Sentinta De Anulare A Executarii Este Executorie De La Fond-Noi Abuzuri Ale Executorilor-Desi Se Castiga Contestatia La Executare Refuza Sa Suspende Executarea Silita-Avocat Cuculis

Contestatia La Executare Castigata Prin Anularea Executarii Este EXECUTORIE  De Pe Fondul Cauzei-Avocat Cuculis

Suspendarea trebuie sa opereze chiar daca instanta nu a dispus suspendarea executarii silite prin sentinta, insa a dispus anularea executarii silite.

Am reusit in ultimii ani de zile sa anulez la propriu mii de executari silite, insa observ o practica tot mai agresiva a executorilor judecatoresti cu privire la NEEXECUTAREA hotararilor prin care s-au anulat executarile silite, desi ele sunt date doar pe fondul cauzei, astfel incat vreau sa clarific cateva aspecte, pentru ca fiecare sa cunoasca ce are de facut –

Este obligat executorul judecatoresc sa suspende executarea silita daca anularea executarii silite a fost stabilita doar pe fondul cauzei?

Raspunsul este ferm DA, altfel el se face vinovat de abuz in serviciu si in opinia mea de nerespectarea unei hotarari judecatoresti ce este executorie de la fond.

ATENTIE – Sentintele date pe fondul cauzei in contestatiile la executare sunt EXECUTORII!

Astfel, Legea nr. 17/2017 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/2016 pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum și a unor acte normative conexe-

Forma art. 651 din codul de procedura civila ne edifica cu privire la faptul ca hotararile date in aceasta materie, sunt executorii de pe fond –

INSTANTA DE EXECUTARE-

Alin 3  – Instanta de executare solutioneaza contestatiile la executare, precum si orice alte incidente aparute in cursul executarii silite, cu exceptia celor date de lege in competenta altor instante sau organe  –

Astfel, legea ne vorbeste despre “solutionarea contestatiilor”.

61. La articolul 651, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins:

«

(4) Dacă prin lege nu se dispune altfel, instanța de executare se pronunță prin încheiere executorie, care poate fi atacată numai cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.»

Iar alin. 4 despre puterea executorie-

Incheierea de mai jos a fost emisa dupa ce au fost prezentate elementele de mai sus, asta dupa ce executor a stat sa “analizeze” daca este “legala” suspendarea.

Solutia corecta conform dispozitiilor legale ar fi fost mai degraba incetarea executarii, daca verificam cazurile de INCETARE a executarii silite respectiv art. 703 alin. 5 si anume atunci cand ” a fost anulata executarea” de esenta CODUL neprecizand despre o anulare definitiva ci doar ANULARE!

Astfel, dispune SUSPENDAREA executarii silite.

av.drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

Totul Despre Executarile Silite, Posibilitatile De Anulare Si Invocare A Clauzelor Abuzive,Evacuari,Suspendari De Executare Si Executari Silite Ilegale – Avocat Cuculis

10 comments to “Sentinta De Anulare A Executarii Este Executorie De La Fond-Noi Abuzuri Ale Executorilor-Desi Se Castiga Contestatia La Executare Refuza Sa Suspende Executarea Silita-Avocat Cuculis”
 1. Buna ziua
  Am si eu o problema cu un card de credit contractat in 2006 luna Decembrie la care am achitat doar cateva rate .
  Azi 11-09-2017 am primit la serviciu o instiintare de poprire pt a achita suma datorata .
  Credeti ca se poate face ceva pt a putea anula acesta poprire ??

 2. Problema Juridica: Buna ziua ,am primit o înștiințare privind măsură popririisi anume suma de 2037,80 lei reprezentând debit si 620,50 lei cheltuieli de executare silita acestea fiind solicitate creditorului ultimo portofolii investment Luxembourg SA ,în urma unui contract de credit 532333702/07.10.2012 de la provident,credit care la un moment dat nu am mai putut plăti ,având probleme în familie cu fosta sotie si locul de muncă ,menționez că am încercat să-i contactez telefonic de vreo câteva ori pentru o reesalonare ,nu mi-au răspuns decât o singură dată spunandu-mi ca ma vor contacta ei ceea ce nu s-a mai întâmplat ,si acum după atâția ani mă trezesc cu această poprire pe salariu,avad în vedere că nu mai aveam foarte mult de achitat ,cred că vreo 4 s-au 5 luni ,plăteam lunar nu săptămânal , v-aș întrebă din suflet ce mă sfătuit să fac ,să semnez acea poprire la firma care lucrez s-au nu ,as dori niste sfaturi de la dumneavoastră .cu stima aștept sfatul dumneavoastră,va mulțumesc.

 3. Buna ziua,
  Am si eu o problema cu o executare silita. Documentele au fost primite azi la domiciliu. Eu am un job care ma obliga sa fiu plecata 90% din timp, de acasa. Ma puteti ajuta pentru a putea contesta executarea si poprirea pe salariu? As vrea sa va pot suna sa va ofer mai multe date si sa ma puteti sfatui in acest sens. Multumesc!

  • Problema pe care o am este cu executorul care a facut demersurile in numele firmei de recuperari Kruk. Multumesc inacaodata!

 4. Buna ziua !
  As dori sa va arat ce fel de incuviitari executare silita da pe banda TRIBUNALUL GALATI , atat timp cat dumneavoastra sustineti ca daca banca a vandut creditul catre o societate de recuperare, contractul de credit nu reprezinta titlul executoriu. Daca m-ar fi executat BCR prin reprezentant legal adica un avocat din partea BCR as fi inteles ,dar ce treaba am eu cu KRUK sau SECAPITAL si cu executoarea PLACINTA ADINA – MARIA pentru ca eu nu am luat nici un ban de la ei si nici nu am vreun contract cu ei si cu toate astea tot au obtinut formula executorie din partea tribunalului .Cum este posibil asa ceva in Romania?
  Daca imi permiteti va trimit actele pe mail-ul mentionat de dumneavoastra! Va multumesc si va rog sa ma sfatuiti ce pot face .

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.