Primul gand al unei persoane executate silit, este in mod clar acela de a se intreba cum sa obtina incetarea executarii silite.
Executarea silita este procedura prin care esti executat silit prin poprire, imobiliar sau mobiliar, cu sechestru pe casa sau masina sau alte forme prevazute de lege.
Astzi vom aborda pentru cei care sunti executati silit o tema ce se refera la incetarea executarii silite si cum o pot obtine, care este procedura si cel mai important ce facem daca executorul refuza sa dispuna inchiderea dosarului de executare silita.
Ce inseamna incetarea executarii silite?
In principal incetarea executarii silite reprezinta actul prin care executorul judecatoresc ajunge sa opreasca orice forma de executare silita sa emita un proces verbal prin care sa inchida dosarul de executare silita prin incetarea executarii silite.
Mai pe scurt, din momentul de la care s-a dispus oprirea executarii silite de catre executorul judecatoresc, fie din oficiu in conditiile de mai jos fie obligat de catre instanta sa inceteze executarea silita, niciun act de executare silita nu se mai poate indrepta impotriva dvs.
Cum pot obtine incetarea executarii silite ?
Legea prevede o serie clara de situatii in care executorul judecatoresc are aceasta obligatie de a dispune incetarea executarii silite fie ca vorbim de vechiul cod fie de noul cod de procedura civila.
Puteti obtine incetarea executarii silite si implicit inchiderea dosarului de executare silita fie din OFICIU fie pe calea unei conestatii la executare, atunci cand executorul refuza sa faca acest lucru.
O sa va prezentam mai jos in cadrul sectiunii de exemple de incetare a executarii silite, sentinte prin care SCA Cuculis&Asociatii, au obtinut in instanta chiar si dupa reluarea executarii silite, anulari de executare cu incetarea executarii silite.
Un exemplu clasic prin care executorul poate fi obligat sa inchida executarea silita este situatia debitorilor vanduti la firmele de recuperari creante.
Astfel, in conditiile in care banca v-a vandut contractul catre o firma de recuperari iar dvs. sunteti in executare din 2014, poprirea asiguratorie ar fi trebuit sa inchida debitul dvs. fara sa existe alte costuri suplimentare, tip dobanzi penalizatoare.
Asta presupune ca daca ati platiti integral debitul si vi s-au adaugat dobanzi iar executorul refuza inchiderea dosarului de executare silita, puteti merge in instanta si sa formulati o contestatie la executarea silita, obligandu-l pe executor sa inceteze executarea silita.
Am facut un calcul iar dobanda legala nu putea sa ajunga la suma de 1500 de euro, astfel incat puteti face o contestatie la executare – folosindu-va de urmatorul articol – Art. 703.
Cazuri de incetare a executarii
Astfel, art. 703 din codul de procedura civila ne arata cum puteti ajunge la inchiderea dosarului de executare silita.
(1) Executarea silita inceteaza daca intervine oricare dintre cazurile de mai jos:
1.s-a realizat integral obligatia prevazuta in titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum si alte sume datorate potrivit legii;
2.nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile sau a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri;
3.creditorul a renuntat la executare;
4.a fost desfiintat titlul executoriu;
5.a fost anulata executarea.
(2) In toate cazurile, executorul judecatoresc va intocmi o incheiere, motivata in fapt si in drept, cu mentionarea cauzei de incetare a executarii. Incheierea de incetare a executarii va fi comunicata de indata creditorului si debitorului.
(3) In cazurile prevazute la alin. (1) pct. 2, 3 si 5 executorul judecatoresc ii va remite personal creditorului sau reprezentantului sau titlul executoriu.
Incetarea executarii silite – efecte
Efectele pe care le produce incetarea executarii silite sunt acelea ca executorul nu va mai poate executa silit.
Dosarul de executaer silita se inchide iar executorul NU va mai putea face niciun act impotriva dvs.
De asemenea popririle si sechestrele sau urmaririle imobiliare se vor desfiinta.
Imposibilitate de executare silita pentru lipsa de bunuri – Cum se apara debitorul si cum anuleaza executarea silita daca ea reincepe
Nu de putine ori ne-am confruntat in cazul executarilor silite cu situatii in care erau emise procesele verbale de incetare a executarii silite pentru LIPSA de bunuri iar efectele renuntarii la executarea silite prin incetarea executarii silite, duceau evident direct catre ridicarea oricaror popriri si interdictii pe care debitorul le avea si care decurgeau din dosarul de executare silita.
Exista totusi situatii in care recuperatorii de creante, bancile, Ifn-urile si executorii judecatoresti, revin cu o noua executare silita dupa mai multi ani de zile de la momentul incetarii executarii silite pentru imposibilitatea de recuperare a debitului.
In aceste situatii trebuie sa fiti extrem de atenti in asa fel incat sa prindeti termenul de contestatie la executare si sa invocati pe rand, ceea ce vom prezenta mai jos.
Trebuie precizat inainte de orice ca incheierea de incetare a executarii silite este act de executare silita si el poate fi contestat pe calea contestatiei la executare silita.
Istoricul dosarului de executare silita pe care il discutam, pleaca inca din anul 2015, atunci cand a inceput initial executarea silita impotriva debitorului pentru o suma de zeci de mii de lei.
Ulterior, in 2021, executorul emite procesul verbal / incheierea prin care dispune incetarea executarii silite, constatandu-se ca NU exista disponibil.
De spus este faptul ca ulterior, in anul 2022, a fost reinceputa executarea silita, fapt ce a condus evident la formularea unei contestatii la executarea silita, ce asa cum o sa vedeti, a fost admisa si dosarul de executare silita, anulat!
Reluarea executarii silite dupa incetare pentru lipsa de disponibil
Desi a existat aceasta incheiere de incetare a executarii silite, in esenta, debitorul NU avea un indisponibil total de bunuri.
Fie ca vorbim despre un cont bancar care avea disponibil, fie ca discutam despre o masina casa teren sau orice bun ce PUTEA fi executat silit, daca executorul intocmeste un proces verbal de insolvabilitate, acesta in mod vadit este contestabil.
Practic, asa cum o sa aratam si mai jos, executorul judecatoresc NU a identificat corespunzator ce bunuri avea debitorul si atunci desi a intocmit un proces verbal de insolvabilitate, acesta nu prezenta realitatea obiectiva iar in interiorul executarii, s-a implinit termenul de prescriptie.
De ce spune, acest lucru? Simplu! Daca tu ca executor intocmesti un proces verbal de insolvabilitate si debitorul chiar NU ARE BUNURI , atunci termenul de prescriptie se suspenda.
ORI, atunci cand se intocmeste o incheiere de incetare a executarii silite pe motiv ca nu sunt bunuri de executat silit, termenul de prescriptie NU SE SUSPENDA ci din contra, el curge.
Cum am anulat executarea silita dupa ce executarea a incetat pentru lipsa de bunuri si apoi a reinceput – Model cerere incetare executare silita
Desi asa cum am aratat mai sus, executarea silita incepuse in anul 2015, undeva la final de an 2021, executorul judecatoresc Executoris, intocmse acest proces verbal de insolvabilitate.
Astfel, INVESTCAPITAL LTD, un recuperator cu mana lunga in buzunarele romanilor, preia dosarul de la executorul Executoris, il muta la Dobra si Caliman si incepe o NOUA executare silita in 2023, evident la un termen indelungat de timp si cu incalcarea vadita a primului dosar de executare silita deschis.
Instanta constata ca acest lucru este ILEGAL si anuleaza INTREAGA executare silita a recuperatorului de creante.
Şedinţe
04.03.2024 Ora estimata: 09:30 Complet: C 3 Civil Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de contestatoarea Gealapu Marilena în contradictoriu cu intimata InvestCapital LTD. Anulează executarea silită însăşi începută în dosarul de executare silită nr. 1679/2023 instrumentat de Societatea Profesională de Executori Judecătoreşti Dobra & Căliman. Dispune restituirea către contestatoare a taxei judiciare de timbru în cuantum de 1000 lei, la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Obligă intimata să achite către Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Executoris suma de 537,88 lei, costuri generate de xeroxarea dosarului de executare nr. 167/d/2015. Executorie. Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicarea prezentei hotărâri. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 04.03.2024. Document: Hotarâre 1665/2024 04.03.2024 |
Un alt dosar tip #DosarelePrindViata, un alt recuperator de creante invins in instanta.
Vedeti si :
Exemple si contestatii la executare admise prin care am obtinut incetarea executarii silite cu ajutorul instantei.
Astfel, tot ceea ce aveti de facut in cazul in care treceti printr-o executare silita, este sa fiti suficient de vigilenti si de rapizi si sa contestati in termen executarea silita.
Va dam cu titlu de exemplu un alt dosar castigat de catre noi in legatura cu obligarea executorului judecatoresc sa inceteze executarea silita.
12.11.2020 Ora estimata: 09:00 Complet: C5* Tip solutie: Admite in parte cererea |
Solutia pe scurt: Admite în parte, astfel cum a fost precizată, contestaţia la executare formulată de contestatorii SUCIU SANDA NICULINA şi SUCIU AUREL DORU, prin reprezentant convenţional – avocat CUCULIS ADRIAN în contradictoriu cu intimata INVESTCAPITAL Ltd (fosta INVESTCAPITAL MALTA Ltd), reprezentată convenţional prin avocat Cătălin Maria.
Anulează adresele de înfiinţare a popririi emise la 07.09.2018 în dosarul execuţional nr.1224/2014 al B.E.J. „Dârstar Cătălin”, cu referire la contestatorul SUCIU AUREL DORU, cât şi actele de executare silită ulterioare întocmite pe numele acestuia.
Obligă executorul judecătoresc Dârstar Cătălin să întocmească în dosarul execuţional nr.1224/2014 încheierea de încetare a executării silite, ca urmare a realizării obligaţiei prevăzute în titlul executoriu.
Dispune întoarcerea executării silite pentru sumele reţinute din veniturile contestatorului SUCIU AUREL DORU în baza adreselor de înfiinţare a popririi emise la 07.09.2018 în dosarul execuţional nr.1224/2014 al B.E.J. „Dârstar Cătălin”.
Obligă intimata să plătească contestatoarei SUCIU SANDA NICULINA suma de 3.120 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, respectiv 600 lei, contravaloarea xerocopierii dosarului execuţional nr.1224/2014 al B.E.J. „Dârstar Cătălin” şi 2.520 lei, onorariul pentru expertul contabil Iftimie Alexandrina. Obligă intimata să plătească contestatorului SUCIU AUREL DORU suma de 3.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, respectiv onorariu de avocat. Respinge restul solicitărilor contestatorilor asupra cheltuielilor de judecată.
Document: Hotarâre 8228/2020 12.11.2020
Acum ca ati vazut scriptic cum se poate ajunge la incetarea unei executari silite, va propunem
Cazurile De Incetare Ale Executarii Silite – Am Platit Creanta Insa Executorul Refuza Sa Inchida Executarea Silita, Spunandu-mi Ca Mai Am De Plata , Ce Fac? Avocat Cuculis Art. 703 Cod Procedura Civila
Pentru ca mai sus am aratat in mod succint care sunt cazurile in care executarea silita trebuie si poate sa inceteze, vom lua un alt exemplu si il vom diseca mai jos pentru a intelege cum va puteti feri de un dosar de executare silita.
Calea cea mai sigura pentru incetarea executarii silite, invocarea art. 720 din codul de procedura civila.
Ce presupune? Solutia data in contestatia la executare adica, admiterea ei si anularea executarii iar pe urma incetarea executarii silite se va face conform cererii si modelului de incetare a executarii silite din josul paginii.
Cazurile De Incetare Ale Executarii Silite – Intrebarea ce provine de la un debitor aflat in executare silita, la care vom raspunde, analizand legea civila –
Intrebare Juridica – Am avut o executare silita pentru suma de 4300 Euro, pornita in 2014 pentru care am platit pana in 2016 prin poprire, toata suma.
In 2016 in luna noiembrie am anuntat executorul ca am achitat prin poprire toata suma, insa acesta mi-a spus ca trebuie sa ii platesc inca 1500 de euro. Mentionez ca firma de recuperari ce m-a executat este Kruk Romania!
Ce pot sa fac sa obtin incetarea executarii silite?
In principal trebuie sa aveti in vedere ca discutam in mod clar de un abuz ce poate fi corectat in instanta , prin intermediul unui dosar de contestatie la executare!
Cum facem contestatia la executare, pentru a-l determina pe executor sa inceteze executarea silita?
Dacă executarea silită se face în temeiul unei hotărâri judecătoreşti sau arbitrale, debitorul nu va putea invoca pe cale de contestaţie motive de fapt sau de drept pe care le-ar fi putut opune în cursul judecăţii în primă instanţă sau într-o cale de atac ce i-a fost deschisă.
Incetarea executarii silite ( art. 703 cod procedura civila )
cazurile cand executarea silita nu mai poate continua
Potrivit dispozitiilor art 703 alin. 1., executarea silita inceteaza daca:
- S-a realizat integral obligatia in titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum si alte sume datorate potrivit legii;
Constituie prima cauza de incetare a executarii silite, fiind cea mai comuna, si intervine in situatia in care debitorul achita in integralitate creanta datorata creditorului, la care se adauga plata tuturor cheltuielilor de executare silita.
Un aspect important ce trebuie precizat, consta in faptul ca plata in integralitate a creantei prevazute in titlul executoriu, nu atrage dupa sine incetarea executarii silite, ci, doar atunci cand au fost achitate inclusiv cheltuielile de executare.
Debitorul trebuie sa aiba reprezentarea faptului ca, pe langa plata debitului principal, pentru a putea fi aplicabila aceasta cauza de incetare a executarii, trebuie sa achite in mod obligatoriu si cheltuielile aferente executarii.
- Nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile sau a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri;
In principiu, debitorul poate fi urmarit pentru orice bun mobil sau imobil aflat in proprietatea sa, insa, exista anumite bunuri exceptate.
Astfel, in ceea ce priveste bunurile mobile, nu pot fi urmarite, bunurile de uz personal sau casnic indispensabile traiului debitorului si familiei sale, obiectele de cult, obiectele indispendabile persoanelor cu handicap si cele destinate ingrijirii bolnavilor, alimentele necesare debitorului si familiei sale pe timp de 3 luni, iar daca debitorului se ocupa in mod exclusiv cu agricultura, alimentele necesare pana la noua recolta, animalele destinate obtinerii mijloacelor de subzistenta, precum si furajele necesare pentru aceste animale pana la noua recolta, combustibilul necesar debitorului si familiei sale pentru 3 luni de iarna, tablourile personale sau de familie etc.
In ceea ce priveste bunurile imobile, executarea silita poate inceta fie in situatia evidenta cand, acesta nu detine niciun bun imobil in proprietate, si nici alte bunuri mobile, fie in situatia cand, desi, detine bunuri imobile, acestea nu au putut fi valorificate in cadrul procedurii de licitatie publica, pentru ca nu exista niciun cumparator interesat.
- Creditorul a renutat la executare;
Aceasta cauza de incetare il are in centru pe creditor, el fiind singurul in masura sa aprecieze oportunitatea continuarii executarii silite.
Cu titlu de exemplu, creditorul obtine incuviintarea executarii silite pentru un titlu executoriu, reprezentat de un contract de imprumut, pentru care nu a mai fost efectuata nicio plata de mai bine de 6 ani de zile.
Actele fiind comunicate debitorului, acesta a contestat executarea silita in termenul procedural de 15 zile de la data cand au fost comunicate, si a invocat prescriptia dreptului de a mai obtine executarea silita.
In aceasta situatie, pentru a evita eventualele cheltuieli de judecata, creditorul are posibilitatea de a renunta la cererea de execuatare silita, si sa il elibereze pe debitor de plata creantei definitiv.
- A fost desfiintat titlul executoriu;
In aceasta situatie, desfiintarea titlului in baza caruia a fost efectuata executarea silita, atrage dupa sine desfiintarea tuturor actelor de executare silita in cauza, operand o repunere in situatia anterioara a partilor raportului executional.
Apreciem ca titlul executoriu poate fi desfiintat in situatia in care se invoca nulitea absoluta a clauzelor inserate intr-un contract de credit, prin raportare la dispozitiile Legii 193/ 2000 care reglementeaza raporturile dintre consumatori si profesionisti.
Astfel, in cadrul contestatiei la executare, pot fi invocate si neregularitati privind titlul executoriu, in masura in care nu este reprezentat de o hotarare judecatoreasca.
Un alt caz de Incetare Ale Executarii Silite
- A fost anulata executare;
Cauza de incetare a executarii silite, intervine atunci cand nu au fost respectate dispozitiile procedurale cu privire la modul cum trebuie sa aiba loc o executare silita, ca urmare a formularii unei contestatii la executare admisa de catre instanta, in mod definitiv, de ex. existenta clauzelor abuzive in contractul de credit, creanta era prescrisa, executare silita a fost pornita la cererea unui creditor persoana juridica prin intermediul unui reprezentant persoana juridica, incalcandu-se astfel dispozitiilor art. 84 alin. 1 cod procedura civila, coroborat cu Decizia 9/ 2016 a ICCJ.
Astfel, cazurile de incetare a executarii silite enuntate de art. 703 au caracter limitativ, nefiind posibila invocarea unui alt motiv pentru incetarea executare silite.
In toate cazurile, executorul judecatoresc va intocmi o incheiere, motivata in fapt si in drept, cu mentionarea cauzei de incetare a executarii.
Aceasta incheiere va fi comunicata de indata creditorului si debitorului.
Update Noiembrie 2020 reluarea executarii dupa incetarea executarii silite:
Incetarea executarii silite si Renuntarea mascata a creditorului la executarea silita
Executarea silita este un subiect dezbatut pe larg de catre noi in numeroase articole scrise de-a lungul timpului.
Astazi vom aborda subiectul incetarii executarii silite si a renuntarii mascate a creditorului la executarea silita, ce reprezinta ea, ce efecte juridice produce si cum o recunoastem.
Potrivit art. 703 NCPC, executarea silita inceteaza in urmatoarele situatii:
a realizat integral obligația prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum și alte sume datorate potrivit legii;
2. nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilității de valorificare a unor astfel de bunuri;
3. creditorul a renunțat la executare;
4. a fost desființat titlul executoriu;
5. a fost anulată executarea.
Astfel, intelegem ca desi suma de bani nu a fost recuperate, creditorul poate renunta la exeutarea silita.
Cu toate acestea, renuntarea creditorului la executare are anumite consecinte juridice, motiv pentru care creditorii se feresc sa inchida dosarele prin simpla lor renuntare.
Unul dintre efectele negative pentru creditor in situatia in care acesta renunta la executare, este prevazut de art. 709, ce face referire la intreruperea termenului de prescriptie. Astfel, cursul prescripției se întrerupe:
1. pe data îndeplinirii de către debitor, înainte de începerea executării silite sau în cursul acesteia, a unui act voluntar de executare a obligației prevăzute în titlul executoriu ori a recunoașterii, în orice alt mod, a datoriei;
2. pe data depunerii cererii de executare, însoțită de titlul executoriu, chiar dacă a fost adresată unui organ de executare necompetent;
3. pe data depunerii cererii de intervenție în cadrul urmăririi silite pornite de alți creditori;
4. pe data îndeplinirii în cursul executării silite a unui act de executare;
5. pe data depunerii cererii de reluare a executării;
6. în alte cazuri prevăzute de lege.Referințe în jurisprudență (1)
(2) După întrerupere, începe să curgă un nou termen de prescripție.
(3) Prescripția nu este întreruptă dacă executarea silită a fost respinsă, anulată sau dacă s-a perimat ori dacă cel care a făcut-o a renunțat la ea.
Observam ca, desi cererea de executare silita intrerupe prescriptia extinctiva, termenul necurgand pe toata perioada in care a avut loc executarea silita, potrivit art. 709, alin 3, prescripția nu este întreruptă dacă executarea silită a fost respinsă, anulată sau dacă s-a perimat ori dacă cel care a făcut-o a renunțat la ea.
Or, in aceasta situatie, creditorul risca ca, in situatia in care renunta la executarea silita si ulterior face o noua cerere de executare silita, sa ii fie opusa prescriptai dreptului sau de a cere executarea silita.
Din acest motiv, creditorii au incercat, de-a lungul timpului, sa fie cat mai creativi, astfel incat sa evite aceasta situatii care i-ar dezavantaja.
Sub acest aspect, putem observa ca, multe dintre dosarele de executare se inched sub mentiunea: “lipsa de bunuri urmaribile”.
Cu toate acestea, desi nu exista bunuri urmaribile in patrimonial debitorilor, in foarte multe dintre situatii, debitorii au venituri care pot fi urmarite prin poprire. Astfel, creditorul isi poate indestula in continuare creanta si poate continua cu usurinta executarea silita, prin poprire.
Din varii motive, se decide insa inchiderea dosarului executional, motivat de lipsa bunurilor urmaribile (art. 703, alin 2), cand in realitate existau venituri care puteau fi urmarite.
Observam deci ca suntem in prezenta unei veritabile renuntari la executarea silita, mascata sub motivul unei asa zise lipse de bunuri urmaribile, incadrata pe art. 703 alin 2 NCPC.
Daca va aflati intr-o astfel de situatie, este de preferat sa consultati un specialist pentru a putea stabili impreuna o strategie in vederea anularii definitive a executarii silite si pentru a va exercita drepturile conferite de lege.
Cititi si :
- Poprire De La Eos Ksi
- Obligarea Statului La Plata Tratamentului Medical
- Drept maritim: Reprezentare în litigii legate de transportul maritim și activitățile portuare
- Proces Cu Asiguratorul – Litigii în domeniul asigurărilor. Cum Obtinem Despagubirile De La Firma De Asigurari
- Contestatie La Raportul De Evaluare A Performantelor Functionarului Public
Model de cerere de incetare a executarii silite
Daca ai calitatea de debitor, poti cere si obtine incetarea executarii silite oricand.
Mai jos aveti un model de incetare a executarii silite.
ATENTIE! Acest model il folositi doar cu indrumarea unui avocat specializat in executare silita.
Subsemnatul ( aici treceti numele dvs) in nume personal sau pentru Firma x ( treceti numele firme) , formulez prezenta cerere de –
INCETARE A EXECUTARII SILITE
declansate impotriva debitorului ( rescrieti numele dvs. ) in baza titlului executoriu ( aici poate fi contractul de credit) avand in vedere urmatoarele situatii:
- s-a realizat obligatia prevazuta in titlu executoriu
- nu mai poate fi efectuata ori continuata din lipsa de bunuri urmaribile sau a imposibilitatii de valorificare ori
- renuntare la executare ori daca a fost desfiintat titlul executoriu indicati hotararea judecatoreasca aferenta ori daca a fost anulata executarea.
- In fapt ( si aici trebuie sa explicati motivele) Iar
- In drept indicati art. 703 cod procedura civila.
- De asemenea adaugati si acte in dovedire, sentinte.
Astfel, este foarte usor sa ajungeti la o solutie de incetare a executarii silite daca faceti tot ce trebuie intr-un termen scurt si precis.
Important este sa vetificati intodeauna actele de executare pentru a putea ajunge la solutia de anulare a executarii si de incetare a executarii silite.
Av. Cuculis Adrian
avocat@indrumari-juridice.eu
Eu am facut un credit de nevoi personale la BCR in 2008 in suma de 15000 lei ,,am platit din credit rate in valuare de 5000 lei ,,,BCR mi.a vandut creditul catre kruk ,,care mi.au pus poprire pe salariu suma de 19900 lei ,suma ce a fost achitata in tatalitate pana anul trecut in iunie 2016 ,,, Incepand cu luna iulie 2016 executoarea aceeasi de la prima executare ,mi.a pus poprire iar suma de 12000 lei ,,cand am intrebat ce este aceasta suma ,,,kruk si executoarea mi,au spys ca aceasta suma este dobanda si penalitati la creditul din 2008 ,,,,am facut contestatie ,am avut primul proces ,,,judecatoarea ma obligat tot pe mine sa platesc si cautiyne in suma de 1100 lei pana pe 31 ian 2017 ,,,Oare ce sa mai fac ,,,,pentru aceeasi suma aceeasi executoare mi.a scos si casa la licitatie ,,,am facut si la aceasta contestatie
Puteti merge aici pe calea unei restrangeri a executarii silite pentru a bloca procedura de vanzare. Cu stima, av. drd.Cuculis 0722298011
poate contonua o executate silita dupa radierea societatii chiar daca solicitatrea lichidstorului de atragerea raspunderii pentru intrarea societatii in insolventa a fost respinsa de judecatorul judiciar (sentita ramasa definitiva si in recurs) ?
Depinde de situatie. Trebuie sa vedem dosarul. Va rog sa ne sunati la 0722298011
Am depus contestație la executare ,suspendarea provizorie executari silite insa răspunsul .Respinge cererea formulata de contestator in contradictoriu cu intimata DEM invest privind suspendarea provizorie a executari silite ce formeaza obiectul dosarului de executate silită.Fara cale de atac .Ce pot sa fac in aceasta situație .va rog mult sa ma sfătuiți .multumesc
Imi pare o cerere neintemeiata, sigur v-a ajutat un avocat sa o formulati?
buna seara dl avocat,
saptamana trecuta am avut o consultatie la dvs si am vb cu dna av carmen achim despre cazul meu.
am fost executata silit pe contul de salarii cu o suma din salariu de catre Secapital prin Kruk.
desi platesc din 2013 si au trecut deja cei 3 ani in care as fi putut face contestatie la executare m/am trezit pe 19.07.2016 cu o adresa de la krug prin care imi cresteau datoria cu alti 8000 ron.
as vrea sa stiu daca, desi e tardiv, pot sa/i dau in judecata pentru dobanzi ilegale, comisioane mari si alte sume pe care numai ei stiu pt ce le percep. am cerut titlul executoriu dar vad ca tergiverseaza executorul, ce sa fac sa stopez aceste abuzuri? bani incasati ilegal de societati care nu functioneaza legal?
Nulitatile absolute pot fi invocate peste orice termen, mergem pe dobanzi si comisioane abuzive. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Buna ziua,
In 2006 am facut un credit. Nu l-am platit, am aflat ca a fost si un dosar castigat de EOS KSI, in 2014.
In 2016 imi vine executare silita. Fac contestatie la executare. Pana sa ajung in faza procesului, primesc Intampinare de la EOS cum ca ei renunta la executare si din punctul lor de vedere nu mai am nicio datorie la ei. Nu am platit taxa de timbru si practic nu a mai avut loc niciun proces.
Acum doua zile, imi vine executare din nou, pe acelasi numar de dosar si acelasi numar de executor judecatoresc.
Este posibil asa ceva?
Nu, este un mare abuz! Aflati cum se contesta o executare silita!
Bună ziua am cumpărat o mașină de la cineva nu am făcut nici un fel de act între timp am fost oprită de politie și mi sa ridicat cartea și talonul spunând ca mașina figurează cu sechestru pe ea și ulterior am aflat ca nu cel care mia vândut mașina era propietar ci altcineva cum pot să-mi recuperez talonul și cartea ? Menționez ca am fost la executorul care ma trimis politie și nici nu ma băgat în seama .ce este de făcut ca am dat și bani și am rămas și fără mașina ca nu pot sa o mai conduc.multumesc frumos!
Bună ziua doresc contestarea la poprire pe salariu
Buna seara,
Am fost executată silit de către banca Transilvania ,eu având un credit încheiat cu Volksbank ,deși valoarea imobilului este de 3 ori mai mare decât suma datorata de 32000 euro(cu dobânzi și penalități) ,creditul a fost de 33500 euro ,am platit in jur de 18000 de euro și am fost executată pt 32000 euro.
Pe langa imobil,am primit sechestru pe bunuri mobile(autoturisme) și pe salariu.
Menționez că nu am mai putut plăti banca deoarece am divorțat și rata la banca departe depasesete 50%din salariu.
Cum pot împiedica aceste executări silite și îndeosebi sechestru pe mașini care mi se pare ilogic atât timp cât eu am un contract de ipoteca care acoperă suma datorată.
Mva rog să mă ajutați cu un sfat.
Mulțumesc
Buna ziua, vedeti totul despre executarea silita si contestatia la executare silita! Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Bună ziua doresc contestație la rpoprire pe salariu mulțumesc
Buna ziua
Am avut un credit de 3000 de ron la Euroline prin anul 2005,am platit din el cam jumatate,apoi din imposibilate de plata nu am mai facut nici o plata.
Pana in anul 2014 nu am primit nici un telefon de la vreo firma de recuperare,apoi in 2014 am primit un telefon de la cineva care spunea ca este de la firma APS Romania,ca am o datorie de 9000 de ron la dansii,ca ei au plreluat datoria de la Euroline. Atat a fost discutia aceea telefonica pe urma nimic, nici mesaj nici telefon din partea nimanui. In anul 2016 au cerut cei de la APS prin executor judecatoresc executare silita,eu nu am stiut nimic pana nu am primit in anul 2017 comunicarea de la tribunal cum ca incuviintarea executarii silite a fost respinsa si la instanta de fond si la apelul facut de dansii. Am fost cu aceea comunicare la executor,dansul mi-a spus ca a primit-o le-a comunicat-o si celor de la APS, si a inchis acel dosar.Acum dupa inca un an si jumatate au inceput sa ma sune,sa imi scrie mesaje,sa ameninte cum ca pe ei nu ii intereseaza ce a zis tribunalul,cum ca ei nu au aceea comunicare de la instanta si povesti de genul asta. In situatia de fata ce pot sa fac?? Mai pot cere dansii o alta executare silita, pt aceea suma de bani daca odata a fost respinsa incuviintarea executarii silite pe motiv ca “””calitatea de creditor este supusa indoielii,””” caci asa scrie pe aceea comunicare, care este definitiva, sa ii dau eu in judecata pe dansii?? Mai pot ei redeschide acel dosar de executare silita, sau altul tot pt aceeasi suma si exact aceeasi treaba. Ce ma sfatuiti sa fac?? Va multumesc.
Este interesanta pozitia instantei de judecata si ma bucur ca intr-un final toate cele indicate de catre noi sunt luate in considerare si formeaza corp comun in hotararea instantei. Cu stima, av. drd. CUCULIS 0722298011
In2006 am facut un credit in valoare de21500lei,am platit cu chitante suma de14880 lei pina in 2010 cind banca Romaneasca da creditul scadent pina in 2012 cind executoru ma executa prin infintare de poprire cu suma de 27033 lei cu mentiunea popriri pina la suma concurenta,banca vinde in 2016 creanta catre Invest Capital Malta administrata de Kruk cu suma de 22430lei, la data cesiuni extrasul de cont arata suma de17630 platit si 9430 restanta ,mentionez ca ca am platit integral suma de27033 lei catre executor pina la datade 30/12/2017 cmform contractului de poprire,fara nici un fel de executare silita executorul din 2016 vireaza suma de 7000lei catre malta.Din30/12/2017sa incheiat contractul de poprire si pina in 1/1/ 2019 nu staruit pt urmarirea silita si a venit cu o adresa de poprire in valoare de14560lei,cum procedez.Va multumesc cu respect Tanase.
In2006 am facut un credit in valoare de21500lei,am platit cu chitante suma de14880 lei pina in 2010 cind banca Romaneasca da creditul scadent pina in 2012 cind executoru ma executa prin infintare de poprire cu suma de 27033 lei cu mentiunea popriri pina la suma concurenta,banca vinde in 2016 creanta catre Invest Capital Malta administrata de Kruk cu suma de 22430lei, la data cesiuni extrasul de cont arata suma de17630 platit si 9430 restanta ,mentionez ca ca am platit integral suma de27033 lei catre executor pina la datade 30/12/2017 cmform contractului de poprire,fara nici un fel de executare silita executorul din 2016 vireaza suma de 7000lei catre malta.Din30/12/2017sa incheiat contractul de poprire si pina in 1/1/ 2019 nu staruit pt urmarirea silita si a venit cu o adresa de poprire in valoare de14560lei,mentionez ca in contractul de credit la art 6 rubrica comisioane nu figureaza comision de urmarire dar la sfirsitul contractului gasim atasat tabelul de rambursare si unde gasim si comisionul de urmarire cu suma de 76 lei lunar,cum procedez.Va multumesc cu respect Tanase.
In cazul in care s-a castigat pe fond contestatia la executare pe exceptia prescriptiei si s-a anulat toate formele de executare dar hotararea nu este definitiva însă este EXECUTORIE, executorul nu ar trebui sa se suspende executarea la cererea expresa a debitoarei, pana la solutionarea definitiva, chiar si in ipoteza unui apel (momentan nedeclarat)? Este un abuz al executorului impotriva caruia as putea face o plângere penala ?
Ba da, este executorie!
Buna ziua,in anul 2013 societatea la care am fost adm.a intrat in insolventa și au rămas datorii la bugetul de stat.Soția mea a făcut un credit casa mea la BCR și a cumpărat o locuința și eu sunt garant ipotecar.In urma cu o săptămâna am primit sechestrul pe locuința de la ANAF,se poate sa pierdem casa din acest motiv?Daca ne puteți ajuta va rog in aceasta cauza bine-nțeles contra cost.Sunt șanse sa ne păstram casa?Cu soția nu mai sunt in relații bune din 2016 dar deocamdată nu vrem sa divorțăm din cauza copilului minor pana acesta va mai creste pt a înțelege acest lucru.Eu nu locuiesc cu ei pt ca sunt plecat din țara și vin de doua ori pe an sa petrec câteva zile cu copilul el știind ca sunt plecat pt ai întreține.Mulțumesc anticipat.Cu stima Alexandru.
Bună seara,
Am avut o executare silita,am primit adresa de încetare executare după că am achitat toate datorie prin posta,dar am pierdut hârtie.Acuma am cerut la executor o copie fie prin posta sau email și au zis să trimit și încă nu am trimis nimic.Cum și unde pot sa cere același adresă de încetare executare silita?
Buna ziua. Este posibil sa se fi razgandit pentru niste dobanzi
Buna ziua,
In noiembrie 2013 am primit de la biroul executorului judecatoresc instiintarea privind masura propririi pentru o datorie la BCR, datorie cedata catre acestia la KRUK.
In toti acesti aproximativ 6 ani nu sa proprit nici un leu si nici alt bun nu a fost executat. Intrebarea mea la dvs; Mai este valabila ececutarea silita si propirea dupa acesti 6 ani sau a incetat daca nu am putut fi executat?
Opinez ca este o executare silita ilegala si puteti sa formulati o contestatie la executare silita. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011
Buna ziua, am un dosar de executare din iulie 2012, creditul fiind declarat scadent anticipat in iulie 2010, In ianuarie 2018 KRUK renunta la executare in baza art 371 indice 5 lit. C. conform P.V. de incheiere a executorului. In iunie 2019 KRUK redeschide dosarul de executare la alt executor din alt oras. Contest, invoc prescriptia conform art. 709 alin.3, iar KRUK depune intampinare motivand ca a renuntat la executare in baza art. 371 lit. b. fara a depune dovezi.
Este sau nu prescris creditul?
Domnule avocat am un credit de nevoi personale la care nam mai putu sa achit rata si am ajuns la executare dar achit o sumă de 200 lei lunar la executor si ce trebuie sa fac sa scap de executor ma puteti ajuta .am un credit de 39000lei
Buna ziua, puteti sa ne sunati la 0722298011 si sa deschidem o actiune de contestatie la executare. Cu stima, av. drd. Cuculis.
Buna ziua domnule avocat .am o executare silită pentru ca am stat girat la o persoana acasa persoana a plecat din tara , tin sa mentionez ca am mai plătit un CAR tot aceleași persoane care tot girat am fost. Ma puteti sfătui ce pot face pentru a stopa executarea silită? Va multumesc.
Articolul e bun, insa ofera doar debitorilor indicii referitoare la executarea silita. Situatia mea este alta: sunt creditorul, iar debitorul isi demonstreaza insolventa astfel cerand incetarea executarii silite.
Cum pot, ca creditor, sa ma asigur ca executarea va fi reluata odata ce debitorul va reveni la “normal” (adica se va angaja, sau isi va procura bunuri mobile/imobile) ?
Sunati-ne la 0722298011
Am un dosar de executare din 24 aprilie 2014 nr 170 la D-nul executor Porojnicu din Buzău de 36000 și am plătit 49100 pana astăzi și nu îmi închide dosarul ptr că ,zice ,am dobânzi. Ce pot face?este legal?
Buna ziua , dobanzile sunt ilegale. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011
Eu sunt persoana cu dizabilități am oprire pe indemnizație de handicap.Mi-a trimis mătușa bani , mi-a pus oprire și pe acei bani cei de la banca Raiffeisen.
Se poate așa ceva?
Pe scurt: In data de 3.04.2020 m-a sunat executorul și apoi mi-a trimis actele de incheiere/incetare executare silită din cauza lipsei de bunuri urmaribile.Apoi pe 9.09.2020 găsesc în cutia poștală plic de notificare ptr ” se va continua procedura de executare silită sub toate formele prevăzute de dispozițiile legale” . E normal și legal așa ceva? Mulțumesc mult pentru răspuns! 🙂
Buna ziua, am primit mesajul dvs. O sa va rog sa ne sunati la 0722298011 Cu bine,av. drd. Cuculis.
Bună ziua!
Am avut 2 credite, unul de nevoi personale și unul de ipotecă pe un teren intravilan, ambele contractate la aceeași bancă în aceeași zi.
Am fost în imposibilitatea de a mai plăti ratele și pe creditul de nevoi personale mi s-a înființat poprire, iar pe cel cu ipotecă s-a făcut executarea prin vânzarea la licitație a terenului.
Poprirea s-a achitat în 2018, iar la creditul cu ipoteca, pt că nu s-a vândut la valoarea sumei datorate s-a emis un P-V prin care executorul a specificat “închiderea dosarului de executare” pe motiv că: a constatat că imobilul ipotecat a fost vândut și nu mai dețin alte bunuri în proprietate.
Acest dosar s-a închis sau poate să producă efecte în continuare.
P.S. La cel de nevoi spun cei de la Kruk că mai am de plată 7500 lei.
Vă mulțumesc anticipat!
Buna ziua,
Am solicitat la un executor sa efectueze o procedura de esecutare silita pentru o suma de bani. Am trimis documentele de o luna de zile. Nu am primit pana acum nici o informare de la respectivul executor. Este prevazul in legislatia juridica un termen de efectuare a acestei operatiuni sau daca nu o face sa trimita un raspuns argumentat juridic?
Puteti sa-l obligati sa inceapa executarea silita, in instanta daca-l chemati in judecata.
Buna ziua,dupa ce sa facut evacuarea imobilului se mai poate plati creditorului suma ceruta si cheltuielile de judecata pana la urmatorul termen,pentru anularea licitatiei?
La evacuare sigur nu, doar inainte de a fi licitata!
Buna Ziua, am si eu o intrebare. Am fost executat silit in 2013 (fara sa fim instiintati!) de catre Administrații a Domeniului Public (acum preluata de Primaria Mangalia) si nu am aflat decat in 2015 de aceasta executare silita. Am deschis caz penal in 2016 incheiat in 2018 pentru ca semnaturile nu erau ale noastre (nu am castigat deoarece o postarita a mintit ca dat facturile tatalui meu, desi nu este adevarat).
Problema e ca noi nu am platit nimic de cand s-a incheiat hotararea si nici nu stim cat avem de platit oricum pentru ca nu am fost instiintati. Stim decat ca avem executare silita pe casa. Avand in vedere ca au trecut 8 ani de atunci, se prescrie executarea silita?
Buna ziua. In mod sigur este vorba despre o prescriptie. Trebuie invocata in mod corespunzator pentru a putea anula executarea silita. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011
Buna ziua, Am o problema cu executorul judecatoresc care refuza eliberarea incheierii de incetare a popririi pe motiv ca banca creditoare mai are unele pretentii de plata desi am achitat integral poprirea.Detin toate documentele cu privire la plata prin banca a sumelor poprite.
Ce ma sfatuiti sa fac.
Multumesc,
Cristian Sava
Daca executorul refuza sa elibereze aceasta incheiere de incetare a executarii silite trebuie facuta contestatie la executare OBLIGATORIU. Sunati-ne la 0722298011
Dupa achitarea tuturor sumelor catre executor, care este termenul in care executorul are obligatia sa dispuna si sa comunice incheierea unei executarii silile?
Termenul este de indata!
Bună ziua. Dacă am achitat mai mulți bani către un executor în cât timp acel executor este obligat să îmi returneze suma plătită în plus.
Puteti chema in judecata creditorul. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011
Buna ziua. Am avut un dosar de executare silita la care executorul judecătoresc a renunțat. Acum respectiva creanță a fost vândută către o nouă firmă de recuperări creanțe care a solicitat instanței deschiderea unei noi executări silite ocazie cu care instanța a admis cererea. As dori sa știu dacă odată încheiată executarea silita prin renunțare aceasta poate fi repusă pe rol mai ales că au trecut 14 ani de la prima executare.
Buna ziua, va putem ajuta in lupa cu recuperatorii de creante sunt mai multe mijloace. Puteti sa ne contactati la 0722298011 Cu bine, av. drd. Cuculis
Buna ziua ma confrunt cu o situație a cărei rezolvare poate ma ajutați d-voastră sa o găsesc!
În luna noiembrie 2021 am primit o adresa de instituire a popririi din partea executorului judecatoresc, pt suma de 5460, reprezentand creanta în suma de 4600 lei, incluzând debit principal, dobânzi penalizatoare, comisioane, etc și aproximativ 800 de lei cheltuieli de executare silita.
Din luna decembrie a anului trecut și pana în luna aprilie anul curent, mi-a fost reținuta integral suma de 5400 lei, pot dovedii prin extrasul de cont.
Tot în luna aprilie am solicitat și primit din partea executorului judecatoresc adresa de sistare a popriri cu mențiunea clara de dispunere a măsurii de ridicare a popririlor instituite pe cont, deoarece a fost achitata integral creanta, adresa primita atât de mine cât și de banca.
Însă după o luna am primit din partea executorului judecatoresc o noua instinare de a actualizare a creanței, din partea băncii, în suma de 1500 lei, suma valabila la plata în 24 de ore, reprezentând debit principal la care se vor adăuga noi comisione și dobânzi, neprecizate, deoarece am refuzat cu bună știință plata creanței inițiale, deși aceasta a fost achitata integral. .
Am contactat executorul judecatoresc cât și banca și mi-au spus ca voi primi un răspuns, ca s-a produs posibil o eroare de comunicare între cele doua ca probabil suma nu este cea comunicata, dar ceva de plata voi mai avea.
Întrebarea mea este cum pot rezolva aceasta situație, unde trebuie sa depun sesizare de încetare a popririi? Care sunt organele competente sau instituția desemnata sa verifice neconcordanta? Mulțumesc!
Aici in mod clar apar niste abuzuri.Trebuie facuta contestatie
Buna ziua.
Stimati domni, urmaresc situl dvs si va fac cunoscut faptul ca, am deschis dosar de Contestatie a executarii provind INTINDEREA acesteia,debitul fiind achitat integral di Iunie.2019 si continua sa fie poprit pe pensie si CJP imi raspunde ca mai am si SOLD de 5800 lei – la debit de 6400 lei achitat cu inclusiv chelt.executare si on.av.
Prima instanță emite o Incheiere prin care Dispune (deci nu S.C.cu Hotarire) ca admite exceptia tardivitatii invocata de parit si, sa fac Apel.Citisem pe situl dvs ca se poate face Contestatie “ORICIND in perioada…”
Mai ales ca eu contest LUNGIMEA/INTINDEREA execut. FARA Incuviintarea instantei.
Ce ma sfatuiti va rog ?
Multumiri
Buna ziua. Trebuie sa vedem incheierea prin care vi s-a respins ca tardiva actiunea. Cu bine. av. drd. Cuculis 0722298011
Am o poprire pe cont. Am platit integral toata suma dar tot am contul blocat. Ce pot face .executorul nu raspunde la tel nici la email
In principal trebuie sa formulam o contestatie la executarea silita. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011
Buna ziua,
Soția mea a luat un card credit de la BancPost ,in 2007,in valoare de 1500 lei(la vremea respectiva erau carduri American Express, in cumul a 3 salarii)
A plătit o perioada din salariu, alimentarea contului . prin 2009 nu a mai reușit sa depună bani in cont, astfel încât in 2010 i s a comunicat ca , dacă nu depune suma de 1000 lei in cont , va fi trimisa către executare. Chiar și așa , in 2011 au pornit procedura de executare ,de către BancPost,pentru suma de 9000 lei. In 2012, s a inceput poprirea pe cont salariu./aproximativ 200-300 lei/lunar . In perioada 2012-2016, a achitat , prin poprire suma de 18000 lei/detinem documentele de la instituțiile la care a lucrat, pentru sumele poprite. Problema este ca , in timp ce plătea poprirea , suma datorata creștea exponențial , astfel încât , in 2012,avea 21000 lei, ajungând ca, la cesionare, in 2016, sa ajungă la 45000 lei/in condițiile in care , prin poprire s au achitat 18000 lei.
In 2020 au trimis documente de executare, de către Prosperocapital, prin Kruk ./au trimis către firma , ajungând la notificare către cartea funciară .
Am depus contestație , am câștigat in prima instanța , pentru suma . Eu au făcut apel . Toată aceasta situatie durează de aproximativ doi ani .
Întrebarea mea este următoarea: in primul dosar de executare , din 2011, pentru suma de 9000 lei , când s a inceput poprirea pe salariu, de ce sumele îndatorare au crescut exponențial ?
Menționez ca avem avocat in reprezentare . Doream și o alta opinie avizata , dacă este posibil.
Matematic vorbind, dacă noi ar trebui sa achitam suma solicitată , pentru 1500 lei, împrumutați , am achita aproximativ 78000 lei, in total, cu ceea ce solicita ei.
Va multumesc.
Bancpostul a fost o banca plina de abuzuri. Nu stiu cum ati avut reprezentare daca pana acum nu s-a rezolvat insa trebuie sa vedem urgent dosarul dvs. de executare silita. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011
Buna ziua,
Subsemnatul Mirela Girip am primit o somatie si incheierea privind stabilirea cheltuielilor de executare silita, cu tot cu propire pe conturile bancare.
Toate acestea pentru un imprumut de la Provident facut in 2010 . Eu nu mai muncesc avand unu dintre copii cu dizabilitati, in aceste conturi intra alocatia , indemnizatiile si bursele medicale. acesti bani sustinand o parte din cheltuielile terapiilor copilului.
Ce pot sa fac eu ca sa opresc aceasta executare, neavand posibilitatea sa platesc un avocat?
Pot depune eu cererea de incetarea executarii?
Va rog sa ma indrumati cu ce am de facut!
Va multumesc anticipat!
O zi buna!
Mirela Girip
Buna dimneata ! Urmaresc siteul dvs si apreciez profesinalismul si modul de prezentare al spetelor . Sunt interesat deoarece sunt in executare silit aimobiliara de cca 8 ani si zilele acestea am primit d ela executor PV de vanzare a imobiului . Se mai poate face ceva ??
Buna ziua. Sigur ca va ajut! Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011
Bună seara ! Este normal sa se faca poprire de doua ori pe acelasi nr de dosar ,fiind achitat deja din 2019? si ce pot face in acest caz ?Am cerut la noul angajator sa trimita e-mail a doua zi executorului cu sistarea popririi care am primit-o de la jobul anterior unde precizează că am achitat creanță totala , dar nu am primit nici un răspuns . Am încercat să i-au legătura telefonic cu d-l executor și Intr un final a răspuns o angajată a dumnealui susținand că nu-mi va ridica poprirea până nu-i plătesc cheltuielile de judecată . Bej. Iordache Ion a preluat dosarul de la bej. Damaschin Marius , ambii din Pitești , iar eu am platit d-lui executor Damaschin Marius care momentan este închis pt frauda , iar eu am constatat din inscrisurile primite că au același cont de virament bancar d-l executor Iordache Ion cu d-l executor Damaschin Marius. Este normal să aibă ambii același Nr de cont pt viramentul bancar ? Și încerc de 3 luni sa vb cu d-l executor și nu îmi răspunde nici la telefon și nici la email.Ce pot face in aceasta situație? Mulțumesc anticipat!
Sunt in executare silita imobiliara de cca 8 ani si zilele acestea am primit de la executor PV de vanzare a imobiului . Se mai poate face ceva ??
Bună dimineața,fiica mea este executată silit de către ANAF în urma unor amenzi,ea a decedat în februarie.Mai poate fi executată silit.Mentionez că are 2 copii minori și că ea avea imobilul în parte egala cu tatăl său.Va mulțumesc!
nu..
Buna ziua! Numele meu este Tolomey Maria Miruna. Am și eu nevoie de niște informații dacă ma puteți ajuta. Acum 5 respectiv 4 ani , am apelat la niște credite la IFN , Icredit respectiv provident. Am plătit la început , după care nu am mai reușit sa plătesc ratele. Pana in momentul de fata , nu s-a făcut nimic , s-au dat dosarele către firma Kruk , și atât. Acum după atâția ani , am primit azi notificări ca sunt executata silit pentru acele împrumuturi. Voiam sa va rog dacă ma puteți ajuta cu informații legate de prescrierea datoriilor , dacă trebuiesc plătite in momentul de fata , deoarece din câte am înțeles , după 3 ani o datorie se prescrie.
As aprecia enorm dacă ma puteți ajuta cu aceste lucruri.
Va mulțumesc anticipat pentru un eventual răspuns!
.
Trebuia contestată la instanță somația primită de la executor, în 15 zile de la primire. Dacă nu ați contestat în instanță și acolo să invocați prescripția, sunteți bună de plată. Datoria in sine “per se”nu se prescrie ci dreptul de a cere executarea silită.
Bună ziua am primit de la servici o hotărâre de proprire pt un împrumut la Provident de acum 11 ani și nu am fost somată nu am știut nimic pot să fac contestație pe motiv de prescripție?Multumesc
Buna ziua, Am avut un credit in CHF luat in 2006 de la Raiffeisen pe care pana la urma l-am achitat. In perioada derularii creditului am dat in judecata banca pentru reducerea dobanzii si am castigat recalcularea incepand cu 2009. Anul trecut ICCJ a dat o hotarare definitiva la un dosar al ANPC prin care se stabilea ca dobanda sa fie pe perioada creditului cea initiala. Am solicitat bancii diferenta de dobanda pentru perioada 2006- 2009 care nu a fost inclusa in procesul meu. Am fost refuzat pe motiv ca pe contractul respectiv a fost deja o hotarare judecatoreasca data si nu mai am dreptul sa solicit ceva. Mai are rost sa dau din nou banca in judecata cu sanse de castig? Multumesc anticipat.
Buna ziua. Ar fi de preferat sa vedem exact hotararea pe care o invocati dvs. si evident procesul pe care l-ati deschis dvs. In materie de consumatori avem mii de procese castigate. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011
Va rog sa ma ajutati in legatura cu dosarul cu nr 1445/2015 aflat pe pe rolul B.E.J.A Catalin Visan si Manuel-Andrei Dorcioman
cu sediul in Bucuresti, bd I.C Bratianu, nr.39, bl.P6, sc2 et. 7, ap37, sector3
Am primit o citatie in 29/11/22 sa ma prezint la Primarie Peris pt acte
Tin sa va anunt ca eu sunt plecat din tara de 8 ani.Va rog sa ma anuntati prin Mail daca putem contesta executarea
În timpul procesului de contestație la executarea silită, se poate suspenda executarea până la soluționarea cauzei?
Buna ziua. Da! Se poate solicita suspendarea executarii silite. Cu bine. av. Cuculis 0722298011
Buna ziua,
Am primit o proprie pe cont bancar, fara sa primesc nici o justificare asupra sumei respective, am incercat sa sun la executor de vro 20 ori, nu mi-a raspuns la telefon, am dat 2 mail-uri, nu am primit nici un raspuns, am dat mesaj tot la fel fara vreun raspuns.
Tin sa mentionez ca nu am absolut nici un bun mobil sau imobil pe numele meu, iar salariul este part time de 1600 lei nei.
Cum ma sfatuiti sa procedez sa anulez blocare contului.
Va multumesc
Bună ziua,
Pot face cerere de incetare a executării silite la creditor?
Menționez ca am plătit creanta principala (la care am fost obligata în solidar cu cel ce a prejudiciat)și creditorul (APIA)a calculat dobanzi si penalitati din 2012 pana la data platii(01.04.2024)-valoare de 211185 lei(prejudiciul fiind 177627 lei).
Am rate de credit(făcute pentru achitare creanta),poprire pe cont și Apia a făcut acțiune în instanta de partaj a bunurilor comune.
Va rog sa ma sfătuiți ce pot face?
Mulțumesc frumos.
Buna ziua, puteti face si daca refuza,contestam. Cu bine. av. Cuculis 0722298011
Bună seara. Un caz social din judetul constanta, oraș Constanța este in stare de evacuare o familie cuprinsă din 2 oameni vârstnici și nepotul lor.
Având o situație deosebit precare. Presupusul proprietar având o spălătorie auto și amenință verbal cu executare silita și cu act de proprietate până la 1 mai 2024 .nu au cine sa ajute acesta familie Cojocaru Crina, Vasile și nepotul lor Răzvan de le str Aurel Vlaicu Nr 110. Va rog frumos să-mi spuneți ce este de făcut că nici un sistem nu-i bagă în seamă. Va mulțumesc!.
Bună ziua ! Soțul a luat un credit de 5000 euro la BCR unde eu am fost girant. Am achitat o parte din el unde a rămas undeva la 2000 euro când nu am mai plătit. In 2017 s-au vândut creditul către Kruk am primit somație dar nu am acționat pentru că nu aveam servici. Acum in 2024 am primit din nou. Se mai poate face ceva ? Mulțumesc. Cu respect !
Buna ziua, trebuie facuta o actiune impotriva KRUK. Cu bine.av. Cuculis 0722298011
Buna ziua am primit o scrisoare de la krukRomania pentru o datorie din 2008 ma puteti ajuta sa cer prescripția datoriei
Bună ziua am cumpărat o Masina marca new beetley de la o firma din București, iar la înscriere am aflat că masina are sechestru pus pe numele persoanei scrise în cartea de identitate a mașinii.mentionez că eu am primit factura ,contract de amanet și fiscal de la firma care mi a vândut o masina se afla în continuare sub sechestru ce pot face sa o înscriu sau sa mi recuperez banii.
Buna ziua ,
Am si eu o problema . In data de 26.01.2021 mi s-a facut un dosar de executare silita iar in dara de 22.02.2021 s-a facut un dosar in instanta pentru o garsoniera pe care urmareau s-o execute silit . Am primit instiintare de la ANCPI ca am sechestru pe aceasta garsoniera in data de 05.04.2021 . I data de 29.09.2021 instanta s-a pronuntat in favoarea mea si nu au putut sa execute garsoniera . Nu am mai primit nici o instiintare sau act de executare din 05.04.2021 . Ce se va intampla cu acest dosar de executare ? Mai mentionez faptul ca , creditorul a decedat la data de 19.06.2022 .
Executare silita OTP BANK.