Avocat Executare Silita

Ce este executarea silita?

Executarea silita este procedura prin care un creditor isi recupereaza de regula sumele de bani de la un debitor.

Important este ca atunci cand esti executat silit, sa apelezi la un avocat specializat in executari silite!

Cuvantul silit presupune de la bun inceput o actiune la care esti fortat sa te supui unei reguli sau unei proceduri si asta implica din start o stare de disconfort.

Executarea silita reprezinta modalitatea prin care executorul, foloseste anumite mencanisme pentru a recupera acele sume de bani amintite mai sus iar acestea sunt :

avocat executare silita

Poprire – Executare silita pe imobil – Execuatre silita pe partile sociale ale firmei – Blocarea tuturor conturilor bancare – Evacuarea din casa.

Lista formelor de executare silita prin care poate trece un debitor.

Dar gandul ca ai putea sa -ti pierzi casa, sa ai popriri pe cont sau sa ti se puna sechestru si sa ti se vanda chiar autoturismul pe care-l conduci zilnic cum iti suna?

Prin executare silita se poate ajunge chiar la pierderea casei in care locuiti, asta daca nu demarati o procedura de atacare a acelei executari silite.

Sunteti in executare silita? Completati formularul de mai jos:

Pentru a intelege clar ce este executarea silita, asta pentru a putea pe viitor sa stiti cum sa formulati o contestatie la executarea silita, incepem prin a verifica legea cea mai importanta pentru debitorii aflati in executare silita si anume, codul de procedura civila:

Astfel, Articolul 622 arata ce presupune sa treci printr-o procedura de executare silita prin Îndeplinirea fortata a obligaţiilor prevăzute în titlul executoriu –

(1) Obligaţia stabilită prin hotărârea unei instanţe sau printr-un alt titlu executoriu se aduce la îndeplinire de bunăvoie.

(2) În cazul în care debitorul nu execută de bunăvoie obligaţia sa, aceasta se aduce la îndeplinire prin executare silită, care începe odată cu sesizarea organului de executare, potrivit dispoziţiilor prezentei cărţi, dacă prin lege specială nu se prevede altfel.

In termeni necomplicati, executarea silita presupune ca executorul judecatoresc investit cu un titlu executoriu fie ca este vorba despre un contract cu banca, IFN-ul sau cesionat la recuperatorul de creante, un act notarial sau oricare inscris legea ii confera putere executorie, sa adreseze instantei o cerere prin care sa ceara voie sa va urmeasca silit , apoi incepe calvarul debitorului.

Ce facem cand suntem executati silit si vrem sa contestam si cand ai nevoie de un avocat pentru executare silita?

Intr-o opinie majoritara, folosirea unui avocat pentru procedura de executare silita este indispensabila de fiecare data cand suntem fie executati silit si avem calitatea de debitor fie cand executam silit si avem calitatea de debitor.

Ajutor am primit o executare silita si nu stiu ce sa fac!!

Un avocat pentru executarea silita are rolul de a verifica actele de executare silita, primite de a identifica erorile si abuzurile si de a vi le comunica si mai apoi de a le prezenta instantei de judecata pentru ca aceasta sa anuleze executarea silita.

Avem nevoie de un avocat in cadrul unei executari silite pentru a putea formula corect in primul rand o contestatie la executare.

Momentul la care este necesar sa ne gandim sa ne indreptam spre un avocat care se ocupa de executari silite este chiar acel moment cand primim actele de executare silita.

Atentie – NU pierdeti timpul, cele 17 zile de la momentul de la care ati primit actele de executare sunt cruciale pentru sansele de castig in instanta.

Desi la inceput de an 2020, CJUE prin Cauza C75/19 a stabilit ca executrea silita poaate fi contestata ORICAND, onorariile de executor spre exemplu pot fi contestate doar in termenul de 17 zile, altfel, puteti fi obligat la plata unor sume desi ILEGALE, imposibil de contestat.

Cum reactionati cand primiti actele de executare silita?

CU CALM! Nu va panicati, nu sunati la executor nu incercati sa cautati creditorul ci prima data deschideti plicul si vedeti ce pretentii banesti au impotriva dvs.

Nu uitati, MULTE dintre executarile silite sunt ilegale, am dovedit asta prin mii de executari silite pe care avocatii care se ocupa de executare silita din cadrul SCA Cuculis&Asociatii le-au anulat.

Ce motive am sa atac executarea silita, avocatul specializat in executare silita ma poate ajuta?

O parte scurta dintre motivele pe care le aveti sa contestati execuarea silita se refera la a:

Nu lasati abuzurile pe care le-am amintit mai sus sa va invadeze viata.

Am clienti care imi spun, daca nu va ascultam si nu contestam executarea silita, acum nu mai aveam casa.

De asemenea sunt clienti care spun, nu am contestat executarea silita si la un an dupa ce am discutat, desi mi-au spus telefonic ca ma ajuta, mi-au vandut casa.

Risti asta?

Ce face mai exact un avocat execuare silita – Serviciile juridice pe care le punem la dispozitie pentru apararea drepturilor dumenavoastra.

Un avocat specializat in executare silita va poate facilita accesul la instanta ( cunoaste procedura mai bine decat oricine ) si poate cel mai important, identifica erorile savarsite in cadrul executarii silite.

In linii mari procedura este clara, instrumentul pe care il are la dispozitie in cadrul executarii silite un avocat executare silita, este contestatia la executare.

ATENTIE SI AICI – Atunci cand se ataca o executare silita de catre un avocat specializat in executare silita, contestatia trebuie sa fie PERFECTA, sa ATACE toate punctele din actele de executare si sa gaseasca abuzuri acolo unde sunt.

Legea spune clar, orice act de executare silita este supus verificarii instantei de judecata.

Aici intra in rol avocatul dvs. specializat in executare silita.

Executorul cu creditorul va pot abuza insa din moment ce ati formulat contestatia la executare TOTUL intra sub lupa si analiza unei instante de judecata.

DOAR instanta de judecata la cererea de contestatie la executare intreptate impotriva executarii silite, formulata de avocatul specializat in executare silita va poate anula o executare silita posibil ilegala.

Nu este simplu sa fii pus in fata unei executari silite. Cunoastem lucrul asta. Pentru acest aspect ti-am pregatit si o serie de materiale video care sa te ghideze mai bine!

Avocat Executare Silita Anulata PrinContestatie la executare silita SECAPITAL SARL – Beneficiu de plata

Avocat executare silita – Ce costuri aveti pentru a putea contesta o executare silita-Costuri cu instanta, taxa de timbru si expertize.

Stim prin ce trec executatii silit. Avem 45000 de procese deschise in toata tara si deja mii de executari silite anulate in decursul celor 10 ani de cand ne ocupam de tema executarii silite. Un avocat executare silita are rolul de a te proteja.

Costurile unui debitor care vrea sa-si faca dreptate nu sunt ridicate si ele pot fi acoperite de multe ori de catre stat.

 • Taxa de timbru pentru ORICE executare silita nu este mai mare de 1000 de lei indiferent de cat de mare este debitul executat silit;
 • Onorariul avocatului care se ocupa de executari silite si de contestatii la executare poate fi esalonat;
 • O expertiza in cadrul unui dosar de executare silita pentru a putea identifica ce abuzuri au facut bancile ifn-urile sau recuperatorii este comparabil cu taxa de timbru de 1000 de lei;
 • Suspendarea executarii se poate obtine si prin ajutorul public judiciar cu privire la cautiune, astfel cautiunea poate si scutita la plata.

Toate costurile de mai sus vi se par pari pentru a putea fi eliberat din stransoarea unei executari silite cu posibil efect abuziv?

Vezi procese castigate impotriva executarilor silite, fa-ti curaj, PROTEJEAZA-TI drepturile!

In decursul celor 10 ani am descoperit mii de abuzuri.

Acele persoane care acum fie au ramas in casele lor fie nu mai sunt datoare la banci sau au scapat de IFN-uri ori de recuperatorii de creante care ii abuzau, au reusit acest lucru doar pentru ca nu s-au lasat abuzati si au contestat acele executari silite abuzive.

Exemple concrete:

Nu acreditam ideea ca orice executare silita este ilegala, insa acreditam ideea ca orice executare silita in legatura cu care exista chiar si cel mai mic dubiu, trebuie sa fie supusa verificarii instantei de judecata.

Cand avem nevoie de un avocat executare silita?

Astfel, pentru a putea intelege ca de fapt atunci cand primiti actele de executare silita INCEPE totul si nu se TERMINA totul, o sa facm un scurt GHID unde va vom prezenta in ce tipuri de executare silita un avocat executare silita este esential pentru dvs.

Prin ce procese si procedee trece un debitor executat silit:

 • Debitorul nu-si mai plateste de o perioada de timp datoriile;
 • Banca/IFN-ul apeleaza la propria procedura de executare silita;
 • Banca / IFN-ul cesioneaza creditul catre un recuperator de creante;
 • Banca / IFN ul / Recuperatorul se adreseaza executorului judecatoresc;
 • Executorul obtine incuviintarea executarii silite si de aici apar
 • POPRIRI PE CONT
 • VANZAREA CASEI
 • SECHESTRU PE AUTOTURISM
 • VANZAREA BUNURILOR TALE MOBILE ( DA, CHIAR MOBILA DIN CASA)

Ce face un debitor ca sa intrerupa lantul executarii silite?

Foloseste unica arma pe care legea i-o da la dispozitie.

Contestatia la executare alaturi de un avocat specializat in executare silita si trimite TOT dosarul executorului judecatoresc catre INSTANTA de judecata.

Rezultatul?

a) Este ilegala procedura de executare silita la care este supusa debitorul? – ATUNCI EXECUTAREA SILITA ESTE ANULATA!

B) Este legala procedura de executare silita? – Atunci nu este anulata insa poate fi indreptata, se poate suspenda ceea ce inseamna ca debitorul are timp mai mult pentru a se reorganiza/creditorul este mai TENTAT sa negocieze cu debitorul.

Cunoaste-ti drepturile, NU te lasa ABUZAT! Campanie informate SCA CUCULIS&ASOCIATII.

Avocat Drd. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16
Bucuresti
Romania

Disclaimer/Act de renuntare: Continutul articolului dar si a intregului site, reprezinta informare publica si nu poate fi confundata cu forma de publicitate. Prezentul articol reprezinta pozitia SCA Cuculis&Asociatii si este destinat publicului larg cu scop informativ. Informatiile oferite cu titlu de opinii personale pot fi preluate si folosite pe propria raspundere de catre profesionisti, avocati, notari, judecatori, procurori, mediatori, consilieri juridic, practicieni in insoventa etc. si nicio informatie de pe prezentul site, preluata de catre persoanele mai sus mentionate in mod neexhaustiv si folosita ca atare, nu ii poate fi imputata SCA Cuculis&Asociatii.

173 comments to “Avocat Executare Silita”
 1. Bună. Am o întrebare.. Am fost executat silit în 2013 02 05 de faer ifn Reghin este valabil legea 836 avocata mi a zis ca este cu formula veche. Numele meu este Bachman Michael Tibor dacă întrați pe google cu numele aceasta vedeți toate detaliile dacă se mai poate face ceva va rog contactați ma

   • Numele meu este Daniela Roibu, as dori sa discut cu d.l avocat despre o executare silită a unui imobil în Drobeta Turnu Severin, creditor BRD group, executor Clement Gheorghe. Urgent vă rog.

     • Buna ziua ,au trecut 12 ani,aproape de când nu mai lucrez și nu am mai plătit datoriile,ex. c
      garantibanc,cu o valore de de 85 milioane vechi,poate chiar mai puțin,un timp au intrat ceva bani pe fostul cont meu vreo 8 luni ,cam vreo 8 mil vechi pe luna ,nu știu cum i-au luat și cine ia luat, după 12 ani ,ma suna un vecin ,că mai căutat cineva de la executor silit,menționez că sunt plecat in lume,este posibil sa mi fi trimis ce a plicuri pe acasă dar de câte ori veneam o fuga acasă nu găseam nimic la cutia poștală,între timp am reușit să-mi iau apartamentul lam cumpărat de câteva zile și am plecat iar în lume adică la munca,când mă suna vecinul sa mi spună de acești domni de exc.silita, întrebarea mea este: îmi poate lua casa pt o suna de 1455 roni ,asta e suma pe care vor șa plătesc eu in total, ar trebui să-mi fac griji pt apartament?mă puteți ajuta cu un răspuns,un sfat , menționez că în tot acești ani nu am vb cu nimeni și nu am semnat nimic și nici nu am primit ceva la domiciliu, asta de câte ori m fost pe acasa,mulțumesc anticipat

    • Bună ziuaunt Micu Ioan Sorin din Buftea,nu mai lucrez și sunt asistat social,am fost operat de colon și mă plătește CNAS ILFOV,,concediu medical,sunt executat silit de,proprire pe concediu medical,este normal?

    • Buna ziua.
     Am dat in judecată pe cei de la AVAS actualul AAAS.
     A fost respinsa ca nefondat.
     Scurt.
     Am luat un credit in 1994 de la Bancorex de 5000 de lei dupa 24 de ani a venit instiintare ca trebuie sa platesc 100.000 de dolari adica 5 miliarde!!!!!!
     In contextul in care
     A aparut si prescrierea.
     Va multumesc

    • Bună ziua domnule avocat
     Am o proprire pe card pe care primesc pensia . Cardul este la banca Raiffeisen Bank
     Am avut un împrumut la TBI in data 04 06 2020 suma de 400 lei datorita faptului că nu aveam in acel moment card am primit banii de la ghișeu .Soția fiind bolnavă și în momentul de față am recurs la împrumut în timpul respectiv aveam pensia de 1234 lei am primit proprire pe card
     Menționez că în anul respectiv nu aveam card pină in anul 2020 am platit pină atunci o sumă prin posta
     In anul 2022 03 04 am primit somație de la Biroul Executorului SOMESAN COSMIN ROBERT in data de 04 032022
     In 04 06 22 am solicitat card pe pensie la CEC Bank ARAD
     După pandemie am solicitat Casa de pensii Arad transferul pensii la Raiffeisen Bank
     Aici vreau sa ajung din data in care sa făcut executare silita Raiffeisen Bank nu îmi permite sa am acces la contul meu

   • Bunaseara .având și eu un dosar la primăria sectorului 1 de întrare în legalitate a unei construcții ce asa era făcută de fostul proprietar ,cind am cumpărat, fiind făcută cu acordul vecinilor verbal.Nefiind făcută de mine am fost amendata de politie cu 1000 lei ,mam judecat 1 an de zile demonstrindule ca eu sint pe calea de a face autorizație de construire și a întra în leg .fiind plimbata și hartuita de cei de la primărie având act de cu.parare pe casa cit și drept de teren de folosință, ei cerindumi titl de proprietate pe teren chiar dacă dint proprietar la casa spune ca terenul din curtea comuna nu e al meu deși el este scris în acte ,și dosarul fiindu-i blocat în primărie ca s. Făcut cerere și leam cerut titlul de proprietatea mea .Mai nou mam trezit cu notificare de executare silita și plata la 3.233lei plata pentru executare .eu întreb care ar fi vina mea ca ei nu miau eliberat hârtiile la timp?pot spune ca din atâtea hartuiri am întrat în diferite atacuri de panica considetinduma nevinovata

    233

   • Bună ziua. Am luat 4 credite de la salariu la salariu și de o luna n-am mai putut 0lTi datorita unei probleme de sănătate în familie. Sunt salariata dar n-am nimic pe numele meu. În afara de salariu poate afecta imobilul sau bunuri carenu sunt pe numerele?

     • Buna ziua. Am avut un credit la banca ING pe care l-am accesat in 2008 si pe care nu l-am mai achitat din 2010 deoarece mi s-a restructurat postul si am ramas fara loc de munca. Valoarea imprumului a fost de 26400 ron cu rata de 425 ron lunara din care am achitat 7880 ron pana la momentul in care am ramas fara loc de munca avand indemnizatia de somaj de 450 ron. Creditul a fost dat catre recuperare la firma KRUK, apoi printr-un proces despre care nu am stiut am ajuns la un executor. La acest execitor achit lunar cate 100 ron insa de curand am fost din nou recontactata de catre cei de la KRUK sa imi propuna o oferta de reducere desi acum cativa ani tot cei de la KRUK m-au informat in scris canu mai am nici o treaba cu ei si ca discut doar cu executorul. Bineinteles ca din calculele lor reiese ca trebuie sa platesc mai mult decat am imprumutat, iar reducerea pe care cei de la KRUK mi-o ofera este aproape suma de bani achitata de mine la banca , adica cei 7880 ron. Eu am solicitat cateva lamuriri din partea bancii care de fiecare data au avut alte sume, deci nu m-au lamurit. Eu am intrebat daca acele rate pe care le-am achitat catre banca au fost luate in calcul la externalizarea creditului insa nu am primit un raspuns clar. Sunt de acord sa restitului creditul imprumutat si eventual sa suport si ceva penalitati de intarziere dar nu sa mai achut inca o data cei 7880 ron. Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez in aceasta situatie si cai de atac ar trebui sa accesez? Va multumesc cu anticipatie!

       • Buna ziua am facut un imprumt la ifn hora credit si nu il mai pot achita pentru ca odata la 14 zile imi adauga cate 700 de lei rata plus penalitati de intarziere de 1.20 la suta pe zi din suma datorata as avea vreo posibilitate sa imi pot face o rata lunara sa il pot achita?pentru ca au inceput sa imi trimita plicuri acasa ca ma baga in biroul de credit.
        Eu vreau sa il platesc dar deja suma pe care o datorez sa dublat intro luna jumate si nu am posibilitatea de a da atatia bani.si daca platesc o rata de 700 de lei la 2 sapt mio pune la loc nu scade nimic din credit.
        Cum pot proceda?

   • Buna ziua. Am avut un credit la banca ING pe care l-am accesat in 2008 si pe care nu l-am mai achitat din 2010 deoarece mi s-a restructurat postul si am ramas fara loc de munca. Valoarea imprumului a fost de 26400 ron cu rata de 425 ron lunara din care am achitat 7880 ron pana la momentul in care am ramas fara loc de munca avand indemnizatia de somaj de 450 ron. Creditul a fost dat catre recuperare la firma KRUK, apoi printr-un proces despre care nu am stiut am ajuns la un executor. La acest execitor achit lunar cate 100 ron insa de curand am fost din nou recontactata de catre cei de la KRUK sa imi propuna o oferta de reducere desi acum cativa ani tot cei de la KRUK m-au informat in scris canu mai am nici o treaba cu ei si ca discut doar cu executorul. Bineinteles ca din calculele lor reiese ca trebuie sa platesc mai mult decat am imprumutat, iar reducerea pe care cei de la KRUK mi-o ofera este aproape suma de bani achitata de mine la banca , adica cei 7880 ron. Eu am solicitat cateva lamuriri din partea bancii care de fiecare data au avut alte sume, deci nu m-au lamurit. Eu am intrebat daca acele rate pe care le-am achitat catre banca au fost luate in calcul la externalizarea creditului insa nu am primit un raspuns clar. Sunt de acord sa restitului creditul imprumutat si eventual sa suport si ceva penalitati de intarziere dar nu sa mai achit inca o data cei 7880 ron. Va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedez in aceasta situatie si cai de atac ar trebui sa accesez? Va multumesc cu anticipatie!

    Trimis din Yahoo Mail pe Android

    Pe mar., oct. 11, 2022 la 11:04, Birou de Avocatură Cuculis și Asociații
    a scris:
    Afișare mai multe

   • Bună ziua .am fost executat silit prin proprie pe cont in iannyarie 2020 iar în septembrie am primit o hârtie prin care mi se aduce la cunostiinta ca din cauza inflației creditul meu s a mărit iar suma datorara este ci 3500 lei mai mult. Este legal?

    • Buna seara mă numesc Dragnea Andra Georgiana și am un IFN dar daca nu mai lucrez și sunt în creștere copil ,,dece mia venit executare silita la primărie și nu mia venit acasă ??? Este ceva iligal??

   • Soțul meu s-a trezit cu un sechestru pe auto pus de către executor. La un control în trafic nu s-au luat talonul și cartea mașini.
    Creata a fost dată către kruk Romania , am incercat un acord cu aceștia .
    Ni s-a spus inițial 500 rata până la stingere , acum ni s-a spus că nu a acceptat executorul și executorul cere 1000 lei cash + rata 500 lei .
    Când a sunat soțul deoarece el nu a primit nici un acord între kruk și executor , i-a spus că este necesar plata de 1000 lei + prima rata pentru ai înapoia actele mașini și pentru ai ridica sechestrul de pe auto .
    Putem să-i acționăm în instanță? Nu se mai poate deja, soțul lucreaza cu ziua și are nevoie de mașină , având doi copilași minori care trebuie duși la școală/grădiniță .
    Avem nevoie de îndrumare , urgent , va rog .

   • Daca cineva a făcut un împrumut pe numele meu după ce mi-a furat datele, eu nu o să plătesc. Nu are pe ce să-mi pună sechestru…casa nu am, mașină nu, pămînt nu, nu muncesc. Ar putea pune sechestru pe casa părinților? Multumesc

    • Buna ziua. Parerea mea este ca prin frauda aceasta se v-a ajunge si la executarea silita a tuturor bunurilor dvs. si ceea ce va recomand este sa formulam impreuna o plangere penala. Cu bine. av. dr. Cuculis 0722298011

   • Bună ziua ,soția mea a făcut un credit la o bancă , nu a mai plătit creditul ,și a ajuns la executori ,i-au pus popriri pe salarii ,are mai multe locuri de muncă , dar totodată au dispus urmărirea imobilului unde am cota parte la care plătim rata la bancă fiind cumpărat cu credit de prima casă , este posibil să ne execute casa dacă eu nu sunt girant .creditul l-a luat cu adeverințe de la locurile de muncă .Va mulțumesc anticipat și aștept un răspuns și un sfat de la dumneavoastra

  • Buna ziua. Am facut contestație la executare si am obținut anularea în parte a actelor de executare, si anume anularea tuturor actelor de executare emise ulterior datei de 06.11.2020, iar adresa de infiintare a popririi a fost emisa catre angajator în data de 18.05.2020. Sentina Civila prin care au fost anulate în parte actele de executare a fost pronunțată în data de 24.09.2020 si a ramas definitiva prin neapelare. Totuși, la data la care va scriu, încă nu mi a fost ridicata poprirea instituita pe drepturile salariale. Am rugămintea sa mi spuneți ce e de facut si dacă ma puteți ajuta. Mulțumesc!

  • Buna ziua,
   Am primit 2 popriri in luna decembrie de la ifn-uri, sumele sunt de 15 ori mai mari decat am imprumutat. Cred ca sunt niste clauze abuzive la mijloc.
   Va rog sa ma ajutati.
   Multumesc.

  • Am pierdut un proces cu Kruk, în cele din urmă am plătit toată suma pretinsă de Kruk la care mi-au făcut o reducere de 25%.după ce-am plătit suma către kruk a apărut executivul care a pretins și el 500 lei deși el nu m-a executat…si mi-a pus o pornire pe cardul de salariu

   • Buna ziua, executarea silită din partea Vodafone prin intermediul unei agenții de recuperări creanțe Veraltis este fiabila, aceștia fiind totodata in evidentă ANPC pentru modul in care abordează situațiile.
    Ce trebuie făcut in cazul in care Vodafone este o societate care oferă servicii, nefiind instituție bancară?!

  • Ce poti face cand ai terminat debitul de poprire, iar executorul nu iti trimite dupa 12 zile decizia de terminare pentru a avea acces la conturi si sa nu risti sa iti mai opreasca angajatorul? Plus s-a platit peste suma .
   Mulțumesc

  • Bună ziua! Am făcut un credit la Raiffeisen bank am plătit o perioadă după sau făcut restructurări la locul de munca am rămas fără servici după am rămas însărcinată și nu mai am putut sa ma mai angajez,acum am primit de la judecătorie întâi un plic unde era pus sechestru pe mașină și plus încă 2 plicuri unde îmi atacă succesiunea după tatăl meu ,ce se mai poate face? Cum pot sa rezolv problema fără sa ajung la vânzarea imobilului unde încă locuiește mama și fratele??Mulțumesc pentru eventualul răspuns!

  • Bună ziua sunt executat silit din octombrie2018 am platit o rata in octombrie 2019 iar acuma am primit SMS de la banca că mi-a pus oprire pe cont și la serviciu cu aceași sumă menționez din 2019 nu am primit notificare și nici nu mi sa mai pus oprire după 4 ani îmi vine iar oprire cu aceași sumă inițială fara sa ia in calcul că am platit o rată

   Mulțumesc frumos!

 2. Buna ziua ma numesc Raia Dumitru,am incercat sa va contactez telefonic, doresc sa fac o contestatie impotriva unei deciizii de executare silita pusa in aplicare de catre societatea civila Mazilu si Asociatii,cum pot face sa iau cintact cu dumneavoastra pentru a va prezenta documentele care mi-au fost trimise,mentionez ca suma ceruta de executor este mai mare decat valoarea credituli dat acesta fiind acesta fiind accesat in anul 2008 .va multumesc Raia Dumitru tel.0737176895

 3. poate sa vanda casa daca e luata prin credit ipotecar si e pe numele meu si al sotiei?
  Eu am o intelegere cu ei sa platesc lunar in rate, dar mie frica de un eventual abuz!

 4. Bună seara Sunt Pop Constantin din jud Satu Mare și am probleme cu un credit de nevoi personale la TBI… Care la considerat neperformant și la cesionat la Credit Expres… As dori sa iau legătura cu D-voastră Domnule Avocat Cuculis. Mulțumesc anticipat

 5. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie: am mai mlte carduri de credit de mai multi ani acum un executor a pus poprire pe aceste carduri ! Intrebarea mea este : aceasta actiune a executorului este corecta???….cum sa pui poprire pe un credit ???
  As fi foarte recunoscatoare daca ati raspunde intrebarii mele. O zi buna va doresc

   • Bună seara. Va prezint următoarea situație. Am mai multe credite pe care nu reușesc să le plătesc, atât la bănci, cât și la ifn_uri. Cred ca sunt în jur de 10. Am avut și amânare la rate, însă nu ma pot încadra cu noile rate pretinse. Singurul meu venit este salariul. As vrea să știu, în situația unei popriri, cât mi se poate opri din salariu. Încă nu s_a declarat scadenta anticipată și ce ma sfătuiți sa fac.

  • Doresc sa vorbesc cu dl avocat Cuculis nu cu asociatii Am fost executa din nou in acelas dosar dar curios este ca eu am terminat banca tot prin poprire salariala si acum de o luna de zile mau executat din nou mi se pare ca au facut un abuz atita timp cit eu am achitat tot ce am avut prin poprire salariala

 6. Buna ziua.am primit ieri un proces verbal cu titlu de executare silita,adica imi pun sechestru pe masina,pt o suma de 2300 lei,suma ce reprezinta un credit luat de la un ifn plus dobanda .as dori sa știu daca se poate face contestatie.multumesc

  • Buna ziua!Soțul meu a făcut un împrumut la Unicredit Consumer Financing in data de 24.03.2017.A platit câteva luni apoi nu a mai plătit.Acum a venit executare silita pe suma de 14.699.88 lei ținând cont că împrumutul s-a făcut pe suma de 10.000 lei .
   Va rog frumos sa mă ajutați deoarece nu știu cum să procedez.
   Mulțumesc!

 7. Bună ziua, am primit ieri 06.01.2021 executare silita. Va rog frumos sa ma ajutați deoarece nu știu cum sa procedez. Am sunat la dvs dar mi s-a dat ton de ocupat.

  • Bună ziua! Sunt in cursul unei executări silite,mi s-au oprit o prima rată,într-un dosar de poprire pe salariu. Nu știu de la ce bancă,nu scrie in adresă.Va rog să mă ajutați în acest dosar.Cum pot vedea ,sau unde pot vedea dosarul de la care instanța? Cu mulțumiri anticipate!

   • Mi-a venit o executare silită pentru o pensie alimentară am vorbit cu executorul sa o plătesc restanță eșalonat dar după 3luni. Mi-a venit o citație La executor să mă prezint cu actele de la imobilul

 8. Bună ziua, am primit ieri 06.01.2021 executare silita. Va rog frumos sa ma ajutați deoarece nu știu cum sa procedez. Am sunat la dvs dar mi s-a dat ton de ocupat.

 9. Buna ziua, Am un dosar de executare silita deschis impotriva mea din Septembrie 2020, cu toate ca sumele de bani au fost achitate acesta ramane in continuare deschis, deoarece reclamanta nu doreste sa accepte cele gasite si actiunile facute de biroul de executare silita din Constanta, e vorba ca incearca sa obtina o pensie alimentara mai mare decat cea stabilita si gasita de biroul executoresc, (minim pe economie). in termenii legali putem sa o actionam/fortam sa inchida dosarul dupa cum au dorit si cei de la biroul executoresc ? ca doar nu putem sa tinem un dosa la infinit asa…

   • Buna ziua ,
    Mi-a fost admisa contestatia la executare , anulat titlul executoriu, somatia dar n-au anulat executarea pt. ca decizia de impunere n-a fost desfiintata . In baza Deciziei de impunere au emis Titlului executoriu si totusi executarea silita continua . Fac apel impotriva hotararii de fond pt. a desfiinta executarea ? Suspendarea executarii silite n-am cerut-o . Mai pot actiona in instanta ?
    Va multumesc anticipat
    E. Radisman

 10. Buna seara! Ma numesc Iovita Nelu si am o hotarare judecatoreasca favorabila, executorie, emisa de catre Tribunalul Constanta in contradictoriu cu Casa judeteana de pensii Constanta. Aceasta a fost atacata cu apel. Cei de la Registratura nu vor sa o legalizeze pana nu se pronunta Apelul. Nu pot sa-i pun in executare pana atunci, adica poprire pe conturi, caci si din noul CPC reiese ca pot, pe cheltuiala si raspunderea mea, in cazul greu de crezut ca ar castiga Casa de pensii Apelul. Multumesc mult, cu deosebit respect, Nelu Iovita.

 11. Bună seara, am și eu poprire pe salariu de 1 an jumate, am avut 190 de milioane scoase din banca, și am poprire de 12 milioane pe luna, ce sa fac?

 12. Bună ziua!
  Vă rog să mă ajutați cu o interpretare, dacă se poate.
  Am pe rol o contestatie la executarea silită. Prima instanță mi-a respins cererea și vreau să fac Apel, pentru care am 10 zile de la comunicare.
  Situația neclară pentru mine este următoarea: pe 10 martie 2021 instanța a redactat hotărârea, iar eu am intrat pe dosarul electronic pe 11 martie și am văzut hotărârea/documentul cu motivațiile instanței. De când se calculează cele 10 zile pentru depunerea cererii de apel: de la 11 martie, de când am accesat eu documentul din dosarul electronic, sau de la data comunicării prin poștă? (încă nu am primit-o prin poștă).
  Precizez că, cererea mea a fost doar pentru vizualizare dosar electronic, nu și pentru comunicare electronică, aceasta se face prin poștă.
  Vă mulțumesc foarte mult!

 13. Buna Seara,
  In atentia Dlui Avocat Adrian Cuculis
  Ref. Excursie in Portugalia
  In 10 ian.2020 , am contractat cu firma Christian Tour o excursie de 5 zile in Portugalia cu plecare in 23.apilie 2020.
  Am platit conf.contract doua rate avans in de 200 Euro fiecare.
  Deci, avans 400Euro din total de 790Euro.
  Diferenta de 390 Euro urmand sa fie platita cu 30 zile inainte de data plecarii.
  Urmare a evenimentelor de forta majora intervenita ,in speta Covid 19, deplasarea nu s-a putut efectua.
  Personal am cerut restituirea avansului de 400 Euro.
  Christian Tour a refuzat si a propus amanarea excusiei .Am acceptat si am optat pt plecarea din 23 apilie 2021 cu speranta ca in interval de un an situatia sa revina la normal.
  Nu s-a intamplat , incertitudinea inca exista din multe puncte de vedere.
  Eu nu pot estima ca data sigura de plecare 23 aprilie 2021 si nici cum va fi testul meu PCR cu 48 sau 78 ore inainte de data plecarii.Pana acum sunt sanatoasa.
  Agentia nu imi poate garanta plecarea, nu se stie ce va fi in decurs de o luna din punct de vedere sanitar si care vor fi conditiile de calatorie.
  Astfel, azi am contactat in scris pe email si am anuntat ca anulez plecare si nu voi plati diferenta de 390 Euro, am cerut si restituirea avansului.
  Agentia a raspuns ca daca nu platesc conf contract , ma penalizeaza cu 395 Euro.
  Banii mei avans sunt blocat la Christian Tour de un an, plus 25 Euro un Card de fidelitate pe care nu mi l-au dat, au spus ca il inmaneaza la imbarcarea in avion, plus 79 lei o asigurare de calatorie. Nici unul din serviciile contractate de Christian Tour nu a fost indeplinit si nici de firma de asigurari, dar primesc amenintari cu penalizari tot eu platitorul pagubit.
  In contractul initial nu a fost stipulata nici o clauza care sa spuna ca in caz de evenimente de pandemie firma isi aroga dreptul sa hotaraca unilateral cum va proceda,adica sa nu restituie avans, sa propuna amanare .
  Sunt pensionara si nu doresc sa mai platesc nimic la Christian Tour, doresc sa-mi recuperz avansul platit.Nu le cer nici dobanda.
  Va rog sa imi spuneti opinia dvs, cum sa procedez mai departe.
  As vrea sa nu ajung in tribunal, este un stres pt mine, nu am aceasta obisnuinta, dar daca va fi nevoi, da.
  Pot sa va prezint documentatia, contractul, facturile platite sa judecat dvs ad litera.
  Apreciez un raspuns din partea dvs.
  Rog contact pt Dna Elena Ion,

 14. Buna dimineata,am primit o notificare de plata 1815 lei taxa salubritate de la primarie cauza ca nam facut contract cu ave .am facut o mica firma singur angajat.nu execut nimic unde e integistrat firma ca sunt pe santiere .nu am de loc deseuri sau resturi ce sa le arunc si nu stiu de ce trebuia sa fac contrac dava nu am pe ce .va rog ,ce pot sa le fac.multumesc

 15. Buna ziua,
  Va solicit sprijinul in vederea formularii unei constestatii la executare la solicitarea creditoarei Investcapital ltd. in baza unui contracr de credit din a nul 2006 emis de BCR. Actele au data postei 29.04.2021.
  Va multumesc anticipat.

  tel. 0727855755

 16. Bună ziua , va rog sa ma ajutați cu executare silita.Am făcut un credit în 2007 la BP în Franci Elvețieni și din 2010 nu am mai putut plăti iar în 2011 a luat creanță un executor și am avut proprire pe salariu pana la sfârșitu lui 2017 .De atuncea nu a mai făcut prprire și nu a trimis nici o înștiințare.Ce pot face sa știu dacă sa prescri creditu sau dacă trebuie sa plătesc în continuare.Va rog sa ma ajutați dacă se poate .Va multumesc

  • Pentru a putea cunoaste daca datoria este prescrisa sau nu, avand in vedere ca sunt cunoscute mai multe tipuri de prescriptie, este necesar sa vedem actele si sa formulam o contestatie la execuatre. Cu bine,av. drd. Cuculis 0722298011

   • Sunt executat silit din august 2020 de o societate de recuperare pentru un credit de nevoi personale la raifaizan. Se mai poate face ceva ?

    • Sunt executat silit din august 2020 de debt collection agency srl București pentru un credit de nevoi personale de la Raiffeisen Bank din 2012 .se mai poate contesta executarea silita ?

  • Bună ziua! Sunt in cursul unei executări silite,mi s-au oprit o prima rată,într-un dosar de poprire pe salariu. Nu știu de la ce bancă,nu scrie in adresă.Va rog să mă ajutați în acest dosar.Cum pot vedea ,sau unde pot vedea dosarul de la care instanța? Cu mulțumiri anticipate! Telefon: xxx

 17. Sunt executat silit din august 2020 de o societate de recuperare pentru un credit de nevoi personale la raifaizan. Se mai poate face ceva ?

 18. Buna ziua,
  Am asupra mea o incunviintare a executarii silite emise in 2013 – 2014 in urma careia executorul a blocat numai conturile bancare, fara sa puna si poprire pe salariu la institutie desi am acelasi loc de munca si adresa de domiciliu de la semnarea contractului de credit si pana in prezent. Problema este urmatoarea, de la data incunviintarii (2013) si pana in prezent, executorul nu a mai intreprins nicio actiune desi, pana in prezent nu mi s-a retinut absolut niciun ban.Va intreb si, va rog sa imi raspundeti daca Aceasta executare silita este prescrisa in timpul executarii avand in vedere ca executorul nu a mai intreprins nicio actiune de peste 7 ani. (Mentionez ca deabia azi am primit o notificare de la banca precum ca s-a instituit poprire pe cont nou deschis. Executorul trimitand la vremea aceea notificare doar la bancile la care aveam cont deschis. Va multumesc.

 19. Buna seara dl avocat am avut un împrumut din 2005 acum imi trimit plicuri la reședința sunt luată în spațiu de o rudă de la firma Kruk si mazilu va rog sa ma ajutati nu stiu ce sa fac …sai contactez dar dumneavoastră ne sfătuiți să nu contactăm firma de creante? Multumesc anticipat

 20. Am executat banca pe dobanzi penalizatoare si remuneratorii la clauze nule conform deciziei CA Bucuresti, iar BT a facut contestatie la executare, desi Raportul de expertiza depus la dosarul de executare nu cuprinde toate drepturile castigate in instanta. Intrebare : daca BT merge intr-adevar in instanta sa conteste executarea asa cum se lauda, pot solicita restul drepturilor ?

 21. Vreau sa iau legatura prin email cu dv
  in legatura cu o execotare silita inceputa
  in anul 2009 si adjudecata in august
  2021

 22. Buna ziua, sunt executat silit la o banca comerciala (poprire pe conturi) in urma unui credit pe societate, acoperit cu bilet la ordin atat eu cat si sotia.Acum lucrez in strainatate, iar o parte din salariul meu i-am trimis sotiei care ia depus in contul copilului. El intentioneaza sa achizitioneze un imobil cu o parte din acesti bani. Intrebarea : acesti bani sunt supusi executarii silite daca nu exista o hotarare judecatoresca la angajatorul respectiv?
  Multumesc!

 23. am pe rol un dosar de prescriptie lo o datorie bancara
  din anul 2008 am primit lunar publicatie de vvinzare a im’
  obilului garantat ,executarea a fost intrerupta 2 ani
  si in intimpinare banca pune motivul ca am recuno
  scut datoria va rog am vreo sansa de cistig

 24. Bună ziua. În urma unui credit de la Ferratum, executorul udecătoresc, mi a pus poprire pe conturi și apoi după aceea, a trimis notificare și la locul de muncă. Este legal? Și după ce pe data de 14 luna aceasta, angajatorul a oprit suma de bani aferenta, am primit somație de plata acasă. Se poate?

 25. buna ziua,
  am fost executat silit pentru 2 carduri si o restanta a unui imprumut la Banca Transilvania. Debitul plus onorariu executor stabilit in sentinta judecatoreasca data in 2018 , a fost in suma de 19.141 lei. In cursul lunii oct. 2021 s-a stins datoria catre creditor , suma totala platita fiind de 27.364 lei. Este posibil ca in timpul urmaririi silite sa platesti in plus 8.223 lei alte cheltuieli stabilite doar de executorul judecatoresc ? Multumesc.

 26. Bună ziua.Am avut o rata la un mobilier în valoare de 3000 lei,iar acum mia venit o executare silita pe o suma de 6000 lei.Mentionez ca mai am o executare silita și proprire pe salariu la alta executare silita în valoare de 1900 lei .ce pot sa fac?

 27. Buna ziua am fost executat silit la Vodafone am platit de 4 ori suma proprie pe salar mă lasă o lună după care iarăși vine judecat în lipsa executat silit dobânda la dobânda dar problema este că nu îmi vine acasă în 15 zile că sa pot face recurs ci după 20 de zile sau o lună ce pot sa fac că mai jecmănit mai rău că orice cămătar

 28. Buna ziua! In anul 2008 fostul sot a imprumutat de la BT un credit de nevoi personale in valoare de 20.000 euro la care eu sunt girant-codebitor, in anul 2009 am divortat, in sentinta de divort specificandu-se ca el ia asupra lui toate creditele contractate in schimb eu renuntand la apartament si o casa in constructie. In anul 2014 am achizitionat un apartament prin programul prima casa, anul trecut in primavara am primit de la fostul sot prin fiica mea o somatie de executare imobiliara. Fostul sot in anul 2011 si-a donat apartamentul fiicei lui din prima casatorie, lucreaza fara forme legale si nu are cu ce sa fie executat. Avocata care ma reprezinta a zis ca singura varianta este sa ajungem la o intelegere privind plata esalonata a crteditului ( 84.000 lei credit + dobanzi si 8.500 onorariu si cheltuieli de executare) cu firma care a preluat creantele ( EOS ), in acest sens inaintand catre ei o propunere care nu a fost agreata de ei, ei venind cu o contraoferta pe care nu am posibilitatea financiara de a onora. Sunt in posesia dosarului executional in care am vazut ca executorul m-a interogat inca din decembrie 2017 afland adresa unde locuiesc, cu toate acestea el toate hartiile le-a trimis pe adresa veche, eu mi-am schimbat adresa in anul 2009 cand am divortat. In acest moment am executare silita pe apartament, cu publicare de vanzare imobiliara, cu data stabilita pentru licitatie. Se mai poate face ceva? Multumesc mult!

 29. Bună ziua ma numesc Niculae Florin pe data de 11 ianuarie am vândut o mașină act de vanzare cumpărare urmând sa ii dau fiscalul noului proprietar fiscalul aplicându-se mai nou online am aplicat la 2 săptămâni mi sa mai cerut o taxa am plătit-o am mai asteptat1 săptămâna la care răspunsul a fost ca mașina se afla sub sechestru și nu se poate radia ce trebuie sa fac ca să o radiez multumesc mașina în prezent se afla la noul cumpărător din 11 ianuarie multumesc

 30. Bună ziua. Am primit un ” demers anterior executării silite” de la Veraltis Asset Management SRL (cu antetul BEJ Aequitas) cu privire la un debit restant de 2538,56 lei din 14.07.2011 către Provident Romania, cesionat în 19.11.2014 către Ultimo Portofolio. Aș vrea să știu cât este de legală eventuala executare silită și ce pot face dacă se ajunge aici? Menționez că timp de 5-6 ani nu am primit nici o altă înștiințare.

 31. Buna seara. Sunt executata silit de Investcapital prin Kruk de 2 ani. Au luat o incheiere a incuviintarii de executare de la o instanta necompetenta. Ma puteti ajuta sa contest incuviintarea executarii silite sau e prea tarziu? Sau poate pe clauze abuzive, va rog. Multumesc mult si astept un raspuns de la dvs..

 32. Bună ziua,domnule avocat.In anul 2016 am fost executat silit de către o bancă pentru un credit imobiliar,am făcut o înțelegere cu banca să plătesc lunar până la achitarea datoriei o rata,am achitat cheltuieli de judecată ,Banca între timp a fost cumpărată de alta banca,eu continuând să mi achit ratele lunare de luna Pe 26 mai,luna aceasta am primit înștiințare că este reluată executarea silita pe pensie(mie in tot acest timp mi-a fost suspendată executare plătind fara sa am poprire),de către firma de recuperare creanțe a băncii .Menționez că din anul 2016 plătesc luna de luna fara întârzieri,mai puțin și achit toată datoria iar în înștiințare figurez cu restanță din 2016,aprind că nu am platit nimic.De asemenea nu am fost notificat de BT că am fost passat la firma proprie de recuperare.Ce pot face,eu având toate chitanțele la zi fara o zi întârziere Va mulțumesc.

  • Buna ziua. Am primit o somație imobiliară în urma cererii de executare silită a Kruk-Investcapital ltd . Am avut un credit de nevoi personale luat în anul 2008 pe o perioadă de 5 ani. Am platit 4 ani după care n-am mai putut plăti. CEC Bank nu a vrut să-mi reeșaloneze ratele și m-au cesionat  către Kruk . Nu am făcut nici o înțelegere și nu am platit nimic catre Kruk . Mi-au fost puse popriri pe cont când m-au găsit. Câteva luni in 2014 și câteva luni tocmai în 2019. Dosarul meu este prescris? Ce pot face in această situație?

   • Buna ziua, in mod cert este ilegala aceasta executare , fie ea si imobiliara , in contextul in care va rog sa observati faptul ca este prescrisa si atunci nu ar fi avut dreptul sa o puna in executare silita. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 33. Revin: din eroarea mea, textul nu a fost redat integral!
  Buna ziua,
  Va scriu pentru o persoana de nationalitate franceza, nu vorbeste lb romana, are pensie mica de invaliditate si a ales sa traiasca in Romania pentru a putea gestiona traiul. Prezentarea este rezumativa.
  A inchiriat in 31.03.2022 in orasul Ploiesti un apartament de 2 camere cu contract inregistrat la ANAF ( la cererea sa) pentru suma de 1000 lei. Chiriasul a platit cu chitanta de mana chiria, avans chirie, intretinerea si en. electrica dar a pretins sa se deschida cont in banca pentru virare, ceea proprietarul nu a agreat. Proprietarul a notificat chiriasul sa iasa in 30 de zile incepand cu data de 07.07.2022 pe motiv ca doreste vanzarea apartamentului ( apartamentul tocmai fusese cumparat la sf. lunii martie de catre proprietar care a decis sa il vanda dupa o luna…) Notificarea vine din partea Executor Judecatoresc Petcu Alexandru din Ploiesti in lb romana si franceza.

  Chiriasul a facut si sesizare la politie ( si pentru alte abuzuri) si a primit raspuns >>Persoana la care faceti referire in continutul sesizarii si-a luat angajamentul ca va respecta toate clauzele contractului, iar in cazul unei rezilieri a acestuia, va urma procedura legala<<
  Chiriasul doreste sa faca contestatie pentru urmatoarele motive:
  a) Executarea NU VINE ca urmare a unei Hotarari judecatoresti
  b) Executarea nu se face ca urmare a incalcarii indatoririlor chiriasului
  c) In contract se prevede expres ca nu se poate vinde apartamentul timp de 12 luni, 10.04.2022-09.04.2023.
  d) In contract nu se regaseste un capitol LITIGII si nici nu se prevede in vreun fel
  e) Contractul a fost prezentat si semnat numai in limba romana de ambele parti
  f) Chiriasul nu mai poate sa inchirieze un alt apartament pentru care sa plateasca din nou o chirie, un avans, un comision ( adica de 3 ori aceeasi suma- cum cer imobiliarii)

  In contract apare la capitolul CONDITII DE INCETARE A CONTRACTULUI DE INCHIRIERE:
  a) la expirarea duratei pt care a fost incheiat
  b) in situatia nerespectarii clauzelor contractuale de catre una din parti
  c) clauza fortei majore
  d) prin denuntare unilaterala de catre oricare dintre partile ctr, cu o notificare prealabila de 30 zile, cu pierderea garantiei in cazul in care denuntarea nu a fost facuta de catre chirias in termenul mai sus mentionat. ( mai sus este forta majora cu niste termene

  Perioada de contestare este de 15 zile, asa am citit la dvs.
  INTREBARI:
  A) Unde se face contestarea? La tribunal? Sunt in vacanta?
  B) Motivele mentionate in aceasta epistola sunt bune? Care? Trebuie atasate articole de lege?
  C) In afara de contestare se mai face si o actiune in instanta?
  D) Ce taxe se platesc si unde?

  Este cu adevarat o situatie extrema.
  Chiriasul nu poate plati avocat, va trebui sa se prezinte singur, cel mult cu interpret. Eu ii voi plati taxele.
  Multumesc mult!

 34. Bună ziua ,
  Daca nu deranjez , aș dori sa-mi explicati in ce conditii aș putea sa-mi recuperez banii investiti la FNI ? In afara de carnetele de investitor nu detin alte documente , dar mă regasesc pe listele din dosarul care a fost pe rol la judecatorie . Sper sa nu fie un impediment faprul ca sunt tocmai din celălalt capat de țară , din Satu Mare , iar in aceste condiții nu pot face deplasarea la Bucuresti .
  Va multumesc pentru timpul acordat și aștept cu sperantă vești bune.
  Cu respect ,
  Rodica Sima

 35. Buna ziua. Dacă in 2015 am făcut un abonament la Telekom, nu a mai fost plătit(fără telefon) iar acum, in 2022, primesc plic de la VERALTIS, credeți ca ma pot executa ? Popriri pe salariu, etc ?

 36. Buna seara dl avocat. Asta seara (18.10.2022) mi s-a inmanat din partea executorului judecatoresc o “Adresa de infiintare a popririi bancare” pentru cheltuieli de judecata intr-un proces in care instanta s-a pronuntat in data de 26 martie 2019 iar incuviintarea executarii silite a fost in data de 28.09. 2022. Va rog sa-mi spuneti daca prin intermediul dv pot face contestatie la executare pentru ca au trecut mai mult de 3 ani si daca fapta este prescrisa. MULTUMESC !

 37. Buna ziua!
  Ma numesc Marin Constantin si in data de 19.07.2005 am contractat un credit la BCR pe care datorita unor imprejurari nefaste nu am putut sa-l achit si in 2011 a concesionat creditul catre KRUK SA si acum ,dupa 11 ani timp in care nu a fost contactat de nimeni am primit adresa de poprire in data de 15.12.2022. Acest credit nu a intrat in prescriptie?

 38. Buna ziua, in urma unui card de cumparaturi in valoare de 4.500lei, acum am proprire in valoare de 7.100 lei si sechestru pe autovehicul , intrebarea este daca mai pot folosi autovehiculul in scop propriu si ce ar trebui sa fac pentru asta . Multumesc mult

 39. Am fost înștiințat de către firma la care lucrez că sunt executat silit pt un contract din 2007 ,eu personal nu am primit această decizie dar firma mi-a trimis ce au primit dumnealor
  Dmn avocat ce este de făcut???
  Vă mulțumesc

 40. Bună ziua, am avut un srl înființat prin 2008, am fost 2 asociați, între timp asociatul si-a făcut carte de munca, dar nu si-a platit contribuțiile la stat. Prin 2011 am încetat activitatea, dar nu am fost sa declaram nimic. Între timp am vb. prin 2015 cu cei de la registrul comerțului unde am înființat societatea și mi- au zis sa stau liniștit ca se va dizolva și nu se va intampa nimic. Anul trecut mi- a venit înștiințare c a am de plătit o suma de bani destul de mare, iar acum mi-a venit poprire pe salariu, de valoarea sumei respective. Ce pot face eu în aceasta cauza? Mulțumesc!

 41. Cum pot sa ma scot din biroul de credide daca creanta respectiva a fost achitata in 2017……?multumesc anticipat…!

 42. Buna ziua!
  Soția a luat un credit, in 2011 de la un IFN, care nu l-a mai achitat. Nu știu motivele deoarece nu eram căsătoriți și nici măcar nu ne cunoșteam. In 2019 i se pune proprire pe cont de către un executor și nu i se retrage nimic deoarece nu avea de unde. De atunci, soția are contul blocat și nu are nici un bun pe numele ei. In Martie 2023 ajunge la adresa unde locuim o somație de plata cu termen de 1 zi pentru a plăti suma datorata. Credeți ca aceasta executare este legală?

 43. Buna ziua.as vrea sa intreb,daca odata cumparata masina de la sechestru.sa mai gasesti inca un sechestu pe aceeasi masina/.adica doua sechestre ,de diferiti executori,dar din aceeasi localitate ,,oradea,,cand am cumparat masina ,am vrut sa o inmatriculez .si nu am putut pt ca mi-au spus ca este sub sechestru,iar cand am aratat ca am certificatul de adjudecare,au spus ca este inca un scehestru,,si cand am verificat la numele respectivului care a pus al doilea sechestru .am aflat ca este adevarat si al doilea sechestru..as vrea sa va intreb,cum este posibil.sa cumperi un autoturism de doua ori ? Multumesc

 44. Buna seara.Am primit o notificare de achitarea datoriei de la creditexpress mandatat de Svea Ekonomi Cyprus Ltd.Stiind ca nu am nici o datorie am sunat sa vad de unde provine suma de 3000 lei de plata.Nu mica mi-a fost mirarea sa aflu ca ar fi restanta de la un contract din 2011,incheiat cu Cosmote.Eu am platit la zi toate facturile, ulterior am incheiat si un alt contract cu Telekom, fost Cosmote,cu platile la zi fara nici o problema…insa eu nu mai am chitantele de acum 11 ani…de platit 3000 lei nu vad de ce,daca am platit facturile la zi…doamna consultant mi-a spus ca o sa pregateasca dosarul pt a-l trimite in instanta pt incuviintarea executarii silite…fara chitantele care sa dovedeasca ca am platit ce pot face?multumesc anticipat pt ajutor

 45. Am 2 titluri executorii active :
  emitent :
  Ministerul Finanţelor
  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
  Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice CLUJ-NAPOCA
  Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj
  JUD. CLUJ, MUN. CLUJ-NAPOCA, PŢA. AVRAM IANCU NR.19

  titlu executoriu 123010046524931 290 RON
  din 08.03.2023 ,s-a instituit poprire in 13 Mai conform ADRESĂ
  DE ÎNŞTIINŢARE PRIVIND ÎNFIINŢAREA POPRIRII
  Dosar de executare nr. 1490623126221
  Nr. 5504181 din 09.05.2023 publicata pe spatiul virtual ANAF

  titlu executoriu 23010042366056 2838 RON
  din 22.03.2023

  Nu am primit somatii prevazute in timp util
  la adresa conform :
  (2) Actul administrativ fiscal emis pe suport hârtie se comunica contribuabilului/platitorului ori împuternicitului acestora, la domiciliul fiscal, direct, daca se asigura primirea sub semnatura a actului administrativ fiscal, sau prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

  S-au instituit si alte popriri pentru sume
  dupa ANAF datorate din 2018,2019 cu penalitati de intirziere fara nici un el de somatii si pe care nici nu stiam ca le datorez pana in Februarie 2023. Nu am reusit sa obtin baza de calcul, nu pot determina daca datoria e corecta sau nu .

 46. Am 2 titluri executorii active :
  emitent :
  Ministerul Finanţelor
  Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
  Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice CLUJ-NAPOCA
  Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj
  JUD. CLUJ, MUN. CLUJ-NAPOCA, PŢA. AVRAM IANCU NR.19

  titlu executoriu 123010046524931 290 RON
  din 08.03.2023 ,s-a instituit poprire in 13 Mai conform ADRESĂ
  DE ÎNŞTIINŢARE PRIVIND ÎNFIINŢAREA POPRIRII
  Dosar de executare nr. 1490623126221
  Nr. 5504181 din 09.05.2023 publicata pe spatiul virtual ANAF

  titlu executoriu 23010042366056 2838 RON
  din 22.03.2023

  Nu am primit somatii prevazute in timp util
  la adresa conform :
  (2) Actul administrativ fiscal emis pe suport hârtie se comunica contribuabilului/platitorului ori împuternicitului acestora, la domiciliul fiscal, direct, daca se asigura primirea sub semnatura a actului administrativ fiscal, sau prin posta, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

  S-au instituit si alte popriri pentru sume
  dupa ANAF datorate din 2018,2019 cu penalitati de intirziere fara nici un el de somatii si pe care nici nu stiam ca le datorez pana in Februarie 2023. Nu am reusit sa obtin baza de calcul, nu pot determina daca datoria e corecta sau nu .

  .

 47. Bună ziua. Am girat pe cineva și nu a mai plătit iar acum mi sa pus poprire pe salariu ce aș putea face să nu mi se mai oprească din salariu în contextul în care dosarul acelei persoane se află la poliție.

  • Din ecuatia asta cu girantii…cel mai prost iesi girantii. De ce? Pentru ca daca nu plateste debitorul principal, totul se varsa in capul girantuli si atunci acesta trebuie sa faca o contestatie la executarea silita. Cu bine. av. dr. Cuculis 072298011

 48. Buna ziua,

  Am avut un credit la BCR, pe 5 ani cu o rata aproximativa de 1750 lei.
  Am intampinat dificultati in al plati, si la inceputul acestui an am fost instiinta ca mi-a fost pusa o poprire in valoare de 71000 de catre BEJ MOLDOVEANU ADRIAN.
  Ok, am zis ca suma pe care am imprumutat-o, trebuie sa o platesc, se opreste din salariu, este perfect normal, desi suma de poprire era mai mare decat restul datorat bancii.
  Insa, in paralel aveam si un Card de cumparaturi/Credit la Raiffaissen Bank cu limita de 19200. Un card de care m-am folosit in ultimele 8 luni, fara probleme.
  Intre timp, ieri am depus o suma de 5000 lei pe acel card, bani, care dupa spusele celor de la banca, sunt blocati de poprire, pentru a se duce la ei.
  Este normal acest aspect? Practic eu voi fi fortat sa ajung si cu cardul de la Raiffaissen ca o datorie/poprire, pentru ca nu am acces sa imi depun nici macar minimul de plata lunar, din suma folosita.
  In aceste 8 luni, am acoperit din suma popririi aproximativ 15000. Dar mai este cale lunga pana voi ajunge sa acopar intreaga suma.
  Va rog sa ma ajutati un sfat, chiar nu stiu ce sa fac.

 49. Bună ziua, astăzi am primit 2 mesaje de la banca de la Bt și BCR precum ca mi sa inițiat o proprire în valoare de 2519 lei de către Biroul executorilor judecătorești Dumitru,Stoian și asociații. Intradevar am datorii la ifn-uri dar nu mi sa precizat ce ifn îmi pune proprie nu știu la cine sa contestez proprirea. MULTUMESC

 50. buna ziua, va rog sa ma lamuriti cum se iterpreteaza valoarea pretului de vanzare a unui imobil la a doua licitatie efectuata de un executor conf. art,846 ncpc alin.8 care spune ca pretul de incepere este de 75% din pretul de incepere a primei licitatii si daca nu se obtine acest pret , se poate vinde la pretul cel mai mare oferit dar nu mai putin de 30% din pretul de incepere a primei licitatii.
  Calculul se face la 30% din pretul de evaluare
  sau nu mai putin decat cu 30% din pretul de evaluare ?
  ex.- la 100.000 lei ,,,,,,,,30% din 100.000 =30.000
  – nu mai putin decat cu 30% 100.000-30% =70.000
  Intreb aceasta deoarece la alin.9 licitatia incepe deja de la 50%.
  Emiterea unei publicatii de vanzare la licitatie- daca nu au existat oferte de cumparare ,nici depunere de avansuri de 10%, nici cumparatori si nici un act intocmit de executor se considera ca fiind prima licitatie ?
  va multumesc !

 51. Buna ziua!
  In cazul unei sentinte irevocabile in care mi s-a respins recursul, din data de 10.01.2024, referitoare la un credit din anul 2008, cu “COLECTARE RECUPERARE CREANTE, KRUK”, SE POATE SA MA MAI AJUTATI?
  Multumesc mult!

 52. Buna ziua! Ma numesc Iordache Carmen.
  In cazul unei sentinte irevocabile in care mi s-a respins recursul, din data de 10.01.2024, referitoare la un credit din anul 2008, cu “COLECTARE RECUPERARE CREANTE, KRUK”, SE POATE SA MA MAI AJUTATI?
  Multumesc mult!

 53. Buna ziua. In septembrie 2013 am contactat un credit la Provident, creditul a fost cesionat catre B-SQUARES INVESTMENTS SA RL, si acestia prin reprenentant SCPEJ Tufeanu si Barca au inrejistrat in data de 14/03/2024 la Judecatoria Iasi un dosar de executare silita cu raspuns, binenteles favorabil, in data de 27/03/024, deoarece judecatorul a considerat creanta”certa, lichida si exigibila”
  A-si dori, daca se poate, sa-mi spuneti daca este in regula si nu este un abuz, daca datoria nu este prescrisa. Cum pot primi actele depuse la dosar( graficul cu platile la agentul Provident, cand a fost declarat scadent creditul, cum s-au calculat dobanzile care sunt aproape cat creditul, cand a fost cesionat creditul…)
  Va multumesc anticipat pentru raspuns

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.