Clauza Abuziva Dobanda Penalizatoare Clauza Abuziva

Ai luat un credit de 10000 de lei? Atentie la dobanda si dobanda penalizatoare, s-ar putea sa trebuiasca sa dai inapoi de 9 ori mai mult in mai putin de un an de zile. Debitorul executat pentru suma de 90000 de lei.

Dobanda Penalizatoare Clauza Abuziva – Dobanda penalizatoare din contractul de credit considerata clauza abuziva in contextul in care este excesiva raportat la valoarea ei!

Dobanda Penalizatoare Clauza Abuziva atunci cand imprumuti 10000 de lei si esti executat dupa nici macar un an cu peste 90000 de lei.

Dobanda penalizatoare din contractul de credit este o clauza abuziva?

Acest raspuns da solutia la intrebarilor celor care sunt pusi in executare silita in baza unor dobanzi penalizatoare abuzive deci ilegale.

Clauze abuzive dobanda penalizatoare banca sau IFN. De regula aceasta dobanda face parte comun din contractul de credit insa CJUE a stabilit in ce conditii ea este abuziva.

Intrebare primita :

Buna ziua domnule Cuculis Adrian , este dobanda penalizatoare din Contractul de credit Clauza abuziva in conditiile contractului trimis catre dvs. ?

Am avut un imprumut la Credius in cuantum de 10000 de lei si am platit 8000 de lei!

Odata cu criza din 2020 cu pandemia, nu am mai avut serviciu, astfel nici bani de returnat la acest IFN care avea o dobanda penalizatoare imensa!

Intrucat nu am mai putut plati am primit in anul 2020 o hartie de la executorul judecatoresc la serviciu si mi s-a pus poprire pe salariu, pe o suma colosala de 75000 de lei desi eu avusesem un credit de 10000 de lei luat.

Rata dobanzii penalizatoare se calculeaza pe baza de procent fix ce nu poate fi mai mare de trei puncte procentuale, care se adauga la rata dobanzii curente si se aplica la principalul restant.

Intrebarea mea este daca acest credit este o inselatorie si daca da, cum pot contesta dobanda penalizatoare clauza abuziva sa o pot declara?

Raspunsul la intrebarea dvs. este DA, dobanda penalizatoare este abuziva si chiar si CJUE o considera abuziva daca este de natura sa debalanseze desfasurarea unui contract de imprumut.

Dobanda penalizatoare este clauza abuziva daca se incalca urmatoarele limite:

Se interzice aplicarea dobanzilor penalizatoare la soldul creditului sau la valoarea totala a creditului ori la valaorea totala platibila de catre consumator.

Prin Eliminarea din contractul de credit a unei dobanzi penalizatoare, practic Banca,Ifn-ul nu va mai avea dreptul sa creasca suma pe care o aveti de restituit si astfel chiar si in cadrul unei contestatii a excutari silite, va putea fi ceruta anularea integrala a dobanzii penalizatoare si astfel anularea totala sau partiala a actelor de executare-

Curtea de Justitie a Uniunii Europene stabileste ca o dobanda penalizatoare disproportionata fata de incalcarea contractului si fata de compensatia pe care o primeste creditorul, sa fie considerata ABUZIVA.

Directiva 93/13 trebuie interpretată în sensul că nu se opune unei jurisprudențe naționale, precum cea a Tribunal Supremo (Curtea Supremă, Spania) în discuție în litigiul principal, potrivit căreia o clauză nenegociată a unui contract de împrumut încheiat cu un consumator care stabilește rata dobânzilor moratorii aplicabile este abuzivă, pentru motivul că impune consumatorului care întârzie la plată să achite o sumă disproporționat de mare drept compensație, din moment ce această rată depășește cu mai mult de două puncte procentuale rata dobânzilor obișnuite prevăzută în acest contract.

Chiar mai mult de atat, CJUE stabileste ca nu se opune ca o instanta nationala sa ELIMINE integral din contractul de credit, atunci cand este chemata sa analizeze posibilul caracter abuziv al clauzei de dobanda penalizatoare, eliminarea integrala a dobanzii penalizatoare din convetia de credit.

 Directiva 93/13 trebuie interpretată în sensul că nu se opune unei jurisprudențe naționale, precum cea a Tribunal Supremo (Curtea Supremă, Spania) în discuție în litigiul principal, potrivit căreia consecința caracterului abuziv al unei clauze nenegociate a unui contract de împrumut încheiat cu un consumator care stabilește rata dobânzilor moratorii constă în eliminarea totală a acestor dobânzi, dobânzile obișnuite prevăzute în acest contract continuând să curgă.

Astfel, observam ca instanta Europeana ne vorbeste despre o dobanda disproportionat de mare drept compensatie, observand acest lucru, ne gandim la dobanzile colosale aplicate de catre IFN-uri, la dobanzile exagerat de mari 50% din dobanda de baza aplicata de catre banci. De regula dobanda se calculeaza pe an iar 2 procente despre care vorbeste Curtea de Justitie a U.E este depasita de aproape TOATE CONTRACTELE SEMNATE IN ROMANIA CU BANCILE!!

Dobanda Penalizatoare Clauza Abuziva – Exemple concrete de dobanzi penalizatoare excesive si de IFN-uri care executa silit ( Credius IFN) , pe baza unor contracte cu posibil potential abuziv.

Dobanda Penalizatoare Clauza Abuziva

La un calcul simplu ajungi sa platesti PE ZI, la o dobanda penalizatoare de 0.39, aproximativ 40 de lei si pe an 14000 de lei, adica asta inseamna ca platesti cu de 140% mai mult decat ai luat, daca intarzii un an.

Cel mi important aspect este ca pe parcursul procedurii de executare silita se interzice perceperea dobanzilor si a dobanzilor penslizatoare.

In acest caz in care se afla debitorul care ne-a contactat mai sus, banca sau IFN-ul, au activat dobanda penalizatoare ilegala, abuziva.

Dobanda penalizatoare este clauza abuziva in cazul dvs.

Solutia in cazul in care sunteti executat silit este contestatia la executare prin care contestati titlul executoriu adica contractul de imprumut cu dobanda penalizatoare.

Dobanda penalizatoare este abuziva si dobanda penalizatoare abuziv calculata poate fi anulata insa doar in instanta.

In executare silita? verificati legalitatea actelor de executare silita si daca sunt ilegale, anulati-le in instanta. Clauze abuzive in contract? Puteti sa le anulati.

Pune o intrebare rapida avocatului specializat in executare silite prin Whatzapp! Sau formular rapid.

Completati formularul pentru a trimite pe email solicitarea:

10 comments to “Clauza Abuziva Dobanda Penalizatoare Clauza Abuziva”
  1. Buna seara.Acum un an si ceva am fost executata silit de un ifn .Mi s a facut oprire pe salariu.Suma de restituit era de 700 lei iar poprirea era de 11000 de lei intre timp am schimbat locul de munca,a incetat oprirea 2luni , mau dat in judecata din nou iar acum am de platit 29900 ptr o suma imprumutata de 700 de lei ..Vreau sa stiu ce pot sa fac in cazul asta si daca ma puteti ajuta ? Multumesc !

  2. Buna seara.Acum un an si ceva am fost executata silit de un ifn .Mi s a facut oprire pe salariu.Suma de restituit era de 700 lei iar poprirea era de 11000 de lei intre timp am schimbat locul de munca,a incetat oprirea 2luni , mau dat in judecata din nou iar acum am de platit 29900 ptr o suma imprumutata de 700 de lei ..Vreau sa stiu ce pot sa fac in cazul asta si daca ma puteti ajuta ? Multumesc !

    • Am avut contract la raiffesen banca ptr Locuinte a ajuns la maturitate si nu mai mi a platit dobanda ca nu a mai platit statul dar eu am avut contract cu ei nu cu statul roman era in jurnale de 2000ron ma puteti ajuta ? Multumesc

  3. Am avut contract la raiffesen banca ptr Locuinte a ajuns la maturitate si nu mai mi a platit dobanda ca nu a mai platit statul dar eu am avut contract cu ei nu cu statul roman era in jurnale de 2000ron ma puteti ajuta ? Multumesc

  4. Sunt eecutat silit de Raifaizan bank prin EXECUTOR JUDECATORESC ! iMPRUMUTUL LAM CONTACTAT DIN 2008.In anul 2013 banca a solicitat recuperarea creditului prin Executare prin prorirea pe pensie a debitului in baza unei Hotarari judecatoresti.La sfarsitul anului 2019 s-a platit integral suma executata prin proprirea pe pensie ! In luna ianuarie 2021 am fost anuntat de executorul judecatoresc ca,banca a mai solicitat sa fiu executat silit prin proprire pe pensie in baza Hotararei judecatoresti tot din 2013 de data aceasta a unei sume de doua ori mai mare decat acea pe care deja am achitato !Ce fac ? Cu ce ma puteti ajuta !?

  5. Doresc o consultanta în vederea stopării unei executari silite pt un credit în chf din anul 2008

    • Am fost executata silit de Raifaizan bank prin EXECUTOR JUDECATORESC ! Împrumutul a fost acordat in anul 2008.In anul 2015,banca a solicitat recuperarea creditului prin Executare prin prorirea pe salariu.In luna mai 2018 s-a platit integral suma executata prin proprirea pe salariu ! Incepand cu Aprilie 2019 m-am trezit cu o alta poprire pe cont pe același număr de dosar,banca solicitand o suma destul de mare care nu a fost justificata pe moment.Am făcut adresa către ei și am obținut o informație vagă ca de fapt este făcută o poprire pe sumele restante,dobânzi și penalități aferente! Menționez ca sumele au fost alocate executorului lunar și nu am o explicație logica de unde provin aceste restante,dobânzi și dobânzi penalizatiare,nimeni nu are un răspuns final!
      Va rog sa ma ajutați cu un răspuns,pentru a ma lămuri dacă ambele sumele plătite integral sunt corecte!

  6. Am fost executata silit de Raiffeisen Bank prin EXECUTOR JUDECATORESC ! Împrumutul a fost acordat in anul 2008.In anul 2015,banca a solicitat recuperarea creditului prin Executare,prin poprire pe salariu.
    In luna mai 2018 s-a platit integral aceasta suma executata.Incepand cu Aprilie 2019 m-am trezit cu o alta poprire pe cont pe același număr de dosar,banca solicitand o suma destul de mare care nu a fost justificata pe moment.Am făcut adresa către ei și am obținut o informație vagă ca de fapt este făcută o poprire pe sumele restante,dobânzi și penalități aferente!Menționez ca sumele au fost alocate executorului lunar și nu am o explicație logica de unde provin aceste restante,dobânzi și dobânzi penalizatiare,nimeni nu are un răspuns final!
    Va rog sa ma ajutați cu un răspuns,pentru a ma lămuri dacă ambele sume plătite integral sunt corecte!
    De câțiva ani ma lupt sa obțin extrasele de cont de la aceasta banca și sumele alocate de către executor băncii!
    Multumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.