Executat Silit Fara Bunuri – Sunt Executat Silit Si Nu Am Bunuri Pe Numele Meu

Executat silit fara bunuri in proprietate, debitorul nu poate fi supus unei urmariri silite.

Executat Silit Fara BunuriNu Am Bunuri Pe Numele Meu si totusi sunt executat silit – Inainte de a explica orice, mentionam ca chiar si atunci cand suntem intr-o asemenea situatie, nu trebuie sa ramanem in pasivitate fiindca executarea prin care trecem poate fi ilegala si am putea sa o anulam, chiar daca nu avem bunuri pe numele nostru si chiar daca executorul nu ne poate executa silit.

De asemenea este posibil ca la un anumit moment sa avem nevoie sa achizitionam pe numele nostru anumite bunuri iar daca nu rezolvam situatia prin care trecem cu executarea silita, mai tarziu, nu vom mai putea face niciun demers.

Vedeti totul despre ce se intampla cu executatii silit care nu au bunuri pe numele lor, mai jos.

Insolvabilitatea debitorului persoana fizica sau persoana juridica, reprezinta de esenta, starea prin care un debitor executat silit si care nu are bunuri penumele lui , debitor insolvabil denumit, nu poate fi constrans sa isi plateasca datoria si astfel, pentru a nu consuma mai multe resurse decat cele pe care le poate dobandi in timpul unei executari silite, executorul judecatoresc, dispune incetarea executarii silite pe baza insolvabilitatii debitorului care nu are bunuri urmaribile pe numele lui.

Executat Silit Fara Bunuri

Executat Silit Fara Bunuri – Daca Sunt Executat Silit Si Nu Am Bunuri Pe Numele Meu ce se intampla?

In principal, primul pas spre insolvabilitatea debitorului constatata, este acela ca executorul judecatoresc sa primeasca de la toate institutiile abilitate in a da relatii despre debitor ( ITM, ANAF, DITL, BANCI, CARTE FUNCIARA, REGISTRUL ELECTRONIC DE GARANTII MOBILIARE).

Daca in acest sens dupa ce executorul face toate demersurile in vederea identificarii bunurilor debitorului, acesta nu detine nimic pe numele sau, executorul este OBLIGAT PRIN LEGE, sa intocmeasca un proces verbal de insolvabilitate in asa fel incat sa inceteze executarea silita inceput aimpotriva debitorului care nu are bunuri pe numele lui.

Debitor insolvabil – Daca sunt executat silit si nu am bunuri mobile sau imobile pe numele meu sau daca nu am un loc de munca, pot pati ceva? Se poate transforma datoria in dosar penal?

Nu, sub niciun aspect posibil, datoriile pecuniare NU se transforma in obligatii de natura penala.

Atentie insa, daca datoria a fost facuta in scopul savarsirii unei inselaciuni, atunci situatia se schimba si putem fi trasi la raspundere.

Aviz celor care nu-si mai pot recupera banii imprumutati pe la “te miri cine”, daca acestia v-au inselat, puteti depune o plangere penala.

Ceea ce trebuie sa stie un debitor care nu are niciun bun pe numele lui si in patrimoniul sau , este ca datoria pe care o are inregistrata pe numele lui NU DISPARE doar pentru ca executorul constata ca debitorul este insovabil ci executarea inceteaza conform legii si art. 703 din codul de procedura civila, insa atentie ea poate fi reluata si atunci este bine sa stiti cum o puteti contesta executarea silita a unui debitor insolvabil si care nu are bunuri pe numele sau.

Ce prevede legea cu privire la starea de insolvabilitate a unui debitor executat silit si care nu are bunuri in patrimoniu?

PONT JURIDIC : Cum scapam de datorii daca nu le mai putem plati ? Puteti fi interesat si de insolvabilitatea persoanei fizice in sensul legii 151/2015, denumita generic si falimentul personal.

Articolul 703 din codul de procedura civila, se refera la cazuri de încetare a executării silite iar unul dintre aceste cazuri este tocmai acela cand debitorul nu are bunuri ce pot fi executate silit :

(1) Executarea silită încetează dacă:

2. nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri;

Astfel, textul de lege este unul foarte clar, executarea silita inceteaza si chiar daca executorul ar dori sa mentina in mod artificial o executare silita pornita, debitorul ar putea sa conteste acest lucru si sa obtina chiar de la instanta o incetare a executarii silite.

De altfel, alturi de incetarea executarii , orice poprire trebuie ridica.

(2) În toate cazurile, executorul judecătoresc va întocmi o încheiere, motivată în fapt şi în drept, cu menţionarea cauzei de încetare a executării.

Încheierea de încetare a executării va fi comunicată de îndată creditorului şi debitorului.

(3) În cazurile prevăzute la alin. (1) pct. 2, 3 şi 5 executorul judecătoresc îi va remite personal creditorului sau reprezentantului său titlul executoriu.

Asta inseamna cel putin aparent ca daca se constanta ca debitorul urmarit silit nu are bunuri executabile pe numele lui, executorul judecatoresc va fi nevoit sa emita o incheiere de incetare a executarii si la fel de aparent, debitorul SCAPA DE EXECUTAREA SILITA.

Ce spune legea ca se intampla daca incepe o executarea silita impotriva unei firme care nu are bunuri in patrimoniu? Ce se intampla cu firma respectiva?

Executat Silit Fara Bunuri , firma – In cazul societatilor comerciale, a firmelor, se poate pune problema unui proces verbal de insolvabilitate insa atentie, debitorul persoana juridica, poate fi tras in procedura de insolventa iar acolo, daca cu rea credinta s-a ajuns la insolventa debitorului persoana juridica prin neglijenta administratorului, atunci acesta din urma va putea fi facut raspunzator cu privire la prejuridiciile aduse si atunci executarea silita se va transfera tot pe persoana fizica si anume pe numele debitorului.

Daca nu am bunuri pe numele meu si nu are cum sa ma execute silit banca, ifn-ul , recuperatorul de creante sau alt creditor, este necesar sa mai fac o contestatie la executarea silita?

Daca nu detin bunuri in proprietate, trebuie sa mai fac o contestatie la executare?

Noi va sfatuim sa accesati calea unei contestatii la executare ori de cate ori exista o suspciune cu privire la legalitatea executarii silite la care sunteti supusi.

Astfel, desi la prima vedere, faptul ca NU aveti bunuri pe numele dvs. inseamna ca efectiv executorul nu va poate executa silit si este chiar obligat sa intocmeasca un proces verbal de insolvabilitate, conform codului de procedura civila, pe perioada in care sunteti insolvabili, prescriptia NU CURGE, asta inseamna ca va poate executa silit si peste 10 ani daca ati ramas in aceeasi stare de insolvabilitate.

PONT JURIDIC EXTREM DE IMPORTANT: Daca pe perioada in care ati fost declarat insolvabil, reluati activitatea lucrativa si generati sume de bani ori va procurati pe numele dvs. un bun mobil sau imobil iar intr-o perioada de 3 ani de zile de la momentul acela, creditorul si executorul NU VA EXECUTA SILIT, executarea lor silita este PRESCRISA si orice incepere a executarii silite este considera ILEGALA.

Creditorul este obligat ca pe perioada starii de insolvabilitate sa faca demersuri si sa identifice daca debitorul are bunuri ce pot fi valorificate, in caz contrar, se face evident responsabil de pasivitate iar acest lucru poate forma obiectul contestatiei la executare.

De asemenea, poate fi facuta o contestatie la executare pentru orice alt motiv cum ar fi sechestrul pus de catre un executor pe un bun ce nu ii apartine debitorului sau daca este cazul sa invoce prescriptia chiar daca nu are bunuri pe numele lui ori daca s-a facut o cesiune de creanta nenotificata sau suma pentru care este executat silit este ilegala ori mult prea mare.

Ramaneti vigilenti si daca sunteti pusi in fata unei executari silite , folositi cand este cazul instrumentul unic de aparare impotriva unei executari silite ilegale si anume , contestatia la executare silita.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Disclaimer/Act de renuntare: Continutul articolului dar si a intregului site, reprezinta informare publica si nu poate fi confundata cu forma de publicitate. Prezentul articol reprezinta pozitia SCA Cuculis&Asociatii si este destinat publicului larg cu scop informativ. Informatiile oferite cu titlu de opinii personale pot fi preluate si folosite pe propria raspundere de catre profesionisti, avocati, notari, judecatori, procurori, mediatori, consilieri juridic, practicieni in insoventa etc. si nicio informatie de pe prezentul site, preluata de catre persoanele mai sus mentionate in mod neexhaustiv si folosita ca atare, nu ii poate fi imputata SCA Cuculis&Asociatii.

20 comments to “Executat Silit Fara Bunuri – Sunt Executat Silit Si Nu Am Bunuri Pe Numele Meu”
 1. bunä seara poate faceti si un coment pentru cei care deja au fost executati si li s a vandut imobilul in acest contexst dacä se mai poate faceceva dupä noile legi care au intrat in vigoare

 2. Ce se întîmplă cand se depășește termenul in care poti contesta executarea si instanței de judecată totusi aproba executării silitede ce

 3. Bună ziua. Am avut un contract de credit cu BCR, pe numele meu, soțul a fost codebitor. Contractul a fost cesionat către Kruk-Secapital cu care am încheiat un acord, doar între mine și Kruk, soțul nu a semnat niciun fel de act cu ei. Acum suntem cu ei în proces de contestație la executare, s-a pus sechestru pe bunurile soțului, eu neavând niciunfel de bun pe numele meu. Este legal acest lucru?

 4. Buna ziua!

  Daca am avut un PFA aproximativ 8 ani ai am acumulat datorii catre ANAF, iar acum am radiat PFA-ul, ma mai poate executa ANAF-ul?
  Daca da, cum pot sa scap de executare?

 5. Am proprire pe salar de la doi executori, mi se trage din salar dar eu nu am semnat nici o foaie cum ca as fi de acord , nu am fost contactata sa ne intelegem amiabil pt a plati datoria .Ce trebuie sa fac , va dati seama dintr-un saler de 1500 cu ce mai raman si sunt singura

 6. Buna ziua,în 2008 am facut un credit la pireusbank de 5000 de lui,nu am mai putut să îl plătesc, stiu ca ma preluare un recuperator, dar nu mai stiu cum se numeste,ce as putea sa fac ,sa fiu ștearsă din biroul de credit, nu am nici un bun pe numele meu,dar în cazul în care as vrea sa iau,imi este frica ca ma gasesc din nou…Multumesc frumos,daca puteti dumneavostra sa va ocupați,as vrea sa ma anuntati.O zi bună.

 7. Bună ziua
  Am luat un credit in2005 si din 2013 nu mi-a mai venit nici o hârtie de la iei
  Acum au început să vina tot felul de executari si popriri pe salariu
  Mai am încă 2 popriri și am salariu minim pe economie
  Ce pot să fac?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.