Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania

Banca Transilvania – Curs CHF Stabilit la 3,13 Lei – O noua solutie de ultim moment a instantei din Resita, dispune adaptarea cursului valutar intr-un contract cu Banca Transilvania la valoarea de 3,13 Lei pentru un franc elvetian.

Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania – Adaptarea cursului valutar la contractele in franci elevetieni a inceput sa devina o practica ce intra in normalul situatiei si nu mai vorbim despre exceptii asa cum se intampla in urma cu mai multi ani de zile, in zona protectiei consumatorilor.

Istoria acestui debitor este una simpla dar complicata in acelasi timp.

Daca prin cursul valutar disproportionat vi s-a adus o afectare in sfera platii creditului, verificati daca va incadrati la invocarea impreviziunii contractuale, completati formularul:

Desi inca din 2008 creditul in franci elvetieni a fost platit la zi, in urma cu mai multi ani de zile, fosta banca Bancpost, actuala cumparatoare a patrimoniilor Banca Transilvania, a cesionat catre recuperatorul de creante contractul bancar si anume catre, ERB NEW FUNDING II BV, respectiv , acest contract de credit pe care instanta l-a adaptat cu un curs valutar al francului elvetian de 3,13 lei.

Cum s-a ajuns la adaptarea cursului valutar in contractul cu Banca Transilvania ?

Trebuie mentionat ca un rol hotarator il are si practica instantei CJUE care prin decizii de speta permite practic judecatorului national sa implementeze modele de adaptare in contractele semnate cu imprumutatii de la banci.

Aici discutam si de modificarea legii 77/2016 care aduce o definite relativa dar cel putin o aduce, a notiunii de impreviziune.

De asemenea si practica instantelor nationale care usor usor incepe sa prinda contur in zona adaptarii contractelor pentru imreviziune contractuala.

Tehnic, impreviziunea contractuala in opinia noastra ar trebui sa intervina in toate contractele in CHF semnate in anii trecuti dar si in contractele in USD sau EURO.

S-a ajuns la o “inghetare a contractului si a cursului sau valutar” fiindca instanta care a primit cererea de chmeare in judecata, la solicitarea noastra SCA CUCULIS&ASOCIATII, a facut o analiza exhaustiva a cazului in sensul in care trebuie pus in balanta cat de legal este ca un asemenea contract sa produca beneficii uriase in contul bancii si pierderi masive in contul debitorului imprumutat.

Astfel, instanta a ADAPTAT contractul la 3,13 lei/CHF!

Bancpost S.A a comis fapte penale si a cesionat in mod ilegal portofolii de creante catre entitati din afara tarii , tip ERB NEW EUROPE FUNDING II BV

In trecut am discutat in mod extins despre faptul ca anumite entitati bancare din Romania, a se vedea ERB NEW EUROPE FUNDING II BV sau altele, au cesionat creante bancare DIRECT de la banca, a se vedea cazul Bancpost, desi culmea, debitorul nu avea nicio intarziere si debitorul nici macar nu a stiut ca a ajuns pe mainile unor societati din afara tarii.

Spuneam mai sus ca bancile au comis infractiuni! DA! In conditiile in care este ILEGALA cesionarea unui credit bancar PERFORMAT, adica un credit bancar fara restante, catre o entitate din afara tarii , respectiv OLANDA, desi aceasta nu era nici banca si nici alta forma care sa poata sa incaseze dobanzi bancare, este clar ca aceste entitati au ajuns sa comita fapte de evaziune fiscala si de spalare de bani, camata si elemente ce duc si catre zona constituirii de grup infractional.

Debitorul a dat in judecata Banca Transilvania in 2018 si a obtinut decizia de Adaptare a cursului valutar la 3,13 Lei / CHF, in 2021

Solutia instantei vine si face dreptate dupa 4 ani de procese si arata foarte clar instanta de judecata, cursul valutar se va calcula dupa formula mediei aritmetice, de la momentul introducerii cererii de chemare in judecata.

Nici nu a contat ca a durat 4 ani de zile, fiindca banca oricum are de restituit banii incasati peste diferenta de curs valutar CHF.

Initial prin cererea de chemare in judecata, am solicitat instantei inghetarea cursului valutar si in subsidiar, adaptarea cursului valutar. Instanta a dispus Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania la un curs al CHF de 3,13 lei.

Solutia instantei de judecata dupa zeci de termene de judecata :

Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania
05.05.2021 Ora estimata: 09:00
Complet: C5 C
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii TĂTARU MIHAI si TĂTARU MARIA, în contradictoriu cu pârâtele BANCA TRANSILVANIA S.A., ERB NEW EUROPE FUNDING II BV ?i EUROBANK S.A.

Dispune adaptarea, de la momentul introducerii cererii de chemare în judecată (03.05.2018), a contractului de credit ipotecar nr. HL19826/10.03.2008 încheiat între reclamanti si S.C. Bancpost S.A., în sensul că toate sumele datorate de reclamanţi în temeiul respectivului contract vor fi calculate prin raportare la un curs CHF format din valoarea cursului CHF de la data contractării creditului, la care se adaugă jumătate din diferenţa dintre cursul CHF de la momentul plăţii şi cursul CHF de la momentul contractării creditului.

Cititi si :

Instanta Obliga Banca Transilvania sa restituie toate sumele de bani din 2018 si pana in 2021 ce sunt calculate fara a tine cont de media aritmetica a cursului valutar.

Solutia instantei este urmatoare:

Obligă pârâtele să restituie reclamanţilor sumele achitate în plus, de la data introducerii cererii de chemare în judecată la zi, în raport de formula de calcul stabilită de instanţă pentru adaptarea contractului de credit, precum si dobânda legală penalizatoare aferentă acestor sume, calculată de la data plă?ii sumelor nedatorate până la data restituirii efective.
Document: Hotarâre  653/2021  05.05.2021

Asta presupune ca vreme de 4 ani cat s-au judecat cu banca Transilvania pentru adaptarea cursului valutar, timpul nu este pierdut, ci din contra, banca are de achitat sume impresionante.

Cum se poate obtine adaptarea cursului valutar ? Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania – 3,13 lei / CHF pe viitor

Astfel, exista mai multe posibilitati prin care, daca aveti un credit in CHF sau un credit in moneda straina, sa obtineti adaptarea cursului valutar. Cunoastem deja cu totii ca prin legea darii in plata 77/2016, s-a implementat un sistem de verificare a impreviziunii. Astfel, daca va incadrati in notiunea din legea speciala , de impreviziune, puteti solicita unui avocat specializat in dare in plata sa inceapa procedura de adaptare a contractului.

Pasul 1 – Notificarea de adaptare a contractului, emisa catre banca sau chiar catre entitatea de recuperare a creantelor;

Pasul 2 – In functie de raspuns, perfectarea unor acte care sa reflecte intelegerea partilor

Pasul 3 – In caz de refuz, actionarea in judecata a bancii sa au recuperatorului de creanta/IFN-ului.

Drepturile dvs. in calitate de consumator trebuiesc respectate.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.