Contestatie La Executarea Silita Impotriva Societatii Si Administratorului

GHID Juridic cu privire la toate demersurile pe care le pot face Firmele pentru a combate o executare silita indreptata impotriva lor cu posibil potential abuziv ori ilegal.

Executarea Silita Impotriva Societatii poate fi contestataContestatia la Executarea Silita Impotriva Societatii se va face exact in aceleasi conditii ca o contestatie la executare silita, pornita impotriva unei persoane fizice.

Daca v-a contactat o firma de colectare creante(recuperatorii de creante) cum ar fi Kruk sau Secapital sau alt tip de recuperator ( gasiti lista recuperatorilor de creante aici), incercati sa va aparati pe calea contestatiei la executare si prin sfaturile date doar de catre un avocat specializat in contestatii la executare silita, asta pentru a evita o executare silita iar daca a inceput executarea silita impotriva dvs. sa verificati legalitatea acelor acte de executare.

Executarea silita nu inseamna ca “s-a terminat totul” ci din contra, tocmai atunci incepe si se deschide posibilitatea dvs. in calitate de administrator de firma executata silit, sa faceti primele demersuri si anume, sa contestati executarea silita.

Stiati ca: Inceperea executarii silite impotriva societatii va poate aduce neplaceri financiare cum ar fi notarea soceitatii in Centrala Incidentelor de Plata?

Sunt anumite masuri, esentiale , pe care le puteti lua in calitate de administrator de firma executata silit, tocmai pentru a evita o executare ilegala impotriva dvs. sa va lase conturile firmei GOALE, sau daca a inceput executarea silita Impotriva Societatii, aflati cum sa o contestati si sa anulati poprirea, sechestrul sau somatiile emise de catre executor.

Datoriile unei firme sau ale unei persoane fizice autorizate (PFA) la partenerii săi de afaceri, la furnizori, la stat, sau poate la un recuperator de creante, credite bancare dar si altele, le pot aduce la executarea silită, insa acest lucru nu inseamna ca actele de executare sunt neaparat LEGALE.

Spunem acest lucru tocmai sustinut de faptul ca in codul de procedura civila, se arata ca ORICARE ACT DE EXECUTARE SILITA EMIS DE CATRE EXECUTOR IMPOTRIVA SOCIETATII, poate fi supus verificatii instantei de judecata, pentru a putea fi verificata legalitatea lui.

Vedeti mai jos, toate explicatiile date de catre Av.DRD. CUCULIS Adrian – Sca Cuculis&Asociatii

Executarea Silita Impotriva Societatii
Avocat Cuculis ADRIAN – Totul despre executarea silita inceputa impotriva unei Companii.

Prin procedura executării silite creditorul, titular al unui drept care a fost recunoscut DOAR FORMAL de catre instanta de judecata prin incheierea de incuviintare a executarii silite, pune in executare impotriva societati dvs. un titlu ( poate fi vorba de un recuperator care a cumparat creanta care nu este titlu executoriu), care pe fondul cauzei NU A FOST VERIFICAT DE CATRE INSTANTA.

Formele de executare silită indirectă sunt poprirea sumelor de bani sau, executarea silita prin alte metode cum ar fi sechestrul asigurator.

Astfel, multi dintre administratorii firmelor se inspaimanta cand vad ca o instanta a incuviintat executarea silita, necunoscand de fapt si aspectul ca instanta chiar daca incuviinteaza executarea silita, nu verifica si in amanunt daca executarea silita ceruta de catre executor pentru blocarea conturilor firmei, este legala sau nu.

Vedeti mai jos ALERTA LEGISLATIVA pusa la dispozitie de catre SCA Cuculis&Asociatii – Ultimele legi publicate in M.O al Romaniei.

Aveti o companie si ati primit o executare silita pe firma, o poprire , sechestru pe partile sociale sau chiar si o executare silita imobiliara?

Vedeti mai jos, cateva lucruri pe care le aveti de facut daca sunteti executati silit pentru a va asigura ca scapati de o posibila executarea silita ilegala.

Totul despre cum trebuie sa reactioneze o companie atunci cand este executata silit.

De foarte multe ori se intampla ca un contract de credit cu banca sau cu Ifn-ul sa fie semnat de catre o persoana juridica, o companie, o societate in definitiv care are raporturi comerciale.

Datoriile pot aparea si de la furnizori sau pot aparea cel mai frecvent de la un contract semnat de catre firma dvs. cu o banca.

Unele contractele cu bancile, semnate de catre persoanle juridice, ajung sa fie vandute catre recuperatorii de creante atunci cand debitorul refuza sa efectueze plata sau daca pur si simplu nu are posibilitatea financiara de a plati.

Legislatia romana permite executarea silita a unei firme, insa la fel de bine persimte acelei firme sa se apare de formele de executare silita pornite impotriva ei.

Vizualizati si :

1. Cum afla o companie ca are o executare silita indreptata impotriva ei?

In linii generale, poprirea infiintata pe conturile societatii apare imediat ce adresa de poprire, trimisa de catre executor, ajunge in registratura bancii.

Spre exemplu, daca aveti un cont deschis in Bucuresti si unul la o sucursala pentru punctul de lucru din Pitesti, la momentul la care se infiinteaza poprirea, veti avea ambele conturi blocate, desigur, procedura spunem noi abuziva fiindca ajungeti sa platiti de doua ori acelasi debit si tocmai ulterior, dupa ce banii sunt blocati si transferati la executor, va puteti recupera aceasta dubla executare silita.

Sunt situatii in care societatile nu au suficienti bani in conturile lor si atunci intervine problema ca puteti fi asa cum am inidcat si mai sus, notat in CIP sau prin blocarea conturilor societatea devine insolvabila, nu-si mai poate plati datoriile sau alti furnizori si de acolo se ajunge in insolventa societatii.

2. Ce are de facut o Companie care primeste o adresa de blocare a conturilor la banca, din partea unui credit?

In principal masura pe care o poate lua DE URGENTA, este sa conteste executarea silita atunci cand are suspiciuni ca aceasta poate fi ilegala.

Dam cu titlu de exemplu , punerea in executarea silita a unui contract de credit la care banca sau ifn-ul ori recuperatorul au adaugat dobanzi care ar putea sa fie ilegal adaugate.

Procedura de contestatie la executarea silita pornita impotriva unui societati comerciale, este identica cu o contestatie pornita de catre o persoana fizica.

Astfel, tot la sediul debitorului se va depune contestatia la executare.

PLAN SALAVATORI PENTRU SOCIETATILE EXECUTATE SILIT? – Suspendarea executarii silite.

Aceasta metoda de suspendare a executarii silite, permite practic deblocarea conturilor firmei.

De data recenta ICCJ s-a pronuntat cu privire la ceea ce inseamna suspendarea unei executari silite prin poprire si s-a stabilit ca prin admiterea cererii de suspendare a popririi se intelege inclusiv RIDICAREA POPRIRII DE PE CONTURILE DEBITORULUI.

3. Daca executarea firmei dvs. se face in baza unui bilet la ordin, este bine sa stiti ca sunt cateva lucruri care fac acest tip de executare silita sa fie ilegala.

Contestatia la executare cu privire la executarea silita a unui bilet la ordin, se face intr-un termen mult mai scurt decat o contestatie obisnuita iar pentru aceasta procedura am scris un intreg indrumar pe care il gasiti aici.

Stiati ca : Deschiderea procedurii insolventei blocheaza toate executarile silite pornite impotriva societatii dvs.?

4. Cum pot sa-mi platesc angajatii daca am conturile blocate prin Executarea Silita Impotriva Societatii?

Angajatii si banii acestora opinam ca NU pot fi executati silit de catre executor pentru o datorie a societatii.

Practic, banii pentru salarii sunt cu o destinatie speciala si anume plata salariilor catre angajatii societatii.

Daca acesti bani sunt popriri si executorul refuza eliberarea lor, puteti sa formulati contestatia la executare alaturi de suspendarea executarii silite, pentru a va debloca contul bancar.

Ceea ce vrem sa subliniem este si faptul ca si in cazul persoanelor juridice, poate fi vorba despre o punere in executare silita ilegala a unor datorii spre exemplu datoriile prescrise.

Si aici, tot pe calea contestatiei la executare, societatea poate sa scape de o posibila executar silita ilegala.

Pentru patronii de societati comerciale: Executarea Silita Impotriva Societatii si efectele blocarii contului si pasivitatea de a necontesta executarea silita, cauze si ce se intampla cu o Firma executata silit:

  • Blocarea conturilor firmei poate sa va duca Business-ul in faliment;
  • Prin neplata unui datorii cu instrumente bancare emise, veti ajunge in CIP;
  • Imposibilitatea platii furnizorilor, altii decat cei care va executa silit;
  • Blocarea activitatii si imposibilitatea platii taxelor catre stat.

Din aceste motive, consideram ca executarea silita a unei societati trebuie sa fie ultimul demers pe care o banca, ifn, recuperatori, furnizor sau altii, sa il aiba in vedere, si indrumam catre solutiile care sa evite aceasta procedura.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Daca totusi se ajunge ca societatea dvs. sa fie executat silit, pentru a va proteja afacerea, completati formularul de mai jos:

2 comments to “Contestatie La Executarea Silita Impotriva Societatii Si Administratorului”
  1. hot.8805/23.12.”19;dosar 32381/299/2018 :eu,parat, sunt obligat sa permit accesul pe propr. mea reclamantilor pt. ca acestia sa efectueze interventii la imobilul.lor de pe hotarul comun cu mine. Doresc sa stiu ce drepturi am eu ,inainte de a permite accesul reclamantilor pe propr. mea?( pot impune anumite conditii de bun simt cum ar fi:-cati oameni sa intre; un program;o delimitare a spatiului de lucru;etc.). Deasemeni, in timpul lucrarilor pot opri accesul muncitorilor pe propr. mea, daca ei efectueaza alte lucrari decat cele ce reies din consideratiile Instantei, cuprinse in Hot.?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.