Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania

Cursul Valutar Inghetat la 3,15 Lei/Chf La Banca EuroBank S.A Si Transilvania Dar Si Transformarea Creditului Din Chf In Lei – Solutie Data In Apel

Am putea sa ii spunem nu adaptarea cursului valutar ci inghetarea cursului valutar la Banca Transilvania. Un curs valutar despre care instanta de judecata si o sa vedeti mai jos zice ca este calculat ABUZIV prin aplicarea lui la cursul zilei in conditiile in care la momentul semnarii contractului de credit acesta era de 3,11 lei iar la momentul inghetarii lui de catre instanta de judecata avea valoarea de 5 lei/CHF.

O suma colosala pe care debitorul o avea de platit daca nu deschidea procesul in instanta care vizeaza constatarea existentei clauzelor de natura abuziva in contractul cu banca.

Acum vine si intrebarea…care banca? O sa vedeti mai jos ca acest credit a plecat de la Bancpost apoi a ajuns la Banca EuroBank S.A pentru ca mai apoi sa ajunga la Banca Transilvania si la New Europe New Funding II BV adica un recuperator de creante.

Ce sa mai intelega debitorul? La cine mai este dosarul lui? La cine plateste?

Abuzul a fost infrant in instanta de judecata iar cursul valutar pe care il plateste este de doar 3,15 lei .chf.

Sa incepem!

Daca prin cursul valutar disproportionat vi s-a produs un dezechilibru in sfera platii creditului, verificati daca va incadrati la invocarea impreviziunii contractuale, completati formularul:

Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania

Cesionat la 4 entitati diferite cu creditul luat in 2007, debitorul a ajuns in cele din urma la EUROBANK S.A

Majoritatea contractelor luate de la Bancpost ( desfiintata in prezent ), au ajuns in toate colturile lumii! In Grecia in Olanda in Romania , loc unde recuperatorii de creante si-au facut de “cap” cu debitorul.

Important este sa stie fiecare in parte ca prin adaptarea contractului de credit , puteti scapa de o buna parte a acestei poveri de plata a creditului mai ales daca ati luat un credit in CHF.

Povestea debitorului incepe in 2007 si se termina in 2023 cand am reusit in apel sa INGHETAM cursul valutar si sa ii adaptam practic contractul de credit la cerintele actuale si normale adica la un curs echilibrat!

Eurobank S.A si Banca Transilvania obligate sa inghete cursul valutar la 3,15 lei/CHF, decizie data in APEL!

Solutie fabuloasa in APEL, pronuntata de catre Tribunalul Arges acolo unde am reusit sa inghetam cursul valutar, spunem noi definitiv fiindca in recurs prea putine se pot intampla.

Dosarul este extraordinar in favoarea debitorului care s-a plans instantei de clauzele abuzive din interiorul contractului mai ales in conditiile in care discutam despre un contract de credit care urmeaza sa fie convertit in LEI!

Desi pe fond am pierdut dosarul, am formulat apel. Asta este inca o dovada care se adauga peste miile de dosare castigate in apel, ca niciodata NU trebuie sa renuntati la calea de atac. Mergeti cum se spune pana in panzele albe!!

Mai jos vedeti solutia de adaptare a contractului de credit de conversie din CHF in LEI si de inghetare a cursului valutar la 3,15 lei pana la finalul contractului de credit!!

Solutia instantei de judecata mai jos:

30.06.2023Ora estimata: 10:00
Complet: C1 apel
Tip solutie: Admitere apel
Solutia pe scurt: Admite apelul.
Schimbă în tot sentinţa civilă apelată în sensul că admite în parte cererea de chemare în judecată. Constată intervenită impreviziunea în derularea contractului de credit nr. HL 15738 din data de 14.09.2007 încheiat între SC Bancpost SA în calitate de creditor ipotecar şi MORASCU ADRIAN ION (împrumutat), MORASCU FLORICA (codebitor), astfel cum a fost modificat prin actele adiţionale ulterioare.
Dispune restabilirea echilibrului contractual începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, în ceea ce priveşte contractul de credit menţionat în precedent, modificat conform actelor adiţionale ulterioare în sensul conversiei ratelor de plată în moneda naţională la un curs de schimb valutar de la data încheierii contractului plus 50%.
Compensează cheltuielile de judecată efectuate în cauză de reclamanţi şi pârâta EUROBANK S.A. până la concurenţa sumei de 2833.33 lei ce ar reveni în sarcina pârâtei EUROBANK S.A cu titlu de cheltuieli de judecată, iar după compensare obligă pârâta la plata către reclamanţi a sumei de 25,15 lei cu titlu de diferenţă cheltuieli, reprezentând onorariu de avocat. Obligă pârâtele ERB NEW EUROPE FINDING 2BV (FOSTA EFG NEW EUROPE FUNDING 2 B.V. ) şi BANCA TRANSILVANIA S.A. la plata către reclamanţi a cheltuielilor de judecată ocazionate de prezentul litigiu, în cuantum de 5666.67 lei (câte 2833.33 lei fiecare) cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Respinge în rest cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată.
Document: Hotarâre  358/2023  30.06.2023

Cititi si :

Banca Transilvania – Curs CHF Stabilit la 3,13 Lei – O noua solutie de ultim moment a instantei din Resita, dispune adaptarea cursului valutar intr-un contract cu Banca Transilvania la valoarea de 3,13 Lei pentru un franc elvetian.

Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania – Adaptarea cursului valutar la contractele in franci elevetieni a inceput sa devina o practica ce intra in normalul situatiei si nu mai vorbim despre exceptii asa cum se intampla in urma cu mai multi ani de zile, in zona protectiei consumatorilor.

Istoria acestui debitor este una simpla dar complicata in acelasi timp.

Desi inca din 2008 creditul in franci elvetieni a fost platit la zi, in urma cu mai multi ani de zile, fosta banca Bancpost, actuala cumparatoare a patrimoniilor Banca Transilvania, a cesionat catre recuperatorul de creante contractul bancar si anume catre, ERB NEW FUNDING II BV, respectiv , acest contract de credit pe care instanta l-a adaptat cu un curs valutar al francului elvetian de 3,13 lei.

Cum s-a ajuns la adaptarea cursului valutar in contractul cu Banca Transilvania ?

Trebuie mentionat ca un rol hotarator il are si practica instantei CJUE care prin decizii de speta permite practic judecatorului national sa implementeze modele de adaptare in contractele semnate cu imprumutatii de la banci.

Aici discutam si de modificarea legii 77/2016 care aduce o definite relativa dar cel putin o aduce, a notiunii de impreviziune.

De asemenea si practica instantelor nationale care usor usor incepe sa prinda contur in zona adaptarii contractelor pentru imreviziune contractuala.

Tehnic, impreviziunea contractuala in opinia noastra ar trebui sa intervina in toate contractele in CHF semnate in anii trecuti dar si in contractele in USD sau EURO.

S-a ajuns la o “inghetare a contractului si a cursului sau valutar” fiindca instanta care a primit cererea de chmeare in judecata, la solicitarea noastra SCA CUCULIS&ASOCIATII, a facut o analiza exhaustiva a cazului in sensul in care trebuie pus in balanta cat de legal este ca un asemenea contract sa produca beneficii uriase in contul bancii si pierderi masive in contul debitorului imprumutat.

Astfel, instanta a ADAPTAT contractul la 3,13 lei/CHF!

Bancpost S.A a comis fapte penale si a cesionat in mod ilegal portofolii de creante catre entitati din afara tarii , tip ERB NEW EUROPE FUNDING II BV

In trecut am discutat in mod extins despre faptul ca anumite entitati bancare din Romania, a se vedea ERB NEW EUROPE FUNDING II BV sau altele, au cesionat creante bancare DIRECT de la banca, a se vedea cazul Bancpost, desi culmea, debitorul nu avea nicio intarziere si debitorul nici macar nu a stiut ca a ajuns pe mainile unor societati din afara tarii.

Spuneam mai sus ca bancile au comis infractiuni! DA! In conditiile in care este ILEGALA cesionarea unui credit bancar PERFORMAT, adica un credit bancar fara restante, catre o entitate din afara tarii , respectiv OLANDA, desi aceasta nu era nici banca si nici alta forma care sa poata sa incaseze dobanzi bancare, este clar ca aceste entitati au ajuns sa comita fapte de evaziune fiscala si de spalare de bani, camata si elemente ce duc si catre zona constituirii de grup infractional.

Debitorul a dat in judecata Banca Transilvania in 2018 si a obtinut decizia de Adaptare a cursului valutar la 3,13 Lei / CHF, in 2021

Solutia instantei vine si face dreptate dupa 4 ani de procese si arata foarte clar instanta de judecata, cursul valutar se va calcula dupa formula mediei aritmetice, de la momentul introducerii cererii de chemare in judecata.

Nici nu a contat ca a durat 4 ani de zile, fiindca banca oricum are de restituit banii incasati peste diferenta de curs valutar CHF.

Initial prin cererea de chemare in judecata, am solicitat instantei inghetarea cursului valutar si in subsidiar, adaptarea cursului valutar. Instanta a dispus Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania la un curs al CHF de 3,13 lei.

Solutia instantei de judecata dupa zeci de termene de judecata :

Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania
05.05.2021 Ora estimata: 09:00
Complet: C5 C
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii TĂTARU MIHAI si TĂTARU MARIA, în contradictoriu cu pârâtele BANCA TRANSILVANIA S.A., ERB NEW EUROPE FUNDING II BV ?i EUROBANK S.A.

Dispune adaptarea, de la momentul introducerii cererii de chemare în judecată (03.05.2018), a contractului de credit ipotecar nr. HL19826/10.03.2008 încheiat între reclamanti si S.C. Bancpost S.A., în sensul că toate sumele datorate de reclamanţi în temeiul respectivului contract vor fi calculate prin raportare la un curs CHF format din valoarea cursului CHF de la data contractării creditului, la care se adaugă jumătate din diferenţa dintre cursul CHF de la momentul plăţii şi cursul CHF de la momentul contractării creditului.

Cititi si :

Instanta Obliga Banca Transilvania sa restituie toate sumele de bani din 2018 si pana in 2021 ce sunt calculate fara a tine cont de media aritmetica a cursului valutar.

Solutia instantei este urmatoare:

Obligă pârâtele să restituie reclamanţilor sumele achitate în plus, de la data introducerii cererii de chemare în judecată la zi, în raport de formula de calcul stabilită de instanţă pentru adaptarea contractului de credit, precum si dobânda legală penalizatoare aferentă acestor sume, calculată de la data plă?ii sumelor nedatorate până la data restituirii efective.
Document: Hotarâre  653/2021  05.05.2021

Asta presupune ca vreme de 4 ani cat s-au judecat cu banca Transilvania pentru adaptarea cursului valutar, timpul nu este pierdut, ci din contra, banca are de achitat sume impresionante.

Cum se poate obtine adaptarea cursului valutar ? Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania – 3,13 lei / CHF pe viitor

Astfel, exista mai multe posibilitati prin care, daca aveti un credit in CHF sau un credit in moneda straina, sa obtineti adaptarea cursului valutar. Cunoastem deja cu totii ca prin legea darii in plata 77/2016, s-a implementat un sistem de verificare a impreviziunii. Astfel, daca va incadrati in notiunea din legea speciala , de impreviziune, puteti solicita unui avocat specializat in dare in plata sa inceapa procedura de adaptare a contractului.

Pasul 1 – Notificarea de adaptare a contractului, emisa catre banca sau chiar catre entitatea de recuperare a creantelor;

Pasul 2 – In functie de raspuns, perfectarea unor acte care sa reflecte intelegerea partilor

Pasul 3 – In caz de refuz, actionarea in judecata a bancii sa au recuperatorului de creanta/IFN-ului.

Drepturile dvs. in calitate de consumator trebuiesc respectate.

Av. Dr. Cuculis Adrian

Str. Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
26 comments to “Adaptare Curs Valutar Banca Transilvania”
  • Nu inteleg daca se poate face ceva pentru cei cu contracte in euro dar plat e tot in euro. Se poate face ceva de de ex oconversie in lei la un curs
   Mai mic . Credit 2008. Transilvania

  • Bună ziua. Eu am o ipoteca din 19.09.2007 am luat suma de 50976 fr.la timpul respectiv era fr 21lei acum la momentu respectiv îl plătesc cu 51lei.Va rog dacă ma puteți ajuta cu ceva …Va mulțumesc anticipat

 1. Am credit ipotecar din 2010 în euro la Banca Transilvania,se poate îngheța cursul valutar? Ce trebuie sa fac? Multumesc!

   • AVEM CREDIT IN EURO BANCPOST ACUM BANCA TRANSILVANIADIN 2006CU REFINANTARE 2010 IN 2019 MI A ARS AP CARE IN MOMENTUL CAND AM LUAT CREDITUL SA FACUT ASIGURARE DUPA CE A ARS M AM PREZENTAT LA BANCA LA CARE BANCA A SUNAT LA FIRMA DE ASIGURARE LA CARE FIRMA A ZIS CA ASIGURAREA ESTE REZILIATA DIN 2012 DUPA O SAPTAMANA SA AFLU CA ESTE O ASIGURARE PE NUMELE MEU (SOTIA)CREDITUL FIIND PE NUMELE SOTULUI NU AM PRIMIT NICI O DESPAGUBIRE CACI ASIGURAREA CARE ERA PE NUMELE MEU TREBUIA SA FIE BLICUL LA PAMANT MAI NOU TREBUIAU SA MOARA NISTE OAMEMI SA MA DESPAGUBEASCA

 2. Am un credit ipotecar în CHF la Bancpost, acum Eurobamk. Nu am întârziat cu nicio rata și as vrea iun curs de schimb raportat la cursul istoric sau măcar mai mic decât cel de acum. Credeți că se poate?

 3. Nu inteleg daca se poate face ceva pentru cei cu contracte in euro dar plat e tot in euro. Se poate face ceva de de ex oconversie in lei la un curs
  Mai mic . Credit 2008. Transilvania

 4. Intrebarea mea este ,daca e valabil si pentru persoanele care au convertit flancul in leu ,atunci când banca Transilvania ne-a preluat de la Woltbank. Multumesc mult pentru raspuns

  • Am un credit ipotecar în franci elvețieni din anul 2008 la Raifesenbank. De 4 ani sunt în instanță cu această bancă. Din cauză că cursul valutar a crescut foarte mult nu am mai putut plăti creditul. Am dat banca în judecată deoarece în momentul contractări doream să fac împrumut în lei dar angajații băncii au căutat să mă determine să fac împrumut în franci. Când mi-am manifestat temerea privind creșterea cursului valutar au căutat să mă lămurească că francul elvețian este o monedă ,, exotică ” chiar ăsta este cuvântul cu care s-au exprimat angajații băncii și să nu-mi fac griji că francul nu are cum să crească atât de mult încât să nu pot plăti ratele. Acum după mai multe procese: Clauze abuzive introduse. Creșterea cursului. Acum sunt în proces pentru dare în plată și aștept hotărârea. După ce se dă hotărârea aș mai putea face ceva privind înghețarea cursului valutar? Sincer vorbind eu aș dori să păstrez apartamentul dar am intentat proces de dare în plată deoarece îmi făcuseră executare silită.

 5. Am credit la Transilvania mutat de la Wolksbank. Mai pot beneficia de acel calcul la franci.Cand am trecut la Transilvania mi-a calculat francul cât a fost în ziua respectivă și mi-a spus ca nu pot să-i acționeze în instanță.

 6. Buna ziua.In 2015 am primit notificare de executare silita de la KRUK ptr un contract cu BANK POST incheiat in 2007 in CHF.
  Din 2015 angajatorul a platit lunar catre executor suma aferenta.
  In 2019 am facut o intelegere de plata cu KRUK urmand a plati eu catre executor si a-mi fi ridicate popririle pe conturi si bunuri.
  La data intelegerii cu cei de la KRUK(telefonic) cei de la KRUK mi-au spus ca soldul restant va fi platit in lei,netinand cont de cursul CHF.
  Dar,acum dupa 3 ani imi spun ca plata care o fac eu lunar se calculeaza la cursul BNR al CHF.
  Este normal?

 7. Bună ziua, am un credit în chf din 2008 la bancpos preluat de banca Transilvania și redirecționat către Firistbanc, credeți ca se mai poate face ceva. Mulțumesc!!!

 8. Bună seara.Am un contract de credit de nevoi personale cu banc post în franci elvețienii anul 2018,se poate câștiga ceva din clauzele abuzive.

 9. Bună ziua . Am în credit ipotecar la banca Eurobank în CHF nu am întârziat cu nici o rată și as vrea dacă se poate un curs de schimb raportat la cursul istoric sau mai mic decât cel deacum.
  .

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.