Executat Silit De BCR Somatie Imobiliara

ABUZ-Executat Silit de Catre BCR In nu mai putin de 6 dosare de executare silita in baza aceluiasi contract de credit.

Pentru acest debitor executat silit de Bcr prin una dintre cele mai intruzive metode de executare silita si anume, executarea silita imobiliara, faptul ca a ca contestat actele primite de la executorul judecatoresc si implicit de la Banca BCR S.A, a fost mijlocul si calea prin care a reusit sa-si faca dreptate in fata unor abuzuri.

In cazul acestui debitor, au fost incepute nu mai putin de 6 executari silite concomitente pe tot teritoriul Romaniei si astfel au fost deschise 6 proceduri de executare silita, in cadrul prezentei analize, prezentandu-va contestatia la somatie imobiliara prin care debitorul a fost executat silit de BCR.

Executat Silit de BCR S.A , debitorul anuleaza o executare silita ce insumeaza 43.300 de Euro. Atentie- Decizia este EXECUTORIE.

Caz aberant – datorie de 50000 de euro, executat silit in toata tara pe toate imobilele.

Pentru a intelege putin cum a fost posibil un asemenea abuz dar si cum a scapat debitorul de plata sumei colosale de 43000 de euro este esential sa explicam tuturor cum a inceput executarea silita impotriva acestuia, de catre banca BCR S.A direct prin somatie imobliara de plata si incercarea bancii de vanzare a imobilului.

Debitorul a fost pus in executare silita in anul 2018 de catre BCR S.A pentru suma de 50602, 36 EURO – dosar executare 7357/2018 – BEJA VISAN SI DORCIOMAN.

ACEASTA EXECUTARE A FOST CONTESTATA – dosar nr. 12054/303/2019 -JS6 – CONTESTATIE ADMISA IN PARTE (17.10.2019Ora estimata: 08:30
Complet: 3-CIVIL
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Constată caracterul abuziv al clauzei prevăzute la art.10.2 din contractul nr.368F/09.07.2007 cu privire la modificarea unilaterală a comisioanelor de către bancă. Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată. Obligă contestatorul la plata sumei de 101,15 lei către BEJA Cătălin Vişan şi Manuel-Andrei Dorcioman, reprezentând cheltuieli aferente transmiterii dosarului de executare.

IMPOTRIVA SOLUTIEI S-A FORMULAT APEL – NU NE-AM JUDECAT INCA IN APEL – PROTEST, CORONA VIRUS.

Ca un fel de “razbunare” din partea bancii BCR, ulterior judecarii pe fondul cauzei si formularii apelului, impotriva debitorilor s-au mai demarat inca 5 executrari silite in baza aceluasi contract de credit ce reprezinta titlu executoriu  si de catre acelasi creditor – BCR, executari silite materializate prin somatii imobiliare, ca urmare a faptului ca acesta detine imobile pe teritoriul Romaniei, fara a tine cont insa de dispozitiile actualizate din noul cod de procedura civila conform carora executarea silita imobiliara pe de-o parte ca trebuia sa fie proportionala in raport de valoarea creantei si nu aveau dreptul sa execute silit TOT ce avea debitorul din moment ce isi puteau recupera debitul doar raportandu-se la o singura proprietate dar si cu privire la faptul ca toate executarile puteau fi facute in cadrul aceluiasi dosar si nu in 6 dosare de executare silita diferite, asa cum a fost si este executat silit de BCR, debitorul.

S-a trezit cu 6 executatari silite de la BCR S.A pe cap, le-a contestat pe toate pentru ca risca sa aiba toate imobilele vandute in mod ilegal.

Executat Silit De BCR

Toate aceste executari ulterioare au fost contestate, cea castigata fiind impotriva  celei de-a doua executare demarata, la celelalte neavand inca termen de judecata.

Istoricul celor 6 dosare de executare silita prin care debitorul a fost HARTUIT efectiv de catre executori si BCR S.A

Ex ii – dosar ex 382/2019 – scpej ciobanu si asociatii – creanta  fost diminuata la  41305, 72  euro – imobil dim ceahlau – probabil solutia de admitere a contestatiei vine ca urmare a necompetentei instantei de incuviintare.

Ex. iii – dosar ex 393/3/2019 – bej vintila mariu – imobil reghin

Ex iv – dosar ex 70/2020 – scpej ciobanu si asociatii  – imobil din ceahlau – aceasta executare a fost demarata tot pentru imobilul din ceahlau pentru care a fost demarata a doua executare silita – dar pe care au incuviintat-o la instanta gresita, insa nu au inchis dosarul 382/2019, ci au facut aceasta a 4 executare pe care au incuviinta-o corect la js6.

Ex v – dosar ex 189/2020 – bej tanase – imobile calugareni

Ex. vi- 3042/2019 – bej darstar catalin –  – imobil prejmer – brasov

Ce am cerut in cadrul contestatiei la executare silita impotriva BCR S.A si a executarilor silite demarate in nestire.

Am solicitat instantei de judecata sa observe ca  nu se poate vorbi de o creanta certa asa cum aceasta este prevazuta in art. 663 alin. 2 „creanta este certa cand existenta ei neindoielnica rezulta din insusi titlul executoriu”

Din nou, clauzele abuzive din cadrul contractelor de credit il scapa pe debitor de executarea silita pornita de catre BCR.

Astfel, inlaturandu-se sumele percepute  in baza clauzelor abuzive suma executata este cu  mult mai mica si nu corespunde  sumei pentru care s-a inceput executarea silita , sens in care nu numai ca nu se poate discuta despre caracterul cert al creantei, cu atat mai mult cu cat  si incheierea de incuviintare nu prevede cele expres prevazute de lege.

De asemenea, apreciem ca nu poate fi vorba nici de o creanta lichida asa cum este definita in art. 663 alin. 3 NCPC „Creanta este lichida atunci cand obiectul ei este determinat sau cand titlul executoriu contine elementele care permit stabilirea lui”, deoarece prin existenta clauzelor abuzive din cuprinsul contractului,  ceea ce s-a platit in baza acestora trebuie returnat, astfel ca nu se poate aprecia valoarea creantei existente in momentul de fata si cu atat mai putin, nu se poate vorbi despre un obiect al contractului, determinat sau cel putin determinabil.

Vizualizati si :

Mai mult decat atat, prin neindeplinirea primelor doua conditii nu poate fi indeplinita nici a treia conditie si anume exigibilitatea „Creanta este exigibila daca obligatia debitorului este ajunsa la scadenta sau acesta este decazut din beneficiul termenului de plata”  din considerentul ca nu poate fi scadenta o plata a carei intindere nu se cunoaste, din cauza relei-credinte a bancii, prin inserarea clauzelor abuzive, contractul fiind unul prefigurat de catre banca la momentul incheierii sale, debitorul neavand nicio putere de a negocia cuprinsul sau.

Ca urmare a faptului ca suma pentru care s-a inceput executarea silita  nu  indeplineste cumulatativ conditiile prevazute de lege cu privire la caracterul cert, exigibil si llichid,  suma retinuta este mult mai mare, raportat la clauzele abuzive defaimate, ce se impune a fi constatate ca fiind abuzive.

Ce s-a intamplat dupa ce debitorul executat silit de BCR a contestat executarea?

Executarea silita a fost anulata iar dosarul de execuatre silita al executorului Ciobanu si Asociatii a ramas fara efecte asupra executarii silite imobiliare, pornite de catre banca BCR.

24.06.2020

Ora estimata: 08:30
Complet: 14-CIVIL
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea de suspendare a prezentei cauze până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 12054/303/2019. Admite contestaţia la executare.

Anulează executarea silită în dosarul nr. 382/2019 al SCPEJ Ciobanu şi Asociaţii. Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere privind obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecată către contestator. Hotărârea se va comunica din oficiu la data rămânerii definitive către organul de executare conform art. 720 alin. 4 C.pr.civ.

Puteti citi si despre:

Mecanismele executarii silite sunt carmuite din birourile executorilor judecatoresti, la cererea creditorilor si sunt verificate doar daca debitorul aprecieza si merge in instanta de control, adica la judecatorie, pentru a supune analizei unui judecator, daca executarea silita prin care trece, este legala sau nu.

Asa cum aceasta executare silita, daca nu era contestata, trecea “neobservata”, adica abuzul il ridicam la rang de lege, am certitudinea ca in decursul timpului si chiar si in prezent, debitorii care sunt executati silit si care nu iau nicio atitudine cu privire la procedura in care se afla, ajung in strada fara sa legala executarea silita la care au fost supusi.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Treceti printr-o procedura de executare silita despre care nu stiti cum se desfasoara sau aveti dubii cu privire la legalitateae ei? Completati formularul de mai jos:

One comment to “Executat Silit De BCR Somatie Imobiliara”
  1. Dacă am crdit la BCR, Mia venit și ecxzecutare silita, după aceia mia făcut proprie pe conturi. Eu am semnat singura creditul. Dar presupun ca nam nimic pe numele meu. Dar poate sai opriasca soțului salariu dacă el nare nici o triaba cu credite? Acum încerc să-mi caut un servici mai bine plătit sa pot achita creditul.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.