Poprire Executorie-Infiintarea Popririi Si Contestatia La Executare-Salariu Poprit-Cont Banca Blocat Poprit

Poprire – Termenul Juridic Care Provoaca Temere Oricui Are Un Venit, Salariu Sau Pensie Ori Un Cont In Banca-Poprirele Anaf Si Popririle Bancare

Prin Poprire Executorie se intelge de fapt demersul pe care il face creditorul, bancar, fiscal, persona juridica sau persoana fizica in scopul direct de-asi recupera o suma de bani intr-un mod legal sau mai putin legal.

Scopul prezentei descrieri este a a va putea stabili dvs. daca poprirea executorie instituita, este legala sau este necesar sa mergeti la un avocat specializat in executare silita pentru a putea formula contestatia impotriva popririi.

> Ce este poprirea executorie?

Poprirea executorie este modalitatea prin care conturile unei persoane fizice sau juridice sunt indisponibilizate printr-o adresa denumita, “adresa de infiintare poprire”  si astfel banii aflati in acel cont sunt transferati total sau partial din conturile debitorului, in conturile executorului judecatoresc care a emis adresa de poprire.

> Există vreo diferență între poprire pe salariu, poprire pe cont și executare silită? Cum și când se ia măsura popririi pe salariu?

Da, exista o diferenta si de nume dar si de esenta. Poprirea pe salariu spre exemplu, poate sa opereze pentru un maximul de 1/2 din valoarea salariului, adica chiar daca ai datorii, nu poti sa fii lasat fara nicio sursa de venit.

Poprirea pe cont in schimb, poate sa opereze pana la 1/1 adica integral, in conditiile in care nu se face dovada ca de fapt banii din cont provin din venituri periodice sau sunt destinati unei prestatii speciale(cum ar fi spre exemplu indemnizatie de crestere copil ce nu poate fi poprita).

Executarea silita este procedura generala, poprirea face parte din procedura de executare silita si este o modalitate a executarii silite.

> Cine stabilește valoarea sumei poprite?

Cinic vorbind, debitorul. De ce? Fiindca in functie de cate executari are, se vor popri fie 1/3 din salariu fie 1/2 , salariu (sau pensie).

Evident ca SUMA in sine este stabilita de catre creditor in baza titlului executoriu(spre exemplu contract bancar, imprumut, etc).

Stabilirea sumelor se poate face raportandu-ne la titlul executoriu care are cumprinse in el modalitatile de indexare a sumelor(dobanzi) sau hotarari judecatoresti care pot stabili asemenea modalitati.

> Care este procentul din salariu pe care poate fi pusă o Poprire Executorie , cat poate sa imi ia executorul din cont?

Asa cum am precizat – 1/3 sau 1/2. Daca veti observa in mod corect dispozitiile din condul de procedura civila, acesta vorbeste despre o poprire de pana la 1/2 sau de pana la 1/3, ceea ce ii da dreptul celui executat silit sa formuleze o contestatie la executare impotriva popririi si o poate reduce.

Care sunt pașii pe care instituțiile trebuie să le facă, pentru poprire(ANAF in speta)?

Inainte e orice dosar de executare silita conform normelor de procedura fiscala, intervine decizia de impunere sau din 2018, declaratia unica, care ne transforma in persoane care se auto executa silit.

Daca in termenul indicat in decizia de impunere NU se platesc sumele indicate acolo, sau daca nu se ataca in instanta decizia, la finalul perioadei de 60 de zile , ne putem trezi cu o frumoasa poprire pe cont adica o Poprire Executorie

Ne anunță, cineva, ce datorii avem și că urmează să fie făcută poprirea  sau ne trezim cu banii luați din cont? Putem sa suspendam executarea silita si sa se ridice poprirea?

Teoretic, dar nu si practic de foarte multe ori, asa cum am indicat si mai sus, ar trebui sa primim o decizie de impunere, insa atunci cand deja se trece la executare silita, nu mai primim nimic, ci doar un frumos mesaj de la banca prin care ne anunta ca avem conturile blocate iar in 2-3 zile apare la domiciliu si adresa de poprire. Se numeste element surpriza fiindca spune leguitorul, altfel , debitorii si-ar instraina bunurile.

Este legal ca banii să ne fie luați din cont, fără să fim înștiințați despre o poprire? Ce trebuie să facem noi în momentul în care constatăm că banii ne-au fost luați din cont?

Legal este fiindca reamintesc elementul de surprindere al executarii silite prin poprire. Astfel, daca asistam neputinciosi la executarea silita a conturilor noastre, trebuie sa cunoastem ca nu toate executarile sunt legale.

Legalitatea o dau actele si procedura prin care anaf isi recupereaza banii de la contribuabili.

De fapt “constatam” ca nu mai avem banii in cont, fie prin sms al institutiei bancare, fie prin incunostiintarea adusa de catre angajator ca de luna asta luam mai putin cu pana la 1/2 din salariu sai prin interogarea cardului. In termenul de 15 zile de la acest moment, se poate formula contestatie la executare, la instanta de judecata.

Ce facem dacă ne-a fost blocat contul si suntem executati silit prin poprire? Căutăm explicații la bancă, la ANAF?… Ce facem cu o Poprire Executorie care ne blocheaza toate sumele de bani din cont?

Banca, in relatia cu debitorul, are calitatea de TERT POPRIT, adica banca in baza unui contract are obligatia sa ne elibereze sumele din cont iar prin elementul popritor, transformandu-se in tert poprit, are obligatia sa inainteze sumele de fapt catre ANAF(sau alt creditor).

Astfel, la banca, putem cauta explicatii precum – Cine ne-a pus poprire si pentru ce suma dar putem primi de acolo si adresa de poprire pe care o putem contesta in instanta.

ATENTIE- Banca este OBLIGATA sa va puna la dispozitie o asemenea adresa. Poprire Executorie

Se face poprire pe un singur cont sau pe toate conturile pe care le avem?

Anul trecut acest aspect a fost transat in defavoarea debitorilor, astfel adresa de poprire va opera pe TOATE conturile si inclusiv la angajator.

Când putem vorbi despre un abuz pentru o Poprire Executorie in cazul creantelor ANAF?

Prea multi cazuri pentru a cataloga abuzul savarsit ca intrand in sfera exceptiilor.

De fapt abuzul este  o normalitate – datorii prescrise puse in executare – datorii inexistente puse in executare – datorii cu mai multe cifre decat ar fi fost normal recuperate ilegal de la debitori – somatii incomplete emise catre debitori – lipsa deciziilor de impunere(pentru datoriile ANAF) si poprirea conturilor contribuabililor peste noapte fara sa stie ca au o decizie de impunere si poprirea mai multor conturi, retragerea din mai multe conturi a sumelor de bani si refuzul restituirii excedentului.

 De multe ori, nu păstrăm chitanțele pe perioade foarte lungi de timp, așadar, nu putem dovedi că am plătit o taxă. Ce facem în această situație?  Cât timp trebuie să păstrăm o chitanță?

Termenul de prescriptie, acela ne salveza chiar daca nu avem chitanta. Astfel, recomand ca orice chitanta emisa de catre anaf ce stinge o datorie, sa fie tinuta 6 ani de zile pentru creantele bugetare.

Av.Drd. Cuculis A.

avocat@indrumari-juridice.eu

Puteti solicita o programare cu un avocat specializat in executari silite AICI

Daca treceti printr-o execuare silita, puteti verifica legalitatea actelor de executare si implicit de infiintare a propriri prin completarea formularului de mai jos

83 comments to “Poprire Executorie-Infiintarea Popririi Si Contestatia La Executare-Salariu Poprit-Cont Banca Blocat Poprit”
 1. Buna ziua,
  Este normal ca pentru un imprumut realizat in 2007 si neplatit, sa ti se puna oprire prin executor judecatoresc pe toate conturile bancare, si in acelasi timp pe 1/3 din salariu?
  Multumesc!
  Mentionez ca debitorul este BCR si creanta a fost preluata de KRUK romania.

   • Buna ziua! Unicul cont bancar la Libra bank este cu poprire pe orice fel de numerar. Care sunt pasii pentru o poprire partiala, eventual 1/2 sau 1/3 din salariu. Mentionez ca incep un job si am nevoie de cont bancar pt salariu.

    • Este ilegal sau nu sa se facă opriri die pe contul meu sa pună bursele băiatului la datoria mea fata de bancă

    • Bună ziua!Am luat un credit de la Smaili credit de 600ron dupa ce nu l-am mai putut plăti am de dat1256.Se poate să fie dobânda mai mare decât creditul?

   • Buna ma numesc Varadi Anamaria Gabriela an 2017 am scis niste bani din banca am tot platit un an si ceva pe urma din motive personale nam mai platit ca am ramas farà servici anul trecut mam angajat din nou si vroiam sa platesc la banca dar din pacate miau blocat contul si mam Ales farà avans si din salar foarte putin pur si simplu miau tinut toti banca la servizi nici nu aveam oprire pe salar.va multumesc ma poateajuta cine antrun fel .

  • Bună ziua .dl avocat am popriri care se opresc la unitatea angajatoare în cuantum de 1/2 din salariul net conform adeverinței, și banca mai oprește încă 1/3 din ce întra pe cardul de la banca , spunând ca sunt popriri cu prioritate fiind de la primărie direct pe cont. Consider un abuz oprindu-se aproape trei sferturi din salariu . Ce ma sfătuiți sa fac ???

   • Buna ziua! Am o poprire pe salariu( ca girant) de 1/3 din salariu, acum am fost informata prin sms ca am alta poprire pe o datorie de aproximativ 1800 lei, dar pe toate conturile.Observ ca si-au retras din 1000 lei, o suma de 286 lei plus 50 lei comision administrare plus 20 lei comision plata,etc.Prima de 300 si-au oprit-o integral, ce urmeaza? Imi lasa măcar alocația copiilor? Chiar este legal sa imi blocheze toate conturile astfel incat nici nu pot face transferuri,etc ??

  • Se poate elibera o taxa de cautiune conf.unei hotariri definitive în perioada cind pe.rolul instantei se afla o contestație de dare in plata?

   • Buna ziua..am avut o proprire pe cont ..mi s a oprit lunar 1 treime din indemnizatia pe care o primeam.insa de o luna nu mai am proprire.Am sunat la banca mi s a transmis ca executorul a sistat proprirea.Specific ca mai aveam in jur de 1000 lei datorie(ma rog dobanzile puse de ei).si nu mai incasez decat alocatiile celor mici.Ce inseamna aceasta sistare a propririi?Multumesc.Astept raspuns.

  • daca luam indemnizatie de somaj din alta tara pe alt cont bancar si banca din romania afla nr de identificare fiscala din tara de unde am lucrat se poate face proprire pe cont

 2. buza ziua, daca am poprire executorie pe toate conturile si nu am primit nici o somatie si nici banca nu are nimic ce fac ?stiu ca nu am datorii si nu imi este clar de unde am suma de plata, nu am alte venituri decat pensia si alocatia de handicap iar anaf spune ca am regularizare din venituri, multumesc mult pentru ajutor

  • Bună ziua, am doua popriri pe 2 conturi bancare diferite, pentru 2 credite la ifn uri care nu le-am mai putut plăti, în afara de popriri pe conturi, se mai poate întâmpla și altceva? Menționez ca nu am nimic pe numele meu, doar părinți au un apartament proprietatea lor, se poate lega de el? Va mulțumesc și aștept un răspuns

  • Buna ziua. După cât timp se prescrie o poprire. Astăzi am fost anunțat de angajator că mi s-a înființat o adresă de poprire pt un descoperit de cont mai vechi. Pt acest descoperit mi s-a mai făcut o poprire in noiembrie 2014 pe care nu am achitat-o. La noul angajator lucrez de 1 an de zile. Nu ar fi trebuit să se prescrie? Mulțumesc.

    • Est normal dac am contract de munca 2019-2024 sa nu mi sa pună poprire pe salariu atiti ani??3000sum credi3000 Lasuma de12.015lei 2024 ma-u găști.bc.executor n-au vina ?numai debitorul pot demonstra cu dovada I T M.Multunesc

   • Buna! Am și eu o problemă ‘ Am luat un credit de 1500 de le de la provident an 2014 am plătit câteva rate dupa care m am despărțit de soțul am rămas singură cu trei copii și nu am mai plătit acum m am trezit cu o propriile pe salar deși m am reangajat pe 17 martie ‘dupa concediul de creștere copil și am lucrat 4 zile miau tras din banii’mentionez ca am întrebat la banca cine mia pus proprire mi sa zis că o firmă de recuperare ma dat la un executor dar nu stiu să îmi spună cine ce ‘vroiam sa stiu deoarece mai am un card de cumpărături de la BCR și nu știu cine îmi ia banii???

    • Buna ziua,este normal ca dupa ce se pune o poptire,iqr acesta este achitata, sa se ridice de catre executor acea poprire,iar dupa o luna sa se puna din nou poprire pe jumatate din suma achitata? Pe langa faptul ca nu mi se da nici un fel de informatie despre dosar. Multumesc!

      • Bună ziua.sunt girant la un c.a.r ,făcut de fosta soția,cât am fost împreună am platit o parte din credit.dupa ce am divortat fosta sotie nu a mai plătit.am primit înștiințare de propire salariu la societatea unde lucrez. administratorul are dreptul să refuze propirea?precizez că celuilalt girant nu i s a pus propire.multumrsc

 3. Buna ziua,

  Doresc sa ma angajez,drept pentru care mi am deschis un cont bancar in BT acum o luna.
  In 2007 am facut niste credite cu buletinul la Cetelem prin magazin..pentru electrocasnice..o parte au fost platite …altele au ramas descoperite..ptr ca in 2009 am devenit somer..
  Am tot primit somatii si executari silite..neavand nimic pe numele meu..
  Pana in mom de fata cand m am trezit cu instiintare poprire pe cont laBT desi inainte de a face contul nu exista asa zisa poprire..
  Adresa de poprire de la banca ma va ajuta cumva??
  Sunt datorii prescrise care tot reapar la executori..si la cateva luni tot primesc instiintari cu diverse sume pompoase,de la acesti EOS KSI..

  Ce pot sa fac??

   • Buna seara asi dori sa va intreb ceva eu am poprire pe salariu 33%iar pe bonusul la fel in total mi se opreste 850 de lei pe luna .Sotul meu mi.a trimis 1100 de lei prin acest card pe care am poprire si cei care imi fac poprirea mi iau luat pe toti fara sa imi opresca din nou 33 % din iei si mi sa spus ca asa trebuie luati toti fara sa imi faca poprire pe ei este corect sa imi faca asa ceva multumesc !

 4. BUNA ZIUA! CUM SE PROCEDEAZA CAND AM PRIMIT O ADRESA DE POPRIRE PENTRU UN ANGAJAT, DAR ACESTA A DEPUS CONTESTATIE ?
  II POT LUA IN CALCUL CONTESTATIA LUI ? SAU O SA PRIMESC UN RASPUNS REFERITOR ..
  A SPUS CA NU ESTE DE ACORD CU POPRIREA SI ARE DREPTUL LA SALARIU DACA ARE ACEASTA CONTESTATIE…….

 5. Buna! Am și eu o problemă ‘ Am luat un credit de 1500 de le de la provident an 2014 am plătit câteva rate dupa care m am despărțit de soțul am rămas singură cu trei copii și nu am mai plătit acum m am trezit cu o propriile pe salar deși m am reangajat pe 17 martie ‘dupa concediul de creștere copil și am lucrat 4 zile miau tras din banii’mentionez ca am întrebat la banca cine mia pus proprire mi sa zis că o firmă de recuperare ma dat la un executor dar nu stiu să îmi spună cine ce ‘vroiam sa stiu deoarece mai am un card de cumpărături de la BCR și nu știu cine îmi ia banii???

 6. Buna seara asi dori sa va intreb ceva eu am poprire pe salariu 33%iar pe bonusul la fel in total mi se opreste 850 de lei pe luna .Sotul meu mi.a trimis 1100 de lei prin acest card pe care am poprire si cei care imi fac poprirea mi iau luat pe toti fara sa imi opresca din nou 33 % din iei si mi sa spus ca asa trebuie luati toti fara sa imi faca poprire pe ei este corect sa imi faca asa ceva multumesc !

 7. Am luat în anul 2006 un credit de la provident de 10 milioane.Am plătit timp de 4 săptămîni rate și datorită unei oferte de muncă în altă țară am plecat.Am ajuns în imposibilitatea din 2006 să nu mai pot plății ratele deloc.Acum în anul 2020 am avut 1 card la BRD de unde mi să pus privire pe banii care îi începusem de la locul de muncă.Am mai făcut un card la altă bancă la Unicredit și de pe data de 1 august mi sa pus apropriere pe cont tot pentru banii de la provident.Suma luată de la provident în 2006 a fost de 10 milioane vechi și acuma în 2020 suma datorată de mine pentru ei este de 2600 lei noi.
  Aș doŕii să știu dacă datoria s-a prescris s-au dacă sa poate face care-i contestație.
  Vă mulțumesc

  • Buna ziua.Am primit o solicitazie di poprire pe contul romanesc care Este deja blocat si va fi confiscat di finanza italiana cum pot Platì suma ?precizez ca nu locuiesc in Romania si nu am posibilitate sa controlez posta.Pot plati din cont italian?.Multumesc

 8. Am avut un card nu l-am putut achita pana anul acesta cand am lucrat cu un zis ,,contract,,mi sa oprit suma datorată executorilor dar nu sa plătit către executorii si patronul numi da bani ce sa fc ca nu mai stiu

 9. ln urma unei inspectii fiscale la un SRL cu 7 administratori sau calculat creante fiscale care au fost contestate la ANAf si sunt pe rol de solutionare la tribunal
  in urma controlului s-a deschis proceduri de angajare a raspunderii solidare care au fost contestate la ANAF.,.
  AM PRMIT SOMATIE,TITLU EXECUTORIU,decizia de respingere ca neintemeiata a contestatiei formulata de mine si in aceeasi zi adresa de instiintare popririi .
  Pot sa solicit anularea, suspendarea popririi,pana la solutionarea dosarului care are ca obiect -contestatie act administrativ fiscal fiind pe rol la tribunal

 10. În urma cu un an de zile am făcut un credit pentru un televizor de la Flanco. Menționez că nu am plătit nici o rată la iei pentru ca nu mai găsesc actele și nici contul bancar unde trebuia să virez banii. Acum am primit printr-o notificare de la aplicația cardului ca am contul blocat și am proprie executorie de 3.344 lei. Mi-se oprește toți banii odată sau îmi oprește în fiecare lună o sumă de bani. Aștept un răspuns va rog frumos

 11. Buna am avut un card de cumpărături in valoare de 2000 lei pe care nu l-am plătit.acum mi-a venit proprire de la executor judecătoresc pe salariu.pot sa mi oprească tot salariul?

 12. Buna seara, o decizie judecătorească, executare, valoare stabilită de instanță 50.000lei in 2016,după 5ani de plată poprire aflu de la executor că am de plata 35.000lei,menționez că suma de 50.000 este achitata către executor,se poate face dovada platii (op).
  Decizia instanței,50.000lei ,este purtătoare de penalitate?
  Mulțumesc anticipat!

 13. Am luat un credit ipotecar in 2008, nu am mai putut plati si din 2011 s-au pus popriri pe salariul meu si al fostului sot. Am pierdut apartamentul, a fost vandut in 2015 si la acest moment inca avem popriri eu pe salariu si fostul sot pe pensie. Cum putem scapa?

 14. Bună, Sergiu mă numesc si as dorii să stiu daca se poate reduce o poprire pe salar de la cota 1/2 la 1/4 sau 1/5 si care ar fi procedurile? Si urmatoarea intrebare este: am primit plicul respectiv cu înființarea popririi pe salar aproximativ in data de 20.10.2022 , si angajatorul meu plătește salariul odată pe lună in data de 30 a fiecarei luni. Este normal ca să mi se retina 1/2 din salar pe intreaga luna? Daca eu din 20 până in 30 am lucrat doar câteva zile??

 15. Buna ziua am și ieu o întrebare am o oprire pe salar îmi trage de citeva luni bune prin august ar trebui sa gat și acuma am primit acsa o executare silita că îmi ia mașina ie normal ce ar trebui sa fac mulțumesc

 16. Bună ziua. Iertare dl.AVOCAT…DAR tot spuneți SA EXISTE CONTESTATIE DEPUSA LA EXEC.POPRIRI. NU poți trai (singur cu doi copii) din ce rămâne din salariu oprit 1/2 !!!!! De ANUL TRECUT SUNT LA JUDECATOR CU CONTESTATIILE PE ROLUL TRIBUNALULUI….SI… ACELASI EX.MINCINOS ARE ,,dreptate” EU la 65 ani ma trezesc CA NU-MI POT INTRETINE FAMILIA DIN CE MUNCESC CINSTIT !!!!!???? AM TERMEN ACUM pt .18 mai…..?????? Ce sa fac…ACESTA ESTE SISTEMUL ROMANESC !!!!! DIN 2005-2007 . TOATE PRESCRISE DE …CATE ORI PANA ACTUAL 2023…????? Asa ca mai BINE cum am spus și la JUDECATOR…MA DUC PE STRADA DAU IN CAP,FUR , FAC CEVA RAU….CA LA PUSCARIE AM TREI MESE PE ZI+CAZARE+IES REPEDE LA VARSTA MEA….FAC IAR CEVA RAU și tot asa….

 17. Este legal ca in urma unei popriri să îmi oprească angajatorul 1/3 din salar , și din restul de 2/3 ce imi intra pe card să îmi oprească banca încă o dată 1/3 ?

 18. Este legal ca in urma unei popriri să îmi oprească angajatorul 1/3 din salar , și din restul de 2/3 ce imi intra pe card să îmi oprească banca încă o dată 1/3 ?

 19. daca luam indemnizatie de somaj din alta tara pe alt cont bancar si banca din romania afla nr de identificare fiscala din tara de unde am lucrat se poate face proprire pe cont

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.