Contestatie La Executarea Silita Impotriva Societatii Si Administratorului

GHID Juridic cu privire la toate demersurile pe care le pot face Firmele pentru a combate o executare silita indreptata impotriva lor cu posibil potential abuziv ori ilegal.

Executarea Silita Impotriva Societatii poate fi contestataContestatia la Executarea Silita Impotriva Societatii se va face exact in aceleasi conditii ca o contestatie la executare silita, pornita impotriva unei persoane fizice.

Daca v-a contactat o firma de colectare creante(recuperatorii de creante) cum ar fi Kruk sau Secapital sau alt tip de recuperator ( gasiti lista recuperatorilor de creante aici), incercati sa va aparati pe calea contestatiei la executare si prin sfaturile date doar de catre un avocat specializat in contestatii la executare silita, asta pentru a evita o executare silita iar daca a inceput executarea silita impotriva dvs. sa verificati legalitatea acelor acte de executare.

Executarea silita nu inseamna ca “s-a terminat totul” ci din contra, tocmai atunci incepe si se deschide posibilitatea dvs. in calitate de administrator de firma executata silit, sa faceti primele demersuri si anume, sa contestati executarea silita.

Stiati ca: Inceperea executarii silite impotriva societatii va poate aduce neplaceri financiare cum ar fi notarea soceitatii in Centrala Incidentelor de Plata?

Sunt anumite masuri, esentiale , pe care le puteti lua in calitate de administrator de firma executata silit, tocmai pentru a evita o executare ilegala impotriva dvs. sa va lase conturile firmei GOALE, sau daca a inceput executarea silita Impotriva Societatii, aflati cum sa o contestati si sa anulati poprirea, sechestrul sau somatiile emise de catre executor.

Datoriile unei firme sau ale unei persoane fizice autorizate (PFA) la partenerii săi de afaceri, la furnizori, la stat, sau poate la un recuperator de creante, credite bancare dar si altele, le pot aduce la executarea silită, insa acest lucru nu inseamna ca actele de executare sunt neaparat LEGALE.

Spunem acest lucru tocmai sustinut de faptul ca in codul de procedura civila, se arata ca ORICARE ACT DE EXECUTARE SILITA EMIS DE CATRE EXECUTOR IMPOTRIVA SOCIETATII, poate fi supus verificatii instantei de judecata, pentru a putea fi verificata legalitatea lui.

Vedeti mai jos, toate explicatiile date de catre Av.DRD. CUCULIS Adrian – Sca Cuculis&Asociatii

Executarea Silita Impotriva Societatii
Avocat Cuculis ADRIAN – Totul despre executarea silita inceputa impotriva unei Companii.

Prin procedura executării silite creditorul, titular al unui drept care a fost recunoscut DOAR FORMAL de catre instanta de judecata prin incheierea de incuviintare a executarii silite, pune in executare impotriva societati dvs. un titlu ( poate fi vorba de un recuperator care a cumparat creanta care nu este titlu executoriu), care pe fondul cauzei NU A FOST VERIFICAT DE CATRE INSTANTA.

Formele de executare silită indirectă sunt poprirea sumelor de bani sau, executarea silita prin alte metode cum ar fi sechestrul asigurator.

Astfel, multi dintre administratorii firmelor se inspaimanta cand vad ca o instanta a incuviintat executarea silita, necunoscand de fapt si aspectul ca instanta chiar daca incuviinteaza executarea silita, nu verifica si in amanunt daca executarea silita ceruta de catre executor pentru blocarea conturilor firmei, este legala sau nu.

Vedeti mai jos ALERTA LEGISLATIVA pusa la dispozitie de catre SCA Cuculis&Asociatii – Ultimele legi publicate in M.O al Romaniei.

Aveti o companie si ati primit o executare silita pe firma, o poprire , sechestru pe partile sociale sau chiar si o executare silita imobiliara?

Vedeti mai jos, cateva lucruri pe care le aveti de facut daca sunteti executati silit pentru a va asigura ca scapati de o posibila executarea silita ilegala.

Totul despre cum trebuie sa reactioneze o companie atunci cand este executata silit.

De foarte multe ori se intampla ca un contract de credit cu banca sau cu Ifn-ul sa fie semnat de catre o persoana juridica, o companie, o societate in definitiv care are raporturi comerciale.

Datoriile pot aparea si de la furnizori sau pot aparea cel mai frecvent de la un contract semnat de catre firma dvs. cu o banca.

Unele contractele cu bancile, semnate de catre persoanle juridice, ajung sa fie vandute catre recuperatorii de creante atunci cand debitorul refuza sa efectueze plata sau daca pur si simplu nu are posibilitatea financiara de a plati.

Legislatia romana permite executarea silita a unei firme, insa la fel de bine persimte acelei firme sa se apare de formele de executare silita pornite impotriva ei.

Vizualizati si :

1. Cum afla o companie ca are o executare silita indreptata impotriva ei?

In linii generale, poprirea infiintata pe conturile societatii apare imediat ce adresa de poprire, trimisa de catre executor, ajunge in registratura bancii.

Spre exemplu, daca aveti un cont deschis in Bucuresti si unul la o sucursala pentru punctul de lucru din Pitesti, la momentul la care se infiinteaza poprirea, veti avea ambele conturi blocate, desigur, procedura spunem noi abuziva fiindca ajungeti sa platiti de doua ori acelasi debit si tocmai ulterior, dupa ce banii sunt blocati si transferati la executor, va puteti recupera aceasta dubla executare silita.

Sunt situatii in care societatile nu au suficienti bani in conturile lor si atunci intervine problema ca puteti fi asa cum am inidcat si mai sus, notat in CIP sau prin blocarea conturilor societatea devine insolvabila, nu-si mai poate plati datoriile sau alti furnizori si de acolo se ajunge in insolventa societatii.

2. Ce are de facut o Companie care primeste o adresa de blocare a conturilor la banca, din partea unui credit?

In principal masura pe care o poate lua DE URGENTA, este sa conteste executarea silita atunci cand are suspiciuni ca aceasta poate fi ilegala.

Dam cu titlu de exemplu , punerea in executarea silita a unui contract de credit la care banca sau ifn-ul ori recuperatorul au adaugat dobanzi care ar putea sa fie ilegal adaugate.

Procedura de contestatie la executarea silita pornita impotriva unui societati comerciale, este identica cu o contestatie pornita de catre o persoana fizica.

Astfel, tot la sediul debitorului se va depune contestatia la executare.

PLAN SALAVATORI PENTRU SOCIETATILE EXECUTATE SILIT? – Suspendarea executarii silite.

Aceasta metoda de suspendare a executarii silite, permite practic deblocarea conturilor firmei.

De data recenta ICCJ s-a pronuntat cu privire la ceea ce inseamna suspendarea unei executari silite prin poprire si s-a stabilit ca prin admiterea cererii de suspendare a popririi se intelege inclusiv RIDICAREA POPRIRII DE PE CONTURILE DEBITORULUI.

3. Daca executarea firmei dvs. se face in baza unui bilet la ordin, este bine sa stiti ca sunt cateva lucruri care fac acest tip de executare silita sa fie ilegala.

Contestatia la executare cu privire la executarea silita a unui bilet la ordin, se face intr-un termen mult mai scurt decat o contestatie obisnuita iar pentru aceasta procedura am scris un intreg indrumar pe care il gasiti aici.

Stiati ca : Deschiderea procedurii insolventei blocheaza toate executarile silite pornite impotriva societatii dvs.?

4. Cum pot sa-mi platesc angajatii daca am conturile blocate prin Executarea Silita Impotriva Societatii?

Angajatii si banii acestora opinam ca NU pot fi executati silit de catre executor pentru o datorie a societatii.

Practic, banii pentru salarii sunt cu o destinatie speciala si anume plata salariilor catre angajatii societatii.

Daca acesti bani sunt popriri si executorul refuza eliberarea lor, puteti sa formulati contestatia la executare alaturi de suspendarea executarii silite, pentru a va debloca contul bancar.

Ceea ce vrem sa subliniem este si faptul ca si in cazul persoanelor juridice, poate fi vorba despre o punere in executare silita ilegala a unor datorii spre exemplu datoriile prescrise.

Si aici, tot pe calea contestatiei la executare, societatea poate sa scape de o posibila executar silita ilegala.

Pentru patronii de societati comerciale: Executarea Silita Impotriva Societatii si efectele blocarii contului si pasivitatea de a necontesta executarea silita, cauze si ce se intampla cu o Firma executata silit:

 • Blocarea conturilor firmei poate sa va duca Business-ul in faliment;
 • Prin neplata unui datorii cu instrumente bancare emise, veti ajunge in CIP;
 • Imposibilitatea platii furnizorilor, altii decat cei care va executa silit;
 • Blocarea activitatii si imposibilitatea platii taxelor catre stat.

Din aceste motive, consideram ca executarea silita a unei societati trebuie sa fie ultimul demers pe care o banca, ifn, recuperatori, furnizor sau altii, sa il aiba in vedere, si indrumam catre solutiile care sa evite aceasta procedura.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Daca totusi se ajunge ca societatea dvs. sa fie executat silit, pentru a va proteja afacerea, completati formularul de mai jos:

18 comments to “Contestatie La Executarea Silita Impotriva Societatii Si Administratorului”
 1. hot.8805/23.12.”19;dosar 32381/299/2018 :eu,parat, sunt obligat sa permit accesul pe propr. mea reclamantilor pt. ca acestia sa efectueze interventii la imobilul.lor de pe hotarul comun cu mine. Doresc sa stiu ce drepturi am eu ,inainte de a permite accesul reclamantilor pe propr. mea?( pot impune anumite conditii de bun simt cum ar fi:-cati oameni sa intre; un program;o delimitare a spatiului de lucru;etc.). Deasemeni, in timpul lucrarilor pot opri accesul muncitorilor pe propr. mea, daca ei efectueaza alte lucrari decat cele ce reies din consideratiile Instantei, cuprinse in Hot.?

   • Am făcut un credit la Piraeus Bank în 2007 pentru 19000 euro. Din 2009 am făcut plăti cum am putut, rate mai mici sau în unele luni mai puțin. Din 2012 am primit executare silita și cred ca atunci m-a preluat Kruk. Am plătit în contul executorului cca 100 euro lunar prin banca. Am avut pe sărite plăti mai mici sau deloc. Din 2017 mi s-a făcut popriri salariale, iar pana acum am adeverință ca mi s-au oprit 15000 euro, bani virați în contul executorului. Kruk îmi dă acum în martie 2024 un desfășurător al plăților și spune ca a încasat cca 8000 euro și mai am de plată suma de 17000 euro. Cum e posibil? Comisionul executorului este de 6452 lei. Plățile făcute din 2012 pana în 2015 nici nu apar, și în desfășurătorul de la Kruk sunt luni multe în care executorul nu a virat către Kruk.. Cum e posibil ca acum în 2024 sa mai am datorie către Kruk de 17000 de euro?? Am chitanțele cu sumele depuse și adeverință cu sumele proprie și virate. Va rog sa ma ajutați. Mulțumesc

 2. Buna seara am facut acum 3 luni un credit la Creditprime de 1400 lei le am aratat pensia de invaliditate grad 2 accentuat grav si handicap permanent nerevizuibil cu pensie de 830 lei este normal in prima luna sa imi vina prima rata 800 lei de unde pot plati o rata asa mare su o pensie de 830 lei din care doar medicamentele costa 200 lei pe luna plus alte cheltuiri a doualuna 1700 lei a treia lune 3700 lei se pote plati o rata asa mare din 800 lei ce credit este asta apoi executat silit este normal rate din acestea cu o pensie de 830 lei de ce mi au aprobat un credit din acesta daca stiau ce rate imi vin si toate pe timp de virus nu spunea guvernul ca pe acea perioada nu se platesc penalizari ce sfat imi dati eu ma simt inselat cu buna intentie de mi au aprobat un astfel de credit online cu toate ca vle am aratat actele medicale in care scria ca sant in crija familiei neputand face nimic singur m am imprumutat si am platit 2000 lei si ma ameninta mereu sa le dat si restul de 1700 lei ce ma sfatuiti sa fac eu asi dori sa ii dau in judecata pentru ca m au vazut in situatia aceea si au profitat de situatia mea dandumi un astfel de credit in timp ce toate bancile au refuzat sa imi d ea VAZAND ACTELE MEDICALE imi spuneau ca nu am dreptul sa cer credit in numele meu cand sant dat in grija famiiliei ce ma sfdatuiti sa fac.

  • Buna ziua. Cu privire la faptul ca sunteti executat silit de CreditPrime si aveti o poprire pusa pe pensie dar si cu privire la faptul ca la prima vedere pare ca este vorba desre o executare silita ilegala, o sa va rog sa ne sunati la 0722298011 si sa va punem la dispozitie un avocat contestatie la executare silita pentru a va ajuta. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

 3. Buna ziua, daca am vazut ca pe cale amiabila dupa 5 solicitari scrise institutia nu a vrut sa puna in plata efectiva , o sentinta civila definitiva avand ca obiect , plata salariului, am apelat la executor in Aprilie 2019 .Dupa toate demersurile de executor institutia a formulat in luna Iulie 2019 suspendarea executarii care a fost respinsa la sectorul 5 si contestatie la executare a declinat la sector 2 care vad ca a admis in parte pe data de 23. Iulie 2020 , dupa un an de plimbari, desi sediul debitorului este in sectorul 5. Nu stiu cum de a admis in parte sau cum de nu a sesizat din oficiu ca nu are competenta sa judece contestatia la executare in conditiile in care sediul oficial al denitorului este in sectorul 5 si de 2 ani nu au platit.
  Pot face revizuire?Nu cunosc motivatia instantei dar consider ca este nula pt ca e pronuntata de alta instanta si ce motive ar fi avut sa admita in parte.

  • Buna ziua. Din nefericire exceptiile se invoca si mai ales cele ce privesc competenta instantei, in fond. Important este sa vedem ce a facut ca aceasta contestatie la executare sa fie admisa si sa va fie anulata executarea silita.

   • Buna ziua,este normal ca sa mi blocheze contul de salarii si sa mi opreasca o parte din bani,daca sa trimis catre executor adrese de poprire de catre angajator si se opresc bani de catre angajator fiind virati in contul executorului.As vrea sa stiu daca imi pot recupera suma oprita pentru ca au fost bani opriti de 2 ori si de angajator si de banca.

 4. Buna seara, in 2013 am produs un accident de circulatie fara victime din care a rezultat un proces pe fond civil din cauza ca polita de asigurare Euroins nu era inregistrata, bineinteles ca decizia a fost de partea paratului iar in luna mai 2015 mi-a venit citatie de la un executor judecatoresc din Ploiesti ca pe raza judetului Prahova s-a produs accidentul cu suma de plata aferenta deciziei tribunalului, intrebarea mea este dupa cati ani se prescrie acea decizie pentru ca astazi 02.03.2021 un alt executor judecatoresc din Bucuresti mi-a pus oprire pe conturi, exista un termen limita in care acea decizie de plata sa fie executabila, se poate prescrie decizia dupa trei sau cinci ani de la data de cand am primit citatia? Tin sa mentionez ca de la acea data din mai 2015 pana astazi n-am mai primit absolut nimic, nici o instintare de plata sau citatie de executare, este legal ce a facut acest executor dupa aproape 6 ani de la decizia judecatoreasca?

   • Buna seara.Am avut un spatiu comercial si pt ca nu aveam restanta la chirie mi.au sigilat magazinul si nu mi.au mai dat voie sa functionez.Acum m.am trezit cu o executare silita unde imi cere sa platesc restanta plus chiria pe lunile care au mai urmat pana la expirarea contractului.Mentionez ca era singurul punct de lucru pe care il aveam pe aceasta firma .In momentul cand acesta in contul firmei nu exista niciun ban.To ce vreau sa stiu daca toata aceasta situatie poate sa aiba urmari asupra mea ca si persoana fizica.(Sunt administratorul firmei si sotia asociata) Va multumesc!

 5. Bună ziua,urmează să fim executați silit la o cotă parte dintr-o casă unde locuiește tata cu fratele meu este legal să mă execute silit dacă eu deja am poprire la serviciu iar acea locuință este moștenire de la mama.,mulțumesc anticipat!

   • Buna seara! Va rod sa ma ajutati si sa-mi comunicati daca de poate, cum sa procedez daca am făcut un contract de asistenta juridica cu un cunoscut avocat din București pentru reprezentare divort si partaj (pe același contract) . Am fost reprezentata la divorț, dar pentru partaj s a depus cerere de renuntare la jjudecata in procedura de regularizare, intrucat a fost solutionat partajul pe cale amiabila prin notariat. Deși din onorariul initial s a platit 70% pentru ambele cauze… aparatorul ales a înțeles sa ne execute silit pentru diferenta de 30%…chiar daca dosarul de partaj nu s a mai judecat! Am sanse in cazul in care initiez o contestatie la executare? Desi onorariul a fost exorbitant, domnul avocat nu s-a prezentat niciodată, reprezentarea fiind asigurata de un aparator incepator….iar modalitatea de comumicare cu acesta a fost imposibila, întrucât nu raspundea la telefon și mesaje! Cu consideratie!

 6. Buna dimineata. Detin o societate comerciala al carei administrator avea datorii personale din alte probleme. Acum 3
  zile ANAF ne-a inaintat o decizie de poprire pe numele societatii pentru suma reprezentand prejudiciul personal al administratorului. este legala o asemenea masura? Va multumesc anticipat pentru raspuns

 7. Bună ziua,
  Am fost administrator la un SRL din păcate acea firmă nu a mai făcut încasări/vânzări de peste 3 ani. Am făcut un contract de prestări servicii internet și televiziune cu un agent de la Telekom unde mi s-a promis din păcate doar prin voce doar ca voi avea altceva decât am primit. Am făcut reclamație dar nefiind înregistrată discuția telefonică cu agentul nu am avut răspuns favorabil. În aceeași perioadă în care am achiziționat serviciile Telekom am achiziționat prin rate un echipament de la ei, echipamentul respectiv nu funcționa conform, am trimis echipamentul în service mi l-au trimis înapoi doar cu o înlocuire de cablu. Am resunat si încercat să retrimit în service echipamentul respectiv deoarece nu funcționa corespunzător dar am fost refuzată mereu având un răspuns negativ. Din acel moment am cerut rezilierea telefonic dar mi s-a zis ca vor fi taxe de reziliere nu doar plata echipamentului. Am protestat așa cum m-a dus capul atunci să nu mai plătesc facturile și ratele.
  În momentul acesta după vreo 4/5 ani Telekom în 2020 a vândut creanța către un terț și astfel s-a transmis executarea silită pe acel Srl și în loc de 6600 de lei rotunjit s-a ajuns la suma de 57.776,80 lei.
  Acel SRL este in curs de închidere de către registru comerțului, ce se poate face in acest caz?
  Vă mulțumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.