Model De Contestatie La Executare Silita – Avocat

Cum ne aparam impotriva executarilor silite in 2021?

Update 2021 – Contestatie la executare silita 2021 – Cum fac o contestatie la executarea silita in 2021

Daca formulati o contestatie la executare silita, puteti avea certitudinea ca un judecator , impartial si care nu are nicio legatura cu dosarul de executare silita, va analiza daca executorul la cererea recuperatorilor de creante, a bancilor sau a altor creditor, actioneaza legal sau nu.

Va aflati in executare silita sau ati primit acte de executare silita? Contestati executarea silita ilegala, completati formularul de mai jos.

Ca sa va puteti apara de o executare silita ilegala, trebuie sa intelegeti ce presupune de esenta contestatia la executare silita si cum se formuleaza, termenul in care o puteti introduce si avocatul specializat in executare silita care va poate ajuta.

Am ales sa abordam aceasta tema, ca singura societate de avocati din Romania si prima, inca de acum 11 ani, care se ocupa cu titlu de avocati specializati in contestatii la executare silita, de contestarea executarilor silite ilegale.

Astfel, pentru a putea veni in ajutorul dvs. am format acest ghid de contestatie la executare silita cu modele de contestatie la executare silita 2021 si speram sa raspundem intrebarii, cum contestam o executare silita in 2021?

Sa incepem!

Contestatia la executare silita va poate scapa de o poprire ilegala.

Aceeasi contestatie pe care o promovati impotriva executarii silite ilegale prin poprire, este SINGURUL mijloc prin care puteti sa scapati de o executare inceputa impotriva imobilului dvs.

Unde se depune contestatia la executare , ce instanta este competenta?

Este foarte important sa stiti LOCUL, practic competenta instantei, fiindca prin depunerea gresita a unei contestatii la executarea silita, riscati sa pierdeti timp indelungat , timp pe care nu-l aveti daca executarea silita nu este suspendata.

Astfel, legea prevede foarte clar ca o contestatie la executarea silita se va depune la DOMICILIUL DEBITORULUI.

Atentie! – Daca executorul nu este din zona domiciliului dvs. atunci executarea silita este NULA fiindca este pornita de catre un executor judecatoresc necompetent si atunci puteti sa ii formulati o contestatie la executarea silita.

Regula este clara, un avocat pentru contestatie la executare, trebuie sa stie PRECIS unde sa depuna contestatia la executare silita si din acest motiv este esential si CRUCIAL sa aveti parte de o aparare corespunzatoare doar din partea unui avocat specializat pe contestatii la executarea silita.

Aflati cum se formuleaza o contestatie la executare silita

Mii de cetateni in Romania primesc ZILNIC executari silite pe numele lor fie ca au fost garanti / giranti , debitori sau codebitori.

Se ridica problema legitima, cati stiu cum sa actioneze intr-o asemenea situatie?

Daca se formuleaza o Contestatie La Executare Silita asta inseamna ca debitorul face primul pas spre a verifica daca actele emise de catre executor, sunt legale sau nu!

Ce fac daca am primit acte de la executorul judecatoresc, cum gasesc un avocat pentru contestatie la executarea silita?

In principal in Romania, SCPA Cuculis&Asociatii ocupa locul 1 in tot ceea ce inseamna partea de contestatie la executare in legatura cu IFN-urile, Bancile care pun in executare silita in mod ilegal creantele sau recuperatorii de creante care in mod abuziv ii hatuiesc pe debitori.

Ca avocat ce se ocupa de contestatii la executare de mai bine de 11 ani de zile, am constatat ca un procent crescut de executari silite promovate fara discernamant impotriva populatiei, la cererea unor firme de recuperare a creantelor sau chiar a Bancilor si Ifn-urilor, sunt ilegale.

Prin urmare, ESENTIAL este atunci cand se contesta o executare silita, acest lucru sa fie facut doar de catre un avocat specializat in executari silite, motiv este lesne – din toata materia civila, contestatiie la executare sunt cel mai greu de formulat si nu pot fi “incropite” de catre cineva care nu cunoaste foarte bine toate hotararile date de catre ICCJ si CCR in legatura cu contestatia la executare silita.

Mai jos, am dat indicatii cu privire la tot ce inseamna contestatia la executare silita.

Model contestatie la executare

Model de contestatie la executare silita pentru debitorii aflati in dificultate. Vedeti totul despre cum sa contestati executarea silita in 2021.

Executarea silita NU este o normalitate, ea poate fi anulata, in multe dintre cazuri este ILEGALA si doar pe calea contestatiei la executare puteti scapa de popririle ilegale, urmarirea imobilelor dvs. si ridicarea sechestrelor.

ATENTIE- De 11 ani discutam despre executarile silite ilegale, in 2021 aveti posibilitatea chiar si cu depasirea termenului de 15 zile, sa contestati executarea silita, asta dupa ce CJUE, a stabilit ca termenul de 15 zile nu se mai aplica atunci cand va judecati cu Bancile, IFN-urile sau cu recuperatorii de creante.

Avocatii de la Cuculis&Asociatii va pun la dispozitie cateva “ponturi” juridice pentru a contesta cu succes o executare silita.

Model De Contestatie La Executare
Model De Contestatie La Executare Impotriva Recuperatorilor de creante

Primirea in cutia postala a unor acte de execuatre silita nu reprezinta un “Sfarsit” sau mai bine spus nu inseamna ca nu mai aveti ce sa faceti.

Din contra, acest prim aspect al primirii actelor de executare silita da de fapt startul unei curse in care daca reusiti sa luati startul, atunci puteti scapa de plata datoriei ce va este impusa prin somatia de executare.

Ce pasi trebuie sa urmeze un debitor atunci cand a gasit in cutia postala un plic de la executor cu acte de executare, sau cand fara sa fie instiintat i se blocheaza contul?

De inceput vom delimita cele doua zone ale executarii silite si anume:

a) Inceperea executarii silite fara ca debitorul sa fie instiintat si anume poprirea conturilor sau poprirea la locul de munca;

b)Instiintarea debitorului cu privire la scoaterea la licitatie publica a imobilului adus garantie ( ipotecara) sau chiar desi nu era pus garantie, creditorul s-a indreptat impotriva lui.

In prima varianta a executarii silite, noi cei de la SCA CUCULIS&ASOCIATII, am denumit forma aceasta de executare silita, executarea silita PE ASCUNS.

Daca analizam prima varianta a “inceperii executarii silite fara instiintare”, trebuie sa stiti ca in conformitate cu art. 783 din codul de procedura civila :

 • Poprirea se infiinteaza fara somatie, in baza incheierii de incuviintare a executarii silite, prin adresa in care se va preciza si titlul executoriu[..]

Pont juridic: Daca stiti ca aveti o datorie, verificati periodic portalul instantelor de judecata si verificati daca pe numele dvs. exista o incheiere de incuviintare a executarii silite.

Tragem concluzia astfel ca prin aceasta modalitate de neanuntare a debitorului , lipsa somatiei in sine, se pot naste o serie larga de abuzuri ce pot fi ulterior atacate si anulate doar prin intermediul unei contestatii la executare silita.

Poprirea, trebuie sa stiti ca poate fi extinsa pana la 1/2 din veniturile dvs. insa daca mergeti in instanta, poprirea poate fi si anulata si micsorata.

Poprirea instituita pe conturile dvs. sau executarea silita prin poprire la angajator, daca vorbim de un singur creditor se poate duce pana la 1/3 din veniturile periodice.

PONT JURIDIC PENTRU CEI EXECUTATI PRIN POPRIRE: Legea vorbeste despre 1/3/ sau 1/2 si nu de procente si cuantum fix, practic asta inseamna

Contestatie la executare silita iti poate salva casa – Ce face debitorul urmarit prin somatie imobiliara care are casa scoasa la vanzare?

Trecem la partea cand debitorul este urmarit silit imobiliar si astfel primeste o somatie imobiliara de vanzare a casei.

Aici problema se poate transa desigur tot prin intermediul unei contestatii la executare, insa de data aceasta este important ca debitorul sa solicite si suspendarea executarii silite.

Somatia imobiliara prevesteste de fapt riscul ca debitorul sa-si piarda casa si poate de multe ori in baza unei executari silite ilegale.

Pont juridic: Stiti ca daca sunteti executat silit atat prin poprire dar si prin scoaterea casei dvs. la vanzare, puteti sa blocati intreaga procedura prin suspendarea executarii silite?

Executarea silita si acel model de contesatie la executare silita ales se poate redacta doar cu actele din procedura executionala in fata, in timp ce se observa erorile de fond sau forma.

De fapt, un avocat bun si specializat in procedura de contestatie la executare va poate scapa de o datorie si va poate salva casa, speculand erorile executorului dar si cele ale debitorului.

Debitorii trebuie sa stie de asemenea ca daca suspenda executarea silita, inclusiv poprirea se ridica de pe conturile lor si pana nu se judeca contestatia la executare poprirea NU mai poate fi reactivata.

Motive contestatie la executare – Ce trebuie sa invoce un debitor care este executat silite de recuperatorii de creante, banci sau ifn-uri ori de catre orice alt creditor?

Un model de contestatie la executare silita nu poate fi facut pentru ca fiecare executare este UNICA.

 1. Debitorii pot invoca in cadrul contestatiei la executare orice tip de neregularitate.

O suma gresita trecuta in actele emise de catre executor sau orice aspect care nu respecta articolele din codul de procedura civila duce catre anularea executarii silite prin intermediul contestatiei la executarea silita.

2. Debitorii pot contesta in cadrul contestatiei la executare inclusiv aspectul exigibilitatii daca nu au primit din partea bancii sau ifn-ului o notificare de scadenta anticipata.

Astfel lipsa unei asemenea notificari echivaleaza cu o nulitate a executarii silite.

3. Prin contestatie puteti invoca faptul ca un recuperator nu respectai decizia 9/2016 sau 19/2018.

Acest aspect duce direct catre o nulitate absoluta a executarii silite.

Nu uitati ca fiecare lucru care pare in neregula in momentul demararii executarii silite, este foarte posibil sa duca la salvarea dvs.

Daca sunteti executat silit, trebuie sa cititi si :

4. Ati fost notificat cu privire la cesiunea de creanta?

Daca executarea silita a fost pornita spre exemplu de catre o banca sau de catre un ifn atunci chesiunea aceasta nu va putea fi invocata.

Insa, daca dvs. aveti contractul semnat cu banca, ifn-ul sau recuperatorul de creante si primiti somatie de plata din partea uneu firme cum ar fi Kruk Romania, Investcapital Malta, Eos Ksi sau altii si nu ati fost notificat de schimbarea creditorului, atunci este clar un abuz si il puteti anula in instanta.

Termen contestatie la executare si vedei aici ce faceti daca ati pierdut termenul de 15 zile pentru a formula contestatia la executare silita.

5. Nu va pierdeti dreptul de a bloca executarea silita, 15 zile termenul ce va asigura ca un judecator va va analiza contestatia la executare!

Chiar daca ne este destul de greu sa credem ca o asemenea forma atat de intruziva precum executarea silita se poate contesta in doar 15 zile, este bine sa stiti ca asa este.

Pentru cei care totusi au pierdut acest termen de 15 zile, ii sfatuiesc sa asculte sfaturile mele de aici.

6. Daca nu ma mai aflu in termenul de 15 zile, mai pot face ceva?

2020 a venit cu multe schimbari si aici as aminti decizia in cauza C75/19 care vine si reformeaza din fundatie tot ceea ce cunoastem despre termenul de 15 zile.

Uniunea Europeana se preocupa in permanenta de cauzele cu consumatorii si mai ales de sericii bancare si astfel s-a ajuns la concluzia ca atunci cand vine vorba de punerea in executare silita a contractelor de credit incheiate cu BANCILE SAU CU IFN-urile ori chiar si cele cesionare la recuperatorii de creante, NU SE VA MAI TINE CONT de termenul de 15 zile si veti putea promova ORICAND contestatia la executare.

Cum ar trebui sa fie scrisa o contestatie la executare?

 • In primul rand contestatia la executare silita se va depune intodeauna la judecatoria de unde aveti domiciliul sau acolo unde este bunul imobil executat!

Indicati astfel la inceputul contestatiei la executare, instanta catre care trimiteti contestatia la executare.

Formula de adresare este –

DOMNULE PRESEDINTE,

iar ulterior indicati toate datele dvs. de identificare, si numele actiunii care va purta denumirea de –

CONTESTATIE LA EXECUTARE

Ulterior, pentru a putea ca insanta sa identifice ce dosar de executare contestati, trebuie sa indicati acest lucru in mod clar, dar si numele executorului judecatoresc :

Priviind dosarul executional numarul 175/2014  al  executorului judecatoresc Ulman Bogdan cu sediul in Bucuresti Piata Iulia numarul 6 blocul i5 scara b etajul 2 apartamentul 32 sectorul 3, Bucuresti intelegand sa  contestam  titlurile   executorii  ce nu emana de la un organ de jurisdictie, ce sunt reprezentate de contractele de credit cu numarele ce urmeaza –

Daca sunteti executa silit in baza unor contracte de credit, este foarte important sa le indicati :

 •  0143603 din 19.03.2008 incheiat cu banca

avand urmatoarele capete de cerere :

PE CAPETELE DE CERERE PRINCIPALE

Ulterior indicati in cadrul petitelor cererii de chemare in judecata, punctele pe care le-ati identificat si care fac executarea sa fie nula , spre exemplu –

 1. Admiterea exceptiei invocate a nulitatii absolute a executarii silite pentru lipsa comunicarii titlului executoriu anexat instiintarii de plata cu numarul 175/2013 din 23.05.2014 de incepere a executarii conform art. 666 si 667 Cod procedura civila,
 • In subsidiar solicitam anularea partiala a actelor de executare   reprezentate de –
 • a) procesul verbal de cheltuieli pentru lipsa incuviintarii cheltuielilor de executare conform incheierii de incuviintare din dosarul 5427/303/2014 Judecatoria Sector 6, dar si actele de executare priviind instiintarea,
 • b) somatie imobiliara  pentru numeroasele erori ce apar in cuprinsul actelor de executare, respectiv, suma pretinsa este calculata gresit  dar si pentru faptul ca executorul judecatoresc nu a respectat dispozitiile codului de procedura civila priviind intocmire proceselor verbale pentru actele emise 678 cod procedura civila dar si pentru faptul ca Somatia Imobiliara vizeaza un debitor, gresit.

Am facut contestatie la executare , ce am de facut, la ce sa ma astept?

Depunerea prin avocat specializat in contestatii la executare a contestatiei efective este PRIMUL pas spre anularea unor executari silite ilegale.

Trebuie sa stiti ca in cazul contestatiilor la executare silita, nu se mai aplica procedura de regularizare a cererii de catre judecator, asta insemnand de esenta ca termenul pe care il primiti poate fi unul relativ rapid.

De asemenea, este bine sa stiti ca dupa ce primeste contestatia la executare, judecatorul o sa puna in vedere executorului judecatoresc , sa depune copie integrala de pe dosarul de executare silita, astfel incat sa poata analiza daca actele de executare silita sunt legale sau nu.

Important este si tine de castigarea dosarului de contestatie la executare, sa invocati toate elementele pe care le-am indicat mai sus si toate neregulile cu privire la executarea silita prin care treceti , identificate de catre avocatul specializat in contestatii la executare silita.

Cat costa o contestatie la executare ? Ce taxe am de platit?

Conform legii, taxa de timbru pentru contestatia la executare este de 1000 de lei MAXIM, neavand importanta cat de mare este suma contestata.

Pe langa aceasta taxa de 1000 de lei maximum , trebuie sa achitati si o taxa pentru suspendarea executarii silite de 50 de lei si de asemenea onorariul de avocat pentru contestatia la executare silita.

Sunteti executat in baza unui contract de credit? Nu uitati sa mentionati toate clauzele care pot fi abuzive si sa solicitati instantei sa le anuleze!

Solicitati-i intodeauna avocatului care va formuleaza contestatia la executare silita sa arate instantei:

 • Lamurirea intinderii si aplicari  titlului executoriu, in sensul ca sumele pretinse au fost calculate in baza unor clauze abuzive din contractul de credit, ce in timp, au dus la majorarea substantiala a debitului, fapt ce a condus la imposibilitatea de plata, respectiv, in urma expertizei de specialitate solicitam constatarea sumelor platite in excedent, recalcularea intregii sume de la data semnarii pana la zi iar diferentele ce vor reisei in urma calculului solicitam sa le anulati din actele de executare, la care se adauga si sumele ce vor reiesi din comisioanele percepute fara acoperire respectiv cel de risc;

In cele din urma, solicitati obligatoriu mai ales cand sunteti executat silit pe imobil si –

 • Suspendarea executarii silite in dosarul executional contestat, avand in vedere suma contestata si nu suma executata,  aceasta fiind de 50000 Ron  pentru stabilirea cautiunii;
 • Anularea incheierii date in dosarul 5427/303/2014 Judecatoria Sector 6.

PONT JURIDIC Cum contest o executare silita – Prezentati intodeauna actele de executare unui avocat specializat in executare silita pentru a cuprinde toate elementele ce ar putea sa va salveze din mainile executorului.

Nu va lasati executat silit mai ales cand executare silita este ilegala, formulati intodeauna contestatie la executare si fiti cu un pas inaintea celor care vor sa va lase fara bunuri.

Pentru contestatii la executare concepute in mod dedicat dosarelor de executare silita, puteti programa o consultanta juridica aici la SCA Cuculis&Asociatii.

Av.DRD. CUCULIS ADRIAN

De asemenea pentru a veni in sprijinul celor care vor sa intre in contact imediat cu un avocat specializat in executare silita, pot completa formularul de mai jos:

Disclaimer/Act de renuntare: Continutul articolului dar si a intregului site, reprezinta informare publica si nu poate fi confundata cu forma de publicitate. Prezentul articol reprezinta pozitia SCA Cuculis&Asociatii si este destinat publicului larg cu scop informativ. Informatiile oferite cu titlu de opinii personale pot fi preluate si folosite pe propria raspundere de catre profesionisti, avocati, notari, judecatori, procurori, mediatori, consilieri juridic, practicieni in insoventa etc. si nicio informatie de pe prezentul site, preluata de catre persoanele mai sus mentionate in mod neexhaustiv si folosita ca atare, nu ii poate fi imputata SCA Cuculis&Asociatii.

59 comments to “Model De Contestatie La Executare Silita – Avocat”
   • Bună ziua. Domnule avocat, am 2 executării silite ( Agroinvest si RodBun) . Mi s.a infiintat poprire pe salariu fiind singura sursa de venit. Având 2 popriri, este normal sa mi se oprească pana la 50% din salariu?
    Aș putea face o contestatie la poprire, astfel incat sa imi fie poprita doar suma de 1/3 si sa se împartă celor doya executari? Mulțumesc anticipat!

  • Buna ziua! Am primit o somatie de executare silita, in care CNP debitorului este gresit. Este valabila aceasta somatie? Multumesc!

  • Am o evacuare făcut de concubin trăind cu el 12 si avand cu el 2 copii.am avut grija eu exclusiv de ap cu dovediți in 2 exemplare .Tot mia spus că este nefondată și imi cere evacuarea am făcut recurs ca nu mia facut dreptate

  • Bună ziua domnule avocat.
   Am primit o înștiințare de executare silita de la Banca Transilvania prin executorii Albu Ionuț–Elian si Musat Marian făcând parte din societatea civila profesionala de executori judecătorești și poprire pe salariu pentru suma de 12051,46 .Întrebarea mea este : pot să-mi facă poprire pe tot salariu???

 1. V-am trimis ,toata documentatia de la executare silita . Va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa la contestatie . Va multumesc .

 2. BUNA ZIUA
  AM PRIMIT O VALIDARE POPRIRE
  PTR UN DOSAR CU NR 2508/A/2013
  CREDITUL CU NR 2258-12/10/2006,CREDITUL FIIND ACORDAT DE BANCA TRANSILVANIA, GIRAT CU CASA MEA
  DAR ACUM CREDITUL AR TREBUI PLATIT LA SECAPITAL SARL, prin KRUK ROMANIA SRL
  DOSARUL ESTE FACUT PRIN EXECUTOR JUDECATORESC
  HERLEA ROMULUS
  VA ROG SA MA AJUTATI
  SA STIU DACA MAI AVEM VREO SANSA S-AU CE SA FAC.

 3. Buna ziua,
  Am si eu cateva intrebari teoretice la care sper ca raspunsurile ma vor ajuta sa inteleg mai bine ce se intampla in vremea actuala.
  Sa presupunem ca in 2015 am fost executati silit.Inainte de 2016 stiu ca se puteau aplica penalitati la executare. Cum functionau aceste penalitati , se aplicau la o suma totala stabilita cand se facea executarea , aplicandu-se o singura data ? Sau se puteau aplica lunar pana cand datoria era achitata ? Care era procentul maxim care se putea aplica ? Daca executarea continua dupa 2016 cand s-a dat legea care interzicea penalitatile la executare si executarea a fost asa cum am spus in 2015 penalitatile continuau sa se aplice ?
  Presupunand ca penalitatile au fost aplicate incorect dupa 2016(dupa data unde sunt interzise) si se ajunge la un proces , cine este responsabil pentru aplicarea lor incorecta ? Banca/IFN-ul sau executorul ? Presupun ca se mai fac si greseli, dar unii cam le fac intentionat (adica abuzeaza mergand pe premiza ca e prea batran si nu intelege , sau ca nu are legatura cu domeniul .. ca doar are datele personale ale lui si cam stie cu ce se ocupa ). Responsabilul acestor greseli (sa presupunem ca sunt destule si dese) este sanctionat drastic de catre vreo institutie sau doar pur si simplu trebuie dat in judecata unde castiga sau pierde (probabil pierzi vreo 5 ani sa castigi.. daca castigi ) si nu pateste nimic , decat plateste suma care oricum a luat-o incorect + niste cheltuieli de judecata ?
  Se mai intampla deasemenea sa se faca revenire la o executare care a fost achitata complet. Aceasi intrebare ca si mai sus.Cine este responsabil si cum este sanctionat pentru astfel de greseli ,deoarece astfel de greseli a diverse parti te fac pe tine clientul final sa pierzi foarte mult timp.
  Cateodata executorul nu opreste oprirea pe salariu chiar daca executarea a fost achitata complet sau asa am inteles .Daca se poate as dori sa stiu cum functioneaza .Eu am inteles ca banca ii spune o suma pe care el trebuie sa o recupereze (oprire din salariu ) si el trebuie sa anuleze poprirea cand s-a achitat integral.Mi se pare cam ciudat sa functioneze asa.. dar destule chestii functioneaza ciudat in tara asta asa ca orice este posibil.Intrebarile sunt :cum functioneaza procedura de oprire din salariu si daca este ca mine si poprirea nu se termina din o greseala a executorului cine este sanctionat si cum ?
  Presupunand ca nu ai platit un contract (sa zicem de telefonie mobila ),asa cum a-ti spus in emisiune au dat un cadou ca sa te oblige sa stai o perioada. Acei 3 ani de cand se calculeaza ?

  Cu respect,
  Alexandru Uta

 4. Bună ziua,
  Domnule avocat am și eu o întrebare am un credit la un IFN, din anul 2015 am avut niște probleme financiare și din luna septembrie anului trecut nu am mai avut posibilitate palti.
  Asa ca am fost dat către o firma de recuperare creanțe (KRUK).
  Eu nu am știu ca acesta firma a recuperat suma datorata de mine de la banca și m-am trezit cu telefoane de la ei și notificari prin sms și mai comunicat ca trebuie sa plătesc tota suma restanta ca nu accepta sa plătesc în rate sau alte metode de diminuare sumei.
  Asa ca va întreb când s-a cumpărat creditul de la instituția bancara nu sau încălcat niște nereguli cum ar fii GDPR date cu caracter personal și ca ma obliga sa plătesc toata suma restanta. Eu nu am fost informare prin posta de acest lucru nici măcar electronic, asa ca va rog ma puteți ajuta cu un răspuns la ce am redactat mai sus.
  Mulțumesc

 5. Buna ziua,
  Băiatul meu a făcut un credit la BCR in 2013, până în februarie 2014 a achitat ratele, dar de atunci a avut probleme financiare și de sănătate și nu a mai achitat. Ieri a primit un mail de la Raiffeisen cu poprire pe contul de salariu de aproximativ 19000 lei. Țin să precizez că nu a primit nimic prin posta, nicio înștiințare. El este conștient că trebuie să plătească, dar i se pare un abuz, nefiind înștiințat. Ce trebuie să facem? Vă mulțumesc!

 6. Bună ziua, în 5 iunie am primit o somație pt executarea silita a unor cheltuieli de judecata plus cheltuieli de executare pt neefectuarea demersurilor privind intabularea unui teren însă în dosar suntem 8 persoane obligate la intabulare și nu două așa cum a stabilit executarea imputându-ne doar nouă suma de 2800 lei. Instanța obligă pe toți cei 8 pârâți să intabuleaza terenul, fiind obligație solidară. Doresc să contest ca nelegală atribuirea cheltuielilor imputate pt neefectuarea demersurilor privind intabularea, să cer împărțirea la 8 și nu la 2 cum a făcut executoarea. Vă rog din suflet să -mi comunicați până la ce dată pot contesta respectiv termenul de contestație. Care este termenul în care se poate face contestație la executare, intră prima și ultima zi de comunicare, intră și zilele lucrătoare? Vă rog să mă ajutați! Mulțumesc din suflet! O zi frumoasă !

  • Buna ziua!
   As avea nevoie de o indrumare profesionista in urmatoarea speta: Sunt divortata din 2009. Fostul sot numai locuieste la adresa noastra, a mea si a copilului minor. Pana in anul 2014 venea sa isi vada copilul cf intelegerii. Locuinta este proprietatea mea personala dobandita inaintea casatoriei. Primesc in 20.01.2021, de la firma de recuperare , EOS KSI SRL, instiintare de executare silita pe numele fostului sot cf unei sentinte judecatoresti din 2015. Se invoca in ultimul paragraf al instiintarii art. 680 si 684 din Noul Cod de Procedura Civila. Recunosc, am mai primit tot felul de plicuri in toti acesti ani cu acest subiect: recuperare / executare. Am tratat acest lucru ca nefiind problema mea si isi vor rezolva partile problema. Am fost insa la evidenta populatiei sa cer scoaterea de la adresa mea. Acest lucru se poate, doar la solicitatea domnului. CI ul ii va expira in 2025. Intrebarea: ar trebui sa inteprind eu vreun demers in cazul prezentat? Sincer, nu as vrea sa existe posibilitatea ca copilul sa asiste la vreo scena cu politie, jandarmi, executori si nici nu as vrea sa am de a face cu gen acesta de firme. Nu exista domiciliu sau bunuri la adresa folosita de EOS. Mentionez: singura legatura cu fostul sot este adresa lui din CI care i inca comuna se pare. Mi-a fost mila in 2015, neavand cum sa isi faca CI si am acceptat sub aspect umam. Va multumesc anticipat!

 7. Am trimis actele prin care mi s-apus poprire pe contul de salariu și la firmă pe contul de mesinger al domnului Cuculis

 8. Buna ziua am primit sms de la banci ca am conturilw blocate si mi s.a facut proprire pe suma de 1800 lei…dar eu nu am primit nicio institare cu privire la executarea silita..ce e de facut… M.am uitat pe net de dosar si este din 20.09.2019

 9. Buna ziua,am fost notificat prin sms ca am conturile blocate cu suma de 1800 lei…dar eu nu am primit nicio instintare cu privire la executarea silita.. Mi-am cautat dosarul si am onservat ca este cu data de 20.09.2019..ce pot face ?

 10. Buna seara,

  Subiectul meu -somatie primita de la executor judecatoresc(anterior a fost proces, hotarare judecatoreasca, urmarire silita imobiliara de la cadastru,sechestru asigurator(fara a fi si in hotararea judecatoreasca, definitiva) contestatie fara succes,in subiect sunt trei persoane, unul fiind sotul meu,celelalte persoane aveau sechestru stabitit in hg,,singura problema este specificatia -plata in solidar_Eu sunt coproprietar (1/2) al apartamentului in care locuim si al apartamentului in care locuieste mama sotului,aceste sunt in sechestru asigurator /urmarire silita. .sotului i se opreste si 1/3 din salariu, asta se intampla din 2018.Celelalte doua persoane par ca se sustrag platii, ascunzandu-si averile, insa noi nu avem alta avere , apartamentele fiind achizitionate cu 30 ani in urma.
  termenul postei somatiei este 28.10.2019.
  va rog urgent o consultatie.
  Va multumesc

 11. Buna ziua

  In cadrul unui dosar de executare in desfasurare (proprire pe venituri din pensie )care se deruleaza de aproximativ un an de zile .se poate face ulterior si alte somatii si executari pe :

  Parti sociale intr un SRL
  Cota parte dintr un imobil ?

  Suma de executat este de 7000 lei iar proprirea este de 91lei/luna .
  .Presupun ca nu au suficienta rabdare sa obtina suma si cauta orice cale de recuperare rapida .
  Intrebare este legala somatia si inscrierea in CF a executariii?
  O Pot contesta in instanta ?
  Multumesc pentru un raspuns edificator .

 12. Buna ziua

  In cadrul unui dosar de executare in desfasurare (proprire pe venituri din pensie )care se deruleaza de aproximativ un an de zile .se pot face ulterior si alte somatii si executari pe :

  Parti sociale intr un SRL
  Cota parte dintr un imobil ?

  Suma de executat este de 7000 lei iar proprirea este de 91lei/luna .
  .Presupun ca nu au suficienta rabdare sa obtina suma si cauta orice cale de recuperare rapida .
  Intrebare este legala somatia si inscrierea in CF a executariii?
  O Pot contesta in instanta ?
  Multumesc pentru un raspuns edificator .

 13. Buna seara

  Odata emis un titlu executoriu si pus in practica prin proprire pe pensie in cuantum de 30% .se mai pot emite si alte titluri executorii pentru alte bunuri ale debitorului ?

  Suma de recuperat 4000+cheltuiel executare 1260
  Proprire din pensie 91lei/luna (de circa 12 luni )

  Si acum emis un alt titlu pentru aceiasi datorie ;
  Somatie imobiliara (CASA debitor )
  si pe parti sociale dintr un SRL

  Este LEGAL ?sau pot contesta (astazi am primit al doilea titlu )

 14. Bună seara d-le avocat cu stimă,mă numesc Cojoc Mihai,la nevoie mă puteți ajuta? Am rate l o bancă și câteva ifn-ri neplătite,sunt din Brașov tel.dv este cel afișat mai sus? Adresa mea de email este mihaicojoc12@gmail.com. Vă rog din suflet pot lua legătura cu dv?

  • Buna ziua domnule avacat eu trebuie sa dau la banca Zuma de opt milioane Dar nu pot da tocata suma dau jumate ce pot face mal departe

 15. Buna ziua!

  Executat silit prin poprire 1/4 pentru pensie de intretinere.
  Odata cu nasterea celui de-al doilea copil, a fost ridicata poprirea la cererea mea catre executor, acum platind benevol 1/6 din venitul lunar.
  A ramas o perioada de 6 luni in car mi s-a oprit 1/4 in loc de 1/6 (perioada de judcare a cererii de reducere).
  Intrebarea mea este, cum imi recuperez sumele poprite in plus in cele 6 luni, compensez de unul singur din pensiile urmatoare, introduc o cerere de intoarcere a executarii, alta varianta?

  Multumesc!

 16. Buna ziua ! Daca am depus la judecătoria o contestație la executare, pana la finalizarea procesului tertul poprit trebuie să imi rețină în continuare poprirea din salariu, sau se suspendă până la finalizarea procesului? Va multumesc

 17. Buna ziua! Va felicit pentru site, este foarte util pentru cei fara pregatire juridica sau cu o pregatire precara. Bineinteles ca am o rugaminte, daca ma puteti indruma. Am un dosar de executare silita din 2017, cu multe vicii de procedura, legate de competenta instantei care a judecat dosarul si cea a executorului judecatoresc, am avut poprire efectiva pana in oct. 2018, mi-am schimbat angajatorul, in febr. 2019 am sunat executorul si am anuntat noul angajator… dar acesta nu a facut niciun demers pana in 22.06.2020 cand am gasit o instiintare privind instituirea popririi iar pe 23.06.2020 mi-a blocat contul si retras o suma de bani (suma mentionata in poprire este uriasa, cu mult mai mare decat cea initiala din care am si platit o perioada) . As dori sa fac o contestatie la executare si nu inteleg care este cuantumul taxei de timbru judiciar? V-as fi recunoscătoare daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Sanatate multa!

 18. Azi am primit mesaj pe telefon de la o banca ca mi s-a pus poprire pe cont de catre un executor judecatoresc.Astfel ma astept sa mi se blocheze si alte conturi pe care le am si la alte banci cat si pe pensie care este singurul venit.Nu am avut nici o legatura cu executorul judecatoresc, nu mi s-a comunicat nicio hotarare de incheiere a vreunui act juridic de la acesta , in cutia postala nu am gasit nici un document care sa faca referire la acest aspect si pe just.ro nu mi-am regasit numele implica in vreun proces de natura asta.Deci nu am nici o hartie privind poprirea.Ce ma sfatuiti in concluzie?

   • Buna ziua. Am primit mesaj de la banca unde am cont ca am proprire pe suma de 2500 ron reprezentand 17.06.2021 dosar exec 671/ 2021. Nu am primit absolut nici o notificare asupra acestei sume datorate, Chiar mai mult, nici nu stiu de unde provine. De aceea as vrea sa va intreb ce as putea face in aceasta privinta? Mentionez ca momentan sunt plecata din tara pentru o luna.Multumesc!

 19. Buna ziua,amsi eu o problema,am o firma de 5 ani vechime si am luta o linie de credit de100 000 ron pentru a descuide un magazin.Am descis magazinul si afacera nu a mers,banii s-au cheltuit pe chirie si salarii si alte cheltuieli care nu pot fi recuperate.am platit dobinda la bani un an dupa care am cerut bancii(ING)sa imi faca rate mai mici ca sa pot plati si nu au vrut.anul tercet am achetât cam 30 000 ron.acum am primin notificare de la un executor ,ca sa nu se inceapa declansare executarii milite sa platesc suma de 90 000 ron.Nu am girat cunimic personal.bunurile firrmei sint cineva sculler,o masina din 2002,si am un lasing pe o masina din 2018(inaintea liniei de credit) la care ma am de platit inca 3 ani dupa 31 dec 2020.bunuri personale pe numeral meu nu am.ce pot face in situait astuce fat sau ce solutie as avea?

 20. Buna ziua! Am 3 dosare de executare silita pe numele meu: unul pentru un contract de credit in CHF in anul 2008 (ar mai fi de platit 5.000 CHF), un altul pentru un alt credit bancar din anul 2018 (restanta de 2000 si ceva de lei) si ultimul pentru o descoperire de cont tot din anul 2008 (restanta in jur la 2.000 lei). Le-am platit cu intreruperi, pentru ca s-a intamplat sa am perioade in care nu lucram, deci nu aveam un venit. De un an am ramas iar fara job, am incetat de 1 an sa mai platesc datoriile; acum locuiesc in Italia si trebuie sa inmatriculez aici masina. Intrebarea mea e daca aceste hotarari judecatoresti cu titlu executoriu eliberate pe teritoriul Romaniei sunt urmaribile sau pot fi urmaribile si pe teritoriul Italiei, daca mi se poate pune sechestru pe masina, o data ce va fi pe numele meu. Mentionez ca nu lucrez, nu am nici un alt bun de nici un fel pe numele meu; sunt in proces de a obtine rezidenta aici, deci executorii judecatoresti de care apartin ma pot depista usor. Inca o intrebare: exista o modalitate prin care as putea obtine stingerea/anularea acestor datorii (o modalitate cat mai economica posibil, tinand cont ca nu lucrez)? In ce conditii intervine prescrierea? Va multumesc mult!

 21. Buna ziua,
  Pe data de 26-10-2020 am primit instintare de la banca pt poprirea sumei de 28eur si sumei de 488.77lei.
  Am sunat la banca si mi-au spus ca este vorba de o amenda din 2011 emisa de CNADNR.
  Am primit pe email, de la banca, sumele poprite si un numar de dosar care nu exista arhivat pe portal.just si un nume al executorului judecatoresc.
  Am incercat sa aflu date de contact ale executorului sa ii cer lamuriri despre dosar dar cei de la banca nu avut decat o adresa din Bucuresti.
  Se poate anula aceasta poprire dat fiind faptul ca au trecut 9 ani de la intocmirea PV-ului, asta daca exista un PV?
  Multumesc anticipat,

 22. buna seara,am urmatoarea problema,in 2017 am contractat o linie de credit de la ING.In momentul in care a inceput pandemia firma a fost serios afectata de criza sanitara,avem si un certificat de urgenta care atesta acest lucru.Am trimis certificatul bancii incercand sa ajung cu ei la o intelegere de esalonare,sau orce alta varianta ,neavand fondurile necesare rambursarii.Acum am primit instiintarea ca atat firma cat si eu ca persoana fizica suntem executati silit,propriri pe toate conturile firmei,si pe conturile personale.Din pacate dupa acest an, oricum nu mai sunt bani in conturile respective,Masurile lor nu fac decat sa-mi blocheze orice varianta de a mai produce ceva,In afara de asta mai astept si masura2 capital de lucru si nu stiu daca mai are rost sau daca mai pot.Va rog mult daca ma puteti sfatui intr-un fel.Va pot aduce sau trimite documentele daca considerati ca am vreo sansa.Multumesc pentru timpul acordat.

 23. Buna ziua, am contract in credite nevoie personale in 2014, ulterior am fost evacuata si totul s a schimbat.Mi au instituit poprire in dosar 607/2015 in valoare de 68.510 lei. In ianuarie 2021 am mai primit o poprire de 10.000 reprezentant cheltuieli in acelasi dosar.In aceasta luna, am achitat total si aceasta poprire.Cand le am trimis letric solicitarea ptr desființare poprire ,am mai primit o poprire in acelasi dosar.Mi au spus că reprezintă actualizarea dosarului. Ce pot face in aceasta situatie .Va multumesc

 24. Bună seara am o contestație la executare silita cu un proces în care sa schimbat proces în constatare cu un final în care se dispune întoarcerea sumelor și a două comisioane înapoi dar de ce nu mi se oprește executarea silită ce trebuie să mai fac vă mulțumesc frumos

 25. Buna ziua domnule avocat
  Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
  In 24.05.2015 s-a deschis pe numele meu, de catre un executor judecatoresc, un dosar executional la cererea creditoarei Banca Alfa Bank. Eu atunci nu aveam niciun venit si nu au avut ce executa,In 2017 banca a cesionat creanta unui recuperator, fara sa ma anunte de acest demers. Pana in ziua de azi eu n-am mai primit niciun fel de instiintare cu stadiul executarii silite.
  , Am aflat ieri printr-un sms de la banca Transilvania , unde am contul de salar, ca mi s-a pus poprire pe cont , pe toata suma din cont, de catre acest executor judecatoresc. La rugamintea mea banca mi-a trimis pe E-mail instiintarea de poprire..Asa am aflat ca Banca creditoare a cesionat creanta unui recuperator in 09.2017. La cererea acestui recuperator , executorul judecatoresc dispune revenirea la poprirea din 07.05.2015.prezentand ca titlu executor incheierea de incuvintare a executarii silite din data de 24.04.2015..

  Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
  Multumesc
  Carmen Bulubasa

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.