Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania

Banca Transilvania – Curs CHF Stabilit la 3,13 Lei – O noua solutie de ultim moment a instantei din Resita, dispune adaptarea cursului valutar intr-un contract cu Banca Transilvania la valoarea de 3,13 Lei pentru un franc elvetian.

Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania – Adaptarea cursului valutar la contractele in franci elevetieni a inceput sa devina o practica ce intra in normalul situatiei si nu mai vorbim despre exceptii asa cum se intampla in urma cu mai multi ani de zile, in zona protectiei consumatorilor.

Istoria acestui debitor este una simpla dar complicata in acelasi timp.

Daca prin cursul valutar disproportionat vi s-a adus o afectare in sfera platii creditului, verificati daca va incadrati la invocarea impreviziunii contractuale, completati formularul:

Desi inca din 2008 creditul in franci elvetieni a fost platit la zi, in urma cu mai multi ani de zile, fosta banca Bancpost, actuala cumparatoare a patrimoniilor Banca Transilvania, a cesionat catre recuperatorul de creante contractul bancar si anume catre, ERB NEW FUNDING II BV, respectiv , acest contract de credit pe care instanta l-a adaptat cu un curs valutar al francului elvetian de 3,13 lei.

Cum s-a ajuns la adaptarea cursului valutar in contractul cu Banca Transilvania ?

Trebuie mentionat ca un rol hotarator il are si practica instantei CJUE care prin decizii de speta permite practic judecatorului national sa implementeze modele de adaptare in contractele semnate cu imprumutatii de la banci.

Aici discutam si de modificarea legii 77/2016 care aduce o definite relativa dar cel putin o aduce, a notiunii de impreviziune.

De asemenea si practica instantelor nationale care usor usor incepe sa prinda contur in zona adaptarii contractelor pentru imreviziune contractuala.

Tehnic, impreviziunea contractuala in opinia noastra ar trebui sa intervina in toate contractele in CHF semnate in anii trecuti dar si in contractele in USD sau EURO.

S-a ajuns la o “inghetare a contractului si a cursului sau valutar” fiindca instanta care a primit cererea de chmeare in judecata, la solicitarea noastra SCA CUCULIS&ASOCIATII, a facut o analiza exhaustiva a cazului in sensul in care trebuie pus in balanta cat de legal este ca un asemenea contract sa produca beneficii uriase in contul bancii si pierderi masive in contul debitorului imprumutat.

Astfel, instanta a ADAPTAT contractul la 3,13 lei/CHF!

Bancpost S.A a comis fapte penale si a cesionat in mod ilegal portofolii de creante catre entitati din afara tarii , tip ERB NEW EUROPE FUNDING II BV

In trecut am discutat in mod extins despre faptul ca anumite entitati bancare din Romania, a se vedea ERB NEW EUROPE FUNDING II BV sau altele, au cesionat creante bancare DIRECT de la banca, a se vedea cazul Bancpost, desi culmea, debitorul nu avea nicio intarziere si debitorul nici macar nu a stiut ca a ajuns pe mainile unor societati din afara tarii.

Spuneam mai sus ca bancile au comis infractiuni! DA! In conditiile in care este ILEGALA cesionarea unui credit bancar PERFORMAT, adica un credit bancar fara restante, catre o entitate din afara tarii , respectiv OLANDA, desi aceasta nu era nici banca si nici alta forma care sa poata sa incaseze dobanzi bancare, este clar ca aceste entitati au ajuns sa comita fapte de evaziune fiscala si de spalare de bani, camata si elemente ce duc si catre zona constituirii de grup infractional.

Debitorul a dat in judecata Banca Transilvania in 2018 si a obtinut decizia de Adaptare a cursului valutar la 3,13 Lei / CHF, in 2021

Solutia instantei vine si face dreptate dupa 4 ani de procese si arata foarte clar instanta de judecata, cursul valutar se va calcula dupa formula mediei aritmetice, de la momentul introducerii cererii de chemare in judecata.

Nici nu a contat ca a durat 4 ani de zile, fiindca banca oricum are de restituit banii incasati peste diferenta de curs valutar CHF.

Initial prin cererea de chemare in judecata, am solicitat instantei inghetarea cursului valutar si in subsidiar, adaptarea cursului valutar. Instanta a dispus Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania la un curs al CHF de 3,13 lei.

Solutia instantei de judecata dupa zeci de termene de judecata :

Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania
05.05.2021 Ora estimata: 09:00
Complet: C5 C
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii TĂTARU MIHAI si TĂTARU MARIA, în contradictoriu cu pârâtele BANCA TRANSILVANIA S.A., ERB NEW EUROPE FUNDING II BV ?i EUROBANK S.A.

Dispune adaptarea, de la momentul introducerii cererii de chemare în judecată (03.05.2018), a contractului de credit ipotecar nr. HL19826/10.03.2008 încheiat între reclamanti si S.C. Bancpost S.A., în sensul că toate sumele datorate de reclamanţi în temeiul respectivului contract vor fi calculate prin raportare la un curs CHF format din valoarea cursului CHF de la data contractării creditului, la care se adaugă jumătate din diferenţa dintre cursul CHF de la momentul plăţii şi cursul CHF de la momentul contractării creditului.

Cititi si :

Instanta Obliga Banca Transilvania sa restituie toate sumele de bani din 2018 si pana in 2021 ce sunt calculate fara a tine cont de media aritmetica a cursului valutar.

Solutia instantei este urmatoare:

Obligă pârâtele să restituie reclamanţilor sumele achitate în plus, de la data introducerii cererii de chemare în judecată la zi, în raport de formula de calcul stabilită de instanţă pentru adaptarea contractului de credit, precum si dobânda legală penalizatoare aferentă acestor sume, calculată de la data plă?ii sumelor nedatorate până la data restituirii efective.
Document: Hotarâre  653/2021  05.05.2021

Asta presupune ca vreme de 4 ani cat s-au judecat cu banca Transilvania pentru adaptarea cursului valutar, timpul nu este pierdut, ci din contra, banca are de achitat sume impresionante.

Cum se poate obtine adaptarea cursului valutar ? Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania – 3,13 lei / CHF pe viitor

Astfel, exista mai multe posibilitati prin care, daca aveti un credit in CHF sau un credit in moneda straina, sa obtineti adaptarea cursului valutar. Cunoastem deja cu totii ca prin legea darii in plata 77/2016, s-a implementat un sistem de verificare a impreviziunii. Astfel, daca va incadrati in notiunea din legea speciala , de impreviziune, puteti solicita unui avocat specializat in dare in plata sa inceapa procedura de adaptare a contractului.

Pasul 1 – Notificarea de adaptare a contractului, emisa catre banca sau chiar catre entitatea de recuperare a creantelor;

Pasul 2 – In functie de raspuns, perfectarea unor acte care sa reflecte intelegerea partilor

Pasul 3 – In caz de refuz, actionarea in judecata a bancii sa au recuperatorului de creanta/IFN-ului.

Drepturile dvs. in calitate de consumator trebuiesc respectate.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
26 comments to “Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania”
  • Nu inteleg daca se poate face ceva pentru cei cu contracte in euro dar plat e tot in euro. Se poate face ceva de de ex oconversie in lei la un curs
   Mai mic . Credit 2008. Transilvania

  • Bună ziua. Eu am o ipoteca din 19.09.2007 am luat suma de 50976 fr.la timpul respectiv era fr 21lei acum la momentu respectiv îl plătesc cu 51lei.Va rog dacă ma puteți ajuta cu ceva …Va mulțumesc anticipat

 1. Am credit ipotecar din 2010 în euro la Banca Transilvania,se poate îngheța cursul valutar? Ce trebuie sa fac? Multumesc!

   • AVEM CREDIT IN EURO BANCPOST ACUM BANCA TRANSILVANIADIN 2006CU REFINANTARE 2010 IN 2019 MI A ARS AP CARE IN MOMENTUL CAND AM LUAT CREDITUL SA FACUT ASIGURARE DUPA CE A ARS M AM PREZENTAT LA BANCA LA CARE BANCA A SUNAT LA FIRMA DE ASIGURARE LA CARE FIRMA A ZIS CA ASIGURAREA ESTE REZILIATA DIN 2012 DUPA O SAPTAMANA SA AFLU CA ESTE O ASIGURARE PE NUMELE MEU (SOTIA)CREDITUL FIIND PE NUMELE SOTULUI NU AM PRIMIT NICI O DESPAGUBIRE CACI ASIGURAREA CARE ERA PE NUMELE MEU TREBUIA SA FIE BLICUL LA PAMANT MAI NOU TREBUIAU SA MOARA NISTE OAMEMI SA MA DESPAGUBEASCA

 2. Am un credit ipotecar în CHF la Bancpost, acum Eurobamk. Nu am întârziat cu nicio rata și as vrea iun curs de schimb raportat la cursul istoric sau măcar mai mic decât cel de acum. Credeți că se poate?

 3. Nu inteleg daca se poate face ceva pentru cei cu contracte in euro dar plat e tot in euro. Se poate face ceva de de ex oconversie in lei la un curs
  Mai mic . Credit 2008. Transilvania

 4. Intrebarea mea este ,daca e valabil si pentru persoanele care au convertit flancul in leu ,atunci când banca Transilvania ne-a preluat de la Woltbank. Multumesc mult pentru raspuns

  • Am un credit ipotecar în franci elvețieni din anul 2008 la Raifesenbank. De 4 ani sunt în instanță cu această bancă. Din cauză că cursul valutar a crescut foarte mult nu am mai putut plăti creditul. Am dat banca în judecată deoarece în momentul contractări doream să fac împrumut în lei dar angajații băncii au căutat să mă determine să fac împrumut în franci. Când mi-am manifestat temerea privind creșterea cursului valutar au căutat să mă lămurească că francul elvețian este o monedă ,, exotică ” chiar ăsta este cuvântul cu care s-au exprimat angajații băncii și să nu-mi fac griji că francul nu are cum să crească atât de mult încât să nu pot plăti ratele. Acum după mai multe procese: Clauze abuzive introduse. Creșterea cursului. Acum sunt în proces pentru dare în plată și aștept hotărârea. După ce se dă hotărârea aș mai putea face ceva privind înghețarea cursului valutar? Sincer vorbind eu aș dori să păstrez apartamentul dar am intentat proces de dare în plată deoarece îmi făcuseră executare silită.

 5. Am credit la Transilvania mutat de la Wolksbank. Mai pot beneficia de acel calcul la franci.Cand am trecut la Transilvania mi-a calculat francul cât a fost în ziua respectivă și mi-a spus ca nu pot să-i acționeze în instanță.

 6. Buna ziua.In 2015 am primit notificare de executare silita de la KRUK ptr un contract cu BANK POST incheiat in 2007 in CHF.
  Din 2015 angajatorul a platit lunar catre executor suma aferenta.
  In 2019 am facut o intelegere de plata cu KRUK urmand a plati eu catre executor si a-mi fi ridicate popririle pe conturi si bunuri.
  La data intelegerii cu cei de la KRUK(telefonic) cei de la KRUK mi-au spus ca soldul restant va fi platit in lei,netinand cont de cursul CHF.
  Dar,acum dupa 3 ani imi spun ca plata care o fac eu lunar se calculeaza la cursul BNR al CHF.
  Este normal?

 7. Bună ziua, am un credit în chf din 2008 la bancpos preluat de banca Transilvania și redirecționat către Firistbanc, credeți ca se mai poate face ceva. Mulțumesc!!!

 8. Bună seara.Am un contract de credit de nevoi personale cu banc post în franci elvețienii anul 2018,se poate câștiga ceva din clauzele abuzive.

 9. Bună ziua . Am în credit ipotecar la banca Eurobank în CHF nu am întârziat cu nici o rată și as vrea dacă se poate un curs de schimb raportat la cursul istoric sau mai mic decât cel deacum.
  .

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.