Sunt Executat Silit – Cum Ne Aparam Impotriva Executarii Silite – Contestatie La Executare Somatie Imobiliara

Somatia imobiliara de executare silita(vanzarea casei dvs. la licitatie), emisa de catre executorul judecatoresc, poate fi blocata pe calea contestatiei la executare.

Contestatie La Executare Somatie Imobiliara emisa de catre executorul judecatoresc. Cum ne dam seama ca suntem executati silit de catre executor, pentru a putea formula o contestatie la executarea silita imobiliara si cand sunt doar niste simple amenintari insa, fara efecte juridice.

Cum se face o contestatie executare silita imobiliara si alte arme pe care le au debitorii pentru a-si salva casa de la executarea silita imobiliara.

Avocat contestatie la executare silita somatie imobiliara, cum recunoastem ca suntem executati si daca este cazul sa luam legatura cu un avocat contestatie la executare silita imobiliara:

 1. Cum putem sa stim daca suntem in executare silita sau suntem doar somati de catre banca, recuperatorul de creante sau orice alt creditor?

Un exemplu ar putea sa fie si somatia sau “avertismentul de plata” , aceste acte neavand valenta unor acte de executare silita si de esenta neputand sa va execute silit pe imobilul dvs. sau sa va puna poprire pe cont.

Somatiile precum cele de mai jos au valenta de a va induce o stare de teama in scopul final al recuperatorilor de creante sau al bancilor, de a plati datoria care poate fi chiar prescrisa si atunci obligatia de plata nemaiexistand.

Contestatie La Executare Somatie Imobiliara
Contestatie La Executare Somatie Imobiliara

O contestatie la executare la somatia imobiliara va poate proteja pe dvs. de o posibila amenintare a executorului judecatoresc, ce atunci cand emite somatia imobiliara, o noteaza in cartea funciara a imobilului pentru ca mai apoi sa scoata la vanzare acel imobil care poate fi chiar si domiciliul dvs.

O confuzie pe care  o fac in general debitorii si un abuz din punctul meu de vedere pe care il fac recuperatorii de creante si in general creditorii, se refera la Notificarea debitorilor prin amentintarea si incercarea de inducere in eroare, fie ca ar exista un dosar de executare fie ca somatia este comunicata de catre executor, cand in realitate actele primite, precum cel din figura de mai sus, nu reprezinta altceva, decat o simpla notificare ce nu are niciun impact juridic de intrerupere, suspendare sau anulare unui termen de prescriptie spre exemplu.

Dosarul de executare, cat si actele emise de executorul judecatoresc, au elemente specifice profesiei si sunt regasite chiar in dispozitiile referitoare la procedura civila si anume :

Pentru a intelege spre exemplu atunci cand primim o notificare denumita ” somatie imobiliara”, daca aceasta poate sa duca la o executare pe casa dvs. sau in general pe bunurile imboile, ne uitam catre Art. 679 Cod procedura civila si vedem :

 • Ce forma trebuie sa aiba un act de executare silita pentru a fi considerat legal si pentru a produce efecte juridice.

Constatarea actelor de executare si cu titlu particular, cum arata un act emis de catre executorul judecatoresc si anume o somatie imobiliara?

(1) Dacă din lege nu rezultă contrariul, pentru toate actele de executare efectuate în cursul executării, executorul judecătoresc este obligat să încheie procese-verbale care vor cuprinde următoarele menţiuni:

a) denumirea şi sediul organului de executare;

b) numele şi calitatea celui care încheie procesul-verbal;

c) data întocmirii procesului-verbal şi numărul dosarului de executare;

d) titlul executoriu în temeiul căruia se efectuează actul de executare;

e) numele şi domiciliul ori, după caz, denumirea şi sediul debitorului şi creditorului;

f) locul, data şi ora efectuării actului de executare;

g) măsurile luate de executor sau constatările acestuia;

h) consemnarea explicaţiilor, opoziţiilor şi obiecţiunilor participanţilor la executare;

i) alte menţiuni cerute de lege sau considerate de executor ca fiind necesare;

j) menţionarea, când este cazul, a lipsei creditorului sau debitorului ori a refuzului sau a împiedicării de a semna procesul-verbal;

k) menţionarea numărului de exemplare în care s-a întocmit procesul-verbal, precum şi a persoanelor cărora li s-a înmânat acesta;

l) semnătura executorului, precum şi, când este cazul, a altor persoane interesate în executare sau care asistă la efectuarea actului de executare;

m) ştampila executorului judecătoresc.

(2) Menţiunile de la alin. (1) lit. a)-g), l) şi m) sunt prevăzute sub sancţiunea nulităţii.

Asta inseamna ca daca o somatie imobiliara de vanzare a imobilului dvs. sau orice tip de act de executare silita, NU are TOATE mentiunile de mai sus si mai ales cele aratate ca sunt sub sanctiunea nulitatii absolute a executarii silite, formulat contestatie la executare impotriva somatiei imobiliare sau a actelor de executare silita si astfel reusiti sa scapati de urmarirea silita.

2. Care sunt primele acte pe care le primesc de la executorul judecatoresc daca Sunt Executat Silit si cum contest somatia imobiliara emisa si inscrisa in cartea funciara?

Primele acte de executare silita vor fi intodeauna formate dintr-un ansamblu de scripte si anume, somatie imobiliara(pentru vanzarea bunurilor imobile, apartament, casa, teren), titlul executoriu si anume (contract de credit bancar,contract de imprumut, de inchiriat un bun etc) cat si adresele de infiintare a popririlor catre contul dvs. de salariu cat si catre angajator, respectiv locul de munca.

Nu in ultimul rand, executorul va emite si o incheiere de stabilire a cheltuielilor de executare, in conformitate cu ordinul MJ.

Pont juridic: daca lipseste oricare act indicat mai sus, CONTESTATI EXECUTAREA SILITA, este ilegala.

3. In cat timp putem facem contestatia la executare a  bunurilor imobile, mobile, sechestru auto,poprire pe conturi, act de adjudecare, evaluare imobil sau evacuare?

Daca discutam despre o contestatie ce vizeaza actele de executare emise in cadrul procedurii de executare silita, in acest caz trebuie sa cunoastem si sa fim extrem de atenti la termenul ce curge pentru contestarea executarii silite si actele emise in cadrul acestei proceduri respectiv termenul de 15 zile.

Insa, incepand cu anul 2020 , toate executarile silite pornite in baza unor contracte de credit fie ele si cesionate la recuperatorii de creante sau executarile silite imobiliare sau nu numai, pornite de catre IFN-uri, pot fi contestate si peste termenul de 15 zile. CJUE a stabilit ca este ilegal un asemenea termen de 15 zile cand debitorul are de contestat o serie de clauze ce sunt abuzive dar in acelasi timp sunt puse in executare silita.

Daca discutam despre invocarea anulare si corectarea contractelor de credit in cadrul procedurii de executare silita, atunci putem cu siguranta sa discutam despre un termen nelimitat.

De asemenea, este imoral sa executi silit imobilar un debitor iar acesta doar pentru simplu fapt ca a pierdut termenul de 15 zile, sa nu mai poata sa conteste executarea silita imobiliara.

Sunt Executat Silit si trebuie sa ma apar, cum procedez?

Am redactatun ghid intreg si cat se poate de actual pentru contestatiile la executare silita ce pot fi facute incepand cu anul 2020.

Astfel, il gasiti mai jos si unde puteti identifica toate posibilitatile pentru a contesta o executare silita imobiliara si o somatie imobiliara prin care executorul vrea sa va vanda casa:

Ce pot face daca am primit o somatie imobiliara?

In primul rand pentru  situatia in care apare o poprire conturi , poprire pe pensie, poprire pe salariu , sau formele mai grave ale executarii silite , vanzarea imobilului sau orice alta modalitate de executare silita, este obligatorie depunerea unei contestatii la executare silita la judecatoria competenta.

Pentru a putea face acest demers este necesara sesizarea judecatoriei cu o contestatie la executare fiind aplicabile articolele de la 717 procedura civila –

Procedura de judecată  daca Sunt Executat Silit imobiliar cu somatie imobiliara de executare silita: 

(1) Contestaţia la executare se judecă cu procedura prevăzută de prezentul cod pentru judecata în primă instanţă, care se aplică în mod corespunzător.

(2) Instanţa sesizată va solicita de îndată executorului judecătoresc să îi transmită, în termenul fixat, copii certificate de acesta de pe actele dosarului de executare contestate, dispoziţiile art. 286 fiind aplicabile în mod corespunzător, şi îi va pune în vedere părţii interesate să achite cheltuielile ocazionate de acestea.

(3) Părţile vor fi citate în termen scurt, iar judecarea contestaţiei se face de urgenţă şi cu precădere.

(4) La cererea părţilor sau atunci când apreciază că este necesar, instanţa va putea solicita relaţii şi explicaţii scrise de la executorul judecătoresc.

De retinut este si faptul, ca procedura de judecata a contestatiei la executare nu este supusa procedurii de regularizare, adica de completare, timbrare etc.

Formularea unei contestatii la executarea silita imobiliara este un drept de care puteti uzita in scopul de a va proteja imobilul in care locuiti.

Sunt Executat Silit, ce trebuie sa fac?

Ori de cate ori apare o situatie ce poate fi periculoasa pentru imobilul dvs. ce deriva dintr-o executare silita care ajunge in faza de somatie imobiliara, este esential sa promovati contestatia la executare silita imobliara si pe langa acest lucru sa solicitati pe cale separata si suspendarea executarii silite imobiliare, pana cand va judecati pe fond, in cadrul contestatiei la executarea silita imobiliara.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Sunteti in executare silita si nu stiti cum sa va salvati casa sau sa ridicati poprirea de pe salariu? Luati legatura imediat cu un avocat specializat in executare silita si litigii bancare.

Completati formularul de mai jos pentru a solicita ajutorul unui avocat specialiazt in executari silite.

Disclaimer/Act de renuntare: Continutul articolului dar si a intregului site, reprezinta informare publica si nu poate fi confundata cu forma de publicitate. Prezentul articol reprezinta pozitia SCA Cuculis&Asociatii si este destinat publicului larg cu scop informativ. Informatiile oferite cu titlu de opinii personale pot fi preluate si folosite pe propria raspundere de catre profesionisti, avocati, notari, judecatori, procurori, mediatori, consilieri juridic, practicieni in insoventa etc. si nicio informatie de pe prezentul site, preluata de catre persoanele mai sus mentionate in mod neexhaustiv si folosita ca atare, nu ii poate fi imputata SCA Cuculis&Asociatii.

43 comments to “Sunt Executat Silit – Cum Ne Aparam Impotriva Executarii Silite – Contestatie La Executare Somatie Imobiliara”
 1. va salut ,am primit un mail de la banca la care am cardul de salariu care ma instinteaza ca mi s a facut poprire pe cont cu suma de 1750 de lei de la o datorie din 04.07.2005. nu am primit nici o instintare de mai multi ani,pot face contestatie?

 2. Buna ziua D-l Avocat Cuculis Adrian. Sunt intr-o situatie delicata. Am fost instiintat pe 08. oct. 2015 de banca unde am salariul, ca au primit o Adresa infiintare poprire conturi din partea unui executor judecatoresc in cadrul BEJ., prin care Dispune de poprire pe cont a unei sume destul de mari….asta insemnand ca lunar o treime din salariul va fi oprita direct din salariu. Are toate datele complete si este datata 23.09.2015, stampilata si semnata de executor, o stampila cu semnatura unde scrie conf. cu originalul si o stampila a bancii datata 08.oct. 2015. Mai este atasat o Incheiere – incuviintare executare silita- emisa la sediul executorului in data de 18.09.2015. Totul pleaca de la un imprumut la o banca in 2007. credit luat pe 10 ani. Datorita schimbarii ratelor pe perioada derularii creditului, dupa 1 an se ajunsese cam la 30% marire de rata. Ratele se mareau din 3 in 3 luni. Primeam un sms pe telefon cu noua rata ce trebuia platita. Atat ..fara nici o alta instiintare. Datorita acestor practici abuzive din partea bancii, am sistat ratele dupa 1 an si ceva.de plata…. Practic a inceput incapacitatea de plata. Pana in vara lui 2010 nu s-a intamplat nimic, doar somatii. Din vara 2010 creditul a fost cesionat catre KRUK. Acum dupa 5 ani si ceva…”de KRUK” apare aceata Adresa de infiintare porire conturi. De pe 23. sept….pana pe 08. oct. nu a stiut nimeni nimic…..exact 15 zile. Pe 08. oct. s-a facut public aceasta Adresa. D-l Avocat imi permit sa va intreb ce trebuie sa fac in aceasta situatie.? Se poate face o Contestatie la executate la instanta de executare ? Motivul altul nu cunosc decat Prescriptia. Sunt salariat castig 1450 pe luna, salariul deja este grevat de sarcini la doua banci cu suma de 500 lunar. Am doua credite in derulare , platesc normal. La Biroul de Credit sunt curat , altfel nu obtineat nici un imprumut. Am sase persoane in intretinere ( 5 copii plus sotia) In cazul punerii in aplicare a acestei Adrese practic 1000 lunar se va retine pt. rate si pt. aceata executare. Situatia devine destul de critica Nu mai avem alte venituri , decat alocatiile copiilor. Ce ma invatati sa fac? Va multumesc foarte mult ! 0757056xxx.

 3. Buna seara. Am nevoie de un sfat caci nu stiu ce sa fac. Am primit o scrisoare de lanun biru executor judecătoresc prin care sunt informata asupra faptului ca urmează sa fiu executata pt neachitarea datoriei la Tbi credit. Am luat acest credit si după 3 luni nu am mai putut plati. Nu au vrut sa reeșalonam. Am împrumutat 9000 lei s acum îmi spun ca tb sa dau 15000 Ron. Daca nu fac acest lucru’conform înștiințări,vin cu politia sau jandarmeria si îmi iau mobila, animale de casa,aparatura etc. Plus salariu. Eu m*am cam speriat. Înțeleg, iminaiu din salariu…dar mobila? Locuiesc cu chirie. Pot face așa ceva? Bunuri nu am pe numele meu. Am ajuns din bun platnic in rău platnic datorită greutăților. Nu pt ca am vrut. Mulțumesc

 4. am imprumut la banca, nu am restante, nu am fost rea platnica, dar vazand pe net fel de fel de discutii acum fiind si eu in imposibilitatea de a mai plati va cer un sfat
  de la 1 noiemb sunt pensionara anticipat iar pensia fiind f mica nu voi mai putea plati rata pe care o am (incepand cu noiembrie, in rest sunt platite la zi) nu am credit ipotecar va rog mult poate ma sfatuiti ce sa fac, am inteles ca nici bancile nu sunt intelegatoare eu vreau sa pun pensia la banca la care am creditul am din pacate si provident cum sa fac? nu stiam ca voi iesi la pensie va multumesc pt rabdare si daca se poate un raspuns pe email multumesc mult

 5. Sunt in pericol de a fi executat silit pentru o amenda data in anul 2013 de politia locala. Desi maximul amenzii era de 500 lei, politistii mi-au dat amenda 1000 lei. Se pare ca procesul verbal a fost pus pe usa apartamentului dar eu nu l-am gasit si nu l-am putut contesta. Cum pot contracara o executare silita?

  • Buna seara

   Acum 3 luni am primit o somatie mobiliara la un credit de 52000 credit pe care nu am mai putut plati la timp din cauza unor probleme medicale,aceasta somatie mobiliare a fost urmata de o poprire la angajator care a fost platita din ziua în care a fost emisa pana astăzi atunci mam gândit ca e ok sa imi pună poprire atata timp cât normal este sa plătesc creditul.
   Din păcate astăzi m-am trezit cu un plic acasa din partea aceluiași birou executoresc cu o somatie imobiliara pe același nr de dosar somatia fiind emisa pe un teren care este detin 50/50 cu tatăl meu ulterior tatăl meu a ridicat o casa pe acel teren..
   Ce am de făcut în cazul acesta

 6. Am un dosar de executare pe care s-a infiintat poprire salariala.
  Pentru un card de cumparaturi de 2700 lei, s-au calculat dobanzi, dobanzi penalizatoare, comisioane si cheltuieli de executare care totalizeaza 7300 lei.
  Zilele trecute am primit de la Oficiul de cadastru, comunicare pentru somatie imobiliara in acest dosar. Am cerut explicatii executorului si mi-am luat un angajament de plata cu marirea sumei poprite si stingerea debitului pana la sfarsitul anului cu solicitarea ridicarii somatiei pe imobil.
  Executorul a refuzat solicitarea si mi-a comunicat suma de plata ca fiind 8700 lei (mai mare decat suma comunicata la infiintarea popririi)
  Sumele virate de unitate nu au fost eliberate creditoarei ceea ce a dus la cresterea debitului.
  Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac pentru clarificarea situatiei si daca este legala somatia imobiliara avand invedere ca am fost de buna credinta.

 7. Buna ziua.Va supun atentiei urmatoarea situatie cu care ma confrunt.Am fost instiintat acum doua zile de catre executorul judecatoresc ca impotriva mea a fost declansata executarea silita pentru neplata ratelor la un credit de nevoi personale contractat la CEC BANK.Prin incheierea civila a judecatoriei a fost incuviintata executarea silita pentru suma de 5222 lei reprezentand debit principal.In baza incheierii executorul judecatoresc a pornit impotriva mea executarea silita pentru suma totala de 17.118 lei reprezentand credit restant, dobanzi, comisioane si onorariu executor.Pot face in aceste conditii contestatie la executarea silita?

 8. Buna ziua.Va supun atentiei urmatoarea situatie cu care ma confrunt.Am fost anuntat de executorul judecatoresc ca impotriva mea a fost inceputa executarea silta pentru neplata la termen a ratelor unui credit de nevoi personale contractat la CEC Bank.In urma incheierii civile a fost incuviintata executarea silta pentru suma de 5.222 lei cu titlul de debit principal.In baza incheierii executorul judecatoresc a inceput executarea silita pentru sumele de 13.826 lei credir restant, 1.087 lei penalitati, 308 lei comisioane si 1.895 lei onorariu executor si chelt. executare.Pot face contestatie la executare in acst caz?

   • Buna ziua,

    O sa trec direct la subiect… “cred” ca am o datorie la Telekom 338,06 lei.din 2014 sau 2015 si am tot primit telefoane de la agentia de recuperare cu toate ca eu stiam ca am achitat. Problema e ca nu am dovada… Din fire cam arunc chitante si facturi.
    Acum am primit o instiintare de la Biroul Executorilor Judecatoresti Asociati ca daca nu achit incepe executarea silita… Va rog un sfat…

 9. Buna ziua. vin cu o mare rugaminte catre dumneavoastra. pentru a contesta valoarea de 4200 lei (reprezentand debit si cheltuieli de executare) imi puteti spune cat m-ar costa taxa de timbru?
  iau in calcul bugetul disponibil pentru o contestatie la executare si as dori de asemenea sa va contactez daca ma incadrez cu disponibilul …
  Va rog mult sa imi oferiti un raspuns.
  va multumesc anticipat.

 10. Cat timp are la pentru a face contestatidispozitieare fostul procfostultproprietar al unui imobil executat silit ? S au facut deja contestatii respinse de instante

  Uncetatean cumpara un imobil de la un castigator persoana fizica la licitatie/executare silita,,# poate fi dat afara si sa piarda banii?

 11. Buna ziua,

  In data de 13.01.2017 a fost data de judecatoria localitatii in care domiciliam o hotarare de încuviinţare executare silită contract de credit din 06.11.2007. Mentionez ca nu am mai platit acest credit de la inceputul lui 2008, iar din 2013-2014 a disparut si din statusul Biroului de Credit.
  Este legal ceea ce se intampla – aceasta incuviintare a executarii? Inteleg ca prescrierea este la 3-5 ani. Ce pot face pentru a opri executarea?

 12. Buna seara d-le avocat.

  As dori sa stiu si eu cu ce drept cei de la Kruk imi pot pune poprire pe cont si

  cere executare silita pt un credit de consum la Raiffeisen Bank facut in 2003 pe o perioada de 5 ani

  si platit timp de 1 an si ceva pana am plecat de la job-ul respectiv.

  Dreptul de a cere executarea silita era deja prescris, acest drept nascandu-se în

  anul 2008, cand se incheia creditul conform graficului de ramburase, deci in urma

  cu 9 ani, si stingandu-se in 2011?

  Azi in data de 28.04.2017 am primit de la banca o instiintare de blocare a

  conturilor pt suma de 6300 Eur desi cererea de executare silita a fost introdusa

  depasindu-se cu mult termenul de executarea silita a creantei.

  V-as ruga sa-mi spune-ti daca ma puteti ajuta in acest caz

  Va multumesc

 13. buna ziua
  sunt handicapat gr.1si sunt instiintat ca mi se pune poprire pe toate conturile dar in acele conturi sunt si sume ce repre indemnizatii handicap sau indemnizatii insotitor practic executorul judecatoresc incaseaza tot venitul meu eu nemairamanand nici cu bani de paine

 14. Buna ziua
  Am doua popriri la banca Raiffeisen unde mi se vireaza salariul dintre care unul din creditori mi-a trimis poprire si la angajator,si sunt in urmatoarea situatie:imi opreste o data angajatorul 1/3 si banca 1/2 ,banca refuzandu-mi adeverinta de la angajator in care era clar specificat ca imi opresc 1/3 pt.unul din cei doi creditori .Ce pot face in aceasta situatie?
  Multumesc

 15. Buna ziua,

  Am avut un credit la Bancpost, nu l-am achitat pana la final. S-a aplicat popririre pe salariul meu si al sotului in calitate de codebitor. Am aceasta poprire de 3 ani. Azi am primit acasa o somatie imobiliara. Asta inseamna ca de la poprirea pe salariu se trece la executarea imobilului? Mentione ca suma restanta este de 5400 lei.

 16. In anul 2007 tatal meu a obtinut un credit in valoare de 11000 CHF de la Bancpost, avand ca si codebitor un membru al familiei. Dupa cresterea excesiva a CHF dar si pierderea locului de munca a codebitorului, tatal meu nu a mai putut suporta plata integrala a ratei, insa lunar platea catre banca suma de 400 lei, suma cu care convenise cu firma recuperatoare. Din anul 2014 a primit prima instiintare de executare silita cu popriera sumei de 400 lei lunar(bani proveniti din singura sursa de venit a familiei, pensia).Dupa aproximativ 10 ani de plata lunara suma executata este de 17700 CHF (aprox.76000 lei). La inceptul anului 2017 s-a pus sechestru asiguratoriu pe un autoturism in valoare de 2000 ron. Insa in urma cu cateva zile a primit si instiintare asupra faptului ca s-a notat urmarirea silita imobiliara. Va rog daca este posibil sa imi dati un sfat si daca se mai poate gasi o solutie in acest caz, pana sa se ajunga la evacuarea din imobil.In acest caz mai este posibila contestarea executarii silite?
  Va multumesc anticipat!

 17. buna ziua am luat in 2004 bunuri de consum in val de 1850 am platit 3 ani pina in 2007 cind so desfintat flanco si tot atunci miam schimbat si adresa nu am primit nici o notificare .pina pe 1 septembrie 2017 cind am primit dosar de ex silita cu poprire pe pensie si contul din banca la raiffaisen .tot cu aceiasi suma fara a mi se lua in calcul nici o rata plus cheltuieli de 350 de judecata ce pot face in acest caz dupa 13 aniva multumesc

 18. Buna ziua

  Un credit de consum din anul 2007 se mai poate executa silit sau se prescrie intre timp daca nu se incep procedurile in timp util.
  Multumesc

 19. Buna ziua!
  Am primit o somatie cu titlu executoriu, pe neachitarea unei facturi de prestari servicii. Intrebarea mea ar fi, daca voi plati restantele fata de firma, va mai trebui sa platesc si cheltuielile de executare silita sau firma isi poate retrage cererea?

 20. Buna ziua! In 2008 am facut la I.N.G. un credit de 12.000 ron, iar dupa sase luni un card de cumparaturi de 4.000 ron. Am platit pana in 2010 cand s-a intamplat ceva familial si nu am mai putut platii. Am fost la banca sa vorbesc pentru o incetare de 6 luni sau o scadere a ratelor pe mai multi ani,dar nu m-au ascultat. Contractul la cesionat catre E.O.S. ,iar acestia au trimis notificari aproape un an,apoi pauza. Acum 2 ani 2016 m-am trezit cu poprire pe salariu dar fara sa fiu instintat in niciun fel. M-a instintat seful in ziua cand mi-a oprit din salariu. Nu am avut nici un numar de dosar sau unde se judeca,sa ma pot apara. ESTE LEGAL? Mai pot face ceva? Acum 3 luni mi-au trimis o scrisoare ca am de plata in alt dosar SUMA DE 12.000 RON. Cand i-am sunat si le-am spus ca deja platesc,mi-au spus ca acel contract era cardul de cumparaturi si ca acesta este imprumutul initial.. Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac. Va multumesc.

 21. Bună ziua,
  Am cumpărat un apartament în aprilie 2016 prin licitație publica. Întrebarea mea este :
  Exista posibilitatea sa pierd apartamentul cumparat? Fostul proprietar poate sa conteste licitația? Cat timp de la licitatie poate sa conteste?
  Mulțumesc anticipat!

 22. Bună seara!am primit o executare silita pentru neachitarea pensii alimunitare pe casa.am vrut sa mă înțeleg cu fosta sorina sa îmi daun bani esalonațional, d ar nu a vrut.mai am 2 copii mici,sunt disperat nu știu ce sa fac?

 23. buna ziua… am primit din partea executorului judecatoresc o somatie imobiliara in care sunt anuntat ca trebuie sa achit creditoarei investcapital malta ltd prin kruk romania srl in calitate de cesionar al creantei de la rlfi ifn sa suma 17000 ..

  pentru a incheia litigiul sau executarea silita e deajuns sa platesc aceasta suma in contul executorului judecatoresc ( mentionez ca doar pe acesta in am in somatie) si ce documente doveditoare de inchidere a contractului trebuies sa primesc….
  VA RAMAN RECUNOSCATOR DACA M ATI PUTEA AJUTA CU ACESTE INFORMATII … CU STIMA. SEARA BUNA

 24. Buna ziua,
  Patru intrebari:
  – pt executarea silita in cazul unui credit bancar pt nevoi personale este nevoie de titlu executoriu sau contractul in sine tine loc de acesta?
  -suma ramasa de plata, la data incetarii platilor (aprilie 2017) era in jurul valorii de 26000 lei, executorul judecatoresc solicita aproximativ 80000 lei (adica suma pe care as fi platit-o pana la sfarsitul contractului, conform graficului de rambursare. Este normal sa platesc si dobanziile viitoare?
  -in cazul in care depun contestatie care este valaorea taxei de timbru? Pe net am gasit mai multe varainte, cea mai putin fericita ar insemna o suma de peste 2000 de lei.
  -termenul de 15 zile pt contestaie se refera la zile calendaristice sau zile lucratoare?
  Va multumesc

 25. Bună ziua. Atat eu și soțul avem împrumuturi la CAR pe care 6 luni am fost în imposibilitate de a le plăti. Amândoi o aveam girant pe mama mea și încă o persoana. Ieri mama a fost sunata de la locul de munca și i sa spus ca i se va pune poprire pe salariu. Am vreo șansă să mă înțeleg cu executorul sa ii fac lui plata printr-un angajament de plata sau cu cei de la Car asa încât sa nu fie ea afectata?

 26. Am avut poprire pe salariile pentru un credit . Am vândut apartamentul soacrei pentru ca nu vroiam sa se ați gândeam el eexecutrull. Datoria mea a fost preluată de un alt executor care îmi trimite somații pentru imobil deși nu îl mai dețin . Dacă vreau sa îmi recuperez apartamentul și sa îl cumpere băiatul care are 18 ani , executorul se poate ați te de el ? Multumesc

 27. Bună ziua! Am avut un credit la Telekom banking pe care nu l-am putut onora, Restul de plată este de 54.000 lei. Am primit poprire pe salariu, am plătit 3 luni dar probabil că nu este îndestulătoare pentru că ieri am primit somație imobiliară. In aceasta scrie că dacă nu plătesc în 15 zile suma de 59.000 se va proceda la punerea în vânzare a imobilului cu 2 camere în care locuim eu, soția si 2 copii. Se face și mențiune că s-a dat în urmărire la OCPI. Ce este de făcut ? Vă mulțumesc din suflet!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.