Darea In Plata Modificata-Impreviziunea Rescrisa-Debitorii Pot Face Noi Notificari De Dare In Plata

Se vor putea redepune notificarile de dare in plata daca legea se modifica

Legea 77/2016 Darea In Plata Urmeaza Sa Fie Modificata-Impreviziunea Descrisa De Catre Leguitor – Instanta Nu Va Mai Aprecia Impreviziunea Ci Doar O Va Constanta Conform Legii

Important de precizat este ca dupa decizia 623/2016 a CCR impreviziunea a trebuit sa fie dovedita.

Problematic nu a fost ca a intervenit aceasta obligatie de dovedire a impreviziunii ci faptul ca instantele de judecate au fost si sunt  lasate sa decida subiectiv ce inseamna risc SUPRA si IMPREVIZIUNE.

Daca tot am discutat despre decizia 623/2016 aceasta a adus un mare beneficiu pentru cei ce se judecata cu bancile avand in vedere ca toti debitorii cu ajutorul deciziei 623/2016 isi pot adapta contractele.

 Darea In Plata Modificata – Ce modificari vor aparea ?

inceperea executarii silite ce poate fi asimilata cazului de impreviziune avand in vedere ca exista raport direct intre neplata ratelor si inceperea executarii silite;

dacă preţul de vânzare al imobilului s-a devalorizat cu 50% faţă de momentul achiziţionării;

dacă diferenţele de curs valutar sunt mai mari de 20% faţă de momentul contractării creditului;

Includerea majorării gradului de indatorare în rândul condiţiilor de declarare a prezumţiei de impreviziune aduce sub incidenţa legii dării în plată şi pe cei care sunt afectaţi de creşterea Robor.

Darea In Plata Modificata – Vor putea sa faca debitorii o noua notificare de dare in plata daca au facut deja o notificare de dare in plata si a fost respinsa  pe motivul nedovedirii impreviziunii?

Raspunsul rezida chiar din corpul legii si din faptul ca prin modificarea textului legii , evident ca 90% dintre cei ale caror cereri au fost respinse se vor incadra dintr-o data in conditiile impreviziunii.

Astfel, cei care au pierdut pe motivul nedovedirii impreviziunii vor putea depune o noua notificare de dare in plata daca legea se va modifica.

De asemenea si in acest moment se poate redepune notificarea de dare in plata in conditiile in care pot fi aduse alte motive de pentru a da in plata sau situatia de facto a debitorilor s-a schimat, astfal la intrebarea daca pot face notificarea de dare in plata de doua ori, raspunsul este clar da.

NU vor putea fi invocate exceptii de putere de lucru judecat in cazul celor ce vor reface notificarea de dare in plata avand in vedere noua structura a textului legislativ.

Important este sa verificati intodeauna actele cu privire la dosarul de dare in plata, doar cu ajutorul unui avocat specializat in dare in plata.

Av.Drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

 

Aveti un litigiu pe dare in plata si aveti nevoie de consultanta specializata, click Aici!

 

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.