Avocat Contestatie La Executare Silita Bucuresti-Prescriptia Creditului Bancar

Avocat Contestatie la executare silita – Totul despre cum un specialist in executare silita, te poate scapa de o posibila executare.

Contestatie la executare silita admisa in mod definitiv. Dosarul de executare “sters” integral si anulat de catre instanta.

48900 lei anulati din executarea silita, alaturi de toate actele de executare silita si cheltuielile executorului.

Dosarul a ramas definitiv in apel si pe aceeasi cale, recuperatorul nu va mai putea redeschide executarea silita.

Acest lucru se datoreaza faptului ca executarea silita era prescrisa inca de la momentul inceperii procedurii executionale, insa asa cum se petrece in multe dintre cazuri, debitorii sunt executati silit in mod ilegal si doar daca sunt vigilenti si contesta in instanta procedura executionala, pot scapa de procedura urata, numita executar silita.

Prescriem executarile silite  pentru zambete IMPRESCRIPTIBILE ale celor ce sunt executati silit in mod ilegal.

Executare Silita Bucuresti – Debitorul anuleaza executarea silita a recuperatorului Next Capital Investments Limited si Eos International Beteiligungs-Verwaltungsgesellschaft Mbh.

#DosarelePrindViata – Povestea debitorilor care s-au luptat pentru libertatea lor financiara.

            Daca pana acum situatiile prezentate au fost cu privire la  debitorii care au reusit sa scape de abuzurile creditorilor  prin intermediul institutiei prescriptiei extictive, invocate conform art.706 CPC: “Dreptul de a obține executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripție este de 10 ani.

(2) Termenul de prescripție începe să curgă de la data când se naște dreptul de a obține executarea silită.”, de data aceasta, am dorit sa expunem un caz aparte in cadrul caruia poate opera prescriptia extinctiva a dreptului creditorului de a mai obtine executarea silita.

O poza cat o mie de cuvinte-Impreuna i-am infrant pe recuperatorii de creante.

            Asa cum am mai prezentat in spetele anterioare, in cazul in care unui debitor I se comunica la domiciliu/sediu primele acte de executare acesta stia ca in termen de 15 zile de cand a primit actele trebuie sa formuleze o contestatie la executare in temeiul art. 712 si 715 CPC si sa invoce prescriptia dreptului de a mai obtine executarea silita.

Daca de la ultima recunoastere a datoriei ( de cele mai multe ori recunoasterea echivaleaza cu plata) au trecut mai mult de trei ani, legea va sanctiona pasivitatea creditorului, va anula executarea silita si totodata ii va ingradi acestuia posibilitatea de a mai urmari respectiva datorie prin forta coercitiva a statului.

            Asemanatoare a fost si situatia dl. Ghela, care primind primele acte de executare s-a prezentat cu ele la sediul nostru pentru a-l ajuta in formularea unei contestatii impotriva acestora. In cadrul discutiei preliminare dl. Ghela ne-a invederat faptul ca nu mai efectuase nicio plata cu mai mult de 7 ani in urma.

Contestatie La Executare Silita

In aceasta situatie, un Avocat Contestatie la executare silita are deja facuta strategia iar aceasta a fost una simpla: ne-am gandit sa invocam prevederile art 706 CPC cu privire la institutia prescriptiei extinctive si in subsidiar sa contestatm si creanta urmarita din punct de vedere al certitudinii acesteia si sa solicitam constatrea ca abuziva a unor clauze contractuale.

            Zis si facut, am redactat cererea de chemare in judecata in termenele impuse de lege si am achitat si taxa judiciara de timbru in cuantum de 1.000 lei ( conform art. 10 alin. 2 din OUG 80/2013).

Ulterior, la primirea intampinarii formulata de catre partea adversa am sesizat ca anterior acestui dosar de executare contestat a mai existat o urmarire silita in anul 2010  pe rolul unui alt executor judecatoresc, dosar care a fost inchis in anul 2016 pe motiv ca debitorul nu ar fi fost solvabil.

Contestatii Bucuresti La Executare Silita Ilegala

            Imediat dupa aflarea acestor informatii, dl. Ghela a fost chemat la sediu pentru a lamuri aceste aspecte.

Cititi si despre:

  Prezentandu-i aspectele mai sus mentionate, acesta a incercat sa lamureasca situatia si a demonstrat ca la data la care a fost pornita executarea silita la domiciliul nou nu a primit niciun act de executare.

  Totodata conform cartii de identitate acesta isi schimbase domiciliul anterior datei de incepere a executarii silite.

  Intimata. adica Next Capital Investments Limited si Eos International Beteiligungs-Verwaltungsgesellschaft Mbh, a mai sustinut ca in in anul 2016 dosarul de executare a fost inchis pe motiv de insolvabilitate.

  Cu toate acestea, conform adeverintelor emise de catre ANAF, dl. Ghela a inregistrat venituri impozabile pe toata aceasta perioada.

  Contestatie La Executare Silita

              Din toate cele expuse am tras concluzia ca in speta creditorul nu a dorit decat sa eludeze dispozitiile legale si a decis inchiderea primului dosar executional tocmai pentru a evita incidenta unei perimari a executarii silite sau chiar a prescriptiei.       

              In aceasta situatie avand in vedere ca pe de o parte, atat de la ultima plata efectuata si pana a inceput cea de-a doua executare silita trecusera mai mult de trei ani si pe de cealalta parte, pentru faptul ca in cadrul vechiului dosar de executare creditorul si executorul au stat in pasivitate mai mult de 3 ani am decis invocarea prescriptiei dreptului creditorului de a mai solicita urmarirea silita.

              Instanta de fond analizand cele doua teze in cadrul carora poate fi incidenta instituitia prescriptiei a pronuntat urmatoarea solutie in cadrul dosarului nr. 4377/4/2018 de pe rolul Judecatoriei Sectorului 4:Admite în parte cererea de chemare în judecată.

  Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale cuprinse la pct. 5 din Contractul de credit nr. 548/10.06.2005 privind dobânda de referintă variabilă afişată la sediile BCR. Anulează executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 213/2018 al B.E.J. Lupulescu Catalin Gigel.”

  Extras pe scurt din cadrul senintei emise de catre instanta – Contestatie La Executare Silita

  contestatie la executare sentinta
  Extras din hotararea instantei de judecata prin care s-a stabilit prescriptia.

  Solutia din apel, confirm si mentine anularea tuturor actelor de executare silita.

  Tip solutie: Alte soluţii
  Solutia pe scurt: Admite apelurile formulate de apelantele BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ S.A. şi EOS INTERNATIONAL BETEILIGUNGS-VERWALTUNGSGESELLSCHAFT MBH şi NEXT CAPITAL INVESTMENTS LIMITED, împotriva sentinţei civile nr. 12720/11.10.2018, cu privire la contestaţia la titlu.

  Modifică sentinţa apelată în sensul că respinge capătul de cerere privind constatarea caracterului abuziv al clauzei contractuale de la pct. 5 din contractul de credit nr. 548/10.06.2005 privind dobânda de referinţă variabilă afişată la sediile BCR, ca neîntemeiat.

  Menţine încheierea din 21.06.2018. Respinge apelul formulat de EOS INTERNATIONAL BETEILIGUNGS-VERWALTUNGSGESELLSCHAFT MBH şi NEXT CAPITAL INVESTMENTS LIMITED împotriva sentinţei civile nr. 12720/11.10.2018, cu privire la cererea de constatare a prescripţiei dreptului de a obţine executarea silită, ca nefondat.

  Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Respinge apelul incident ca nefondat. Obligă apelantul contestator la plata sumei de 3600,88 lei către apelanta BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ S.A., reprezentând cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 5.11.2019.
  Document: Hotarâre  3723/2019  05.11.2019

  Vizualizati si :

            Contestatie La Executare Silita folosita ca arma impotriva executarilor silite ilegale.

  In concluzie, avand in vedere cele expuse anterior este foarte important de retinut faptul ca prescriptia dreptului creditorului de a cere executarea silita poate fi ceruta si in cadrul unui dosar de executare inceput de ceva vreme in cadrul caruia executorul si creditorul nu au mai facut cereri cu mai mult de 3 ani in urma.

  Deschiderea unui dosar executional neurmat de o urmarire efectiva in vederea indestularii creantei nu reprezinta un impediment in invocarea pasivitatii si constatarea dreptului creditorului a fi prescris.

  Nu va lasati captiv in cursa unei executari silite cu potential ilegal. Din nefericire aveti acest termen de 15 zile in care veti putea invoca aparari in contestatia la executare si cu cat asteptati mai mult sa faceti un demers juridicar, evident ca sansele scad in fiecare zi.

  Asa cum pasivitatea il afecteaza pe creditor si vedeti mai sus ca l-a costat pe recuperatorul de creante zeci de mii de lei, in acelasi mod il afecteaza si pe debitorul care nu se apara.

  Textul de lege precizeaza clar ” executarea silita este supusa controlului instantelor de judecata”, deci asta inseamna in mod evident ca nu veti putea sa verificati legalitatea decat in cadrul judecatoriei ca prima instanta sesizata.

  Daca treceti prin vacarmul unei executari silite, trebuie sa stiti ca aveti o echipa de peste 40 de avocati Cuculis&Asociatii, care va sprijina in demersul dvs. juridic.

  Suntem aici de peste 10 ani sa va ajutam. Faceti o programare pentru consultanta juridica specializata pentru a formula o contestatie la executare silita.

  Av.Drd. Cuculis Adrian

  Disclaimer/Act de renuntare: Continutul articolului dar si a intregului site, reprezinta informare publica si nu poate fi confundata cu forma de publicitate. Prezentul articol reprezinta pozitia SCA Cuculis&Asociatii si este destinat publicului larg cu scop informativ. Informatiile oferite cu titlu de opinii personale pot fi preluate si folosite pe propria raspundere de catre profesionisti, avocati, notari, judecatori, procurori, mediatori, consilieri juridic, practicieni in insoventa etc. si nicio informatie de pe prezentul site, preluata de catre persoanele mai sus mentionate in mod neexhaustiv si folosita ca atare, nu ii poate fi imputata SCA Cuculis&Asociatii.

  25 comments to “Avocat Contestatie La Executare Silita Bucuresti-Prescriptia Creditului Bancar”
  1. Buna seara! Am avut un dosar de executare silita pornit de Volksbank in 2012. Pe ei i-a preluat Banca Transilvania in 2015 si a activat in acelasi dosar de executare. Banca Transilvania a cesionat creanta catre o firma straina reprezentata de catre Eos Ksi Romania. Si acestia s-au folosit tot de dosarul de executare deschis in 2012. In 2019, executorul inchide dosarul pentru lipsa bunuri urmaribile. Doua luni mai tarziu, Firma straina, prin Eos Ksi Romania, deschide alt dosar de executare, la alt executor. Am facut contestatie folosindu-ma de tot ce stiu despre firmele de recuperare. Intrebare: este legal ca Banca Transilvania si EOS sa ma execute in dosarul deschis de Volksbank in 2012?

   • Am credit la Credius de 3000 lei si la Viva de 340 lei si au dobanda la zi de 1,20 lei,si imi este greu sa achit totul odata,la Viva sant la zi cu dobanda si la Credius am o restanta de 1300 lei si imi este teama ca voi fi bagata in biroul de credit pt ca ma suna si imi spune.Eu vreau sa fac alt credit pt refinantare si daca ma baga in biroul de credit nu mai pot face refinantare sa scap de aceste IFN-uri.Ce trebuie sa fac?,va rog un sfat sau un ajutor.Multumesc

  2. Buna ziua
   Ma numesc Daniel Istinie și sunt intr-o situație de executare silită. Ar fi trebuit sa înceapă de vreo doi ani dar nu se întâmpla nimic. Cu cine as putea discuta?
   Multumesc frumos!

  3. Buna seara! In data de 03.02.2020 am primit la locul de munca instiintare de la executor judecatoresc ca mi se va pune poprire pe venit de catre BT DIRECT IFN(fost ERB) unde am facut in 2010 un card de cumparaturi de 4000 de lei. Le-am tot platit de atunci(nu sunt decat 10 ani), in 2015 mi au facut o reesalonare, spun ei, cert este ca de la 4000 de lei imi revenea sa le dau 10000, am platit ratele pana in septembrie 2019, iar acum mi-au spus ca imi fac poprire pe venit, culmea dupa 10 ani de cand le tot platesc, tot atata am sa le dau. Ce este mai grav ca si sotului, in aceeasi zi, i-au trimis poprire, aceeasi BT DIRECT. El cand a facut credit a facut la BANCA TRANSILVANIA, domnul de acolo spunandu-i ca BT DIRECT este o sucursala a lor nicidecum fost ERB de care stiam ca au niste dobanzi exorbitante.Va scriu in speranta ca imi puteti dar un sfat. Va multumesc anticipat!

   • Buna ziua, in principal cam tot ce misca pe segmentul acesta al executarilor silite are un aer de nelegalitate. Astfel, trebuie sa formulati o contestatie la execuatre daca va simtiti nedreptatita tocmai pentru a verifica aceste aspecte. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

  4. Buna ziua! Daca mi s-a facut poprire pe salariu si la scurt timp am primit instiintare de la executorul judecatoresc ca imi pune si sechestru pe bunuri in cazul meu autoturism pot face ceva? Din moment ce imi opresc din salariu? Va multumesc anticipat!

  5. Bună ziua!!în cazul meu am o datorie la ANAF, cca 20.000 euro!această datorie este trecută pe ,,codul numeric personal” în urma activității unei firme la care am fost administrator până în 2009,apoi firmă a trebuit să treacă în insolventa!!!se mai poate face ceva???

  6. Bună seara. Am făcut două credite in anul 2007,la Pireus Bank si EuropCredit Bank. Am plătit ratele până în aprilie 2009,apoi din motive justificate sau nu,nu am mai platit. În 2011,mi au venit Popriri pe salariu,pentru cele 2 credite,de la executor judecătoresc. Am terminat de achitat sumele trimise de executor,în luna februarie 2020. Acum executorul,imi spune ca au venit de la cele 2 banci alte sume,care reprezintă dobânzi penalizatoare. Intrebarea mea este : la creditele mai ” vechi” ( cum sunt ale mele), nu se aplică OUG 50/2010 ,sau OUG 52/2016,art 55 punct 3 ?
   De exemplu,la Pireus,am luat un credit de 7000 lei,prin executarea silită, am plătit 10762,si acum mi a venit de plata 12000( mi au spus că suma asta de 12000,este venită anul trecut,si acum asteapta sa trimita banca altă sumă)

   • Buna ziua. Oug 50.2010 se aplica la toate creditele iar 52 doar la cele care NU erau in desfasurare la data intrarii in vigoare. Oricum executarea silita poate fi contestata cu privire la aceste dobanzi ILEGALE. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

  7. Buna. mam trezit cu un mail la locul de munca in care mi se pune proprire pe cont pt recuperarea banilor. in acest moment detin prin credit ipotecar o casa.as vrea sa stiu ce sanse am sa fie doar proprire pe cont?si sa se ia banii de acolo numai. Multumesc.

  8. Buna ziua, Matusa mea a facut un credit de 3500 lei la CAR Sanitas in 2011 din care a platit o parte apoi nu a mai platit. In 2012 i s-a facut poprire pe pensie de aprox 6000 lei. A achitat, a primit instiintare de incheiere poprire. In 2018 s-a trezit cu alta poprire pe pensie, tot 6000 lei, de la acelasi CAR dar alt executor, tot in baza hotararii judecatoresti din 2012. A contestat dar nu s-a prezentat fiind bolnava. Din cauza popririi nu a mai putut plati chiria, a ramas pe drumuri. A platit si acesti 6000 de lei. In ianuarie a depus cerere de repunere pe rol si s-a stabilit termen pe 8 martie. Intre timp insa a venit si a 3-a poprire, tot acelasi CAR, alt executor – al 3-lea -, pe baza aceleiasi hotarari judecatoresti din 2012 /pe care nici nu o gasim in arhiva judecatoriei Valcea/, suma de 2500 lei. Cuponul ei de pensie din martie 2021 este cu poprire 1/3 din pensie. Are 77 de ani, locuieste provizoriu la mine, undeva la tara in judetul Valcea, este greu deplasabila. Este normal ce se intampla? Din 2011 pana in 2021, 3 popriri pe baza aceleiasi hotarari din 2012, 3 executori diferiti? Cei de la CAR pretind ca prima poprire de 6000 a fost pe dobanzi, a doua de 6000 pe rate iar aceasta de 2500 pe diferente de plata … Cum o pot ajuta, caci profita de varsta inaintata si nu opresc popririle !? Se poate incadra felul in care procedeaza CAR la escrocherie? Multumesc!

  Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.