Obligatia Angajatorului De A Retine Salariul Angajatului Executat Prin Poprire

Executat Prin Poprire La Locul De Munca – Obligatia Angajatorului De A Retine Salariul Angajatului intervine atunci cand angajatul este executat silit.

Executat Prin Poprire? Obligatia Angajatorului De A Retine Salariul nu este nelimitata – Verificati sa nu fie o executare silita ilegala!

Aviz companiilor care primesc adrese de poprire pentru angajati dar si angajatilor care trebuie sa stie ca poprirea poate fi contestata.

Vedeti adresa de poprire din dreapta? Ei bine, aceasta executare silita a fost anulata doar pentru ca debitorul a inteles ca are DREPTURI si a formulat o contestatie la executare.

Rezultatul il puteti vedea AICI ( AGIO PIERDE CONTESTATIA LA EXECUTARE), apoi continuati citirea mai jos.

Ce se intampla cu Salariul Angajatului ce este supus executarii silite?

V-ati trezit ca in ziua de salariu, angajatorul sa va spuna ca va da mai putin cu 1/3 sau cu 1/2 din salariu? Atunci inseamna ca la sediul sau a venit o adresa de poprire de la executor si din acel moment este posibil sa fiti executat silit in mod ilegal sau din contra, abuzul sa fie la angajator.

Nu de putine ori am primit solicitari si mesaje prin care oamenii ne spuneau ca au primit acte de executare silita la locul de munca, angajatorii le opreau banii si apoi acei bani nu ajungeau niciodata la executor.

Prin urmare, este esential sa intelegem ce drepturi avem atunci cand suntem executati silit la locul de munca, prin poprire.

Angajatul executat silit, poate fi urmarit si executat si la locul de munca, de catre creditor insa atentie, executarea silita la locul de munca poate fi facuta si abuziv.

De aici se ridica o serie de intrebari legale de adresa de poprie pe care o primeste angajatorul si vom incerca sa raspunde mai jos, tuturor nelamuririlor ce ar putea sa apara cu privire la infiintarea popririi la locul de munca:

1. Este obligat angajatorul sa retina banii din salariul angajatului si sa ii transfere catre executorul judecatoresc?

Este cunoscut faptul ca in momentul in care o companie primeste adresa de poprire la sediul acesteia, ea capata calitatea de, tert poprit.

Astfel, conform legii, aceasta calitate de tert poprit il obliga pe cel de-al treilea, adica pe companie, sa ii plateasca executorului judecatoresc, sumele de bani pe care in mod normal le-ar fi datorat angajatului cu titlu de salariu sau alte venituri periodice/

(2) În adresa de înfiinţare a popririi i se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine, potrivit alin. (1), terţ poprit, interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile pe care i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit.

Salariul Angajatului Executat Prin Poprire
Salariul Angajatului Executat Prin Poprire

(3) Adresa de înfiinţare a popririi va cuprinde numele şi domiciliul debitorului persoană fizică ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi codul numeric personal sau, după caz, codul unic de înregistrare ori codul de identificare fiscală, dacă sunt cunoscute.

Ca sa raspundem intrebarii de mai sus, angajatorul poate sa REFUZE plata acestor sume de bani daca:

a) Executarea silita se face de catre un recuperator de creante care nu reuseste sa faca dovada ca a cumparat valabil creanta, adica notificarea de cesiune a creantei nu exista ori este facuta procedura in mod viciat;

b) Compania poate refuza plata popririi daca acel angajat NU mai are contract de munca cu societatea;

c) In ipoteza in care venitul pe care il genereaza la societate acel angajat este sub jumatatea venitului minim pe economie si atunci nu se pot face popriri.

d) Orice alta cauza care ar putea sa faca executarea silita sa fie ilegala cum ar fi, dobanzi penalitati ilegale, titlul pus in executare nu are putere executorie ( pentru acest lucru este necesara deschiderea unei contestatii la executarea slita).

Vizualizati si :

2. Mi s-a pus poprire pe salariu la locul de munca de catre angajatorul meu, este normal sa am poprita toata suma de bani pe care o incasez cu titlu de salariu sau poprirea trebuie sa fie doar pe un anumit cuantum?

Prezentam si mai sus ca este ilegal sa aveti toti banii popriri, ba chiar mai mult sunt situatii in care poprirea chiar si pe o foarte mica parte, este ilegala fiinca este posibil ca insasi creanta sa fie prescrisa, sau lipsa notificarii de cesiune sa produca o nulitate absoluta a executarii silite.

Desigur ca orice incalcare a acestor reguli de poprire MAXIMALA la 1/2 sau 1/3, daca este vorba doar o singura poprire, poate fi combatuta pe calea contestatiei la executare silita.

Salariul Angajatului Executat Prin Poprire nu poate suferi o retinere totala, asa cum si-ar dori creditorii, de aceea trebuie sa fie facuta o individualizare pe adresa de infiintare a popririi cu privire la cuantumul popririi.

Stiati ca daca debitorul plateste o suma de 1/2 cu titlu de pensie de intretinere, chiar daca apare o alta poprire, acesta nu mai poate avea efect si nu poate fi infiintata?

Bine de stiut!

Daca sunteti Executat Prin Poprire trebuie sa solicitati la locul de munca, adresa pe care executorul a trimis-o angajatorului, pentru a va putea apara drepturile in instanta.

Cititi si :

3. Are obligatia angajatorul sa imi arate adresa de poprire? Ce fac daca imi opreste banii si nu ii trimite catre executor?

O chestiune extrem de neplacuta si pagubitoare material este cand angajatorul efectiv il inseala pe angajat, ii opreste banii pe care spune ca executorul i-a cerut si nu face viramentul catre executor.

In aceasta situatie angajatul trebuie sa ceara periodic pentru a se feri de asemenea situatii, care este cuantumul popririi sau cel mi sigur sa conteste daca are suspiciuni cu privire la dobanzile / penalitatile aferente.

In tot cazul, angajatorul ramane responsabil fata de angajat cu privire la popririle pe care le retine din salariul anagajatului.

Fara ca angajatorul sa va puna la dispozitie adresa de infiintare a popririi, nu are dreptul sa va opreasca banii din salariu.

4. Poate sa fie diminuat cuantumul popririi?

Aceasta intrebare este de esenta contestatiei la executare, daca leguitorul a prevazut o asemenea situatie.

Desigur, in conditiile in care prin poprirea institutita de 1/2 din salariu, daca veniturile dvs. nu sunt suficiente si va este pusa in pericol existenta, sau aveti si alte obligatii fata de copii, pensii si altele, Salariul Angajatului Executat Prin Poprire poate suporta o majorare insa DOAR IN INSTANTA.

Asta inseamna ca va puteti adresa judecatorului si sa solicitati de fapt ca aceasta poprirea care se poate dispune de pana la 1/2 sa fie de exemplu 1/3 sau chiar mai putin.

Oricat de greu este, important este sa gasiti puterea de a va gasi dreptatea in instanta si sa solicitati judecatorului sa va analizeze actele de executare silita indreptate impotriva dvs.

Nu uitati, o simpla poprire poate duce la vanzarea imobilului dvs. daca nu interveniti cu o contestatie la executare.

CJUE( Garantarea creanței printr‑o garanție constituită asupra unui bun imobiliar – Posibilitatea executării acestei garanții printr‑o vânzare la licitație) – va protejeaza de abuzurile bancilor sau recuperatorilor.

Nu uitati, un executat silit informat, poate sa scape de o executare silita ilegala. Salariul Angajatului Executat Prin Poprire trebuie protejat! Poate fi singura sursa de venit si de cele mai multe ori, intretine mai multe persoane.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Sunteti executat silit? Fie prin poprire, fie imobiliar sau vi s-a pus sechestru pe masina? Completati acum formularul de mai jos.

16 comments to “Obligatia Angajatorului De A Retine Salariul Angajatului Executat Prin Poprire”
 1. ce tebuie sa fac sunt administator si salariat la aceiasi firma dar firma na inceput activitatea si un executor mia trimis deja o adresa de propire pe salariul pe numelele meu si catre socitatea pe care o administrez in situatia asta ce trebuie sa fac sami fac cerere pt incetarea contactului de munca si sa nu le mai dau nici un ban creditul a fost facut acum 8 ani la procredit babk multumesc

   • Bună ziua.
    Am o poprire pe salar.
    Întrebarea mea este cine trebuie sa îmi oprească banii. Banca sau angajatorul.
    În momentul de fata în prima luna de propire mi s a tras din salar iar când mi au întrat banii pe card mi a tras și banca. Poate angajator sa retina din salar fără a comunica cu banca inate??

   • Buna ziua, am o poprire pe salariu de 1/2 din salariu. Eu sunt administratorul firmei si nu am reusit sa platesc 2 luni. Executorul judecatoresc a amenintat ca va da firma in judecata, pentru ca am dat curs popririi si trebuia ca si firma sa facem platile. Eu vreau sa platesc doar ca am ramas in urma cu foarte multe plati, din cauza pandemiei, si inca nu am reusit sa le achitam. Daca saptamana viitoare achit cele 2 luni restante se poate rezolva situatia? Fara sa dea firma in judecata?

    • Mi-au fost popriti 1200 lei din salariul de luna aceasta, pe luna Iulie, de la Anaf. Eu lucrez la o multinationala si sunt asigurata CAS prin companie insa inainte sa ma angajez aveam asigurare la CAS pe proprie raspundere platita pe persoana fizica. Eu cand m-am angajat mi s-a zis de la angajator ca se inchide automat asigurarea platita de mine. Ideea e ca nu am fost notificata de angajator nicu măcar cu o zi inainte iar in ziua salariului am primit cu 1200 mai putin, adica poprirea de la Anaf pt asigurarea de sănătate. Am primit astazi mail de la angajator cu poprirea la insistentele mele repetate.
     Am citit asta in articol

     “In tot cazul, angajatorul ramane responsabil fata de angajat cu privire la popririle pe care le retine din salariul anagajatului.

     Fara ca angajatorul sa va puna la dispozitie adresa de infiintare a popririi, nu are dreptul sa va opreasca banii din salariu”

     Eu nu am fost notificata de angajator nici macar cu o zi inainte, nu este ilegal sa imi opreasca banii fara sa ma anunte? Multumesc frumos

 2. Buna seara, in data de 12.04.2021 am primit o notificare pentru infinatrea propririi asupra unui angajat de-al meu, in data de 15.04.2021 acestuia ii inceteaza contractul de munca, dar executorul judecatoresc ma trimite in judecata in calitate de tert poprit. Are rost sa-i mai comunic executorului situatia,mai poate face rerere de renuntare la judecata? Mentionez faptul ca nu am raspuns notificarii in termenul de 5 zile deoarece credeam ca nelucrand la mine,nu se mai pot face demersuri in potriva mea.

 3. Buna ziua.Eu sunt si administrator la societatea mea si am primit o proprire la adresa firmei mele unde ma INSTINTEAZA sa imi opresc salariul si sa il vars in contul biroului judecatoresc.suma este de 845 lei plus 650 lei cheltuiele de executare.EU de 12 luni datorita pandemiei am salariul diminuat la 2 ore pe zi asta pt a avea mai mult sanatatea platita si sa aprar activ in firma./Ma incadrez aici asa cum explicati dumneavoastra mai sus. In ipoteza in care venitul pe care il genereaza la societate acel angajat este sub jumatatea venitului minim pe economie si atunci nu se pot face popriri./O zi buna!!!

 4. Buna ziua.am o poprire pe salariu si mai opreste si la giranți.este corect asa sa faca poprirea si la mine si la girant. Multumesc

 5. Buna ziua ! Am avut un credit de 4000 lei am plătit 2 ani ratele dar din păcate au fost perioade in care nu am avut servici și nu am mai putut sa achit diferența creditului Acum mi sa pus poprire pe salariu 1/3 din 1800 lei însemnând 600 lei Problema este ca eu am pe maică-mea și fratele meu care sunt bolnavi cu inima și diabet zaharat pe care eu ii întrețin și medicamentele sunt costisitoare Am cerut executorului și angajatorului sa plătesc o rata lunară de 300 lei dar nu mi-a acceptat Problema este ca sunt prea mari dobânzile am avut credit 4000 lei uar acum mi-a venit de plata 4300 lei dar eu am plătit 2 ani câte 200 lei la banca Va rog cum as putea rezolva să-mi aprobe sa plătesc o rata mai mica deoarece eu rămân cu 1200 lei lunar și nu pot sa fac data cheltuielilor medicamentelor și a hranei Va Multumesc

 6. Buna ziua! Am o nelamurire in privinta unei popriri la servici, daca doriti sa ma ajutati.
  Am primit la angajator 2 popriri, una mai veche care am avut-o si la banca, dar a sistat-o deoarece am avut concediu de risc maternal, iar acum sunt in concediu postnatal. A doua poprire nu am avut-o la banca. Angajatorul mi-a pus poprire, dar a spus ca nu pe medical ci pe diferenta care o ofera firma pana la salariu din contract si pe cuponul cadou de nastere.
  Pe aceasta diferenta se pune poprire pe toata suma sau pe suma ce depaseste jumatate din salariu minim?
  Si pe cuponul cadou de nastere primit pe card cadou Carrefour se pune poprire?
  Va multumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.