Poprire La Ing Bank Si Somatie Executare Silita Imobiliara

Ing Bank Te Executa Silit Ilegal? Vedeti Cum A Fost La Un Pas Sa Ramana Fara Casa Un Debitor, Daca Nu Contesta Executarea Silita si cum un alt debitor a anulat executarea silita inceputa cu 6 ani in urma!

Update 2021 pe contestatiile le executare deschise impotriva bancii ING BANK. Individualizam aici un dosar de executare silita pornit in 2015 si unde debitorul a avut curajul sa se ia “de gat” cu banca ce in 2015 adica in urma cu 6 ani de zile , a inceput executarea silita impotriva lui.

Procedura de contestatie la executare impotriva ING BANK este una ce vizeaza verificarea aspectelor de legalitate, daca banca prin executorul judecatoresc a intocmit toate procedurile necesare demararii executarii silite si cele din timpul executarii silite.

In 2021 pe contestatiile la executare impotriva bancilor sunt din ce in ce mai putine solutii de tardivitate. Cumva, tardivitatea incepe sa tina de domeniul trecutului negru al executarilor silite si astfel tot mai multi debitori, cu executari vechi cum este si acesta pe care il prezentam astazi, au inceput sa conteste executarea silita ING BANK dar si de la alte banci, pentru a verifica cat de legal este prin ceea ce trec ei cu poprire pe cont si acte de executare silita imobiliara.

Sunteti executat silit? Completati formularul de mai jos pentru a verifica legalitatea executarii silite:

Surpriza pe contestatia la executare silita impotriva ING BANK, a venit tarziu, dupa 6 ani de zile timp in care debitorul a stat in pasivitate si satul in cele din urma de popririle ilegale, afland ca exista posibilitatea de a contesta executarea silita a ING BANK sau macar de a verifica legalitatea actelor de execuatre emise, a apelat la singurii specialisti din Romania in executare silita, CUCULIS&ASOCIATII(conform surselor independente).

Astfel, rezultatul il vedeti mai jos, executare silita anulata din 6 ani de zile de executare silita.

Chiar mai mult de atat, s-a dispus si restituirea sumelor retinute in mod ILEGAL dupa ce a fost executat silit de eecutorul Goslan si Stinga.

10.06.2021
Ora estimata: 08:30
Complet: C13-civil-amanare
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Respinge exceptia tardivitatii. Respinge cererea de repunere în termen.

Admite contestaţia la executare Dispune anularea executarii silite efectuată în dosarul de executare nr 515/GM/2015 al SCPEJ G si S, inclusiv a încheierii de încuviintare a executarii silite din data de 15.06.2015 .

Dispune întoarcerea executarii silite si repunerea partilor în situatia anterioara cu privire la suma de 1800 lei si obliga intimata ING Bank N.V. Amsterdam sa restituie contestatorului BLM suma de 1800 lei Taxa de timbru în cuantum de 1050 lei se va restitui contestatorului la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri judecătoreşti.

Obliga intimata la plata catre contestator a sumei de 167,79 lei reprezentand cheltuieli de judecata . Pronunţată în şedinţa publică din 10.06.2021
Document: Hotarâre  2331/2021  10.06.2021

Contracte cu clauze abuzive de la ING Bank, te lasa fara casa, daca nu contesti executarea silita.

Probabil dupa ce s-au gandit mai bine, cei de la ING Bank au luat decizia sa-l execute silit pe debitor, desi creditul pe care il contractase acesta la banca fusese prescris, fiindca de mai bine de 3 ani de zile nicio plata nu mai fusese inregistrata benevol, de catre acest debitor.

Actul prin care banca i-a scos la vanzare casa debitorului poarta denumirea de publicatie de vanzare.

Asta dupa ce prima data debitorului i s-au poprit conturile si apoi a primit o somatie imobiliara de plata de 15 zile.

Poprire La Ing Bank

Casa debitorului, SALVATA cu doar 2 saptamani inainte ca executorul judecatoresc Blica Bogdan Lurentiu sa o vanda la licitatie publica!

Cinic nu? publicatia de vanzare a fost emisa pe data de 09.09.2020 si termenul de vanzare a fost stabilit pentru data de 07.10.2020 insa pe 23.09.2020 , le-am anulat vanzarea cu 2 saptamani inainte ca executorul sa vanda casa debitorului.

Casa scoasa la vanzare de catre ING BANK prin executare silita, pentru un debit de 12000 Euro.

Mai grav, creditul contractat, prezenta si elemente de natura abuziva in cadrul lui, cum ar fi comisioanele bancare, pe care debitorul le-a contestat in cadrul contestatiei la executare silita.

Primul pas spre debitor, infiintarea adresei de poprire din partea Ing Bank.

Debitorul a contestat si executarea silita prin poprire dar si somatia imobiliara.

Poprire La Ing Bank

De Ce Este Important Sa Contestati Executarea Silita Ilegala ?

In primul rand: daca nu urma aceasta procedura, ramanea fata casa, chiar daca execuarea silita era ilegala.

Secundar, nu doar ca ar fi avut casa vanduta la licitatie pentru o suma derizorie insa si aceasta procedura era una cu calenta abuziva fiindca in mod normal NU SE JUSTIFICA vanzarea unui bun atat de valoros, precum un imobil, in raport de creanta de doar 12000 euro.

Debitorul primeste actele de executare si a formulat o contestatie la executarea silita pornita de catre ING BANK.

Asta pe de-o parte ca in cadrul contractului se aflatu clauze abuzive dar si pentru faptul ca intreaga executare silita era PRESCRISA.

Contestati executarea silita atunci cand este ilegala.

Ce a solicitat instantei de judecata, debitorul executat silit de ING BANK?

Constatarea ca abuziva a clauzei contractuale regasita la punctul 3 Contract de credit Conditii particulare cu nr. 144270 din 03.05.2007 „ comision unic de acordare 1% din suma creditului”  astfel o data cu constatarea nulitatii absolute a clauzei respective, derivand si necesitatea restituirii de catre Banca a sumelor percepute cu titlu abuziv, plus dobanda legala pana la moment restituire – conf. graficului de rambursare anexat, valoarea acestuia este de 140 euro;

Povestea debitorului ce a scapat de executarea silita prin poprire siimobiliara pornita de catre ING BANK cu doar doua saptamani inainte de a-i fi vanduta casa:

Imprumutatul a luat cunostiinta prin intermediul unui plic primit la data de 11.05.2020 despre o Somatie, Adresa de Infiintare poprire redactata la data de 04.05.2020 si incheiere de stabilire a cheltuielilor de executare silita pornita de BEJ Balica Bogdan Laurentiu.

Vizualizati si :

Astfel conform art. 715 alin.3, Noul Cod de procedura civila, se poate face contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă în termen de 15 zile de la data când: debitorul care contestă executarea însăşi a primit încheierea de încuviinţare a executării sau somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit încheierea de încuviinţare a executării şi nici somaţia sau executarea se face fără somaţie.;

Prin urmare, contestatorul a luat cunostiinta la o data ulterioara datei redactarii, 11.05.2020, despre aceasta infiintare poprire, pe care doreste sa o conteste  deoarece titlul executoriu in baza caruia este executat, nu este cert, prin instituirea unor clauze abuzive conform legii 193/2000. – DREPT PENTRU CARE SUNTEM IN TERMENUL LEGAL DE CONTESTARE ALE RESPECTIVEI EXECUTARI SILITE.

Cu privire la posibilitatea de invocare a clauzelor abuzive in prezenta contestatie la executare:

Imprumutatul introduce o Contestatie la executare, in raport de art.715  ncpc respectiv jurisprudenta CJUE 75/2019 cu urmatorul continut:

Directiva 93/13/CEE a Consiliului privind clauzele abuzive in contractele incheiate cu consumatorii trebuie interpretata in sensul ca se opune unei norme  de drept national  in temeiul careia un consumator care a incheiat un contract de credit cu o institutie de credit si impotriva careia acest profesionist a inceput o procedura  de executare silita este decazut din dreptul de a invoca existenta unor clauze abuzive pentru a contesta procedura mentionata dupa expirarea unui termen  de 15 zile de la comunicarea primelor acte ale acestei procedure, chiar daca acest consummator are la dispozitie , in temeiul dreptului national, o actiune in justitie  in scopul constatarii existentei unor clauze abuzive a carei introducere nu este supusa niciunui termen, dar a carei solutie nu produce efecte asupra celei care rezulta din procedura de executare silita  si care ii poate fi imputata consumatorului inainte de solutionarea actiunii in constatarea existentei unor clauze abuzive.

La fel si art. 712 alin.2 si art. 715 alin.3 referitor la contestatia la titlu, ce poate fi introdusa in termen de 3 ani de la data intocmirii ultimului act de executare, in cazul nostru ultimul act ce se poate contesta este somatia si infiiuntarea de poprire trimisa pe posta la data de 11.05.2020 pe care o vom anexa.

Instanta decide – Executarea silita si Poprire La Ing Bank 0 ILEGALE.
23.09.2020 Ora estimata: 08:30
Complet: C1-4
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de contestatorul Ducaie Ion în contradictoriu cu intimatul ING Bank N.V. Amsterdam.

Anulează executarea silită ce formează obiectul dosarului execuţional nr. 717/2020 al Biroului Executorului Judecătoresc Balica Bogdan Laurenţiu. Anulează încheierea pronunţată de Judecătoria Piteşti la data de 14.04.2020 în dosarul nr. 4946/280/2020.

Obligă contestatorul să plătească Biroului Executorului Judecătoresc Balica Bogdan Laurenţiu suma de 80,91 lei cu titlu de cheltuieli ocazionate de transmiterea actelor din dosarul execuţional nr. 717/2020. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul se depune la Judecătoria Piteşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 23.09.2020.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    23.09.2020

Poprire La Ing Bank anulata, executare silita imobiliara anulata.

Av.Drd. Cuculis Adrian

9 comments to “Poprire La Ing Bank Si Somatie Executare Silita Imobiliara”
 1. buna ziua
  urmaresc cu interes tot ce scrieti despre popriri ,executari silite si n-am vazut sa scrieti despre Eximbanc si de executorul Dastar

 2. Buna ziua !

  In calitate de fost administrator de SRL (acum in faliment ) am emis bilet la ordin girat in nume propriu .
  Exista posibilitatea prescrierii
  Creanței ?
  Eu nu pot avea card bancar ca mi-l blochează ….
  Pot face ceva in acest sens ??

  Va mulțumesc !!

 3. Buna ziua, am platit o parte din sulta fostei, 55 % cred si nu pot recupera fondul ce la Car invatamint pentru achitare integrala. Am facut adresa scrisa la CAR anexand hotararea judecatorească dar fara succes. Fosta vrea să mă execute silit . O să mi se facă poprire pe salariu ? Eu o sa fac contestatie bineinteles dar voiam sa stiu cum stau lucrurile . Va multumesc anticipat !

 4. Buna seara eu am primit o executare silită de la banca patria Bank unde eu continui să plătesc.
  În care contractele nu sunt scăzute unul are data de scadență februarie 2024
  Și unul februarie 2025.
  Oare ce se poate face în situația asta?

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.