Dare In Plata Creditexpress Financial Services – Stingere Datorie Reziduala

Dare in Plata Creditexpress Financial Services, datorie reziduala imensa, ramasa in urma executarii silite pornite in baza unui contract de credit semnat in 2011 cu BRD S.A, constatata ca stinsa in urma notificarii de dare in plata pentru stingere datorie reziduala a creditului.

20000 De Euro Datorie Reziduala Stearsa In Urma Notificarii De Dare In Plata Dupa Ce Debitorii Si-au Pierdut Imobilul. Liberarea De Datorie Reziduala.

Desi de data recenta modificata( cu privire la posibilitatea adaptarii contractului de credit) , legea 77/2016 a darii in plata nu a fost “protagonista” castigarii acestui proces de stingere datorie reziduala, litigiul deschis impotriva Creditxpress Financial Services de esenta bazandu-se pe legea 77/2016 in varianta modificata de catre CCR prin decizia 623/2016 care aducea ca supliment la darea in plata, Impreviziunea.

Pentru a intelege toti debitorii aflati in asemenea situatie care au fost pasii pe care familia Olteanu i-a urmat pentru a sterge datoria reziduala, vom lua succesiv povestea lor care face parte din ciclul #DosarelePrindViata si vom arata cum au reusit sa se elibereze de datoria reziduala.

Castigul este unul amar fiindca la momentul la care au ajuns la noi, deja imobilul lor fusese vandut iar acestia erau executati silit pe datoria reziduala cu poprire pe sumele de bani ce ramasesera suplimentar prin neacoperirea lor prin vanzarea imobilului debitorilor.

Cum s-a ajuns ca debitorul sa formuleze o notificare de Stingere a Datoriei Reziduale?

Dare In Plata Creditexpress Financial Services – Familia Olteanu pierde casa initial la licitatie publica, din nefericire la acel moment nu am fost sesizati cu problemele dansilor pentru a putea promova o contestatie la executare impotriva licitatiei publice organizate de catre executor.

Nu dupa mult timp dupa ce a fost vanduta casa debitorului in cadrul dosarului de executare silita, a fost facuta o actualizare de debit prin care Creditexpress a solicitat prin executor, executarea silita a debitorilor, conform adresei de infiintare a poprii de mai jos, pentru suma de 20000 de euro.

Dare In Plata Creditexpress Financial Services

Avand in vedere adresa faptul ca debitorii pierdusera tot si mai erau si obligati sa plateasca sume mari cu titlu de datorie reziduala, fiindca imobilul lor fusese vandut la licitatie publica, au solicitat creditorului recuperat de creante, Creditexpress Financial Services SRL, inchiderea debitului si prin cadrul SCA Cuculis&Asociatii, au formulat notificarea de stergere a datoriei reziduale, de mai jos.

Dare In Plata Creditexpress – Dupa primirea notificarii de dare in plata de catre Creditexpress Romania, acestia NU au contestat in niciun fel notificarea depusa, ba chiar mai mult au trimis un raspuns pe care il vedeti mai jos, prin care aduceau la cunostinta debitorului ce a formulat notificarea de dare in plata ca “Legea 77/2016 NU SE APLICA CELOR CU IMOBILELE VANDUTE LA LICITATIE PUBLICA”.

De aceea este important si legea prevede ca aceste notificari sa fie facute DOAR prin profesionisti avocati fiindca trebuiesc verificate conditiile pentru a da in plata, inainte de a fi trimisa notificarea.

Observati mai jos raspunsul recuperatorului care in mod eronat ii spune debitorului ca legea darii in plata nu i se aplica, desi veti vedea mai jos cum instanta ii anuleaza intreaga datorie reziduala.

Dare In Plata Creditexpress – Evident, dupa momentul de la care debitorul a primit raspunsul recuperatorului de creante prin care i se comunica faptul ca nu i se aplica legea darii in plata dar in acelasi timp nici nu a contestat notificarea in instanta, conform legii 77/2016 art. 8 alin .1 am deschis pentru debitor o actiune in constatarea stingerii datoriei reziduale.

(1) În situaţia în care creditorul nu se conformează dispoziţiilor prevăzute de prezenta lege, debitorul poate cere instanţei să pronunţe o hotărâre prin care să se constate stingerea obligaţiilor născute din contractul de credit ipotecar şi să se transmită dreptul de proprietate către creditor.

In urma actiunii in instanta, debitorul scapa de datoria reziduala.

stergere datorie reziduala
Dare In Plata Creditexpress

Solutie de Dare In Plata Creditexpress prin stergerea datoriei reziduale. Instanta anuleaza datoria de 20000 de euro ramasa in urma unei executari silite prin care debitorii au ramas fara bunul imobil.

25.06.2020Ora estimata: 08:30
Complet: C13-civil-amanare
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată.

Conform art. 8 alin 1 din Legea 77/2016, constată stingerea obligaţiilor rezultate din contractul de credit nr. 2398997/26.05.2011 , încheiat între reclamantii Olteanu Adina Claudia şi Olteanu Ionel, şi, pe de altă parte, BRD-Groupe Societe Generale SA. Obligă parata la plata sumei de 2000 lei catre reclamanti , cu titlu de cheltuieli de judecata .

Stingere Datorie Reziduala dusa la bun sfarsit, impreviziunea de data recenta a fost modificata iar cei care se afla in asemenea situatii pot da in plata dupa alte caracteristici ale impreviziunii.

Av.Drd. Cuculis Adrian

2 comments to “Dare In Plata Creditexpress Financial Services – Stingere Datorie Reziduala”
  1. Buna ziua…Am facut niste prostioare cam mari si m-am imprumutat de la multe ifn-uri si nu am mai reusit sa platesc…am primit instiintari ca urmeaza sa fiu executat silit dar tind sa mentionez ca nu detin absolut nimic pe numele meu…Eu locuiesc cu parintii…Ce mi se poate intampla?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.