un credit de la TBI din 2011,în valoare de 5000 lei vechi, nu am mai avut posibilitatea să plătesc și acum mă tot hartuiesc cu executarea silita, acum am de plătit peste 10000 lei, care sunt pasii de urmat? Nu am cu ce plăti deoarece sunt casnică, am 4 copii în școală și nu mă pot angaja deoarece nu am cu cine lăsa copii, vă rog frumos să mă ajutați cu sfaturi, mulțumesc!

    • Am un act făcut prin notar care duce direct către executare silita dacă firma nu-mi restituie suma la data scadenta.
     Ce se intampla daca nu-mi da banii la data stipulata în actul notarial?

   • Am făcut o descoperire de card cu suma de 23de milioane la banca Transilvania din motive. De sănătate nu am mai vrut să plătesc.Anul trecut Mia venit anstintare de la executor că am de plata 55milioane Mi sa pus oprire pe salariu după data de 3.12.2018pana an martie când mai dat afara de la serviciu,2 luni nu am mai lucrat până lună trecuta când am luat salariul mi sa pus iar poprire la care mi sa luat toți bani ce trebuie sa fac .Ancerc să dau de avocatul care mă executat și nu dau de dânsul Goslan și Stanga

   • Am făcut abonament acu 3 ani, mam trezit cu o foie de executare silita de 1513 de lei, am uitat de abonament, și am plecat din tara și am primit doar o data un plic cu intintare, care sunt efectele care ma pot afecta pe mine

     • Domnul Avocat sotul meu a girat la fin doamna nu a plătit si am primit sms pe tel ca o sa primim executare silită sa plătim noi dar de 1 an si jumatate de cînd nu o mai plătit pina acum nu am primit nimic iel ca girant i obligat să plătească suma

       • Va salut. O singura întrebare dacă îmi permiteți. Executorii judecătorești au dreptul de a-și pune comision pentru o executare.???. Va multumesc

       • Buna seara.am împrumutat suma de 2000ron de la IFN Credius darduoa câteva luni am citit mai atent contractul și domni de la Credius au făcut un contract pe o perioadă de 60 de luni cu suma lunara de 259 Ron .acm am de înapoiat suna de de 16–17000deroncewa ce mi se pare enorm având în vedere suma care am imprumutato și având în vedere că am și platit și îmi trage și din salariu…in momentul de față am o proprire pe venit de 768 ron.,dimp de 30de luni ccea ce mi se pare exagerat…va mulțumesc aștept un mic răspuns daca am ceva șanse să contest proprirea pe venit.vs mulțumesc anticipat

         • Bună ziua,sunt executată silit de către Kruk prin Bej.Silimon Valentin pentru un împrumut în valoare de 880 Lei luat în 2016 de la Mozipo IFN și pentru care plătesc acum suma de 8700 și ceva+ cca1000 lei cheltuieli de executare. Deși în noiembrie 2020 instanța a validat parțial poprirea doar pentru suma de 4300 lei ( chiar și așa este prea mare) pe motiv că sumele datorate sunt nefondate ei continuă cu poprirea nerespectând decizia instanței pe motiv că nu este legală.

    • buna ziua domnule avocat acum 3 ani 2016 am facut abonament si un tel in rate acuma o firma de recuperari mau dat in judecata am in februarie proces ce sa fac vreau sa va intreb daca sa prescris suma pe care trebuie sa o dau si trebuie sa merg in sala este obligatoriu multumesc

    • Am avut proprire pe salariu de la executor angajatorul mia oprit suma după contract si cheltuieli de judecată pînă în aprilie 2020 angajatorul mia comunicat ca nu are ce sami mai oprească ca eu m-am achitat de suma respectivă dar recuperatoriul imi spune ca mai am de plata încă 1500 de franci nu stiu de unde ia scos ce ma sfătuiți să fac

    • Domnu av se mai poate ceva daca mia pus ap. La licitatie in 2017 si la vindut la recuperatori este si notificare dare in plata si interzicerea vinzari imobilului mai pot face contestatie sau se mai poate face ceva va rog un raspuns !

    • Buna seara!
     Dl Avocat ,cum se procedeaza cand ti se pun 3 proprii,la car diferite?
     Cat mi se poate opri din pensie? Si de ce mă obligă executorul să completez o cerere cu bunurile pe care le dețin?
     Pt o sumă de 8700 și 1400 cheltuieli de judecata! Ma sperie ,aceasta declaratie!
     Multumesc frumos!

   • am facut contestatie si dosarul a ajuns la curtea de apel oradea as ruga sa ma contactati si va cer ajutorul,fiind in dubii daca voicastiga sa fie anulat,ptr ca din suma ce a avut de plata la bcr sa achitat in 2008 80%,iar firma kruk a cumparat de la banca restul ce nu da platit,7000leiin euro din 2008 si a pus dobanda pana la 12000 euro si in 2019 fara nici o instintare a trimis executareaprin executor ,desi sa prescris de mult timp ,am contestat la judecatoria satu mare ,am platit o avocata pe numele de Moldovan felicia iona care mia luat 1800 lei am achitat taxa de timbru,si avocata nu sa prezentat la nici un proces fapt prin care instanta a decis suspendarea pe 6 luni ,am facut apoi recurs in termen legal care am depus la tribunalul satu mare ,ia acuma a sosit de la oradea si cu avocata care nu a fost la nici un proces ce se poate face?apoi ce act sa mai fabc ptr ca sa fie anulata executarea ,va rog mult sa ma ajutati dosarul nu este pe numele me ci pe cineva din familie va voi da detalii exacte multumesc mult

   • .Bună ziua as dori so eu o lămurire am făcut un împrumut in 2007 la bcr am achitat dar in 2008 trebuia să termin dar in 2009 a venit la mine la poarta cei de la kruk ca sa discutam sa facem un nou act ca au preliat ei contractul meau cerur chitantele si contractul si mea facut o alta foaie au spus ei de refinantare si de atunci platesc 250 ron pe luna dar mai am de dat pana in anul 2025 eu giind pensionar si bolnav cardiac in fibilatii .Ma puteti lamuri ce pit face ca din 2007
    tot platesc într-una

   • Buna ziua!
    In anul 2008 sotul meu a luat un credit pe care nu l-a platit.
    In anul 2016 tatal meu mi-a facut act de vanzare mie ,pe ap lui si al mamei,un ap intr-o comuna in valoare de 3500euro.
    In 2019 am divortat la notar ,neavan bunuri comune si un copil major nu am facut partajul.Noi am locuit in oras cu chirie..
    Acum a primit o somatie ca se scoate la vanzare partea lui din ap (parintilo mei). Am vb cu fostul sot sa mergem la notar si sa ii dau banii pe jumatatea lui sa facem partajul
    El nu a avut nici o contributie…..el nelucrand nici acum,nici la vremea aceea
    Ce pot sa fac eu?
    Eu nu apar pe nici un act,somatie sau altceva legat de creditul lui

  • Bună ziua
   Eu am un apartament care sa licitat , am angajat un avocat pentru darea in plata am fost târâtă prin tribunal 2 ani si am fost refuzati la tribunalull din Cluj sa înaintăm procesul. Am creditul pentru un apartament din 2007 la BRD in anul 2010 am avut taierile din salar a sotului 25 % eu din maternitate 25% iar banca nea recomadat sa fscem o reeșalonare sa nu platim 1 an de zile rata sau dobanda dar taierile au continuat pana in 2013 asa ca statu raman nu nea ajutat cu nimic pentru darea in plata chiar daca am vrut sa continuam cu rata so platesc in continuare nu se poate asta e raspunsul bănci BRD . Banca si statul roman nea nenorociți pe viata nu ne lasa nici sa platim rata in continuare nici să-și ia apartamentul sa ia opririle din salar.

    • Buna am avut cu fostu sot credit doar eu am platit si cat am fost casatoriti si o perioada dupa divort nam mai putut fiind credit in 2007 si 2008 luat a venit criza si singura cu copil si rate nam facut fata nu am mai platit ratele au ajuns la diferiti recuperatori pan anu trecut era la cristina vass executor acum e la kruk ca tot imi trimete mesaje sa ma prezint sa platesc pe telef deocamdata nu au retinut nici un ban de la mine pt ca nu am fost deacord sa imi ia din salar angajatoru si nu mia luat acum sant in cresterea copilului 2 ani dar daca ma intorc la munca ce pot face ?

     • Am făcut abonament acu 3 ani, mam trezit cu o foie de executare silita de 1500 de lei, am uitat de abonament, și am plecat din tara și am primit doar o data un plic cu intintare, care sunt efectele care ma pot afecta pe mine

    • Buna ziua .
     Am fost executat silit in anul 2009 pe o suma de 7000 de euro ,pana in 2015 am avut proprire pe salariu am platit suma de 32000 lei din 2015 nu am mai avut servici si am incetat sa mai platesc ,tin sa precizez ca mai ramasesera de plata suma de 7500 de lei in Luna mai m am trezit din nou cu executare silita pe suma de 7000 de euro respectiv 38000 lei aceeași suma care am luat o de la banca.Firma de recuperare care mi a facut prima executare a fost una apoi a fost vanduta in 2013 catre firma care mi a facut acuma executarea.Este normal?Mulțumesc!!

     • Executarea silita poate fi ilegal pornita daca nu se justifica acele sume de bani. Codul de procedura civila spune clar ca nu puteti fi executat silit decat pentru sume cu caracter CERT! Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

       • Bună ziua am loat un scuter în rate in2008 am plătit jumate din suma am rămas fără serviciu sh nu am mai plătit sh acum mam trezit cu un plic în care scrie k st executat silit ce pot face în situația asta va rog

        • Buna seara.Prin anul 2004 cred am facut ab la telef ka Cosmote.De atunci am primit in timp pe rand notifcari prima data de la Getback Recovery ca de la suma de 375 lei aveam de plata 2677 lei apoi alta notificare de la invest capital srl si ultima fiind de la kruk.Pot sa va intreb daca eu in toti acesti ani nu am platit nimic niciodata din aceasta suma deci din 2004 si pana acum cand ei nu au fost capabili sa-mi faca nici o poprire in atatia ani .aceasta suma nu s-a prescris ? Va multumesc

   • Mi sa cerut sa pun restanta de 18000 de lei la otpbank Arad și pe urma sa pl lunar restul dacă nu îmi scoate casa la licitație jumate ii amea și restul a lu sotu ce ma sfătuiți sa fac

    • Aci am pri.it si eu un plic cu executare de la Sibiu sa ma duc acolo sa predau masina cu acte cu tot si cheile în termen de 5 zile si nu stiu ce trebue sa fac Multumesc

  • Buna ziua eu am avut luat o bancă acuma 10 ani care din motive personale nu l-am putut achita acuma după 10 ani ma găsit firma kruk și mi-au făcut proprire pe salar problema e că eu am sunat să mă pot înțelege cu ei sa pot să plătesc o sumă mai mică lunar fiindcă mai am o bancă dar ei m-au refuzat iar acuma lunar îmi trage 800 de lei din salar iar eu nu mai am din ce trăi mai ales că stau și în chirie cu un copil si divorțată ce anume pot să fac vă cer un sfat?

  • Domnule avocat am fost executată silit mi sa făcut proprie pe salariu dar continuă să îmi vină acasă scrisori de executare silita va rog frumos sa îmi spuneți ce trebuie sa fac

   • Buna seara,am si eu si copii mei restanta la provident,azi am primit un plic ca daca nu achitam suma respectiva vom fi executati siliti.
    Problema este ca nici unul dintre noi nu avem posibilitati de plata,eu m.am imbolnavit la locul de munca anterior,pe baza de stres si neri am dat in diabet si ade la munca fizica m.am ales cu 5 hernii de discuri.
    Avem si banci la ficamea i s.a facut proprire pe pe salar,eu sint data la Kruk,iar fiul meu a plecat in strainatate dar nici acolo nu este usor traiul.
    Inca nu am primit decizia sa fim executati silit dar sincer nu avem nimica pt ca stam la mama mea,si ea fiind foarte bolnava,tata a decedat acum 4 luni,este din ce in ce mai greu,salariile sint foarte mici si eu nu.mi permit sa plec in strainatate la munca cu diabet si hernie de dis.
    Ce ginditi si ce sfat mi.at putea da s.au ce sanse as avea?
    Multumesc.
    Cu stima si respect Ghitea Ana.

  • Dl.Avocat,am facut un Credit cu buletinul acum 11 ani de zile si astazi se trezeste un Executor BEJ VLADIMIR ZABOLOTNAI si INVESTCAPITAL,in DosarCHL Test 33912|245|2018
   Am facut un Credit cu buletinul acum 11 ani si acum m-am trezit cu acest recuperator care mi-a intentat proces si nu am fost citat si acum a obtinut o executare silita,avand aranjament cu judecatoare de la instanta,probabil ca impart banii recuperati ?

  • Buna seara,
   Am o executare silită de la feratum…Cum as putea face contestație…sau o altă varianta

  • Am avut la Bancpost…2007 din 2017 am fost datà la Executorul judecatoresc ..catre Kruk. . La Biroul…DOMNului Adrian Negreanu ..cu amenințări. .Politia Românà..jandarmerie. .politia locala..smd…eu plătesc de fricà stau cu chirie am un copil de crescut minor..sunt divorțatà sa nu rămân pe drumuri platesc

  • Am luat credit 15000 de la brd an 2007 am rambursat 3000 am fost la puscărie un an am dus acte doveditoare dar nu ia interesat mai judecat an lipsă și miau adăugat 5000 lei să făcut 17000 am avut oprire pe salar câteva luni după aia nu am mai plătit și iar miau pus majorări să făcut aproape 20000 nu știu cum creste asa de mult an loc să scadă creste

  • .nu am urmărit în niciun fel derularea execuției silite…încă primesc scrisori de amenințare..locuiesc pe unde pot și nu știu ce să fac…soția mă părăsit încă din 2014…iar datoriile datează din 2007…

  • S-A instituit sechestru pe bunurile fratelui meu de
   către: DIRECȚIA GENERALĂ
   A FINANȚELOR PUBLICE
   PLOIEȘTI,PRIN ADMINISTRAȚIA JUDEȚEANĂ A FINANȚELOR PUBLICE
   IALOMITA.Eu sunt fratele lui, terță persoană și avem
   proprietate comună o
   locuință.Cate o doime
   fiecare.Trebuie departajată.
   Locuința estef.veche și este zădărnicită.
   Dacă cumpărătorul decide
   demolarea părții ce îi revine
   partea mea de o doime se
   va prăbuși.
   Este un prejudiciu produs
   asupra mea și a urmașilor mei.Se poate cere
   anularea executării silite
   de mine în calitate de
   terță persoană?
   Pe 29 aprilie sunt chemat
   la instanță în calitate de
   reclamant.

  • Mi se face propriei pe salariu de două ori pe luna si mai mult de jumătate din salariul angajată ce pot face

  • Buna am.poprire pe card de salar nu am mult dar daca puteti sami faceti o contestatie as fii multumita am 2000de lei nui mult da daca ma puteti ajuta ar fii ok multumesc frumos

  • Buna ziua soțului meu i se a pus o poprire pe cont de către o firmă de recuperări a unui împrumut din 2006.intrebarea mea este daca se poate face și o executare silita pe o casa ipotecata cu plata ratelor la zi?

  • Dacă un credit acordat de BCR în anul 2006,și cesionat în anul 2010,la INVEST CAPITAL LTD,iar ulterior creanță a fost cedata la KRUK ROMANIA SRL,poate fi contestata creanță acum după atâția ani.Problema este ca ulterior cedării creanței,m-au obligat sa semnez un asa zis parteneriat,și au făcut un grafic de eșalonare a datoriei,astfel încât și astăzi platesc rate lunare de 115 lei.Va rog sa-mi răspundeți,și dacă se poate recupera creanță considerata de mine abuziva,o sa va contactez pt .a va angaja drept apărător în viitorul proces în instanta.Va mulțumesc anticipat

  • Domnul avocat ,ajutați-mă ,mia venit pe 26 ianuarie 2 plicuri de la Bej Bocancea Silviu Mădălin ,precum ca în termenul de 6-12 luni ma obliga sa platesc suma de 62000 lei de la ING bank,dacă nu imi pune casa în vânzare,am fost la banca ,de acolo la executor ,aici imi spune sa merg la banca și uite asa sau dus 15 zile ,alergând si nu am facut nimic ,si imi pun casa în vânzare,am poprire pe pensie ,pot sa dau si o suma din mana de 1000 lei ,nu imi impune nimeni ce sa fac,va rog ajutați-mă

  • Vreu doar să știu dacă am șanse în fata recuperatorilor am un credit făcut în 2008 am plătit o parte mică apoi mau dat în șomaj nu a mai putut plăti ratele apoi sa născut copii și iar mia fost foarte greu să mai plătesc mai se poate face ceva

  • În momentul cînd m-am dus să plătesc rata mi sa spus că nu se poate dosarul fiind dat la o firmă de recuperare pe motiv că în urmă cu un an nu am plătit 2 luni specific că-n această perioadă am avut probleme medicale însă plata am continuat să o fac normal pî nă la informarea că sunt dat spre recuperare specific că în toată această perioadă nu am primit de la bancă nici o inștiințare am fost pus în fața faptului împlinit pur și simplu doresc să știu cum pot rezolva acest abuz,pașii ce trebuiesc urmați.Mulțumesc.

  • Cum putem ,sa incetam executarea silita?
   Nu am orimit nimic acasă!
   Am fost înștiințați de furnizori ca au orimit Odin de proprire!

  • Am făcut și eu un împrumut de 1,500 de lei și nu pot scoate bani ca mi a pus poprire și mi a dezactivat și cardul

 2. In sept.2008,soția Rentea Maria a luat de la Alpha Bank Satu Mare un credit în valoare de 19.993 Euro:In perioada crizei economice au apărut dificultăți în rambursarea creditului și banca spune că a externalizat recuperarea creditului unei firme Top Factoring,banca spune că nu a vândut creanțele ci a externalizat doar recuperarea creditului.Am solicitat o recalculare a sumelor datorate și eliminarea clauzelor considerate abuzive,dar banca nu ne oferă decât reeșolanarea creditului.Din desfășurătorul de rambursare am calculat că la creditul de 19.993 Euro la sfârșitul creditului trebuia să restitui băncii suma de 30.559 Euro:De la șfârșitul anului 2013 achităm o rată lunară de 28o Euro și nu avem restanțe.Menționez că și soția și subsemnatul,suntem pensionari și avem cumulat o pensie de 2700 lei.Am făcut nenumărate cereri la bancă și plângeri la OJPC Saatu Mare să negociem .Banca refuză categoric.Rog să-mi răspundeți,ce să înțeleg prin expresia externalizarea recuperării creditului(după mine este tot o vânzare)și cum pot obliga banca să accepte negocierea.Menționez că la creditul respectiv am calitatea de coplătitor.

 3. Domnule Avocat Cuculis,am o problema cu un credit nebancar in valoare de 300 de Ron,contractat pe data de 31 iulie 2015.In urma neachitarii acestui credit,pe data de 23 septembrie in urma unei sentinte judecatoresti,mi s a adus adus la cunostinta faptul ca mi se va aplica poprire pentru achitarea sumei de 2100 de Ron,suma care include practic si cheltuieli de judecata.Valoarea imprumutului se ridica la 1000 de Ron din cate mi s a comunicat de catre societatea de la care am luat creditul,iar comisionul este de 1150 de lei.Este corect si legal acest comision cerut de Executorul judecatoresc Gont&Panait.Ma puteti sfatuii in vre-un fel.Va multumesc.

   • Bună seara! De curând am participat la o licitație.. locuința fiind a soacrei mele si a fostului ei soț.. am adjudecat..astept sa fiu sunata de la biroul executoresc pentru a imi lua titlul de proprietate…problema este alta…ca fostul soț al soacrei mele nu stie ca eu am cumpărat casa. Cum se procedează fara probleme sa.mi predea cheile de la casa? M.a gandesc cand afla ca am luat eu casa sa nu faca ceva imobilului..casa fiind pierdută tot din cauza lui ca nu a plătit ratele..multumesc

    • AM IMPRUMUTAT 5000 EU. In 2008,neavand niciun venit,nu am achitat,pana in 2018, cand ma pomenesc ca primesc un plic (intre timp m-am mutat de la adresa cu care am imprumutat) si intr-un final aflu de la un vecin de plic.
     In plic eram instiintat ca s-a obtinut executare a cu o firma privata.
     Nici in acest moment nu am un venit si nici proprietati.
     Va rog sa-mi spuneti,ce mai pot face acum ,sau la ce ma pot astepta? S-a prescris ?
     Cu mii de multumiri.

    • Am făcut o refinantare la Raiffeisen Bank în data de 22 11 2017 am plătit rata pînă în luna mai 2018 și a trebuit să merg în Anglia pentru o operație am fost la banca si am înștiințat cu o cerere pentru amînarea ratelor pe motive medicale. Banca mi-a făcut pierdută cererea și m-au dat la Intrum debt finance ag aceștia mi-au formulat plîngere în instanță la care dl executor Prodea Ioan Adrian mi-a făcut oprire pe salariu da mai mult decît atît mi-a blocat și contul bancar .Eu mai primesc bani de la copii si aceasta mi-a blocat și contul bancar ce pot să fac dl avocat

   • Sotul meu a avut un credit luat de la CEC în urmă cu 15 ani am achitat tot creditul ..în 2018 neam trezit cu recuperator de la KRUC ca avem de achitat 1000 de lei restanță ca nu am inchis contul la Cec si plătim 100 de lei pe lună la recuperator. .este corect acest lucru

  • Buna sotul meu a ajuns la executor silit si am gatat de achitat toata datoria fata de dansul ca am avut oprire pe salariu si toata suma pe care a ceruto mia traso de la servici si cei de la banca care am scos bani mia mai cerut inca 2200 pentru taxe si restu dobanzi si eu mai stiu ce ce as pute face.

   • Dle Cuculis sant disperata!!!!!!!!!!!! CE LITERA DE LEGE DA VOIE EJ SA INTRE CU BOCANCII IN PENSIA MEA CARE STIAM CA E PRIVATA???? NU SANT CUMVA …IN AFARA LEGII????? AR TREBUI SA DISPARA ACESTI ASA ZIS EXECUTORI JUDECATORESTI DE PE FATA PAMANTULUI!11

   • Buna am avut cu fostu sot credit doar eu am platit si cat am fost casatoriti si o perioada dupa divort nam mai putut fiind credit in 2007 si 2008 luat a venit criza si singura cu copil si rate nam facut fata nu am mai platit ratele au ajuns la diferiti recuperatori pan anu trecut era la cristina vass executor acum e la kruk ca tot imi trimete mesaje sa ma prezint sa platesc pe telef deocamdata nu au retinut nici un ban de la mine pt ca nu am fost deacord sa imi ia din salar angajatoru si nu mia luat acum sant in cresterea copilului 2 ani dar daca ma intorc la munca ce pot face ? Si suma care e acum de plata e mult au bagat toti peacolo cat au vrut altfel numi explic

 4. Buna ziua. vad ca se discuta mult despre preluarea creditelor bancpost de catre erb new europe.am aflat si eu asta zilele trecute cand am vrut sa fac reconversia creditului iar bancpost mi a cerut printre altele sa platesc niste taxe notariale pentru a inscrie in cf ca beneficiar al ipotecii cu care am luat creditul in chf in 2007 in loc de bancpost pe erb new europe.eu am ratele la zi dar as vrea sa stiu daca a fost legal sa vanda creanta fara acordul meu mai ales ca nu aveam restante. va multumesc.cu stima BEICA

  • Buna ziua. Legala este cesiunea, insa se pune problema daca ei v-au notificat nu . Mai ales daca sunteti cu un credit 2007, el este plin de clauze abuzive si ati putea acolo sa verificati legalitatea contractului. De asemenea daca este in chf puteti merge pe o intoarcere la cursul istoric. Cu stima, av CUCULIS 0722298011

 5. Buna seara.Imi place ce ati scris pina acum.Urmeaza sa va contactez si eu pentru o actiune judecatoreasca impotriva bancii
  Unicredit Tiriac Bank.Poate scrieti mai mult despre clauzele
  abuzive ale IFN-uri.

  • Buna ziua stimata doamna. Daca va hotarati pentru actiunea in instanta a Unicrdit, v-as propune sa ne unim fortele. Eu doresc sa ii dau in judecata pentru daune morale. Nu stiu sigur daca la noi se “baga” vreun avocat. Cu stima

 6. domnule,profesor,am,fost,executat,silit,in,luna,mai,a.c,de,catre,un,ifn,prin,executor.mis-aa,dat,un,termen,de,8zile.dupa.care.am.fost.executat.dar.mi,se,opreste.in.continuare.bani,din,pensie.intrebarea.mea,este,daca.pot,beneficia,si,eu,de,legea,de,stingere.a.datoriei,care,va,intra,in,vigoare,avand,in,vedere,ca,mi,s-a,vandut,deja,casa.va.multumesc,si,va,urez.o.zi.buna..ilie.constantin..0737x7x3xx06

 7. Va salut, in 02.12.2015 mi a fost vândut apart la a 2 licititatie, înainte de a fi executat, am facut demersuri scrise , cu otp factoring cei care sau ocupat de recuperarea creditului, pt a renegocia contractul in chf, mai pot recupera ceva prin instanța? Si mă refer la clauzele abuzive si la daune morale, precizeze faptul ca soția a divortat din cauza stresului, nemaisuportand neajunsurile financiare, acestea fiind cuprinse in sentinta de divorțează. Multumesc

  • Va spun de pe acum ca otp factoring nu avea voie sa va ia niciun ban peste pretul de vanzare al creditului dvs. de la otp bank romania. conform dispozitiiloe legale contestatia poate fi facuta in termen de 3 ani de zile pentru clauzele abuzive. Cu stima av Cuculis 0722298011

 8. buna ziua, eu am un credit restant, mai trebuie sa achit bancii suma de cca 6000 lei, si ei mi-au trimis sms ca daca in 5 zile achit suma de 900 lei putem semna un angajament de plata. eu sunt divortata si am 2 copii. in afara de asta de cand am luat creditul si pana acum mi s-a si diminuat salariul. despre toate aceste aspecte am vb cu banca… nu prea le pasa. nu stiu ce sa mai fac. creditul este luat la BCR

  va multumesc pt timp, sabine

 9. Se poate intenta proces pe clauze abuzive si înghețare curs istoric la o finanțare imobil de la IFN (leasing) persoana juridică ? Credit luat in 2007, dar datorită crizei ratele se plătesc foarte greu si Cash- flow-ul nu mai seamănă cu cel de atunci. Multumesc de amabilitate

 10. Domnule avocat, sotul meu a contractat un credit la BCR in 2009,a atit o petioada, apoi a ramas fara munca, fii d nevoit sa se pensioneze. O perioada de 10 luni nu a avut niciun venit. Banca nu a inteles situstia si a cedat creanta unei furme de recuoerare, Kruk, care i-a dublat suma si l-a pus sa sembeze un angajament de plata de 280 lei pe lu a. Aceasta firma face presiuni foarte mari daca are intarzieri la plata rstelor si ameninra cu sechestru pe casa. Spuneti-mi, va rig, daca este pisibil sa piarda casa, desi nu este credit ipitecar sau imobiliar, ci un credit negarantat, de nevoi personale.
  Mulțumesc.

   • buna ziua, am mare nevoie de un sfat, va rog frumos este urgent.. in 2007 cumnatul meu a facut un imprumut la GarantiBank si părinții mei a girat cu imobilul in 2017 cumnatul meu din motive financiare numai a platit toata rata de 450 euro dadea 200-300 pe luna si sau strans 3000 euro datorie intre timp am primit executare silita am dicutat cu sucursala si a spus ca sa platim datoria si 500 de euro pe luna am achitat acei bani 3000 am platit 500 euro lunar fara o întârziere in ianuarie anul acesta am primit iar execitare silita si acum imobilul a ajuns la licitație si a doua este stabilita pe data de 6 luna viitoare in momentul de față mai am o datorie de 6000 si tot vor să-mi ia casa.. va rog un sfat ce as putea face in momentul asta?

 11. Dmnule avocat,de trei ani traiesc un cosmar in urma unui credit in valoare de 40.000 euro la B.C.R. In anul 2010 datorita taierilor de salarii cu 25% nu am mai putut achita ratele lunare ale apartamentului dobindit cu imprumutul mentionat,ipotecar,fapt pentru care banca,fara sa ma anunte,a vandut dosarul de credit firmei SUPORT COLLECT.
  Acestia m-au hartuit si amenintat timp de circa un an si jumatate sa inchei un alt contract cu ei pentru a-mi salva locuinta,lucru care nu l-am facut.A urmat o executare silita aranjata in care executoarea mi-a reevaluat apartamentul in lipsa,din exterior,stabilind ca pret de vanzare suma de 850 milioane rol iar la a doua licitatie fiind vandut cu suma de 625 milioane rol.
  Fac precizarea ca apartamentul este situat in zona 1 urbanistica a orasului iar lipsa mea la momentul expertizei fiind justificata in urma unui infarct miocardic datorat refuzului executoarei de cooperare si informare.
  De la data evacuarii,respectiv luna martie 2012 si pana in prezent mi s-a aplicat poprire pe salariu fara a cunoaste cat am platit pana acum,cat mai am de plata si pana cand,cu toate ca nu mi se pare corect ca odata ce ti-ai recuperat bunul eu sa achit integral restul.Va multumesc pentru timpul acordat!

  • Buna ziua, in legatura cu problema dvs. o sa va rog sa ne faceti precizarea in mod clar, daca cumva ati constatat o aplicarea de penalitati, fiindca acest lucru este ilegal. Eu am facut o analiza completa pe situatia recuperatorilor de creante si aici se aplica acelasi principiu.Nu poti sa incasezi dobanzi, fara sa fii IFN sau SA – Banca, autorizata si cu dezmembraminte in Romania. Legea bancara 58/1998 si og 99/2006 si legea Bnr – 312/2004 coroborate cu infractiunea de camatarie din legea speciala si pe mai departe cu dispozitiile din codul civil referitoare la contractul de imprumut cu dobanda. In fine, toate trebuiesc coroborate. O sa va rog sa asteptati totusi, inca o perioada, sa primim raspunsul BNR si apoi ma angajez sa strang lista de pagubiti pentru ca mai apoi sa facem o plangere colectiva catre organele penale.
   Astfel Og 99/2006 – Art. 5.
   (1) Se interzice oricărei persoane fizice, juridice sau entitate fără personalitate juridică, ce nu este instituţie de credit, să se angajeze într-o activitate de atragere de depozite sau de alte fonduri rambursabile de la public, într-o activitate de emitere de monedă electronică ori într-o activitate de atragere şi/sau gestionare de sume de bani provenite din contribuţiile membrilor unor grupuri de persoane constituite în vederea acumulării de fonduri colective şi acordării de credite/împrumuturi din fondurile astfel acumulate pentru achiziţionarea de bunuri şi/sau servicii de către membrii acestora.
   Legea 312/2004 – art. 25
   (1) Banca Naţională a României are competenţa exclusivă de autorizare a instituţiilor de credit şi răspunde de supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit pe care le-a autorizat să opereze în România, în conformitate cu prevederile Legii nr. 58/1998 privind activitatea bancară, cu modificările şi completările ulterioare.
   Legea 216/2011 – Legea camatariei
   Art. 3
   (1) Darea de bani cu dobanda, ca indeletnicire, de catre o persoana neautorizata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
   (2) Sumele de bani obtinute prin savarsirea infractiunii prevazute la alin. (1) se confisca. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • dle avocat, in 2014 am fost executati silit de wolksbank prin executor, de atunci eu si sotia avem poprire pe salarii, 3 familii stam cu chirie, avand salariile injumatatite, e groaznic, apartamentul a fost vandut de banca unei firme de recuperare, ce putem face, macar sa ne ridice poprirea pe salarii, sa putem sa ne descurcam , va multumim.

 12. Eu am un imprumut din 2007 si am ramas restanta cu vreo 30 de lei iar acum sa marit la suma de 247 de lei e legal stresu cu telefoane zilnice si amenintari cu executarea silita?multumesc

  • Buna ziua .am avut o societate în baza careia am contactat un credit de la BCR .in 2008 .fara sa fiu anunțată am fost data in judecata si executata .Apartamentul ă reusit sa mi vin sa o firmă recuperatoare anul trecut .eu avînd firma închisă din 2011 .se mai poate face ceva .Multumesc frumos .

 13. am un card de credit nr.11601163/25.04.2008.cf chitantelor detinute eu am achitat creditul dar am fost data in judecata prin dosar12439/299/2014 cind prin camera de consiliu s-a hotarit infiintarea unei popriri pe pensie.din chitantele ce le detin am achitat suma de 5087.28 ron.am transmis aceasta suma executorului judecatoresc tanasescu george,dar aceasta nu a incetat.am dovada de la casa de pensii ca se face poprirea solicitata.Mai mult decit atita in data de 14.12.2015 sunt instiintata printr-o alta hot.36110/4/2014 ca este incuviintata executarea silita pe imobilul in care locuiesc.Ambele executari au acelasi nr.de executare din partea executorului 173/2014.ce pot face?MULTUMESC.

 14. am un card de credit nr.11601163/25.04.2008.cf chitantelor detinute eu am achitat creditul dar am fost data in judecata prin dosar12439/299/2014 cind prin camera de consiliu s-a hotarit infiintarea unei popriri pe pensie.din chitantele ce le detin am achitat suma de 5087.28 ron.am transmis aceasta suma executorului judecatoresc tanasescu george,dar aceasta nu a incetat.am dovada de la casa de pensii ca se face poprirea solicitata.Mai mult decit atita in data de 14.12.2015 sunt instiintata printr-o alta hot.36110/4/2014 ca este incuviintata executarea silita pe imobilul in care locuiesc.Ambele executari au acelasi nr.de executare din partea executorului 173/2014.ce pot face?MULTUMESC.

  • Am facut un credit la aHeepy credit am achitat aproape integral fara suma de300de lei pentru acesti bani misa facut executare silita si am de plata 900 misa facut oprire pe salariusi am platit suma de 2 ori spunetimi va rog ce pot sa fac va multumesc

 15. am avut un card de 3200 lei ,pe care l-am achitat cf chitantelor detinute.Cetelem a vindut contractul fara sa am anunte cumva unei firme recuperatoare eos ksi romania srl.Mi s-a pus poprire pe pensie.am fost instiintata de casa de pensii in martie 2015.La data de 14.12.2015 sunt instiintata si hartuita de acelasi executor tanasescu dorian ptr o executare silita imobiliara este posibil sa executi un on ptr acelasi caz de doua instante,intrucit sunt doua hot judecatoresti.Ce pot face in afara de contestatie la executare pe care n-o ia nimeni in seama

 16. Buna ziua in 2007am luat un credit de 12000 de euro pentru nevoi personale in 2012 am divortat un copil la mine fetita la fosta fiind obligat sa platesc si pensie alimentara creditul fiind pe numele fostei in 2014 miau pus sechestru pe casa si pe salariul de multe ori mil opreste pe tot alta banca unde am cont ajutatima cumva sa numi pierd locuinta

 17. Domnule avocat ,am o problema cu un credit de la Brd luat in anul2006in valoare de 21000.O perioada am platit ratele si din cauza unor probleme nu am mai platit ratele ulterior am fost executat silit de executor Ionilete Raul Florian din Craiova.Mi s-a facut poprire pe salariu .In 2014 s-a sistat poprirea achitandu-se suma ceruta de executor.In noiembrie 2015 am primit o somatie de plata din partea Creditexpress precum ca mai am restanta din suma respectiva 8.586,14.din care 19 mil din credit si restul dobanzi.Ce este de facut?Se mai poate face ceva?

 18. Stimate d_le profesor in anul 2010 am primit bilete la ordin in valoare de 600.000lei de la o firma care au fost refuzate la plata. Cu banii respectivi am cumparat marfa pe care am V anduto tot acelei firme . Plângerea penala pe care am facut o acelei firme se afla pe rol la parchetul curții de Apel ALba Iulia. Ma voi referi pe scurt la relația cu B.C.R. Alba Iulia. Banca a facut chestiune de creată catre firma respectivă as cum am aflat de la angajatul băncii dar nu ma informat. După ce firma din Iasi pe nume SCMoldavia O îl mi-a dat o țeapă de 1.950.000lei in care au intrat si B.O scontate am intrat in faliment . De buna credinta fiind am transformat scontarea acelor B.O in valoare de 600.000lei in credit si am venit cu garantie de loturi de teren la Mamaia care au fost vândute fraudulos de e un executor . B.C.R mi-a impus dobânzi de 22% . Am facut plângere penală băncii pentru : superficialitate , abuz de pozitie , rea credinta , suferinta de suflet si am cerut daune morale . Va precizez ca firma emitent a B.O. prin asociații ei are dosar penal pe rol cu plângerea mea penala. Dosarul penal se afla pe rol la Parchetul de pe langa Curtea de Apel ALba Iulia cu nr 253/ll/2/2015 , In acelasi timp am depus plângere penală si la Idiot Alba Iulia atât firmei emitent cat si băncii . Diicot Alba Iulia a trimis dosarul spre soluționare la Parchetul de pe langa Judecătoria Alba Iulia. Astept solutia de la aceste instituții juridice si va rog sa-mi acordați o consultație în vederea declanșării proceselor celor 2 vinovați : Banca B.C.R ALba Iulia si cei 2 mafioti care m-au înselat cu suma de 1950000lei . Daca binevoiți va rog sava dati o părere.Va precizez ca am depus plângere penală si lichidatorului firmei la DNA Alba Iulia. Va multumesc si astept opinia d-voastră.

 19. Buna ziua dl. avocat!Am avut un credit la Raiffeisen de 6800 lei in februarie 2011.Am platit 5500 de lei,dupa aceea m.a dat la recuperatori,si mi se opreste 235 de roni lunar timp de 1 an fara a m.i se da nici.o notificare.Este legal ceea ce fac ei?Mentionez ca firma recuperatorie se numeste Top Factoring.Vreau sa spun ca sunt singurul salariat din familie ,cu un copil si sotia in intretinere.Multumesc!

 20. Buna ziua maicamea a facut un credit la Ralfi ifn de 6000 roni an 2013 dupa care a decedat acum ma suna Cicle…. sant obligat sa platesc?

  • Bună ziua, întrebarea mea este ,se poate dintr-un salariu de 2200 sa mi se rețină 1400 de lei,de exemplu îmi trage mie din salariu 700 de lei,și i mai trage bunicului din pensie deaorece mia stat girant tot 700 de lei,eu fiind obligat să-i înapoiez,in cazul în care este singurul venit în casă,și am 2 copii și nevasta în întreținere,plus alte utilități se poate așa ceva,firma care mă executa este SEA EKONOMI Cyprus LIMITED.

 21. caz concret:12 oct.2015.investire titlu executoriu contract credit cumparat de kruk de la BCR .Creditul a fost luat de la banca in 2008 iunie si trebuia rambursat pina in 2013.din 2012 ianuarie nu am mai putut plati.kruk l-a cumparat in 2013.Despre executare am aflat numai in 13 ian.2016.Se mai poate contesta pe motiv de prescriptie?Ce se mai poate face?

  • ma numesc lazar elena am u credit la inf clare t am fost executati silit si nea vidut casa la licitatie in 2 martie sint lzar elena oras pantelimon strada revolutiei nr 28 a pt suma de 40 mii ron

   • Buna ziua,domnule avocat am o executare cu poprire pe venitul salarial un credit de nevoi personale din 2008 platiti lunar pina in 2013 in suma de 5000 euro am rămas fără loc de munca după 28 dd ani vechime în banci,m-am angajat la un salar minim pe economie nu mi-am permis sa achit rata intre timp s-a pus poprire pe venitul salarial 1/3 din salar nu pot sa ajung la o înțelegere cu executivul judecătoresc am ajuns la o datorie de 5000 de euro atât cit am luat in 2008 ca si cum nu a-si fi plătit nimic in acesti anii am încă un credit la KRUK unde am ajuns la o înțelegere cu o sumă pe care o plătesc am incercat in 2015 sa ajung cu banca la un angajament de plata pe o sumă de 300 lei lunar si nu au fost de acord au trimis la exec judecătoresc cu penalizări și alte comisioane as dori sa stiu ce se poate face in acest caz .va multumesc astept un raspuns.o zi bună.

 22. Domnule avocat , in 2007 am luat un credit nevoi personale in valoare de 15000 RON cu dobanda variabila care ulterior contractului a crescut de la 10,95 la 19%. Contractul contine clauze abuzive (comision de risc, comision administrare, etc). Dupa mai multe incercari de a-mi explica modul de calcul a dobanzi , nu am primit niciun raspuns . Am facut la ANPC si mi s-a dat castig de cauza obligand banca sa-mi restitue comisioanele in termen de 15 zile . Banca nu a dat curs dorind sa semnez un act aditional in care sa nu mai platesc aceste comisioane. La data semnari contractului din 2007 costul credit fiind de 30600 cu tot cu clauze abuzive. Mentionez ca pana la data cand sa pronuntat OPC-ul ,eu platisem suma de 25000 RON , demonstrand cu chitanta . Drept pentru care am facut instiintare banci BCR , ca nu voi mai achita pana ce nu mi se v-a restitui si calcula corect .Banca BCR refuzand si cesionand creditul catre S.C. KREDYT INKASO INVESTMENTS RO S.A. , care mi-a trimis instiintare de plata suma 10.090,72 RON. Va rog sa ma indrumati , ce pot face . Va multumesc.

 23. Am facut o refinantare in 2007 , la bcr si dupa spusele lor am imprumutat 21300ron din care am incasat , doar 8300ron! Mi sau oCalvarul nu sa termprit comisioane multe nu am inteles nici pana acum dece atatea comisioane ascunse! Am acceptat deoarece aveam mare nevoie de bani , facusem o depresie , am ajuns la Socola, am platit ratele care se mareau in fiecare luna, am acceptat , nu aveam incotro, si am ajuns la un moment la imposibilitate de plata de 2luni si 24 zile! A M VRUT SA ACHIT TOATA SUMA SI SEFA DE LA BCR MI-A SPUS CA AM FOST DATA LA O FIRMA DE RECUPERATORI! Am inteles si asta ! A urmat declinul in care KRUK , mi-a fixat o rata lunara de 495ron timp de 2ani 6 luni!

 24. Buna seara domnule avocat.
  In luna august 2015, executorul judecatoresc a dispus inceperea executarii silite pentru un card de credit pe care nu mi-am mai permis sa-l platesc, procedura fiind incheiat in luna noiembrie 2015 printr-o intelegere intre parti, deoarece avocatul pe care l-am contractat nu a depus nicio contestatie.
  Avand in vedere Decizia CCR nr. 895 din 17 dec 2015, ma pot folosi in vreun fel de aceasta decizie?
  Multumesc.

 25. Buna seara. Am doua credite in franci , in derulare. Mentionez ca nu am intarziere de plata la OTP iar la BRom am o intarziere de 27 zile. Ma intereseaza un proces de denominare si care sunt sansele de reusita? Creditele au fost luate in 2006, respectiv 2008.

   • Buna ziua, cu respect! Sant Anton Clara si m-am inscris la proces colectiv! Am primit semnale , am explicat totul pe larg, ce mi se intampla cuBCR respectivKRUK! Azi mi-a dat telefon un coleg de-al dvoastra dar nu am putut vorbi ca eram in biserica si i-am spus cu respect ca il voi contacta cand ajung acasa!

 26. am avut credit ipotecar,mi-a luat executorul apartamentul,am platit 6 ani si acum am de plata 75% din credt.

 27. STIMATE DOMNULE AVOCAT CUCULIS : SUBSEMNATUL AM CUMPARAT PRODUSE ELECTROCASNICE DE LA “FLANCO ” PRIN CREDIT CETELEM . ACEST CREDIT I-AM ACHITAT INAINTE DE FINAL , DUPA CARE AM PRIMIT ACASA IN PLIC UN CARD BANCAR DE LA CETELEM PENTRU NEVOI PERSONALE IN CONDITII AVANTAJOSE CU SUMA LIMITA DE 3500 lei RON . AM UTILIZAT CARDUL SI AM ACHITAT PESTE 5000 lei RON ,FARA SA IMI FAC PROBLEMEPANA AM FOST AVERTIZAT DE O PERSOANA DE LA BANCPOST CA DBANDA LA ACEST CREDIT APROPE S-A DUBLAT SI AU ABARUT DOUA COMISIOANE MARI . M-AM ADRESAT CETELEM SI . IN LOC DE LAMURIRI AM PRIMIT AMENINTARI . AM LUAT DOCUMENTELE SI AM FOST L-A PROTECTIA CONSUMATORULUI CLUJ CARE AU CONSTATAT CA RECLAMATIA ESTE INTEMEIATA AU LUAT LEGATURA IN PREZENTA MEA CU PROTECTIA CONSUMATORULUI BUCURESTI , CARE AU CONFIRMAT CA RECLAMATIA ESTE INTEMEIATA SI AU TRIMIS DOSARUL CU RECLAMATIA SI DOCUMENTELE LA BUCURESTI . DETELEM A CESIONAT DOSARUL LA O FIRMA RECUPERATOARE CARE APROAPE A TRIPLAT SUMA SI MI-A PUS POPRIRE PE SALARIU . AS DORI SA IMI SPUNETI DACA AVETI PUNCT DE LUCRU LA CLUJ , AR MAI USOR SI CABINETUL RESPECTIV . VA MULTUMESC ANTICIPAT .

 28. REFERITOR LA PARTAJ,FIUL MEU A FOST CASATORIT SI SOTIEA LUI A DIVORTAT EU AM CONTIBUIT CU SUMA DE 40 DE MII DE EURO LA CONSTRUIREA UNUI IMOBIL.MAI POT SAMI RECUPERZ , SUMA CE AM INVESTITO.DACA EU AM DATO SUB FORMA DE INPRUMUT POT SA O DAU IN JUDECATA SA POT SAMI RECUPEREZ BANI INVESTITI,,VA MULTUMESC,,

   • BUNA ZIUA VA SCRIU ACEASTA PLANGERE REFERITOR LA UN PARTAJ A FOST EVACUATI DIN CASA DE NORA NOASTRA DATORITA FAPYLUI CA LEAM DAT BANI DE AU CONSTRUIT UN IMOBIL EU SUNT IN VARSTA DE 78 DE ANI SOTIA DE 75 ,SI VAS RUGA SA VA TRIMIT NR DE DOSAR,,18733262015,LA TRIBUNALUL TIMISOARA SI SA VERIFICATI FELUL CUM A FOST JUDECAT ACEST PROCES DE PARTAJ VA MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS,,

    • SA JUDCAT PROCESUL CE EXECUTARE PE DATA DE 24 LUNA ASTA SISA APROBAT IN PARTE SI OBLIGA SA CHELTUELI ONORARU PENTRU AVOCAT SI PNTRU EXECUTORUL JUDECATORESC ,,

  • DACA EU AM CONTRIBUIT CU SUMA DE 40 DE MII DE EURO LA CONSTRUIREA ACESTUI IMOBIL SI JUDECATOAREA DE CAZ NU IMI EA IN CONSIDERARE ACEASTA SUMA, CE POT SA MAI FAC. DOMNULE AVOCAT?

    • BUNA DOMNULE AVOCAT DA AM FOST EVACUATI DIN CASA SI ACUM SUNTEM SI AMENDATI EU CAT SI NEAMURILE MELE ADIC A,SORA NEPOT ,SI FIU, NORA,DE CATRE JUDECATORIEA JUD TIMIS PRIN AV DE CAZ CASIAN TARNICENU. DE SI NU AU LOCUIT NICI ODATA IN ACEST IMOBIL..

   • BUNA ZIUA DOMNULE AVOCAT EU TOT VAM SCRIS SI SUNT CONVINS CA JUSTITEA NU SE FACE DEGEABA, E COSTA? DAR SA VA EXPLIC SITUATEA NOASTRA FIUL MEU SA INBOLNAVIT SI FOSTA NORA A DIVORTAT PE MOTIVUL DE BOALA,DECI EL NU ARE NICIO O VINA,NOI SUNTE IN VARSTA SI SUNTEM BOLNAVI,SI NU AVEM POSIBILITATI MATERIALE SA REDECHIDEM UN ALT PROCES, FIUL MEU E IN PENSIE DE BOALA ,NOI SUNTEM PENSIONARI SI NU PUTEM SA DISPUNEM DE BANI. SA PUTEM SA PLATIM TAXA DE TIMBRU LA VALOAREA DE 40 DE MII DE EURO CENOI AM INVESTITO IN ACEL IMOBIL.SI JUDECATOAREA DE CAZ NU A BINE VOIT SA NE EA IN CONSIDERARE ACEASTA SUMA EU VA TRIMIT NUMARUL DE DOSAR AL ACESTUI PROCES DE PARTAJ NR DOSAR187323252016. VA MULTUMES C,,

  • buna ziua daca nu am banide taxa de timbru la suma de 40 de mii de euro,ce eam investit in imobilul fiului meu,si nora a divortat,noi suntem in varsta de 79 si 76 de ani si suntem evacuati din imobil,, mai putem recupera suma investita . va multumesc,,

      • buna DOMNULE AVOCAT VA ADUC LA CUNOSTINTA CA MISA RETINUT CARDURILE DE LA BCR ,PENTRU PENSILE NOASTRE AL MEU SI AL SOTIE DE CATRE MATEI SI ASOCIEATI TIMISOARA FIRMA DE RECUPERATORI,,DE SI EU NU FAC PARTE DIN PROCESUL DE PARTAJ DINTRE FOSTA NORA SI NU STIU DACA DOMNI JUDECATORI AU PROCEDAT CORECT, SA MI SE BLOCHEZE CARDURILE DE PENSIONARE VAD CA NU MA ASCULTA NIMEMI DE ACEST LITIGIU,,VA MULTUMESC.

    • buna domnule avocat va rimit ce mise cere sa depuntaxa judicieara de 321 ,75 de lei siasocieatia MATEI SI ASOCIEATI SUNA DE 233,24 LEIreprezindchetueli xerocopiiere executional cum sa procedez , domnule avocat procesul se va judeca pe data de 15 martie 2017 va multumesc.

     • BUNA TOT EU SUNT VA MAI RELATEZ CA NISE OPRESTE DIN PENSIE MIE SI LA SOTIE ,SI NU OPRESTE LA TOTI CARE AM FACUT PARTE DIN PROCESUL DE EVACUARE FACUT DE AVOCATULNURORI NOASTRE, VA MULTUMESC,

    • DOMNULE AV , FOSTA NORA NU A PLATIT RATA LA BANCA INTESA TIMP DE 3 ANI SI AM PLATITO NOI EA ACASTIGAT IMOBILUL NOI MAI PUTEMSA NE RECUPERAM SUMA PLATITA DE NOI,LA BANCA,

 29. Buna ziua.Ma numesc IONITA SORIN.In 2009 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 10.000 de lei de la REIFFEISEN BANK din care am achitat o parte.Datorita inchiderii fabricii NOKIA unde eram angajat nu am mai avut posibilitatea sa achit ratele,iar banca a transmis creditul meu printr-o cesiune de creanta firmei de recuperare KRUK.Aceasta mi-a intentat proces pentru executare silita la Tribunalul Cluj in 2013,dar acesta a fost suspendat pana in luna martie a acestui an cand Instanta a hotarat ca apelul formulat de KRUK prin executorul judecatoresc este perimat.Cu toate acestea executorul a procedat la executarea mea silita care consta intr-o poprire pe slariu care a inceput deja sa curga din aceasta luna.Am deschis deja actiune in instanta prin care contest masura executarii silite.As vrea sa va rog sa imi spuneti cam care ar fi sansele de reusita ale acestui proces.Va multumes anticipat.

 30. Numele meu este GARI GHEORGHE, Aroman, si doresc sa pot vorbi in mod direct cu D-nul av CUCULIS. Cand si cum este posibil
  Chiar as fii foarte dornic sa pot avea aceasta posibilitate. Am doua spete – una cu banca -chf. si una cu speta penala am fost furat pe fata de 3.900.000 roni, +dobanzi, sunt convins ca numai cu dansul pot castiga acest razboi cu asa zisi angajat aparatori ai dreptati pentru care munci si platim ipozite pentru a le asigura salarii suficiente de mari pentru a-ne apara, dar din pacate, tot pe cei ce ne fura sunt protejati.Sunt multe de spus pentru acest lucru insist pentru o intalnire directa cu d-nul Av CUCULIS ADRIAN. Ceao…

 31. BUNA ZIUA DOMULE AV,MA NUMESC NITULICA GHEORGHE SI DORESC O INFORMATIE,, REFERITOR LA UN PARTAJ INTRE FIUL MEU SI NORA, EU TATAL AM DAT FIULUI MEU SUMA DE 40 DE MII DE EURO LA CONSTRUIREA UNUI IMOBIL IN COM GERMATA VII JUD TIMIS NEAM JUDECAT LA JUDECATORIA ORASULUI TIMISOARA, CASA VALOREAZA 90 DE MII DE EURO. SI JUDECATORIEA EA MICSORAT VALOAREA , LA 53 DE MII DE EURO , SA FACUT PARTAJUL SI FIULUI MEU EA REVENIT SUMA DE 25 DE MII DE EURA, EU MAI POT SAMI, RECUPEREZ SUM INVESTITA IN ACEST IMOBIL DE OARE CE JUDECATOAREA DE CAZ NU IMI EA IN CONSIDERARE SUMA INVESTITA DE MINE. VA MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS ,

 32. Statul Român prin reprezentanţi săi a inventat Creditul Non Bankar de altfel un credit cu lipsuri Legislative esenţiale subsemnatul am fost obligat să semnez documente dolosive cu aşazisa Domenia Imobiliare cu termen de rambursare 2026, am fucut plăţi în avans cu toate acestea în 2012 a fost executat silit .am apelat inclusiv la Domnia s-a Preşedintele României dar fără vre-o soluţie pertinentă toată osteneala a fost aruncată în derizoriu tipic Românesc. Vă rog să mă ajutaţi să ajungă cauza la Ombudusmanul European.

 33. D-le avocat ,am un credit pe care nu l-am platit de vreo 6 ani .Am ramas fara loc de munca, si contractul a fost cesionat la Top Factoring .,am primit la inceput scrisori apoi 4 ani nimic.Acum cateva zile mi-a aparut un agent de la ei ,la poarta .Nestiind cine e ,am raspuns.M-a luat la intrebari si i-am explicat de ce nu am putut plati atunci ratele si i-am spus ca n-am de unde plati dobanda uriasa ce mi-au bagat-o pe gat.El mi-a propus sa platesc 200 de lei pe luna 20 de luni si mi-a promis ca stopeaza dobanda.Eu m-am bucurat si am acceptat ba chiar am si semnat ca proasta un angajament de plata, la indrumarea lui spunandu-mi ca daca in decurs de 3luni nu platesc ,intelegerea pica.Azi mi-a venit scrisoare cu suma de 800 de lei minim de plata plus ca penalizarile pe total cresc zilnic. Intrebarea mea e ce risc daca nu le dau nimic pt ca practic,m-au pacalit.Si sa stiti ca nu am nimic pe numele meu.Va rog mult ,sfatuiti-ma .

 34. Buna seara d. Cuculis!
  Va rog sa ma ajutati, referitor unui credit. Toate date le are d-na Ghinea Oana de la asociatia d-voastra si nu stiu ce se mai intampla, astea vor sa ma termine total.. Multumesc frumos.

 35. buna ziua am luat un credit nebancar de la easy credit ifn s.a cu garantie imobiliara an valoare de 20000 lei anul trecut pe o perioada de 5 ani cu o rata lunara de 811 lei. am antampinat niste greutati deoarece am platit dupa cineva care a murit si am fost girantul lui iar salariul mi sa diminuat cu 1000-1200 leisi nu am mai putut plati rata de 811 lei si am platit o rata mai mica antro luna am platit 200 lei iar an celelalte am platit 820 si 850 an afara de luna a saptea an care nu am putut sa platesc nimic iam sunat si le-am spus situatia mea si sa gasim o cale de rezolvare le am propus sami prelungeasca creditul pe o perioada mai lunga sau sa vina dansi cu o propunere aceptabila. Dar nu a fost asa mau sunat sami spuna ca mi au pus penalizari de aproape 100 lei pe zi iar creditul de la 20000 lei ajungand la aproape 40000 lei anafara ca din cei cinci ani am platit un an de zile i-am antrebat frumos de unde au aparut aceste penalizari colosale iar dansi mi au spus ca daca nu platesc ami scoate apartamentul la licitatie sau sa le dau 10000 lei an doua trei zile iar suma ramasa so platescan rate. Tin sa mentionez ca nu am primit nimic de la un executor judecatoresc dar dansi mi au spus ca gasesc un cumparator pot sa va mai spun ca apartamentul arata foarte bine , va rog frumos cu stima si respect sami dati un sfat ce pot face an situatia asta.

  • Ce sa va spun ca easy credit , easy il iei si nu-l mai poti returna niciodata? Au nenorocit oamenii astia, mii de alti oameni. Urgent pentru toti cei care sunt in situatia asta, dati-i in judecata si anulati-le penalitatea la dobanda ce este ILEGALA din aceste contracte. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • si mama mea este in aceeasi situatie,a facut un credit cu ipoteca la Easy Credit,pe care nu stiu pe ce baza l-au acordat,tinand cont ca are o pensie de 1050 lei ,rata fiind de 790 ,ceva de genul ,la 20000lei imprumutati,rata pe care nu a putut -o plati decat cateva luni,logic iar acum e la a 6 a licitatie cred .Se poate face ceva?Multumesc pt rasp!

 36. Domnule Avocat ma numesc ivan george lucian si sunt executat silit de banca deorece am avut intarzieri dar de un an de zile mi se retine din salariu o parte din bani si de 2 luni mi sa pus poprire pe salariu.recunosc ca am facut creditul si am semnat doar eu si in locul sotiei ea nestiind de acest credit.cand a aflat ca i sa pus poprire pe conturi a cerut suspendarea executarii.eu neavand bani pentru avocat astept sa vedem ce sentinta da in cazul ei pentru ca eu am recunoscut in fata instantei ca ea nu a fost cu mine in banca cand am facut creditul

 37. Stimate domn av cuculis, dupa ce am ridicat o parte din casa, mi s a vandut nr. Administrativ 83, sef diicot Sibiu, el spalandu si spagile, mi a anulat mie actele, dupa sapte ani am fost stearsa de la impozit. Din 2008 mi s a intabulat casa retroactiv din 2006 pe nr fals de zavoi 81, avand grija sa puna penenalitati de 100%. Binenteles ca timp de 10 ani am luptat prin instante care au fost unse de grupul infractional sibiu. Binenteles ca am si credit la BCR care ne au puspoprite pe tot venitul salarial pr datoriile abuzive de impozit. Nemaiavand nici o sansa de a mai trai am plecat in strainatate. Va rog sa mi spune ti cum as putea sa ma scap de penalitatile abuzive ale primariei Sibiu si ale Bancilor Reiffeisen si bcr. Dosarul de la Cedo mi a fost scos dupa trei ani, ca s au invatat si strainii cu spagi tip hotel si sunt tot pt hotii.Multumesc

  • Sub nicio forma sa nu depuneti la executor fiindca nu are niciun efect, toate contestatiile al executare impotriva actelor de executare se depunem la INSTANTA DE JUDECATA, fie ea si gresit indreptata dar doar la instanta de judecata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Ma doare mintea cate am citit cu executarile! Pe o parte spuneti ca , contestatiile la executor(om) nu sant bune , contestatiile la executare sant cu dus-intors! Dar , s-ar putea sa gresesc!!!!! Eu ca si parte vatamata, in cazul meu , cum ma pot apara!??? SANT DISPERATA! Vreau sa scap mai repede de chinul asta ptr. ca in noiembrie ar trebui sa merb la o operatie in Franta!

 38. VRAU SA MA INTALNESC CU CINEVA DIN ECHIPA DUMNEAVOASTRA DACA SE POATE AS PREFERA IN ORADEA SAU SATU MARE SAU ZALAU ASTEPT O INVITATIE VA MULTUMESC

 39. Domnule avocat,
  Am fost executata silit anul trecut.Executorul a vandut casa si inca avem, eu si sotul meu poprire pe salarii.Este corect? Cat va mai trebui sa platim?
  Va multumesc,
  Moldovan Lucia

 40. Domnule avocat,
  Am fost executata silit anul trecut.Executorul a vandut casa.Avem insa in continuare,eu si sotul meu,poprire pe salariu.Este corect?Cat timp mai trebuie sa platim?
  Va multumesc

  • Pai corect nu este , insa din pacate este o practica, cat mai trebuie sa platiti, fara acte nu am cum sa va spun , insa va pot spune ca trebuie sa mergeti pe contestatie la executare. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 41. buna ziua. dl avocat Cuculis. acum 2 ani mi-am cumparat un pc de la emag prin rate cetelem. cei de la cetelem au o suma minima de plata lunar, care creste de la luna la luna. am achitat lunar acea suma minima de plata (cu intarzieri cateodata dar tot timpul am revenit la linia de plutire). acum ar trebui sa inchei contractul de 2 ani insa mi s-a comunicat ca de fapt acea suma minima de plata a fost ca un fel de dobanda. chiar se poate sa te lase asa 2 ani sa platesti ca prostu iar dupa aia sa te trezesti ca tu de fapt nu ai platit nicio rata doar o dobanda? mentionez ca la inceput suma minima a fost de vreo 30 de lei, acum e 160 de lei. nu mai inteleg nimic. multumesc anticipat, cu stima!

 42. Buna ziua.am avut programata o intalnire astazi cu dvs.dar din pacate nu am putut ajunge .cand mama mea a auzit ce s-a intamplat a ajuns in spital.va povestesc pe scurt.sotul meu a facut un imprumut la Brd pt a realiza un proiect cu fonduri sapard.Eu am girat cu ap.proprietate doar a mea pt societatea sotului,care a dat faliment iar banca a inceput executarea silita.Am facut contestatie la executare pe motiv ca banca putea sa execute mai intai bunurile societatii inainte sa se indrepte impotriva mea.A castigat banca pe motiv ca in procura pe care am dat-o sotului nu am specificat ca nu renunt la nu stiu ce drepturi ale mele.ieri s-a vandut apartamentul.mai pot face ceva?sunt din Botosani.va pot trimite undeva documentele sa le puteti examina?

 43. Buna seara.am si eu un credit de la BCR.nu am mai putut sa platesc.fara sa fiu anuntat mi sa oprit salariul a trebuit k sa sun la banca k sa vad ce sa intamplat.acolo au spus ca o firma a pus oprire pe salariu si imi pot da 600 roni din salariu.eu am chiria de platit.medicamemte si mancare .ce sa fac eu cu bani astia.ajutati-ma va rog frumos

 44. Buna ziua! Am dori sa va cerem un sfat referitor la executarea silita care s-a pus in aplicare cu poprire o treime din salariul meu.
  Daca am putea sa va contactam telefonic.
  Cu stima

 45. Creditul meu este prescris si am facut contestatie dar sa respins ! La apel ce sanse am ? Avocatul zicea ca judecatoarea nu cunoaste legea si ca la apel sunt mai la zi. Ce sa inteleg?

 46. Buna ziua!Am si eu o rugaminte,prin a primi un raspuns:am divortat,nu-mi permit sa fac partaj,deci,inca locuim in acelasi ap.cu fostul si cei 2copii.Fostul nu contribuie cu nimic in casa,nici la cheltuieli…nimic.Avem si un credit cu ipoteca din care platesc doar eu cum pot,el nu.Peste astea toate,m-am trezit cu un ordin judecatoresc de la executor,prin care s-a pus sechestru pe masina comuna(figureaza pe nu.ele lui) in urma unui card al lui la care n-a mai platit…si mai are si alte carduri neplatite si credit de la Provident la care n-a mai platit.Mentionez ca dependent cronic de alcool,prin urmare a fost dat afara din campul muncii.Acuma este angajat legal cu 2ore.Bea zilnic pana la inconstienta…Ce ma sfatuiti sa fac?Nu am sanse sa-l dau afara?!Chiar daca as prelua creditul comun asupra mea.Mai sunt 5000eur de plata.Oricum doar eu platesc si incerc sa-l tin sub control.Mi-este f.greu…cu multumiri!

 47. buna seara am un credit din 2007 facut pentru bunuri de larg consum am ramas fara servici si nu am mai putut achita creditul intre timp au aparut si probleme de sanatate acum dupa 9 ani mi a venit de la un executor judecatoresc executare silita si mi sa pus propire pe salariu eu lucrez la un program de 4 ore din motive de sanatate va rog sa ma sfatuiti ce sa fac aceasta datorie nu trebuia prescrisa dupa atatia ani

 48. Buna ziua , ma numesc Petrutiu Ioan am avut un accident in 2005 , am ramas invalid de piciorul stang , am de primit o renta viagera de 456 lei si nu mi-o da nimeni , inculpatul a mers in strainatate si de 11 ani nu primesc nimic . Ce trebuie sa fac ? Cu stima , Petrutiu Ioan Dej Jud. Cluj

 49. in anul 2007 am girat un partener de afacere cu apartamentul (personal) pentru un credit de 22000 euro. la BRD.Pana in anul 2013 a achitat sporadic din imprumut dar dobanzile si penalitatile l-au dus la 34,000 euro.in 2013 banca a solicitat executarea silita si scoaterea apartamentului meu la licitatie.Desi lunar debitorul (de buna credinta)a achitat bancii ,suma a ajuns la 39.000 de euro.Acum banca doreste sa faca o esalonare de plata de 4.000 de euro/lunar pt a se putea achita imprumutul in maxim 12 luni.Ce pot sa fac sa nu mai traiesc cu spaima ca oricand apartamentul meu poate fi vandut de banca.
  Si de ce de la 22.000 de euro s-a ajuns la 39.000 de euro,desi lunar se platesc rate bancii. Cum pot sa opresc calcularea si recalcularea dobanzilor si penalitatilor? Va multumesc,cu stima

 50. buna ziua am un credit de 55.000.de euro ipotecar si sa desemnat de catre executor un evaluator pt imobilul ipotecat ce pot face mentionez ca momentan nu sunt executat silit va multumesc .

 51. Buna ziua,

  Pe scurt: am contractat un credit de nevoi personale in CHF la Bancpost in august 2007, cu doua restructurari. Din motive multe si independente de puterea mea financiara ultima plata am efectuat-o in septembrie 2012. Desi am solicitat bancii o renegociere) a ratei (cu argumente), raspunsul a fost NU SE POATE. Au trecut 3 ani si 8 luni timp in care Bancpost nu s-a aratat interesata în recuperarea banilor, nici nu a demarat procedurile de executare silită împotriva mea. In luna mai 2016 au inceput telefoane de intimidare din partea SC Capital (atat la serviciu, cat si pe telefonul personal). Am solicitat sa mi se trimita o copie a contractului de cesiune de creanţă, pe adresa locului de munca. Nu am primit nimic, telefoanele au incetat pana acum, in luna octombrie 2016 cand cei de la Kruk s-au interesat la secretariat daca mai sunt angajata si nr.de telefon personal. Si au reinceput apelurile. Am raspuns doar primului apel in care le-am comunicat ca eu sunt un consumator in raport cu banca, nu cu colectorul de creante, am solicitat contractul de cesiune – mi s-a dat o adresa de mail unde sa fac solicitarea. Ulterior am refuzat orice apel din partea acestora. Asteptam ca o mana cereasca legea conversiei CHF. Va rog sa ma sfatuiti ce pasi ar fi in favoarea mea. Multumesc!

 52. Buna seara! Numele meu este Manolescu Monica si am o mare rugaminte! Acum 4 ani am facut ,in luna mai,un credit de nevoi personale de 10.000 lei .In iunie au fost taiate salariile si in iarna aceluias an am facut o operatie de pancreatita. Din aceste motive am intirziat cu plata ratelor avind o intirziere de 105 zile si o restanta de 1000 de lei! Am facut tot posibilul sa le achit onorabil dar acum chiar nu mai pot! Am primit o notificare prin care sunt anuntata ca daca in termen de 5 zile nu achit suma banca va cesiona creanta catre o firma de recuperare! Din toate discutiile pe care le-am citit inteleg ca nu se multumesc cu poprirea pe venituri ci se indreapta si spre bunurile mobile si imobile si chiar ma instiinteaza ca acestea vor fi demersurile. Va rog sa ma sfatuiti ce pot face sa nu pierd casa; sunt singura , nu mai am pe nimeni si nu asa vrea sa pierd casa pt o suma asa mica in raport cu valoarea casei, chiar daca este o garsoniera! Va rog mult sa ma sfatuiti ce-as putea face! Va multumesc!

 53. Buna ziua,

  In 2008 am contractat un credit de nevoi personale de la Ralfi IFN. Am platit pina in 2010 si din cauza crizei nu am mai putut plati. In acel moment nu am gasit intelegere la banca pentru rezolvarea situatiei. In 2015 in luna mai am fost executat silit , fiindu-mi oprita suma de 600 de lei din salariu. In decembrie 2015 am solicitat informatii in legatura cu situatia mea la Biroul de credite si am observat ca Ralfi a raportat in continuare ca sunt restantier. Presupun ca si in anul 2016 am fost raportat. As dori sa stiu daca e normal sa mai fiu raportat ca restantier dupa mai 2015, adica din momentul in care s-a pus in aplicare executarea silita. Ce solutii am sa rezolv situatia?

  Va multumesc !

 54. Buna seara. Va solicit o parere de specialist. Am un credit in CHF de fostul Volksbak, din anul 2007. In anul 2013, luna septembrie am fost executat silit dar am convenit cu banca si am facut angajament de plata pe 9 luni, plus achitat 10% din tot creditul. Executarea s-a suspendat, reluat si in oct. 2016 am primit de la executor o incheiere prin care ma anunta ca s-a renuntat la executare in acest dosar.
  In luna aug. 2014 creditul a fost cesionat la Rabon credit, desi eram cu plata la zi si in plus de grafic. Nu am mai platit pentru ca acesti camatari voiau tot creditul odata, cica ei nu sunt banca sa primeasca datoria in rate lunare, desi in contractul de cesiune se spune clar ca nu se schimba coditiile.
  Pe 11.11.2016 sunt anuntat ca iar sunt executat silit, pentru aceiasi suma care a fost scadenta anticipata la 15.07.2013 (atunci au inregistrat ultima plata in contul datoriei). Ce am platit dupa, conf. angajamentelor au fost incasati de Volksbank in alt cont, nu s-a scazut cu nici un Chf datoria mea, banii fiind practic furati!
  Ma pregatesc sa fac contestatie la executare, fiind in termen. Intrebare: putem solicita prescrierea executarii deoarece au trecut mai mult de 3 ani de la ultima plata inregistrata la imprumut?
  Cu deosebita stima, si va urmaresc cu interes activitatea depusa in sprijinul celor care am fost distrusi de hotiile camatarilor din Bancile din Romania!a

 55. Tata prin mostenire si cu acte legale detine in BUCURESTI SECTOR 1 BANEASA pe coltul la 2 strazi in spatele fabricii de avioane 36 de ari.Dar cu acte ilegale domnul RADU BERCEANU a intrat pe o parte din teren .A fost in tribunal cu BERCEANU dar tribunalu i-a dat lui BERCEANU cistig de cauza incontestabila .Deci tata a ramas fara o parte din teren .Pe acest teren s-a facut parcare pentru fabrica la care BERCEANU are o parte din actiuni.Acesta este netul meu tata nu are dar va las numarul de telefon. Va multumesc si va doresc o seara frumoasa.Numarul de telefon la care il gasiti pe tata e 0269846786.PLESA NICOLAE .

 56. Buna ziua, am primit somtie de executare silita de la executori Creanga Ion siasociatii care îmi spune că am de plată 21800 de euro plus exec.7580ron Dar eu din 18 000 de euro cît a fost creditul am plătit pînă în 2010 ,aproape jumătate, după care fostul ginere a plecat din tara (era iranian) si nu a mai plătit din 2010 august,iar acum vor mai m decit am împrumutat Ce pot face, pe înștiințare spune că : cauza e fără cale de atac .Cum rezolv? Mulțumesc!

 57. Buna ziua, in anul 2012 in urma divortului, s-a stabilit custodie comuna asupra copilului si program de vizitare in favoarea tatalui. Desi am aratat in doua procese de modificare a programul de vizita, faptul ca copilul ocazional refuza sa mearga la tata, asa cum cere programul de vizita stabilit, cat si faptul ca nu ii ingradesc copilului si nici tatalui, dreptul de a pastra legaturi cu minora, am ajuns sa fiu executata silit pe motiv ca “datorita atitudinii mele” copilul refuza sa mearga la tata (am citat din cuvintele ce mi le-a adresat executorul). Totodata, am aratat ca minora a mers la tata si in afara programului de vizita, atunci cand a dorit. Ca documente in cererea de executare, debitorul a depus decat hotararile judecatoresti fara nici un fel de dovada. Am depus contestatie la executare, insa suma ce mi se retine deja din salariu, este mai mare decat pensia alimentara a copilului. La primul termen de executare, minora a refuzat sa mearga la tata, executorul a abordat metoda intimidarii copilului (“daca nu vrei sa te duci la tatal tau voi scrie la scoala si le voi spune ca esti rasfatata” sau “vrei sa ii faci rau mamei tale? uite prin atitudinea ta asta faci!”). Mentionez ca toate cele petrecute la prima executare, am ca proba inregistrarea audio. La data executarii nici un reprezentat al protectiei copilului, nu a fost somat. Suma pentru care sunt executata este de 1400 lei…. Pentru ce? Pentru faptul ca nu am ingradit niciodata acest drept al copilului? De asemenea, procesul verbal a fost intocmit de executor la 3 zile dupa acea data si a detaliat contrariul celor intamplate. Totodata, desi se tot constata ca copilul merge la tata, inca sunt somata. Ba mai mult, ultima somatie de executare nu am primit-o, motivand ca a fost trimisa pe nr de fax al firmei unde lucrez(in urma raportului faxului, firma mi-a confirmat ca nu s-a primit nimic de la nr de fax al executorului), insa stiind ca la data respectiva tatal avea program de vizita, m-am deplasat la executor cu copilul, fie ce-o fi. . Sunt traumatizata de toate actiunile mincinoase si abuzive ale fostului sot, care pe fondul razbunarii recurge la astfel de actiuni si la mesaje de hartuire morala a mamei. Acum astept raspunsul la executare, am facut petitii catre Autoritatea de protectie a copilului, insa toti imi spun ca nu au ce sa ii faca. Ce inseamna asta? Sunt executata pe fondul faptului ca copilul ocazional a refuzat sa mearga la tata. In urma cu 2 ani, tatal a solicitat si interventia organelor de politie, pe acelasi motiv, ca nu vreau sa ii dau copilul, insa si acestia, dupa ce au discutat cu minora, au constatat refuzul copilului. Va rog din suflet sa ma ajutati! Nu stiu cui sa ma adresez pentru ca aceste abuzuri sa inceteze. Sunt disperata. Am inceput deja sa urmez consiliere psihologica pe fondul depresiei recurente. Cei de la protectia copilului mi-au spus ca consilierea psihologica a copilului poate fi facuta doar cu acordul tatalui… un alt departament/ alta adresa a protectiei copilului, mi-a sugerat sa fac cerere pentru a fi consiliat cfm Lg 272 … De altfel, va mai pot confirma mesajele de hartuire pe care fostul sot, mi le transmite ori de cate ori are chef si faptul ca am declarat scris in urma cu 1 an, la Protectia copilului, faptul ca impulsionez copilul sa mearga la tatal sau. In urma cu 4 ani, am fost amenintata ca ma va distruge psihic, insa in urma plangerii ce am facut-o la politie, acestia au incheiat ca nu poate fi pus sub urmarire. Sunt mult mai multe plangeri ce le-am depus impotriva lui, si multe de actiuni pe care le-am demarat, insa simt ca ma lupt cu morile de vant … Multumesc din suflet, pentru un raspuns.

 58. Buna ziu domnule avocat,
  Am avut un credit la Provident, am ramas fara serviciu si nu am mai reusit sa achit acest credit. Acum dupa proximativ 6 ani, m-am trezit cu conturile poprite prin executare silita. Nu am fost instiintat de nimic sau chemat la vreo instanta sa pot cere un grafic nou de restituire a banilor, executarea nu a fost ceruta de catre Provident ci de catre o firma din luxemburg cu care eu nu am incheiat sau semnat nici un contract! Ma puteti ajuta in vreun fel?

 59. Domnule Avocat

  Vă contactez în legatură cu posibilitatea suspendării executarii silite în instanță și oprirea penalităților și dobânzilor pentru două credite pentru nevoi personale luate în 2007. Primul credit a fost luat cu Bancpost, în sumă de 1500 franci elvețieni. Am plătit ratele la zi până în Mai 2008 când nu am mai putut achita pentru că a crescut francul prea mult. Banca a angajat firmă de recuperare și mi-a făcut reținere din pensie din August 2010 fără să îmi trimită un preaviz cu hotărârea judecătorească. În momentul de față soldul de achitat este de 20000 RON, aproape 4800 franci elvețieni, și nu am primit nici o hârtie care să îmi arate cum s-a ajuns la suma aceasta când am plătit rate în 2007-2008 și reținere din pensie din 2010.

  Al doilea credit a fost luat cu BCR, 10000 RON tot în 2007. În 12 Decembrie 2016 mi s-a reținut două tranșe, BCR și Bancpost, lăsându-mă cu mai puțin de 10% din pensie de trăit pentru o lună, tot prin hotarâre judecătorească la altă firmă de recuperări, fără să se considere prima reținere de mai sus și limita legală de rețineri. Situația este în proces de remediere, am fost la pensii și reținerea lunară s-a recalculat din ianuarie 2017. Acest credit are un sold de 14000 RON acum și nu am primit nici un act judecătoresc, ca și mai sus, reținerea a fost făcută fără preaviz. Am plătit ratele din 2007-May 2015, am fost hărțuit la telefon și la ușă și amenințat că mi se va intra în casă să se ia bunuri chiar dacă acest credit a fost luat pe buletin, fără garanții, și chiar dacă am fost la BCR să achit câteva rate atât anul trecut cât și anul acesta, din propria inițiativâ, când am avut bani, tot la două-trei luni.

  Sunt îngrijorat că, oricâtă bunăvoință am, nu e posibil să achit împrumutul în timpul vieții la cât crește, penalități, dobânzi și posibil cheltuieli judecătorești adăugate fără știrea mea și fără să fiu chemat la judecător să am drept să mă apăr și să am ceva de spus în legătură cu cât pot plăti, să pot plăti facturile la bloc și să cumpăr de mâncare ca și pensionar singur.

  Se poate îngheța împrumutul și/sau anulate dobânzi, penalități adăugate și recalcula ratele?

  Mulțumesc anticipat.

 60. Buna dimineata domnule avocat, am o problema care ma macina de 8 ani si nimeni nu mi- o poate rezolva. Eu m-am imbolnavit grav, nu mai vad bine si as dori sa vorbesc cu d- voastra telefonic daca se poate. Va pot trimite toate documentele si prin curier , numai sa- mi dati o adresa de corespondenta sau un nr.de telef. Cu mult respect Liana Craciun. Va doresc din toata inima un an nou cu multe realizari.

  • Buna ziua stimata doamna Craciun! Am primit cu ingrijorare mesajul dvs. si observ ca ati postat in rubrica executare silita. Nr. de telefon la care putem fi solicitati este 031.412.48.88 sau 0722298011 . Cu stima, av. drd. Cuculis

 61. Buna ziua ,

  daca au trecut mai mult de 15 zile de la informare executare silita se mai poate contesta in vreun fel acest act .
  Sunt o mamica cu doi copii minori in intretinere , sotul plecat din tara , fara ajutor financiar stabil din partea lui , am conturile blocate si poprire pe salariu .

  Va multumesc anticipat
  tel 0770 d110

 62. Cu stima si respect, domnule avocat am si eu o problema pe care nu stiu cum sa o pot rezolva. Am avut un credit in CHF din 2007 cu banca Volskbank care in 2014 a fost dat catre executare silita. Am atacat in instanta executarea silita si stabilire de clauze abuzive pe banca Volskbank. in urma hotararii judecatoresti prin sentinta am obtinut anularea executarii silite si clauze abuzive luate in plus care mi s-au cuvenit.
  In urma acestei sentinte banca Transilvania a facut recurs si la Tribunal am primit sentinta definitiva cu urmatoarea fraza: “Solutia pe scurt: Respinge apelul contestatorilor ca nefondat. Admite apelul intimatei Banca Transilvania, schimbă în parte sentinţa în sensul că dispune anularea parţială a formelor de executare în ceea ce priveşte suma de ……….. şi suma de ………… lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă.” … si am ajuns in aceeasi situatie ca la inceput, adica iar … in baza aceluiasi dosar de executare al executorului si in aceeasi situatie ca la inceput. Va rog sa ma ajutati cu o sugestie cum pot sa atac aceasta situatie creeata din nou printr-o sentinta data cu totul la 180 grade fata de prima. Cu stima si respect astept un raspuns

 63. Buna seara,

  Pentru creditele nebancare, gen Provident, Icredit, sau altele, daca am intarziat la plata ratelor si am dobanzi si penalitati ce au dublat sumele initiale ale creditelor, ce se poate face ? Exista posibilitatea eliminarii comisioanelor de administrare, daca sunt contracte luate in 2016 ?
  Daca sunt contracte fara garantii, si in afara de salariu (din care jumatate se duce pe chirie) nu am absolut nimic pe numele meu, care sunt riscurile neplatirii lor ? Si cum pot lua legatura cu cineva din echipa dvs pe mail ?

 64. Buna ziua.
  Sunt debitor intr-un dosar de încuviințare silită.
  1) Se poate face contestație la încuviințare pe motiv de prescripție, chiar dacă nu am fost citat?
  2) Se poate face contestație la executare înainte de a primi somația de la executor, pentru a preveni începerea executări abuzive.
  Menționez : contractul de împrumut a fost încheiat în 2007. Vă milțumesc!

 65. buna seara,in 2007 am facut un imprumut la europe credit bank de 12 000 euro din pacate nu am platit ratele datorita problemelor aparute intre timp.am fost executat silit ,sa facut licitatie ascunsa de 8 ori au vindut casa cu 1200 euro

 66. buna ziua dl avocat am contractat un credit de consum de la garanti bank in 2012 in valoare de 15000 si nu lam mai putut achita au vindut creditul la o firma de recuperare si a azuns la suma de 20000 lei pe urma a ajuns la un executor judecatoresc si in anul 2015 am primit executare de pe suma 20000 am luat legatura cu executorul si leam adus la cunostinta ca nu realizez venituri si ei miau pus ipoteca pe apartament avind in vedere faptul ca pe apartament mai am o opoteca de rang 1 deoarece este cumparat prin creditul prima casa ce as putea sa fac ?

 67. buna ziua dl avocat am contractat un credit de consum de la garanti bank in 2012 in valoare de 15000 si nu lam mai putut achita au vindut creditul la o firma de recuperare si a azuns la suma de 20000 lei pe urma a ajuns la un executor judecatoresc si in anul 2015 am primit executare de pe suma 20000 am luat legatura cu executorul si leam adus la cunostinta ca nu realizez venituri si ei miau pus ipoteca pe apartament avind in vedere faptul ca pe apartament mai am o opoteca de rang 1 deoarece este cumparat prin creditul prima casa ce as putea sa fac ?

 68. Buna seara!in 2012 am cumparat in rate de LA altex si pe langa rate mi au mai pus pe card Inca 3000!tot in 2012 am Ramas fara loc de munca si nu am mai putut plati!in 2015 mi s a pus proprire pe salar cand binenteles datoria din senin a ajuns pana LA 6800 ron!de 3 ori mi au luat cate400 de lei si IAR am ajuns fara loc de munca!acum in noiembrie iar mi au pus proprire pe salar dar suma iar era aproape 6800 lei!proprirea din 2015 nu mai este valabila?adica am dat 1200 si tot atita am de platit can inainte?o data am primit notificare!EU de unde stiu cat mai am de platit?si si cardul de salar este blocat!va multumesc anticipat

 69. Buna ziua, domnule avocat! Am si eu o mare problema…in anul 2006 am contractat un credit de nevoi personale, fara garantii, in valoare de aproximativ 14000 lei, de la Banc Post. In anul 2010 am ramas fara serviciu, nereusind nici pana in prezent sa ma angajez. In acel moment mai datoram bancii aproximativ 11000 lei, dar neavand un loc de munca, nu am mai reusit sa platesc ratele la acel credit. In toti acesti ani am primit diferite somatii, in prezent ajungand la o somatie de executare a imobilului, care este proprietatea mea si a sotului, in valoare de 27000 lei. As dori sa va intreb daca se poate face ceva in acest caz si daca este normal sa creasca suma datorata atat de mult? Va multumesc.

 70. Daca nu s_a mai facut nici un demers intr-un dosar de executare din anul 2013 si abia in 2017 s-a infiintat o poprire se poate face contestatie la executarea propriu zisa cu motivatie prescriptia de 3 ani ?

 71. daca am poprire pe salariu printr/un executor judecatoresc pentru kruk, si au trecut deja mai mult de trei ani, mai pot face contestatie la executare?

 72. Buna ziua ! Am o nelămurire :
  _ in septembrie 2015 BCR Iasi a început, prin BEJ Zabolotnai, executarea silită pentru imposibilitatea de a mai achita ratele (imprumut pe persoană fizică, cu garanție imobiliară).
  _ concomitent cu procedurile de executare silită a casei, BEJ a început să imi oprească si 33 la sută din pensie, adică 600 lei/luna
  _ in septembrie 2016 am initiat, prin notar public procedura de dare in plata a imobilului, imobil care nu a fost inca vândut.
  _ BCR s_a opus si am inceput acțiunea judecătorească in instanta.
  Aici începe distracția cu BEJ Zabolotnai. Desi i_am comunicat documentele de dare in plata, el menține poprirea pe motiv că nu mai are voie sa faca nici un act după Notificarea de dare in plata (deci nu poate să notifice M. Ap. N. _ am pensie militara _ sa nu imi mai oprească suma respectiva). Dacă eu ma judec cu BCR 2_3 ani, asta e, cotizez lunar la domnul executor.
  Eu văd faza de cascadorii rasului _ plansului. Dumneavoastra ?
  Multumesc mult !

 73. -executorul judecatoresc trebuie sa fie din sectorul unde se face executarea silita sau de oriunde
  -administratorul unui bloc este aparat de fiica sa avocat,este legal sau este un confloct de interese

 74. Buna ziua,este legal ca banca sa imi opreasca din venituri avand o proprire pe cont si sa nu trimita banii catre executorul judecatoresc?Sau doar executorul judecatoresc solicita sumele de bani de la banca?Mentionez ca de doua luni am banii blocati la banca ,eu crezand ca am achitat datoria din banii opriti prin proprire si surpriza banca nu a trimis nici un ban catre executor.

  Multumesc

 75. Buna ziua! Domnule avocat, daca am fost executat silit iar locuinta mea s-a vandut recent ( cu o zi doua in urma ) la licitatie cat timp mai am pana cand voi fi evacuat si cum pot amana aceasta evacuare avand in vedere ca am facut o contestatie la executare care inca nu s-a finalizat . Va rog sa-mi raspundeti, am mare nevoie de o indrumare.
  Va multumesc!

 76. Buna ziua.va scriu cu o mare rugaminte sa imi raspundeti.am o hotarare definitiva cu somatie pentru executare silita.problema este ca anaf ma pune sa platesc o suma de bani pe care eu nu am avuto iciodata.am avut un srl si din cauza nedepunerilor de declaratii de catre contabil am fost scoasa de la tva timp de 2 ani dar nu am fost instiintata ca sa pintamplat asta.normal ca declaratiile mele nu mai erau primite eu fiind platitor de tva..am fost obligati sa bagam firma in insolventa si sa o lichidam am castigat la tribunal dar anaf a facut o actiune la curtea de apel pe pers fizica cum ca aveam de dat suma asta de bsni de dat fiind vorba de 35ooo euro si au castigat am depus contestatie prin anulare ducand probe ca nu am fraudat statul cu nivi un leu tot am pierdut ce pot face ajung sa ma execute silit pentru bani ne luati

 77. As dorii din suflet sa ma indrumati si sa imi spuneti ce pot sa fac.eu am avut un avocat care a facut tot ce a crezut ca se poate fa e cu doamna lichidator.nu detin bunuri imobile doar un salar pe 4 ore si am doua carduri de cumparaturi pe care am inteles ca nu mai pot sa depun suma minima de plata pentru. A se vireaza la anaf chiar daca fac poprire pe salar de 30 la suta ce pot face simt ca n mai pot va rog sa ma ajutati din duflet va roggg

 78. Buna ziua!din raspunsurile dvs.am inteles ca cei de la kruk nu au voie sa practice dobanzi,care este legea ?

 79. Buna as dori si eu niste lămuriri. In 2014 am devenit garant la un credit acordat de banca transilvania care ulterior nu sa mai acoperit si in acest an m-am trezit executat silit de catre banca (in aceeasi situatie fiind si titularul contului) cu o poprire de 1/3 din salariu cu toate ca eu am un alt credit cu rata de 270 ron achitat la zi. E legal ca dintr-un venit salarial sa fiu nevoit sa achit ambele, credit si poprire?
  Va multumesc.

 80. eu am mai trimis un email la dvs,este vb de prietena mea,a girat pe cineva acum 7 ani,5 ani pers girata a platit,a facut credit de nevoi personale,a cumparat o casa pe numele sotului,dar acum de un an si jumatate nu a mai platit ,iar prietenei mele i sa facut retinere pe salar avind cont la bcr unde i sec opreau toti banii,adica 1200 lei pe luna din 1300,am incercat sa discutam cu ei sa mai scada rata,au spus ca de marit se poate dar de scazut nici vorba,am fost la opc au spus ca nu pot face nimic ca nu este executare silita,a deschis alt cont de salar la ing iar dupa 3 luni i sa facut retinere pe salar,cei de la firma au spus ca este executare silita,dar nu am primit nici o notificare cumca ar fi avut loc un proces,ce putem face,mentionez ca retinerea este de 400 lei lunar din 1200 lei,astept un raspuns va rog daca se poate. Multumesc

 81. buna seara am si eu o nelamurire.am luat un credit de 10000euro de la ing. in 2011.am platit dar din cauza unei probleme de sanatate a sotiei am ramas restant.dupa o vreme am fost instiintat casunt executat silit si imi pune ap.la licitatie.am luat legatura cu executorul si mi a spus ca trebuie sa achit 5700lei cheltuieli de executare.asta se intampla in 2015 august cand am depus la ing 1000euro cash apoi lunar pana dec.2016 cate 450lei.din pensie.acum nu mi se mai retine nici rata de credit avand in cont4rate.am sunat la banca si mi.au zis ca dosarul nu.e la ei.executorul a spus ca dupa ce termin plata retrimite dosarul inapoi la banca…….va rog dati.mi un sfat…multumesc

   • Buna ziua Domnule Avocat în anul 2006 am luat de la altex niște electrocasnice în valoare totală de 34milioane vechi credit doar cu buletinul pe 5ani dupa 5 ani a renoi contractul automat de atunci plătesc într-una la b.c.r dacă întârzi o lună imi ea minim 50lei penalitai eu lucrez cu jumate de normă ca sunt bonlav si suntem 3persoane au zis ca am 120%dobânda la bani pana ce nu achit integral nu pot sa scap eu nu am atâția bani si cat ani sa mai plătesc sau stricat demult electrocasnice va rog mult sa imi ziceți

 82. Cum putem lua legatura cu dumneavoastra pentru a ne reprezentaintr-un proces privind clauzela abuzive, executare silita, denominare CHF? In anul 2014 am fost executati silit, nu s-a vandut apartamentul, ni s-au pus popriri pe salarii, am platit executorului judecatoresc aproximativ 13.500 lei si-apoi lunar in medie 2500 lei si cu toate acestea dupa 10 ani de rate la VOLKSBANK, figuram ca avem cu11.000 de fraci mai mult decat am imprumutat! Nu este posibil!!! In data de16.03.2017 am primit din nou somatie de la executorul judecatoresc pri care am fost instiintati ca demareaza din nou procedura de executare. Ce sa facem??? Care este procedura prin care putem lua legatura cu dumneavoastra?

 83. Domnul avocat.kruk mia pus proprire pe salariu.am fost la ei sa fac un angajament de plata si nu vor decat pe sume care depasesc 3 sferturi din salariu.este legal?

 84. DOMNULE AVOCAT ADRIAN CUCULIS,

  Fiul meu a facut un credit bancar in 2008, pentru costructia unei locuinte la mansarda, eu angajandu-ma sa fiu codebitor, garantand cu apartamentul de 3 camere, in care locuiesc. Suma imprumutata a fost depusa cu chitante, in baza unei facturi, in contul firmei ce urma sa construiasca mansarda, care intre timp a intrat in insolventa, iar singurul asociat s-a spanzurat. Din tomna lui 2014 pana in prezent, fiul meu nu mai are un loc de munca, intrerupand plata ratelor, iar sotul meu, care detinea ponderea veniturilor din famile, a decedat .
  Inainte de Paste am primit in cutia postala o „Publicatie de vanzare imobiliara” nr.2, emisa pe 07.04.2017, prin care se „aduce la cunostinta generala” ca pe data de 27.04.2017 va avea loc vanzarea la licitatie publica a imobilului in care locuiesc, la un pret de pornire de 75% din valoarea la care a fost evaluat recent in lipsa noastra (desi evaluarea la data semnarii imprumutului era aproape dubla).
  Avand in vedere, atat urgenta, cat si gravitatea situatiei, va rog din suflet, desi stiu ca sunteti foarte ocupat, sa delegati macar pe unul din colaboratorii dumneavoastra, sa gaseasca o solutie pentru a bloca in aceasta faza executarea silita in favoarea Bancii (prin Coface).
  Mai este timp penru o contestatie in vederea executarii silite?
  Catre cine ar trebui facuta si ce motive pot invoca?
  In speranta ca veti gasi o solutie care sa ma salveze din aceasta tragedie, va multumesc din toata inima.
  Cu mult respect,
  Claudia

 85. Cu stimă va explic o problemă care ma face sa nu mai pot dormii  noptile
  Am avut o extindere de card de 3 salarii in 2006 de 800 lei suma a fost achitată dar nu luna de luna ( ex la 3 luni sau depus 100 euro fiind plecat in strainatate) + alte sume de bani.. BCR a vandut creeanta..  in 2008 si asa achitată  la o firmă de recuperare din constanta unde mi sau mai solicitat 150 lei pe care i.am platit. Apoi de la alta firma de recuperare kruk unde sau solicitat alti bani din ce in ce mai multi .. am ani platit si la ei in decurs de 2 ani aprox 10 mil . 
  Acum aceeasi firma de recuperare dar cu alta denumire ( acelasi sediu) primesc acasa de la executor judecătoresc sentinta de executare.
  Fac un efort supra omenesc ajung la un avocat fac pe data de 3 martie contestație zilnic am mers la Judecatoria  ( sa vad daca depus ei ceva cum stiam de la avocat ca Poate nu depun intampinare la noul dosar) pana azi nimic la dosar dar tot azi primesc acasa plic cu înființarea propriei si catre banca si catre firma la care lucrez.
  In cazul asta ce înseamnă sau ce face? Îmi pun oprire pe salariu sau nu cat timp nu sa judecat noul dosar?
  Încă o intrebare va rog.
  De pe data de 3 martie pana azi mai au dreptul sa mai depună ceva ? Ca nu mai stiu ce sa fac si bani de avocat nu mai am.
  Cu stimă va multumesc

 86. Buna seara,

  Am un credit din ianuarie 2008 cu Bcr, neachitat din diverse motive. In 2016 un executor judecatoresc in numele KRuk a obtinut in instanta dreptul de a fi executata silit. Conteaza ca nu am avut idee de aceasta hotarare, ca nu am fost instiintata? Din pacate, mi s-a pus poprire pe un cont unde sotul mi-a trimis o suma de bani, din ce a lucrat in strainatate pentru nastere copil plus cheltuieli pentru urmatoarele luni. Eu nu lucrez. As putea sa contest aceasta executare silita a banilor? Multumesc pentru raspuns.

  • Puteti fi pus in termenul de contestatie nu conteaza ca nu lucrati, ideea este ca datoria va urmareste toata viata, va sfatuiesc sa o contestati in instanta, sa stiti definitiv care este pozitia cu privire la acest credit. Cu stima, av. Cuculis 0722298011

 87. Buna dimineata.Am avut un credit la reiffeisen si nu am mai puta ut sa il platesc.Banca m-a dat spre executare firmei Kruk.Am platit la Kruck 1400 si iar nu am mai avut cum sa platesc,datoria fiind la ei in jur de 2100.Kruk m-a dat spre executare unui executor judecatoresc cu o datorie de 1900.Este posibil sa platesc din nou cei 1900 la executor cand am platit la Kruk 1400.Va rog sa imi dati un raspuns ce ar trebui sa fac.Va multumesc!

  • In principal este necesar sa aveti un angajament serios cu ei, fiindca altfel este posibil sa ajungeti intr-o situatia neplacuta de a se face o reactualizare de debit si sa nu stiti de unde a aparut. Mergeti pe calea unei contestatii la excutare. Cu stima, av drd Cuculis 0722298011

 88. Buna ziua , domnule avocat

  Pe scurt va relatez :
  Sotul meu a facut un card de credit de nevoie personale in valoare de 11000 in anul 2009 din cauza dobanziilor am facut refinantare in anul 2011 si din diverse motive nu am mai putut achita .
  Si acum am primit o scrisoare de la kredyt ikaso ca i se va pune popirire pe salariu 1/3 si de la suma de 11000 avem de achitat dobanzi de 7600 + cheltuieli de judecata de 2500 in total 21000.
  Spuneti-mi va rog cum sa procedez . Care ar fi cea mai buna solutie.
  Va multumesc !!

 89. Buna ziua , domnule avocat

  Pe scurt va relatez :
  Sotul meu a facut un card de credit de nevoie personale in valoare de 11000 in anul 2009 din cauza dobanziilor am facut refinantare in anul 2011 si din diverse motive nu am mai putut achita .
  Si acum in 2017 am primit o scrisoare de la kredyt ikaso ca i se va pune popirire pe salariu 1/3 si de la suma de 11000 avem de achitat dobanzi de 7600 + cheltuieli de judecata de 2500 in total 21000.
  Spuneti-mi va rog cum sa procedez . Care ar fi cea mai buna solutie.
  Va multumesc !!

 90. Buna,sunt executata silit,poprire pe salar cu toate ca am facut contestatie cu acte doveditoare a termenului de 3 ani de prescriere,si sunt executata cu 590 lei.este posibil? va multumesc

 91. Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta in legatura cu problema intampinata cu bancile de “azi”! Am luat un credit acum ceva ani in urma cu programul “prima casa” ! Din care mi-am cumparat un apartament pus ca garantie la banca! De-a lungul timpului nu am reusit sa platesc ratele lunare si am fost executata silit si eu si sotul.apartamentul a fost scos la licitatie si l-a vandut ! as putea scapa de executare complet cu legea darii in plata.?..mentionez ca sunt executata silit si eu si sotul cu o suma mare si nu mai avem nici imobilul.va multumesc!

 92. Buna seara Am o fetita de 11 ani si nu vrea sa mearga la tatal ei la vizita pt ca a lovit a pus manarea pe cap striga la ea Fata in anul trecut ianuarie nu a vrut sa iese la stada si a cerut el executare silita de trei ori am facut contestatie la a doua si a treia si am castigat dar el a facut apel si el a castigat inca nu am primit sentinta nu stiu de ce eu trebuie sa platesc eu nu am facut nimic rau Oare sa fac recurs sau nu?oare o sa cistig?

 93. Buna ziua, ma numesc Turburica Florenta, sunt din Ramnicu Valcea, lucrez la Consiliul Judetean Valcea, sunt consilier superior, si ma hartuieste un executor Pisculungeanu din Pitesti sa-mi retina din salariu 12000 lei pentru un imprumut de la CETELEM din 1995-1996.Atunci am luat 5000 lei, am platit banii, imi tot cereau dobanzi , si dupa atatia ani m-am trezit cu poprire din salariu.Mai incercase acum 2 ani, cand mi-a pus poprire pe card-ul de salariu la BANCA Transilvania si mi-a oprit vreo 450 lei din salariu.Eu am renuntat la card dupa asta, iar el acum a scris la CJ Valcea sa-mi retina banii, lucru care se va intampla. L-am dat acum 2 ani in judecata pe Pisculungeanu, si mi-au raspuns de la Judecatoria Valcea ca nu e treaba lor. Am scris la Uniunea executorilor din Bucuresti, mi-au raspuns ca nu se implica si ca Pisculungeanu isi face treaba. Lucrez si eu cu legislatie, consider ca executorii pun in aplicare doar hotararile judecatoresti, si mai exista termene de prescriere.Ce ma sfatuiti sa fac?

 94. Buna seara,am și eu o problema și nu știu ce se poate face,va rog dacă puteți sa ma ajutați. În urma cu 8-9 ani am făcut un împrumut la BCR împreună cu fostul sot,menționez ca,creditul este pe numele lui(el fiind titularu)Acum 4 ani am divorțat, creditul nu a mai fost plătit.Din noiembrie 2016 m-am angajat și de 2 luni am proptire pe salariu.Vreau sa va spun ca proptire avem ambii.Ce se poate face?M-am interesat astăzi și sunt blocata și la biroul de credite,am 2 copii minori în întreținere. Va rog sa ma ajutați.

 95. Buna ziua!
  Numele meu este Lavinia. In anul 2012 am facut o descoperire de card de 6000 lei. In anul 2014 mi-am pierdut serviciul. Am anuntat banca BCR despre acest lucru in ideea sa imi faca o rata sa pot plati din ajutorul de somaj (420lei). Banca nu a fost de acord si mi-a facut o rata de 700lei/luna. Am platit in jur de 6 luni aceasta suma pana nu am mai avut de unde. De 2 luni, in anul 2017, sunt hartuita de cei de la KRUK, pe motiv ca au preluat dosarul si ca am datorie la ei de 4000 lei. Dar nu am primit nici un desfasurator cat am platit la banca, cat mai aveam de platit, doar sunt amenintata cu executarea silita in contextul in care eu nu am nimic pe numele meu si nici nu lucrez in Romania. Incep sa imi fac griji deoarece sunt amenintata la telefon si prin scrisori. Care este temeiul legal si cum pot rezolva situatia, inafara de plata integrala a datoriei? Eu nu pot plati ceva in contextul in care nici nu stiu cat am platit eu la banca si cat mai ramasese din suma initiata de 6000lei. Si de ce dupa 3 ani cei de la banca s-au sesizat ca am o datorie la ei si au pasat mai departe dosarul la recuperatori?
  Multumesc!

 96. Buna ziua am luat un credit pe firma de la Bank Post in 2008 pt cumpararea unui apart in valoare de 135000 de euro.In 2010 am intrat in indulgență iar lichidatorul firmei a facut o licitație trucata cu o firma capusa a Bank Post si mi a vândut apart cu 60000 aur.Eu nu eram in tara eram plecata la copii m au amenintat luni la rand sa le predau casa nu am cedat am aflat si i am amenintat cu proces.Ap a fost vândut in 2011 iar de atunci nu mi au facut executare silită. Vreau sa stiu daca am sanse sa mi recuperez si sa ajung la o intelegere cu ei.Mentionez ca nu am alte locuinta Am 59 de ani am facut un atac cerebral de la stres Si telefoane sa le dau casa.Va rog sa mi spuneti daca putem face ceva acum sa u trebui asteptat sa mi faca executare silită? Eu momentan iar sunt plecată din tara la copii multumesc frumos

 97. Am făcut un credit de 75 de milioane de lei în 2008 am plătit aproximativ 60 de milioane am rămas restant cam 37 de milioane iar di 2012 nu am mai putut plăti,acum în 08 08 2017 mi sa blocate contul la banca pe motivul ca am o restanta de 14800 de lei executare silita din 2013,executorul a fost d-mă Mateescu Emilio, nu am primit nici o înștiințare nimic,va rog ajutați sa rezolv aceasta problema aștept un răspuns de la dvs., cu stima

 98. Buna ziua Stimate Domn Avocat, am ordin de executare silita pe un imprumut de la Provident suma era de 1.700 ron fiind intro perioada gra financiara sa facut executarea silita de 3.500 euro. Am aflat cand am mers la banca unde am imprumut ipotecar pentru casa de aceasta situatie a contului blocat. Nu pot sa cred ca e posibil.

 99. buna ziua dnul Avocat eu am trimis actele scanate ieri dar nu stiu daca au ajuns la dv va rog sa imi scritei in maill ca sa stiu

 100. Buna ziua Stimate Domn Avocat, am ordin de executare silita pe un imprumut de la Provident suma era de 1.700 ron fiind intro perioada gra financiara sa facut executarea silita de 3.500 euro. Am aflat cand am mers la banca unde am imprumut ipotecar pentru casa de aceasta situatie a contului blocat. Nu pot sa cred ca e posibil.

  • Din pacate este posibil si trebuie sa actionati imediat in instanta. Vedeti de asemenea ca se “contamineaza” si celalalt contract al dvs. si puteti intra in executare silita si cu imprumutul ipotecar- Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 101. D-le avocat , cumpot intra in posesia unui teren pe care se afla o constructie autorizata ? In urma unui contract de vanzare -cuparare fara a fi trecut pe la notariat, mama mea a castigat tot terenul inclusiv cel de sub constructie iar cumparatorii casa, cum poate mama sa beneficieze de teren daca nu ne putem intelege cu prprietarii constructiei. Terenul se afla in Bucuresti sector 4.
  Multumesc anticipat .

 102. Buna ziua!Am un card de credit Bcr din 2008 care a fost achitat in 2012 dar nu l-am putut lichida prbtru ca eu nu am mai fost in tara din 2011. In luna mai am primit o instiitare pe adresa din Romania , de la o firma de recuperari, cum ca am o datorie pentru cardul respectiv, de 2010,89 ron .Intrebarea mea este ce se intampla in cazul in care nu se poate face executare silita, eu neavand nici o proprietate materiala!Se poate ajunge la dosar penal pentru neplata acelei datorii? In speranta unui raspuns din partea dumneavoastra va multumesc anticipat!

 103. Buna ziua, in 2009 am avut un card de credit la Alpha bank in valoare de 4800 de ron. Neplatind am fost executat silit la un an dupa si mi s-a pus poprire pe salariu dar deja nu mai lucram la acea firma asa ca la acel moment nu m-a afectat. In 2013 , angajat fiind la alta firma mi s-a pus iar poprire pe salariu si in felul asta mi s-a retin cam 2500 lei in total dupa care am plecat din tara si nu am mai auzit niciodata de ei. Acum , eu nu am nimic pe numele meu dar fiindca as vrea sa revin acasa, sa deschid un cont intr-o banca din romania , as prefera sa platesc ce mai este. Intrebarea mea fiind : Executorul imi va spune sa platesc ce mai ramane sau ma pune sa platesc toata suma iar de la capat? Si inca ceva, daca eu ma duc si deschid un cont la o alta banca si depun 20 000 ron se poate sa imi blocheze toti banii pt 4800 de ron sau blocheaza doar 4800?

 104. Buna ziua
  Stimate Domn Avocat, am avut un credit la Piraeus Bank si in anul 2014, ca urmare a cererii de incuviintare a executarii silite formulata de executorul judecatoresc a fost incuviintata executarea silita.
  Banca a continuat si dupa ce am fost executat silit sa ma raporteze la Biroul de Credit si doresc sa stiu daca dupa ce a fost incuviintata executarea silita si mi s-a facut poprire pe salariu de executorul judecatoresc, banca mai avea dreptul sa raporteze in continuare la Biroul de Credit, avand in vedere ca dupa incuviintarea silita nu am mai avut nicio legatura cu banca. In adresa primita de la executorul judecatoresc era mentionat un cont pe numele executorului in care trebuia sa achit suma respectiva, nu mai era contul bancii care era trecut in contractul de credit. Practic nu mai aveam nici o legatura cu banca.
  Multumesc anticipat.

 105. Buna ziua. Va rog mult sa imi spuneti daca as avea sanse sa castig un proces in care tatal meu a luat un credit nevoi personale apoi la 2 luni a decedat facand accident vascular. Nu era bolnav doar avea tensiune de ceva vreme insa era tinuta sub control de vreme buna cu medicamente.insa era sanatos. Are si asigurare de viata pt acest credit si ne-au respins dosarul cica pt ca tatal meu era bolnav cand a facut creditul. Repet, era sanatos si nu avea nici o boala sau ceva de la medic. Credeti ca am sanse cu mama mea daca deschidem proces? precizez ca platim in continuare rata de cand a decedat tatal meu, de un an. Multumesc.

 106. Buna ziua ,
  imi puteti , va rog , explica ce inseamna acest articol ??
  OUG 52/2016 Art. 54 alin 2 În toate cazurile, cuantumul dobânzilor penalizatoare nu trebuie să depăşească principalul restant.
  am facut un credit online in valoare de 800 de ron si am fost executat silit pentru suma de 2400 de ron + taxele executorului …
  exista legi care sa plafoneze valoare maxima a dobanzilor penalizatoare ??/

 107. Buna seara,ce riscuri pot intampina la un imobil cu ipoteca de rangul 1 si sechestru penal ,imobilul cumparat la licitatie.

 108. Buna ziua, pot fi executata silit in urma unei hotarari judecatoresti fara titlu executoriu?In urma divortului s-a stabilit domiciliul copilului la tata,iar mama obligata la plata unei pensii alimentare de 25 % din venituri,fara a se specifica concret cat am de plata .In realitate copilul sta cu mama la domiciliul comun al sotilor,tatal locuind cu concubina cu chirie. La trei luni dupa primirea hotararii judecatoresti (venita dupa 14 luni),sotul deschide dosar de executare silita pe baza hotararii judecatoresti legalizate, ca am de plata pensie alimentara din urma pe 18 luni,in conditiile in care copilul a locuit si locuieste cu mine,el incalcand ce a cerut in instanta de a locui cu copila care are 17 ani.Ce pot face ? La serviciu executorul a cerut ,print-o simpla instiintare fara sa specifice in baza carei hotarari ,sa i se comunice veniturile mele pe ultimele 14 luni pentru a fi executata silit pentru plata pensiei.E legal asa ceva,daca tatal a inselat instanta si nu locuieste cu fata asa cum a cerut?Angajatorul tb sa -i raspunda doar ca spune ca a deschis dosarul de executare cu numarul X,fara sa fie specificata baza legala?Ce pot face ?Sotul nu locuieste la adresa din buletin,dar asa vrea sa se intelega ,platindu -si mai departe cota de intretinere!

 109. Daca au trecut trei luni de cand am primit prin posta hotararea judecatoreasca si am pierdut apelul ce pot sa fac?Mentionez ca hotararea este definitiva doar pe divort nu si pe capetele accesorii.Asa vad ca este specificat.

 110. Buna ziua,
  As vrea sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea situatie:
  M-am trezit luna trecuta cu o poprire pe conturile existente pe numele meu fara a primi nicio instiintare scrisa din partea executorului sau a bancii.
  Mentionez ca ei sustin ca au trimis toata documentatia la adresa pe care o aveau in baza de date, locatie la care nu mai locuiesc de foarte mult timp. Poprirea este in urma unei executari silite ceruta de catre OTP FACTORING ca urmare a neonorarii din partea mea a platii ratelor pentru un credit in RON contractat in 2014. Mentionez ca am conturi de debit deschise la 2 banci, intr-unul din conturi fiind virate luna de luna alocatia si indemnizatia de crestere a copilului.
  Din punctul acesta de vedere am fost asigurati de catre banca ca sumele relative indemnizatiei si alocatiei pot fi retrase luna de luna dar la ghiseu cu buletinul, cardul fiind blocat.
  Intrebarea mea este daca pot face o contestatie la executare avand in vedere ca nu am primit nicio informare in acest sens si care ar fi pasii de urmat.
  Sunt intr-un stres continuu de la aflarea vestii neputand sa umblu pe la institutii deoarece sunt acasa cu un bebe mic pe care nu il pot plimba ore intregi pt a rezolva problema

 111. Sunt executat silit de SC Colect SRL, prin executor. Am epuizat căile de atac.Actualmente am propriei la toate băncile și apartamentul girat a fost scos la licitație., INSTANȚA stabilind suma minima la care poate fi vândut apartamentul . Suma este acoperitoare pentru suma executată. Mentionez ca suma pentru care sunt executat nu este cea reală. Mi se calculează dobânzi care sunt mai mari având procente de 20 La sută pe an. Pentru fiecare suma platita.Cu toate că eram executat. De bună credință am plătit până în anul 2013 lunar 450-5oo euro și de asemenea sume suplimentare până la sf. anului 2014, când am încetat să mai fac plăți către SC Colect. Am cerut să mi se comunice suma cu care mai sunt dator dar acest lucru nu s-a întâmplat. Până și executivul a solicitat însă nimic. Mai pot opri executarea? Ce aș putea să fac în acest caz

 112. Buna ziua ! As dori si eu o informatie va rog,daca eu am inaintat un proces de prescriere a datoriei si ulterior primind alte hartii de la executor si am inaintat un alt dosar de contestatie la executare,intrebarea mea este:daca nu ma mai prezint in acel dosar cu prescrierea se intampla ceva?Va multumesc anticipat!

 113. Buna ziua Domnule Avocat.Am avut un credit de nevoi personale la Bancpost in anul 2007,luat cu buletinul,fara garantii,in valoare de 4900 de euro.Am achitat ratele lunare pana in 2010.Nu am mai avut posibilitate sa achit ratele am ramas fara loc de munca,Cei de la banca fara sa ma anunte in anul 2013 au vandut creditul catre o fundatie din Olanda ERB New Europe Funding care la randul ei in anul 2016 sa vanda mai departe catre Prosperocapital SARL asta dupa ce mi sa facut propire pe salariu din anul 2013,cca 100 de euro lunar.Intrebarea mea este daca pot face o contestatie la executarea silita acum dupa ce am achitat atata din suma datorata ,in 2016 luna decembrie dupa ce sa vandut creditul la PROSPERCAPITAL suma era de 5710 euro plus 2.543 lei cheltuieli de executare.Am solicitat zilele trecute de la executorul judecatoresc un sold sa vad si eu cat mai am de plata cat a scazut din suma datorata si nici pana in ziua de azi nu am primit,asta dupa ce in anul 2015 am facut o solicitare in scris si in cca 2 zile am primit tot de la Bancpost un extras de cont cu sumele platite si ce reprezinta acestea.

 114. Buna ziua ! Cu ajutorul dumneavoastra am castigat un proces cu B.C.R.
  Solutia pe scurt spune asa: Admite în parte contestaţia la executare . Constată abuzive clauzele nr. 5 privind stabilirea dobânzii şi nr. 8 lit.b, privind comisionul de administrare din ctr. de credit bancar, pentru persoane fizice nr. 1862/24.05.2007, încheiat între intimata BCR SA – sucursala Jud. Giurgiu şi contestatori. Constată că angajamentul contractual de credit s-a încheiat fără dobândă şi fără comision de administrare. Constată nelegală executarea silită pornită împotriva apelanţilor-contestatori în dosarul de executare nr. 788/2013 al BEJ. Ghinea Ioan Emanuel. Desfiinţează executarea. Definitivă.
  De pe portalul judecatoriei am aflat ca B.C.R. vrea sa ma execute pentru suma ramasa, dupa ce a scazut dobanda incasata abuziv si comisionul de administrare.
  Am luat legatura cu cei de la banca si mi s-a spus ca, daca restitui toata suma ramasa intr-o singura transa (10.000 euro) se poate fara dobanda, dar daca vreau reluarea contractului, trebuie sa negociem o dobanda. Banca motiveaza faptul ca, in Hotararea judecatoreasca nu scrie ca trebuie sa reluam contractul cu dobanda “0”.
  Acum vine intrebarea: sa semnez un alt contract cu banca la care sa adauge dobanda sau sa astept sa vina hartiile de la judecatorie si sa merg pe contestatie la executare ?
  Va multumesc anticipat ?

 115. Buna ziua. Va voi expune, cat mai pe scurt, cazul meu. In anul 2008 am luat un credit de 84000 franci (48000euro echivalent) de la Banca Romaneasca. Dupa 6 luni au inceput cresterile ratelor, mult peste veniturile noastre, iar odata cu criza din 2009, am ajuns la dificultati de plata. Am solicitat bancii solutii pentru a putea plati, ni s-au acordat alte doua credite, care practic acopereau restantele si penalitatile, plus dobanzile crescute peste noapte. De acolo am pierdut controlul asupra a ceea ce aveam de platit, plateam si de cate 4 ori pe luna, eram permanent hartuiti de la banca. Apoi, am ajuns pe mana unui executor… Casa pentru care am luat imprumutul a fost licitata de multe ori, insa niciodata nu s-a prezentat nimeni. Din octombrie 2016 am luat legatura cu un avocat si am incercat sa oprim acest “tavalug” care ne-a distrus vietile. Procesul a fost mutat pana acum la 6 instante, in cele din urma stabilindu-se ca trebuie sa platim o taxa de timbru de apx.1000euro. Avocatul cu care am inceput procesul nu mai raspunde la telefon sau mesaje. Mai sunt 2 saptamani pana la termenul stabilit. Nu stiu ce pot face, mereu mi-a spus ca pentru procesul acesta nu este legala taxa de timbru si o vom contesta. In paralel executorul scoate casa la licitatie, desi avocatul mi-a spus ca odata inceput procesul nu mai putea face acest lucru, si ca a notificat executorul in acest sens. Sumele datorate acum, dupa ce am platit atatia ani si am poprire contul bancar de aproape 5 ani, sunt exorbitante. Credeti ca mai avem vreo sansa? Va multumesc mult!

 116. Termenul de 15 zile in care poti face contestație la executarea silită poate curge si din momentul în care ai luat la cunoștință de proprie?

 117. Bună seara domnule avocat am o problema care nu știu cu să o rezol .am o poprire de 50% din salariu și asta este trimisa după o perioada decât ani Cum sa fac sa îmi majoreze la20% din salariu multumesc

 118. Buna ziua. Cer ajutor pe toate paginile. Va rog sa ma indrumati. Acum 10 zile banca m-a anuntat ca am poprire de 3200 roni pe singurul cont pe care il am si in care se vireaza o singura data pe an o suma provenind din dividente. Nu am servici . De la banca am aflat ca o executoare BEJ Negoescu Marina Adelina din Constanta a facut poprirea. Am sunat si asa am aflat ca am poprire din cauza unui card euroline (am luat o masina de spalat si un aspirator) din 2004. Eu am platit 10 ani acel card, la fiecare zi intarziere se puneau penalitati de 40 roni pe zi …..cred ca am platit dublu valorii. In ultimii 4 ani nu am mai platit pentru ca am ramas fara servici si de multe ori nici de mancare nu am. Problema este ca eu nu stiu ce numar de dosar este, cand a fost facut ,nu am fost contactata niciodata scris sau telefonic. Plus ca nu stiu cum se face o contestatie, unde se depune si nici bani de avocati nu am. Executoarea mi-a spus ca dosarul este pe numele de casatorie eu fiind divortata de 12 ani

 119. Buna ziua. Am solicitat un credit de la BCR in 2009. Avem nevoie de o anumită sumă dar raportat la salariul meu de atunci nu îmi puteam aprobă decât o parte. Agentul de la BCR mi-a făcut două dosare și am semnat și ridicat suma solicitată în aceiași Zi. După plata ratelor timp de 1 an și câteva luni nu am mai putut plăti timp de 3 luni. Apoi am fosst dat către recuperatorii de creanțe. Mi-au poprit iar câteva luni. Se poate contesta pe motiv că în ciuda faptului că nu îndeplineam cerințele BCR-ul mi-a oferit o sumă pe care legal nu îndeplineam condițiile. Mulțumesc anticipat.

 120. buna ziua d-le avocat
  in anul 2007 am luat un credit de nevoi personale de la bancpost am platit ratele pana in 2012 cand m-am imbolnavit facand hemiparezaparteadreapta si atac cerebral nemai putand se mai muncesc deoarece comisia medicalama bagat in pensie de boala cu o pensie de 540 roni / luna , in toata aceasta perioada am trimis documente catre banca sa pot face ceva pentru a nu ma executa silit pentru ca acel imprumut de nevoi personale era pentru a-mi renova apartamentul in care locuieam cu cei doi copii ai mei si ca si garantie a fost pus acel apartament .Nu am primit nici o solutionare din partea banci ci din contra au facut demersul si sa dat sub executare silita la un executor .Fiind in zona foarte buna executorul sia ales echipa dansului cu care lucra si a facut mai multe executii fara a fi anuntat niciodata ,iar la ultima executare la fel a venit cu echipa sa sa participe la licitatie sa dea o valoare cat mai mica iarasi nefiind anuntati .Aceasta sa facut in 22 decembrie 2015 cand am fost si evacuat din apartament . INTREBAREA MEA ESTE : Poate sa ma execute in aceasta perioda si daca este legal sa o faca fora sa fiu anuntat si fara insistenta banci ? Dupa executare am apelat la legea 77/2016 dar am primit un raspuns de la instanta ca cei care au fost executati inainte de aceasta lege nu beneficiazade darea in plata .VREAU SA STIU SIGUR DACA ACEST RASPUNS ESTE CORECT PENTRU CA ACEASTA LEGE SE INTERPRETEAZA . Din creditul luat am platit direct in cei 5 ani 50 % mia vandut apartamentul cu 35 000 eur .iar acum executorul fara sa ceara banca a mai pus inca o data valoarea pe care am avuto la inceput de plata si mia pus propire pe pensiamea de handicap . D-LE AVOCAT SPUNETIMI VA ROG CE POU SA FAC.
  Cu stima .

 121. Buna ziua. Se poate executa silit o locuinta ANL la care am facut rate sa o cumpar cu RADPP pe o perioada de 25 de ani? Sunt eu proprietar chiar daca nu am achitat-o integral? Astept raspuns. Va multumesc anticipat.

 122. Buna ziua domnule avocat..sunt despărțită in fapt din august 2015.in timpul căsătoriei a apărut un copil..din data în care soțul a plecat și până acum nu a contribuit la creșterea copilului..in octombrie anul trecut am intentat proces pt plata pensiei alimentare..am aflat că nu pot cere pensie din urma..pot cere din data în care am înaintat cererea..am câștigat procesul de pensie alimentara,am platit un executor judecătoresc pt a i se pune oprire pe salariu deoarece soțul a zis că nu îmi plătește nimic dacă nu ii dau copilul…deci am platit executor judecătoresc și astăzi am fost înștiințată că nu sa putut pune oprirea deoarece soțul nu are domiciliul în Pitești..îl are în Olt..deșii acesta lucrează de 2 ani in Pitești..se poate așa ceva???

 123. Am facut un credit de 3470 franci elvetieni in 2007 am platit pana a ramas 3056 franci si m am imbolnavit nemaiputand lucra am fost la ei in 20011 si mi au zis ca au vandut creanta la RBW New Funding Europe cu sediu in Olanda in 2012 mi s a oprit din salariu direct nestiind ca s a prescris am zis sa platesc apoi ei au bagat dobanzi ajungand sa platesc pana in 2017 si sa mi vina alta Somatie cu 5670 franci mi s a oprit din salariu pana luna martie acum in baza Somatiei din 2017 ei imi trimit o hartie acasa ca mai am de platit 4870 franci plus chetuieli de executor 2500 lei
  Eu numai lucrez la firma unde mi au oprit in 2017 asa ca ce ma indrumati sa fac ?
  Cineva zicea sa astept pana ma gaseste sa mi trimita alta INCHEIERE de aia facuta pe langa un proces al altuia si atunci sa fac CONTESTATIE ? E BINE SAU MAI ESTE ALTCEVA ?
  Va multumesc .

  • Oricum este bine sa mergeti sa verificati legalitatea executarii silite. Este clar ca undeva apar niste diferent pe care nu vor putea sa le justifice, asta daca nu cumva suma este prescrisa. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 124. Buna seara!!cum se face ca de la un credit facut si deoarwce a scazut salariu sa dat mai putin si sa ajuns la executarea silita .sa facut contestatie si a venit ca se face licitatie pe casa????ce se mai poate face ??.helpppp

 125. Buna ziua ,sunt coplatitor la un credit facut de 3 ani.Persoana nu a platit si mie mi-a venit retinere din salariu la serviciu si la banca.Cei de la serviciu spun ca sunt obligati sa retina .Mentionez ca persoana respectiva a platit un an creditele + a facut un angajament de plata cu banca si a mai dat si 7000 in cont,dupa aceea Nu a mai raspuns nimeni. Crediti este de nevoi persanale in val de apox 4200.Eu. Ei ce pot fac?

 126. In urma cu 3 ani am facut un imprumut de 1.700 lei la IFN Credius si am platit pana cand am ramas fara servici, am fost cautata la adresa de buletin si sunata zilnic pentru a restitui suma de 5200 lei. Intre timp vazand ca nu am din ce sa mai achit rata fata de ei mi-au pus oprire pe contul bancar unde primesc cei 84 de lei alocatia copilului din 20016 mi sa oprit dreptul de a mai ridica banii de la banca decat cu o cerere on-line iar din 2017 aprilie nu am intrat in posesia alocatiei. Din cate stiu nu au dreptul legal de a opri alocatia copilului.

 127. Buna ziua,

  sotul meu a facut cateva credite la doua banci(Ferratum si Bancpost) acum 5 ani(eu le stiam achitate). A mai platit cateodata, cateodata nu(asta mi-a spus el cand l-am luat la intrebari). Cert este ca el acum este plecat din tara iar eu am inceput sa primesc fel si fel de plicuri de la executori. Primul plic a fost pentru creditul de la Ferratum(2080 lei). Am luat plicul si am mers la executorul respectiv, am discutat cu dansul, am achitat suma de 2080 lei + 920 lei cheltuieli de executare, mi-au dat un dosar de inchidere a datoriei si mai multe adrese in original de ridicare sechestru masina si popriri la banci. L-am intrebat cum procedez mai departe, mi-a spus ca dansul va trimite catre toate bancile adresele de ridicare a popriri iar eu nu mai am nimic de facut. Aceasta plata s-a facut in data de 04.10.2018. A doua zi am fost la Bancpost am discutat cu acestia, le-am spus ca doresc sa achit eu ca sotie datoriile facute de sotul meu dar sa-mi spuna sumele. Avea 3 credite la aceasta banca. Un credit in valoare de 3800 lei, unul de 4700 si altul de 3500 lei. le-am spus ca achit integral primele 2 credite iar la al treilea am achitat doar 300 lei. Toate bune si frumoase pana aici. La cateva zile am mers sa vad daca este ok la banca si am descoperit ca suma de 8800 lei platita catre ei s-au impartit intre mai multi executori. Unul a luat primul credit achitat, al doilea a preluat celelalte 2 credite dar din aceasta suma achitata am descoperit ca si primul executor cel cu Ferratum a tras si dansul 1570 lei in data de 09.10.2018. Am mers la primul executor sa intreb de ce au mai oprit aceasta suma si mi-au spus sa aduc dovezi ca pe data de 09.10.2018 le-au intrat niste banii din contul Bancpost. Am vorbit cu sotul sa-i roage pe cei de la banca sa trimita pe emailul lui extrasul pe ultima luna…nu l-am primit nici acum…eu nu pot face mai mult decat am facut deoarece nu sunt titulara creditelor. Intre timp am primit un alt plic de la alt executor cu suma primului credit achitat de mine de la Bancpost. Am fost la al doilea executor si l-am rugat sa-mi spuna ce am de platit, i-am aratat chitantele….a facut o copie dupa ele si mi-a spus ca ma va suna imediat ce are un raspuns de la banca…nu m-a sunat nici acesta…suma catre dansul este achitata, l-am rugat sa-mi spuna daca mai am ceva de achitat catre dansul si a spus ca ma va suna…intre timp dansul a pus poprire pe toate conturile. Nu stiu ce pot sa mai fac…cum rezolv aceasta nebunie…vreau sa platesc prostiile sotului meu dar ma lovesc de niste treburi care nu mi se par ok. Ce ma sfatuiti?

 128. Buna seara,soțul meu a avut un credit de nevoi personale de aproximativ 30000 ron de la BT,pe care nu l.a mai putut plati, am avut o casa cumparata cu credit ipotecar 50000 €de la Alpha bank
  Am fost executați siliți de BT iar casa cu ipoteca am pierdut.o la licitație. (S.a vandut cu 18000€)Au procedat legal cei de la BT sa ne execute de un bun ipotecat care era plătit la zi?? Cum a acceptat Alpha banc acest lucru.
  Astept parerea dvs.va Multumesc!

 129. Buna ziua va rog din suflet sa ma ajutati. Ma haituiesc executori de prin 2005 sunt datoriile, pe parinti i-a amenintat multi ani ca le iau obiecte din casa, de aici au aflat ca eu sunt plecat din tara, numerele mele de telefon s.a.m.d . Cert este ca datoriile sunt create de fosta mea sotie fara stirea mea in perioada casatoriei, credite Euroline si alte destea cu buletinulEa a plecat in strainatate si bej ma fugaresc pe mine. Am fost poprit pe unde m-au gasit. Problema este ca am cerut lamuriri ce am luat pe banii aia, nu a vrut sa mi se spuna. Cu un executor am intelegere de plata scrisa, aici platesc lunar 300 lei pana la stingerea a 4700 lei Un alt executor de la 3000 lei datoria initiala a ajuns la 16000 lei nu am idee de unde…Iar acum ma suna Eos KSI si spune ca mai am doua datorii una de 2000 si una de aproape 1100 lei am cerut detalii nu mi se da, in schimb primesc amenintari zilnic. Ce sa fac ca nu mai stiu. Am strans datorii de 25000 lei iar eu stau cu chirie cu un copil mic de 3 ani si inca unul pe drum. Va multumesc anticipat.

 130. Domnule Avocat
  Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste Ridicarea/Sistarea propririi.Am fost executat silit de catre ULTIMO PORTFOLIU INVESTMENT prin executorul judecatoresc Azoitei Neculai- Bacau.La unitatea unde lucrez domnia sa a trimis adresa pentru sistarea propririi,dar eu avand un imprumut bancar la BRD,susnumitul tine in continuare contul blocat desi am facut cunoscut atat telefonic,email,adresa cu raspuns platit ca este un cont de imprumut ,nu doreste ridicarea propririi,in cont sunt banii pe care banca nu poate sa sii ridice. Cat timp ar mai trebui sa astept ca domnia sa sa ridice poprirea pe contul respectiv cat si pentru celalalte conturi pe care le am? Ce trebuie sa fac si cui sa ma mai adresez ?.Am facut inscrisuri si catre doamna Avocat Stefania Evelina Minulescu care a dispus ridicarea!sistatea propririi ,dar fara rezultat !Domnia sa avandu-l ca reprezentant pe AZOITEI NECULAI .

  • Buna ziua! Am primit hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila cu executare silita in februarie 2017 intrun proces de retrocedare a 2ha de pamant. Nici pana in prezenr,4 septembrie 2022 nu am fost pus in posesie cu acel teren. Am facu numeroase demersuri,la Primarie,OCPIADS,deoarece executorul meu judecatores a depus o singura cerere si atat.
   Va rog mult,spuneti.mi cum sa procez. Cat poate dura o executare silita in cazul meu? Dosarul este complet,terenul este xu planul cadastral facut,aprobat, sunt si aprobari de la ADS BUCURESTI. ..
   S.a.intomit fisa de punere in posesie pe 28.05.2022,dar nu mi s.a inmanat copia. Dosarul e blocat de atunci la OCPI,nu a mai ajuns la PREFECTURA. Nu mai stiu ce sa fac sa imi primesc titlul de proprietate. Merg saptamanal la OCPI,dar degeaba. Se mai poate numi aceasta executare silita? Va nylrumesc cu anticipatie pt.raspuns si cumulta recunostinta.
   Mugur Bumbaru.

 131. Buna ziua!Am doua credite luate in 2007 pe care nu am reusit sa le plătesc.Acum am primit citatie de la BEJ ,una de 2200 lei Iar cealalta de 5200 lei.Eu vreau sa stiu daca plătesc aceste sume sun “curata” , se închid dosarele si nu mai avem treaba cu ei.Sau achit aceste sume BEJ-ului si dupa aceea mai plătesc in continuare băncii?

 132. Buna seara. Am un credit luat cu buletinul in 2007 de la BRD. Am platit vreo cateva luni, dupa care nu am mai avut posibilitatea de a plati deoarece cateva luni nu am mai avut loc de munca. Dupa cateva luni de zile aflu ca la cei de la BRD nu mai am nici o datorie pentru ca ei mi-au transferat creditul la o firma de recuperari credite care se numeste EOS KSI. Intrebarea mea este daca aceasta firma este legala pe teritoriul Romaniei si daca acea firna poate sa indeplineasca atributiuni bancare si sa imi ceara sa le platesc prin intermediul unui executor judecatoresc deoarece eu stiu ca un S.R.L. nu isi poate insusi atributiuni bancare la noi in tara conform constitutiei romane. Daca am un bun comun impreuna cu o persoana, o firma de recuperari creante se poate atinge de acel bun daca este comun? Multumesc.

 133. Buna ziua dl avocat
  În 2008 am avut un credit nevoi personale la Piraeus bank in CHF o perioadă plătind conștiincios ratele lunare pana cand nu am mai putut plati .in 2015 sept mi sa efectuat poprire pe salariu de către firma recuperatoare KRUK
  Am văzut reportajele cu dv si as dori sa va intreb daca as avea câștig de cauză în această situație.? Va multumesc

 134. Buna ziua! Am primit o somatie de executare pentru taierea pomilor fructiferi care se afla in apropierea gardului vecinului. Datele mele personale, mai precis CNP-ul sunt gresite in aceasta somatie. Este valabila in acest caz?

 135. Am si eu o intrebare.Daca din motive personale nu pot face contestatie la executarea silita in termenul legal de 15 zile,mai pot face ceva dupa acest termen?Multumesc anticipat.

 136. Va rog frumos am o intrebare: un apartament executat silit pe care doresc sa il cumpar. Am vazut la avizier ca are 9000 eur datorii la intretinere.

  Cine trebuie sa plateasca acele datorii de 9000 eur? Banca care detine ipoteca de grad 1 pe apartament? Fostul debitor care a devastat apartamentul si a creat aceste datorii neplatindu-si intretinerea niciodata in ultimii 5 ani?

  Sau trebuie sa le platesc eu? Sunt foarte confuza.

  Va multumesc

 137. Domnule avocat, in urma cu 14 ani am luat un credit cu buletinul de la Mediaglaxy prin BCR in valoare de 25 de milioane.Aproape trei ani de zile am tot platit ratele, dar din pacate a fost o perioada in care nu am lucrat si n-am mai putut plati ratele.Cred ca dupa 4 ani de la ultima plata am primit un telefon de la Kruk care ma tot amenintau ca daca nu platesc ma trimit in judecata silita.Mi-au tot spus ca le datorez cu tot cu dobanzi in jur de 27 de milioane si ca eu m-am angajat cu semnatura mea sa le platesc.Pana sa fiu contactat de Kruk eu nu am primit nicio notificare, nicio scrisoare in care sa mi se spuna ca cei de la BCR le-au vandut creanta.Eu de ani buni sunt plecat din tara si n-am putut sa ma ocup de problema asta, din ce-mi aduc aminte am tot primit scrisori in care ba eram executat silit, ba eram scos,etc.In urma cu vreo 3 ani,undeva prin 2017 cred, mi-au pus si proprire pe singurul cont deschis la BRD si in care nu am depus niciun ban vreodata.Cum as putea scapa de aceasta problema?Va multumesc!

 138. Buna ziua si eu am luat un credit de nevoi personale în 2007 în valoare de 18000 lei am plati in jur de un an de zile rata de 470 lei am rămas fără servici neavând de unde sa mai plătesc am rămas cu rata neplătită si nu am plătit de atunci acum sunt execut silit pt suma 50027 cu oprire pe salariu din mai 2019 cu suma de 787 de lei e normal sa ceara o sumă de înapoiat de 50027 lei as putea sa fac ceva sa plătesc doar suma datorată?

 139. Buna ziua ! Am si eu o problema cu executorul .Nu pot sa iau legatura cu Domnul executor sa imi trasmita si mie cit mai am de plata si ce valoare a fost am fost la el de nenumarate ori in ce 7 ani evita de fiecare data sa imi trasmita cit mai am de dat sau cum sa ajuns la acea suma fabuloasa.Platesc din 2014 am oprire pe salariu suma care am dat-o pina acum este dubla fata de ce am luat eu credit Tot ce stiu ca bani se duc in contul executorului.Ultima data cind am fos la ei cu extrasul de cont cu ce am dat eu sa confruntam cu ce a primit el un angajat din birou mi le luat cu forta. Asta sa intimplat in 2018 .
  Ma poate ajuta cineva . Sint foarte multe nereguli si notificari de executare cu sume diferit .Eu am fost corect cu ei si am platit dar cit sa mai platesc . Va rog daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat sau cum sa procedez Va multumesc

 140. Este normal ca,banca Transilvania sa refuze eliberarea unui card de salariu, pentru ca am fost in biroul de credit ?
  Acum am poprire pe salariu de la executor dar, creditul nu l.am avut la aceasta banca. Nu am avut și nu am vreun fel de cont la Transilvania ,sunt blocată in sistemul acestei bănci și, nu vor ,sub nici o formă ,sa.mi elibereze un card de salariu( firma la care lucrez nu accepta card de la alta banca).

 141. Domnule avocat ma munesc pirvu mihai eu am facut un imprumut la Cetelem acum BNP Paribas pe numele tatalui meu si nu am platit cum pot sa fac sa iau pe numele meu ca executorul nu vrea

 142. Buna ziua. Am o retinere pe salariu pusa de banca Raiffeisen pentru intarzieri desi am platit o suma de 200 de lei lunar. A adevarat ca am avut intarzieri anul trecut insa am inceput sa depun constat de la inceputul anului. Consider ca este umilitor sa sun un agent Raiffeisen sa pot sa imi ridic salariul meu muncit dupa o luna. Si cand sun sa mi se spuna sa astept sa vb cu agentul de dosar, de ce trebuie sa fiu umilit?

 143. Buna ziua ! Asi vrea sa chem in judecata DITL Sector 5, pentru ca instanta : 1. sa admita exceptia prescriptiei dreptului de a mai solicita plata sumelor datorate cu titlu de impozit pe mijloace de transport pentru trei autoturisme (persoana fizica) care nu mai sunt puse in circulatie din 2002 (doua din ele) si au fost abandonate in strada + al treilea autoturism dezmembrat in anul 2009 (cu documente care atesta acest lucru) 2. sa constate ca titlul de executarec emis de DITL in anul 2016 este abuziv si ilegal deoarece in anul 2009 +2016 + 2018 +2019 + 2020 am solicitat sa se constate ca nu mai detin niciun autoturism pt. care sa datorez impozite si taxe, in acest sens anexand la plangerile susmentionate dovada dezmembrarii unuia dintre cele 3 autoturisme in 2009, si declaratie hologafa pe proprie raspundere ca celelalte doua autoturisme nu mai exista si nu mai circula pe drumurile publice din 2002, asa cum reiese si din talon conform ultimei revizii tehnice ITP, + declaratie notariala din anul 2018 in care declar situatia celor 3 autoturisme. *** Va rog sa imi comunicati daca am ceva sanse de castig in instanta si daca suntei dispus sa ma ajutati sa ma reprezentati intr-un eventual proces cu DITL. MULTUMESC ! (pot fi contactat la telefon 0785 670 640)

 144. buna ziua
  am un credit din ianuarie 2016, ultima rata fiind platita in februarie 2017.creditul a fost preluat de eos ksi la care am patit pana in octombrie 2019 si acum sunt executat. de cand se prescrie o datorie, de la ultima plata la banca sau la recuperator ?

 145. Buna ziua, as avea nevoie de niste nelamuriri. Baiatul meu a avut o relatie cam de 1 an cu o domnisoara mai in varsta cu 15 ani (27 si 42 de ani), In timpul aceasta a cumparat din banii lui economisiti, un teren in afara localitatii in padure, si a construit o casuta de vacanta, cu ajutorul nostru. El in timpul aceasta a si lucrat la ea ca ajutor de contabil fara sa fie angajat cu carte de munca. Relatia lor s-a terminat de mai mult de 2 ani, intre timp baiatul s-a mutat impreuna cu prietena lui si au o fetita de 1 an si 2 luni. Domnisoara a dat in judecata ca vrea 20.000 de euro pracum ca ea a cumparat totul de acolo. Terenul cu casa asa cum este nu valoreaza atat, dar nici nu este adevarat ceea ce pretinde. Totul este pe numele baiatului, el plateste si impozitele. Este adevarat ca si ea a dat ceva bani, dar a dat ca salariu. Avocatul baiatului meu a sfatuit sa transcrie totul pe numele fetitei. Oare este bine sa transcrie sau ce sfatuiti?
  Multumesc
  Cu stima Mihalache Ibolya tel. 0742-029410

 146. Buna ziua, problema mea este ca executorul judecatoresc nu incheie executarea silita. Mentionez ca executarea a inceput in 2017. Din acest motiv doresc sa reziliez contractul cu acesta si sa apelez la un alt executor. Va rog sa- mi spuneti cum procedez? VA MULTUMESC.

 147. Buna seara. Va prezint situatia mea. Am apelat la un executor prin intermediul avocatului meu pentru o datorie a unei banci fata de mine. Am primit suma la care aveam dreptul prin executor. Dupa un timp am primit citatie ca am dosar de contestare a executarii pe motiv ca sumele luate de avocat si executor sunt prea mari. Eu nu am avut nici o informare in acest sens. In urma procesului prin doua instante s-a stabilit intoarcerea executarii cu reducerea sumelor stabilite ca si comisioane de catre avocat si executor. Diferenta luata in plus de catre cei doi plus cheltuielile de judecata au ramas in sarcina mea. Avocatul mi-a dat suma stabilita de instanta sa o restituie dar executorul nu vrea sa faca acest lucru din diverse motive (ca nu rezulta din hotarare cu toate ca scrie clar cat trebuie sa restituie, si ca el a dat statului 50% din suma si nu o mai poate recupera). Ma abtin de la alte comentarii. Vreau sa stiu daca exista o posibilitate amiabila sa rezolv aceasta speta sau sa ma adresez si eu justitiei?
  Multumesc anticipat,

 148. Buna ziua,
  Multumesc pentru raspuns. Aceasta varianta as fi vrut sa fie ultima. Ma gandeam intai la o rezolvare amiabila (pentru asta am facut si o sesizare la CEJB). Apoi o incercare de executare in baza hotararii judecatoresti care este totusi un titlu executor si abia mai tarziu la un nou proces. Pe mine ma deranjeaza ca o asemenea situatie nu este prevazuta in nici o lege juridica. Si am citit de multe situatii identice.

 149. Buna ziua,
  va rog sa-mi dati un sfat privind urmatoarea speta, sunt unchiul a trei copii, 2 mai mici de 18 ani unul peste, dar inca la liceu, benficiari ai alocatiei de orfani de pe urma tatalui, fostul meu cumnat, cu o mama careia nu-i prea place munca si nici seriozitatea, in sfarsit prin alianta ruda cu mine.
  Speta este o executare silita, urmare a unei hotarari judecatoresti pe numele mamei, fara cale de atac din 20.11.2019, prin care se da liber la executarea silita a ei pentru recuperarea sumei de bani, provenita din neplata intretinerii, in valoare de 19986 lei + 950 cheltuieli de judecata, bani ceruti de Asociatia de Proprietari de la blocul unde locuiesc ei si detin un apartament de 2 camere, in devalmasie, in urma decesului tatalui nu s-au facut actele de succesiune pentru impartirea unicul bun al carui proprietari in acte erau parintii copiilor, tatal lor, cel decedat si mama copiilor, in viata.
  Rugamintea mea este sa-mi spuneti ce as putea eu sa fac ca acesti copii sa nu ajunga in strada, prin executarea bunului imobil, singurul bun pe care-l au impreuna cu parata, mama lor.
  Multumesc

 150. Bună ziua.
     Suntem noii conducători ai unei Asociații de Proprietari (președinte și membri ai Comitetului Executiv) și am preluat Asociația cu mari probleme juridice și financiar-contabile, această așa-zisă persoană juridică ne-având niciun sediu social și nici un domiciliu fiscal legal (sediul nu poate fi decât cel precizat în Codul Civil, articolele 227, 229, 231, inclusiv art. 18, 20, 22, 23, 200-207 din Codul Civil, dar și în Legea nr. 196/2018, la articolul 19).
     Vrem să executăm silit câțiva proprietari restanțieri din cadrul Asociației de Proprietari în care activăm (are în alcătuire 12 blocuri-Condominii și aproape … 500 de proprietari), numai că această Asociație de Proprietari nu se identifică cu niciun sediu legal (să fie real, actual și înscris în Registrele Publice aflate la Judecătorie – SEDIUL ÎNSCRIS ÎN REGISTRUL PUBLIC AL ASOCIAȚIILOR AFLAT LA GREFA JUDECĂTORIEI ESTE EXPIRAT DIN 2011, FIIND TOTAL DIFERIT FAȚĂ DE CEL ACTUAL, CARE ESTE DECLARAT ÎN FALS), iar Actele Constitutive sunt aceleași din 1998, de la înființarea Asociației de Proprietari – în prezent, în Registrul Public al Asociațiilor de la Judecătorie figurează ca membri proprietari asociați, foști proprietari care ori au decedat, ori și-au vândut proprietățile, pierzându-și calitățile de proprietari și de membri ai Asociației noastre.   VĂ RUGĂM SĂ NE SPUNEȚI, CUNOSCÂND EXPERIENȚA DVS., DACĂ ÎN CAZUL UNOR DOSARE DE EXECUTARE SILITĂ PE CARE LE VOM INIȚIA ÎMPOTRIVA UNOR PROPRIETARI DATORNICI, VOM AVEA SORȚI DE IZBÂNDĂ, ȘTIIND CĂ NU AVEM NICIUN SEDIU DECLARAT LEGAL ÎN REGISTRUL PUBLIC DE LA JUDECĂTORIA LOCALĂ, IAR STATUTUL ȘI ACORDUL DE ASOCIERE NU AU MAI FOST MODIFICATE DIN … 1998, DE LA ÎNFIINȚAREA ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI ÎN CARE ACTIVĂM.   Am aflat că și Băncile sunt obligate de către B.N.R. și de către Uniunea Europeană să ceară actualizarea Actelor Constitutive de la Asociațiile de Proprietari, în caz contrar vor suspenda sau vor bloca contul bancar, ceea este foarte grav, având în vedere că este o Asociație „mamut”, cu aproape 500 de proprietari.
     Băncile sunt obligate să someze persoanele juridice să respecte Legea nr. 129 din 11.07.2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului. ● DETALII: https://bnr.ro/apage-Mobile.aspx?pid=404&actId=330755   * B.C.R. cere în mod IMPERATIV ca orice client persoană juridică să-și fi actualizat datele privitoare la Actele Constitutive pentru a nu se bloca contul bancar de la B.C.R. (noi suntem obligați să actualizăm Statutul și mai ales Acordul de Asociere al Asociației de Proprietari), numai că pe timpul Pandemiei este aproape imposibil să se poată convoca o Adunare Generală pentru toți cei aproape 500 de proprietari contul bancar putând fi blocat pe o perioadă mai mare de timp.
       Cunoscând aceste probleme juridice privind Asociația noastră „mamut”, ne puteți sfătui dacă și în ce mod legal putem executa silit mai mulți proprietari restanțieri, știind că este aproape imposibil că convocăm aproape … 500 de proprietari, știind și faptul că suntem în Starea de Alertă privind Pandemia cu Corona-Virus ȘI NU PUTEM CONVOCA NICI O ADUNARE GENERALĂ CONFORM LEGII NR. 196/2018, ARTICOLELE 46-49 ȘI 53 ?

 151. Buna ziua.In cazul infiintarii unei asociatii (ong) pentru contractul de inchiriere/contract de comodat este necesara extras de carte funciara de informare?

 152. Buna ziua!
  Am deschis un card credit la Bank Post in 2008 cu suma de 7000 lei.
  Dupa o anumita perioada de timp am intrat in imposibilitate de plata.
  In 2011 mi-au facut executare silita(suma aproximativa de plata 10000lei) si mi-au pus poprire pe salariu;si pana la finele lui 2014 li s-au virat sumele din popriri.
  In 2015 contractul meu de munca a incetat;pana in acest moment fusese achtata putin peste jumatate din suma ceruta in urma executarii din 2011.
  In 2016 creanta mea este preluata de Kruk.
  In 2021 imi fac executare silita,instiintandu-ma ca,cu tot cu taxele de executare le datorez ~59000 lei.
  Imediat am depus contestatie la executare.
  La scurt timp am primit instiintare la dimiciliu ca mi-au pus sechestru pe autoturism. Ce trebuie facup mai departe pt a nu-mi pierde autoturismul?!?

 153. INCUVINTAREA EXECUTARII SILITE PTR O SUMA SI INTOCMIREA DOC>DE EXECUTARE PTR O CU TOTUL ALTA SUMA.DUPA 4 ANI SI 7 LUNI S-A SOLICITAT INDREPTARE EROARE MATERIALA DE LA 6019.52 LEI LA 11947.51 EURO .TIMP IN CARE S-AU FACUT POPRIRI PE SUME DE LA UN TERT PORIT(CASA DE PENSII)INDREPTAREA ERORII MATERIALE S-A FACUT DOAR CA SA FIE SCOS EXECUTORUL JUDECATORESC DE SUB INCIDENTA LEGII PENALE.CE SE POATE FACE?

 154. Problema juridica: O casa de avocatura, ce a reprezentat paratul si a castigat la curtea de apel printr o hotarare judecatoreasca definitiva , plata unor daune materiale si morale ,…. ma notifica la plata unei sume in termen de 15 zile suma de plata cu 5 cifre in ……..euro ,ce este mentionata in hot judec ca fiind a asiguratorului Euroins , asigurator la care eu nu am avut si nici nu am avut polita de asigurare …..pe motiv ca Euroins nu a raspuns! Eu avand polita , la alt asigurator
  Ce este de facut ?
  Daca nu dau curs la notificarea facuta de Casa de avocatura , in termenul de 15 zile , ce se intampla ? Eu nu am avut si nici nu am in prezent polita de asigurare la Euroins …
  Motivul invocat de Casa de avocatura fiind ca Euroins nu le a raspuns favorabil, ei nu respecta o hot judec definitiva ? daca asiguratorul nu vrea sa plateasca cota de 30% mentionata de curtea de apel , trebuie sa o plateasca ceilalti inculpatii ????
  Daca trebuie dat un raspuns , in termen ,rog a fi ajutat in acest sens si in continuare….Daunele morale si materiale ce vor sa le recupereze sunt sume desul de mari , sute de mii de euro !
  astept raspuns si multumesc mult Dumitru

 155. Bună ziua,
  Am 6(sase) executari silite pe pensia mea la limită de vârstă pentru ca am girat la niște Car-uri din Târgoviște persoane care nu si-au achitat împrumuturile.
  Mai sunt si alti giranti care plătesc cu mine pentru dosarele de executare respective dar sumele pentru care se fac reținerile începând cu anul 2019 in loc sa scadă cresc.
  Este legală această situație?
  Este vorba de Biroul Executorilor Judecătorești Deaconescu Adrian și Deaconescu Marius Ionuț.
  As dori sa iau legatura cu dvs. pentru această situație.
  Vă mulțumesc anticipat.
  Telefon .

 156. am avut credit de 19000 lei scos de la BCR in 2009 , in 13.10.2021 mi au pus poprire pe conturi , azi 19.10.2021 mi au ajuns foile , somatii etc… in 2017 mi am luat credit ptr prima casa cu care sunt la zi si voi fi in continuare…s-ar putea anula sau face ceva in legatura cu primul credit ( ajuns la Kruk acum Investcapital Ltd) multumesc frumos

 157. Buna ziua,

  In cazul unei executari pornita sub toate formele, pentru pare prin plati voluntare/popriri s-a ajuns sub pragul de 10000 lei, bej este obligat sa faca suspendarea executarii imobiliare sau terminarea acesteia? Ramanand in vigoare poprirea pe salariu pana la recuperarea intregii sume? De asemenea, daca este pusa poprire pe salariu, platind lunar angajatorul cota parte din salariu, contul personal nu poate fi deblocat? Multumesc.

 158. buna ziua.
  Este legal sa se opreasca propire si garantului daca i se opreste titularului de credit.

 159. Am primit o hartie in 12.07.2022: Referitor la dosar executional de la SC Invest capital prin Krug Romania.
  Imi dau 3 optiune de plata valabile pana in septembrie
  50% – 4550 lei
  25% reducere – 18 luni de plate – 6824 lei
  48 de luni – – 190 lei
  Toate fara cheltuieli de executare.

  Am luat un imprumut de nevoi personale de la ING in 2007 si nu am reusit sa platesc decat 10500 lei.

  Ce ma sfatuiti? Multumesc

  PS. Mai am un credit de 50.000 lei cu executare silita cu un alt executor.

 160. Avem de platit o sulta, care in hotararea judecatoreasca de iesire din indiviziune nu are un termen de plata.
  Suntem (eu si sotia) de acord cu plata acesteia dar pensionari fiind avem nevoie de timp sa mai stangem ceva bani.

  Intrebare: care este termenul maxim acceptat de plata pentru a evita executarea silita ?

 161. se poate executa silit un imobil daca, in urma executarii silite pe venituri, se achita debitul in rate de 1/3 din salariu?

  • Bună seara,

   Va rog frumos sa ma ajutați intr-o problema pe care am intampinat-o acum doua zile.
   Dorind sa-mi înscriu mașina pe noua adresa am fost înștiințat ca nu se poate deoarece are sechestru pus pe ea.
   Am fost trimis la politia rutiera pentru a afla motivul sechestrului.
   Acolo mi s-a comunicat ca fusese sechestrata în urma unui împrumut neplătit .
   Acel credit fusese făcut în 2017 reușind sa plătesc din el până în 2019.
   Aceasta sechestrare de autoturism nu mi s-a adus la cunoștință.
   Creditul a fost făcut la Unicredit Țiriac în Constanța.
   Iar domnul executor este din Tulcea.
   Iar dosarul meu a fost preluat de firma EOS.
   Creditul nu l-am mai putut achita deoarece a trebuit sa trec print-un divorț și a trebuit sa mă retrag la casa părintească în Oltenița jud.Calarasi.
   Va rog frumos sa ma ajutați în această problemă deoarece acest bun care a fost sechestrat a fost dobândit prin munca și îmi este necesar atât pentru deplasarea mea în orașul Năvodari, pentru a-mi vedea băiatul pe care îl am cât și pentru a-mi câștiga existenta mea și a mamei mele.
   Va mulțumesc.

 162. BUNA ZIUA DOMNULE AVOCAT.
  Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema:Acum cinci ani am incheiat cu BRD sucursala Calarasi un contract DAC pe termen de 5 ani.La contul contract este asociat asociat un card cu termen de valabilitate luna octombrie 2023. Este adevarat ca din neglijenta mea , nu am achitat la timp dobinzile pentru sumele cheltuite.Totusi , in aceasta situatie,banca a solicitat si obtinut, infiintarea popririi asupra drepturilor mele.Nu vreu sa contest aceasta masura deoarece oricum trebuia sa achit sumele respective.Problema apare atunci cind asociatia axecutorilor judecatoresti PAVEL SI MUSAT, desi a inaintat Casei de pensii a judetului PRAHOVA DISPOZITIA DE INFIINTARE A POPRIRII , ma someaza sa ma prezint a doua zi de la primirea somatiei de plata la sediul lor pentru a achita suma stabilita prin hotarirea judecatoreasca.Totodata ma ameninta cu amenda de la 100 la 1000 lei daca nu ma prezind la sediul lor.La virsta mea ( 75 ani) nu imi pot ermite sa ma deplaseza la sediulk lor din Ploiesti ori de cite ori doresc ei.Au infiintat poprirea, nu o contest. ATUNCI CE MAI VOR ? Este legal cu procedeaza ? Va rog dati-mi un sfat. Va multumesc anticipat.

 163. am primit o Somatie de la ANAF sect. 6.
  Recuperarea Cheltuielilor Judiciare avansate de stat de la persoanele rezidente.
  Am fost trimisa la Parchetul de pe langa Judecatoria Sect. 6 sa ni se spuna despre ce este vorba.
  Am facut si 3 cereri la acest Parchet.
  Dar a intrat in GREVA.
  Am rugat ANAF sect. 6 sa imi spuna despre ce Cheltuieli este vorba.
  Nu vor sa spuna. Ma trimit la un avocat.
  Daca se poate, As vrea sa stiu , este Obligat cineva sa imi spuna care sunt acele Cheltuieli Judiciare. Care cheltuieli aveau termen legal de plata 17.11.2021. Pe care eu nu le cunosc.

  Multumesc.

  Marinescu xenia

 164. am fost executata silit de 2 IFN-uri CREDEX IFN si TBI BANK pentru credite in lei si telefoane de la ALTEX , eu nu am facut nici un credit cineva mi’a furat identitatea, dar dupa reclamatiile la politie nu am ajuns la nici un rezultat sa se stie cine este hotul, si apoi un credit de 3500 lei dupa cum mi s’a spus la telefon de TBI BANK, am fost executata cu 10200 lei, nu detin nici o factura , nici un contract de credit doar somatii si hot. de executare silita, cum pot sa ies dibn aceasta nenorocire *?, Va multumesc . Creditele a fost facute in dec.2022 si ian,2023.

 165. Buna ziua si scuze pentru deranj . VREAU SA VA PREZINT SITUATIA UNUI CONTRACT DE CREDIT CU BANCPOST CESIONAT CATRE KRUK SI VAS RUGA SAMI SPUNETI DACA SE MAI POATE FACE CEVA. MENTIONEZ CA DOBANZILE APLICATE DE BANCA SI KRUC SUNT DE 964 LA SUTA LA VALOAREA CREDITULUI VA EXPUN MAI JOS SITUATIA EXACTA
  F. lnformatii referitoare la dosarul cu numar de referinta interna PBNC/1/160310
  Debitul aferent dosarului cu referinta interna PBNC/1/160310 provine din nerespectarea contractului de card de credit cu nr. 377757208213025, incheiat cu Bancpost S.A..
  La data cesiunii, 16.08.2016, debitul restant era in valoare de 84.016,26 lei.
  Pana la data prezentei, a fast recuperata de catre actualul creditor suma de 3.004,00 lei, dupa cum urmeaza:
  Data platii Suma achitata Oen Stadiu dosar
  26.04.2017 352,40 Executare silita
  26.04.2017 352,40 Executare silita
  26.04.2017 352,40 Executare silita
  26.04.2017 352,40 Executare silita
  26.04.2017 352,40 Executare silita
  19.07.2017 106,00 Executare silita
  19.07.2017 106,00 Executare silita
  19.07.2017 106,00 Executare silita
  19.07.2017 132,00 Executare silita
  19.07.2017 396,00 Executare silita
  19.07.2017 396,00 Executare silita
  La data prezentei, debitul restant ce nu se mai actualizeaza cu dobanda, este in valoare de 81.093,18 lei, fiind campus din:
  8.410,77 lei Debit principal
  38.123,72 lei Comisioane bancare
  80,92 lei Dobanda calculata ulterior cesiunii
  34.477,77 lei Dobanda calculata anterior cesiunii
  81.093,18 lei DEBIT TOTAL
  Debitul restant se recupereaza prin procedura de executare silita, m cadrul dosarului de executare silita nr. 1284/2012, instrumentat de catre SCPEJ Goslan si Stinga.
  Mentionam faptul ca, actiunile creditorilor actuali pentru recuperarea debitelor restante respecta dispozitiile contractuale si legale, iar procedura de colectare va continua pana la recuperarea integrala a debitelor
  PRECIZEZ CA PANA LA ACEASTA DATA AU FOST FACUTE PLATI CATRE KRIC IN VALOARE DE 13 617,43RON PRIN RETINERE DIN PENSIE
  IN SPERANTA CA IMI VETI DA O VESTE BUNA VA MULTUMESC ANTICIPAT.

 166. Nu am achitat creditul luat în 2019 că am rămas fără loc de muncă, acum mi sa pus poprire pe salariu,vreau sa pot face alt credit sapot achita,ce pot face?mulțumesc

 167. As vrea și eu sa trec copii pe numele soțului care sunt căsătorită am doi copii cu el și doi am cu fostul dar fostul nu e trecut ca tata cum as putea sa procedez sai trec pe numele soțului care sunt căsătorită

 168. Buna ziua,

  Mama mea a girat pentru o persoana un imprumut din 2015
  la CAR,,a venit acum plic cu executare silita in 2024,
  se poate verifica cumva daca executarea este legala?

 169. Buna ziua, am avut un credit la CREDIUS IFN in suma de 14.900 , nu am achitat 3 luni si acesta a cesionat creanta (33.429 lei , cat aveam de achitat pana la finalul greditului conform graficului, nici decum soldul creditului) catre Finopro IFN S.A care m-a executat silit. Este corect, mai pot face ceva?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.