Executat Silit Prin Poprire Pe Conturi? Cum Puteti Suspenda Si Apoi Anula Poprirea

Debitor Executat Silit Prin Poprire Pe Conturi

Aflati Ce Drepturi Aveti Atunci Cand Banca Sau Recuperatorul De Creante Pune Poprire Pe Conturi Sau La Angajator.

Nu putini sunt cei care sunt executati silit prin poprire pe conturi sau chiar la angajator si de cele mai multe ori prin ambele forme iar atunci executarea silita este ilegala.

Puteti anula definitiv executarea prin poprire.

Chiar si unele sume de bani trimise prin transfer rapid pot fi poprite insa doar in anumite conditii.

In primul rand atunci cand discutam despre popririle puse de catre recuperatorii de creante si daca sunteti Executat Silit Prin Poprire,  cei care au primit prin cesiune contractele bancare sau mai bine zis creantele ce deriva din contractele bancare , poprirea este ilegala fiindca atata vreme cat recuperatorul nu a obtinut o hotarare judecatoreasca separata impotriva dvs. in mainile lui, CONTRACTUL DE CREDIT nu este EXECUTORIU.

Trebuie sa stiti ca daca sunteti  Executat Silit Prin Poprire Pe Conturi incepand cu 2018 puteti obtine suspendarea executarii silite prin poprire si astfel , chiar daca sunteti in executare, prin suspendarea executarii silite, creditorul dvs nu va mai putea sa va incaseze sumele de bani din salariu sau alte venituri.

Chiar daca sunteti  executat silit prin poprire sau prin alta forma de executare silita, cum ar fi imobiliara (vanzarea casei sau apartamentului in procedura executionala), ori prin executarea mobiliara (pe autoturisme spre exemplu), puteti formula contestatie la executare si puteti solicita instantei de judeata sa verifice legalitatea actelor de executare.

In cat timp puteti formula o contestatie la executare daca sunteti executat silit prin poprire si  vi s-a pus poprire pe conturi?

Atentie – termenul de contestatie la executare curge dupa cum indica articolul de mai jos –

Cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi.

Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;

Atentie, intodeauna formulati contestatia la executare silita prin avocati specializati in executare silita, codul de procedura civila indica faptul ca intodeauna –

(1) Contestaţiile se fac cu respectarea cerinţelor de formă prevăzute pentru cererile de chemare în judecată.

Nu uitati faptul ca executarile silite pornite de catre firmele de executare silita pot fi ilegale si astfel anulate in instanta.

Ce pot sa invoc in cadrul contestatiei la executare daca sunt executat silit prin poprire pentru a anula poprirea ?

Executarea silita prin poprire poate fi anulata folosnd o serie larga de elemente –

a) Au trecut mai multi ani de la momentul ultimei plati catre banca ifn sau creditor in general?

Atunci nu mai aveti obligatia sa platiti si puteti invoca prescriptia dreptului prin contestatia la executare.

b)Aveti o poprire trimisa pe cont de catre executorul judecatoresc care este vadit mai mare decat suma pe care stiati ca o aveti de plata.

Iarasi , acest lucru poate fi un element abuziv al executarii silite sau chiar ilegal, prin care puteti sa anulati executarea silita.

c)Daca poprirea emisa catre banca sau angajator nu contine toate elementele de identificare ale debitorului sau daca la adresa de poprire nu sunt anexate toate actele prevazute sub sanctiunea nulitatii absolute (titlu executoriu).

d) Daca stiti ca dvs ati avut creditul la banca si primiti adresa de poprire vine din partea unui recuperator, puteti ataca executarea silita pentru necitarea efectiva a dvs. cu privire la aceasta cesiune.

e)Sunt multe elemente ce pot fi contestate si fiecare act de executare are o particularitate aparte, de aceea trebuie sa verificam fiecare act in parte!

Ce se intampla dupa ce se admite contestatia la executare ?

Legea arta clar ca – dacă admite contestaţia la executare, instanţa, ţinând seama de obiectul acesteia, după caz, va îndrepta ori anula actul de executare contestat, va dispune anularea ori încetarea executării înseşi, va anula ori lămuri titlul executoriu.

Av.drd. Cuculis

Nu pierdeti sansa de a contesta executarea silita si obtineti-va drepturile in instanta.

Puteti stabili o programare la sediul nostru aici.

De asemenea se poate completa formularul de mai jos pentru a contesta executarea silita – 

 

 

28 comments to “Executat Silit Prin Poprire Pe Conturi? Cum Puteti Suspenda Si Apoi Anula Poprirea”
 1. Buna ziua,
  Acum aproximativ 10 ani am facut un credit la Unicredit bank impreuna cu fostul sot. In urma divortului am fost in imposibilitatea de plata iar creditul a fost vandut catre Stafford credit( sc. Assets Portofolio Servicing Romania Srl). Acum aproximativ 1 an am constatat ca mi s-a pus poprire pe contul meu de la BRD ptr ca aceasta firma de recuperatori obtinuse in instanta executatea silita, fara a fii citata la tribunal..
  Aceasta hotarare e definitiva in 2014 ( am aflat doar atunci cand am verificat pe portaljust.
  Se mai poate face ceva contestatie la aceasta hotarare judecatoreasca?
  Va multumesc

 2. Pingback: Executat Silit Serraghis Loan Management Ltd-Debitorul Anuleaza Executarea Silita-Poprire - Cuculis si Asociatii

 3. Buna ziua in decembrie 2015 am luat de la un ifn 900 de lei imprumut si acum in martie 2018 mia venit suma de 120 de miloane de plaatit dupa 3 anii mi se pare absurd de mult si cel mai rau e ca au pus proprirea si mi se trage in continuare din salar ce pot face

  • Camataria legalizata, o asemenea dobanda este absolut prohibitiva si oricum face imposibil de platit debitul. Puteti merge in instanta si puteti de asemenea formula si plangeri catre o serie de institutii pentru a va face dreptate. Daca vreti sa aflati mai multe despre IFN-uri puteti citi Aici Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 4. Buna ziua am si eu o intrebare. O primărie poate pune poprire pe salariu pt anumite datori (amenzi si impozit) fara hotărâre judecătorească.
  In plus ca au pus poprire pe o sumă de aproape 100 mil
  La care 75 de mil sunt deja platiti chenar in primăria respectiva

 5. Bună ziua! M-a interesa modul în care ANAF imi poate pune poprire pe salariu dacă muncesc în străinătate. E posibil fără o hotărâre judecătorească? Care este procedura?

 6. Buna ziua,
  Am ramas cu o restanta de 400 de lei catre un Ifn.Azi am primit instiintare de la banca despre poprire pe 3200.Este legal?Ce pot face in acest caz?

 7. va salut. Un prieten cu contul bancar blocat pentru executare silita primeste o suma de bani care ajunge la el printr-un transfer destinat mie. Venit necuvenit deoarece fiul meu a expediat banii intr-un cont dat de mine din eroare.Prietenul nu a platit poprirea in termen sustinand ca actul a fost abuziv emis. (prietenul nu este avocat!). Banca executa soldul si eu raman fara bani. Actiunea s-a produs in septembrie 2017. Ce se mai poate face?
  ajutor:
  La expediere fiul meu scrie la destinatar numele meu. Banca observa neconcordanta intre numele titularului de cont si contul bancar dar executa poprirea.

 8. Buna ziua ma numesc Chis Crina si de curând am primit o notificare de oprire ape salar in urma unui credit luat in anul 2007 se poate suspenda această oprire având în vedere că au trecut 10 ani de când am facut împrumutul

 9. Bună ziua am fost la firma de executori am făcut cere acum.5 zile sa îmi dea dosaru mi a zis sa vîn luni la 10 acum mi a zis ca mă suna ei oare trag de timp eu pina pe 14 mai pot face constetstia la propire pe salariu va rog Cum fac o rezchitoriu Bun sa anulez tot dosaru și sa recuperez tot. . Cit este onoriun pentru constestaie la propire.salariu

 10. Buna ziua, am fost instiintata de catre banca, despre poprirea contului pe salariu de catre un executor, in data de 25.02.2019. Nu am primit nici-un
  alt act. Cum pot sa procedez avand in vedere ca nu stiu cine ma executa? Cele 15 zile curg de la data notificarii sau de la data primirii actelor prin posta?

 11. Pingback: Imi Este Casa Executata Silit-Ce Pot Face?Executare Anulata Integral BRD GSG Pierde Procesul - Cuculis si Asociatii

 12. buna ziua in 2015 sotul a luat un credit de la bt si dupa un timp din probleme de sanatate grave nu.am mai putut plati …. prin judecatorie si executare silita ia luat un pamant pe numele sotului dar intrebarea este alta conturile sunt poprite si pe un cont mio intrat banii la anumite cursuri… are voie sa mi ia? sa mi opreasca?

 13. Buna ziua! Fratele meu are o pensie de asigurări sociale în baza Legii 19/2000 ( gradul 1 cu indemnizație de însoțitor) diagnosticat cu TBC și HIV și indemnizatia de hrană de la la agentia pentru plăti și inspecție socială București.
  Aceste venituri i-au fost poprite pe cont de Direcția de Taxe și Impozite pentru niște amenzi. Suma poprite este de 4402 lei amenzi din 2005 2006 2010 2017 și 2018..Pe aceste venituri se poate pune poprite? Pensia se ajutor socială este de 791 + indemnizatia de însoțitor 800 lei.
  Multumesc.

 14. Buna ziua am primit acasa o hartie de la ezecutor face oprire pe salar si acuma el mea blocat toate conturile con in euro care de acolo au fost luat 95euro in al cont a fost alocatia si brd iar au fost luati bani ce pot sa fac in privinta asta

 15. Buna seara.
  As dori un raspuns in legatura cu o poprire pe conturi efectuata ieri 15.04 2019, in urma unui credit luat in Elecrocasnice in anul 2004 de la DOMO,cu plata ratelor la Reiffensen Bank.
  In anul 2015 am fost executata de cartre biroul executorului,Beja Visan Catalin,cu suma de 4000 de roni ,aprox nu mai stiu exact.
  A urmat plata cu prima poprire din data de 10.06 2015 cu suma de 350 de roni apoi 150 de roni lunar pana in Decembrie 2016.
  Totalul fiind de apox2200 de lei achitati.
  Din luna Ianuarie 2016.am ramas fara loc de munca deoarece copilul meu cu handicap a decedat eu fiind angajata ca Asistent personal ,iar in urma acestei intamplari am incetat plata ratelor ,urmand a notifica firma de excutare cu situatia mea actuala .
  Din luna Ianuarie 2017 -si pana acum nu am mai primit nici o notificare din partea lor.
  Insa din data de 15 04 2019,am primit notificari de la banci ptr blocarea conturilor.
  Am luat legatura imediat cu banca ,si am aflat ca o alta firma ma executat silit si anume,Biroul de executori Bej Olteanu Haja&Ghinea ,pentru aceelasi credit de la Domo , insa de data aceasta cu suma de 5772,43 lei+comisionul de 30 de lei .
  Intrebarea mea este :
  Cum pot rezolva aceasta situatie avand in vedere ca am achitat suma respectiva iar sumele cresc colosal de mult.
  Am 43 de ani sunt vaduva de 10 ani ,am ramas singura cu trei copiii minori,yn baiat si doua fetite,..insa baiatul a decedat acum doi ani si am ramas cu cele doua fetite minore in grija si o mama bolnava cu handicap de care am grija .
  Stau cu chirie am un salariu de 1800 de roni din care ma intretin si nu am posibilitatea sa achit aceasta suma uriasa impusa de catre firma de exacutare.
  Avand in vedere ca la vremea respectiva si in prezent nu cunosc notiunile si procedurile legale prin care pot sa imi apar dreptul ,orice indrumare si informatie imi este de ajutor.
  Va multumesc!

 16. Buna ziua.In 2007 am facut un imprumut la banca de 9000 lei pe care lam achitat partial.Am primit notificari de executare silita din partea EOS KSI prin BEJ (nu dau nume) suma se ridica la 12000. Acum un an EOS au contactat alt BEJ dar suma este de 13000(zic ei penalizari).Acum o luna m-am angajat in tara (mentionez ca am lucrat in Italia).Din primul salariu firma de recuperare a extras 50%. Este legal?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.