Incetarea Executarii Silite Care Sunt Cazurile Si Cum Pot Obliga Un Executor Sa Le Respecte ?

Primul gand al unei persoane executate silit, este in mod clar acela de a se intreba cum sa obtina incetarea executarii silite.

Executarea silita este procedura prin care esti executat silit prin poprire, imobiliar sau mobiliar, cu sechestru pe casa sau masina sau alte forme prevazute de lege.

Astzi vom aborda pentru cei care sunti executati silit o tema ce se refera la incetarea executarii silite si cum o pot obtine, care este procedura si cel mai important ce facem daca executorul refuza sa dispuna inchiderea dosarului de executare silita.

Ce inseamna incetarea executarii silite?

In principal incetarea executarii silite reprezinta actul prin care executorul judecatoresc ajunge sa opreasca orice forma de executare silita sa emita un proces verbal prin care sa inchida dosarul de executare silita prin incetarea executarii silite.

Mai pe scurt, din momentul de la care s-a dispus oprirea executarii silite de catre executorul judecatoresc, fie din oficiu in conditiile de mai jos fie obligat de catre instanta sa inceteze executarea silita, niciun act de executare silita nu se mai poate indrepta impotriva dvs.

Cum pot obtine incetarea executarii silite ?

Legea prevede o serie clara de situatii in care executorul judecatoresc are aceasta obligatie de a dispune incetarea executarii silite fie ca vorbim de vechiul cod fie de noul cod de procedura civila.

Puteti obtine incetarea executarii silite si implicit inchiderea dosarului de executare silita fie din OFICIU fie pe calea unei conestatii la executare, atunci cand executorul refuza sa faca acest lucru.

O sa va prezentam mai jos in cadrul sectiunii de exemple de incetare a executarii silite, sentinte prin care SCA Cuculis&Asociatii, au obtinut in instanta chiar si dupa reluarea executarii silite, anulari de executare cu incetarea executarii silite.

Un exemplu clasic prin care executorul poate fi obligat sa inchida executarea silita este situatia debitorilor vanduti la firmele de recuperari creante.

Astfel, in conditiile in care banca v-a vandut contractul catre o firma de recuperari iar dvs. sunteti in executare din 2014, poprirea asiguratorie ar fi trebuit sa inchida debitul dvs. fara sa existe alte costuri suplimentare, tip dobanzi penalizatoare.

Asta presupune ca daca ati platiti integral debitul si vi s-au adaugat dobanzi iar executorul refuza inchiderea dosarului de executare silita, puteti merge in instanta si sa formulati o contestatie la executarea silita, obligandu-l pe executor sa inceteze executarea silita.

Am facut un calcul iar dobanda legala nu putea sa ajunga la suma de 1500 de euro, astfel incat puteti face o contestatie la executare – folosindu-va de urmatorul articol – Art. 703.

Cazuri de incetare a executarii

Astfel, art. 703 din codul de procedura civila ne arata cum puteti ajunge la inchiderea dosarului de executare silita.

(1) Executarea silita inceteaza daca intervine oricare dintre cazurile de mai jos:


1.s-a realizat integral obligatia prevazuta in titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum si alte sume datorate potrivit legii;


2.nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile sau a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri;


3.creditorul a renuntat la executare;


4.a fost desfiintat titlul executoriu;


5.a fost anulata executarea.

(2) In toate cazurile, executorul judecatoresc va intocmi o incheiere, motivata in fapt si in drept, cu mentionarea cauzei de incetare a executarii. Incheierea de incetare a executarii va fi comunicata de indata creditorului si debitorului.

(3) In cazurile prevazute la alin. (1) pct. 2, 3 si 5 executorul judecatoresc ii va remite personal creditorului sau reprezentantului sau titlul executoriu.

Incetarea executarii silite – efecte

Efectele pe care le produce incetarea executarii silite sunt acelea ca executorul nu va mai poate executa silit.

Dosarul de executaer silita se inchide iar executorul NU va mai putea face niciun act impotriva dvs.

De asemenea popririle si sechestrele sau urmaririle imobiliare se vor desfiinta.

Exemple si contestatii la executare admise prin care am obtinut incetarea executarii silite cu ajutorul instantei.

Astfel, tot ceea ce aveti de facut in cazul in care treceti printr-o executare silita, este sa fiti suficient de vigilenti si de rapizi si sa contestati in termen executarea silita.

Va dam cu titlu de exemplu un alt dosar castigat de catre noi in legatura cu obligarea executorului judecatoresc sa inceteze executarea silita.

incetarea executarii silite
Incetarea executarii silite BEJ Darstar Catalin
12.11.2020 Ora estimata: 09:00
Complet: C5*
Tip solutie: Admite in parte cererea

Solutia pe scurt: Admite în parte, astfel cum a fost precizată, contestaţia la executare formulată de contestatorii SUCIU SANDA NICULINA şi SUCIU AUREL DORU, prin reprezentant convenţional – avocat CUCULIS ADRIAN în contradictoriu cu intimata INVESTCAPITAL Ltd (fosta INVESTCAPITAL MALTA Ltd), reprezentată convenţional prin avocat Cătălin Maria.

Anulează adresele de înfiinţare a popririi emise la 07.09.2018 în dosarul execuţional nr.1224/2014 al B.E.J. „Dârstar Cătălin”, cu referire la contestatorul SUCIU AUREL DORU, cât şi actele de executare silită ulterioare întocmite pe numele acestuia.

Obligă executorul judecătoresc Dârstar Cătălin să întocmească în dosarul execuţional nr.1224/2014 încheierea de încetare a executării silite, ca urmare a realizării obligaţiei prevăzute în titlul executoriu.

Dispune întoarcerea executării silite pentru sumele reţinute din veniturile contestatorului SUCIU AUREL DORU în baza adreselor de înfiinţare a popririi emise la 07.09.2018 în dosarul execuţional nr.1224/2014 al B.E.J. „Dârstar Cătălin”.

Obligă intimata să plătească contestatoarei SUCIU SANDA NICULINA suma de 3.120 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, respectiv 600 lei, contravaloarea xerocopierii dosarului execuţional nr.1224/2014 al B.E.J. „Dârstar Cătălin” şi 2.520 lei, onorariul pentru expertul contabil Iftimie Alexandrina. Obligă intimata să plătească contestatorului SUCIU AUREL DORU suma de 3.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, respectiv onorariu de avocat. Respinge restul solicitărilor contestatorilor asupra cheltuielilor de judecată.
Document: Hotarâre  8228/2020  12.11.2020

Acum ca ati vazut scriptic cum se poate ajunge la incetarea unei executari silite, va propunem

Cazurile De Incetare Ale Executarii Silite – Am Platit Creanta Insa Executorul Refuza Sa Inchida Executarea Silita, Spunandu-mi Ca Mai Am De Plata , Ce Fac? Avocat Cuculis Art. 703 Cod Procedura Civila

Pentru ca mai sus am aratat in mod succint care sunt cazurile in care executarea silita trebuie si poate sa inceteze, vom lua un alt exemplu si il vom diseca mai jos pentru a intelege cum va puteti feri de un dosar de executare silita.

Calea cea mai sigura pentru incetarea executarii silite, invocarea art. 720 din codul de procedura civila.

Ce presupune? Solutia data in contestatia la executare adica, admiterea ei si anularea executarii iar pe urma incetarea executarii silite se va face conform cererii si modelului de incetare a executarii silite din josul paginii.

Cazurile De Incetare Ale Executarii Silite – Intrebarea ce provine de la un debitor aflat in executare silita, la care vom raspunde, analizand legea civila –

Intrebare Juridica – Am avut o executare silita pentru suma de 4300 Euro, pornita in 2014 pentru care am platit pana in 2016 prin poprire, toata suma.

In 2016 in luna noiembrie am anuntat executorul ca am achitat prin poprire toata suma, insa acesta mi-a spus ca trebuie sa ii platesc inca 1500 de euro. Mentionez ca firma de recuperari ce m-a executat este Kruk Romania! 

Incetarea Executarii Silite
Cazurile De Incetare Ale Executarii Silite

Ce pot sa fac sa obtin incetarea executarii silite?

In principal trebuie sa aveti in vedere ca discutam in mod clar de un abuz ce poate fi corectat in instanta , prin intermediul unui dosar de  contestatie la executare!

Cum facem contestatia la executare, pentru a-l determina pe executor sa inceteze executarea silita?

Dacă executarea silită se face în temeiul unei hotărâri judecătoreşti sau arbitrale, debitorul nu va putea invoca pe cale de contestaţie motive de fapt sau de drept pe care le-ar fi putut opune în cursul judecăţii în primă instanţă sau într-o cale de atac ce i-a fost deschisă.

Incetarea executarii silite ( art. 703 cod procedura civila )

cazurile cand executarea silita nu mai poate continua

Potrivit dispozitiilor art 703 alin. 1., executarea silita inceteaza daca:

 • S-a realizat integral obligatia in titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum si alte sume datorate potrivit legii;

Constituie prima cauza de incetare a executarii silite, fiind cea mai comuna, si intervine in situatia in care debitorul achita in integralitate creanta datorata creditorului, la care se adauga plata tuturor cheltuielilor de executare silita.

Un aspect important ce trebuie precizat, consta in faptul ca plata in integralitate a creantei prevazute in titlul executoriu, nu atrage dupa sine incetarea executarii silite, ci, doar atunci cand au fost achitate inclusiv cheltuielile de executare.

Debitorul trebuie sa aiba reprezentarea faptului ca, pe langa plata debitului principal, pentru a putea fi aplicabila aceasta cauza de incetare a executarii, trebuie sa achite in mod obligatoriu si cheltuielile aferente executarii.

 • Nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile sau a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri;

In principiu, debitorul poate fi urmarit pentru orice bun mobil sau imobil aflat in proprietatea sa, insa, exista anumite bunuri exceptate.

Astfel, in ceea ce priveste bunurile mobile, nu pot fi urmarite, bunurile de uz personal sau casnic indispensabile traiului debitorului si familiei sale, obiectele de cult, obiectele indispendabile persoanelor cu handicap si cele destinate ingrijirii bolnavilor, alimentele necesare debitorului si familiei sale pe timp de 3 luni, iar daca debitorului se ocupa in mod exclusiv cu agricultura, alimentele necesare pana la noua recolta, animalele destinate obtinerii mijloacelor de subzistenta, precum si furajele necesare pentru aceste animale pana la noua recolta, combustibilul necesar debitorului si familiei sale pentru 3 luni de iarna, tablourile personale sau de familie etc.

In ceea ce priveste bunurile imobile, executarea silita poate inceta fie in situatia evidenta cand, acesta nu detine niciun bun imobil in proprietate, si nici alte bunuri mobile, fie in situatia cand, desi, detine bunuri imobile, acestea nu au putut fi valorificate in cadrul procedurii de licitatie publica, pentru ca nu exista niciun cumparator interesat.

 • Creditorul a renutat la executare;

Aceasta cauza de incetare il are in centru pe creditor, el fiind singurul in masura  sa aprecieze oportunitatea continuarii executarii silite.

Cu titlu de exemplu, creditorul obtine incuviintarea executarii silite pentru un titlu executoriu, reprezentat de un contract de imprumut, pentru care nu a mai fost efectuata nicio plata de mai bine de 6 ani de zile.

Actele fiind comunicate debitorului, acesta a contestat executarea silita in termenul procedural de 15 zile de la data cand au fost comunicate, si a invocat prescriptia dreptului de a mai obtine executarea silita.

In aceasta situatie, pentru a evita eventualele cheltuieli de judecata, creditorul are posibilitatea de a renunta la cererea de execuatare silita, si sa il elibereze pe debitor de plata creantei definitiv.

 • A fost desfiintat titlul executoriu;

In aceasta situatie, desfiintarea titlului in baza caruia a fost efectuata executarea silita, atrage dupa sine desfiintarea tuturor actelor de executare silita in cauza, operand o repunere in situatia anterioara a partilor raportului executional.

Apreciem ca titlul executoriu poate fi desfiintat in situatia in care se invoca nulitea absoluta a clauzelor inserate intr-un contract de credit, prin raportare la dispozitiile Legii 193/ 2000 care reglementeaza raporturile dintre consumatori si profesionisti.

Astfel, in cadrul contestatiei la executare, pot fi invocate si neregularitati privind titlul executoriu, in masura in care nu este reprezentat de o hotarare judecatoreasca.

Un alt caz de Incetare Ale Executarii Silite

 • A fost anulata executare;

Cauza de incetare a executarii silite, intervine atunci cand nu au fost respectate dispozitiile procedurale cu privire la modul cum trebuie sa aiba loc o executare silita, ca urmare a formularii unei contestatii la executare admisa de catre instanta, in mod definitiv, de ex. existenta clauzelor abuzive in contractul de credit, creanta era prescrisa, executare silita a fost pornita la cererea unui creditor persoana juridica prin intermediul unui reprezentant persoana juridica, incalcandu-se astfel dispozitiilor art. 84 alin. 1 cod procedura civila, coroborat cu Decizia 9/ 2016 a ICCJ.

Astfel, cazurile de incetare a executarii silite enuntate de art. 703 au caracter limitativ, nefiind posibila invocarea unui alt motiv pentru incetarea executare silite.

In toate cazurile, executorul judecatoresc va intocmi o incheiere, motivata in fapt si in drept, cu mentionarea cauzei de incetare a executarii.

Aceasta incheiere va fi comunicata de indata creditorului si debitorului.

Update Noiembrie 2020 reluarea executarii dupa incetarea executarii silite:

Incetarea executarii silite si Renuntarea mascata a creditorului la executarea silita

Executarea silita este un subiect dezbatut pe larg de catre noi in numeroase articole scrise de-a lungul timpului.

Astazi vom aborda subiectul incetarii executarii silite si a renuntarii mascate a creditorului la executarea silita, ce reprezinta ea, ce efecte juridice produce si cum o recunoastem.

Potrivit art. 703 NCPC, executarea silita inceteaza in urmatoarele situatii:

a realizat integral obligația prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum și alte sume datorate potrivit legii;

2. nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilității de valorificare a unor astfel de bunuri;

3. creditorul a renunțat la executare;

4. a fost desființat titlul executoriu;

5. a fost anulată executarea.

Astfel, intelegem ca desi suma de bani nu a fost recuperate, creditorul poate renunta la exeutarea silita.

Cu toate acestea, renuntarea creditorului la executare are anumite consecinte juridice, motiv pentru care creditorii se feresc sa inchida dosarele prin simpla lor renuntare.

Unul dintre efectele negative pentru creditor in situatia in care acesta renunta la executare, este prevazut de art. 709, ce face referire la intreruperea termenului de prescriptie. Astfel, cursul prescripției se întrerupe:

1. pe data îndeplinirii de către debitor, înainte de începerea executării silite sau în cursul acesteia, a unui act voluntar de executare a obligației prevăzute în titlul executoriu ori a recunoașterii, în orice alt mod, a datoriei;

2. pe data depunerii cererii de executare, însoțită de titlul executoriu, chiar dacă a fost adresată unui organ de executare necompetent;

3. pe data depunerii cererii de intervenție în cadrul urmăririi silite pornite de alți creditori;

4. pe data îndeplinirii în cursul executării silite a unui act de executare;

5. pe data depunerii cererii de reluare a executării;

6. în alte cazuri prevăzute de lege.Referințe în jurisprudență (1)

(2) După întrerupere, începe să curgă un nou termen de prescripție.

 (3) Prescripția nu este întreruptă dacă executarea silită a fost respinsă, anulată sau dacă s-a perimat ori dacă cel care a făcut-o a renunțat la ea.

Observam ca, desi cererea de executare silita intrerupe prescriptia extinctiva, termenul necurgand pe toata perioada in care a avut loc executarea silita, potrivit art. 709, alin 3, prescripția nu este întreruptă dacă executarea silită a fost respinsă, anulată sau dacă s-a perimat ori dacă cel care a făcut-o a renunțat la ea.

Or, in aceasta situatie, creditorul risca ca, in situatia in care renunta la executarea silita si ulterior face o noua cerere de executare silita, sa ii fie opusa prescriptai dreptului sau de a cere executarea silita.

Din acest motiv, creditorii au incercat, de-a lungul timpului, sa fie cat mai creativi, astfel incat sa evite aceasta situatii care i-ar dezavantaja.

Sub acest aspect, putem observa ca, multe dintre dosarele de executare se inched sub mentiunea: “lipsa de bunuri urmaribile”.

Cu toate acestea, desi nu exista bunuri urmaribile in patrimonial debitorilor, in foarte multe dintre situatii, debitorii au venituri care pot fi urmarite prin poprire. Astfel, creditorul isi poate indestula in continuare creanta si poate continua cu usurinta executarea silita, prin poprire.

Din varii motive, se decide insa inchiderea dosarului executional, motivat de lipsa bunurilor urmaribile (art. 703, alin 2), cand in realitate existau venituri care puteau fi urmarite.

Observam deci ca suntem in prezenta unei veritabile renuntari la executarea silita, mascata sub motivul unei asa zise lipse de bunuri urmaribile, incadrata pe art. 703 alin 2 NCPC.

Daca va aflati intr-o astfel de situatie, este de preferat sa consultati un specialist pentru a putea stabili impreuna o strategie in vederea anularii definitive a executarii silite si pentru a va exercita drepturile conferite de lege.

Cititi si :

Model de cerere de incetare a executarii silite

Daca ai calitatea de debitor, poti cere si obtine incetarea executarii silite oricand.

Mai jos aveti un model de incetare a executarii silite.

ATENTIE! Acest model il folositi doar cu indrumarea unui avocat specializat in executare silita.

Subsemnatul ( aici treceti numele dvs) in nume personal sau pentru Firma x ( treceti numele firme) , formulez prezenta cerere de –

INCETARE A EXECUTARII SILITE

declansate impotriva debitorului ( rescrieti numele dvs. ) in baza titlului executoriu ( aici poate fi contractul de credit) avand in vedere urmatoarele situatii:

 • s-a realizat obligatia prevazuta in titlu executoriu
 • nu mai poate fi efectuata ori continuata din lipsa de bunuri urmaribile sau a imposibilitatii de valorificare ori
 • renuntare la executare ori daca a fost desfiintat titlul executoriu indicati hotararea judecatoreasca aferenta ori daca a fost anulata executarea.
 • In fapt ( si aici trebuie sa explicati motivele) Iar
 • In drept indicati art. 703 cod procedura civila.
 • De asemenea adaugati si acte in dovedire, sentinte.

Astfel, este foarte usor sa ajungeti la o solutie de incetare a executarii silite daca faceti tot ce trebuie intr-un termen scurt si precis.

Important este sa vetificati intodeauna actele de executare pentru a putea ajunge la solutia de anulare a executarii si de incetare a executarii silite.

Av. Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Deschideti o actiune de contestatie la executare – Aici

55 comments to “Incetarea Executarii Silite Care Sunt Cazurile Si Cum Pot Obliga Un Executor Sa Le Respecte ?”
 1. Eu am facut un credit de nevoi personale la BCR in 2008 in suma de 15000 lei ,,am platit din credit rate in valuare de 5000 lei ,,,BCR mi.a vandut creditul catre kruk ,,care mi.au pus poprire pe salariu suma de 19900 lei ,suma ce a fost achitata in tatalitate pana anul trecut in iunie 2016 ,,, Incepand cu luna iulie 2016 executoarea aceeasi de la prima executare ,mi.a pus poprire iar suma de 12000 lei ,,cand am intrebat ce este aceasta suma ,,,kruk si executoarea mi,au spys ca aceasta suma este dobanda si penalitati la creditul din 2008 ,,,,am facut contestatie ,am avut primul proces ,,,judecatoarea ma obligat tot pe mine sa platesc si cautiyne in suma de 1100 lei pana pe 31 ian 2017 ,,,Oare ce sa mai fac ,,,,pentru aceeasi suma aceeasi executoare mi.a scos si casa la licitatie ,,,am facut si la aceasta contestatie

 2. Am depus contestație la executare ,suspendarea provizorie executari silite insa răspunsul .Respinge cererea formulata de contestator in contradictoriu cu intimata DEM invest privind suspendarea provizorie a executari silite ce formeaza obiectul dosarului de executate silită.Fara cale de atac .Ce pot sa fac in aceasta situație .va rog mult sa ma sfătuiți .multumesc

 3. buna seara dl avocat,
  saptamana trecuta am avut o consultatie la dvs si am vb cu dna av carmen achim despre cazul meu.
  am fost executata silit pe contul de salarii cu o suma din salariu de catre Secapital prin Kruk.
  desi platesc din 2013 si au trecut deja cei 3 ani in care as fi putut face contestatie la executare m/am trezit pe 19.07.2016 cu o adresa de la krug prin care imi cresteau datoria cu alti 8000 ron.
  as vrea sa stiu daca, desi e tardiv, pot sa/i dau in judecata pentru dobanzi ilegale, comisioane mari si alte sume pe care numai ei stiu pt ce le percep. am cerut titlul executoriu dar vad ca tergiverseaza executorul, ce sa fac sa stopez aceste abuzuri? bani incasati ilegal de societati care nu functioneaza legal?

 4. Buna ziua,
  In 2006 am facut un credit. Nu l-am platit, am aflat ca a fost si un dosar castigat de EOS KSI, in 2014.
  In 2016 imi vine executare silita. Fac contestatie la executare. Pana sa ajung in faza procesului, primesc Intampinare de la EOS cum ca ei renunta la executare si din punctul lor de vedere nu mai am nicio datorie la ei. Nu am platit taxa de timbru si practic nu a mai avut loc niciun proces.
  Acum doua zile, imi vine executare din nou, pe acelasi numar de dosar si acelasi numar de executor judecatoresc.
  Este posibil asa ceva?

  • Bună ziua am cumpărat o mașină de la cineva nu am făcut nici un fel de act între timp am fost oprită de politie și mi sa ridicat cartea și talonul spunând ca mașina figurează cu sechestru pe ea și ulterior am aflat ca nu cel care mia vândut mașina era propietar ci altcineva cum pot să-mi recuperez talonul și cartea ? Menționez ca am fost la executorul care ma trimis politie și nici nu ma băgat în seama .ce este de făcut ca am dat și bani și am rămas și fără mașina ca nu pot sa o mai conduc.multumesc frumos!

 5. Buna seara,
  Am fost executată silit de către banca Transilvania ,eu având un credit încheiat cu Volksbank ,deși valoarea imobilului este de 3 ori mai mare decât suma datorata de 32000 euro(cu dobânzi și penalități) ,creditul a fost de 33500 euro ,am platit in jur de 18000 de euro și am fost executată pt 32000 euro.
  Pe langa imobil,am primit sechestru pe bunuri mobile(autoturisme) și pe salariu.
  Menționez că nu am mai putut plăti banca deoarece am divorțat și rata la banca departe depasesete 50%din salariu.
  Cum pot împiedica aceste executări silite și îndeosebi sechestru pe mașini care mi se pare ilogic atât timp cât eu am un contract de ipoteca care acoperă suma datorată.
  Mva rog să mă ajutați cu un sfat.
  Mulțumesc

 6. Buna ziua
  Am avut un credit de 3000 de ron la Euroline prin anul 2005,am platit din el cam jumatate,apoi din imposibilate de plata nu am mai facut nici o plata.
  Pana in anul 2014 nu am primit nici un telefon de la vreo firma de recuperare,apoi in 2014 am primit un telefon de la cineva care spunea ca este de la firma APS Romania,ca am o datorie de 9000 de ron la dansii,ca ei au plreluat datoria de la Euroline. Atat a fost discutia aceea telefonica pe urma nimic, nici mesaj nici telefon din partea nimanui. In anul 2016 au cerut cei de la APS prin executor judecatoresc executare silita,eu nu am stiut nimic pana nu am primit in anul 2017 comunicarea de la tribunal cum ca incuviintarea executarii silite a fost respinsa si la instanta de fond si la apelul facut de dansii. Am fost cu aceea comunicare la executor,dansul mi-a spus ca a primit-o le-a comunicat-o si celor de la APS, si a inchis acel dosar.Acum dupa inca un an si jumatate au inceput sa ma sune,sa imi scrie mesaje,sa ameninte cum ca pe ei nu ii intereseaza ce a zis tribunalul,cum ca ei nu au aceea comunicare de la instanta si povesti de genul asta. In situatia de fata ce pot sa fac?? Mai pot cere dansii o alta executare silita, pt aceea suma de bani daca odata a fost respinsa incuviintarea executarii silite pe motiv ca “””calitatea de creditor este supusa indoielii,””” caci asa scrie pe aceea comunicare, care este definitiva, sa ii dau eu in judecata pe dansii?? Mai pot ei redeschide acel dosar de executare silita, sau altul tot pt aceeasi suma si exact aceeasi treaba. Ce ma sfatuiti sa fac?? Va multumesc.

  • Este interesanta pozitia instantei de judecata si ma bucur ca intr-un final toate cele indicate de catre noi sunt luate in considerare si formeaza corp comun in hotararea instantei. Cu stima, av. drd. CUCULIS 0722298011

 7. In2006 am facut un credit in valoare de21500lei,am platit cu chitante suma de14880 lei pina in 2010 cind banca Romaneasca da creditul scadent pina in 2012 cind executoru ma executa prin infintare de poprire cu suma de 27033 lei cu mentiunea popriri pina la suma concurenta,banca vinde in 2016 creanta catre Invest Capital Malta administrata de Kruk cu suma de 22430lei, la data cesiuni extrasul de cont arata suma de17630 platit si 9430 restanta ,mentionez ca ca am platit integral suma de27033 lei catre executor pina la datade 30/12/2017 cmform contractului de poprire,fara nici un fel de executare silita executorul din 2016 vireaza suma de 7000lei catre malta.Din30/12/2017sa incheiat contractul de poprire si pina in 1/1/ 2019 nu staruit pt urmarirea silita si a venit cu o adresa de poprire in valoare de14560lei,cum procedez.Va multumesc cu respect Tanase.

 8. In2006 am facut un credit in valoare de21500lei,am platit cu chitante suma de14880 lei pina in 2010 cind banca Romaneasca da creditul scadent pina in 2012 cind executoru ma executa prin infintare de poprire cu suma de 27033 lei cu mentiunea popriri pina la suma concurenta,banca vinde in 2016 creanta catre Invest Capital Malta administrata de Kruk cu suma de 22430lei, la data cesiuni extrasul de cont arata suma de17630 platit si 9430 restanta ,mentionez ca ca am platit integral suma de27033 lei catre executor pina la datade 30/12/2017 cmform contractului de poprire,fara nici un fel de executare silita executorul din 2016 vireaza suma de 7000lei catre malta.Din30/12/2017sa incheiat contractul de poprire si pina in 1/1/ 2019 nu staruit pt urmarirea silita si a venit cu o adresa de poprire in valoare de14560lei,mentionez ca in contractul de credit la art 6 rubrica comisioane nu figureaza comision de urmarire dar la sfirsitul contractului gasim atasat tabelul de rambursare si unde gasim si comisionul de urmarire cu suma de 76 lei lunar,cum procedez.Va multumesc cu respect Tanase.

 9. In cazul in care s-a castigat pe fond contestatia la executare pe exceptia prescriptiei si s-a anulat toate formele de executare dar hotararea nu este definitiva însă este EXECUTORIE, executorul nu ar trebui sa se suspende executarea la cererea expresa a debitoarei, pana la solutionarea definitiva, chiar si in ipoteza unui apel (momentan nedeclarat)? Este un abuz al executorului impotriva caruia as putea face o plângere penala ?

  • Buna ziua,in anul 2013 societatea la care am fost adm.a intrat in insolventa și au rămas datorii la bugetul de stat.Soția mea a făcut un credit casa mea la BCR și a cumpărat o locuința și eu sunt garant ipotecar.In urma cu o săptămâna am primit sechestrul pe locuința de la ANAF,se poate sa pierdem casa din acest motiv?Daca ne puteți ajuta va rog in aceasta cauza bine-nțeles contra cost.Sunt șanse sa ne păstram casa?Cu soția nu mai sunt in relații bune din 2016 dar deocamdată nu vrem sa divorțăm din cauza copilului minor pana acesta va mai creste pt a înțelege acest lucru.Eu nu locuiesc cu ei pt ca sunt plecat din țara și vin de doua ori pe an sa petrec câteva zile cu copilul el știind ca sunt plecat pt ai întreține.Mulțumesc anticipat.Cu stima Alexandru.

 10. Buna ziua,
  In noiembrie 2013 am primit de la biroul executorului judecatoresc instiintarea privind masura propririi pentru o datorie la BCR, datorie cedata catre acestia la KRUK.
  In toti acesti aproximativ 6 ani nu sa proprit nici un leu si nici alt bun nu a fost executat. Intrebarea mea la dvs; Mai este valabila ececutarea silita si propirea dupa acesti 6 ani sau a incetat daca nu am putut fi executat?

 11. Buna ziua, am un dosar de executare din iulie 2012, creditul fiind declarat scadent anticipat in iulie 2010, In ianuarie 2018 KRUK renunta la executare in baza art 371 indice 5 lit. C. conform P.V. de incheiere a executorului. In iunie 2019 KRUK redeschide dosarul de executare la alt executor din alt oras. Contest, invoc prescriptia conform art. 709 alin.3, iar KRUK depune intampinare motivand ca a renuntat la executare in baza art. 371 lit. b. fara a depune dovezi.
  Este sau nu prescris creditul?

 12. Domnule avocat am un credit de nevoi personale la care nam mai putu sa achit rata si am ajuns la executare dar achit o sumă de 200 lei lunar la executor si ce trebuie sa fac sa scap de executor ma puteti ajuta .am un credit de 39000lei

 13. Buna ziua domnule avocat .am o executare silită pentru ca am stat girat la o persoana acasa persoana a plecat din tara , tin sa mentionez ca am mai plătit un CAR tot aceleași persoane care tot girat am fost. Ma puteti sfătui ce pot face pentru a stopa executarea silită? Va multumesc.

 14. Articolul e bun, insa ofera doar debitorilor indicii referitoare la executarea silita. Situatia mea este alta: sunt creditorul, iar debitorul isi demonstreaza insolventa astfel cerand incetarea executarii silite.
  Cum pot, ca creditor, sa ma asigur ca executarea va fi reluata odata ce debitorul va reveni la “normal” (adica se va angaja, sau isi va procura bunuri mobile/imobile) ?

 15. Pe scurt: In data de 3.04.2020 m-a sunat executorul și apoi mi-a trimis actele de incheiere/incetare executare silită din cauza lipsei de bunuri urmaribile.Apoi pe 9.09.2020 găsesc în cutia poștală plic de notificare ptr ” se va continua procedura de executare silită sub toate formele prevăzute de dispozițiile legale” . E normal și legal așa ceva? Mulțumesc mult pentru răspuns! 🙂

 16. Bună ziua!
  Am avut 2 credite, unul de nevoi personale și unul de ipotecă pe un teren intravilan, ambele contractate la aceeași bancă în aceeași zi.
  Am fost în imposibilitatea de a mai plăti ratele și pe creditul de nevoi personale mi s-a înființat poprire, iar pe cel cu ipotecă s-a făcut executarea prin vânzarea la licitație a terenului.
  Poprirea s-a achitat în 2018, iar la creditul cu ipoteca, pt că nu s-a vândut la valoarea sumei datorate s-a emis un P-V prin care executorul a specificat “închiderea dosarului de executare” pe motiv că: a constatat că imobilul ipotecat a fost vândut și nu mai dețin alte bunuri în proprietate.
  Acest dosar s-a închis sau poate să producă efecte în continuare.
  P.S. La cel de nevoi spun cei de la Kruk că mai am de plată 7500 lei.
  Vă mulțumesc anticipat!

 17. Buna ziua,
  Am solicitat la un executor sa efectueze o procedura de esecutare silita pentru o suma de bani. Am trimis documentele de o luna de zile. Nu am primit pana acum nici o informare de la respectivul executor. Este prevazul in legislatia juridica un termen de efectuare a acestei operatiuni sau daca nu o face sa trimita un raspuns argumentat juridic?

 18. Buna ziua,dupa ce sa facut evacuarea imobilului se mai poate plati creditorului suma ceruta si cheltuielile de judecata pana la urmatorul termen,pentru anularea licitatiei?

 19. Buna Ziua, am si eu o intrebare. Am fost executat silit in 2013 (fara sa fim instiintati!) de catre Administrații a Domeniului Public (acum preluata de Primaria Mangalia) si nu am aflat decat in 2015 de aceasta executare silita. Am deschis caz penal in 2016 incheiat in 2018 pentru ca semnaturile nu erau ale noastre (nu am castigat deoarece o postarita a mintit ca dat facturile tatalui meu, desi nu este adevarat).

  Problema e ca noi nu am platit nimic de cand s-a incheiat hotararea si nici nu stim cat avem de platit oricum pentru ca nu am fost instiintati. Stim decat ca avem executare silita pe casa. Avand in vedere ca au trecut 8 ani de atunci, se prescrie executarea silita?

 20. Buna ziua, Am o problema cu executorul judecatoresc care refuza eliberarea incheierii de incetare a popririi pe motiv ca banca creditoare mai are unele pretentii de plata desi am achitat integral poprirea.Detin toate documentele cu privire la plata prin banca a sumelor poprite.
  Ce ma sfatuiti sa fac.

  Multumesc,
  Cristian Sava

 21. Dupa achitarea tuturor sumelor catre executor, care este termenul in care executorul are obligatia sa dispuna si sa comunice incheierea unei executarii silile?

 22. Bună ziua. Dacă am achitat mai mulți bani către un executor în cât timp acel executor este obligat să îmi returneze suma plătită în plus.

   • Buna ziua. Am avut un dosar de executare silita la care executorul judecătoresc a renunțat. Acum respectiva creanță a fost vândută către o nouă firmă de recuperări creanțe care a solicitat instanței deschiderea unei noi executări silite ocazie cu care instanța a admis cererea. As dori sa știu dacă odată încheiată executarea silita prin renunțare aceasta poate fi repusă pe rol mai ales că au trecut 14 ani de la prima executare.

 23. Buna ziua ma confrunt cu o situație a cărei rezolvare poate ma ajutați d-voastră sa o găsesc!
  În luna noiembrie 2021 am primit o adresa de instituire a popririi din partea executorului judecatoresc, pt suma de 5460, reprezentand creanta în suma de 4600 lei, incluzând debit principal, dobânzi penalizatoare, comisioane, etc și aproximativ 800 de lei cheltuieli de executare silita.
  Din luna decembrie a anului trecut și pana în luna aprilie anul curent, mi-a fost reținuta integral suma de 5400 lei, pot dovedii prin extrasul de cont.
  Tot în luna aprilie am solicitat și primit din partea executorului judecatoresc adresa de sistare a popriri cu mențiunea clara de dispunere a măsurii de ridicare a popririlor instituite pe cont, deoarece a fost achitata integral creanta, adresa primita atât de mine cât și de banca.
  Însă după o luna am primit din partea executorului judecatoresc o noua instinare de a actualizare a creanței, din partea băncii, în suma de 1500 lei, suma valabila la plata în 24 de ore, reprezentând debit principal la care se vor adăuga noi comisione și dobânzi, neprecizate, deoarece am refuzat cu bună știință plata creanței inițiale, deși aceasta a fost achitata integral. .
  Am contactat executorul judecatoresc cât și banca și mi-au spus ca voi primi un răspuns, ca s-a produs posibil o eroare de comunicare între cele doua ca probabil suma nu este cea comunicata, dar ceva de plata voi mai avea.
  Întrebarea mea este cum pot rezolva aceasta situație, unde trebuie sa depun sesizare de încetare a popririi? Care sunt organele competente sau instituția desemnata sa verifice neconcordanta? Mulțumesc!

 24. Buna ziua.
  Stimati domni, urmaresc situl dvs si va fac cunoscut faptul ca, am deschis dosar de Contestatie a executarii provind INTINDEREA acesteia,debitul fiind achitat integral di Iunie.2019 si continua sa fie poprit pe pensie si CJP imi raspunde ca mai am si SOLD de 5800 lei – la debit de 6400 lei achitat cu inclusiv chelt.executare si on.av.
  Prima instanță emite o Incheiere prin care Dispune (deci nu S.C.cu Hotarire) ca admite exceptia tardivitatii invocata de parit si, sa fac Apel.Citisem pe situl dvs ca se poate face Contestatie “ORICIND in perioada…”
  Mai ales ca eu contest LUNGIMEA/INTINDEREA execut. FARA Incuviintarea instantei.
  Ce ma sfatuiti va rog ?
  Multumiri

 25. Am o poprire pe cont. Am platit integral toata suma dar tot am contul blocat. Ce pot face .executorul nu raspunde la tel nici la email

   • Buna ziua,
    Soția mea a luat un card credit de la BancPost ,in 2007,in valoare de 1500 lei(la vremea respectiva erau carduri American Express, in cumul a 3 salarii)
    A plătit o perioada din salariu, alimentarea contului . prin 2009 nu a mai reușit sa depună bani in cont, astfel încât in 2010 i s a comunicat ca , dacă nu depune suma de 1000 lei in cont , va fi trimisa către executare. Chiar și așa , in 2011 au pornit procedura de executare ,de către BancPost,pentru suma de 9000 lei. In 2012, s a inceput poprirea pe cont salariu./aproximativ 200-300 lei/lunar . In perioada 2012-2016, a achitat , prin poprire suma de 18000 lei/detinem documentele de la instituțiile la care a lucrat, pentru sumele poprite. Problema este ca , in timp ce plătea poprirea , suma datorata creștea exponențial , astfel încât , in 2012,avea 21000 lei, ajungând ca, la cesionare, in 2016, sa ajungă la 45000 lei/in condițiile in care , prin poprire s au achitat 18000 lei.
    In 2020 au trimis documente de executare, de către Prosperocapital, prin Kruk ./au trimis către firma , ajungând la notificare către cartea funciară .
    Am depus contestație , am câștigat in prima instanța , pentru suma . Eu au făcut apel . Toată aceasta situatie durează de aproximativ doi ani .
    Întrebarea mea este următoarea: in primul dosar de executare , din 2011, pentru suma de 9000 lei , când s a inceput poprirea pe salariu, de ce sumele îndatorare au crescut exponențial ?
    Menționez ca avem avocat in reprezentare . Doream și o alta opinie avizata , dacă este posibil.
    Matematic vorbind, dacă noi ar trebui sa achitam suma solicitată , pentru 1500 lei, împrumutați , am achita aproximativ 78000 lei, in total, cu ceea ce solicita ei.
    Va multumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.