Care Sunt Cazurile De Incetare Ale Executarii Silite Si Cum Pot Obliga Un Executor Sa Le Respecte ? Avocat Cuculis

Am Platit Creanta Insa Executorul Refuza Sa Inchida Executarea Silita, Spunandu-mi Ca Mai Am De Plata , Ce Fac? Avocat Cuculis Art. 703 Cod Procedura Civila

Intrebarea ce provine de la un debitor aflat in executare silita, la care vom raspunde, analizand legea civila –

Intrebare Juridica – Am avut o executare silita pentru suma de 4300 Euro, pornita in 2014 pentru care am platit pana in 2016 prin poprire, toata suma.

In 2016 in luna noiembrie am anuntat executorul ca am achitat prin poprire toata suma, insa acesta mi-a spus ca trebuie sa ii platesc inca 1500 de euro. Mentionez ca firma de recuperari ce m-a executat este Kruk Romania! 

Ce pot sa fac?

In principal trebuie sa aveti in vedere ca discutam in mod clar de un abuz ce poate fi corectat in instanta , prin intermediul unui dosar de  contestatie la executare!

Astfel, in conditiile in care banca v-a vandut contractul catre o firma de recuperari iar dvs. sunteti in executare din 2014, poprirea asiguratorie ar fi trebuit sa inchida debitul dvs. fara sa existe alte costuri suplimentare, tip dobanzi penalizatoare.Am facut un calcul iar dobanda legala nu putea sa ajunga la suma de 1500 de euro, astfel incat puteti face o contestatie la executare – folosindu-va de urmatorul articol – Art. 703. Cazuri de incetare a executarii

(1) Executarea silita inceteaza daca:
1.s-a realizat integral obligatia prevazuta in titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum si alte sume datorate potrivit legii;
2.nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile sau a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri;
3.creditorul a renuntat la executare;
4.a fost desfiintat titlul executoriu;
5.a fost anulata executarea.

(2) In toate cazurile, executorul judecatoresc va intocmi o incheiere, motivata in fapt si in drept, cu mentionarea cauzei de incetare a executarii. Incheierea de incetare a executarii va fi comunicata de indata creditorului si debitorului.

(3) In cazurile prevazute la alin. (1) pct. 2, 3 si 5 executorul judecatoresc ii va remite personal creditorului sau reprezentantului sau titlul executoriu.

Cum facem contestatia la executare, pentru a-l determina pe executor sa inceteze executarea silita?

Dacă executarea silită se face în temeiul unei hotărâri judecătoreşti sau arbitrale, debitorul nu va putea invoca pe cale de contestaţie motive de fapt sau de drept pe care le-ar fi putut opune în cursul judecăţii în primă instanţă sau într-o cale de atac ce i-a fost deschisă.

av. drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Deschideti o actiune de contestatie la executare – Aici

 

http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/totul-despre-executarile-silite-posibilitatile-de-anulare-si-invocare-a-clauzelor-abuziveevacuarisuspendari-de-executare-si-executari-silite-ilegale-avocat-cuculis/

12 comments to “Care Sunt Cazurile De Incetare Ale Executarii Silite Si Cum Pot Obliga Un Executor Sa Le Respecte ? Avocat Cuculis”
 1. Eu am facut un credit de nevoi personale la BCR in 2008 in suma de 15000 lei ,,am platit din credit rate in valuare de 5000 lei ,,,BCR mi.a vandut creditul catre kruk ,,care mi.au pus poprire pe salariu suma de 19900 lei ,suma ce a fost achitata in tatalitate pana anul trecut in iunie 2016 ,,, Incepand cu luna iulie 2016 executoarea aceeasi de la prima executare ,mi.a pus poprire iar suma de 12000 lei ,,cand am intrebat ce este aceasta suma ,,,kruk si executoarea mi,au spys ca aceasta suma este dobanda si penalitati la creditul din 2008 ,,,,am facut contestatie ,am avut primul proces ,,,judecatoarea ma obligat tot pe mine sa platesc si cautiyne in suma de 1100 lei pana pe 31 ian 2017 ,,,Oare ce sa mai fac ,,,,pentru aceeasi suma aceeasi executoare mi.a scos si casa la licitatie ,,,am facut si la aceasta contestatie

 2. Am depus contestație la executare ,suspendarea provizorie executari silite insa răspunsul .Respinge cererea formulata de contestator in contradictoriu cu intimata DEM invest privind suspendarea provizorie a executari silite ce formeaza obiectul dosarului de executate silită.Fara cale de atac .Ce pot sa fac in aceasta situație .va rog mult sa ma sfătuiți .multumesc

 3. buna seara dl avocat,
  saptamana trecuta am avut o consultatie la dvs si am vb cu dna av carmen achim despre cazul meu.
  am fost executata silit pe contul de salarii cu o suma din salariu de catre Secapital prin Kruk.
  desi platesc din 2013 si au trecut deja cei 3 ani in care as fi putut face contestatie la executare m/am trezit pe 19.07.2016 cu o adresa de la krug prin care imi cresteau datoria cu alti 8000 ron.
  as vrea sa stiu daca, desi e tardiv, pot sa/i dau in judecata pentru dobanzi ilegale, comisioane mari si alte sume pe care numai ei stiu pt ce le percep. am cerut titlul executoriu dar vad ca tergiverseaza executorul, ce sa fac sa stopez aceste abuzuri? bani incasati ilegal de societati care nu functioneaza legal?

 4. Buna ziua,
  In 2006 am facut un credit. Nu l-am platit, am aflat ca a fost si un dosar castigat de EOS KSI, in 2014.
  In 2016 imi vine executare silita. Fac contestatie la executare. Pana sa ajung in faza procesului, primesc Intampinare de la EOS cum ca ei renunta la executare si din punctul lor de vedere nu mai am nicio datorie la ei. Nu am platit taxa de timbru si practic nu a mai avut loc niciun proces.
  Acum doua zile, imi vine executare din nou, pe acelasi numar de dosar si acelasi numar de executor judecatoresc.
  Este posibil asa ceva?

 5. Buna seara,
  Am fost executată silit de către banca Transilvania ,eu având un credit încheiat cu Volksbank ,deși valoarea imobilului este de 3 ori mai mare decât suma datorata de 32000 euro(cu dobânzi și penalități) ,creditul a fost de 33500 euro ,am platit in jur de 18000 de euro și am fost executată pt 32000 euro.
  Pe langa imobil,am primit sechestru pe bunuri mobile(autoturisme) și pe salariu.
  Menționez că nu am mai putut plăti banca deoarece am divorțat și rata la banca departe depasesete 50%din salariu.
  Cum pot împiedica aceste executări silite și îndeosebi sechestru pe mașini care mi se pare ilogic atât timp cât eu am un contract de ipoteca care acoperă suma datorată.
  Mva rog să mă ajutați cu un sfat.
  Mulțumesc

 6. Buna ziua
  Am avut un credit de 3000 de ron la Euroline prin anul 2005,am platit din el cam jumatate,apoi din imposibilate de plata nu am mai facut nici o plata.
  Pana in anul 2014 nu am primit nici un telefon de la vreo firma de recuperare,apoi in 2014 am primit un telefon de la cineva care spunea ca este de la firma APS Romania,ca am o datorie de 9000 de ron la dansii,ca ei au plreluat datoria de la Euroline. Atat a fost discutia aceea telefonica pe urma nimic, nici mesaj nici telefon din partea nimanui. In anul 2016 au cerut cei de la APS prin executor judecatoresc executare silita,eu nu am stiut nimic pana nu am primit in anul 2017 comunicarea de la tribunal cum ca incuviintarea executarii silite a fost respinsa si la instanta de fond si la apelul facut de dansii. Am fost cu aceea comunicare la executor,dansul mi-a spus ca a primit-o le-a comunicat-o si celor de la APS, si a inchis acel dosar.Acum dupa inca un an si jumatate au inceput sa ma sune,sa imi scrie mesaje,sa ameninte cum ca pe ei nu ii intereseaza ce a zis tribunalul,cum ca ei nu au aceea comunicare de la instanta si povesti de genul asta. In situatia de fata ce pot sa fac?? Mai pot cere dansii o alta executare silita, pt aceea suma de bani daca odata a fost respinsa incuviintarea executarii silite pe motiv ca “””calitatea de creditor este supusa indoielii,””” caci asa scrie pe aceea comunicare, care este definitiva, sa ii dau eu in judecata pe dansii?? Mai pot ei redeschide acel dosar de executare silita, sau altul tot pt aceeasi suma si exact aceeasi treaba. Ce ma sfatuiti sa fac?? Va multumesc.

  • Este interesanta pozitia instantei de judecata si ma bucur ca intr-un final toate cele indicate de catre noi sunt luate in considerare si formeaza corp comun in hotararea instantei. Cu stima, av. drd. CUCULIS 0722298011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.