Contestarea Procesului Verbal De Actualizare Debit Emis De Executor

Actualiare debit in mod ilegal in decursul executarii silite –

Actualizare debit emisa de catre executor – Aveti o executare silita inceputa de multa vreme care pare sa nu se mai termine?

Este posibil sa aveti inserate clauze care sporesc in mod ilegal dobanda/soldul creditului/datoriei si astfel suma tot creste.

Daca ati pierdut termenul de contestatie la executare, de asemenea contestatia la procesul verbal de actualizare debit poate fi o solutie in vederea anularii executarii silite.

In decursul unei executari silite se pot emite zeci de acte de executare silita si se pot face actualizari de debite mai ales daca vorbim despre titlurile executorii ce deriva din contracte de credit ce sunt purtatoare de dobanzi. Actualizare debit emisa de catre executor.

Daca ati pierdut termenul de contestatia la executare silita puteti uzita aceasta procedura de solicitare a actualizarii de debit pentru ca ulterior sa puteti folosi incheierea emisa de catre executor pentru a formula contestatia la executare.

CREDIT PLUS (GULF) LTD pierde dosarul de contestatia la executare pentru procesul verbal de actualizare debit.

Prescriptia datoriilor recupeartori
Execuatri silite ilegala.

Din practica judeacatoreasca si mai ales in cazurile in care va judecati cu un recuperator de creante, raportat si la oug 52/2016, daca executorul emite inchiere de actualizare a debitului, atunci aceasta este ILEGALA.

Articolul 712 codul de procedura civila, vizeaza ceea ce se numeste “Obiectul contestaţiei”

(1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare.

Ori, evident ca debitorul face parte din categoria de persoane vatamate in drepturile sale, mai ales observand ca prin actualizarea debitului in mod nejustificat, executarea silita se prelungeste iar debitorului ii sunt executate silit sume ilegale.

Retinem: recuperatorii de creante NU pot adauga dobanzi;

CREDIT PLUS (GULF) LTD a nesocotit acest lucru si a abuzat de un pretins drept solicitandu-i executorului judecatoresc sa dispuna actualizarea debitului ce nu putea fi actualizat.

dupa ce s-a demarat executarea silita nici macar BANCA NU are dreptul la dobanzile penalizatoare din contract.

#DosarelePrindViata iar instanta anuleaza incheierea de actualizare debit.

Cazul doamnei Mihale-Hîrdău Laura- Contestație la executare actualizare creanță, CREDIT PLUS (GULF) LTD pierde dosarul, debitorul scapa de urmarirea silita.

Instanta anuleaza executarea silita a Credit Plus Gulf Ltd.

Prin Sentința cu nr. 5762/2019, pronunțată de către Judecătoria Sectorului 2 București, a fost reținut în mod corect de către instanța de fond faptul că au fost comise numeroase erori în cadrul procedurii execuționale, urmând ca acestea să fie sancționate prin intermediul unei sentințe favorabile contestatoarei, Hîrdău-Mihale Laura.

Cititi si:

Povestea debitorului si cum a anulat executarea silita actualizata prin procesul verbal emis de executor pentru CREDIT PLUS (GULF) LTD .

Astfel, doamna Hîrdău-Mihale Laura, care a avut calitatea de contestator, a înțeles să formuleze contestație la executare în termenul legal de 15 zile.

A formulat contestatia de la data la care a aflat de actualizarea efectuată de către creditoare, prin care i se cerea suma de 6.000 EURO cu titlu de debit principal, la care se adăugau dobânzile penalizatoare în valoare de aproximativ 3.000 EURO, fără a se preciza în concret modalitatea de calcul prin care s-a ajuns la valoarea solicitată.

Încercând să clarifice aceste aspecte cu creditoarea cesionară, s-a confruntat cu un refuz total din partea acestea cu privire la îndreptarea și clarificarea debitului restant, sens în care, a înțeles să apeleze la instanța de judecată, care a reținut în mod corect faptul că nu este corectă actualizarea de creanță, dispunând anularea tuturor actelor de executare emise ulterior actualizării și restituirea cheltuielilor de judecată către debitoare.

Actualizare Debit
NumeCalitate parte
MIHALE-HÎRDĂU LAURA
Contestator
CREDIT EUROPE BANK S.A, SUCURSALA DOAMNEI-ADMISĂ EXCEPŢIE
Intimat CREDIT PLUS (GULF) LTD Intimat

Şedinţe

06.06.2019Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Cojocaru
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt:
Admite în parte contestaţia formulată în contradictoriu cu intimata creditoare CREDIT PLUS (GULF) LTD împotriva procesului verbal de actualizare a creanţei întocmit la 14.11.2018 de BEJ Cojocaru Bogdan Mihai şi a actelor ulterioare de executare silită efectuate în baza respectivului proces verbal;

Dispune anularea actelor de executare efectuate ulterior datei de 14.11.2018.
Document: Hotarâre  5762/2019  06.06.2019

De asemenea, orice suma suplimentara adaugata pe calea actualizarii de debit, trebuie sa indeplineasca la randul ei conditia certitudinii, exigiblitatii si lichiditatii.

Nu pierdeti termenul de contestatia la executare impotriva CREDIT PLUS (GULF) LTD.

Folositi contestatia la executare pentru a scapa de executarea silita ilegala.

Completati formularul de contestatie la executare:

5 comments to “Contestarea Procesului Verbal De Actualizare Debit Emis De Executor”
  1. AM AVUT O LINIE DE CREDIT DE 10.000 LEI DIN 2008, CU DOBÂNDĂ 17,5 % + PENALIZĂRI PENTRU UN AN DE ZILE CU REÎNOIRE AUTOMATĂ= REPETIVITATEA . REPETIVITATEA SE PUTEA FACE PT 3 ANI CÂT ERA VALABIL CARDUL ATAȘAT CARE A EXPIRAT DIN 2010. AM CERUT RENEGOCIEREA DOBÂNZII DAR AM FOST REFUZAT DUPĂ 2010 CÂND DOBÂNZILE AU SCĂZUT SUB 10 %. ÎN 062012 AM INTRAT ÎN LITIGIU + EXECUTAREA ÎNCEPE SEPTEMBRIE 2013 PRIN RECUPERATOR . DUPĂ MAI MULTE ÎNCASĂRI PRIN BEJ IOVU DRAGOȘ DIN IAȘI , ÎN 2016 AM TRANSER AT ÎN CONTUL DE LA BANCA TRANSILVANIA 10.000LEI + SUMELE ÎNCASATE GARANTATE PRIN CONTRACT GARANȚIE TREBUIA ÎNCHEIATĂ EXECUTAREA SILITĂ. ÎNSĂ BANII MERG PE DOBÂNZI LA BANCĂ ȘI NU SUNT TRANSFERAȚI LA EXECUTOR, CARE DEȘI A FOST ANUNȚAT DE MINE NU FACE NIMIC, ÎN SCHIMB REACTUALIZEAZĂ CREANȚA ȘI ASTFEL ASTĂZI AM AJUNS DE UNDE AM PLECAT – LA ACELAȘ DEBIT. CHIAR DACĂ AM CONTESTAT EXECUTAREA SILITĂ PE MOTIV DE TARDIVITATE , FĂRĂ SĂ SE VERIFICE REPETITIVITATEA DIN CONTRACT, APLICAREA DOBÂNZII CONTRACTUALE ȘI PENALIZATOARE DIN CONTRACT ACȚIUNILE AU FOST RESPINSE, FĂRĂ SĂ SE INTRE PE FOND , DOSARE PLIMBATE DE LA O INTANȚĂ LA ALTA PT. NECOMPETENȚĂ , CERERI DE ABȚINERE 2 LA APEL ??

  2. Buna ziua.
    Am avut in 2019 o executare silita la un dosar de credit de buri de consum pe care am platit-o integral, ultima rata a acesteia a fost in noiembrie 2023. Am primit astazi o alta executare silita, o actualizare a sumei datorate in care nu apare calculul din care sa reiasa debitul restant. As dori sa stiu daca pot contesta aceasta a doua executare, mentionez ca suma este de 42 000 ron, jumatate din suma achitata integral din prima executare. Va multumesc frumos pentru raspuns.

  3. Bună ziua. Va mulțumesc pentru răspuns. Deja m-a contactat o avocata de la dvs din echipa și am început acțiunea de contestare a popririi.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.