Ce Fac Daca Am Sechestru De La Executor Pe Masina-Mai Pot Circula?

Ati primit un proces verbal de sechestru pe autoturism din partea executorului?

Sechestru De La Executor poate fi anulat – Un nou dosar de executare silita , contestat si anulat de catre instanta impotriva INTRUM DEBT FINANCE AG (FOSTA INTRUM JUSTITIA DEBT FINANCE AG) reconfirma de fapt existenta abuzurilor in cadrul dosarelor de executare silita pornite de catre recuperatorii de creante.

Care este procedura de anulare a sechestrului asigurator impus ilegal?

Prin primirea unui sechestru de la executor nu inseamna automat ca trebuie sa mergeti si sa predati masina sau asta nu inseamna ca veti fi tras pe dreapta de catre politie si arestat.

Sechestru De La Executor
Cum ne aparam de un sechestru asigurator de la executor?

In niciun caz textul de lege nu prevede acest lucru, mai ales ca atunci cand sunteti executat de o firma de recuperare a creantelor, este posibil ca aceasta sa faca si abuzuri, pe care dvs. le puteti contesta daca sunteti cu un pas inaintea lor.

Astfel, noi SCA Cuculis&Asociatii, va propunem sa va cunoasteti drepturile pe care le aveti atunci cand sunteti executat silit si ati primit un proces verbal de sechestru in general sau de sechestru de la executor pe masina in particular.

Sechestru De La Executor poate fi contestat – Vedeti daca este legal demersul initiat si formulati contestatie la executarea silita pornita impotriva dvs.

Sechestrul mobiliar pe autoturisme instituti de catre executor presupune de fapt notarea in Registrul Auto si in baza de date a Politiei, urmarirea silita pornita impotriva dvs.

Executarea silita in Romania este cel mai frecvent intalnita ca fiind pornita de catre recuperatorii de creante, banci si IFN-uri.

Se intampla de multe ori ca executarea silita sa vina dupa foarte multi ani de zile, ceea ce echivaleaza cu o prescriptie a datoriei.

Fapt pentru care daca este instituit un sechestru de la executor iar executarea silita este nula si acel sechestru este nul de asemenea si pus in mod ilegala, ins aceste lucruri pot fi stabilite doar in instanta de judecata.

Printre altele, invocarea prescriptiei datoriilor este un principal mijloc prin care puteti scapa de executarea silita.

Inainte de a va prezenta ce presupune aplicarea sechestrului asigurator pe autoturisme, aratam de fapt cum unele dintre executarile silite facute in Romania sunt ilegale si doar debitorul prin calea unei contestatii la executare poate sa se apere.

Un alt caz de recuperator de creanta ce face abuzuri impotriva debitorilor.

INTRUM DEBT FINANCE AG (FOSTA INTRUM JUSTITIA DEBT FINANCE AG), incepe o executare silita ilegala impotriva debitorilor.

Judecatoria sectorului 6 dosarul 20354/303/2018 –

Instanta nu doar ca le anuleaza integral dosarul de executare al celor de la Intrum Debt dar in acelasi timp dispune si restiuirea sumelor de bani incasate ilegal.

Firma de recuperare a creantelor Intrum Debt – abuzuri impotriva debitorilor.

Puteti citi si :

Cum se pune sechestru pe autoturisme?

Articolul 740 din codul de procedura civila explica –

Sechestrarea autovehiculelor in procedura executionala –

(1) În cadrul procedurii de urmărire a unui autovehicul, proprietatea debitorului, executorul judecătoresc poate dispune sechestrarea acelui bun, făcând menţiunea acestei măsuri şi pe certificatul de înmatriculare, precum şi pe cartea de identitate a autovehiculului respectiv.

Aceasta este situatia in care debitorul ii prezinta efectiv aceste acte executorului, insa daca executarea silita este ilegala, acest lucru nu ar trebui facut.

(2) […] Un exemplar al procesului-verbal de urmărire a acelui autovehicul va fi comunicat atât organelor de poliţie rutieră, cât şi organelor fiscale în raza cărora a fost înmatriculat acel bun, pentru a nota această măsură în evidenţele proprii.

Dacă indisponibilizarea autovehiculului şi a documentelor precizate la alin. (1) nu poate fi realizată la termenul la care executorul judecătoresc a dispus aplicarea măsurii sechestrului, procesul-verbal va fi comunicat serviciului de poliţie rutieră, care va putea opri în trafic autovehiculul urmărit, indiferent de locul în care acesta se află.

(3) Organul de poliţie rutieră va putea opri în trafic autovehiculul sechestrat şi va proceda la ridicarea certificatului de înmatriculare, a cărţii de identitate, punând în vedere conducătorului autovehiculului că bunul este sechestrat şi să se prezinte într-un termen rezonabil la executorul judecătoresc.

Daca sunteti oprit in trafic si NU PUTETI PREZENTA ACESTE ACTE politistului rutier, asta nu inseamna ca faceti o infractiune!

Pur si simplu daca nu sunt prezentate aceste acte, politistul rutier NU va putea sa va ridice actele.

ATENTIE – Politia rutiera NU ARE DREPTUL SA VA RIDICE NUMERELE DE INMATRICULARE.

Ce poate face in schimb politistul rutier –

sa anunte de îndată, executorul judecătoresc care a aplicat măsura prevăzută la alin. (1).

Această operaţiune va fi consemnată de către organul de poliţie într-un proces-verbal, în care se va face şi o descriere sumară a autovehiculului sechestrat, o copie a acestuia fiind remisă conducătorului autovehiculului.

Debitorul chiar daca are procesul verbal de sechestru emis, poate sa circule cu masina in continuare, fara probleme.

(5) Autovehiculul supus sechestrului potrivit dispoziţiilor prezentului articol va putea fi folosit de către debitor până la valorificare,[…] dacă acesta depune sau remite executorului judecătoresc o poliţă de asigurare negociabilă, la o sumă asigurată cel puţin egală cu valoarea de asigurare a autovehiculului.

Ce nu ar trebui sa faca un debitor care a primit un proces verbal de sechestru pe masina?

In primul rand trebuie sa se comporte ca un bun proprietar si nu ar trebui sa distruga in niciun fel acel autoturism chiar daca el este sub sechestru si prezumtiv se urmareste vanzarea lui de catre creditor.

Ar trebuie sa formuleze o actiune in instanta, o contestatie asa cum am spus la executare silita ( vedeti procedura in 2019) , imediat cum primeste acel proces verbal de sechestru bazandu-se pe toate motivele ce pot fi invocate impotriva unei firme de recuperari a creantelor, banca sau ifn.

Debitorul nu are de asemenea voie sa faca tranzactii cu acel bun mobil, adica cu masina ci va putea sa o foloseasca doar pentru uzul propriu, pana cand reuseste sa anuleze intreaga executare silita.

Avand in vedere ca sechestrul este doar o parte din procedura de executare silita, important este sa fie vizate toate actele emise impotriva dvs. si nu doar o parte, asta pentru a putea scapa de executorii judecatoresti care va urmaresc.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Vrem sa fim mai aproape de dvs. si sa va ajutam cu apararea drepturilor dvs. si astfel sa va punem la dispozitie un nr. direct de programari in cazul in care sunteti in executare silita si asta pentru a urgenta procesul prin care reusim sa luam legatura, vedeti mai jos:

Puteti de asemenea sa completati si formularul de contact de mai jos si solicitarea va ajunge direct la un avocat specializat in situatia dvs.

73 comments to “Ce Fac Daca Am Sechestru De La Executor Pe Masina-Mai Pot Circula?”
 1. Buna ziua, am o masina cu sechestru pus de executor la 4 luni după ce mașina ă parasit tara, masina nu a fost cumpărată de la showroom, iar imprumutul a fost facut la un CAR IFN, masina nefiind trecuta in contract ca si garantie. O pot vind in tara in care am plecat cu ea ( in strainatate)? Va multumesc anticipat!

  • Buna seara eu am o datorie de 3700 de la un contract provident am poprire pe venit din luna septembrie 2019 1/3 din salariu iar acum in luna ianuarie 2020 mia venit o a dous decizie cu sechestru pe masinile aflate in proprietatea mea. Nu inteleg de ce ptr ca angajatorul meu a virat sumele catre executor songura greseala poate ca eu nu am.mai colaborat cu executorul sa ii fac dovada plății dar mam gandit ca daca firma trimite direct. Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie ? Eu iam dat un mail in care iam explicat situatia executorului sa faca verificarea conform documentelor atasate sa vedem acum ce imi raspunde oricum eu nu am ce face respext decizia si am acxeptat poprire la sursa. Dar rugamintea ar fi sa fie desfiintat sexgestru pe masini atata timpncat eu platesc nu pot di executată de 2 ori ptr acelasi dosar. Si nu vreau sa am dea face cu politia.

 2. Am facut un imprumut acum 15 ani de 100 de milioane si am platit decat primele luni am achitat decat 30 de milioane si dupaia na mai platit.azi mia venit un proces verbal de sechestru pe masina care miam inscriso de 6 luni pe numele meu.si specifica ca poate sa mi ia actele politia rutiera si un act specifica ca mi la trimis la fiscu de la primarie.Cu respect ce pot face?

 3. Am primit un proces verbal ca mia pus masina sub sechestru.Sau in circulatie sa ma opreasca sami ridice talonu si cartea.Am facut acum 15 ani un imprumut la banca pireus bank de 100 de milioane vechi si am platit in primele luni decat 30 de milioane vechi.Si acum mia venit postal acest proces verbal.Ce pot face.Cu respect.

 4. Buna ziua, in 2017 s-a luat un credit de la Mozipo de 600 de lei, nu s-a reusit plata lui, iar acum am primit un proces verbal de sechestru pe masina pentre recuperarea a 2400 de lei. Masina a fost avariata in 2018 si vanduta pe piese, deci nu mai exista. Ce pot face in acest caz?

 5. am platit un secehestru pus pe masina si am prezentat la Executor doavada platii
  as dori sa stiu daca Executorul ar trebuii sa imi de-a ceva acte sa pot demonstra ca am platit si masina numai este sub schestru
  va multumesc

  • Sa dispus masura interdictiei de vanzare catre Directia de taxe si impozite. Dupa care sa instituit si sechestrul. Realizez venituri ceea ce inseamna ca se putea instituii masura popririi. Este legal? Am semnat in data de 04.11.2019 o declaratie la biroul executorului judecatoresc Goslan&Stanga Ploiesti respectiv un angajament de plata lunara. Poate fii revocata? Creditorul fiind DCA Bucuresti respectiv ICredit. Multumesc.

  • Buna seara
   Am primit informarea ca am masina sub sechestru si ca politia imi poate ridica actele masinii. Ce trebuie sa fac cum trebuie sa procedez, suma pe care o datorez edte mai mica decat val masinii. Multumesc

   • Sechestrul nu inseamna ca in mod automat ea va fi ridicata de catre politie. Daca datoria este legala o platiti, daca are elemente ce o pot face ilegala, o contestati in instanta. Cu stima,a v. drd. Cuculis 0722298011

    • Buna ziua in 2010 am luat un împrumut provident și nu am reușit sa îl achit,azi am primit acasă de la un executor ca mi sa pus sechestru pe mașina . Va rog sa îmi Spune-ți și mie ce por face in situația asta. Multumesc

    • Am sechestru pe masina ,si mi se opreste lunar din salariu ,mai pot circula cu masina ,se ridica sechestru .

 6. buna ziua…am un sechestru pe masina…din pacate masina este veche si are probleme cu motorul…nu se mai merita sa o mai fac…o pot casa…sau preda pt programul rabla? masina nu o mai folosesc de cateva luni
  multumesc anticipat!

 7. buna ziua….am un sechestru pe masina…dar acesta este veche si are probleme cu motorul nu se mai merita sa o repar….o pot da spre casare sau programul rabla?
  nu mai circul cu masina de cateva luni
  multumesc anticipat!

 8. Buna ziua, despre executare silita, ce se intampla daca NU am bunuri pe numele meu si urmeaza sa fiu executat silit de angajator? 07s3876 Multumesc.

 9. Azi am primit un proce verbal cum ca mi s-a pus sechestru pe autoturism de catre un executor judecatoresc pentru suma de 3083 lei (2050 debit principal catre IFN EXTRA FINANCE SA ,plus 1033 onorariu si cheltuieli de executare).
  Am luat legatura cu executorul in vederea rezolvarii problemei, eu avand posibilitate achitarii acestei sume in 3 transe. Aceta mi-a comunicat ca sechestrul o sa fie ridicat doar in momentul in care achit debitul integral. Ce risc in cazul ii care o sa fiu oprit in trafic? Mentionez faptul ca valoarea de piata a autoturismului este de aproximativ 3000 de euro. Ma ajuta in vre-un fel faptul ca la un eventual control, prezint si dovada( chitante) din care sa reiese ca am facut o parte din platile debitului?
  Va multumesc!

 10. Buna ziua!Am fost instiintata cu privire la masura sechestrului auto am fost la executor sa vad despre ce e vorba dna secretara s-a uitat pe hartie si mi-a spus sec,ca nu mai pot circula cu masina.Am citit articolul dv-stra si am inteles ca pot face acest lucru.Intrebarea mea este ce inseamna valoare de asigurare?Mentionez ca am deja poprire pe salariu ptr.acest credit.Va multumesc!

 11. buna seara. in 2013 am contractat un credit cetelem. 10000 lei. dupa 8 luni aprox nu am mai putut plati. in 2014 am primit încuviințarea executarii silite. din 2014 si pana luna aceasta cand am primit un proces verbal de sechestru pe un autoturism vandut deja cu acte legale nu m. au mai contactat. si nici alta masura executorie nu a fost luata împotriva mea. se poate contesta executarea silita?

  • Buna ziua. Din contra, sunteti executat silit pentru ca masura aceasta a sechestrului, deriva din cadrul unei executari silite. Puteti contesta procesul verbal de sechestru doar cu un avocat specializat in executare silita. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

   • Buna seara.am primit un proces verbal de la un titlu executoresc sechestrarea mașinilor.una am vândut.o acum acum 5 ani legal act de vanzare cumpărare fiscal de la primărie dar respectivul nu a trecuț.o pe numele lui si a ramas in continuare pe numele meu.iar a 2 masina ma folosesc de ea dar am trecut pe numele partenerei act se vanzare cumpărare și fiscal de la primărie și este trecuta la primărie ea cu masina la impozit de 4 ani numai ca este la fel pe numele meu nu am mai facut transcrierea de proprietar la drpciv.am vre.o sansa sa nu poata sa o sechestreze daca am dovada ca masina este vândută cu acte legale de la primărie cu ștampila??

 12. Am o problema va rog daca puteti sa imi dati un sfat am sechestru pe masina cum pot sa fac sa pot merge cu masina

 13. Bună seara! Avem un credit bancar din 2007. Am atit doar câțiva ani, acum , din luna iunie i s a pus proprire pe salar sotului si atim in fiecare lună banca. Am primit astazi titllu dd executare silita asupra unui automobil pe care l am luat tot prin credit bancar. Intrebarea mea este dacă ne poate lua masina desi, noi am facut o intelegere cu banca si platim in rate lunare. Firma de executare este SECAPITAL SRL LUXEMBURG PRIN KRUK ROMÂNIA SRL. MULTUMESC. Se poate face contestatie? Unde?

 14. Buna ziua !

  mi s-a pus un sechestru pe un autoturism , care la data emiterii sechestrului eu nu mai eram propietar, masina a fost vanduta in luna noiembrie pe 11 si sechestrul s-a emis pe data de 25 noiembrie ( deci nu mai era bunul meu ca sa poata sa puna sechestru) ……CE ESTE DE FACUT ????

  CU STIMA,

 15. Dacă am sechestru pe mașină de la o firma de recuperatori, pot ieși din tara cu mașina?
  Menționez ca am angajamentul de plata lunar și mi sa dat un proces verbal de către recuperator ca mașina poate rămâne în folosință mea
  Va mulțumesc

   • Buna ziua!
    Am aflat ca am masina sub sechestru la un control mai amanuntit al unui echipaj ce m-a oprit in trafic in data de 07-05-2020.Imprumutul a fost facut in anul 2005 si sechestrul pe masina mi l-au pus in anul 2017.Mentionez ca eu din 2016 si pana in prezent in Romania vin rar si raman putin.Se poate face contestatie in cazul meu?
    Multumesc anticipat pt raspuns.

 16. Bună ziua! Am o datorie preluată de către KRUK, de la fosta Finansbank. Datorita faptului ca am făcut creditul pe numele meu pentru o altă persoană, am ajuns sa am sechestru din 2017 sau 2018 pe 2 bunuri mobile(auto), ce depășesc valoarea datoriei inițiale (în jur de 900 lei), dar care nu știu prin ce calcule a depășit 4000 lei!!! Am angajat o avocată, dar nu s.a descurcat. Ce mai pot face? Mașina este serviciul meu, îmi câștig existența efectuând serviciu de ridesharing?

  • Buna seara , Am primit un proces verbal de executare pentru 2 automobile care sunt pe numele meu eu am.poprire pe salariu si as mai avea dr achitat in jur de 1100 lei , stiu ca daca ma opreste politia si prezint actele in original sunt îndreptățiți sa imi retina talonul dar daca imi expira itp-ul luna viitoare pot merge sa il fac fara sa risc ridicarea talonului si cartii masinii????

 17. Buna ziua! In baza unui sechestru executor pe autoturism mi a fost confiscat certificatul de inmatriculare de catre un agent de la politia rutiera si mi a fost inmanat un proces verbal de sechestru. Biroul executor care a dispus masura nu intentioneaza sa restituie certificatul de inmatriculare decat in cazul achitarii integrale a sumei executate.
  In aceasta situatie mai pot circula cu masina in lipsa certificatului de inmatriculare sau ce alte cai pot uza pentru recuperarea acrestuia?
  Va multumesc pentru raspuns!

  • Buna seara , Am primit un proces verbal de executare pentru 2 automobile care sunt pe numele meu eu am.poprire pe salariu si as mai avea de achitat in jur de 1100 lei pe care o sa ii achit pe 14 februarie. Intrebarea ar fi daca imi expira itp-ul luna viitoare pe 18 februarie pot merge sa il fac fara sa risc ridicarea talonului si cartii masinii???? Cu siguranta executorul nu se va misca asa repede ca pana pe 18 sa imi trimita procesul verbal de incheiere a executarii si ridicarea sechestrului.

 18. Buna ziua. Am primit Înștiințare de sechestru pe masina. Am sunat la numărul de telefon pentru a discuta cu executorul dar nu ma poate găsi in baza de date după numărul de înregistrare dat de dansul. Am sunat la mai multe numere de telefon la care executorul m-a îndrumat. Dar nici dânșii nu ma găsesc cu un dosar deschis după numărul de înregistrare. Spun ca am avut un dosar inchis in anul 2018. Ce trebuie facut? Unde trebuie sa merg s plătesc suma care ei spun ca o am de plata as dori sa primesc pe loc de la dânșii chitanța sau dovada de plata a sumei.
  Va multumesc!

  • Buna ziua am fost oprit de poliție si mi sa oprit balonul masini deoarece am supunere de sechestru de la primărie pentru amenzi de circulație ce pot sa fac

 19. Buna seara,am primit in seara asta un comunicat prin care mi se aduce la cunostinta ca am sechestru pus pe 2 masini una nu mai exista,tot odata am si proprire pusă pe salariu pr un inprumut la un ifn ce ar trebui să fac.?daca sunt oprit sau sa ma prezint la acel executor judecătoresc sa ma lămurească ?

 20. Buna seara,in urma unui inprumut la ,ifn mi sa pus proprire pe salar si in seara asta am primit si un comunicat care îmi aduce la cunostinta faptul ca mi sa pis sechestru si pe două masini care sunt pe numele meu .ce ar trebui să fac?

 21. Buna ziua am vandut o masina cu contract am scos-o de la impozit si dupa aceea la o zi distanta am aflat ca este pusa sub sechestru de catre un executor judecatoresc din partea kruk persoana care a cumparat-o , o poate inscrie?

 22. Buna seara…am girat pe cineva iar acea persoana nu a mai platit imprumutul,am primit un proces verbal prin care mi-a pus sechestru pe masina…Am facut contestatie la executare insa nici un raspuns…ce se poate face?

 23. Buna ziua, referitor la serviciile afisate. Eu am primit un proces verbal pentru sechestru la auto dar eu nu mai detin acea masina am mers la judecatori am depus o declaratie pe priopria raspundere cami iau agajamentul sa achit lunar o suma de bani eu deja achit acea suma . Am mers la primarie sa eliberez fiscalul la acea persoana care dobandeste autoturismul in momentul de fata si mia spus ca nu poate elibera fiscalu ce pot sa fac ? Va multumesc

 24. Bună ziua! Am achiziționat în luna februarie un autoturism second-hand de la o persoană fizică, auto adus din Franța. Când am mers la RAR pentru formalitățile de rigoare, mașina mi-a fost sechestrată de poliție, fără a mi se spune spune cauza ( furt, leasing neplătit, accident etc). De atunci au trecut 3 luni și nu am primit niciun răspuns. Vă rog să-mi spuneți dacă acest caz se încadrează în categoria celor enunțate de dvs. aici, dacă pot face o contestare a procesului-verbal sau ridicare de sechestru, pentru a mă putea folosi de auto până la finalizarea cazului. Vă mulțumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.