Executat Silit De Next Capital Investments Limited-Executare Silita Anulata-Clauza Dobanda Bancara Ilegala

Procedura De Executare Silita Inceputa Impotriva Debitorului De  Next Capital Investments Limited Anulata In Integralitate De Catre Instanta

Next Capital Investments Limited pierde dosarul de contestatie la executare prin care incerca sa execute silit in mod ilegal un debitor in baza unui contract de credit “cumparat” de la BCR si mai apoi cesionat la Eos International BETEILIGUNGS-VERWALTUNGSGESELLSCHAFT MBH ce a ajuns in final la Next Capital Investments Limited.

Observam de esenta ca instanta de judecata nu doar ca a anulat executarea silita dar a si dispus plata cheltuielilor de judecata.

Solutia instantei a fost bazata practic pe anularea unei clauze contractuale din cadrul contractului ( titlu executoriu) semnat initial cu BCR  (Bcr Executa Ilegal ) iar prin eliminarea clauzei de dobanda, instanta a considerat ca de esenta, executarea silita este ILEGAL inceputa si astfel a dispus anularea integrala a executarii silite.

Astfel, Next Capital Investments Limited fiind de esenta ultimul recuperator care a cumparat creanta de la EOS , a pus in executare silita titlul executoriu insa prin greseli succesive si abuzuri, instanta de verificare a executarii a constatat ca procedura in sine de executare silita, este ILEGALA.1

 

Next Capital Investments Limited

                                   Next Capital Investments Limited

 

Solutia instantei –

Ora estimata: 09:00
Complet: C7 – civil şi executări
Tip solutie: Admite in parte cererea

Admite în parte cererea de chemare în judecată. Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale cuprinse la pct. 5 din Contractul de credit nr. 548/10.06.2005 privind dobânda de referintă variabilă afişată la sediile BCR.

Anulează executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 213/2018 al B.E.J. Lupulescu Catalin Gigel. Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată pentru rest.

În temeiul art. 45 alin. 1 lit. f din O.U.G. nr. 80/2013, dispune restituirea către contestator a taxei judiciare de timbru în cuantum de 1.000 lei achitate conform chitanţei nr. 179178/2018 0170512 din 09.03.2018 emise de Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4, la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

Obligă intimata Banca Comercială Română SA să plătească contestatorului cheltuieli de judecată în cuantum de 1.0000 lei, cu titlu de onorariu avocat.

Obligă intimatele Next Capital Investments Limited şi Eos International Beteiligungs-Verwaltungsgesellschaft MBH să plătească contestatorului cheltuieli de judecată în cuantum de 3.000 lei, cu titlu de onorariu avocat.

Obligă contestatorul să plătească intimatei Banca Comercială Română SA cheltuieli de judecată în cuantum de 3.000 lei cu titlu de onorariu avocat.
Document: Hotarâre  12720/2018  11.10.2018

 

Intodeauna verificati leaglitatea unei executari silite prin contestatia la executare silita atunci cand primiti acte de executare silita de la  Next Capital Investments Limited sau de la alt recuperator de creante!

Astfel in urma contestatiei la executare  executorul judecatoresc   Lupulescu Catalin Gigel cel care a instrumentat dosarul de executare silita, este obligat sa se conformeze solutiei date de catre instanta de judecata si chiar daca discutam de o solutie pe fond, ii este INTERZIS sa mai faca alte acte de execuatre fiindca decizia pe fond este EXECUTORIE.

Solicitati o consultanta cu un avocat specializat in litigii bancare – AICI.

 

Puteti completa formularul de mai jos pentru a trimite problema dvs. juridica direct catre un avocat specializat.

One comment to “Executat Silit De Next Capital Investments Limited-Executare Silita Anulata-Clauza Dobanda Bancara Ilegala”
  1. Si eu am castigat in instanta tot impotriva acestui Next Capital si a executorului judecatoresc Lupulescu. Cred ca sunt mana in mana. Oricum instanta a anulat executarea si a obligat partile sa imi dea banii inapoi.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.