Contestarea Actului De Adjudecare Imobiliara In Afara Contestatiei La Executare-Actul De Adjudecare Contract Vanzare Cumparare

Bomba – Familia Ciubuc Isi Recupereaza Casa Din Mainile Recuperatorilor Si Adjudecatarilor Dupa Ce Le-a Fost Vanduta Casa In Care Locuiau – Dosarul Este Definitiv Iar Cel Care A Cumparat La Licitatie Publica A Pierdut TOT

Contestarea Actului De Adjudecare prin contestarea procesului verbal de licitatie– Singura posibilitate pentru a scapa din ghearele executarii silite atunci cand vi s-a vandut casa.

Aceasta procedura prin care puteti, daca sunteti executat silit , puteti sa va recuperati casa pierduta la licitatie publica si pe care persoanele care cumpara “PERETII CARE PLANG” vor sa se bucure de necazul dvs., este sigura varianta de a va recupera casa.

Este un caz care te face ca pielea sa se ridice pe tine si iti dai seama ca ajungi la nivelul la care avocatura pentru oameni face diferenta intre “viata si moarte”.

Daca la medici viata si moartea este ad literam, la avocati este vorba despre viata sociala, de familie, bunurile pe care le ai si normalitatea de care se bucura familia Ciubuc pana cand sa fie pusi in genunchi de catre banca si mai apoi recuperator si in cele din urma de catre cel care a venit sa se bucure la raul lor si le-a adjudecat casa.

De mentionat este faptul ca prin anularea procesului verbal de licitatie pe care l-am atacat, s-a anulat implicit si actul de adjudecare si s-a modificat prin decizia instantei de judecata si structura cartii funciare care avea deja trecut noul proprietar.

Contestarea actului de adjudecare si anularea procesului verbal de licitatie, a fost posibila doar fiindca familia care a venit la noi a inteles ca trece printr-un abuz al recuperatorilor de creante si a actionat, a contestat executarea silita prin contestatie la executare si in mod definitiv i-a infrat atat pe recuperatori cat si pe adjudecatarul care asa cum am spus deja, s-a bucurat la raul lor.

De asta am repetat mereu sa nu va lasati abuzati, deschideti toate informarile pe care le fac de atatia ani de zile si folositi-va de ele iar atunci cand nu stiti ce aveti de facut, apelati DOAR la avocati specializati in executare silita.

Mai jos va prezentam povestea lor.

Sa incepem!

Esti executat silit? Risti sa pierzi casa la licitatie publica sau deja ai pierdut-o?Completeaza urgent formularul de mai jos:

Cu Casa Vanduta La Licitatie, Familia Ciubuc Anuleaza Dosarul De Executare Silita Si Isi Recupereaza Casa – 40000 De Chf Anulati Iar Cartea Funciara Obligata Sa Noteze Familia Executata Silit Inapoi In Cartea Funciara Ca Proprietari

Situatia a fost una halucinanta si din nefericire prin experiente de genul acesta au trecut si trec zeci de mii de romani ce sunt executati silit.

Pentru datoria de aproximativ 40000 de chf si care nu era reala fiindca in contractul semnat initial cu banca OTP BANK si care a ajuns ulterior la recuperatorii de creante dupa ce a trecut pe la OTP FACTORING, acel contract era plin de clauze abuzive.

In cele din urma contractul a ajuns la EOS CREDIT FUNDING DAC.

Astfel, recuperatorul de creante a dispus reluare urmarii silite si implicit scoaterea la vanzare a bunului imobil unde familia Ciubuc locuia si astfel la licitatia publica casa acestora a fost vanduta prin adjudecare catre o persoana care s-a bucurat de raul lor.

Cu casa vanduta la licitatie, familia a fost la un pas de evacuarea din imobil desi contestasera actul de adjudecare

Fericitul” care le cumparase casa nu a asteptat prea mult si dupa ce a pus mana la licitatie publica pe imobilul lor, le-a deschis un dosar de evacuare din casa pe care tocmai o cumparase si pe care el tocmai o pierduse.

Evident cu largul concurs al executorului. Executati silit de catre Lwex Fortis prin executor judecatoresc Ivanovici Dragos Theodor

Mai jos va aratam si cum am reusit in prima faza sa suspendam executarea silita prin evacuare a familiei Ciubuc pentru ca ulterior sa suspendam tata judecata procesului pana cand ne-am judecat in vederea anularii procesului verbal de licitatiei si a actului de adjudecare.

Din moment ce am reusit blocarea evacuarii din imobil am trecut la noul pas si anume la anularea executarii silite si a actului de adjudecare.

Cititi si:

Noul proprietar deja s-a inscris cu actul de adjudecare contestat, in cartea funciara – Am reusit si radierea lui si am scapat si de executarea silita

Cazul de contestare a actului de adjudecare si de anulare a executarii silite, este cu atat mai spectaculos cu cat am reusit sa smulgem din mainile adjudecatarului, imobilul pe care acesta l-a achizitionat la licitatie publica.

Asa cum se arata mai jos , adjudecatarul Munteanu, si-a intabulat din octombrie 2022 actul de adjudecare in Cartea Funciara iar in 2023 tot in Octombrie, am reusit sa il scoatem din cartea funciara si sa ii si anulam toate actele de executare silita.

notare act de adjudecare in cartea funciara

Se arata in PARTEA a doua a cartii funciare ca actul de adjudecare 88/2017 este titlul de proprietate prin cel are a cumparat la licitatie pulibica, pe baza acestui act de adjudecare l-a notat in cartea funciara.

Nu in mod intamplator am pus numarul actului de adjudecare, fiindca mai jos o sa obseravti ca atat din pronuntarea din fond dar si din apel, exact acest act este anulat de catre instanta.

Solutia in proces- Definitiv – Actul de adjudecare se anuleaza si fostii proprietari executati silit, isi recupereaza imobilul iar executarea silita este anulata cu consecinta repunerii lor in drepturi in cartea funciara

Solutia data de catre instanta de judecata in acest caz de anulare a procesului verbal de licitatie si de contestare si anulare a actului de adjudecare, reprezinta o intrare in normalitate si un imbold pentru toti cei care sunteti executati silit pe nederept si care sunteti evacuati din casele voastre in mod nelegal.

28.09.2023 Ora estimata: 11:00
Complet: CCA2
Tip solutie: Admitere apel

Solutia pe scurt: Admite apelurile declarate de apelanţii contestatori Ciubuc Iuliana şi Ciubuc Florin şi de apelanta creditoare OTP Factoring SRL în contradictoriu cu cesionarul EOS Credit Funding DAC şi intimatul Munteanu Cristian Albert.

Schimbă în parte sentinţa în sensul că admite contestaţia la executare şi dispune întoarcerea executării silite de la actul reprezentat de procesul verbal de licitaţie din data de 24.10.2022 prin stabilirea situatiei anterioare, cu efectuarea mentiunilor în cartea funciară. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de apelantul intimat Munteanu Cristian Albert. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei de fond. Obligă apelantul intimat Munteanu Cristian Albert la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 2500 lei. Dispune restituirea taxei judiciare de timbru către apelanţii contestatori. Definitivă. Pronunţată prin punerea solu?iei la dispoziţia părţilor, de către Grefa instnaţei, azi, 28.09.2023.
Document: Hotarâre  169/2023  28.09.2023

Ceea ce trebuie sa intelegem este si faptul ca nu doar in cadrul executarii silite se poate formula contestatie la executarea silita .

Procesul verbal de adjudecare este act de proproetate iar noi am reusit in cadrul contestatiei la executare, sa-l anulam.

Astfel, daca executarea silita s-a finalizat si ati fost executati imobiliar si chiar evacuati din imobil insa asupra actului de adjudecare planeaza suspiciuni de nelegalitate, il puteti contesta si ulterior inchiderii executarii silite.

Toata procedura o prezentam mai jos pentru ca voi sa stiti cum va puteti apara de abuzuri.

Actul De Adjudecare Din Cadrul Dosarului De Executare Poate Fi Contestat Pe Calea Dreptului Comun Pentru Nulitate Absoluta

Update 2019-Chiar si dupa terminarea executarii silite si emiterea actului de adjudecare, daca aceste este NUL, el poate fi contestat si anulat.

Contestarea Actului De Adjudecare

 Executare silita. Nulitatea actului de adjudecare, ca urmare a relei-credinte a adjudecatarului.

Pe scurt, am invocat in cadrul contestatiei la executare ceea ce se numeste “ pretul neserios”.

Nu uitam ca executarea silita imobiliara, de esenta ramane o vanzare fortata ce are aplicabile regulile din teoria generala a obligatiilor si anume a contractelor de vanzare cumparare.

Plecand de la acest precedent”, cred ca vor putea fi atacate toate actele de adjudecare emise cu incalcarea normelor din cadrul contractului de v-c si chiar si executarile vechi deja incheiate indiferent in ce an vi s-a vandut imobilul.

Contestarea Actului De Adjudecare Nu Are Termen De Depunere daca se invoca nulitati absolute– pret derizoriu, acte ilicite in dobandirea proprietatii sau lipsa calitatii de reprezentant in adjudecarea imobilului ori alte aspecte ce pot conduce la nulitatea absoluta a actului respectiv de adjudecare.

Inalta Curte De Casatie Si Justitie a stabilit ca actul de adjudecare este un veritabil contract de vanzare cumparare, opinie cu care si noi SCA Cuculis&Asociatii suntem de acord.

Astfel, in conditiile in care un contract de vanzare cumparare poate fi atacat ORICAND invocandu-se nulitatea absoluta a acestuia, in aceleasi conditii si prin recurenta, stabilindu-se de esenta ca discutam despre actul de adjudecare ca fiind un veritabil contract de vanzare cumparare, rezida doua aspecte –

a) Actul de adjudecare nu trebuie sa fie asimilat in mod direct “ultimului act de executare” iar acest lucru inseamna ca nu este necesara formularea unei contestatii la executare in termenul de 15 zile;

b)Actul de adjudecare, poate fi contestat pe “cale separata”de drept comun si nu in cadrul contestatiei la executare putand fi invocate intr-o actiune de anulare act / constatare nulitate absoluta, toate elementele ce ar putea duce in mod rezonabil la anularea unui contract de vanzare cumparare.

Avand in vedere ca leguitorul vorbeste despre un sigur tip de vanzare atunci cand o clasifica din punct de vedere juridic, apreciem ca in cadrul procedurii de executare silita, asistam astfel la o vanzare efectiva insa una fortata, ea nefiind distincta fata de orice alta vanzare, fiind de asemenea necesare indeplinirea tuturor formalitatilor si conditiilor din cadrul unei vanzari elementare mai putin conditia consimtamantului care este redus la dorinta creditorului de a VINDE fortat.

Si ca tot vorbim despre preturi si vanzari imobiliare fictive verificati mai jos-

Contestarea Actului De Adjudecare si cum poate ataca un debitor executat silit, actul de adjudecare pe consideratii ce tin de natura acestuia respectiv natura de contract de vanzare cumpararea?

Prin Decizia nr. 2710, din 20 aprilie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a retinut caactul de adjudecare, intocmit de catre executorul judecatoresc in procedura urmaririi silite imobiliare, este un act autentic prin care se confirma efectuarea unei vanzari-cumparari fortate.

Daca, la data intocmirii actului de adjudecare, era notata in cartea funciara si in curs de judecata o actiune civila avand ca obiect constatarea nulitatii absolute a doua contracte de vanzare-cumparare succesive privind imobilul litigios, adjudecatarul nu se situeaza in pozitia de subdobanditor de buna-credinta, chiar daca debitorul avea inscris dreptul de proprietate in cartea funciara, operatiune care are efecte de opozabilitate a dreptului respectiv fata de terti.

Decizia de mai sus, merita a fi citita integral fiindca ICCJ pronunta o hotarare de dezlegare a unor chestiuni extrem de importante in sensul ca –

Contestarea Actului De Adjudecare se poate face si daca intampinati una din urmatoarele situatii si fara a va limita la ele – 

A) Daca debitorul urmarit silit a deschis un dosar de exemplu de contestatie la executare si il noteaza si in cartea funciara si se plange cu privire chiar la titlul ce este pus in executare, in ipoteza in care actul de executare silita ar fi emis si actiunea de contestatie la executare ar fi si ea admisa, astfel acest aspect ar duce la anularea integrala a executarii si implicit la actul de adjudecare, fapt pentru care daca exista un litigiu pe rol cu privire la actul ce a tins catre emiterea titlul de proprietate adica a actului de adjudecare,  este evident ca acesta ar avea pana la o hotarare definitiva, o tenta de nulitate absoluta.

b) Un debitor executat silit se poate prevala de acest aspect si poate contesta de este un act de adjudecare in conditiile in care pretul pentru care a fost achizitionat imobilului prin vanzare fortata a fost unul derizoriu.

Condiţii ale preţului pentru Contestarea Actului De Adjudecare

(1) Preţul constă într-o sumă de bani.

(2) Acesta trebuie să fie serios şi determinat sau cel puţin determinabil.

Stim ca de cele mai multe ori pretul vanzarilor la licitatie publica este unul cu mult sub piata ceea ce ar putea intra in categoria de pret derizoriu.

c)Actul de adjudecare poate fi contestat si pentru o incorecta sau incompleta emitere subt aspectul formei si fondului– continutul obligatoriul al unui contract de vanzare cumparare cum ar fi pretul, partile calitatea lor etc.

d) De asemenea daca un recuperator de creante cumpara la licitatie publica prin intermediul altui recuperator de creanta, a se vedea decizia 19/2018 a iccj si decizia 9/2016 tot a ICCJ, este clar ca prin LIPSA calitatii lui de reprezentant nu ar fi putut perfecta de esenta actele de vanzare cumparare fortata si astfel intregul act de adjudecare ar fi NUL ABSOLUT.

Vizualizati si :

ATENTIE – A nu se confunda PROCESUL VERBAL DE LICITATIE care poate fi contestat in termen de o luna de zile, cu actul de ajudecare care nu are reglementat un termen de contestatie, tocmai pentru ca el poate fi contestat si pe calea dreptului comun in termen nelimitat daca sunt invocate nulitati absolute si in 3 ani de la emitere pentru nulitati relative.

Contestarea Actului De Adjudecare este un drept la care nu trebuie sa renuntati fiindca din pricina acestui ultim act emis de catre executor, va pierdeti dreptul de proprietate si imobilul dvs. este vandut catre recuperatorii de creante, alte firme interesate de specula imobiliara, banca, ifn-uri sau camatari cu acte in regula.

Fiti cu un pas inaintea celor care vor sa va execute silit ilegal si aflati totul despre cum va puteti proteja impotriva executarilor silite.

Anularea Actului de adjudecare in cadrul executarii silite

Actul de adjudecare reprezinta ultimul act emis intr-o executare silita imobiliara , insa este de precizat faptul ca acesta nu imbraca forma unui act de executare efectiv, avand de fapt caracterul al unui contract de vanzare cumparare fortata, motiv pentru care nu trebuie contestat  in termenul legal de 15 zile, ci nulitatea sa se poate cere oricand, cu atat mai mult daca aceasta nulitate este una absoluta si in consecinta, imprescriptibila.  

Asadar, atunci cand executarea silita ajunge la faza demersului reprezentat de catre vanzarea la licitatie publica atestat de procesul verbal de licitatie, urmatorul pas este emiterea actului de adjudecare, in masura in care a fost achitat integral pretul de vanzare stabilit.

Astfel, dispozitiile  legale, respectiv  art. 850, alin. 1  NCPC prevad faptul ca actul de adjudecare se elibereaza daca  adjudecatarul imobilului depune prețul la dispoziția executorului judecătoresc, în termen de cel mult 30 de zile de la data vânzării.

De asemenea, dispozitiile legale mai statueaza si faptul ca daca adjudecatarul nu depune pretul in termenul prevazut la art. 850 alin. (1), imobilul se va scoate din nou in vanzare in contul acestuia, la pretul de incepere a licitatiei la care bunul a fost adjudecat, el fiind obligat sa plateasca cheltuielile prilejuite de noua licitatie si eventuala diferenta de pret.

In atare situatie, actul de adjudecare se poate emite doar dupa depunerea pretului vanzarii in termenul imperativ prevazut de lege, insa practica a aratat faptul ca  acest act se emite de catre executorii judecatoresti fara a fi respectate aceste 30 de zile.

De asemenea, creditorii pot dispune achitarea  pretului vanzarii la date ulterior celor 30 de zile, insa actul de adjudecare nu poate fi emis pana  in momentul achitarii effective a pretului esalonat, ceea ce nu se intampla mereu in parctica, dispozitiile legale fiind inculcate, motiv pentru care actul de adjudecare poate fi anulat in instanta, printr-o actiune in nulitatea actului.

Astfel, avand in vedere faptul ca legea statueaza expres  faptul ca in masura in care adjudecatarul nu consemneaza la dispozitia executorului judecatoresc diferenta de prêt peste cautiunea depusa  in termenul legal de 30 de zile de la emiterea procesului verbal de licitatie ce consemneaza vanzarea la licitatie a imobilului supus executarii, nu se poate emite  Actul de adjudecare care reprezinta titlu de proprietate al adjudecatarului, intrucat in atare situatie sunt eludate dispozitiile legale, precum si interesele creditorului si ale debitorului.

Actul de adjudecare reprezinta, sub aspectul naturii si consecintelor juridice, un veritabil contract de vanzare-cumparare prin care se transmite din patrimoniul debitorului urmarit in cel al adjudecatarului dreptul de proprietate asupra bunului.

Asa fiind, si acestui act juridic ii sunt aplicabile dispozitiile Codului civil, care impun achitarea pretului, ceea ce presupune imposibilitatea emiterii sale fara indeplinirea acesteia conditii, acesta reprezentand un motiv clar de nulitate absoluta.

De asemenea, de retinut este faptul ca un act de adjudecare poate fi atacat si in masura in care pretul stabilit si retinut prin acesta nu contine TVA, in atare situatie pretul nefiind achitat in integralitate,

Avand in vedere faptul ca actul de adjudecare reprezinta un veritabil act de vanzare cumparare, astfel  cum a statuat si  Inalta Curte De Casatie Si Justitie, contractul de vanzare cumparare poate fi atacat oricand, invocandu-se nulitatea absoluta a acestuia, stabilindu-se de esenta ca discutam despre actul de adjudecare ca fiind un asemenea act, rezida doua aspecte  si anume faptul ca :

a) Actul de adjudecare nu trebuie sa fie asimilat in mod direct “ultimului act de executare” iar acest lucru inseamna ca nu este necesara formularea unei contestatii la executare in termenul de 15 zile;

b)Actul de adjudecare poate fi contestat pe “cale separata” de drept comun, putand fi invocate intr-o actiune de anulare act / constatare nulitate absoluta, toate elementele ce ar putea duce in mod rezonabil la anularea unui contract de vanzare cumparare, astfel cum se arata in prezenta cauza.

Av.Dr. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania

Puteti stabili o consultanta cu un avocat specializat in litigii bancare si executari silite – AICI

28 comments to “Contestarea Actului De Adjudecare Imobiliara In Afara Contestatiei La Executare-Actul De Adjudecare Contract Vanzare Cumparare”
    • Ce facem daca nu intram deloc in posesia actului de adjudecare? Executorul ma trimite la banca si banca la executor. Am nevoie de acest act pt ajutorul de chirie. Numai stiu la cine sa apelez. Daca merg la notar si cer un extras de carte funciara apare acolo acest act de adjudecare? Va multumesc.

      • Pentru o executare silita la un credit de la Flanco din 2006 se poate face executarea silita de o firma de recuperare EOS KSI România srl, cu dublă sumă creditul era de 4000 lei din care s au achitat citeva rate, după fiul meu a rămas șomer și nu a mai putut plăti, acum firma de recuperare EOS a cerut aproape dublu 8900 lei, se poate face ceva sau nu, va mulțumesc

      • Bună ziua!o sa vin la dvs sa va prezint un caz uluitor…sa vad cum rezolvați situația în care sunt. Va garantez ca nu ați mai văzut asa ceva..! Stima,

  1. 23.01.2020,imobilul meu vandut la licitatie,am timp sa intocmesc si sa depun contestatie o luna.am nevoie de ajutor.am fost executata silit de Suport Colect.

  2. Buna sera. O hotarare judecatoreasca i-a acordat casa parinteasca unui frate care trebuia sa plateasca sulte celorlalti sase frati. Un executor judecatoresc a radiat dreptul de ipoteca al celor sase si celalalt a instrainat terenul prin contract de vanzare comparare ,doi frati ramanand pe drumuri.Intrebarea mea este daca executorul judecatoresc trebuia sa anunte toti fratii despre radierea ipotecilor,sau poate face acest lucru farà sa anunte personale in causa? In caz de abuz cum se poate proceda?Multumesc anticipat.

  3. Din 2016 am fost evacuați avem actul de adjudecare sînt cu doi copii minor în chirie abia ma descurc au fost abuzuri am plătit și rate creditul pe care la acesta tatăl meu era în lei ne-a obligat să platim în euro am plătit pînă cînd tata a decedat pe urma nu am avut posibilitatea de a mai plăti și în următorul an ne-a dat la executor la moștenire nu am participat nici eu nici mama nici fratele meu nu nea despăgubit cu nimic a vîndut ap la licitație și am rămas cu o mama bolnavă și doi copii minori pe străzi în chirie din 2016 ne este foarte greu cum am putea recupera dinou imobilul nu am unde să-mi fac buletinul ma descurc foarte greu

  4. A făcut toate și la cartea funciară peste tot nu avem posibilitatea de a ne cumpara alt ap pe mine si pe fratele meu nu ne-a despăgubit cu nimic din acel ap ba chiar mai mult și partea noastră ne-a luat-o și a mai avut tu pe știind ca tatăl meu este decedat săi trimită chemare în judecata cum am putea recupera dinou acel imobil

  5. Bună ziua, am o grădină de 10 ari in localitatea Ranghilesti, comuna Santa Mare, județul Botoșani, dar pe care nu am acte. Menționez că grădina se regăsește pe un titlu de proprietate unde sunt mai mulți moștenitori. Grădina o am de prin anii 1996. Am încercat tot timpul să-mi fac acte pe numele meu dar nu pot face nimic deoarece titlul original este la alt moștenitor care susține că totul i se cuvine lui. Mai nou in anul 2020 ma anunțat că el vrea să vândă acea grădină . Cum aș putea să rezolv problema cu actele ? Din anul 1996 și până în prezent eu țin grădina.Multumesc!

  6. Bună seara mă numesc burlacu sorin și am o poprire pe contu bcr care am alocația la copii și aș dori să se mise deblocheze popriria de pe alocația copii lor

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.