Executat Silit Prin Poprire Pe Conturi? Cum Puteti Suspenda Si Apoi Anula Poprirea

Am o poprire pe cont – Poprirea pe cont poate fi contestata in instanta – Debitor Executat Silit Prin Poprire Pe Conturi

Am o poprire pe cont – Aflati Ce Drepturi Aveti Atunci Cand Banca Sau Recuperatorul De Creante Pune Poprire Pe Conturi Sau La Angajator.

Nu putini sunt cei care sunt executati silit prin poprire pe conturi sau chiar la angajator si de cele mai multe ori prin ambele forme iar atunci executarea silita este ilegala.

Poprirea pe cont este una dintre modalitatile prin care recuperatorii de creante, desi ilegali, se folosesc de un serviciu de utilitate publica pentru a recupera sume de bani de la deibitorii cedati de catre bani , acestor recuperatori.

Practic, desi se poate constanta ulterior ca a fost ilegala poprirea pe cont, acest lucru nu ii impiedica sa inceapa o procedura de executare silita si asa cum am mai precizat si in trecut, daca am o poprire pe cont, singura varianta pe care o am la indemna, este sa merg in instanta sa formulez o contestatie la executare silita si apoi sa invoc acolo toate motivele de nulitate a executarii silite pe cont.

Ati primit o poprire pe contul de la banca si vreti sa verificati daca este ilegala? Completati formularul de mai jos:

Daca am o poprire pe cont, pot face un imprumut nou la banca?

Implicit dac apare o poprire pe cont sau daca aveti deja o poprire pe cont in desfasurare, aceasta poprire va trimite direct in baza de date a biroului de credit, fapt pentru care doar daca reusim sa va eliminam notarile din biroul de credit, ati mai putea sa accesati un imprumut.

Cerc vicios ati spunel. Sunt in biroul de credit, nu pot lua un imprumut, prin urmare nu pot scapa de execuatrea silita si implicit poprirea pe cont la banca.

Cititi si :

Puteti anula definitiv executarea prin poprire pe cont

Chiar si unele sume de bani trimise prin transfer rapid pot fi poprite insa doar in anumite conditii.

In primul rand atunci cand discutam despre popririle puse de catre recuperatorii de creante pe contul bancar si daca sunteti Executat Silit Prin Poprire pe cont ,  cei care au primit prin cesiune contractele bancare sau mai bine zis creantele ce deriva din contractele bancare , poprirea pe contul de la banca este ilegala fiindca atata vreme cat recuperatorul nu a obtinut o hotarare judecatoreasca separata impotriva dvs. in mainile lui, CONTRACTUL DE CREDIT nu este EXECUTORIU.

Asta face ca intreaga procedura de poprire pe contul bancar sa fie ilegala si astfel ne intoarcem la singura varianta pe care o are un debitor executat silit pe cont, sa formuleze o contestatie la executarea silita deschisa impotriva lui de catre recuperatorii de creante.

Surprizele sunt mari – popririle pe cont anulate de catre instantele de judecata pentru motive precum prescriptia, existenta clauzelor abuzive sau emiterea ilegala a unor acte de executare silita

Trebuie sa stiti ca daca sunteti  Executat Silit Prin Poprire Pe Conturi, incepand cu 2018 ( atentie aici s-a modificat legislatia in materie si a intervenit decizie CJUE cu privire la momentul contestatiei la execuatre silita) si pana in 2021 in prezent, puteti obtine suspendarea executarii silite prin poprire pe cont si astfel , chiar daca sunteti in executare silita pe cont sa sau prin alte forme de executare silita, prin suspendarea executarii silite, creditorul dvs nu va mai putea sa va incaseze sumele de bani din salariu sau alte venituri.

Chiar daca sunteti  executat silit prin poprire pe contul bancar sau prin alta forma de executare silita, cum ar fi imobiliara (vanzarea casei sau apartamentului in procedura executionala), ori prin executarea mobiliara (pe autoturisme spre exemplu), puteti formula contestatie la executare si puteti solicita instantei de judeata sa verifice legalitatea actelor de executare.

In cat timp puteti formula o contestatie la executare daca sunteti executat silit prin poprire pe contul bancar sau chiar poprire la locul de munca ?

Atentie – daca formulati o contestatie in baza unui titlu executoriu tip contract de credit bancar, in opinia noastra puteti formula contestatia la poprire pe conturi pe tot parcrusul executarii silite – termenul de contestatie la executare curge dupa cum indica articolul de mai jos , in alte cazuri –

Cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi.

Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;

Atentie, intodeauna formulati contestatia la executare silita prin avocati specializati in executare silita, codul de procedura civila indica faptul ca intodeauna –

(1) Contestaţiile se fac cu respectarea cerinţelor de formă prevăzute pentru cererile de chemare în judecată.

Nu uitati faptul ca executarile silite pornite de catre firmele de executare silita pot fi ilegale si astfel anulate in instanta.

Ce pot sa invoc in cadrul contestatiei la executare daca sunt executat silit prin poprire pentru a anula poprirea ?

Executarea silita prin poprirea contului bancar poate fi anulata folosind o serie larga de elemente –

a) Au trecut mai multi ani de la momentul ultimei plati catre banca ifn sau creditor in general?

Atunci nu mai aveti obligatia sa platiti si puteti invoca prescriptia dreptului prin contestatia la executare.

b)Aveti o poprire trimisa pe cont de catre executorul judecatoresc care este vadit mai mare decat suma pe care stiati ca o aveti de plata.

Iarasi , acest lucru poate fi un element abuziv al executarii silite sau chiar ilegal, prin care puteti sa anulati executarea silita.

c)Daca poprirea emisa catre banca sau angajator nu contine toate elementele de identificare ale debitorului sau daca la adresa de poprire nu sunt anexate toate actele prevazute sub sanctiunea nulitatii absolute (titlu executoriu).

d) Daca stiti ca dvs ati avut creditul la banca si primiti adresa de poprire pe contul bancar vine din partea unui recuperator, puteti ataca executarea silita pentru necitarea efectiva a dvs. cu privire la aceasta cesiune.

e)Sunt multe elemente ce pot fi contestate si fiecare act de executare are o particularitate aparte, de aceea trebuie sa verificam fiecare act in parte!

Ce se intampla dupa ce se admite contestatia la executare ? Se poate ridica poprirea de pe contul bancar ?

Legea arta clar ca – dacă admite contestaţia la executare, instanţa, ţinând seama de obiectul acesteia, după caz, va îndrepta ori anula actul de executare contestat, va dispune anularea ori încetarea executării înseşi, va anula ori lămuri titlul executoriu.

Nu uitati, inchiderea unui cont poprit se poate face in instanta daca banca nu vrea sa ia aceasta masura.

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti

Nu pierdeti sansa de a contesta executarea silita si obtineti-va drepturile in instanta.

Deblocarea contului poprit este un DREPT!

Puteti stabili o programare la sediul nostru aici.

264 comments to “Executat Silit Prin Poprire Pe Conturi? Cum Puteti Suspenda Si Apoi Anula Poprirea”
 1. Buna ziua,
  Acum aproximativ 10 ani am facut un credit la Unicredit bank impreuna cu fostul sot. In urma divortului am fost in imposibilitatea de plata iar creditul a fost vandut catre Stafford credit( sc. Assets Portofolio Servicing Romania Srl). Acum aproximativ 1 an am constatat ca mi s-a pus poprire pe contul meu de la BRD ptr ca aceasta firma de recuperatori obtinuse in instanta executatea silita, fara a fii citata la tribunal..
  Aceasta hotarare e definitiva in 2014 ( am aflat doar atunci cand am verificat pe portaljust.
  Se mai poate face ceva contestatie la aceasta hotarare judecatoreasca?
  Va multumesc

  • Poprirea mea sa făcut abuziv în 8 martie fără sa ma anunțe jumate din salar suma enorma. Va rog ajutați ma sunt disperat. Aștept un raspuns

    • Am luat un credit de la Credit Fix in valoare de 1000 lei in18.12.2021 si in 27.07.2022 am fost instintat ca am prorire pe salariu si am fost instintat si de catre banca ca am proprire pe cont. In 05.08.2022 mi s-a oprit 1400 ( adica 50% din valoarea care trebuie sa o returnez) de catre firma unde lucrez si banca Bcr mi-a blocat 2800 valoarea toatala o creditului. Este legal sa nu pot avea acces la bani mei tinand cont ca am de dat 2800 si propriti in momentul de fata 4200.

       • Întrebare se poate opri preoprirea pe salariu și sa se pună sechestru pe casă la adresa din buletin creditul de nevoipersonale a fost investit în casă aștept răspuns.

      • Bună ziua. Am o proprire pe contul bancar de către executorul Moza Gheorghe Sorin. Firma la care lucrez sa anteles cu d-lui să plătim lunar cate 500 reni ceea ce am făcut lunar dar dnealui nu vrea să deblocheze conturile de la banca. Acum mi-o blocat suma de 4850 roni . Ce pot face .. Mulțumesc

     • Buna dimineața! Mi.sa facut o proprire pe cardul de la bcr dar nu stiu cauza ,, stiu doar ca in urma cu 4 ani am avut un abonament la Telekom si nu la.m mai putut plati ,, dupa un an in urma ultima factura imi venise cu 2 lei de plata nu am bagat.o in seama si acum ma.m pomenit cu proprire pe cont !

      • Bună ziua.Nu am mai plătit impozitul pe casa ,pământ și gunoi de mai mulți ani.Am primit acasă o somație de plata cu totalul de plata în care îmi da termen 15 zile de plata altfel va pune proprie pe salariu,bunuri etc…Întrebarea mea este dacă nu plătesc acuma ca nu am bani și las pana la sfârșitul lunii ianuarie are vreo ceva?

      • Buna ziua! Saptamana trecuta mi s-a blocat toate conturile bancare si tot asa am fost anuntat si de la angajator ca au primit si ei o adresa de poprire simultan pentru tot aceeasi suma ca si poprire. Este legal? Eu NU am primit nici un extras de executare, atunci pe ce baza pot sa contest ececutarea prin poprire?

     • Bună seara!

      Am făcut contestație la executare după ce mi sa făcut propirea pe cont și la firma.Mentionez ca creditul este luat de la Credit Fix în valoare de 1260 iar printr-un executor…mi sa transmis în scris de către el ca trebuie sa dau dublu inapoi+750 cheltuieli,adica 3960roni.Doresc sa știu dacă contestația la executare este târzie și ce șanse am că instanta sa anuleze același ordin pe care la dat…? Am scris instantei ca doresc anularea proprii ca fiind abuziva, ptr.ca suma este mai mare decât creditul luat. Va mulțumesc!

    • Bună dimineața aș avea și eu o întrebare, mi-e mi sa pus proprie pe salar cât și pe alocația copiiilor. Și întrebare mea este de ce mia pus proprie pe alocația copiiilor ce treabă ate cu alocația dacă mia pus proprie pe salar. Mulțumesc

    • Am făcut un împrumut în 2019,am plătit vreo 2 ani,pina sa operat soțul meu de hernie de disc,atunci fiind nevoie de bani pentru spital,am întârziat vreo 3-4,luni cu rata,Mam trezit ca banca ma transferat la un executor.Acu 1 an și jumate mia venit o înștiințare cu sechestru pe 2 autoturisme pe numele meu,acu lucrez de 3 luni ,3 ore pe zi,și ma anunțat șeful meu ca mia venit proprire pe salar,destul de mult,600 lei din 1400.Dar țin sa menționez ca nu am fost citata niciodată de nimic,doar mam trezit executata silit,Firma unde am lucrat,a pierdut contractul cu locul meu de munca,înainte de ziua salariului.si nu a mai trimis încă proprirea,Ce sa fac?sai trimită,sau sa îmi dea mie salariul?

     • Salut,am fost angazat la o firma de câțiva ani am avut și o oprire pe salariu și acum câteva luni mi am dat dat demisia si după apx 1 luna m am reintors și vad ca și oprirea a rămas din prima luna de la reangazare este activa este normal?

   • Am conturile blocate de ANAF
    PFA nu mai funcționează din mai 2019
    Datoria e din 2016
    Pot anula poprirea pe cont ?

     • Bună seara d-le avocat Cuculis!

      Am o întrebare și în același timp și un sfat va rog.Am primit de la executor înștiințare de proprie pe cont și la Fabrica.Suma pe care o datorez către Credit Fix este de 1260roni,iar propirea este de 3960roni incluși și cei 750roni către executor.Am făcut contestație la executare motivând ca suma este mai mare decât suma datorata și abuziva,dar contestația la executare am făcut-o după ce a trecut termenul de 15zile.Am ceva șanse ca instanta sa constate ca suma este aberanta și sa deblocheze contul, obligându-l pe executor să-i tragă doar suma cuvenita?

    • Bună seara. Am o oprire pe cont de 33% din are se oprește din salariu. După 3 luni am făcut un credit, și bani mi s-a transferat în contul bancar. Banca mi-a pus oprire pe toată suna. Este normal asa ceva, dacă pe mine m-au înștiințat cu 33% ?

   • Dacă am o proprie pe o treime din salariu ,și mi-a pus și sechestru pe autoturism,este corect? Va mulțumesc!

   • am luat un credit de nevoi personale de la banca pireus benk nu am mai putut sa platesc ratele o perioada de timp sa facut oprire pe salariu pe o anumita suma in lei echivalent in bani francului elvetian si cand am cerut sa vad cati bani mai am de platit atunci miau trimis un alt contract cu o suma mai mare de cat precedentul contract spund ca a fost o gresala la primul contract de oprire de salariu si este o suma foarte mare suma care ar trebui sa o restitui ce se poate face in privinta asta?

    • Buna ziua mi sa oprit de pe card toata suma de o data…mi sa spus de la banca ca este din cauza amenzilor de nerespectarea regimului covid 19. Ce este de facut? Pot face contestație sau ceva ca ma gândesc ca nu are voie să oprească toata suma de o data

    • Bună seara. Soțul meu a primit la locul de munca o executare silita pentru un credit din 2014. Între timp noi am început demersurile pt cumpărarea unui apartament mai aveam de semnat cu banca contractul final dar în ultima zi când am mers sa finalizam creditul am primit notificare ca este executat. Am mers la executor cu toate actele la zi i-am explicat care este situația am plătit suma de 1000 de lei pe loc iar acesta a ridicat poprirea doar de la banca dar a rămas în continuare cu poprirea la angajator de 1/3 din salariu. Doresc sa știu dacă mai pot face împrumut la banca pentru a cumpăra apartamentu atât timp cât el are doar poprire la munca nu și la banca. Va mulțumesc anticipat.

   • Bună ziua. Dacă sunt în concediu medical 75% după un accident vascular cerebral pot solicita băncii suspendarea popririi pe cont?
    Am poprire de la un ifn
    Multumesc

  • Am un cont de la apia propit si nu pot sal deblochezi din cauza la niste amenzi, care eu am declarat si dovedit ca le platesc esalonat.

  • Am conturile blocate de ANAF
   PFA nu mai funcționează din mai 2019
   Datoria e din 2016
   Pot anula poprirea pe cont ?

  • Bună seara am făcut acum mult ani un abonament la tel și nu am platit și mea venit că mă dat în judecată și mise pune proprie pe conturi bancare asi vrea să-mi deschid un cont poate să-mi retragă suma de bani

  • VĂ ROG AJUTĂ-MĂ, CU RASPUNS DL AVOCAT.SOTUL MEU ARE PROPRIRE DE LA 3 BANCI.(CAT I SE POATE OPRI).DIN GRESEALĂ IAM DAT CONTUL MEU SA VIREZE BANI CE SE POATE ÎNTÂMPLA, ÎMI POATE BLOCA MIE CONTUL.MENTIONEZ,CA PE ACEL,CONT EU IAU PENSIE DE BOALĂ,SI HANDICAP.CE ESTE DE FACUT???

  • Buna ziua va rog ajutatima cu un raspun ,am luat un credit in franci elvetieni ipotecar in 2007 dupa 3 ani nu am mai putut plati ratele au crescut foarte mult in 2015 banc a vandut apartamentul ,si de atunci nimeni nu ne-a mai trimis nimic cum ca am mai fi datori la banca si acum in 2023 au facut propire pe salar si mai am de achitat 18 800 de franci si eu am luat 21 000 de franci nu inteleg mi-au vandut apartamentul cu 76000 de lei e legal sa sa nu fiu anuntat atatia ani ?

  • Executorul a făcut poprire din contul de alocație pt. copii, când l-am anunțat, a returnat banii, peste 10 zile au întrat banii CES pt. copil, imediat a poprit toată suma. Menționez ca firma care a depus actele, a trimis întreruperea executării, pt că facturile respective sunt achitate! Executorul îmi cere o suma de 441 lei pt. servicii. Ce am de făcut, sunt disperată, am o pensie de invaliditate de 1100 lei. Întrebarea mea este, dacă are dreptul executorul să facă poprire din alocație de copil?

  • Bună ziua nu am mai plătit banca de mulți ani mia blocat cotul de pe card care era bursa copiilor mai am 162 de milioane de dat nu am de unde sai dau pe toți pot sa fac rata vreau sai dau dar nici copii sa sufere vreau un sfat cum pot face

 2. Buna ziua in decembrie 2015 am luat de la un ifn 900 de lei imprumut si acum in martie 2018 mia venit suma de 120 de miloane de plaatit dupa 3 anii mi se pare absurd de mult si cel mai rau e ca au pus proprirea si mi se trage in continuare din salar ce pot face

 3. Buna ziua am si eu o intrebare. O primărie poate pune poprire pe salariu pt anumite datori (amenzi si impozit) fara hotărâre judecătorească.
  In plus ca au pus poprire pe o sumă de aproape 100 mil
  La care 75 de mil sunt deja platiti chenar in primăria respectiva

 4. Bună ziua! M-a interesa modul în care ANAF imi poate pune poprire pe salariu dacă muncesc în străinătate. E posibil fără o hotărâre judecătorească? Care este procedura?

  • Buna ziua!am primit si eu azi prin posta de la executoriu.am luat in rate de la Altex si nam mai putut plati.astia sunt prin banca Unicredit.Lucrez si am salariu pe card.in cat timp imi poate bloca cardul.pe 9- 10 iau salariu si inca nu mia trimis la serviciu.mai am tim sa iau salariu luna asta.ce trebuie sa fac.

   • Ce pot face ? Am o poprire de la themis si sant singur intetinator al familiei fac dovada prin hot definitiva din 2018 …pot face ceva cu aceasta sa fie anulata

 5. Buna ziua,
  Am ramas cu o restanta de 400 de lei catre un Ifn.Azi am primit instiintare de la banca despre poprire pe 3200.Este legal?Ce pot face in acest caz?

    • Bună ziua! Am o propire pe card la Transilvania și chestia este ca cei de la judecătorie mia spus ca am o suma mare de plătit la amenzi și eu anterior am vb la primărie și mia spus ca am o suma mica ce pot face în legătură cu cei de la judecătorie?

   • Buna ziua..acum 2 ani am luat un credit de la un ifn(Tbi)..ieri am primit o suma modesta de bani(100 lei) in contul meu de la BT pe care mi-au blocat-o..ce pot face sa imi deblochez banii?..am sunat la domnul executor..el ma trimis la banca respectiva unde bineinteles nu am rezolvat nimic

  • Buna ziua! Am o poprire pe salariu de 30%,iar acum de cateva zile am primit instiintare de la firma Manpower ca am alta executare silita si ca mi se vor retine 50% din salariu. Eu mai platesc o rata la o banca din mana,amsi un abonament de plata. Din 1000 de lei inseamna ca raman fara bani de mancare si alte necesitati

   • Buna ziua in 2011 am făcut un împrumut cu fostul logodnica … eu titular el girant … după câteva luni mi a fost imposibil sa mai platesc rata … acum cateva luni am primit plic de la executor ca mi sa pus poprire pe contul de salariu … in primele 2 luni bani mi au fost opriți și de banca si de executor .. adică 2 rate … intrebarea mea e … de ce după 10 ani mi sa pus poprire si de ce nu mi a venit nimic acasa sau la locul de munca in toți acești ani … si daca pot face ceva sa rezolv situația

  • Bună ziua. Am primit înștiințare de poprire pe salariu cu 10000 lei mai mult decât valoarea creditului, mi se pare camatarie curată, mă puteți ajuta va rog?

 6. va salut. Un prieten cu contul bancar blocat pentru executare silita primeste o suma de bani care ajunge la el printr-un transfer destinat mie. Venit necuvenit deoarece fiul meu a expediat banii intr-un cont dat de mine din eroare.Prietenul nu a platit poprirea in termen sustinand ca actul a fost abuziv emis. (prietenul nu este avocat!). Banca executa soldul si eu raman fara bani. Actiunea s-a produs in septembrie 2017. Ce se mai poate face?
  ajutor:
  La expediere fiul meu scrie la destinatar numele meu. Banca observa neconcordanta intre numele titularului de cont si contul bancar dar executa poprirea.

 7. Buna ziua ma numesc Chis Crina si de curând am primit o notificare de oprire ape salar in urma unui credit luat in anul 2007 se poate suspenda această oprire având în vedere că au trecut 10 ani de când am facut împrumutul

  • Bună ziua! Am o poprire pt 2 dosare de credit bancare. Mi se oprește 1/2 din salariu plus 1/3 din contul bancar. De 3 luni solicit executorului sa trimită către banca act cu sistarea popririi si nu se întâmplă nimic. Îmi spune ba ca nu-i funcționează sarver-ul, ba că trebuie să aștepte să-i intre în cont banii de la angajator. Jumătate din salariu ii vine virat de la angajator în fiecare luna, in ziua de 25 ale lunii pt ambele dosare, am fluturașii de salariu care dovedesc acest lucru plus adeverinta de la angajator și totuși mi se rețin bani și din banca pt un dosar. Ce as putea face? Este dubla poprire pt unul din dosare.

 8. Bună ziua am fost la firma de executori am făcut cere acum.5 zile sa îmi dea dosaru mi a zis sa vîn luni la 10 acum mi a zis ca mă suna ei oare trag de timp eu pina pe 14 mai pot face constetstia la propire pe salariu va rog Cum fac o rezchitoriu Bun sa anulez tot dosaru și sa recuperez tot. . Cit este onoriun pentru constestaie la propire.salariu

 9. Am cont deschis la banca transilvania.stiu ca am poprire pe cont suma fiind aprox.10000 lei,reprezentand cheltuieli de judecata si recuperari creante.

  • Buna ziua!
   Va rog sa imi faceti o clarificare.
   8 persoane care lucreaza la Vama au fost incadrate de catre DNA ca si suspecti pt evaziune fiscala intr un dosar din 2010
   Pana in 2016 nu s a intamplat absolut nimic cu acest dosar, in 2016 au fost fiecqre chemati de catre DNA sa li se aduca la cunostinta ca s au mai gasit anumite documente si ca dosarul va contiuna.
   Apoi pana in 2021 8ar nu s a mai intamplat nimic cand in Martie 2021 u fost iar chemati de catre DNA pt a li se comunica ca s a schimbat incadrarea de la suspecti la inculpati.
   In acest moment s a instaueat sechestru asiguratoriu pe bunuri si conturi.
   In August s a decis de catre un prim procuror ca nu sunt d9vezi impotriva lucratorilor vamali si s a comunicat o decizie conform careia nu se trimte in judecata si se pastreaza sexhestru asiguratoriu pt 30 zile daca ANAF nu se sesizeaza ca si parte civila intr un nou dosar.
   Pt ca nu exista practic o decizie judecatoreasca si a fost decizia prim procurorului sa nu trimita in judecata pe baza lipsei de dovezi, cand se va scurge termenul de 30 de zile, cum se va r9dica sechestrul si respectiv popririle pe conturi?
   As aprecia foarte mult daca imi puteti raspumde.
   Va multumesc

 10. Am cont deschis la banca transilvania.stiu ca am poprire pe cont suma fiind aprox.10000 lei,reprezentand cheltuieli de judecata si recuperari creante.urmeaza sa ma angajez si sa duc un extras de cont firmei angajatoare.imi vor opri tot salarul?

 11. Buna ziua, am fost instiintata de catre banca, despre poprirea contului pe salariu de catre un executor, in data de 25.02.2019. Nu am primit nici-un
  alt act. Cum pot sa procedez avand in vedere ca nu stiu cine ma executa? Cele 15 zile curg de la data notificarii sau de la data primirii actelor prin posta?

 12. Am luat un imprumut de 2000 de la Provident in mai 2016.am intrat in imposibilitate de plata.pe langa imprumut mi sau mai adaugat 175 comision de analuza a dosarului
  288 comision de administrare a creditului
  681 dobanda
  In total aveam de plata 3144.in ianuarie 2019 am fost executata silit trimitandumi poprire pe salariu.Mentionez ca nu am primit nici o somatie.
  Cu respect va intreb ce e de facut

 13. Bună ziua, cum este posibil sa ți se pună poprire pe conturi, să îți ia banii din conturi, fără să fii anunțat, înștiințat? Am vrut sa folosesc cardul zilele trecute la cumpărături, nu am putut. Sun la bancă mi se răspunde, aveți poprire pe cont . Se vb de un credit din 2006 .

 14. buna ziua in 2015 sotul a luat un credit de la bt si dupa un timp din probleme de sanatate grave nu.am mai putut plati …. prin judecatorie si executare silita ia luat un pamant pe numele sotului dar intrebarea este alta conturile sunt poprite si pe un cont mio intrat banii la anumite cursuri… are voie sa mi ia? sa mi opreasca?

 15. Bună seara, se poate contesta executarea de catre Debt Collection pt un imprumut extra simplu?cu dobanda 4000%?

 16. Buna ziua
  Din 2016 am proprire pe jumatate din pensie.
  Deasemenea platesc din mina alte 2 rate la aceleasi societati (Kruc si EOS KSI) credite cumparate de respectivele societati de la BCR si BRD.Nu am semnat nici un angajament de olata cu nu=ci unul din recuperatori.Cu toate ca olatesc in fiecare luna sume de bani (in functie de cum am dar nu mai putin de 50 ron,lunar sint sunat de catre respectivele societati punid presiune pe mine sa platesc mai mult.Cu toate ca le explic ca nu am posibilitatea sa maresa platile ,ei continua cu telefoanela si cu amenintarea ca dosarel vor fi trimise la executor pentru a fi executat silit. Interbare:Dca in primul caz (cu retinerea din pensie se poate face ceva?,si 2) Ce se poate face in cel de al dilea caz .Multumesc

 17. buna seara in anul 2014 am primit o executare silita si mi s-a pus poprire pe salar, angajatorul mi-a retinut 1/3 din salar pana la achitarea sumei totale(datoria catre banca plus cheltuieli executor)in 2018 luna august angajatorul nu a mai retinut nimic din salar .dupa aproximativ o luna am sunat la biroul executorului sa intreb care este situatia mea de ce nu imi trimite incheiere si mi-a spus ca mai am de achitat aproximativ 7000 de lei dobanzi penalizatoare.Din acel moment acesta nu a mai trimis nici un act spre mine sau angajator cu privire la aceasta suma. aceasta dobanda este legala ?pot sa contest aceasta dobanda?simona

 18. Buan seara! Situatie: poprire pe salariu anul trecut. Achitat tot, ultima rata 12 martie. Banca si Bej fac ping pong cu mine: nu vor sa ridice poprirea pt ca vor sa-mi mai calculeze alte dobanzi suplimentare, comisioane si penalizari (cca jumatate din suma initiala) . Ce pot face? E legal?

  • Buna zin 2016 și 2017am avut popriri pe cont și mi se trăgeau lunar 200de lei.in 2017iunie mi-am nu am mai plătit proptirea.acum am deschis un cont nou la BRD și îmi apare că am suma inițială de poprire.nu se vede că am platit.mi au blocat contul întreg deși 30/ar trebui sa îmi retina din salar

 19. Buna ziua . Am si eu o intrebare . Anul trecut am facut doua imprumuturi unul la brd si celalalt la provident . Din cauza unor probleme de sanatate la copil am intrerupt munca neavand cu ce sa mai platesc ratele . Spuneti mi va rog in cazul in care eu ma angajez din nou dupa cat timp mi se poate face poprire pe salariu?

 20. Buna ziua , mama mea a primit poprire pe pensie de la o primarie ,impozit pe teren neachitat in ultimi trei ani, terenul este extravilan si dat in arenda iar comform contractului nu-i revine ei plata impozitului. Mai mult de atat are certificate fiscale in ultimi trei ani, deoarece a mai vandut proprietati in acea zona, cu datorii zero. Ce se poate face in acest caz ?

 21. Buna ziua! Fratele meu are o pensie de asigurări sociale în baza Legii 19/2000 ( gradul 1 cu indemnizație de însoțitor) diagnosticat cu TBC și HIV și indemnizatia de hrană de la la agentia pentru plăti și inspecție socială București.
  Aceste venituri i-au fost poprite pe cont de Direcția de Taxe și Impozite pentru niște amenzi. Suma poprite este de 4402 lei amenzi din 2005 2006 2010 2017 și 2018..Pe aceste venituri se poate pune poprite? Pensia se ajutor socială este de 791 + indemnizatia de însoțitor 800 lei.
  Multumesc.

   • Buna ziua domnule Av.drd.Cuculis, m-au dat și pe mine in judecată cei de la GETBACK RECOVERY, printr-un biroul de executori judecătorești, ieri primesc acsa un plic, prin care ma anunța ca sa admis poprirea pe toate conturile pe care le am, care de fapt sunt băncii pe care eu le platesc, nu primesc banii pe acele conturi, am un singur cont pe care primesc salariul, datoria este de 900lei, este foarte mare pentru mine, mai ales pentru faptul ca este un abonament la ORANGE, pentru in Telefon pe butoane nokia, la care am plătit un avans, cum am specificat mai sus cei de la GETBACK RECOVERY m-au dat in judecată și mi sa pus proprire pe toate conturile, ce pot sa fac?Au voie sa ma dea in judecată cei de la GETBACK RECOVERY, in locul celor de la ORANGE, este o suma de 900lei, pe care nu o pot plăti este 64% din salariul meu de 1400lei, din care trebuie sa plătesc toate Bancile pe care le am.Ce pot sa fac in acest caz?Da știu aici a fost vina mea ca am făcut acest abonament, doar in momentul acela nu aveam un telefon! 🙁 Va multumes ca mi-ați citit acest mesaj și sper ca îmi veți da dumneavoastra o soluție!Multumesc frumos!O zi buna!

 22. Buna ziua este posibil ca sa imi puna anaf poprire pe cont desi am platit impozit si toate cele dar apar cu aceasi suma care se opreste impozit ca datorie adica impozit platit de doua ori

 23. Buna ziua am primit acasa o hartie de la ezecutor face oprire pe salar si acuma el mea blocat toate conturile con in euro care de acolo au fost luat 95euro in al cont a fost alocatia si brd iar au fost luati bani ce pot sa fac in privinta asta

 24. Buna seara.
  As dori un raspuns in legatura cu o poprire pe conturi efectuata ieri 15.04 2019, in urma unui credit luat in Elecrocasnice in anul 2004 de la DOMO,cu plata ratelor la Reiffensen Bank.
  In anul 2015 am fost executata de cartre biroul executorului,Beja Visan Catalin,cu suma de 4000 de roni ,aprox nu mai stiu exact.
  A urmat plata cu prima poprire din data de 10.06 2015 cu suma de 350 de roni apoi 150 de roni lunar pana in Decembrie 2016.
  Totalul fiind de apox2200 de lei achitati.
  Din luna Ianuarie 2016.am ramas fara loc de munca deoarece copilul meu cu handicap a decedat eu fiind angajata ca Asistent personal ,iar in urma acestei intamplari am incetat plata ratelor ,urmand a notifica firma de excutare cu situatia mea actuala .
  Din luna Ianuarie 2017 -si pana acum nu am mai primit nici o notificare din partea lor.
  Insa din data de 15 04 2019,am primit notificari de la banci ptr blocarea conturilor.
  Am luat legatura imediat cu banca ,si am aflat ca o alta firma ma executat silit si anume,Biroul de executori Bej Olteanu Haja&Ghinea ,pentru aceelasi credit de la Domo , insa de data aceasta cu suma de 5772,43 lei+comisionul de 30 de lei .
  Intrebarea mea este :
  Cum pot rezolva aceasta situatie avand in vedere ca am achitat suma respectiva iar sumele cresc colosal de mult.
  Am 43 de ani sunt vaduva de 10 ani ,am ramas singura cu trei copiii minori,yn baiat si doua fetite,..insa baiatul a decedat acum doi ani si am ramas cu cele doua fetite minore in grija si o mama bolnava cu handicap de care am grija .
  Stau cu chirie am un salariu de 1800 de roni din care ma intretin si nu am posibilitatea sa achit aceasta suma uriasa impusa de catre firma de exacutare.
  Avand in vedere ca la vremea respectiva si in prezent nu cunosc notiunile si procedurile legale prin care pot sa imi apar dreptul ,orice indrumare si informatie imi este de ajutor.
  Va multumesc!

  • Buna ziua azi am primit un SMS de la banca unde am card salarial in care îmi spun că am o poprire de 28922…cu 10 ani in urmă am făcut un credit de 11000 parcă

   .și din motive de sănătate nu am putut să îl plătesc precizez că am avut încheiata cu banca o asigurare pentru incapacitate de munca….eu până azi nu am fost înștiințat prin nici un mijloc …As dori să știu dacă se poate face ceva daca ii acționez in judecat

   • Buna ziua am conturile oprite de catre kruc de 2 ani nu mia mai oprit nimic credeti ca se prescrie di pot face cont la banca pt salariu oprirea era oricum abuziva fr ca eu sa fiu informata de ceva mam pomenit ca mi se opreste din salariu

 25. Buna ziua.In 2007 am facut un imprumut la banca de 9000 lei pe care lam achitat partial.Am primit notificari de executare silita din partea EOS KSI prin BEJ (nu dau nume) suma se ridica la 12000. Acum un an EOS au contactat alt BEJ dar suma este de 13000(zic ei penalizari).Acum o luna m-am angajat in tara (mentionez ca am lucrat in Italia).Din primul salariu firma de recuperare a extras 50%. Este legal?

   • DACA NU SUNT EXECUTAT SILIT BANCA IMI POATE BLOCA CARDUL?
    MA CONFRUNT CU URMATOARE SITUATIE:IN URMA UNUI CREDIT AVUT LA ING DUPA NEPLATA A 5 LUNI A RATELOR AM AJUND LA INTELEGERE CU BANCA , INTELEGERE VENITA DIN PARTEA MEA: SA ACHIT O SUMA DE 5000 RON SI 10 RATE A 850 RON/LUNA TIMP DE 10 LUNI- SA ACHIT DATORIA AVUTA.
    IN FIACRE LUNA IN DATA DE 15 SUNAM UN ANUME DOMN MIHAIL C. PE MOBIL CA ARE BANII IN CONT TRAGEAU BANII SI IMI DEBLOCAU CARDUL SA POT EXTRAGE RESTUL DE SALAR.IN ACEASTA LUNA AM DEPUS SINGUR IN CARD VALOAREA DE 5000 RON BANI PRIMIRI DE LA MAMA PENTRU O LUCARE DENTARA, IN DATA DE 13 AM SUNAT PERSOANA RESPECTIVA SA TRAGA RATA SI SA IMI DEBLOCHEZE CARDUL. PROBLEME ESTE CA NU RASPUNDE LA TELEDON. TOATA SAPTAMANA AM SUNAT LA RELATII CU CLIENTII ING, MI SE DA NR RESPECTIV SI MI SE SPUNE CA PERSOANA RESPECTIVA NU ESTE LA BIROU. INTELEGEREA FACUTA A FOST O DISCUTIE TELEFONICA CU ACEL DOMN ANGAJAT AL BANCII.
    EU MOMENTAN AM CARDUL BLOCAT BANII SUNT IN CARD DA NU POT EXTRAGE. AM VERIFICAT PE PORTALJUST SI NU FAC OBIECTUL UNEI EXECUTARI SILITE. CE MA SFATUITI SA FAC? E ABUZ AL BANCII SA IMI TINA CONTUL BLOCAT DACA NU SUNT EXECUTAT SILIT? EXISTA TERMEN LEGAL SA ZIC 15 ZILE-30 ZILE CA NU INTELEG? SI DACA AR FI SA MA EXECUTE SILIT SA ZICEM IMI POT BLOCA CONTUL IN AVANS?

     • Bună seara ma numesc Varga Lăcrămioara prin 2017-2018 a făcut fostu concubin abonamente la Rds și azi după atâția anii a pus poprire pe cont ul meu 2500 euro am 3 copii sunt toate economile mele ce pot face ? Mulțumesc anticipat

   • Bună ziua, am avut de plată de la Orange suma de 700 RON,cei de la birou de executori mi-au pus poprire pe salariu, să plătesc suma de 1300 RON, eu având salariul net 1450,in prima lună au luat suma de 470 RON, iar a doua lună au luat de la angajator suma de 470 și de la banca 330 RON (primăria îmi virează banii pe card) au făcut poprire și la primărie și la bancă, pe un singur salariul!! Și acum apar iar cu poprire la banca cu suma de 570 RON!!! Am sunat la ei și au spus că nu mai am nimic de plată și ca ei trebuie să îmi dea 40 RON!!! Când scap de poprirea apărută, au trecut două săptămâni și tot nu mi se ridica poprirea!!!

    • Ma numesc Magdalena victor viorel. Am poprire pe cont. În afara de salariu dacă angajatorul a-mi trimite bani ptr camion se poate facă poprire. Menționez ca lucrez ca conducător auto iar salariu a-mi întra, pe data de 15 și 30 a luni

   • Domnule avocat am primit mesaj cu poprire din parte banci contestația unde o pot face si oare cum pot face sa plătesc esalonat

 26. Buna ziua,
  Am ramas cu o restanta de 800 de lei in 2005 .Azi am primit instiintare de la banca despre poprire pe 4050 RON. (mentionez ca in cont erau 1200 RON) ce pot face in acest caz?
  Detin si o garsniera in romanaia ? poate escala ?

 27. Buna ziua.Am primit o adresa de propire a salariului direct la angajator.Este instituita de Eos Ksi pentru un rest la un credit din 2005.Doresc sa ma ajutati cu suspendarea acestei propiri.Am un venit de 1800 lei si daca din acesta mi se opreste 600 lei /luna .sincera sa fiu nu stiu cum ma voi descurca eu si baietelul meu de 6 ani.

  • Buna ziua, in mod vadit discutam despre o prescriptie acolo, important este sa vedem totusi actele de executare silita primite si in acest sens sa formuam o contestatie la executare. Cu stima av. drd. Cuculis 0722298011

   • In 2011 am facut un credit pt mama mea la Raiffeisen bank, in valoare de 10.000€. Intrucat ea nu si.a mai respectat partea sa de intelegere in ce priveste plata ratei, nu am mai putut plati, iar ddupa un an mi s.a instituit poprire. Banii mi se retin de catre angajator, insa contul este in continuare blocat de către executor. Problema este ca dupa aproape 3 ani de la instituirea popririi, am luat legatura cu executorul sa intreb cat mai am de plata din suma totala, acesta spunandu.mi ca suma totala este cu 2000 lei mai mare decât era in momentul intituirii popririi, explicandu.mi ca in urma unei clauze a bancii din ccontractul de creditare, penalitatile se actualizeaza permanent. Este normal? Ce este de facut in acest caz?
    Iar pentru a.mi recupera banii de la mama mea se poate face ceva? Mentionez ca banii i.am dat mamei prin transfer bancar.
    Multumesc anticipat!

   • Buna ziua eu luna trecuta am avut o proprire pe salar si miau luat si avansul de 400 de lei cum sa procedez ca sa fac sa scap de aceasta cauza si mai am si alte rate care nu leam putut achita ca am avut o problema si cum sa fac sa scap de aceste mari probleme care num dau pace

 28. Buna ziua azi am primit un SMS de la banca unde am card salarial in care îmi spun că am o poprire de 28922…cu 10 ani in urmă am făcut un credit de 11000 parcă

  .și din motive de sănătate nu am putut să îl plătesc precizez că am avut încheiata cu banca o asigurare pentru incapacitate de munca….eu până azi nu am fost înștiințat prin nici un mijloc …As dori să știu dacă se poate face ceva daca ii acționez in judecat

 29. Am primit comunicare de poprire de la Gont,Panait si Asociatii,anul trecut,sunt in proces cu ei.In acest timp mi se pune poprire pe salariu? Sunt si cu ANAF in proces si deja am poprire pe 1/3 pe salariu.Pana la cat la suta din salariu este acceptat legal sa am popriri?

  • Buna ziua, poprirea de la Gont se poate extinde pana la 1/2 sau daca sunt bani in cont se iau toti. Verificam actele de executare si vedem daca nu cumva puteti sa anulati executarea integral. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 30. Sunt admin la o societate com ,primesc o comunicare de poprire ptr un angajat care este in proces cu un birou de credite.Ce urmari poate avea societatea mea daca nu se face poprirea pe contul salariatului,el fiind in proces cu biroul de credite?Va informez ca salariatul a fost garant fidejusor la un contract din 2009.Nu trebuia sa fie prescris dosarul?

 31. am propripre pe salar ,as vre sa stiu daca e legal sa imi retina si angajatorul si banca din salar ,multumesc

 32. Bună ziua! Am o întrebare am o executare silită cu oprire la angajator este legal că acesta să îmi blocheze contul de alocație pt copil? Ținând cont că el își recuperează bani direct de la angajator.

 33. Buna ziua, am si eu o intrebare.
  Se da situatia de mai jos:
  O prietena a fost maritata cu un anume individ. Acesta a facut un credit la o banca, dar dansa nu isi aminteste sa fi semnat vreun contract pt a fi co-debitor( sper sa ma exprim corect). Nici nu are o copie de pe contract. Fostul sot a murit( s-a sinucis), iar dansei i s-a pus poprire pe salariu pt ca individul nu a platit nici macar o rata, mai apoi decedand. Dansii au o fetita impreuna( 8 ani), iar fetita primeste pensie de urmas, dar angajatorul a sfatuit mama sa aplice si ea pt pensie de urmas, pt ca se incadreaza avand salariul mic. A incasat cateva luni, mai apoi fiind oprita pensia pt ca mama a aflat ca nu este adevarat. Acum este executata si de casa de pensii pt suma incasat in acele luni, adica are 2 popriri pe salariu, luandu-i-se tot salariul integral. Este normal asa ceva avand in vedere ca este mama singura?
  Va multumesc.

 34. Buna ziua. Azi 09.07.2019 am primit mesaj de la banca, ca a poprire pe cont in valoare de 7900RON.
  cand am ajuns acasa am gasit si plicul de la BEJ Mihai Cristian in care spune ca Beneficiarul Creditului este ULTIMO PORTFOLIO INVESTMENT (LUXEMBOURG) SA, societate infiintata in Lucembourg.
  datoria este de la un credit din 12.2006 la un IFN.
  As dori daca se poate face ceva pentru anularea executarii(popririi), sau negociere pentru o plata la o suma mai mica fata de cea poprita.
  Va multumesc.

 35. Buna dimineata am o problema legata de poprire , la fiecare 10 ale lunii . Avînd în vedere că am facut o operație de hernie înghinala pe data de 22.08.2019 . Acum pe pe data de 2.09.2019 am facut un împrumut la CAR de suma de 2500 RONI , livrindui in aceași zi pe card . Stiind ca banca Transilvania imi va bloca creditul , am fost nevoit să prezint la ei . Anuntinduma ca toata suma este poprita de către executor. Documentdinduma aflu ca conform art. 729 din codul de procedura civila ,se popreste si din alte venituri , iar uitinduma mai atent am constatat că nu am fost citat si nici ordin judecătoresc nu am primit , doar dosarul de la biroul executorilor in plic . Ce este de facut ? Va multumesc anticipat .

 36. Bună ziua vreau sa va întreb ca am amenzi de circulatie din anul 2012 și primăria simpetru brasov mia blocat contul și am primit bani de la taxa auto și nu pot sa îi ridic pentru ca am contul la ang blocat va rog sa îmi spuneți care este procedura legala pentru a debloca contul și a scoate banîn de la taxa auto trebune un avocat pentru a deschide un proces va mulțumesc cu stima hossu iuliu

 37. Va salut am doua proprii pe salariu prima este în valoare de 10000 euro si am luat-o acum 8 sau 9 ani si a doua este de 1000 ron am luat-o de la provident mai recent precizez ca pe executor il cheamă bej soames robert cosmin timiș as dori sa stiu daca mai pot face contestație stima

 38. Va salut am doua proprii pe salariu prima este în valoare de 10000 euro si am luat-o acum 8 sau 9 ani si a doua este de 1000 ron am luat-o de la provident mai recent precizez ca pe executor il cheamă bej soames robert cosmin timiș as dori sa stiu daca mai pot face contestație stima 0724s066 nr meu

 39. Buna ziua,
  Am avut 2 credite neachitate pentru care mi s-a pus poprire pe salariu, conform adreselor de la locul de munca ma sunt de plata 124 de lei. Contul de salariu este la BCR executorul mi-a blocat si contul facut la ING unde au intrat niste bani care nu imi apartin si care sunt blocati. Am intrebat la executor cat mai am de plata si mi-au zis cu totul alte sume decat cele transmise de cei de la contabilitate de la locul de munca . Eu mai am 124 de lei de plata iar cei de la BEJ sustin ca mai am un total de 2100 spunand ca reprezinta penalizari zilnice chiar daca mi s-a pus poprire pe conturi.
  Din cate stiu daca este pusa poprire pe conturi este ilegal sa se mai puna dobanzi si penalizari.
  Ce este de facut in situatia asta?
  Va multumesc !

  • Bună ziua,
   Am o executare silită, din 2017, în suma de 5344 lei pe care am platit-o dar s-a stabilit că mai am de plata încă 2481 lei reprezentând indicele de inflație.
   Este corect să dau încă jumătate din sumă inițială?

   Mulțumesc!

   • Buna ziua. Orice tip de executare silita poate fi contestata printr-o contestatie la executare silita oricand apar chestiuni legate de legalitatea executarii. In acest caz specific, daca dvs. considerati ca suma pusa in executare este ilegala, puteti formula contestatie la executare prin avocat si solicitati reglarea acelor sume. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 40. Buna am si eu o problema acuma câteva zile mi sa pus proprire pe o sumă de 520 de lei nu am fost anunțată nici nu am primit nimic aviz sau ceva acasă numa ca m-am trezit cu bani ptopriti pe card acuma de catre primarie stiu ca aveam de acu 4 ani cv amenzi se poate să îmi pună primaria proprire fără ordin judecătoresc?

 41. Buna ziua,
  ma numesc Doina Lupu si mi s-a infiintat o poprire pe salariu de catre soc. de executori judecatoresti Themis in urma unui dosar de executare silita depus de catre Kruk Romania.Mentionez ca este depus ca titlu executoriu un “contract” ce eu nu l-am avut niciodata ca exempler,mai exact este o cerere de emitere a unui card de credit Euroline din data de 01.05.2006 ce contine multe puncte suspecte(un sot care nu-l am,un prieten pe care nu-l cunosc,un salariu al sotului,etc).Ma intereseaza daca se poate anula aceasta executare si care ar fi pasii de urmat si onorariul dvs.
  Va multumesc anticipat!

 42. Bună ziua !
  Ieri, în urmă vizitei mele la contabilitatea locului meu de muncă am aflat că am un numar de 6 popriri, stiam că am executare silită pe venituri de la primărie. Mentionez că in anul 2007 am făcut câteva împrumuturi în bănci, dar după aproximativ 18 luni nu am mai putut plăti. Spre surprinderea mea am observat că datoriile care apar acum sunt cu mult mai mari decât sumele împrumutate. Precizez că nu am fost citată sau anunțată în vreun mod despre aceste executari, mai mult decât atât , unele sunt din anul 2012 ,iar eu m-am angajat din anul 2017 . Nu știu decât executorii și sumele. Vă rog să mă îndrumați ce pași trebuie să urmez.

 43. Bună ziua. Sotul meu a luat in 2006 un credit de 3000 de lei abea acum ia venit la Servici cai pune proprie pe salar ia venit acasa un plic acum 1 an dar eu eu n-am ce e cu plicul ala pentru ca nu era cu mn cand a luat creditul.Dar e normal de la 3000 de lei și după atâția ani să dea înapoi 5000 lei

 44. Buna ziua. Eu am facut niste credite la raiffeisen pentru nevoi personale. Intr-o luna am lasat banii pe card cum stabilisem cu banca pentru rate , care au fost sustrasi in data scadenta. Dupa 2-3 zile banii au fost virati inapoi pe card, acest lucru s-a intamplat timp de 3 luni. Cand m-am dus la banca sa vad de ce vireaza banii inapoi pe card am aflat ca am fost raportat in baza de date pentru rau platnic , din cauza sistemului nefunctional. Am cerut remedierea problemei si cei de la banca au spus ca nu pot face nimic si ca voi ramane in sistem si mi se va aplica poprire pe salariu. Acum dupa multe luni de poprire mi s-a facut o poprire de 27.303 lei , ceea ce inseamna ca eu sa nu mai incasesz nimic din salariu timp de 11 luni. Ce pot face ?

  • Abuzurile bancare si mai ales sa se ajunga si la faza de poprire mi se pare ca au inceput sa fie din ce in ce mai dese. Contestati si executarea silita si notarea in biroul de credit. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 45. Buna ziua.Mi-a retras din cont banii fara sa fiu instiintat executorul judecatoresc.Asa mi sa spus la banca .Ce se poate face ?

  • Buna ziua …. E legal să îmi oprească și firma și bancă din salariu am vorb cu executorul că doar a primit de la firma că îmi opresc iei și am luat legătura cu executorul să trimită către banca să îmi deblocheze contul …. Cum pot rezolva asta

  • Am luat un împrumut în iulie 2018. Au cerut abuziv mai mult decât în contract,pentru 800 lei mi-au cerut pentru 30 de zile suma de peste 1800 lei. Am refuzat să plătesc. În iunie a.c. am primit executare silită de la un executor . După 5 ani deși e prescris deja. Mi-a blocat contul de salarii deși angajatorul a trimis adresă ca plătește. Cu toate astea executorul nu ridică poprirea de pe cont. E legal?

 46. BUNA ZIUA MA NUMESC RADA FLORIN CIPRIAN AM FACUT UN IMPRUMUT LA BRD IN ANUL 2011 IN VALOARE DE 3500 RON DOSARUL MEU SA TRIMIS CATRE EXECUTORUL JUDECATORESC PISCULUNGEANU VLAD ADRIAN ACESTA MI-A RETINUT IN REPETATE RANDURI SUME DE PE CONTUL DE SALARIU FARA A MA INSTTINTA SAU A IMI ELIBERA CHITANTA SAU VRE-UN DOCUMENT JUSTIFICATIV IN ACEST SENS. AM INCERCAT SA IL CONTACTEZ IN NENUMARATE RANDURI PE ACESTA DAR NU RASPUNDE LA TELEFON. AM FOST PERSONAL CA CABINETUL DANSULUI SI AM SOLICITAT SA IMI DEA CHITANTA PENTRU SUMELE RETINUTE SI SA MI SE COMUNICE CE SUMA MAI AM DE PLATA PANA LA STINGEREA DATORIEI INSA NU AM PRIMIT NICI UN RASPUNS DE LA SECRETARA DOMNULUI PISCULUNGEANU VLAD ADRIAN ACESTA FIIND DE NEGASIT CU TOATE CA AM CERUT AUDIENTA LA DANSUL. VA ROG SA MA CONTACTATI LA NR DE TEL 0732 028 545 SAU LA ADRESA DE GMAIL CCFCC1989@GMAIL.COM. VA MULTUMESC SI VA DORESC O ZI FRUMOASA.

 47. Buna ziua,

  Unchiul meu a primit foarte multi ani pensie de revolutionar, pana in 2020 cand a primit instiintare ca are de platit inapoi catre stat pensia primita pentru ultimii 2 ani. Pare ca din 2018 nu mai trebuia sa primeasca doar ca nu a fost instiintat si pensia a continuat sa-i fie livrata.
  A avut o perioada de 1 luna in care putea face contestatie insa pt ca el este paralizat si altcineva nu a reusit sa rezolve in timp util, acum i se opreste o suma pe luna din pensia normala.
  Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui facut pt a opri aceasta poprire pe pensia lui de drept, avand in vedere ca nu este vina lui ca i s-au livrat niste bani ce nu mai trebuiau livrati.

  Va multumesc anticipat pentru sfat!
  O zi frumoasa!

 48. buna ziua , mi s a pus proprire pentru suma 4431.10 RON , de Directia impozite si Taxe , din cauza unor amenzi de circulatie toate luate pana in anul 2015. Pot face contestatie?

  • Sunt executata silit pe statul de plata dar mi-au pus poprire și pe conturi. Angajatorul s-a înțeles cu ei și virează o suma de bani stabilita de comun acord de pe statul de plata. Nu înțeleg de ce nu mi-a ridicat poprirea de pe conturi. Pot rezolva problema la banca? Va mulțumesc anticipat pt răspunsuri.

 49. Buna ziua! Am luat un credit de la Provident acum 2 ani am plătit cat am putut dupa nu am mai platit k nu am mai putut stau cu chirie nu am absolut nimic de muncă nu mai avem si vad ca ieri miau retras alocația copilului care vine pe card si am primit o executare silită prin posta o grămadă de hârtii. Cum fac sa rezolv problema sa nu mi se mai oprească alocația copilului

 50. Anaful mi a facut poprire pe cardul de salariu in numele unor restante de prin 2016 in numele unui II inchis.Nu am primit nici o hartie oficiala! M am trezit de la banca in ziua de incasare salariu ca am un minus consistent pe card!La informatii am fost lamurit ca in baza unui dosar de executare silita ANAF sunt dator statului roman! Am fost a doua zi la baieti,la trei birouri plimbat nu au reusit sa mi arate de unde e datoria…. La un al patrulea ghiseu o doamnas infipta cu niste inscrisuri de creion mi a arastat de,,unde,,sunt dator! In 2018 cand am solicitat suspendarea activitatii,am platit cheltuielile de inchidere…taxe cuvernite! In 2019 mi au vernit recalculari de debite cam 1300 lei tot cu balbe de rigoare,fara acte justificative!Am zis atunci……o fi!Dar acum ser repeta si mi pun intrebarea ce personal au acesdte institutii???? Ce pot sa fac?

 51. Bună ziua, am avut un credit la Viva Credit și am avut întârzierii 3 luni. Din Decembrie 2020 am fost în concediu de risc maternal iar acum în prenatal. M am trezit astazi ca din cont mi au fost retrasa suma de 4900 lei pentru achitarea creditului. Este legal sa mi se oprească banii din prenatal fara sa fiu anunțată? Cum pot proceda ca sa miște vireze inapoi suma respectiva?
  Mulțumesc

 52. Buna ziua, ieri s -a instituit poprire pe cont, am fost sunata de hr-ul firmei la care lucrez precum ca au primit o hartie in vederea popririi, la interval de trei ore mesaj de la banca si cuntul mi a fost blocat, nu am primit pe nici o cale instiintare, executorul pe numele sau Catalun Lupulescu nu m- a contactat niciodata, va rog daca ma puteti indruma ce pot face in situatia data si daca se mai poate face ceva, creditorul este Alior Bank. Va multumesc!

 53. Buna ziua,
  Am primit un mesaj din partea bancii cu poprire pe suna de 10000 lei aproximativ eu fiind girant la la un credit vechi de 10 ani. In același situație este și titularul și un alt girant . Dacă suma de plata este de 10000 lei este legal sa ni se popreasca la toți suma ? Nu trebuia sa se împartă la 3?cum pot afla dacă nu cumva s a prescris aceasta datorie ?, Menționez ca e un rest de plata la care s au adăugat penalități de la un credit din 2010.. mulțumesc

 54. Am terminat de platit proprirea luna trecuta contul e blocat și acum in cit timp se va debloca nu pot scoate salariul deloc ce fac?

 55. Am terminat de platit proprirea luna trecuta am contul blocat și acum nu pot scoate salariul nici acum in cit timp se va debloca ?

 56. Buna ziua.
  Poprire pe 1/3 pensie simultan (abuziv) cu 1/3 card de pensie de catre recuperator. Se poate cere suspendarea executarii silite a conturilor impreuna cu contestatia la executare silita?
  Multumesc!

 57. Buna ziua domnule av.drd. Cuculis, am o rugaminte , puteti sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa se ridice proprirea de pe contul bancar? Nu am primit nici o instiintare de la ANAF despre proprire… doar banca m-a anuntat printr-un mesaj ca este proprire pe cont, iar de la locul de munca contabilul, nu exista nici un ordin judecatoresc.Am platit in data de 3 nov. toata suma datoare mai putin penalitatile care se anuleaza daca se plateste tot.Am facut chiar si cererea pt anularea penalitatilor.Azi in data de 9 nov inca nu s-a ridicat nici o proprire de pe conturi si din discutia telefonica cu angajatii ANAF inca figurez cu aceasta proprire invocand faptul ca nu am platit si penalitatile. In schimb un angajat al ANAF Bucuresti m-a asigurat ca odata platit debitul trebuie sa anuleze automat propririle. Sunt derutata de informatii diferite ale aceleasi legi….plus ca cerut detalii despre toate sumele care inca apar pe istiintari cu 2021 in conditiile in care PFA -ul a fost inchis in 2020 iunie si nu am primit nici o informatie…Ce ar trebui sa fac ?Va multumesc,
  cu respect , Rotariu Maria

 58. Am un cont cu poprire la Raiffeisen, daca platesc ultimii bani (1800 de lei) catre executor, pot sa imi retrag oricati bani doresc din cont sau toti banii de acolo vor merge catre creditor ??

 59. Buna seara, am o poprire de la Asociatia de Prpoprietari de aprox. 3.000 lei.Eu am apartamentul luat pe credit de la ING.NU am mai platit la Asociatie deoarece nu au fost in stare sa repare acoperisul si imi ploua in casa .Suma este compusa din penalitati, taxa bej si aprox 1.300 lei intretinerea pe care nu am mai platit-o din 2017, toate utilitatile sunt separate.In 2014 mi-am reparat acoperisul printr-o firma 9:000 lei.Apa nu e de la mine se infiltrapeza de la vecini.
  Intrebare : cand depun banii pentru rata banca ia banii sau ii da celui ce mi-a pus poprire pe cont.In acest moment nu am nici o forma de venit salariu, pensie etc Multumesc.

 60. Bună ziua, au voie cei de la recuperări sa îmi pună proprire pe cont fără ca eu sa știu?azi mi-au pus proprire pe suma de 1600 de lei cu pretextul ca am avut un abonament la Vodafone la care nu am respectat contractul, îmi mai pot recupera banii?

 61. Bună ziua, soțul meu are proprietăți pe salar 800 lei,a primit s.m.s.de la B.C.R cu suma totală ce o datorează. Banca are voie săi blocheze contul.sa nu poată ridica de pe card restul de plată?.mulțumesc.

 62. Biroul executorului judecatoresc Rusu Catalina imi executa contul in care imi primesc salariul. Am un credit la Garanti BBVA, nu sunt cu ratele la zi, e adevarat, dar platesc cat pot. Ultima plata a fost in data de 06.08.2022, 1350 lei, deci e activitate pe cont. Suma poprita este de 8291 lei (nu stiu ce calcul este acesta). Se poate face ceva in acest sens? Va multumesc!

 63. Conform tututror acestor principii, facem credite, inmagazinam amenzi…ca oricum nu le vom plati, ele se vor presctie. ce incurajeaza toate aceste facilitati? Si cat de corecte sunt aceste practici pentru cei corecti care isi achita creditele si amenzile si alte datorii?

 64. Bună ziua. OM O ÎNTREBARE .va rog frumos dacă se poate sa îmi răspundeți…Soțul meu e salariat eu nu iar niște recuperatori de credite lau găsit cu anumite sume care trebuie să le plătească..și anume 3 recuperatori, menționez că nu a fost înființat cu privire la 2 dintre ele și sa trezit cu poprire pe salariu…MAI EXACT…SPUNE-MI VA ROG SE POT FACE ,,3 POPRIRI PE SALAR.. ca Soțul meu asa are ..MULTUMESC

 65. Bună ziua. Am făcut un credit acum aproximativ 9-10 ani. Am fost plecat din tara aproximativ 5 ani. Iar acum când am deschis un cont la banca am fost informat ca am o poprire de 7300 de lei. Exista vreo sansa sa conteste poprirea și dacă da care ar fi costurile?

 66. Buna ziua, am si eu o intrebare ? Am cateva amenzi de circulatie la primarie pe care nu leam platit si leau trimis la Anaf, si miau pus priprire pe salariu dar ca exeplu azi mia intrat salariul si a doua zi miau luat tori banii din cont fara sa imi lase un leu, e corect asa eu cu ce traiesc ? Se poate face contestatie? Ma puteti ajuta?

 67. Azi am primit înștiințare că mi s-a pus porpire pe conturi pentru o datorie la Vodafone din 2018 , vreau să știu dacă pot face ceva sa mi se deblocheze conturile .

 68. buna ..sunt angajat cu forme legale..salariul lunar il primesc pe card(cont) rifisen bank o data pe luna. in data de 12 .05.2023 anaf cluj mi-a retras din salar 720 ron din senin..nu stiu de nici o datorie fiscala,am taxele si impozitele la zi de la inceputul lui februarie anul curent. nu am credite,nu am nici un contract de angajament financiar. in cont imi intra doar suma de salarizare..am solicitat explicatii pe site-ul anaf cluj cu nr de inregistrare ..la care am primit un raspuns prin mail ca o sa primesc explicatii in max 45 zile..sunt intretinator de familie la 2 minori elevi..suma retrasa imi afecteaza calculele pt cheltuieli in familie…ce pot sa fac sa aflu din ce motiv mi s-au retras acesti bani din cont fara instintare sau avertisment de plata

 69. Am primit 2 propriri pentru 2 carduri de cumparaturi, conform fluturasilor de salariu acele propriri au fost platite de mult dar BEJ refuza sa ridice propririle pana nu aduc dovezi de la angajator cu ordinele de plata catre ei.

  Situatia continua si in momentul de fata am platit deja 800 RON in plus si proprirea nu este ridicata.

  Este normal ce se intampla ?

 70. Buna ziua,am conturile blocate la 2 banci BRD si BT,nustiu care din banci au facut executarea silita.Nu am fost instiintat.In perioada 08-12 06 23,am fost internat in spital.Tot in aceasta perioada am primit pensia care a fost blocata.Ce pot sa fac.?Cum pot sa fac o contestatie online?Multumesc.

 71. Am luat un credit în 2007 și după vreo doi an am divorțat și nu am mai plătit creditu și acuma mia venit poprire la firm la care lucrez ce pot face

 72. Buna ziua
  pe data de 9.11.2023 ,primesc mesaj de la ING ca mi.au facut poprire pe cont ,cei de la Primaria Bacau
  intru in detalii si gasesc ca motiv 2 amenzi de acum 10 ani,
  o amenda de circulatie 168lei(ce mi.am asumat.o )dar nu am platit.o
  si o alta de 1000lei
  ce a fost abuziva,facuta de jandarmeria Bacau ,in urma unui control in targul de vechituri,mi.au ridicat un laptop si m.au amendat cu 1000lei ,pe motiv ca nu aveam acte pe laptop,care avea peste 5 ani vechime,laptop cumparat din Tmisoara ca defect de pe un site binecunoscut la acea vreme Okaz..ii,aveam mandat postal acasa pentru a dovedi provenienta lui,nu ia interesat,au zis ca daca nu am act la mine ,inseamna ca nu am.mi.au ridicat si laptopul,am facut contestatie la acea vreme,am ajuns in fata judecatorului ,i.am prezentat copii din discutiile avute cu vanzatorul pe bine cunoscut site okaz..ii,tranzactia,mandatul postal in care reiesea ca am ridicat laptop toshiba de la posta romana,..nu ia interesat,invocand ca in mandatul postal nu e specificat seria produsului,parerea mea un abuz pentru o vechitura de laptop,in fine ce credeti ca e de facut?
  Va multumesc

 73. Primaria prin serviciul impozite si taxe poate pune poprire de contravaloarea arendei in banii? va rog sa imi dati si temeiul legal! Multumesc frumos.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.