Eos Credit Funding Mi-a Vandut Casa La Executare Silita

Recuperarea imobilului vandut in cadrul unui dosar de executare silita! Dosar castigat DEFINITIV – Recuperatorul a Vandut Casa La Executare silita iar debitorul a anulat intregral executarea iar acum imobilul trebuie sa revina in patrimoniul debitorului.

Cat de insidios trebuie sa fii sa vinzi casa omului, desi tu stii ca este in ilegalitate? Desigur ma refer aici la Eos Credit Funding BL Dac si Eos Ksi.

Sa ai casa vanduta la licitatie publica, in mod ILEGAL, de catre un recuperator clandestin, un recuperator care nu respecta legea , este “autorizat” de catre ANPC desi in tara de origine nu are o asemenea autorizatie si pe deasupra sa mai fii si evacuat din imobilul tau, desi toate actele au fost intocmite ILEGAL de catre executor.

Suma pentru care i s-a vandut casa debitorului a fost, datoria consemnata in actele de executare, in cuantum de 17000 de euro.

In Romania, ti se poate vinde casa si pentru 2000 de euro , daca nu este atent si nu formulezi contestatie la executare impotriva acestor executari abuzive.

#DosarelePrinViata , pentru ca discutam despre un debitor care a fost de acord ca a lui poveste sa fie “auzita” de catre toti cei care se confrunta cu asemenea situatii si astfel , va redam mai jos, atat ceea ce infruntat debitorul, actele de executare emise si momentul la care a fost evacuat din casa, dar si ce a urmat ulterior, atunci cand s-a ridicat, a formulat contestatie la executare si a castigat definitiv procesul.

Impotriva debitorilor a fost inceputa executarea silita in vederea recuperarii sumei de 17.410, 87 euro, fiind constituit dosarul nr. 10/ 2019, aflat pe rolul BEJ Petcu Alexandru.

Actul de adjudecare, acel ultim act emis de catre executorul judecatoresc si pe care debitorii il pot contesta pe calea contestatiei la execuatre silita. Debitorul a contestat toata executarea silita, insa pana sa se pronunte instanta, deja fusese evacuat.

Vandut Casa La Executare
Actul de adjudecare.

Recuperatorul a Vandut Casa La Executare silita iar executarea a fost anulata.

Impotriva executarii silite a fost formulata contestatie in termenul de 15 zile, in esenta, fiind invocata prescriptia dreptului de a obtine executarea silita impotriva debitorilor, precum si aplicabilitatea dispozitiilor art. 84 alin. 1, coroborat cu Decizia 9/ 2016 referitoare la reprezentarea persoanelor juridice de catre o alta persoana juridica.

In principal, cand incepem un dosar de contestatie la executare nu trebuie sa ne limitam doar la anumite aspecte ce tin de ilegala executare silita ci trebuiesc aduse in fata instantei, toate elementele ce pot conduce catre o anulare a executarii silite pornite de catre un recuperator precum Eos Credit Funding.

Pe parcursul derularii contestatiei impotriva executarii, imobilul adus in garantie a fost adjudecat prin licitatie publica in data de 19.03.2019, fiind emis actul de adjudecare din data de 15.04.2019

Imediat dupa ce au fost anuntati de emiterea actului de adjudecare, adica dreptul de proprietate a fost mutat fortat catre noii proprietari care au licitat, debitorii au primit somatia de evacuare de mai jos.

Recuperatorul Eos Credit Funding Vinde Imobilul Debitorului In Mod Ilegal
SOMATIE EVACUARE

In data de 08.05.2019, debitorii au primit somatie de 8 zile in care li s a pus in vedere obligatia de a parasi imobilul, prin incheierea nr. 45 din data de 08.05.2019 emisa in dosarul de executare nr. 45/ 2019 ( fiind dosar ce a avut ca obiect evacuarea ).

Debitorii au eliberat de buna voie, desi, atat adjudecataului, cat si executorului i s-au comunicat existenta dosarului nr. 4320/ 287/2918, aflat pe rolul Judecatoriei Ramnic Sarat.

Vizualizati si :

Judecatoria Ramnicu Sarata a admis contestatia la executare, iar Tribunalul Buzau a admis exceptia tardivitatii formulate de catre debitori ( adica de mine ), avand in vedere depasirea termenului de 10 zile, stabilit prin art. 718 cod procedura civila,  coroborat cu dispozitiile art. 651 alin. 4 cod procedura civila, hotararea pronuntata in cadrul contestatiei la executare, poate fi atacata numai cu apel, care poate fi exercitat in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii pronuntate in cadrul contestatiei la executare silita.

24.06.2019Ora estimata: 09:00
Complet: C1
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admis contestatia. Desfiinţează actele de executare emise in dosarul nr.10/2018 al BEJ Petcu Alexandru Ploiesti. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare,ce se va depune la Judecătoria Rm.Sărat. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24 iunie 2019.
Document: Hotarâre  973/2019  24.06.2019

Ca atare, sentinta civila nr. 973 din data de 24 iunie 2019, a fost comunicata in data de 10 iulie 2019, iar apelul inregistrat pe rolul Judecatoriei Ramnicu Sarat, apare ca fiind in data de 08 august 2019, cu mult peste termenul de 10 zile, reglementat de art. 718 cod procedura civila.

Termenul de 10 zile s-ar fi implinit cel tarziu in data de 21 iulie 2019, motiv pentru care va solicitam admiterea exceptiei tardivitatii apelului, si respingerea apelului ca tardiv formulat.

Solutia din apel:

18.11.2019Ora estimata: 09:00
Complet: CA4
Tip solutie: Anulează cererea de apel
Solutia pe scurt: Admite exceptia tardivitătii, invocată prin întâmpinare. Anulează apelul, ca tardiv formulat. Ia act că intimatul va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Definitivă. Pronuntată în şedintă publică astăzi 18.11.2019.

Document: Hotarâre  752/2019  18.11.2019

Recuperatorul a Vandut Casa La Executare silita, desi datoria nici nu mai trebuia achitata.

Prin urmare, este extrem de important sa contactam un avocat specializat in contestatii la executare, de indata ce primim primele acte de executare sau imediat ce aflam de existenta popririi instituita asupra conturilor bancare.

In cazul in care au trecut 3 ani sau mai mult de la ultima plata voluntara efectuata, putem invoca prescriptia dreptului de a cere executarea silita, pe calea contestatiei la executare.

Avand in vedere ca termenul de contestatie la executare este unul extrem de scurt, respectiv de 15 zile (la calcul termenului de contestatie nu se socotesc insa prima si ultima zi) este necesar sa actionam rapid.

Trebuie sa stim ca prescriptia nu opereaza din oficiu si pentru a fi opozabila creditorului, ea trebuie constatata de catre instanta de judecata, printr-o hotarare definitiva.

In unele situatii, putem afla de existenta executarii silite inainte de comunicarea actelor de executare, atunci cand banca ne anunta de existenta popririi instituite asupra contului/conturilor pe care il/le detinem.

In acest caz, este important sa stim ca termenul de contestatie la executare de 15 zile incepe sa curga de la momentul la care am primit instiintarea privind masura popririi sau cel mai tarziu, de la data efectuarii primei retineri din veniturile periodice (salarii) de catre tertul poprit (angajatorul).

Pentru ca instanta sa poata judeca contestatia la executare este necesar sa achitam o taxa de timbru, ce nu poate depasi suma de 1000 lei, stabilita in functie de cuantumul debitului pentru care suntem executati.

Este bine sa stim ca, in cazul in care vom castiga definitiv in instanta contestatia la executare, taxa de timbru ne va fi restituita in temeiul OUG nr. 80/2013, iar cheltuielile privind onorariul de avocat pot fi recuperate de la partea adversa, care cade in pretentii.

Puteti fi interesat si de :

De asemenea, un alt aspect foarte important de mentionat este ca orice plata voluntara pe care o efectuam catre creditor, dupa implinirea termenul de prescriptie de 3 ani, indiferent de cuantumul acesteia (1 leu sau 1000 lei), intrerupe cursul prescriptiei, dupa intrerupere incepand sa curga un nou termen de prescriptie.

Acelasi efect il are si recunoasterea de catre debitor, in orice mod, a datoriei.

S-a anulat executarea silita dupa ce imobilul debitorilor a fost vandut. Ce urmeaza? Cum isi recupereaza imobilul dupa ce debitorului i s-a vandut Casa la executare?

Articolul 723 Dreptul la întoarcerea executării

(1) În toate cazurile în care se desfiinţează titlul executoriu sau însăşi executarea silită, cel interesat are dreptul la întoarcerea executării, prin restabilirea situaţiei anterioare acesteia.

Cheltuielile de executare pentru actele efectuate rămân în sarcina creditorului.

(2) Bunurile asupra cărora s-a făcut executarea se vor restitui celui îndreptăţit, fără însă a se aduce atingere drepturilor definitiv dobândite de terţii de bună-credinţă.

(3) În cazul în care executarea silită s-a făcut prin vânzarea unor bunuri mobile, întoarcerea executării se va face prin restituirea de către creditor a sumei rezultate din vânzare, actualizată în funcţie de rata inflaţiei, cu excepţia situaţiei când se aplică art. 777.

Articolul 724 Modalitatea de restabilire

(1) În cazul în care instanţa judecătorească a desfiinţat titlul executoriu sau însăşi executarea silită, la cererea celui interesat, va dispune, prin aceeaşi hotărâre, şi asupra restabilirii situaţiei anterioare executării.

În cazul în care bunul supus executării silite este un bun imobil, instanţa va dispune asupra efectuării operaţiunilor de carte funciară necesare, fără însă a se aduce atingere drepturilor definitiv dobândite de terţii de bună-credinţă, potrivit regulilor de carte funciară.

In acest caz este important sa stiti ca orice litigiu pe care il aveti cu recupeartorii, cu bancile sau ifn-urile, trebuie sa-l notificati in cartea funciara, vorbiti si ii cereti in mod EXPRES avocatul dvs. acest lucru pentru a -l transforma pe cel ce cumpara la licitatie publica, in cumparator de rea credinta.

Articolul 725 Cazuri speciale

Dacă titlul executoriu emis de un alt organ decât o instanţă judecătorească a fost desfiinţat de acel organ sau de un alt organ din afara sistemului instanţelor judecătoreşti, iar modalitatea restabilirii situaţiei anterioare executării nu este prevăzută de lege ori, deşi este prevăzută, nu s-a luat această măsură, ea se va putea obţine pe calea unei cereri introduse la instanţa prevăzută la art. 724 alin. (3).

Astfel , Eos Credit Funding a Vandut Casa La Executare silita si in acest caz, discutam despre o situatie speciala, avand in vedere ca da, titlul executoriu este un contract de credit , cumparat de la banca de catre recuperatorul de creante si singura varianta de restabilire a situatiei anterioare este recuperarea imobilului de catre debitorul ce a anulat integral actele de executare silita si dosarul executional.

Ca atare, daca sunteti in situatia de a fi executati silit si aveti suspiciunea ca executarea este ilegala, puteti programa o consultanta juridica aici, sau puteti completa formularul de mai jos.

Av.Drd. Cuculis Adrian

5 comments to “Eos Credit Funding Mi-a Vandut Casa La Executare Silita”
  1. Buna ziua va rog sa ma ajutati an aceasta problema nu stiu ce sa fac m-am trezit cu o datorie de o sută de milioane vechi de la o firmă care spune că am luat o masina de spălat in anul 2008 acea firmă mea emis un ordin judecătoresc cu executare silită acum ce vreau sa va spun eu am plecat din tara in 2007 si m-am intors in 2010 am dovezi ca in acea perioada nu am fost in tara dar datele mele au fost furate de cineva care a făcut acel credit semnăturile de pe acel contract nu imi aparțin mie va rog sa ma îndrumat nu stiu ce sa fac in acest caz va multumesc anticipat

  2. In cât timp pot sa achit datoria de 8000 lei către executorul judecătoresc în cazul unui sechestru institutuit asupra autoturismului personal? Mulțumesc anticipar

  3. Bună ziua sunt căsătorită civil cu soțul meu de 21 ani și din această căsătorie rezultat un copil.Casa unde locuim este trecută pe numele socrului soțul este trecut pe rol la primărie.Am vreun drept la această casă?Menționez că nu am lucrat nicăieri decât muncă casnică.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.