Cum Scap De Poprirea De Pe Conturile Bancare

Investcapital LTD si reprezentantul ilegal KRUK SRL, pierd un dosar important prin care debitorului ii erau cerute sume de pana la 34000 de euro in mod a) abuziv si b) ilegal. Astfel se pune problema cum scap de poprirea de pe contul bancar in contextul unei executari silite ilegale.

Datorii prescrise ce nu trebuiesc platite.

Actul ( ilegal la randul lui) prin care s-a demarat executarea silita a fost somatia de plata de mai jos.

Observam cum inclusiv somatia este ilegala, de esenta , executorul face o “incurcatura” intre art. 667 si 668 din codul de procedura civila iar pentru asta, din punctul meu de vedere ar trebui sanctionat disciplinar.(va prezint mai jos cum executorii isi pot pierde postul pentru dosarele de executare silita anulate).

Vizualizati si materialul video de mai jos:

Vedei mai jos somatia si apoi explicam ce reprezinta art. 667 si 668 cod procedura civila si cum puteti anula orice executare silita invocandu-le.

Cum Scap De Poprirea de pe contul bancar
Somatia de plata in procedura de executare silita

Ce prevede art. 667 din codul de procedura civila?

Articolul 667

Înştiinţarea debitorului

(1) Dacă cererea de executare a fost încuviinţată, executorul judecătoresc va comunica debitorului o copie de pe încheierea dată în condiţiile art. 666, împreună cu o copie, certificată de executor pentru conformitate cu originalul, a titlului executoriu şi, dacă legea nu prevede altfel, o somaţie.

Evident ca debitorul prima data trebuie sa fie instiintat si nu EXECUTAT SILIT IN MOD DIRECT.

Astfel, prin actul facut de catre executor, practic, prin compilarea a doua articole de lege care au functii diferite, executorul il obliga sa-l plateasca si onorariul colosal de 8000 de lei, nelasandu-l sa-si achite obligatia prin insiintare, desi acest lucru confom alin. 2 se sanctioneaza cu NULITATEA ABSOLUTA A EXECUTARII SILITE.

(2) Comunicarea titlului executoriu şi a somaţiei, cu excepţia cazurilor în care legea prevede că executarea se face fără somaţie ori fără comunicarea titlului executoriu către debitor, este prevăzută sub sancţiunea nulităţii executării.

Cititi si:

Art. 668 este cel cu somatia si nu cel cu notificarea!!

Articolul 668

Somaţia Debitorul va fi somat să îşi îndeplinească obligaţia, de îndată sau în termenul acordat de lege, cu arătarea că, în caz contrar, se va proceda la continuarea executării silite.

Astfel, “eroarea” comisa de catre executor este vadita.

ATENTIE – ART. 22 din legea 188/2000 care reglementeaza activitatea executorilor judecatoresti, prevede:

Articolul 22

(1) Calitatea de executor judecătoresc încetează:

f) în cazul constatării văditei sale incapacităţi profesionale, exprimată şi prin anularea sau desfiinţarea irevocabilă de către instanţa de judecată a unui număr de executări silite reprezentând 10% din dosarele de executare instrumentate sau a unor acte de executare întocmite în cel mult 20% din dosarele de executare instrumentate într-un an calendaristic;

Noi, SCA Cuculis&Asociatii, in ultimii 10 ani de zile, am anulat mii de dosare de executare silita si putem sa spunem ca nu unul ci mai multi executori, au mai multe de 10% dintre dosare, ANULATE de catre instante, astfel ca ar trebui sa nu mai fie printre cei care pun in executare silita in mod ilegal, aceste contracte de credit, cumparate pe nimic de la banci.

Dosarul instantei 32824/212/2018 Judecatoria Constanta, prin care am reusit sa anulam suma de 34000 de euro si astfel debitorul nu mai este obligat sa plateasca banii catre Investcapital LTD.

Suma de 34000 de euro era solicitata asa cum s-a constatat in mod abuziv dar si ilegal de-o potriva.

Ora estimata: 08:30
Complet: Camânări/incidente 14
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de contestatorii *** în contradictoriu cu intimata Investcapital LTD

Anulează executarea silită şi toate actele de executare silită efectuate în dosarul de executare silită nr. 542/2018 al B.E.J. Bogatie Silvia Laura.

Dispune întoarcerea executării silite efectuate în dosarul de executare silită nr. 542/2018 al B.E.J. Bogatie Silvia Laura şi obligă intimata Investcapital LTD să restituie contestatorilor *** sumele executate silite în cadrul dosarului de executare silită nr. 542/2018 al B.E.J. Bogatie Silvia Laura.

Obligă intimata să plătească contestatorilor cheltuieli de judecată în sumă de 300 lei reprezentând taxă judiciară de timbru aferentă cererii de întoarcere a executării silite

Dosar castigat impotrica INVESTCAPITAL LTD si KRUK srl

Cum scap de poprirea de pe contul bancar cu ajutorul contestatiei la executare silita? Care a fost situatia debitorului? cum a ajuns sa fie executat silit nu o data, ci de doua ori si sa scape de ambele dosare de executare silita, doar prin calea contestatiei la executare, singur mijloc de aparare.

In fapt, la data de 13.11.2018 debitorilir le-au fost comunicate inscrisurile pe care le-am individualizat mai sus, adica actele de executare silita, luand, astfel, cunostinta de faptul ca impotriva lor a fost pornita executarea silita in dosarul de executare nr. 542/2018 de catre BEJ Bogatie Silvia Laura cu privire la suma de 33.887,64 euro – debit si 8.489,57 lei – cheltuieli de executare, titlul executoriu constand in contractul de credit nr. 6275 din data de 29.11.2007, incheiat cu Banca Comerciala Romana SA.

Primul element ce a dus la suspiciunea ca ceva este in neregula, este tocmai cesiunea creditului de la BCR S.A catre recuperatorul de creante INVESTCAPITAL LTD.

            Anterior, in baza aceluiasi titlu executoriu a mai fost pornita o executare silita, concretizandu-se in dosarul de executare nr. 33/2012 al BEJ Sarkis Ionica.

La data de 10.11.2014 in cadrul acestui dosar de executare a fost incheiat un proces-verbal prin care s-a retinut faptul ca subsemnatii nu figuram inregistrati in evidentele fiscale cu bunuri mobile sau imobile si nici in calitate de angajati,, neavand disponibil in conturi.

Astfel, s-a luat act de faptul ca executarea silita nu poate fi efectuata/continuata, procedandu-se la restituirea titlului executoriu catre creditor, la cererea acestuia.

            Din data de 10.11.2014 pana la momentul formularii cererii de executare silita, respectiv 08.10.2018, nu a mai fost inceputa o executare silita impotriva noastra.

Cum scap de poprirea de pe contul bancar ? Ce am solicitat si obtinut in cadrul dosarul de instanta, prin care am anulat integral executarea silita a Investcapital LTD, vedeti totul mai jos –

Solicit instantei de judecata ca prin hotararea pe care o va pronunta sa dispuna:

 • anularea acestor acte si a tuturor actelor de executare efectuate si viitoare din dosarul de executare nr. 542/2018;
 • intoarcerea executarii silite;
 • obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata, conform dispozitiilor art. 453 NCPC.

Astfel, observati din dosarul castigat de catre debitori, ca nu doar ca au reusit sa anuleze TOT dosarul executional dar au primit ( prin intoarcerea executarii silite) in baza sentintei civile si toti banii incasati in mod ilegal de catre Investcapital LTD prin poprire, astfel recuperatorul urmeaza sa fie executat silit de catre noi.

Sunteti executat silit si nu stiti ce aveti de facut? Verificati in primul rand legalitatea actelor de executare silita. Completati formularul de mai jos, sau faceti direct o programare aici.

Av.Drd. Cuculis Adrian

19 comments to “Cum Scap De Poprirea De Pe Conturile Bancare”
 1. Eu am luat un anprumut de 300 € acum 12 ani . Din care am platit mai mult de jumate . Mam despartit de sot si a ramas ca el va plati diferenta. El nu a platit. Am fost judecata an lipsa mia eu nici nu stiam. Iar acum o saptamana mia facut poprire pe cont. Banca mia zis numele la cei care mia facut propire pe cont eu am cautat pe internet si iam gasit. Am sunat niam anteles sa platesc prima rata de 800de lei , am platito . Dar ei abia ieri miau ridicat propirea . Banca nu stiind a facut viramentul de bani care ai aviam an contul acestora. E o bataie de joc

 2. Am poprire in baza art.667 si 668 NCPC de catre BEJ Bogatie Silvia Laura pentru o suma de 34500euro in dosar deschis in 2016 si suspendat pe parcursul actiunii de dare in plata si reactivat acum 3 zile prin poprire atat pe debit cat si pe onorariu executor de 8500lei.Se poate deschi de actiune similara cu exemplul trimis prin email in care protagonista este aceeasi executoare?

 3. Buna ziua!Sotul meu are un credit si eu sunt coplatitoare,sotul nu a mai platit rata la credit pt ca a ramas fara serviciu si mie mi-au pus poprire pe salariu…acum el s a angajat se poate sa fac ceva sa ii opreasca lui si sa numai imi opreasca mie din salariu!!!

 4. Am proprie pe card de cite ori întra bani pe card îmi dispar fără urma, fără chitanță sau instiintare

 5. Bună seara am primit o executare silita de la kruk romania.Am nevoie de ajutor am un salar foarte mic 1360. Nu imi permit un avocat. Mulțumesc

 6. Buna
  Am avut o executare silita prin bej manchevici marin care s a judecat la cluj napoca.a inceput poprirea…..la un moment dat am primit mesaj de la banca care luam salariul cum ca fost ridicata poprirea…dupa doi ani ma trezesc ca sunt din nou executat silit de catre bej beciu stelian printr-o alta sentinta judecata la tulcea…si am de platit inca o data toata suma…deci un caz judecat de doua ori….pedepsit de doua ori pt aceeasi treaba…va rog daca se poate face ceva.

 7. Este normal ca la preluarea unei datorii către BCR de marele recuperator kruk, aceștia din urma sa nu îmi acorde posibilitatea de a plăti eșalonat, practic ei îmi spun sa ma împrumut de undeva sa plătesc cardul de credit, în plus datoria tot va creste? Ce pot face în acest caz, eu fiind în imposibilitate de plata, pot eșalonat dar cu o rata mica, pt ca nu am cum altfel, mulțumesc anticipat

 8. Buna ziua ,sunt Ana d-nu-l avocat va rog să-mi Răspundeți la întrebarea următoare :In anul 2008 am făcut un card de cumpărături la banca Banc post in valoare de 45 mil lei vechi ,am plătit dar după un timp sa desființat aceasta banca și o perioada nu am mai plătit .După aproape un an am primit direct poprire pe salariu cu suma de aproape 400 lei vechi .E legal așa ceva ?

 9. Bună ziua mă numesc GAL VALENTIN și am o poprire pe salariu de la ideea bank în valoare de 57000 RON, am plătit pina acum aproape jumătate din suma cum pot scăpa de restul eu cistig 3000 RON în mina și stau în gazdă unde dau 1000 RON și nu-mi permit un avocat spuneți-mi va rog dacă se poate face ceva. Mulțumesc frumos

 10. Bună ziua mă numesc GAL Laszlo Valentin vă rog frumos să-mi spuneți dacă pot scăpa de o proprire pe salariu la ideea bank prin ordin judecătoresc . Am de plată suma de 57000 din care am achitat 27700, eu cistig 3000 RON și stau în gazdă unde plaresc1100 RON.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.