Executat Silit De Secapital Si Raiffeisen-Anulare Somatie Imobiliara In Contestatia La Executare

Secapital Si Raiffeisen Pierd O Contestatie La Executare Silita Pe Care Debitoru A Formulat-o Impotriva Executarii Silite Imobiliare

Executat Silit De Secapital prin emiterea unei somatii imobiliare de executare silita.

O noua executare silita importanta anulata.

Instanta le ia de sub nas recuperatorilor de la Secapital SaRL imobilul pe care voiau sa-l execute silit.

Executat Silit De Secapital adica de recuperatorul de creanta ce este reprezentat in Romania de catre Kruk Romania SRL un alt recuperator ilegal.

Atentie- mii de debitori raman si cad prada recuperatorilor de creante, bancilor, ifn-urilor sau oricaror alti creditori tocmai ca nu stiu sa isi faca apararea si pierd termenele de contestatie la executare!

Executat Silit De Secapital

Executat Silit De Secapital

 

Ora estimata: 09:00
Complet: C 2
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte contesta?ia la executare formulată de contestatoarea Boancă Loredana-Florentina în contradictoriu cu intima?ii Secapital Sarl si Raiffeisen Bank S.A.

Anulează somatia imobiliară emisă în data de 01.08.2017 în dosarul de executare nr. 56/2016 aflat pe rolul BEJ Cojocaru Bogdan Mihai. Obligă intimatul Secapital Sarl la plata către BEJ Cojocaru Bogdan Mihai a sumei de 273,70 lei reprezentând contravaloarea fotocopierii dosarului de executare.

Respinge cererea de suspendare formulată de contestatoare ca rămasă fără obiect.

Dispune restituirea taxei judiciare de timbru în cuantum de 1050 lei către contestatoare, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. 

executat de secapital

executat de secapital

Somatia imobiliara reprezinta de esenta actul prin care executorul noteaza in cartea funciara urmarirea asupra imobilului dvs.

Este esential sa va adresati instantei de judecata cu o contestatie la executarea silita impotriva somatiei imobiliare, tocmai pentru a putea bloca vanzarea casei dvs.

Astfel daca debitorii nu ar fi formulat contestatie la executare casa lor ar fi fost vanduta in mod ILEGAL de catre recuperatorul de creante Secapital.

Art. 834 cod procedura civila – 

Declanşarea procedurii de vânzare

(1) Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea încheierii de încuviinţare a executării debitorul nu plăteşte datoria, executorul judecătoresc va începe procedura de vânzare.

(2) În cazul în care obiectul executării silite îl formează mai multe bunuri imobile distincte ale debitorului, procedura de vânzare prin licitaţie publică se va îndeplini pentru fiecare bun în parte.

Astfel, observati ca doar 15 zile aveti la dispozitie de la data de la care primiti SOMATIA IMOBILIARA prin care sunteti  Executat Silit De Secapital (in cazul nostru), astfel incat timpul este scurt si daca nu va protejati drepturile puteti ajunge sa va pierdeti casa, desi executare silita este ilegala.

Prin anularea executarii silite, asa cum a procedat instanta in cazul acesta, s-a constatat de fapt ca actele emise si care ar fi putut produce efecte, de catre executorul judecatoresc, au fost efectuate ilegal.

Ce aveti de facut daca primiti o somatie pe care scrie SOMATIE IMOBILIARA DE 15 ZILE si sunteti Executat Silit De Secapital sau alt recuperator?

ATENTIE – Formulati imediat contestatia la executare ! – Dupa primirea somatiei imobiliare, urmatorul pas este ca imobilul sa va fie EVALUAT si apoi VANDUT la licitatie publica dupa ce se emite publicatia de vanzare.

De asemenea TOATE rapoartele de evaluare efectuate in cadrul executarilor silite de catre membri ANEVAR SUNT ILEGALE si le puteti contesta si anula integral executarea silita.

Nu pierdeti de fapt termenul prin care puteti sa scapati de orice neregularitate in cadrul unui dosar executional si de altfel sa supuneti analizei instantei de judecata dosarul de executare silita.

Tocmai, ca acest recuperator de creante  Secapital SaRL  este ilegal, puteti sa anulati executarile silite.

Nu uitati nici de decizia 19/2018 si nici de decizia 9/2016, toate invocate corespunzator de catre un avocat specializat in executari silite si sustinute in instanta, pot duce la anularea executarii silite imobiliare.

Secapital reprezentat prin Kruk In Romania, pierde procesele cu debitorii ce actioneaza in judecata.

Diferenta dintre un debitor informat si un debitor neputincios o face de fapt contestatia la executare. Ramaneti cu banii in buzunar si nu lasati firmele de recuperare sa va execute ilegal.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Aveti o problema ce tine de demararea unei executari silite impotriva dvs?

Stabiliti o programare cu un avocat specializat in executare silita – aici.

12 comments to “Executat Silit De Secapital Si Raiffeisen-Anulare Somatie Imobiliara In Contestatia La Executare”
 1. Buna ziua.Sotul meu a avut doua credite la unicret,preluate de kruk romania,imobilul vandut de 1 an si acum are executare silita in valoare de 33%din salar.Are in noiembrie anul trecu un infart miicardic cu doua stenturi.
  Am fost sunati de cei de la kruk sa le mai returnam 16.000 ron o oferta de nerefuzat, deoarece datoria lui totala a fost de 160000 la kruk in cond in care creditul initial a fost de 45000 euro si casa s-a vandut cu 29.500 euro.
  Cum putem rezolva situatia.?
  Am prezentat documentele legale care atesta starea lui de sanatate,dar tot ii retin 33%din salar desi e incadrat cu doar 2 ore/zi.

  Astept raspunsul Dumneavoastra
  Cu multumiri
  Turac Teodora

 2. Bună ziua.
  Situația mea este următoarea:
  În data de 13.01 a fost transmis 13.01.2023 a fost acceptata încuviințarea de executare silita a sumei de 10 433 de lei ( 8600 creanță și restul cheltuieli de judecata)
  Aceasta a ajuns la serviciu destul de târziu dar în data de 09.02.2023 angajatorul a transmis înființarea popririi catre Bej.
  În 14.02.2023 primesc acasa sechestrul pe mașina și somație imobiliara.
  Apoi în data de 14.03 primesc de la oficiu de cadastru inscrierea urmăririi silite.

  Precizez ca angajatorul a virat prima suma poprita in 20 martie.
  De asemenea, apartamentul este cumpărat prin credit ipotecar, soția mea fiind coproprietar.

  Întrebarea este: aceste demersuri nu au fost un abuz sin partea executorului? Se poate ajunge la executarea silita a apartamentului, având în vedere ca la aceasta data, 5 aprilie 2023, datoria a scăzut sub 10 000 și a fost înființată poprirea pe salariu ( aproximativ 1700 de lei lunar).

  • Intotdeauna in situatii de genul acesta cel mai bine rezolvati cu contestatia la executarea silita inceputa. Asta fiindca in conditiile date nu poti sa ai incredere in calculul facut de catre executor. Cu bine. av. dr. CUCULIS 0722298011

   • Bună ziua! Mă numesc Isai Ramona Maria, și eu cu sotu meu deținem o casă pe care este cu ipoteca din păcate nu am putut face fata cu rata, am avut 1200 lei și sa urcat roboru rata a fost de 1600 lei. Eu am plătit în fiecare lună dar era lună cind am plătit mai puțin. Din păcate sunt o mamă care nu se descurca singura din motive că soțul meu este încarcerat și greu fac față am primit o executare silită ca în termen de 15 zile sa plătesc toată suma la credit. Noi nu avem conturi, averi deco casă pe care o plătim de 18 ani prin banca, noi avem copii una cu handicap accentuat de 18 ani una de 8 ani și fata de 22 de ani care și ea la a făcut un împrumut sa ne ajute financiar. Sotu are 3000 lei pensie eu am contract pe perioada determinata și fica mea. Dar nu facem față ptr că cind sotu meu a fost arestat noi am rămas cu multe datori și nu nu am putut să ne descurcăm. Vă rog foarte frumos să-mi dați o idee cim sa fac ca să nu pierdem casa, ca nu avem unde sa mergem. Vă mulțumesc frumos.

 3. Am creditat pe cineva si acum sunt pusă să plătesc din salariul 1200 lei iar eu iau 3400 lei din această sumă eu plătesc rate la banci in valoare de2400 –risc sa fiu pusă să nu pot să-mi mai plătesc datoriile ceace nu sa intamplat asa ceva pănă acum– nu sunt în biroul celor rau platnici — nu mai vorbesc despre facturile lunare și alte cheltuieli— va rog frumos să îmi spuneti ce pot face—multumesc

 4. Am luat un credit de nevoi personale in anul 2013. Intre timp am divortat,am ramas si fara loc de munca nemaputand plati in mod regulat datoria,astfel ramand cu un debit neachitat de 10.483 lei,Ultima plata am facut-o pe data de 22.07.22. In data de 6 .05.2023,am primit Somatie imobiliara ,ca in termen de 15 zile sa achit intreaga suma. Va intreb: 1)- daca nu exista un partaj facut cu sotul meu, pot sa urmareasca silit partea mea din imobil, asa cum se exprima executorul? Ce executa,daca nici eu nu stiu care este partea mea? 2) -daca eu am un venit constant rezultat din pensie, as putea sa le cer poprirea pe 1/3 din aceasta. As face contestatie la executare,dar nu-mi permit un avocat.In speranta ca-mi veti da un sfat care sa ma ajute,va multumesc anticipat.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.