Avocat Executare Silita

Ce este executarea silita?

Executarea silita este procedura prin care un creditor isi recupereaza de regula sumele de bani de la un debitor.

Important este ca atunci cand esti executat silit, sa apelezi la un avocat specializat in executari silite!

Cuvantul silit presupune de la bun inceput o actiune la care esti fortat sa te supui unei reguli sau unei proceduri si asta implica din start o stare de disconfort.

Executarea silita reprezinta modalitatea prin care executorul, foloseste anumite mencanisme pentru a recupera acele sume de bani amintite mai sus iar acestea sunt :

avocat executare silita

Poprire – Executare silita pe imobil – Execuatre silita pe partile sociale ale firmei – Blocarea tuturor conturilor bancare – Evacuarea din casa.

Lista formelor de executare silita prin care poate trece un debitor.

Dar gandul ca ai putea sa -ti pierzi casa, sa ai popriri pe cont sau sa ti se puna sechestru si sa ti se vanda chiar autoturismul pe care-l conduci zilnic cum iti suna?

Prin executare silita se poate ajunge chiar la pierderea casei in care locuiti, asta daca nu demarati o procedura de atacare a acelei executari silite.

Pentru a intelege clar ce este executarea silita, asta pentru a putea pe viitor sa stiti cum sa formulati o contestatie la executarea silita, incepem prin a verifica legea cea mai importanta pentru debitorii aflati in executare silita si anume, codul de procedura civila:

Astfel, Articolul 622 arata ce presupune sa treci printr-o procedura de executare silita prin Îndeplinirea fortata a obligaţiilor prevăzute în titlul executoriu –

(1) Obligaţia stabilită prin hotărârea unei instanţe sau printr-un alt titlu executoriu se aduce la îndeplinire de bunăvoie.

(2) În cazul în care debitorul nu execută de bunăvoie obligaţia sa, aceasta se aduce la îndeplinire prin executare silită, care începe odată cu sesizarea organului de executare, potrivit dispoziţiilor prezentei cărţi, dacă prin lege specială nu se prevede altfel.

In termeni necomplicati, executarea silita presupune ca executorul judecatoresc investit cu un titlu executoriu fie ca este vorba despre un contract cu banca, IFN-ul sau cesionat la recuperatorul de creante, un act notarial sau oricare inscris legea ii confera putere executorie, sa adreseze instantei o cerere prin care sa ceara voie sa va urmeasca silit , apoi incepe calvarul debitorului.

Ce facem cand suntem executati silit si vrem sa contestam si cand ai nevoie de un avocat pentru executare silita?

Intr-o opinie majoritara, folosirea unui avocat pentru procedura de executare silita este indispensabila de fiecare data cand suntem fie executati silit si avem calitatea de debitor fie cand executam silit si avem calitatea de debitor.

Ajutor am primit o executare silita si nu stiu ce sa fac!!

Un avocat pentru executarea silita are rolul de a verifica actele de executare silita, primite de a identifica erorile si abuzurile si de a vi le comunica si mai apoi de a le prezenta instantei de judecata pentru ca aceasta sa anuleze executarea silita.

Avem nevoie de un avocat in cadrul unei executari silite pentru a putea formula corect in primul rand o contestatie la executare.

Momentul la care este necesar sa ne gandim sa ne indreptam spre un avocat care se ocupa de executari silite este chiar acel moment cand primim actele de executare silita.

Atentie – NU pierdeti timpul, cele 17 zile de la momentul de la care ati primit actele de executare sunt cruciale pentru sansele de castig in instanta.

Desi la inceput de an 2020, CJUE prin Cauza C75/19 a stabilit ca executrea silita poaate fi contestata ORICAND, onorariile de executor spre exemplu pot fi contestate doar in termenul de 17 zile, altfel, puteti fi obligat la plata unor sume desi ILEGALE, imposibil de contestat.

Cum reactionati cand primiti actele de executare silita?

CU CALM! Nu va panicati, nu sunati la executor nu incercati sa cautati creditorul ci prima data deschideti plicul si vedeti ce pretentii banesti au impotriva dvs.

Nu uitati, MULTE dintre executarile silite sunt ilegale, am dovedit asta prin mii de executari silite pe care avocatii care se ocupa de executare silita din cadrul SCA Cuculis&Asociatii le-au anulat.

Ce motive am sa atac executarea silita, avocatul specializat in executare silita ma poate ajuta?

O parte scurta dintre motivele pe care le aveti sa contestati execuarea silita se refera la a:

Nu lasati abuzurile pe care le-am amintit mai sus sa va invadeze viata.

Am clienti care imi spun, daca nu va ascultam si nu contestam executarea silita, acum nu mai aveam casa.

De asemenea sunt clienti care spun, nu am contestat executarea silita si la un an dupa ce am discutat, desi mi-au spus telefonic ca ma ajuta, mi-au vandut casa.

Risti asta?

Ce face mai exact un avocat execuare silita – Serviciile juridice pe care le punem la dispozitie pentru apararea drepturilor dumenavoastra.

Un avocat specializat in executare silita va poate facilita accesul la instanta ( cunoaste procedura mai bine decat oricine ) si poate cel mai important, identifica erorile savarsite in cadrul executarii silite.

In linii mari procedura este clara, instrumentul pe care il are la dispozitie in cadrul executarii silite un avocat executare silita, este contestatia la executare.

ATENTIE SI AICI – Atunci cand se ataca o executare silita de catre un avocat specializat in executare silita, contestatia trebuie sa fie PERFECTA, sa ATACE toate punctele din actele de executare si sa gaseasca abuzuri acolo unde sunt.

Legea spune clar, orice act de executare silita este supus verificarii instantei de judecata.

Aici intra in rol avocatul dvs. specializat in executare silita.

Executorul cu creditorul va pot abuza insa din moment ce ati formulat contestatia la executare TOTUL intra sub lupa si analiza unei instante de judecata.

DOAR instanta de judecata la cererea de contestatie la executare intreptate impotriva executarii silite, formulata de avocatul specializat in executare silita va poate anula o executare silita posibil ilegala.

Nu este simplu sa fii pus in fata unei executari silite. Cunoastem lucrul asta. Pentru acest aspect ti-am pregatit si o serie de materiale video care sa te ghideze mai bine!

Avocat Executare Silita Anulata PrinContestatie la executare silita SECAPITAL SARL – Beneficiu de plata

Avocat executare silita – Ce costuri aveti pentru a putea contesta o executare silita-Costuri cu instanta, taxa de timbru si expertize.

Stim prin ce trec executatii silit. Avem 45000 de procese deschise in toata tara si deja mii de executari silite anulate in decursul celor 10 ani de cand ne ocupam de tema executarii silite. Un avocat executare silita are rolul de a te proteja.

Costurile unui debitor care vrea sa-si faca dreptate nu sunt ridicate si ele pot fi acoperite de multe ori de catre stat.

 • Taxa de timbru pentru ORICE executare silita nu este mai mare de 1000 de lei indiferent de cat de mare este debitul executat silit;
 • Onorariul avocatului care se ocupa de executari silite si de contestatii la executare poate fi esalonat;
 • O expertiza in cadrul unui dosar de executare silita pentru a putea identifica ce abuzuri au facut bancile ifn-urile sau recuperatorii este comparabil cu taxa de timbru de 1000 de lei;
 • Suspendarea executarii se poate obtine si prin ajutorul public judiciar cu privire la cautiune, astfel cautiunea poate si scutita la plata.

Toate costurile de mai sus vi se par pari pentru a putea fi eliberat din stransoarea unei executari silite cu posibil efect abuziv?

Vezi procese castigate impotriva executarilor silite, fa-ti curaj, PROTEJEAZA-TI drepturile!

In decursul celor 10 ani am descoperit mii de abuzuri.

Acele persoane care acum fie au ramas in casele lor fie nu mai sunt datoare la banci sau au scapat de IFN-uri ori de recuperatorii de creante care ii abuzau, au reusit acest lucru doar pentru ca nu s-au lasat abuzati si au contestat acele executari silite abuzive.

Exemple concrete:

Nu acreditam ideea ca orice executare silita este ilegala, insa acreditam ideea ca orice executare silita in legatura cu care exista chiar si cel mai mic dubiu, trebuie sa fie supusa verificarii instantei de judecata.

Cand avem nevoie de un avocat executare silita?

Astfel, pentru a putea intelege ca de fapt atunci cand primiti actele de executare silita INCEPE totul si nu se TERMINA totul, o sa facm un scurt GHID unde va vom prezenta in ce tipuri de executare silita un avocat executare silita este esential pentru dvs.

Prin ce procese si procedee trece un debitor executat silit:

 • Debitorul nu-si mai plateste de o perioada de timp datoriile;
 • Banca/IFN-ul apeleaza la propria procedura de executare silita;
 • Banca / IFN-ul cesioneaza creditul catre un recuperator de creante;
 • Banca / IFN ul / Recuperatorul se adreseaza executorului judecatoresc;
 • Executorul obtine incuviintarea executarii silite si de aici apar
 • POPRIRI PE CONT
 • VANZAREA CASEI
 • SECHESTRU PE AUTOTURISM
 • VANZAREA BUNURILOR TALE MOBILE ( DA, CHIAR MOBILA DIN CASA)

Ce face un debitor ca sa intrerupa lantul executarii silite?

Foloseste unica arma pe care legea i-o da la dispozitie.

Contestatia la executare alaturi de un avocat specializat in executare silita si trimite TOT dosarul executorului judecatoresc catre INSTANTA de judecata.

Rezultatul?

a) Este ilegala procedura de executare silita la care este supusa debitorul? – ATUNCI EXECUTAREA SILITA ESTE ANULATA!

B) Este legala procedura de executare silita? – Atunci nu este anulata insa poate fi indreptata, se poate suspenda ceea ce inseamna ca debitorul are timp mai mult pentru a se reorganiza/creditorul este mai TENTAT sa negocieze cu debitorul.

Cunoaste-ti drepturile, NU te lasa ABUZAT! Campanie informate SCA CUCULIS&ASOCIATII.

Avocat Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16
Bucuresti
Romania

Disclaimer/Act de renuntare: Continutul articolului dar si a intregului site, reprezinta informare publica si nu poate fi confundata cu forma de publicitate. Prezentul articol reprezinta pozitia SCA Cuculis&Asociatii si este destinat publicului larg cu scop informativ. Informatiile oferite cu titlu de opinii personale pot fi preluate si folosite pe propria raspundere de catre profesionisti, avocati, notari, judecatori, procurori, mediatori, consilieri juridic, practicieni in insoventa etc. si nicio informatie de pe prezentul site, preluata de catre persoanele mai sus mentionate in mod neexhaustiv si folosita ca atare, nu ii poate fi imputata SCA Cuculis&Asociatii.

59 comments to “Avocat Executare Silita”
 1. Bună. Am o întrebare.. Am fost executat silit în 2013 02 05 de faer ifn Reghin este valabil legea 836 avocata mi a zis ca este cu formula veche. Numele meu este Bachman Michael Tibor dacă întrați pe google cu numele aceasta vedeți toate detaliile dacă se mai poate face ceva va rog contactați ma

  • Buna ziua. Am facut contestație la executare si am obținut anularea în parte a actelor de executare, si anume anularea tuturor actelor de executare emise ulterior datei de 06.11.2020, iar adresa de infiintare a popririi a fost emisa catre angajator în data de 18.05.2020. Sentina Civila prin care au fost anulate în parte actele de executare a fost pronunțată în data de 24.09.2020 si a ramas definitiva prin neapelare. Totuși, la data la care va scriu, încă nu mi a fost ridicata poprirea instituita pe drepturile salariale. Am rugămintea sa mi spuneți ce e de facut si dacă ma puteți ajuta. Mulțumesc!

 2. Buna ziua ma numesc Raia Dumitru,am incercat sa va contactez telefonic, doresc sa fac o contestatie impotriva unei deciizii de executare silita pusa in aplicare de catre societatea civila Mazilu si Asociatii,cum pot face sa iau cintact cu dumneavoastra pentru a va prezenta documentele care mi-au fost trimise,mentionez ca suma ceruta de executor este mai mare decat valoarea credituli dat acesta fiind acesta fiind accesat in anul 2008 .va multumesc Raia Dumitru tel.0737176895

 3. poate sa vanda casa daca e luata prin credit ipotecar si e pe numele meu si al sotiei?
  Eu am o intelegere cu ei sa platesc lunar in rate, dar mie frica de un eventual abuz!

 4. Bună seara Sunt Pop Constantin din jud Satu Mare și am probleme cu un credit de nevoi personale la TBI… Care la considerat neperformant și la cesionat la Credit Expres… As dori sa iau legătura cu D-voastră Domnule Avocat Cuculis. Mulțumesc anticipat

 5. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: am mai mlte carduri de credit de mai multi ani acum un executor a pus poprire pe aceste carduri ! Intrebarea mea este : aceasta actiune a executorului este corecta???….cum sa pui poprire pe un credit ???
  As fi foarte recunoscatoare daca ati raspunde intrebarii mele. O zi buna va doresc

   • Bună seara. Va prezint următoarea situație. Am mai multe credite pe care nu reușesc să le plătesc, atât la bănci, cât și la ifn_uri. Cred ca sunt în jur de 10. Am avut și amânare la rate, însă nu ma pot încadra cu noile rate pretinse. Singurul meu venit este salariul. As vrea să știu, în situația unei popriri, cât mi se poate opri din salariu. Încă nu s_a declarat scadenta anticipată și ce ma sfătuiți sa fac.

 6. Buna ziua.am primit ieri un proces verbal cu titlu de executare silita,adica imi pun sechestru pe masina,pt o suma de 2300 lei,suma ce reprezinta un credit luat de la un ifn plus dobanda .as dori sa știu daca se poate face contestatie.multumesc

 7. Bună ziua, am primit ieri 06.01.2021 executare silita. Va rog frumos sa ma ajutați deoarece nu știu cum sa procedez. Am sunat la dvs dar mi s-a dat ton de ocupat.

 8. Bună ziua, am primit ieri 06.01.2021 executare silita. Va rog frumos sa ma ajutați deoarece nu știu cum sa procedez. Am sunat la dvs dar mi s-a dat ton de ocupat.

 9. Buna ziua, Am un dosar de executare silita deschis impotriva mea din Septembrie 2020, cu toate ca sumele de bani au fost achitate acesta ramane in continuare deschis, deoarece reclamanta nu doreste sa accepte cele gasite si actiunile facute de biroul de executare silita din Constanta, e vorba ca incearca sa obtina o pensie alimentara mai mare decat cea stabilita si gasita de biroul executoresc, (minim pe economie). in termenii legali putem sa o actionam/fortam sa inchida dosarul dupa cum au dorit si cei de la biroul executoresc ? ca doar nu putem sa tinem un dosa la infinit asa…

 10. Buna seara! Ma numesc Iovita Nelu si am o hotarare judecatoreasca favorabila, executorie, emisa de catre Tribunalul Constanta in contradictoriu cu Casa judeteana de pensii Constanta. Aceasta a fost atacata cu apel. Cei de la Registratura nu vor sa o legalizeze pana nu se pronunta Apelul. Nu pot sa-i pun in executare pana atunci, adica poprire pe conturi, caci si din noul CPC reiese ca pot, pe cheltuiala si raspunderea mea, in cazul greu de crezut ca ar castiga Casa de pensii Apelul. Multumesc mult, cu deosebit respect, Nelu Iovita.

 11. Bună seara, am și eu poprire pe salariu de 1 an jumate, am avut 190 de milioane scoase din banca, și am poprire de 12 milioane pe luna, ce sa fac?

 12. Bună ziua!
  Vă rog să mă ajutați cu o interpretare, dacă se poate.
  Am pe rol o contestatie la executarea silită. Prima instanță mi-a respins cererea și vreau să fac Apel, pentru care am 10 zile de la comunicare.
  Situația neclară pentru mine este următoarea: pe 10 martie 2021 instanța a redactat hotărârea, iar eu am intrat pe dosarul electronic pe 11 martie și am văzut hotărârea/documentul cu motivațiile instanței. De când se calculează cele 10 zile pentru depunerea cererii de apel: de la 11 martie, de când am accesat eu documentul din dosarul electronic, sau de la data comunicării prin poștă? (încă nu am primit-o prin poștă).
  Precizez că, cererea mea a fost doar pentru vizualizare dosar electronic, nu și pentru comunicare electronică, aceasta se face prin poștă.
  Vă mulțumesc foarte mult!

 13. Buna Seara,
  In atentia Dlui Avocat Adrian Cuculis
  Ref. Excursie in Portugalia
  In 10 ian.2020 , am contractat cu firma Christian Tour o excursie de 5 zile in Portugalia cu plecare in 23.apilie 2020.
  Am platit conf.contract doua rate avans in de 200 Euro fiecare.
  Deci, avans 400Euro din total de 790Euro.
  Diferenta de 390 Euro urmand sa fie platita cu 30 zile inainte de data plecarii.
  Urmare a evenimentelor de forta majora intervenita ,in speta Covid 19, deplasarea nu s-a putut efectua.
  Personal am cerut restituirea avansului de 400 Euro.
  Christian Tour a refuzat si a propus amanarea excusiei .Am acceptat si am optat pt plecarea din 23 apilie 2021 cu speranta ca in interval de un an situatia sa revina la normal.
  Nu s-a intamplat , incertitudinea inca exista din multe puncte de vedere.
  Eu nu pot estima ca data sigura de plecare 23 aprilie 2021 si nici cum va fi testul meu PCR cu 48 sau 78 ore inainte de data plecarii.Pana acum sunt sanatoasa.
  Agentia nu imi poate garanta plecarea, nu se stie ce va fi in decurs de o luna din punct de vedere sanitar si care vor fi conditiile de calatorie.
  Astfel, azi am contactat in scris pe email si am anuntat ca anulez plecare si nu voi plati diferenta de 390 Euro, am cerut si restituirea avansului.
  Agentia a raspuns ca daca nu platesc conf contract , ma penalizeaza cu 395 Euro.
  Banii mei avans sunt blocat la Christian Tour de un an, plus 25 Euro un Card de fidelitate pe care nu mi l-au dat, au spus ca il inmaneaza la imbarcarea in avion, plus 79 lei o asigurare de calatorie. Nici unul din serviciile contractate de Christian Tour nu a fost indeplinit si nici de firma de asigurari, dar primesc amenintari cu penalizari tot eu platitorul pagubit.
  In contractul initial nu a fost stipulata nici o clauza care sa spuna ca in caz de evenimente de pandemie firma isi aroga dreptul sa hotaraca unilateral cum va proceda,adica sa nu restituie avans, sa propuna amanare .
  Sunt pensionara si nu doresc sa mai platesc nimic la Christian Tour, doresc sa-mi recuperz avansul platit.Nu le cer nici dobanda.
  Va rog sa imi spuneti opinia dvs, cum sa procedez mai departe.
  As vrea sa nu ajung in tribunal, este un stres pt mine, nu am aceasta obisnuinta, dar daca va fi nevoi, da.
  Pot sa va prezint documentatia, contractul, facturile platite sa judecat dvs ad litera.
  Apreciez un raspuns din partea dvs.
  Rog contact pt Dna Elena Ion,

 14. Buna dimineata,am primit o notificare de plata 1815 lei taxa salubritate de la primarie cauza ca nam facut contract cu ave .am facut o mica firma singur angajat.nu execut nimic unde e integistrat firma ca sunt pe santiere .nu am de loc deseuri sau resturi ce sa le arunc si nu stiu de ce trebuia sa fac contrac dava nu am pe ce .va rog ,ce pot sa le fac.multumesc

 15. Buna ziua,
  Va solicit sprijinul in vederea formularii unei constestatii la executare la solicitarea creditoarei Investcapital ltd. in baza unui contracr de credit din a nul 2006 emis de BCR. Actele au data postei 29.04.2021.
  Va multumesc anticipat.

  tel. 0727855755

 16. Bună ziua , va rog sa ma ajutați cu executare silita.Am făcut un credit în 2007 la BP în Franci Elvețieni și din 2010 nu am mai putut plăti iar în 2011 a luat creanță un executor și am avut proprire pe salariu pana la sfârșitu lui 2017 .De atuncea nu a mai făcut prprire și nu a trimis nici o înștiințare.Ce pot face sa știu dacă sa prescri creditu sau dacă trebuie sa plătesc în continuare.Va rog sa ma ajutați dacă se poate .Va multumesc

  • Pentru a putea cunoaste daca datoria este prescrisa sau nu, avand in vedere ca sunt cunoscute mai multe tipuri de prescriptie, este necesar sa vedem actele si sa formulam o contestatie la execuatre. Cu bine,av. drd. Cuculis 0722298011

   • Sunt executat silit din august 2020 de o societate de recuperare pentru un credit de nevoi personale la raifaizan. Se mai poate face ceva ?

    • Sunt executat silit din august 2020 de debt collection agency srl București pentru un credit de nevoi personale de la Raiffeisen Bank din 2012 .se mai poate contesta executarea silita ?

 17. Sunt executat silit din august 2020 de o societate de recuperare pentru un credit de nevoi personale la raifaizan. Se mai poate face ceva ?

 18. Buna ziua,
  Am asupra mea o incunviintare a executarii silite emise in 2013 – 2014 in urma careia executorul a blocat numai conturile bancare, fara sa puna si poprire pe salariu la institutie desi am acelasi loc de munca si adresa de domiciliu de la semnarea contractului de credit si pana in prezent. Problema este urmatoarea, de la data incunviintarii (2013) si pana in prezent, executorul nu a mai intreprins nicio actiune desi, pana in prezent nu mi s-a retinut absolut niciun ban.Va intreb si, va rog sa imi raspundeti daca Aceasta executare silita este prescrisa in timpul executarii avand in vedere ca executorul nu a mai intreprins nicio actiune de peste 7 ani. (Mentionez ca deabia azi am primit o notificare de la banca precum ca s-a instituit poprire pe cont nou deschis. Executorul trimitand la vremea aceea notificare doar la bancile la care aveam cont deschis. Va multumesc.

 19. Buna seara dl avocat am avut un împrumut din 2005 acum imi trimit plicuri la reședința sunt luată în spațiu de o rudă de la firma Kruk si mazilu va rog sa ma ajutati nu stiu ce sa fac …sai contactez dar dumneavoastră ne sfătuiți să nu contactăm firma de creante? Multumesc anticipat

 20. Am executat banca pe dobanzi penalizatoare si remuneratorii la clauze nule conform deciziei CA Bucuresti, iar BT a facut contestatie la executare, desi Raportul de expertiza depus la dosarul de executare nu cuprinde toate drepturile castigate in instanta. Intrebare : daca BT merge intr-adevar in instanta sa conteste executarea asa cum se lauda, pot solicita restul drepturilor ?

 21. Vreau sa iau legatura prin email cu dv
  in legatura cu o execotare silita inceputa
  in anul 2009 si adjudecata in august
  2021

 22. Buna ziua, sunt executat silit la o banca comerciala (poprire pe conturi) in urma unui credit pe societate, acoperit cu bilet la ordin atat eu cat si sotia.Acum lucrez in strainatate, iar o parte din salariul meu i-am trimis sotiei care ia depus in contul copilului. El intentioneaza sa achizitioneze un imobil cu o parte din acesti bani. Intrebarea : acesti bani sunt supusi executarii silite daca nu exista o hotarare judecatoresca la angajatorul respectiv?
  Multumesc!

 23. am pe rol un dosar de prescriptie lo o datorie bancara
  din anul 2008 am primit lunar publicatie de vvinzare a im’
  obilului garantat ,executarea a fost intrerupta 2 ani
  si in intimpinare banca pune motivul ca am recuno
  scut datoria va rog am vreo sansa de cistig

 24. Bună ziua. În urma unui credit de la Ferratum, executorul udecătoresc, mi a pus poprire pe conturi și apoi după aceea, a trimis notificare și la locul de muncă. Este legal? Și după ce pe data de 14 luna aceasta, angajatorul a oprit suma de bani aferenta, am primit somație de plata acasă. Se poate?

 25. buna ziua,
  am fost executat silit pentru 2 carduri si o restanta a unui imprumut la Banca Transilvania. Debitul plus onorariu executor stabilit in sentinta judecatoreasca data in 2018 , a fost in suma de 19.141 lei. In cursul lunii oct. 2021 s-a stins datoria catre creditor , suma totala platita fiind de 27.364 lei. Este posibil ca in timpul urmaririi silite sa platesti in plus 8.223 lei alte cheltuieli stabilite doar de executorul judecatoresc ? Multumesc.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.