Decizie BOMBA-Toate Executarile Silite Ale Recuperatorilor Sunt NULE- ICCJ I-a Dinamitat Pe Recuperatori-Incuviintarile De Executare Nule-Cum Anulati Toate Executarile Silite-Decizia 19 Din 2018 Dezlegarea Unor Chestiuni De Drept-Avocat Cuculis

Inalta Curte I-a Desfiintat Pe Recuperatorii De Creante Tip – Kruk,Secapital SArL,Eos,Tonescu,GetBack, Invest Malta Si Altii

Decizia cu efecte la zi in 2019 ii pune pe recuperatori in ilegalitate!

Executarile Silite Ale Recuperatorilor Pot Fi Anulate Daca Nu Respecta Deciziile ICCJ.

Toate Executarile Lor Au Fost Incepute ILEGAL-Am Spus Asta Inca De Acum 3 Ani Iar Inalta Curte A Confirmat Acest Lucru Printr-o Decizie OBLIGATORIE Pentru Toate Instantele-Avocat Cuculis

Inainte de toate, aduceti-va aminte de decizia 9 a ICCJ o gasiti AICI-

Sa vedem decizia ICCJ care ii arunca in afara legii pe toti recuperatorii de creante de prin afara tarii care actioneaza impotriva debitorilor din Romania cu executari silite ilegale-

Ce articol de legele a fost analizat de catre ICCJ prin decizia 9/2018 A ICCJ ?

Cel prin care recuperatorii de creante erau reprezentati de catre alti recuperatori de creante si dam un exemplu – INVESTCAPITAL MALTA LTD reprezentat de KRUK ROMANIA S.A .

Acest lucru este ilegal si poate duce la anularea intregii executari silite!

Cererea de executare silită

(1) Executarea silită poate porni numai la cererea creditorului, dacă prin lege nu se prevede altfel.

(2) Cererea de executare silită se depune, personal sau prin reprezentant legal ori convenţional, la biroul executorului judecătoresc competent ori se transmite acestuia prin poştă, curier, telefax, poştă electronică sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului şi confirmarea primirii cererii de executare cu toate documentele justificative.

ATENTIE – REGULA ERA CA PENTRU TOTI RECUPERATORII DE CREANTE CE ACTIONAU IN ROMANIA, O ALTA ENTITATE SA LE REPREZINTE INTERESELE, cum ar fi fost pentru Secapital SARL , mergea KRUK S.A sau avocatul lui  KRUK S.A la executor sa depuna cererea de executare, fapt ce s-a dovedit a fi ILEGAL, transformand TOATE executarile de acest tip in executari NULE!

Ce a decis Inalta Curte De Casatie Si Justitie?

Decizia nr.19  în dosarul nr. 3251/1/2017

Admite sesizarea formulată de Tribunalul Sibiu – Secţia I civilă în dosarul nr.8860/306/2015 şi, în consecinţă, stabileşte că:

În interpretarea şi aplicarea art. 664 alin. (2) din Codul de procedură civilă, reprezentarea convenţională a persoanei juridice nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă, potrivit art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, astfel cum acesta a fost interpretat prin decizia nr. 9/2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

DECIZIA DE MAI SUS I-A DESFIINTAT PE RECUPERATORII DE CREANTE

Executarile Silite Ale Recuperatorilor

Cum se interpreteaza decizia ?

Toti recuperatorii de creante cu sediile in afara tarii(pentru a nu plati taxe), si-au “angajat” in Romania, alte societati de recuperare creante tip KRUK, Eos si altii, iar prin aceste instrumente FINANCIARE, maini lungi ale creditorilor, ei coordoneaza executarile silite.

Vizualizati si :

Vedeti aici si cum se formuleaza contestatia la executare in 2019?

Dupa aparitia deciziei 9 /2016 a ICCJ prin care s-a aratat ca in instanta in raport de art. 84 cod procedura civila, acesti recuperatori NU pot fi reprezentati in instanta de catre alti recuperatori, personal am spus de atunci ca nici cererile de executare silita NU POT FI DEPUSE DE CATRE ALTE PERSOANE JURIDICE TIP RECUPERATORI SI NICI DE AVOCATII LOR in cazul in care intre avocati si recuperatorii din afara tarii nu exista un mandat dat in mod direct, astfel incat ICCJ prin decizia cu numarul 19 din 2018 a stabilit ca SESIZAREA EXECUTORULUI JUDECATORESC  implicit acela fiind primul ACT DE EXECUTARE SILITA prin solicitarea incuviintarii executarii silite, este lovit de nulitate absoluta in baza acestei decizii!

Cum ii ajuta chiar si pe debitorii deja executati sau cu procese respinse sa redeschida dosarele vechi?

Sunt multe executari silite ce au fost demarate iar debitorii din diverse motive au avut cererile de chemare in judecata respinse fiindca instantele de judecata in mod GRESIT nu au aplicat aceasta aparare chiar inainte ca ICCJ sa stabileasca ca recuperatorii nu au dreptul acesta!

Cititi si despre:

Ce au de facut cei care sunt executati in prezent?

Pentru cei ce sunt executati silit in prezent ei trebuie sa invoce aceasta decizie sa formuleze o contestatie la executare imediat si sa se prevaleze de acest efect al deciziei ICCJ.

Ce au de facut cei care au dosarele deja inchise cu Executarile Silite Ale Recuperatorilor care sunt ilegale?

Art. 509 alin. 5 revizuirea hotararilor judecatoresti se poate face atunci cand –

Obiectul şi motivele revizuirii

(1) Revizuirea unei hotărâri pronunţate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută dacă:

5. după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor;

Sau contestatia in anulare

Obiectul şi motivele contestaţiei în anulare

(1) Hotărârile definitive pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat şi nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.

(2) Hotărârile instanţelor de recurs mai pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când:

2. dezlegarea dată recursului este rezultatul unei erori materiale;

De ce sunt executarile Silite Ale Recuperatorilor executarile silite NULE?

Prin faptul ca executorul judecatoresc a fost sesizat de catre un mandatar sau avocat al mandatarului persoana juridica, iar executorul a depus o cerere de incuviintare a executarii silite la instanta, iar ICCJ a stabilit ca recuperatorii de creante NU pot fi reprezentati prin persoane juridice sau avocatii lor si nici nu pot sesiza executorul judecatoresc prin alte persoane juridice sau avocatii mandatarilor, atunci cererea de INCEPERE A EXECUTARII SILITE ESTE NULA iar conform codului de procedura civila INTREAGA EXECUTARE SILITA ESTE NULA ABSOLUT!

Av.Drd. Cuculis Adrian

Probleme cu recuperatorii de creante sau cu IFN-urile sau bancile ce necesita o consultanta la noi la birou – Click aici – 

Sunteti intr-o asemenea situatie? Executat silit de catre recuperatori? Completati formularul de mai jos!

138 comments to “Decizie BOMBA-Toate Executarile Silite Ale Recuperatorilor Sunt NULE- ICCJ I-a Dinamitat Pe Recuperatori-Incuviintarile De Executare Nule-Cum Anulati Toate Executarile Silite-Decizia 19 Din 2018 Dezlegarea Unor Chestiuni De Drept-Avocat Cuculis”
 1. Buna ziua,

  Daca eu am facut contestatie la executare dar am ajuns la concluzia ca nu o sa am castig de cauza impotriva recuperatorilor de credite, pot sa redeschid eu un alt proces in care sa contest aces aspect?

  • Am avut un credit in 2006pe care nu l-am achitat tot ,au mai rămas câteva milioane vechi,KRUKma executat silit cerandumi tot creditul inițial .iar executorul Ion Iordache din Pitești mi-a blocat contul la o alta banca la care am un credit pe care îl plătesc la zi și contul firmei la care lucrez e normal așa ceva?va rog să mă ajutați să rezolv problema.

   • Bună ziua am făcut un împrumut acm 2 ani la Provident si cam de un an jumătate nu am mai plătit ratele neavând posibilitatea fiind si divorțată cu 2 fetițe una dintre ele avand handicap grav 1 acum miau pus poprire pe salar de însoțitor si pe indemnizatia de handicap au acest drept sa facă asta.Multumesc

    • Sotul meu este in incapacitate temporara de munca si ieri a fost anuntat ca I s-a blocat contul de salariu de catre executorul judecatoeesc. Pentru neplata ratelor. Cum trebuie pro edat,avand in vedere ca legea spune clar ca nu se poate executa silit o persoana in incapacitate temporara de munca. Multumesc!

  • Buna ziua,in anul2014 am facut un credit iv val de 2000ron la i Credit ifn urmind sa restitui 4033ron cu o dobinda de 926%
   Am platit o parte din credit
   Fiind pensionara am avut mari probleme de sanatate si nu am mai putut plati.Am fost executata silit si s- a stabilt ca trebiue sa platesc 5160ron formati din 4033 creanta si 1100chelt de judecata.In acest moment sumt cu poprire pe pensie cam de 1an platesc.Este ceva strigator la cer.Sunt de acord sa platesc suma reala nu cu ce m-au incarcat ei.Ce mai pot face ?

   • In primul rand ma bucur ca ne-ati scris fiindca situatia este total disproportionata avand in vedere dobanda absolut colosala. Parerea mea este ca putem merge in instanta sa corectam aceasta clauza care este nu doar imorala, dar are profunde caractere abuzive.Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

   • Am imprumutat de la banca BCR o suma de bani numai cu buletinul ,am platit o parte din bani banci si apoi a preluat kruc ca nam mai putut sa platesc o perioada si leam platit si lor aproape jumatate de suma dar nam mai putut sa platesc iarasi o perioada mai lunga si mi-au trimis un plic acasa cu executarea silita fara sa fiu instiintat fara sa fiu prezent la judecata

  • Buna ziua! Sunt executata silit de INTRUM DEBT FINANCE AG ( fost TOP FACTORING) , acum am primit instiintare ca vor pune poprire la locul de munca? Pot face ceva in privinta asta?

 2. Sunt și eu executată silit dar nu pot trimite datele. La nr. de telefon îmi este cerută o adresă URL. Nu știu ce să trec.

 3. Buna ziua! In urma unui contract incheiat cu Provident si neputand sa platesc intotdeauna la timp dar dand o suma minima, mi s-a cesionat dosarul catre Ultimo Portofolio Investment Luxembourg SA. Ce ar trebui sa fac? Mentionez ca am platit deja 300 ron (primul telefon primit de la ei fiind mai mult o amenintare.). Multumesc!

  • Bună,am un credit neplătit de 14 ani,credit de nevoi personale,locuiesc în altă țară,în România nu am nimic,copilu meu primește o moștenire în țară ,pot cei de la kruk să o ia???

   • Buna ziua sotul meu a facut un credit la Bank Post in anul 2008 in valoare de 8000 de euro am platit aproape 6 ani si dupa nu am mai putut plati din cauza ca a ramas fara munca.Dupa o perioada ne a trimis o executare silita pe masina banii fiind luati pe buletin…am contestat in instanta si acum a venit decizia zicand ca doar pt 6 rate este oprita executarea silita…cum se poate asa ceva? Noi in 6 ani am platit 14400euro si am scos doar 8000.acum vrem sa facem apel credeti ca avem vreo sansa de castig?multumim frumos

 4. SUNT EXECUTAT SILIT DE CATRE SC TONESCU SRL . CINE TREBUIE SA FACA DEMERSURILE PENTRU RIDICAREA POPRIRII SI A ESECUTARII SILITE?

 5. Fiti mai explicit,va rog!
  Dupa ceea ce am inteles,asta nu inseamna ca toti recuperatorii de creante se incadreaza in aceasta tipologie. Eos KSI de exemplu?

 6. Bună ziua,
  Am si eu o executare in curs cu noua decizie a curtii se poate bloca / recupera suma platita?
  Nr dosar 29504/302/2016 din data 30.12.2016 (dosar executare 347/2018) BEJ.Marin Adrian Cristian pentru Debt Collection Agency
  Mulțumesc anticipat
  Valerian Tamas

 7. Dar dacă “recuperatorul” din România este administrator al bunurilor creditorului (art. 792 și urm din Codul civil), printre bunurile administrate fiind și creanța, în acest caz poate chiar recuperatorul să facă cerere de executare în baza art. 810 din Codul civil?

  • Buna ziua. Sunt in aceeasi situatie. Mi-a fost respinsa contestatia la fond si in apel, pe motiv ca reprezentarea este legala. Ce argumente impotriva art.792 coroborat cu 810 ar fi de natura sa infirme drepturile conferite firmei de recuperari de aceste articole. Formulez recurs, revizuire sau cont. in anulare?
   Multumesc anticipat. Numai bine!

 8. Buna ziu.As dori sa va trimit si eu actele de executare si va rog sa imi spuneti daca mai pot face contestatie pentru a beneficia de Decizia 19 a ICCJ. Cum trebuie sa procedez pentru a le trimite?Va multumesc.

 9. Buna ziua dle avocat. Speta mea in acest caz este: ddosar executare din 2013, inaintat de Serraghis Cipru prin imputernicit SC Asset SRL pe o cesiune de credit nevoi personale. Daca nu am contestat executare pana acum…mai am de platit cateva rate din suma…se mai poate face ceva? Multumesc anticipat .

 10. D-le avocat, toate propririle pe salariu mi-s făcute pe credite prescrise și mă înștiințează executorul că au fost făcute pe baza titlului executoriu Contract de credit. Ce aș putea face, având în vedere că habar nu am unde merg acei bani și cât mai am de plată! Vă mulțumesc!

 11. Buna ziua!Sunt executat de KRUK S.A. cu poprire pe salariu din 2016 ptr un credit de 19.000 franci elvetieni iar in momentul de fata sunt in proces cu ei ptr dobanzi si penalitati abuzive ,executarea facund.o ptr 30.000 de franci.Nu stiu daca obtin ceva in instanta, dar intrebarea mea ptr Dumneavoastra este daca pot cere anularea executarii acum dupa decizia I.C.C.J. prezentata si daca ma puteti reprezenta Dumneavoastra.Acesta este dosarul meu existent pe rol http://portal.just.ro/116/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=20200000000074824&id_inst=116
  Va multumesc!

 12. Dacă eu sunt executat silit si am poprire pe salariu de5 ani,mai am vreo șansă să îi dau în judecată?

 13. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 19 – 25 martie 2018?

 14. Suport colect mi-a executat casa , iar dupa 6 ani ( adica un an si ceva ) kruk mi-a pus poprire pe pensie – nu stiu de ce . Ce pot sa fac ?

 15. Buna ziua,din ceea ce stiti,EOS KSI Romania SA,se incadreaza in prevederile acestei decizii a ICCJ?
  Multumesc!

 16. Buna, in 2015 mi-a fost pusa o poprire pe salariu in baza unei hotarari de executate silita a BEJ Vintila. in 2017 am primit de la acelasi BEJ o instiintare cum ca suma datorata a fost recuperata si astfel se ridica poprirea. In data de 28.03.2018 am primit un telefon de la o firma de recuperare, iccredit sau ceva , ca mai am de dat inca in jur de 1300 de lei. va rog sa-mi spuneti daca se mai poate face ceva in ceea ce priveste atat suma deja executata cat si presupusa datorie. Va multumesc \iulian

 17. Buna ziua, D.le avocat Cuculis
  Am 2 dosare de executare silita din 2013, despre care am luat la cunostinta in luna sept. 2016, cand mi-au fost trimise instiintarile prin posta, la adresa de acasa. Ieri am primit un mesaj de la banca unde mi se vireaza pensia anticipata ca am poprire intr-un nou dosar, din 2018 despre care nu stiu nimic.
  Ce pot sa fac in aceste ,,,3 cazuri? ( 3 dosare)
  Multumesc!

 18. Bună ziua!și eu sunt executata silit de către executor și am poprire pe conturi.mai pot face ceva in privința asta?multumesc

 19. Am fost executat silit in 2015 ,am făcut plângere penala împotriva executorului ,care nu virase sumele de bani trimise lui pentru EOS KSI,si mi s-a respins.Mai pot face contestație la acea executare?

 20. Buna ziua! Ce se intampla daca cererea de executare silita a fost inaintata de creditor si ulterior s-a facut cesiunea datoriei catre Secapital prin Kruk? Am fost executata silta deja, la staruinta Secapital pin Kruk, pt cea mai mare parte a datoriei. Pot sa cer anularea intregii executari siilite acum, printr-o contestatie la executare?

 21. buna seara!

  sunt executata conform actiunii judecatoresti prin SECAPITAL SARL PRIN KRUK ROMANIA SRL
  ma incadrez la hot 19 a ICCJ?
  merci mult!

 22. Am primit ila serviciu on data de 11.05.2018 infiintare de poprire pt o executare silta de catre EOS CREDIT FUNDING DAC prin EOS KSI ROMANIA SRL.Vreau sa depun contestatie la executare.Am nevoie de avocat?

 23. Buna ziua! Daca un IFN a cesionat creanta unei societati din Malta, mandatar CreditExpress, creanta a fost comunicata debitorului, acest mandatar poate cere executare silită? Ce e de facut?

 24. Eu am uncredit neachitat la Credit Fix IFN, iar acum cei de la Debt Collection Agency ma ameninta cu executare silita. Dupa aceasta hotarare mai au dreptul? Pot ignora amenintarile lor sau trebuie sa iau masuri impotriva?

 25. De aceasta decizie, sigur știu și judecătorii, ma întreb , atunci de ce dau hotărâri de executare silită , așa la foc urgent de pe o zi pe alta!?? Eu văd ca legea și interpretarea ei de cei care judeca ,se bat cap in cap. Nu mai înțelegem nimic din aceasta harababura, noi oamenii fără cunoștințe in domeniul juridic. Dumnezeu sa ne ajute sa trecem cu bine de aceste probleme .

 26. Buna ziua. Un credit de acum 10 ani neachitat in prezent administrat de Kruk . Au pus poprire pe conturi. Dacă nu am bunuri persona Le in ce consta executarea silită?Va multumesc anticipat.

 27. Buna ziua ,in anul 2006 am facut un imprumut la BCR girant fiind sotia mea dupa cativa ani nu am mai putut achita si am fost vandut la kruk si la un executor judecatoresc .Am fost si m-am inteles cu ei sa le platesc lunar o suma de bani .In anul 2018 sotia mea face un imprumut pentru nevoi medicale si isi deschide un cont unde depune bani .upe cateva zile aflu ca bani din cont au fost opriti de kruk .Este normal asa ceva cat timp eu m-am inteles cu ei si sunt la zi cu plata .mai pot face ceva?.astept un raspuns .stima

  • Buna ziua. Am luat la cunostiinta faptul ca datorez un credit din 2006 cica facut pentru achizitionare electrocasnice in valoare de 3000roni astazi. Tot curierul a ajuns la vechea adresa, eu fiind plecata in Franta si nu am pastrat legatura cu nimeni. Eu personal nu am facut credit altex, ci tatal meu insa a platit tot pana la ultima centime.

   Am luat legatura prin mail cu acesti recuperatori si am cerut informatii caci eu nu eram sincer in tara cand a fost facut. Am apeluri zilnice de la ei insa nici un raspuns scris.

   Ultima scrisoare trimisa este “évitati executarea silita”

   Eu asta astept insa ma tulbura faptul ça ei nu sunt pe lista aia cu creantieri autorizati. Au dreptul sa ceara sau e doar bluf.

   Nu am avut niciodata probleme de ordin financiar si nu inteleg cum e posibil

 28. Pingback: Recuperatorul Secapital - Anularea Executarii Silite In Timisoara-Biroul Teritorial Cuculis&Asociatii O Noua Anulare De Executare Silita Impotriva Secapital-Av - Cuculis si Asociatii

 29. Pingback: Executat Silit De Secapital Anulare Somatie Imobiliara Contestatie Executare

 30. Buna ziua in anul 2008 am făcut un credit la Piraeus Bank am platit ratele la zi până în anul 2011iar ulterior fiind în imposibilitate de plata ratele au fost plătite mai rar.Acum dosarul meu este la Kruk sau InvestCapital unde mi-au pus prorire pe salariu și i-au cerut angajatorul meu sa îmi oprească toate veniturile.Am incercat să fac o înțelegere cu ei sa plătesc o suma mai mica lunar pt sunt mama singura și am copil in întreținere dar răspunsul lor a fost negativ , înștiințarea este din 21.03.2018,unde se scrie că a fost înregistrat pe rol dosarul meu fara citarea părților în data de 8 februarie 2018 sub art.666 alin.2.Eu până la sfârșitul lunii martie când mi-au spus cei de la banca că am contul blocat nu am primit nici o înștiințare.Mai pot face contestație?

 31. Buna ziua in anul 2008 am făcut un credit la Piraeus Bank am platit ratele la zi până în anul 2011iar ulterior fiind în imposibilitate de plata ratele au fost plătite mai rar.Acum dosarul meu este la Kruk sau InvestCapital unde mi-au pus prorire pe salariu și i-au cerut angajatorul meu sa îmi oprească toate veniturile.Am incercat să fac o înțelegere cu ei sa plătesc o suma mai mica lunar pt ca sunt mama singura, am copil in întreținere si copilul meu nu primește pensie alimentara,dar răspunsul lor a fost negativ , înștiințarea este din 21.03.2018,unde se scrie că a fost înregistrat pe rol ka judecătoria sector 4,dosarul meu este fara citarea părților în data de 8 februarie 2018 sub art.666 alin.2.Eu până la sfârșitul lunii martie când mi-au spus cei de la banca că am contul blocat nu am primit nici o înștiințare.Mai pot face contestație?

 32. Eu tocmai ce am primit o instiintare de la executorul judecatoresc prin care sunt anuntata ca Kruk renunta la executarea silita si cere returnarea titlului executoriu. Mai pot fi exacuta in viitor in baza deciziei judecatoresti pentru dqtoria in cauza? Multumesc

 33. Buna ziua, in cazul unei incuvintari de executare silita se mai poate negocia cu banca pentru a nu ajunge la executorul judecatoresc?
  Locuiesc cu chirie, am o mama bolnava cu o pensie foarte mica, in plus am fost si eu bolnava. la un moment dat nu am am putut plati. Am avut o reesalonare pe care am putu sa o onorez pana la un moment dat. Apoi am virta o suma mai mare de bani, dupa care m-am imbolnavit.
  Ce pot face in aceasta situatie?

 34. Pingback: Contestarea Actului De Adjudecare Imobiliara In Afara Contestatiei La Executare-Actul De Adjudecare Contract Vanzare Cumparare - Cuculis si Asociatii

 35. Buna ziua ,am facut un abonament ( prin care s a achizitionat un telefon) la Orange pentru o colega de apartament( stau cu chirie), colega mea de 3luni este in strainatate si nu a mai platit abonamentul ,acum eu primesc telefoane si mesaje de la Kruk, mi se poate pune poprire pe salariu sau pe sumele de bani ce se depun pe contul meu? Multumesc

 36. Buna ziua, ma confrunt cu o problema legata de executarea silita. In data de 7.12.2018 mi sa pus poprire pe pensie, din care mi-a fost retinut un procent de 33%. Deoarece in urma divortului si printr-o hotarare judecatoreasca am fost de acord la plata pensiei de intretinere minor cu depunerea de catre mine a sumei de 25% din venitul meu in contul pe numele fostei soti. Am apelat la d-ul executor cu rugamintea de a respecta prevederile art. 728 alin. 2, insa acesta mi-a raspuns ca eu nu ma incadrez la acest articol, deoarece platesc pensie de intretinere minor benevol. Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez pt solutionarea acestei probleme ca aceasta sa nu se mai repete. Va multumesc.

 37. Buna ziua. Astazi mi-a venit oprirea pe salariu. As avea 2 Intrebari. Tin sa mentionez urmatoarele : banca la care am avut credit este OTP BANK.
  1. Firma care ma dat in executare se numeste OTP Factoring si din cate am inteles este o firma de recuperari creante. Am citit pe anumite site-uri de specialitate (dar cu raspunsuri evazive) ca executarea silita nu se mai poate face decat de firma la care ai creditul, nu te mai poate executa o firma de recuperari creante sau direct executorul.
  2. Pe perioada de executare se mai pun dobanzi penalizatoare? In instiintarea care am primito scrie in felul urmator : suma totala de ……. lei la date de ../../…., reprezentand creanta fata de creditor : …… lei si cheltuieli si onorariu executare : ……, la care se vor adauga dobanzi si penalitati calculate pana la data acthitarii integrale a creantei fata de creditor, si vazand incheierea prin care s-a incuviinta executarea silita, ……….
  Multumesc.

  • Din nefericire da, se vor pune dobanzi si penalitati care sunt ilegale. Ati putea practic sa faceti demersuri in sensul de a va putea diminua aceste sume sau chiar sa le anulati definitiv avand in vedere contestatia la executare. Puteti face o contestatie la executare.

 38. In anul 2015 luna octombrie am facut un credit la Cetelem pentru achizitionarea unui telefon, in luna februarie am ramas fara loc de munca si nu am avut posibilitatea sa achit rata, eu avand facuta plata a 3 rate pana in acel moment. Anul acesta am primit 1 plic cu instintare din partea S.C. Debt Collecting Agency S.R.L. ca am de plata suma de 1323.20 lei. In aceasta luna am primit de la angajator o instintare ca sunt executat silit din partea D-nului Tanase Dragos Iulian avand de achitat suma de 1743.20 lei. Ce este de facut? O recomandare din partea dumneavoastra daca se poate. Multumesc anticipat!

 39. In anul 2015 luna octombrie am facut un credit la Cetelem pentru achizitionarea unui telefon, in luna februarie am ramas fara loc de munca si nu am avut posibilitatea sa achit rata, eu avand facuta plata a 3 rate pana in acel moment. Anul acesta am primit 1 plic cu instintare din partea S.C. Debt Collecting Agency S.R.L. ca am de plata suma de 1323.20 lei. In aceasta luna am primit de la angajator o instintare ca sunt executat silit din partea D-nului Tanase Dragos Iulian avand de achitat suma de 1743.20 lei. Ce este de facut? O recomandare din partea dumneavoastra daca se poate. Multumesc anticipat!

 40. Buna! Ce e de facut in cazul in care ai primit prin posta cesiune de creanta catre o societate străină, mandatata prin Kruk? Nu exista inca executare.
  Multumesc!

 41. Pingback: Recuperatorii De Creante Ilegali In 2019-Asimilati Firmelor De Investitii Nu Au Autorizare Din Tara De Origine-Investcapital LTD Executa Ilegal-Contestatia La Executare Va Scapa De Recuperatori - Cuculis si Asociatii

 42. Am un credit la Bancpost din2006 in CHF am platit la zi până în anul 2014 nu am mai putut plăti nu am ajuns la nici o înțelegere cu ei și am refuzat să mai plătesc după o perioadă am fost sunat de cei de la procapital am refuzat să colaborez cu ei iar cam din 2017 primesc plicuri de la kruk la care nu am dat curs aștept să văd dacă mă executa să-i mi fac griji eu am vorbit cu un avocat și mi-a spus să-i las pe ei să facă primul pas pentru că creditul este prescris deja

 43. In 2008 am facut un credit la bank post de vreo 8000 de lei am plătit vreo 4 ani după care rămânând restant si nu am mai putut sa achit ratele am fost executat silit cu proprire pe salariu de către o firmă de recuperare ….vreo 2 ani apoi am plecat din tara . Am revenit un tara m-am angajat iar acum am primit telefon de la kruk pentru o înțelegere .mentionez ca am mai fost încă o dată executat silit pentru acest dosar de catre alta firma de recuperare (neterminand de platit datoria ) .intrebarea mea este :mai pot fi inca o dată executat silit pentru acelasi dosar sau se poate sa se fi prescris datoria ?

 44. Buna ziua,
  Mama mea a luat un credit “cămătăresc”de la Credius in 2017 decembrie semnat pe sub uși într-un super Market din Constanța disperata ptr a plăti alte datorii către niște hackeri,am sa spun aici și faptul ca este o pensionara văduva cu destule carente psihice și emoționale o prada usoara sa o numim asa ptr acest tip de lucruri
  A fost înșelată și păcălită eu nu am putut să-i fiu alături ptr ca locuiesc inafara țării și am descoperit destul de târziu cele întâmplate.
  M-am pus in contact cu ei anul trecut in vara spunându-le ca le plătesc integral creditul plus ceva penalizări,m-au tratat f urat la telefon și mi-au spus ca nu se poate sa fac o plata de acest gen ptr ca datoria ei a fost preluată de o firma recuperatoare care imputa valoarea creditului pana la finalul termenului stabilit cu ea adică tot ce ar fi trebuit ea sa plătească in cinci ani!
  I-am spus ca este o aberație ptr cineva care vrea sa plătească întreaga datorie.Am avut discuții interminabile cu ei câteva luni amenințându-ne non-stop cu executarea silită
  Cum mama mea nu mai deține bunuri acum doua zile când a vrut sa/și scoată pensia după card a văzut cu stupoare contul in zero.
  Cerând explicații BCR-ului au trimis-o la un executor judecătoresc in Constanța care a umplut/o de hartii spunându-i ca deocamdată are contul blocat și ca trebuie sa se ducă la casa de pensii sa vorbească ptr oprirea directa pe pensie a 1/4 din ceea ce câștiga
  Menționez ca are și o rata la BCR de ceva timp care înseamnă cam jumătate din pensie
  Au dreptul legal sa blocheze contul unei persoane fără alte avizări decât un mesaj pe telefon?
  Care este procedura legală
  Cât la suta ii pot opri din pensie și dacă oprirea se face pe suma rămasă după ce i se trage rata

 45. Bună,am un credit neplătit de 14 ani,credit de nevoi personale,locuiesc în altă țară,în România nu am nimic,copilu meu primește o moștenire în țară ,pot cei de la kruk să o ia???

 46. Bună ziua am popriri pe salarii de la Kruk și un Car plătesc la el de ani buni de câte ori întreb cât mai am mi se spune ca nu poate sa îmi spună ca trebuie sa îmi calculeze dobânzile ce pot sa fac în situația aceasta. Mulțumesc

 47. Bună ziua. Sunt executat. Am poprire pe salariu 30%.Se mai poate face o alta poprire de la alt executor?

 48. Buna ziua,…in apel(iunie 2018) s a respins ca nefondata cererea de anulare a executarii silite.Data pronuntarii a fost inainte de publicarea in M.O.a hot.19/2018 a ICCJ.Am asteptat motivarea pana in decembrie 2018 iar in ian.2019 am depus si revizuire si contestatie in anulare,.. care si acestea mi au fost respinse(mai 2019).Acum am depus la ICCJ dar inca nu am trecut de filtru .
  Sunteti de parere ca ICCJ v a admite recursul ?si v a incuviinta cererea nostra in baza dec.19/2019?
  multumesc,

 49. Buna ziua,

  In urma cu cateva saptamani am descoperit ca am credit facut in Romania, unde Serraghis Loan Management LTD mandatata de APS Romania SRL ma ameninta cu executarea silita.

  Pe 30 iulie sun APS caci numarul lor se afiseaza… si mi se confirma ca ar fi vorba de un credit la Altex. Tatal meu imi spune ca acest credit a fost pe el si nu pe mine.

  Am facut o cerere scrisa si am trimis cu copie pasaport sa mi se comunice prin mail informatii cu privire la credit.

  Sunt refuzata caci vor semnatura mea olografa.
  Eu am auzit de atatea siretlicuri ca nu dau semnatura mea holografa asa usor. Mi-e teama.

  Astazi sunt sunata din nou de APS si le repet de mai multe ori ca eu nu am luat nici un credit personal in Romania. Creditul de la altex a fost pe tatal meu si am hartii care dovedesc acest lucru.

  Cum nu reuseam sa o scot la capat si nici nu ii lasam sa vorbeasca prea mult, le-am cerut sa mearga cu procedura pana la capat.
  – Nu doamna ca “nu vom ajunge pana acolo”
  – “Pai atunci scrisorile voastre de amenintare ce reprezinta” – – “Nu sunt amenintari, e o cerere amiabila”.
  – “Eu va cer sa procedati la executare silita”
  – “Nu e asa cum vreti dumneavoastra”
  – Atunci imi puteti spune de ce nu s-a facut nici o procedura de 14 ani de zile?
  – Nu stiu!

  Astazi mi se spune ca creditul nu ar mai fi din 2006 ci din 2005. Ah bon.

  Daca ar fi in Franta as sti cum sa ii atac insa cand vad justitia din Romania ma doare capul.

  Eu astept executarea silita ca sa va solicit.

 50. Buna ziua,am aflat de curand ca am un overdraft facut in 2009 la un card de salariu pe care eu nu l-am avut pentru ca nu se aprobase.Cum se poate demonstra ca nu am avut nici o legatura si ce ma sfatuiti sa fac in continuare?

 51. Buna ziua,am aflat de curand ca am un overdraft facut in 2009 la un card de salariu despre care stiam ca nu se aprobase.Cum pot demonstra ca nu am nici o legatura si cum ma sfatuiti sa procedez in continuare?

 52. 1. Cei de la DCA au cesionat un dosar pe 16.01.2016,nu le-am platit nici-o rata si totusi insista. 2. Un im prumut din 2006 de la Provident a fost cesionat catre acelasi DCA in …2014 si acestia din urma m-au inebunit cu telewfoanele si mesajele. Un sfat simplu . Multumesc,cu respect.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.