Decizie BOMBA-Toate Executarile Silite Ale Recuperatorilor Sunt NULE- ICCJ I-a Dinamitat Pe Recuperatori-Incuviintarile De Executare Nule-Cum Anulati Toate Executarile Silite-Decizia 19 Din 2018 Dezlegarea Unor Chestiuni De Drept-Avocat Cuculis

Inalta Curte I-a Desfiintat Pe Recuperatorii De Creante Tip – Kruk,Secapital SArL,Eos,Tonescu,GetBack, Invest Malta Si Altii-Toate Executarile Lor Au Fost Incepute ILEGAL-Am Spus Asta Inca De Acum 2 Ani Iar Inalta Curte A Confirmat Acest Lucru Printr-o Decizie OBLIGATORIE Pentru Toate Instantele-Avocat Cuculis

Inainte de toate, aduceti-va aminte de decizia 9 a ICCJ o gasiti AICI-

Sa vedem decizia ICCJ care ii arunca in afara legii pe toti recuperatorii de creante de prin afara tarii care actioneaza impotriva debitorilor din Romania cu executari silite ilegale-

Ce articol de legele a fost analizat de catre ICCJ?

Cererea de executare silită

(1) Executarea silită poate porni numai la cererea creditorului, dacă prin lege nu se prevede altfel.

(2) Cererea de executare silită se depune, personal sau prin reprezentant legal ori convenţional, la biroul executorului judecătoresc competent ori se transmite acestuia prin poştă, curier, telefax, poştă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii cererii de executare cu toate documentele justificative.

ATENTIE – REGULA ERA CA PENTRU TOTI RECUPERATORII DE CREANTE CE ACTIONAU IN ROMANIA, O ALTA ENTITATE SA LE REPREZINTE INTERESELE, cum ar fi fost pentru Secapital SARL , mergea KRUK S.A sau avocatul lui  KRUK S.A la executor sa depuna cererea de executare, fapt ce s-a dovedit a fi ILEGAL, transformand TOATE executarile de acest tip in executari NULE!

Ce a decis Inalta Curte De Casatie Si Justitie?

Decizia nr.19  în dosarul nr. 3251/1/2017

Admite sesizarea formulată de Tribunalul Sibiu – Secţia I civilă în dosarul nr.8860/306/2015 şi, în consecinţă, stabileşte că:

În interpretarea şi aplicarea art. 664 alin. (2) din Codul de procedură civilă, reprezentarea convenţională a persoanei juridice nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă, potrivit art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, astfel cum acesta a fost interpretat prin decizia nr. 9/2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 19 martie 2018.

DECIZIA DE MAI SUS I-A DESFIINTAT PE RECUPERATORII DE CREANTE

Cum se interpreteaza decizia ?

Toti recuperatorii de creante cu sediile in afara tarii(pentru a nu plati taxe), si-au “angajat” in Romania, alte societati de recuperare creante tip KRUK, Eos si altii, iar prin aceste instrumente FINANCIARE, maini lungi ale creditorilor, ei coordoneaza executarile silite.

Dupa aparitia deciziei 9 /2016 a ICCJ prin care s-a aratat ca in instanta in raport de art. 84 cod procedura civila, acesti recuperatori NU pot fi reprezentati in instanta de catre alti recuperatori, personal am spus de atunci ca nici cererile de executare silita NU POT FI DEPUSE DE CATRE ALTE PERSOANE JURIDICE TIP RECUPERATORI SI NICI DE AVOCATII LOR in cazul in care intre avocati si recuperatorii din afara tarii nu exista un mandat dat in mod direct, astfel incat ICCJ prin decizia cu numarul 19 din 2018 a stabilit ca SESIZAREA EXECUTORULUI JUDECATORESC  implicit acela fiind primul ACT DE EXECUTARE SILITA prin solicitarea incuviintarii executarii silite, este lovit de nulitate absoluta in baza acestei decizii!

Cum ii ajuta chiar si pe debitorii deja executati sau cu procese respinse sa redeschida dosarele vechi?

Sunt multe executari silite ce au fost demarate iar debitorii din diverse motive au avut cererile de chemare in judecata respinse fiindca instantele de judecata in mod GRESIT nu au aplicat aceasta aparare chiar inainte ca ICCJ sa stabileasca ca recuperatorii nu au dreptul acesta!

Ce au de facut cei care sunt executati in prezent?

Pentru cei ce sunt executati silit in prezent ei trebuie sa invoce aceasta decizie sa formuleze o contestatie la executare imediat si sa se prevaleze de acest efect al deciziei ICCJ.

 

Ce au de facut cei care au dosarele deja inchise?

Art. 509 alin. 5 revizuirea hotararilor judecatoresti se poate face atunci cand –

Obiectul şi motivele revizuirii

(1) Revizuirea unei hotărâri pronunţate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută dacă:

 

5. după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor;

Sau contestatia in anulare

Obiectul şi motivele contestaţiei în anulare

(1) Hotărârile definitive pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat şi nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.

(2) Hotărârile instanţelor de recurs mai pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când:

2. dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori materiale;

De ce sunt executarile silite NULE?

Prin faptul ca executorul judecatoresc a fost sesizat de catre un mandatar sau avocat al mandatarului persoana juridica, iar executorul a depus o cerere de incuviintare a executarii silite la instanta, iar ICCJ a stabilit ca recuperatorii de creante NU pot fi reprezentati prin persoane juridice sau avocatii lor si nici nu pot sesiza executorul judecatoresc prin alte persoane juridice sau avocatii mandatarilor, atunci cererea de INCEPERE A EXECUTARII SILITE ESTE NULA iar conform codului de procedura civila INTREAGA EXECUTARE SILITA ESTE NULA ABSOLUT!

av.drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Probleme cu recuperatorii de creante sau cu IFN-urile sau bancile ce necesita o consultanta la noi la birou – Click aici – 

 

Sunteti intr-o asemenea situatie? Executat silit de catre recuperatori? Completati formularul de mai jos!

74 comments to “Decizie BOMBA-Toate Executarile Silite Ale Recuperatorilor Sunt NULE- ICCJ I-a Dinamitat Pe Recuperatori-Incuviintarile De Executare Nule-Cum Anulati Toate Executarile Silite-Decizia 19 Din 2018 Dezlegarea Unor Chestiuni De Drept-Avocat Cuculis”
 1. Buna ziua,

  Daca eu am facut contestatie la executare dar am ajuns la concluzia ca nu o sa am castig de cauza impotriva recuperatorilor de credite, pot sa redeschid eu un alt proces in care sa contest aces aspect?

  • Am avut un credit in 2006pe care nu l-am achitat tot ,au mai rămas câteva milioane vechi,KRUKma executat silit cerandumi tot creditul inițial .iar executorul Ion Iordache din Pitești mi-a blocat contul la o alta banca la care am un credit pe care îl plătesc la zi și contul firmei la care lucrez e normal așa ceva?va rog să mă ajutați să rezolv problema.

   • In 2006sotul a făcut împrumut la banca eu am fost giranta a plătit 4ani și după acea am întârziat 3luni de plata și ne-a dat la Kruk si de anul trecut la sotu i-a pus poprire pe salar jumatate iar acum imi pune si mie se poate sa traga la amindoi din salar adica sa platim amindoi

 2. Sunt și eu executată silit dar nu pot trimite datele. La nr. de telefon îmi este cerută o adresă URL. Nu știu ce să trec.

 3. Buna ziua! In urma unui contract incheiat cu Provident si neputand sa platesc intotdeauna la timp dar dand o suma minima, mi s-a cesionat dosarul catre Ultimo Portofolio Investment Luxembourg SA. Ce ar trebui sa fac? Mentionez ca am platit deja 300 ron (primul telefon primit de la ei fiind mai mult o amenintare.). Multumesc!

 4. Sunt executata silit de EOS CREDIT FUNDING DAC prin EOS KSI ROMANIA SRL ce trebuie sa fac in acest caz ?

 5. SUNT EXECUTAT SILIT DE CATRE SC TONESCU SRL . CINE TREBUIE SA FACA DEMERSURILE PENTRU RIDICAREA POPRIRII SI A ESECUTARII SILITE?

 6. Fiti mai explicit,va rog!
  Dupa ceea ce am inteles,asta nu inseamna ca toti recuperatorii de creante se incadreaza in aceasta tipologie. Eos KSI de exemplu?

 7. Bună ziua,
  Am si eu o executare in curs cu noua decizie a curtii se poate bloca / recupera suma platita?
  Nr dosar 29504/302/2016 din data 30.12.2016 (dosar executare 347/2018) BEJ.Marin Adrian Cristian pentru Debt Collection Agency
  Mulțumesc anticipat
  Valerian Tamas

 8. Dar dacă “recuperatorul” din România este administrator al bunurilor creditorului (art. 792 și urm din Codul civil), printre bunurile administrate fiind și creanța, în acest caz poate chiar recuperatorul să facă cerere de executare în baza art. 810 din Codul civil?

  • Buna ziua. Sunt in aceeasi situatie. Mi-a fost respinsa contestatia la fond si in apel, pe motiv ca reprezentarea este legala. Ce argumente impotriva art.792 coroborat cu 810 ar fi de natura sa infirme drepturile conferite firmei de recuperari de aceste articole. Formulez recurs, revizuire sau cont. in anulare?
   Multumesc anticipat. Numai bine!

 9. Buna ziu.As dori sa va trimit si eu actele de executare si va rog sa imi spuneti daca mai pot face contestatie pentru a beneficia de Decizia 19 a ICCJ. Cum trebuie sa procedez pentru a le trimite?Va multumesc.

 10. Buna ziua dle avocat. Speta mea in acest caz este: ddosar executare din 2013, inaintat de Serraghis Cipru prin imputernicit SC Asset SRL pe o cesiune de credit nevoi personale. Daca nu am contestat executare pana acum…mai am de platit cateva rate din suma…se mai poate face ceva? Multumesc anticipat .

 11. D-le avocat, toate propririle pe salariu mi-s făcute pe credite prescrise și mă înștiințează executorul că au fost făcute pe baza titlului executoriu Contract de credit. Ce aș putea face, având în vedere că habar nu am unde merg acei bani și cât mai am de plată! Vă mulțumesc!

 12. Buna ziua!Sunt executat de KRUK S.A. cu poprire pe salariu din 2016 ptr un credit de 19.000 franci elvetieni iar in momentul de fata sunt in proces cu ei ptr dobanzi si penalitati abuzive ,executarea facund.o ptr 30.000 de franci.Nu stiu daca obtin ceva in instanta, dar intrebarea mea ptr Dumneavoastra este daca pot cere anularea executarii acum dupa decizia I.C.C.J. prezentata si daca ma puteti reprezenta Dumneavoastra.Acesta este dosarul meu existent pe rol http://portal.just.ro/116/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=20200000000074824&id_inst=116
  Va multumesc!

 13. Dacă eu sunt executat silit si am poprire pe salariu de5 ani,mai am vreo șansă să îi dau în judecată?

 14. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 19 – 25 martie 2018?

 15. Buna ziua,din ceea ce stiti,EOS KSI Romania SA,se incadreaza in prevederile acestei decizii a ICCJ?
  Multumesc!

 16. Buna, in 2015 mi-a fost pusa o poprire pe salariu in baza unei hotarari de executate silita a BEJ Vintila. in 2017 am primit de la acelasi BEJ o instiintare cum ca suma datorata a fost recuperata si astfel se ridica poprirea. In data de 28.03.2018 am primit un telefon de la o firma de recuperare, iccredit sau ceva , ca mai am de dat inca in jur de 1300 de lei. va rog sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva in ceea ce priveste atat suma deja executata cat si presupusa datorie. Va multumesc \iulian

 17. Buna ziua, D.le avocat Cuculis
  Am 2 dosare de executare silita din 2013, despre care am luat la cunostinta in luna sept. 2016, cand mi-au fost trimise instiintarile prin posta, la adresa de acasa. Ieri am primit un mesaj de la banca unde mi se vireaza pensia anticipata ca am poprire intr-un nou dosar, din 2018 despre care nu stiu nimic.
  Ce pot sa fac in aceste ,,,3 cazuri? ( 3 dosare)
  Multumesc!

 18. Bună ziua!și eu sunt executata silit de către executor și am poprire pe conturi.mai pot face ceva in privința asta?multumesc

 19. Am fost executat silit in 2015 ,am făcut plângere penala împotriva executorului ,care nu virase sumele de bani trimise lui pentru EOS KSI,si mi s-a respins.Mai pot face contestație la acea executare?

 20. Buna ziua! Ce se intampla daca cererea de executare silita a fost inaintata de creditor si ulterior s-a facut cesiunea datoriei catre Secapital prin Kruk? Am fost executata silta deja, la staruinta Secapital pin Kruk, pt cea mai mare parte a datoriei. Pot sa cer anularea intregii executari siilite acum, printr-o contestatie la executare?

 21. buna seara!

  sunt executata conform actiunii judecatoresti prin SECAPITAL SARL PRIN KRUK ROMANIA SRL
  ma incadrez la hot 19 a ICCJ?
  merci mult!

 22. Am primit ila serviciu on data de 11.05.2018 infiintare de poprire pt o executare silta de catre EOS CREDIT FUNDING DAC prin EOS KSI ROMANIA SRL.Vreau sa depun contestatie la executare.Am nevoie de avocat?

 23. Buna ziua! Daca un IFN a cesionat creanta unei societati din Malta, mandatar CreditExpress, creanta a fost comunicata debitorului, acest mandatar poate cere executare silită? Ce e de facut?

 24. Eu am uncredit neachitat la Credit Fix IFN, iar acum cei de la Debt Collection Agency ma ameninta cu executare silita. Dupa aceasta hotarare mai au dreptul? Pot ignora amenintarile lor sau trebuie sa iau masuri impotriva?

 25. De aceasta decizie, sigur știu și judecătorii, ma întreb , atunci de ce dau hotărâri de executare silită , așa la foc urgent de pe o zi pe alta!?? Eu văd ca legea și interpretarea ei de cei care judeca ,se bat cap in cap. Nu mai înțelegem nimic din aceasta harababura, noi oamenii fără cunoștințe in domeniul juridic. Dumnezeu sa ne ajute sa trecem cu bine de aceste probleme .

 26. Buna ziua. Un credit de acum 10 ani neachitat in prezent administrat de Kruk . Au pus poprire pe conturi. Dacă nu am bunuri persona Le in ce consta executarea silită?Va multumesc anticipat.

 27. Buna ziua ,in anul 2006 am facut un imprumut la BCR girant fiind sotia mea dupa cativa ani nu am mai putut achita si am fost vandut la kruk si la un executor judecatoresc .Am fost si m-am inteles cu ei sa le platesc lunar o suma de bani .In anul 2018 sotia mea face un imprumut pentru nevoi medicale si isi deschide un cont unde depune bani .upe cateva zile aflu ca bani din cont au fost opriti de kruk .Este normal asa ceva cat timp eu m-am inteles cu ei si sunt la zi cu plata .mai pot face ceva?.astept un raspuns .stima

 28. Pingback: Recuperatorul Secapital - Anularea Executarii Silite In Timisoara-Biroul Teritorial Cuculis&Asociatii O Noua Anulare De Executare Silita Impotriva Secapital-Av - Cuculis si Asociatii

 29. Pingback: Executat Silit De Secapital Anulare Somatie Imobiliara Contestatie Executare

 30. Buna ziua in anul 2008 am făcut un credit la Piraeus Bank am platit ratele la zi până în anul 2011iar ulterior fiind în imposibilitate de plata ratele au fost plătite mai rar.Acum dosarul meu este la Kruk sau InvestCapital unde mi-au pus prorire pe salariu și i-au cerut angajatorul meu sa îmi oprească toate veniturile.Am incercat să fac o înțelegere cu ei sa plătesc o suma mai mica lunar pt sunt mama singura și am copil in întreținere dar răspunsul lor a fost negativ , înștiințarea este din 21.03.2018,unde se scrie că a fost înregistrat pe rol dosarul meu fara citarea părților în data de 8 februarie 2018 sub art.666 alin.2.Eu până la sfârșitul lunii martie când mi-au spus cei de la banca că am contul blocat nu am primit nici o înștiințare.Mai pot face contestație?

 31. Buna ziua in anul 2008 am făcut un credit la Piraeus Bank am platit ratele la zi până în anul 2011iar ulterior fiind în imposibilitate de plata ratele au fost plătite mai rar.Acum dosarul meu este la Kruk sau InvestCapital unde mi-au pus prorire pe salariu și i-au cerut angajatorul meu sa îmi oprească toate veniturile.Am incercat să fac o înțelegere cu ei sa plătesc o suma mai mica lunar pt ca sunt mama singura, am copil in întreținere si copilul meu nu primește pensie alimentara,dar răspunsul lor a fost negativ , înștiințarea este din 21.03.2018,unde se scrie că a fost înregistrat pe rol ka judecătoria sector 4,dosarul meu este fara citarea părților în data de 8 februarie 2018 sub art.666 alin.2.Eu până la sfârșitul lunii martie când mi-au spus cei de la banca că am contul blocat nu am primit nici o înștiințare.Mai pot face contestație?

 32. Eu tocmai ce am primit o instiintare de la executorul judecatoresc prin care sunt anuntata ca Kruk renunta la executarea silita si cere returnarea titlului executoriu. Mai pot fi exacuta in viitor in baza deciziei judecatoresti pentru dqtoria in cauza? Multumesc

 33. Buna ziua, in cazul unei incuvintari de executare silita se mai poate negocia cu banca pentru a nu ajunge la executorul judecatoresc?
  Locuiesc cu chirie, am o mama bolnava cu o pensie foarte mica, in plus am fost si eu bolnava. la un moment dat nu am am putut plati. Am avut o reesalonare pe care am putu sa o onorez pana la un moment dat. Apoi am virta o suma mai mare de bani, dupa care m-am imbolnavit.
  Ce pot face in aceasta situatie?

 34. Pingback: Contestarea Actului De Adjudecare Imobiliara In Afara Contestatiei La Executare-Actul De Adjudecare Contract Vanzare Cumparare - Cuculis si Asociatii

 35. Buna ziua ,am facut un abonament ( prin care s a achizitionat un telefon) la Orange pentru o colega de apartament( stau cu chirie), colega mea de 3luni este in strainatate si nu a mai platit abonamentul ,acum eu primesc telefoane si mesaje de la Kruk, mi se poate pune poprire pe salariu sau pe sumele de bani ce se depun pe contul meu? Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.