Clauze Abuzive Investcapital Si Kruk

Clauze Abuzive Investcapital si Kruk – Contractul Tau De Credit A Ajuns Pe Mainile Recuperatorilor prin cesiunea de creanta ?

Aflati Armele debitorilor executati silit ilegal, cum se anuleaza executarea silita, cum se obtine anularea clauzelor abuzive din contractele de credit cesionate.

Daca contractul de credit pe care l-ai semnat cu banca este cesionat catre recuperatorul de creante Investcapital prin KRUK sau catre alta entitate de recuperare a creantelor, este foarte posibil ca acest contract sa fie plin de clauze abuzive iar daca instanta constata ca au existat clauze de natura abuziva in contractul de credit, va dispune si impotriva recuperatorului de creante sa restituie banii incasati abuziv sau daca va aflati in executare silita , anuleaza chiar si executarea silita ilegala.

Ce sunt clauzele abuzive din contractele cu bancile?

Conform legii 193/2000 sunt clauze abuzive, urmatoarele:

(1) O clauză contractuală care nu a fost negociată direct cu consumatorul va fi considerată abuzivă dacă, prin ea însăşi sau împreună cu alte prevederi din contract, creează, în detrimentul consumatorului şi contrar cerinţelor bunei-credinţe, un dezechilibru semnificativ între drepturile şi obligaţiile părţilor.

Astfel, lipsa de negociere a clauzelor poate sa le faca abuzive pe acele clauze care produc si dezechilibru intre prestatiile contractuale.

Clauze Abuzive Investcapital sau Kruk, afla cum sa te folosesti de ele pentru a anula executarea silita?

Ele deriva din contractele semnate cu bancile iar acest lucru inseamna ca prin cesiunea de creanta catre recuperatorul Investcapital sau Kruk se transfera si acele clauze abuzive alaturi de creanta.

Recuperatorii de creante pierd in fata debitorilor clauze abuzive mostenite de catre recuperatori de la bancile ce au folosit asemenea clauze in contractele de credit ce le-au cesionat ulterior la Investcapital cu clauze abuzive cu tot.

Daca am contractul bancar cesionat la un recuperator de creante, mai pot invoca existenta clauzelor abuzive daca sunt in executare?

Raspunsul este DA! Asa cum am indicat mai sus, clauzele abuzive de la banca, prin cesiune se transforma in Clauze Abuzive in portofoliul Investcapital daca vorbim despre acest recuperator sau clauze abuzive existente in executarea silita a unui contract aflat la Kruk ori alt recuperator de creante.

Astfel, la momentul la care judecatorul decide ca o anumita clauza este ABUZIVA , nu conteaza daca acel contract este in desfasurare si se afla inca in portofoliul bancii sau este cesionat la recuperatorii de creante sau poate chiar in executare silita, clauzele abuzive “urmeaza” acceasi cale pe care pleaca si creanta pusa in executare.

Vedeti mai jos cum atat recuperatorul de creante Investcapital dar si Kruk si First Bank , sunt obligati impreuna sa returneze banii incasati, in solidar, in baza dobanzii contractuale ce a fost declarata ABUZIVA.

Am infrant Investcapital si Kruk alaturi de Banca First Bank – dobanda contractuala considerata clauza abuziva.

02.09.2020 Ora estimata: 08:30
Complet: Complet amanari pronuntare pt. jud.ALEXE M.
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţiile inadmisibilităţii şi lipsei dovezii calităţii de reprezentant, invocate de pârâta INVESTCAPITAL LTD, ca neîntemeiate.

Admite în parte cererea de chemare în judecată.

Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale 3.2. din Contractul de împrumut pentru refinanţarea unui credit de consum nr. 421502G0170548585/29.05.2008 începând cu teza a IV-a constând în ,,Dobânda se poate modifica în funcţie de (…)”

Anulează clauza contractuală 3.2. din Contractul de împrumut pentru refinanţarea unui credit de consum nr. 421502G0170548585/29.05.2008 începând cu teza a IV-a constând în ,,Dobânda se poate modifica în funcţie de (…)”, ca fiind abuzivă.

Obligă pârâtele la restituirea către reclamant a tuturor sumelor încasate în baza clauzei 3.2. din Contractul de împrumut pentru refinanţarea unui credit de consum nr. 421502G0170548585/29.05.2008 începând cu teza a IV-a constând în ,,Dobânda se poate modifica în funcţie de (…)”, în măsura încasării acestora de către fiecare pârâtă.

Constată caracterul abuziv al clauzei contractuale 8.6. (în întregul său) din Contractul de împrumut pentru refinanţarea unui credit de consum nr. 421502G0170548585/29.05.2008.

Anulează clauza contractuală 8.6. (în întregul său) din Contractul de împrumut pentru refinanţarea unui credit de consum nr. 421502G0170548585/29.05.2008, ca fiind abuzivă.

Obligă pârâtele la restituirea către reclamant a tuturor sumelor încasate în baza clauzei 8.6. din Contractul de împrumut pentru refinanţarea unui credit de consum nr. 421502G0170548585/29.05.2008, în măsura încasării acestora de către fiecare pârâtă.

Clauze Abuzive Investcapital

Clauze Abuzive Investcapital Si Kruk- Stiati ca dobanda penalizatoare este una dintre cele mai comune clauze abuzive?

Vedeti si :

Clauze abuzive la recuperatorii de creante.

Dupa cum se observa din solutia data de catre instanta de judecata, nu a contact ca exista un contract de cesiune intervenit, atat banca ce a semnat initial contractul de credit dar si recuperatorul de creante la care ajunsese creanta, au fost obligati sa suporte restituirea sumelor de bani incasate in mod nelegal.

Aceasta noua tema a clauzelor abuzive la recuperatorii de creante nu a fost abordata in detaliu si nici ca subiect separat ci in mod colectiv alaturi de clauzele abuzive din cadrul contractelor de credit si doar cu privire la instituiile bancare.

Desi pare un subiect ce ar putea sa fie dezbatut total separat el este extrem de bine strans de clauzele abuzive din contractele cu bancile fiindca oricate cesiuni ar avea loc si nu are importanta la ce tip de entitate ar ajunge, chestiunea clauzelor abuzive ale recuperatorilor de creante, se tine lipita de creanta si de contractele semnate initial cu bancile.

Astfel si in cadrul unei executari silite pot fi invocate ca petite de actiune, constatarea caracterului abuziv al unor clauze iar daca instanta in cadrul contestatiei la executarea silita constata existenta acestor clauze de tip abuziv, anuleaza intrega executare silita.

Este bine sa va cunoasteti drepturile, sa atacati o procedura ce poate fi abuziva in termen si sa incercati intodeauna sa va informati DOAR din surse credibile si doar de la avocati specializati in contestatii la executare silita ori clauze abuzive. (Amintim , SCA CUCULIS&ASOCIATII primi din Romania specializati in contestarea executarilor silite ilegale).

Av.Drd. Cuculis

Clauze Abuzive Investcapital Si Kruk

Avand in vedere ca acesta este topicul temei pe care am ales-o, pentru cei care sunt in situatia in care contractele lor au fost cesionate la recuperatorii de creante, pot lasa mesaje direct pe whatzapp! mai jos.

6 comments to “Clauze Abuzive Investcapital Si Kruk”
  1. Am primit direct ordinul de executatre .Avocati spunca dreptulexecutorului este lipit pe contract inacest caz eu nupot sa ma apr.Pe deasupra m-au strecurat un card de crezit zicadumi ca au fotogrfii cu scoteam bani de la ATM SIBIU BRD FINANCE.LINDUMA ASFELCDE APARARE SANT HOTARAT SA MERG PANA CE NU E O SUMARE DAR NU VREAU SA FIU CALCAT INPICIOARE 78280LEU.

  2. Buna ziua, in situatia in care un credit de refinantare din 2008 a fost cesionat catre Kruk in 2013 dar ce s-a intamplat :
    Kruk a mers in instanta cu un dosar in care pe nr de contract din 2008 a fost trecut un credit apartinand altui contract si au obtinut poprire . Acel credit a fost platit integral in 2019. Apoi Kruk a vandit creditul initial din 2008 catre invest capital care trimite “scrisori de dragoste” in care vorbesc despre un plan de plata a unei sume mult mai mari decat valoarea initiala a creditului. Cum e posibil sa mai fie revandut intre recuperatori un imprumut din 2008, care a fost si subiectul unei erori , fiind trecut cu alt nr de contract si alta suma ?

  3. A-și dori dacă se poate o inf.sint in judecată cu KRUK deja am proces cu ei am luat un credit de la BCR acum 10 ani și in 2 febr.2020 îmi trimite executare silită pentru suma de 29000 RON Creditul a fost de15000 RON i-am dat in judecată tind cont ca termenul de expirare ere de 3ani și am deja poprire pe pensie a-și vrea sa știu dacă actul de creanța între KRUK și BCR este valabil nu m-au somat niciodată in 10 Ani nici banca

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.