Ce Fac Daca Am Sechestru De La Executor Pe Masina-Mai Pot Circula?

Ati primit un proces verbal de sechestru pe autoturism din partea executorului?

Sechestru Auto De La Executor poate fi anulat – Un nou dosar de executare silita , contestat si anulat de catre instanta impotriva INTRUM DEBT FINANCE AG (FOSTA INTRUM JUSTITIA DEBT FINANCE AG) reconfirma de fapt existenta abuzurilor in cadrul dosarelor de executare silita pornite de catre recuperatorii de creante.

Se nasc multe intrebari cand vine vorba despre sechestrul pus de executor pe autoturismele romanilor de catre executorii judecatoresti, la cererea fie a recuperatorilor de creante fie a bancilor sau IFN-urilor si este bine sa stiti totul despre ce se intampla daca aveti sechestru pus pe masina si daca va este masina executat silit.

Nu uitati , sechestru pe masina pus de catre executor nu este unul definitiv.

El poate fi contestat iar ridicarea sechestrului auto poate fi ceruta in instanta pe baza unei contestatii la executarea silita.

Prin contestatie la executare sechestru auto , se urmareste ca dvs. sa fiti protejati de toate abuzurile pe care bancile , ifn-urile si recuperatorii de creante le fac impotriva celor care sunt fara aparare.

Vreti sa va stiti drepturile in caz de sechestru auto pus de executor in cadrul executarii silite? Vedeti totul mai jos.

Ati primit un sechestru pe masina si nu stiti ce aveti de facut sau vreti sa-l contestati? Completati formularul de mai jos:

Astfel, ne-am propus in materialul de astazi, sa va prezentam dosare castige de catre SCA CUCULIS&ASOCIATII in legatura cu anularea sechestrului pus pe autoturism dar si ce drepturi aveti daca ati primit un asemenea sechestru cat si cum il puteti contesta.

Sa incepem.

Ce inseamna sechestru pe autoturism ?

Un sechestru pe autoturism inseamna ca executorul judecatoresc, in baza unui proces verbal de sechestru, v-a blocat posibilitatea ca acel bun sa-l mai puteti vinde din punct de vedere legal si ca atare o sa fiti cumva in imposibilitatea de a mai conduce masina respectiva in cazul in care va opreste politia si va ia talonul de la masina.

Practic, sechestrul auto inseamna un veritabil act de executare silita care atentie, poate fi contestat de catre cel care este proprietarul masinii.

Va dau exemple de masini sechestrate de catre executorii judecatoresti in mod absolut ILEGAL, atunci cand masina era necesara transportului unor pesoane cu handicap sau a unor copii sau masina nu avea de ce sa fie sechestrata fiindca debitorul putea sa plateasca datoria din alte surse ori blocarea activitatii intregi a debitorului NU se justifica ori atunci cand creantele erau prescrise sau nu se respecta procedura de executare silita.

MIT JURIDIC : Daca am sechestru pe masina si ma opreste politia imi confisca masina!

Nimic mai fals,conform legii in momentul in care va opreste politia si constata ca masina este data in “consemn”, adica are un sechestru asigurator aplicat de catre executor, politistul, asta daca ii prezentati talonul masinii, o sa-l retina si o sa-l predea executorului judecatoresc iar pe dvs. va anunta ca trebuie sa predati masina acelui executor.

Acest “anunt” pe care il face politistul, in cazul in care nu va conformati, nu inseamna ca va opreste masina sau o ridica sau o imobilizeaza.

Prin urmare, daca va opreste politia si aveti un sechestru auto pus pe ea, NU O SA VA CONFISTE MASINA.

Astfel, art. 740 alin. 3 din codul de procedura civila, arata foarte clar ce se intampla in momentul aplicarii sechestrului pe auto :

(3)Organul de poliţie rutieră va putea opri în trafic autovehiculul sechestrat şi va proceda la ridicarea certificatului de înmatriculare, a cărţii de identitate, punând în vedere conducătorului autovehiculului că bunul este sechestrat şi să se prezinte într-un termen rezonabil la executorul judecătoresc.

Totodată va anunţa, de îndată, executorul judecătoresc care a aplicat măsura prevăzută la alin. (1). Această operaţiune va fi consemnată de către organul de poliţie într-un proces-verbal, în care se va face şi o descriere sumară a autovehiculului sechestrat, o copie a acestuia fiind remisă conducătorului autovehiculului. Atât documentele, cât şi o copie a procesului-verbal vor fi trimise executorului judecătoresc care a aplicat măsura sechestrului asupra acelui autovehicul.

art. 740 cod procedura civila

Care este procedura de anulare a sechestrului asigurator impus ilegal?

Prin primirea unui sechestru de la executor nu inseamna automat ca trebuie sa mergeti si sa predati masina sau asta nu inseamna ca veti fi tras pe dreapta de catre politie si arestat.

Sechestru De La Executor Pe Masina
Cum ne aparam de un sechestru asigurator de la executor?

In niciun caz textul de lege nu prevede acest lucru, mai ales ca atunci cand sunteti executat de o firma de recuperare a creantelor, este posibil ca aceasta sa faca si abuzuri, pe care dvs. le puteti contesta daca sunteti cu un pas inaintea lor.

Astfel, noi SCA Cuculis&Asociatii, va propunem sa va cunoasteti drepturile pe care le aveti atunci cand sunteti executat silit si ati primit un proces verbal de sechestru in general sau de sechestru de la executor pe masina in particular.

Sechestrul mobiliar pe autoturisme instituti de catre executor presupune de fapt notarea in Registrul Auto si in baza de date a Politiei, urmarirea silita pornita impotriva dvs.

Executarea silita in Romania este cel mai frecvent intalnita ca fiind pornita de catre recuperatorii de creante, banci si IFN-uri.

Se intampla de multe ori ca executarea silita sa vina dupa foarte multi ani de zile, ceea ce echivaleaza cu o prescriptie a datoriei.

Fapt pentru care daca este instituit un sechestru de la executor iar executarea silita este nula si acel sechestru este nul de asemenea si pus in mod ilegala, ins aceste lucruri pot fi stabilite doar in instanta de judecata.

Cerere ridicare sechestru auto

Cererea de ridicare a sechestrului auto este in esenta o cerere de contestatie la executarea silita prin care se contesta debitul sau procedura de sechestrare a masinii.

Atentie – NU faceti cerere de ridicare sechestru auto la executor, nu executorul este cel in masura sa ridice sechestrul ci doar instanta de judecata.

Contestatie sechestru auto

Procesul verbal de sechestru auto este actul pe care trebuie sa-l contestati si sa solicitati instantei de judecata sa se pronunte asupra executarii silite prin anularea ei.

De multe ori prin folosirea contestatiei la sechestru auto puteti invoca si o restrangere a executarii silite sens in care sa solicitati ca executarea silita sa nu se mai desfasoare pe toate bunurile ci doar prin poprire sau alte forme ale executarii silite.

Printre altele, invocarea prescriptiei datoriilor este un principal mijloc prin care puteti scapa de executarea silita.

Prescriptia sechestrului asigurator poate fi unul dintre motivele ce tin de anularea sechestrului auto.

Astfel, daca creanta este mai veche de 3 ani si totusi ati primit sechestru auto pe masina, va puteti adresa instantei de judecata si puteti castiga anularea executarii silite si a sechestrului auto.

Totusi nu doar prescriptia este una dintre armele pe care le puteti folosi impotriva sechestrului auto si a executarii silite pe masina.

De asemenea clauzele abuzive din contracte sau erorile pe care le poate specula un avocat care se ocupa de contestatii la executare, comise de catre executorul judecatoresc sau intinderea executarii silite in mod ilegal catre masina dvs. dar si nerespectarea procedurii de instituire a sechestrului, toate pot duce la o anulare a executarii silite si implicit anularea sechestrului si a procesului verbal de sechestru auto.

Inainte de a va prezenta ce presupune aplicarea sechestrului asigurator pe autoturisme, aratam de fapt cum unele dintre executarile silite facute in Romania sunt ilegale si doar debitorul prin calea unei contestatii la executare poate sa se apere.

Un alt caz de recuperator de creanta ce face abuzuri impotriva debitorilor.

Un model cerere scoatere de sub sechestru de urmat este contestatia la executare silita de mai jos.

Am reusit pentru sute de debitori sa le ridicam sechestrul auto de pe masini dupa ce le-am formulat contestatie la executarea silita si am anulat-o.

Contestatia la procesul verbal de sechestru i-a ajutat pe debitori sa scapte de executarea silita abuziva si ilegala pe autoturismele lor.

Cititi si :

INTRUM DEBT FINANCE AG (FOSTA INTRUM JUSTITIA DEBT FINANCE AG), incepe o executare silita ilegala impotriva debitorilor.

Judecatoria sectorului 6 dosarul –

Instanta nu doar ca le anuleaza integral dosarul de executare al celor de la Intrum Debt dar in acelasi timp dispune si restiuirea sumelor de bani incasate ilegal.

Sechestru De La Executor Pe Masina

Firma de recuperare a creantelor Intrum Debt – abuzuri impotriva debitorilor.

Puteti citi si :

Procedura sechestru auto bun comun – Cum se pune sechestru pe autoturisme daca sunt ale sotilor?

Va explicam mai sus ca Articolul 740 din codul de procedura civila arata ca –

Sechestrarea autovehiculelor in procedura executionala se faca dupa cum urmeaza-

(1) În cadrul procedurii de urmărire a unui autovehicul, proprietatea debitorului, executorul judecătoresc poate dispune sechestrarea acelui bun, făcând menţiunea acestei măsuri şi pe certificatul de înmatriculare, precum şi pe cartea de identitate a autovehiculului respectiv.

Aceasta este situatia in care debitorul ii prezinta efectiv aceste acte executorului, insa daca executarea silita este ilegala, acest lucru nu ar trebui facut.

Nu ar trebui sa faceti acest lucru nici daca executarea silita prin sechestru auto se indreapta impotriva unui bun comun.

Sotii cunoastem deja ca dobandesc bunurile in coproprietate in devalmasie.

Ei bine, daca datoria este doar a unuia dintre soti si nu este a amandurora, practic sechestrul auto este ilegal si nu poate fi pus in executare silita ci din contra, executorul trebuie sa opreasca orice executare silita.

Daca sunteti oprit in trafic si NU PUTETI PREZENTA ACESTE ACTE politistului rutier, asta nu inseamna ca faceti o infractiune!

Pur si simplu daca nu sunt prezentate aceste acte, politistul rutier NU va putea sa va ridice actele.

ATENTIE – Politia rutiera NU ARE DREPTUL SA VA RIDICE NUMERELE DE INMATRICULARE.

Ce poate face in schimb politistul rutier –

sa anunte de îndată, executorul judecătoresc care a aplicat măsura prevăzută la alin. (1).

Această operaţiune va fi consemnată de către organul de poliţie într-un proces-verbal, în care se va face şi o descriere sumară a autovehiculului sechestrat, o copie a acestuia fiind remisă conducătorului autovehiculului.

Debitorul chiar daca are procesul verbal de sechestru emis, poate sa circule cu masina in continuare, fara probleme.

(5) Autovehiculul supus sechestrului potrivit dispoziţiilor prezentului articol va putea fi folosit de către debitor până la valorificare,[…] dacă acesta depune sau remite executorului judecătoresc o poliţă de asigurare negociabilă, la o sumă asigurată cel puţin egală cu valoarea de asigurare a autovehiculului.

Ce nu ar trebui sa faca un debitor care a primit un proces verbal de sechestru pe masina?

In primul rand trebuie sa se comporte ca un bun proprietar si nu ar trebui sa distruga in niciun fel acel autoturism chiar daca el este sub sechestru si prezumtiv se urmareste vanzarea lui de catre creditor.

Ar trebuie sa formuleze o actiune in instanta, o contestatie asa cum am spus la executare silita ( vedeti procedura in 2019) , imediat cum primeste acel proces verbal de sechestru bazandu-se pe toate motivele ce pot fi invocate impotriva unei firme de recuperari a creantelor, banca sau ifn.

Debitorul nu are de asemenea voie sa faca tranzactii cu acel bun mobil, adica cu masina ci va putea sa o foloseasca doar pentru uzul propriu, pana cand reuseste sa anuleze intreaga executare silita.

Avand in vedere ca sechestrul este doar o parte din procedura de executare silita, important este sa fie vizate toate actele emise impotriva dvs. si nu doar o parte, asta pentru a putea scapa de executorii judecatoresti care va urmaresc.

Pot sa ies cu masina din tara daca am sechestru pus pe ea?

Intrebarea acesta o adreseaza foarte multi dintre cei care se trezesc cu sechestru pus pe masina de catre executorul judecatoresc.

De asemenea in procesele panele, organele de urmarire penala cat si instanta, au obligatia sa verifice masura sechestrului instituit, inclusiv pe bunurile mobile, cum sun autoturismele.

Sunt situatii in care sechestrul este pus de catre executor pe masina unei persoane cu dizabilitati si cu certificat de handicap iar acest lucru de cele mai multe ori duce la o ILEGALA executare silita si deschide desigur poarta unei contestatii la executarea silita.

Sechestrul pus de catre executor pe masina dvs. este de fapt un proces verbal prin care executorul declara sechestrata masina si astfel daca ati vrea sa o vindeti, nu o veti putea vinde, insa intrebarea ramane, puteti iesi cu masina din tara daca aveti sechestru pus pe ea?

Pentru a lamuri situatia acesta , daca masina are sechestru poate sa iasa din tara sau nu, este necesar sa stiti ce obligatii au politistii de frontiera, atunci cand verifica actele masinii care trece pe la punctul de frontiera.

Prin urmare, mai jos avem raspunsul OFICIAL din partea politiei de frontiera, care raspunde pe deplin intrebarii, daca puteti iesi din tara in cazul in care masina are un sechestru pus de catre executror.

Sechestru De La Executor Pe Masina

Concluzionand pe acest aspect, prin faptul ca politia de frontiera nu face asemenea verificari ca in cazul politiei rutiere la care se refera codul de procedura civila cand vine vorba de retinerea talonului masinii, opinam ca in cazul in care veti trece pe la punctele de frontiera, fie ca intrati in tara fie ca iesiti din tara, Politia de Frontiera nu va opreste talonul si nici nu verifica daca aveti sau nu un sechestru pus pe masina de catre executorul judecatoresc sau alte organe penale.

Ridicarea sechestrului de pe autoturismul aflat in executare silita

Daca am sechestru pe autoturism de la executorul judecatoresc, pot sa suspend executarea silita pe auto? Asa a inceput dimineata de luni cu o intrebare de la un client care era executat silit prin sechestru pe autoturism pe masina si care s-a adresat instantei de judecata cu o cerere de ridicare suspendare a executarii silite pe autoturism.

Ce a obtinut? a obtinut suspendarea interdictiilor pe care i le-a impus executorul judecatoresc. Vedeti totul mai jos:

Executat silit prin sechestru pe masina de catre executorul Ionescu MARIAN Daniel, debitorul a depus o contestatie la executarea silita prin sechestru pe auto si a solicitat si suspendarea executarii silite pana cand se solutioneaza dosarul de contestatie la executare.

Practic, a primit din partea executorului judecatoresc, procesul verbal de sechestru de mai jos, pe care l-a atacat si a solicitat si suspendarea executarii silite cu privire la sechestrul pe automobilul debitorul.

Sechestru De La Executor Pe Masina

22.07.2022 Ora estimata: 14:00
Complet: Complet 5
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de suspendare provizorie a executării silite.
Suspendă provizoriu executarea silită mobiliară asupra autovehiculele sechestrate potrivit proceselor verbale de sechestru nr. 697 emise în dosarul de executare nr. 697MI/2014 al Biroului Executorului Judecătoresc Ionescu Marian – Daniel, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite formulate în cadrul contestaţie la executare înregistrate sub nr. 12554/300/2021 pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 Bucuresti. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 22.07.2022.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    22.07.2022

O solutie data de catre instanta cu privire la sechestrul asigurator impus de catre executor, solutia data este definitiva si il obliga pe executor sa ridice sechestrul de pe autoturismul debitorului.

Nu uitati, trebuie sa va cunoasteti drepturile pentru a vi le proteja!

Av. Drd. Cuculis Adrian

Vrem sa fim mai aproape de dvs. si sa va ajutam cu apararea drepturilor dvs. si astfel sa va punem la dispozitie un nr. direct de programari in cazul in care sunteti in executare silita si asta pentru a urgenta procesul prin care reusim sa luam legatura, vedeti mai jos:

Puteti de asemenea sa completati si formularul de contact de mai jos si solicitarea va ajunge direct la un avocat specializat in situatia dvs.

Av. DRD. CUCULIS ADRIAN

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
282 comments to “Ce Fac Daca Am Sechestru De La Executor Pe Masina-Mai Pot Circula?”
 1. Buna ziua, am o masina cu sechestru pus de executor la 4 luni după ce mașina ă parasit tara, masina nu a fost cumpărată de la showroom, iar imprumutul a fost facut la un CAR IFN, masina nefiind trecuta in contract ca si garantie. O pot vind in tara in care am plecat cu ea ( in strainatate)? Va multumesc anticipat!

   • Buna ziua.Am facut anul trecut in imprumut la Mobile Credit IFN de 1500 de lei..Nu am reusit sa achit si sa ajuns la suma de 3600 de lei datorie.Astazi am primit mesaj ca executarea silita ca incepe in 48 de ore,EU neavand venituri decat indemnizatia de handicap al copilului si o masina pe nume.Ce se poate intampla in acest case?Masina nu cred ca face mai mult de 3000 de lei la vanzare.Multumesc.

    • Buna ziua! Tatal meu are pus sechestru pe o masina , din cauza a 3 datorii, la executori diferiti, si toti refuza angajamentul de plata. El doreste sa faca un angajament de plata, pentru a i fi ridicat sechestrul pus pe masina, cu care acesta isi castiga painea, deci cu care isi poate plati datoria. Ce e de facut legal?

     • Buna as dori sa te întreb cum ați procedat în legătură cu sechestrul mașini pt ca sunt într.o situație asemănătoare și nu știu cu sa procedez

      • Bună ziua,mi sa pus sechestru pe mașini eu platint executarea silită deoarece îmi opreste din salar oare ce asi putea face !

     • Bună seara.azi mi-a luat talonul auto pentru că am avut sechestru din cauza la o amendă la lumina din 2013 în urma Cu 10 ani și nu știu cum trebuie să procedez.

     • Se pote ridica sechestru de pe mașină dacă mi se face oprire pe salariu de ore ce nam fost istintat ca am sechestru pe mașină

    • Bună ziua. Dacă am cumpărat un autoturism despre care nu știam ca este sechestrat și am făcut contract de vânzare cumpărare, ce trebuie sa fac?

     • Buna ziua!
      Mi s a pus sechestru pe masina si poprire pe venit pt aceeasi datorie. Mi se pare un abuz sau gresesc

    • Buna ziua! Am un sechestru pe masina persoanala pus de un executor in urma unui imprumut la banca ! As dori sa mi se puna doar poprire pe salariu avand in vedere ca am nevoie de acest autovehicul pentru a ajunge la locul de munca ! Cum procedez? Va rog frumos sa ma ajutati !

     • Bună ziua, am primit sechestru pe mașină dar înainte de a primi am vandut mașină la soț fiind proprietar nou.Are dreptul poliția s-o o ia.sechestru mia pus judecătorul în data de 13 03 2024 iar eu am vândut pe 27 02 2024.daca puteți să mă ajutați. Cum să procedez

   • Buna ziua.Am o creanta de achitat in valoate de 17000 lei.Dnul executor judecatoresc a pus sechestru pe autoturismul meu personal.Ulterior am montat o instalatie GPL si acum va trebui sa merg la R.A.R. pentru omologarea.Intrebarea mea este voi reusi sa ii fac omologarea instalatiei?

   • Buna ziua ! Nu am știut că am sechestru pe mașină până nu mă am dus la finaciar să plătesc impozitul la mașini și de acolo mi-a zis că am sechestru din 2016 nu mă anunțată nimeni nu am primit nimic la adresa am vb cu executorul și nimic am.vb cu cei de la kcruc Romania ni.de abia mi-au făcut o reducere de 10 la suta ce ar trebui sa facă

     • Buna ziua ,am primit un proces verbal de sechestru pe masina de la executor precizez ca am facut o rata in 2008 ,normal era sa se prescrie ,dar nu s a prescris .As dorii sa stiu ce este de facut in cazul acesta si daca puteti sa ma ajutati?

     • Am poprire pe salariu, mai am de achitare 1400 porirea pe salariu este de 750,deci două rate pot face contestație pentru anularea sechestrului asupra celor două autoturisme menționez că cele două rate se pot achita din poprire pe salariu??

    • Bună ziua. In urma unui control în trafic, mi s a reținut talonul mașinii pt un sechestru pus de Ionescu Daniel Bej. Am achitat suma de bani ce era de achitat către bej. Acum care este procedura de ștergere a sechestrului auto și de a intra în posesia talonului auto? Mulțumesc

   • Bună seara! Astăzi m aoprit politia și mi a luat cartea și talonul mașinii, deoarece am sechestru pe masina , în condițiile I care am și poprire pe salariu , este a 3 luna când plătesc.este posibil asa și poprire și sechestru?

   • Bună ziua am fost oprit de către organele de politie și mi a fost reținut talonul pentru ca masina a fost pus sub sechestru în 2020.insa eu am făcut vanzare cumpărare cu proprietarul la primărie în 2019.mentionez ca proprietarul a avut sechestru însă mia vândut-o înainte .multumesc

     • Buna seara,daca sa pus sechestru pe masina si a loat talonul si tatal meu a decedat si suntdm 3 frati ce trebuie sa facem cum pot sa recuperez talonul

   • Bună ziua…
    Dacă soțul are un dosar penal cu prejudiciul de 10000€
    Poate sa ne pună sechestru pe apartament având în vedere ca este achiziționat prin prima casa.si încă plătim rate la el .
    Și auto este pe numele lui ,la fel este întrebarea putem rămâne și fără autoturism.
    Mulțumesc frumos

   • Bună ziua, am primit un proces verbal de sechestru auto sentința fiind din 13.11.2015 și încheierea de executare silita din 30.05.2018, pot sa fac contestație la executare?

   • Am un proces verbal de sechestru pe mașină de la executorul judecatoresc, ce pot sa fac ,ma puteți ajuta, va rog
    Mulțumesc

   • Buna ziua,soțului meu ia fost pus sechestru pe mașina,eu neefind băgată în împrumutul făcut la banca de către soț,cum pot ridica sechestrul de pe mașină?

   • Buna ziua domnu Adrian ,van tot urmărit la tv și vad cat de corect sunteți și apreciez munca dv , dar am și eu o problema cu sechestru pe mașină mea , și am sunat la cele două birouri și la cei care au dosarele mele cei care au cumpărat creanțele de la biroul executorului Cristian Munteanu de unde mia venit solicitare de executare silita cu sechestru pe mașină, dar ei mi-au spus că n-au cu ce sa mă ajute și credetima nici nu mai informat ore mult ,și as dorii prin acest mesaj sa putem telefonic discuta sau prin orice metoda media sa pot urma pașii corecți chiar daca e nevoie de contestație sa mi se ridice sechestru mașinii că suntem morți fara ea , eu am avut un credit la Provident și contracte la Telekom la care este inclus și fostul cumnat și el nu a vrut niciodată să plătească partea lui mai ales de când sau despărțit adică nevasta lui este sora soției mele , ea este de acord sa ma ajute sa plătim și partea lui de datorie și noi pe a noastră dar tot nu se va ridica sechestrul chiar daca plătesc primult dosar de Telekom că cică citez ce mi-au spus cei de la biurou că ‘ oricum mai ai un dosar și trebuie tot platit integral că sa fie ridicat sechestru ‘ ok și eu am întrebat daca plătesc o suma destul de mare ptr situația mea financiara de ce rămâne în picioare sechestru??? Asta nu înțeleg ce pot sa fac sa mă ajutați că sa pot sa am liniște cu mașina că o folosesc in cazul părinților mei bolnavi de cancer amândoi și operați și plus că avem și un copil pe care ne trebuie ptr școală și tot ce este necesar . Va mulțumesc frumos pentru tot și aștept de la dv direct un telefon sau un email sau ceva pe Facebook oriunde doriți dv mulțumesc anticipat

   • Se pote ridica sechestru de pe mașină dacă am deza oprire pe salariu și nu am fost istintat de către sczecutor ca am sechestru pe mașină

   • Dacă pt o suma mi s a făcut poprire pe salariu lunara începând de anul trecut și astăzi am primit proces verbal de sechestru pe mașină pt aceeași suma din dosar pot cere suspendarea sechestrului dacă mie mi se oprește lunar din salariu? Mulțumesc anticipat

     • Am sechestru pe masina ,si mi se opreste lunar din salariu ,mai pot circula cu masina ,se ridica sechestru .

      • Buna seara
       In cazul in care am poprire pe salariu și pe conturi pentru neplata unui împrumut, se poate pune sechestru și pe autoturism? Pe lângă poprirea pe salariu și conturi, am primit și un proces verbal pentru sechestru pe autoturism. Este posibil așa cev? Se poate face ceva pentru anularea sechestrului pe autoturism?

      • Buna ziua am cumpărat o mașină în data de 18082022 cu acte fiscal tot ce trebuie la înmatriculat îmi apare că pe data de 2809anul in curs apare că are sechestru pe ea ce fac ,eu sunt proprietarul nu cel cu gauri .mulțumesc

      • Buna ziua! Azi am.primit proces verbal de sechestru pe masina de la BEJ Nacu Cristian Andrei. Am un credit vechi neplatit pt care am semnat angajament de plata cu acest BEJ. Este in regula sa se puna si sechestrul acesta avand in vedere ca am platit deja prima rata catre ei? Se poate anula cumva sechestrul? Ce inseamna valorificare a masinii, va fi scoasa la vanzare? Va multumesc!

      • Bună ziua! Dacă soțul meu a avut un împrumut de 5500 lei la un ifn și nu l-am mai putut plăti acesta a ajuns în executare. I s-a făcut poprire pe salariu și acum 2 zile ne-a venit și procesul verbal cum ca mașina care nu o mai avem dar care încă apare pe numele soțului ca nu am scăzut-o este sub sechestru. Întrebarea mea este dacă doamna executor poate cere sechestru și pe casa în care locuim? Va mulțumesc anticipat!

      • Buna ziua misa pus sechestru pe certificatul masinii de către un executor, mai por circula cu autoturismul? Mulțumesc!

     • Bună ziua. Am avut un credit neplătit și ca urmare mi s a început poprirea din conturi și mai apoi de la angajator. După aceea mi s a pus și sechestru pe mașină. Este legal sa pună sechestru pe mașină din moment ce îmi iau banii din salariu deja? . Este vorba de o suma de 42000 lei. De asemenea am citit și despre executarea silita asupra minorilor. În ce condiții se aplica acest lucru? Mulțumesc

     • Buna ziua! Azi am.primit proces verbal de sechestru pe masina de la BEJ Nacu Cristian Andrei. Am un credit vechi neplatit pt care am semnat angajament de plata cu acest BEJ. Este in regula sa se puna si sechestrul acesta avand in vedere ca am platit deja prima rata catre ei? Se poate anula cumva sechestrul? Ce inseamna valorificare a masinii, va fi scoasa la vanzare? Va multumesc!

     • Bună seara
      Am și eu o întrebare
      Am sechestru pus pe mașină și nu am știut.
      Am vândut mașina
      Ce pot face în situația următoare? Sau ce pot păți?
      Va mulțumesc

     • Bună ziua! Am facut un împrumut la un Ifn și am avut ca girant pe socrul meu.
      Eu nu am mai reușit să plătesc și au spus că vor pune popriri.
      Socrul meu mai are o bancă cu care a luat o mașină, credeți că este posibil să îi pună sechestru pe ea ??
      Mulțumesc frumos

    • Am sechestrù pe mașina pus,cu toate ca angajatorul plătește lunar o sumă către recuperatorul de creante.Ce pot face va rog?

   • Bună ziua, numele meu este Nelepcu Bădin, în 2006,am girat o persoană, pentru un împrumut la BRD și pe data de 28.07.2020 mi-a venit în poștă, somatie și un proces-verbal de sechestru, pe mașină, de la un birou executor judecatoresc. Suma care trebuie restituita, este de 4675,59 ron iar sechestrul este din data de 27.07.2020 și în cutia poștală a ajuns în data de 29.07.2020. Ce pot să fac! Mulțumesc mult, o zi bună să aveți!

    • Buna seara
     As dori sa iau legătura și eu cu dvs dl. avocat pentru a mă ajuta într-o prb, privind sechestrul mașinii. Va mulțumesc frumos!

     • Buna ziua. Incep prin a va multumi pentru mesajul dvs. In legatura cu problema expusa, va rog sa ne sunati la 0722298011 si eventual sa stabilim si o intrevedere in cadrul societatii noastre de avocatura. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

     • Buna ziua ma numesc Anghel grigore si întamplator am descolerit ca am sechestru pe masina am o datorie de 10 ani la banca doar ca io am crezut ca mi sa platiti de la serviciu pt ca asa mi sa spus numai ca din cate vad cred ca nu a platit nimic alfel nu-mi mai puneau sechestru cum pot proceda pt a scoate sechestru Multumesc

  • Buna seara eu am o datorie de 3700 de la un contract provident am poprire pe venit din luna septembrie 2019 1/3 din salariu iar acum in luna ianuarie 2020 mia venit o a dous decizie cu sechestru pe masinile aflate in proprietatea mea. Nu inteleg de ce ptr ca angajatorul meu a virat sumele catre executor songura greseala poate ca eu nu am.mai colaborat cu executorul sa ii fac dovada plății dar mam gandit ca daca firma trimite direct. Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie ? Eu iam dat un mail in care iam explicat situatia executorului sa faca verificarea conform documentelor atasate sa vedem acum ce imi raspunde oricum eu nu am ce face respext decizia si am acxeptat poprire la sursa. Dar rugamintea ar fi sa fie desfiintat sexgestru pe masini atata timpncat eu platesc nu pot di executată de 2 ori ptr acelasi dosar. Si nu vreau sa am dea face cu politia.

   • Buna seara domnule avocat am cumpărat o mașină de la o persoana care o avuse sub sechestru sexhestrul fiind ridicat ulterior problema este că am fost la înmatriculări sa o trec pe judetul meu și mi s-au ridicat plăcuțele de înmatriculare și actele mașini pe motiv că mașina are fi sub sechestru. Am procesul verbal de ridicare de sub sechestru mașina apare fără sechestru dar deja de o luna jumătate eu nu îmi primesc actele și numerele ce este de făcut.cu stima

  • Bună ziua. Am avut un credit neplătit și ca urmare mi s a început poprirea din conturi și mai apoi de la angajator. După aceea mi s a pus și sechestru pe mașină. Este legal sa pună sechestru pe mașină din moment ce îmi iau banii din salariu deja? . Este vorba de o suma de 42000 lei. De asemenea am citit și despre executarea silita asupra minorilor. În ce condiții se aplica acest lucru? Mulțumesc

  • Am primit un Proces verbal de sechestru pe autoturism personal, de la acelasi Birou de executor judecătoresc Ionescu Marian Daniel ca în cazul prezentat de dumneavoastră, pentru o datorie de 4500 lei. Mentionez ca din luna ianuarie 2023 mi s a oprit din salariu 937 de lei. Am sunat azi la biroul executorului și mi s a spus ca nu pot circula cu mașina pana la recuperarea sumei. Va rog sa ma ajutați. Va mulțumesc.

  • Bună ziua. Am cumpărat o masina si am trecuto pe taică-meu ca atunci nu aveam încă permis. Lui i sa pus sechestru pe ea.am dovada ca masina ca masina ii plătită de mine prin transfer bancar de pe telefon prin aplicația george. Se mai poate face ceva?

  • Bună mie mia pus sechestru pe masii dar eu am terminat cu propriile pe salar,am plătit datoriile

  • A fost oprit cu duba în trafic și mi a fost luat cartea și talon ce pot să fac vă rog frumos Am făcut și un aranjament de brațul dar nu mi dă am făcut și un angajament de plată la executor de trei luni de zile

  • Am promit instintarea de sechestrare in data de 11.12.2023 si nu prea am luoato in seama avand in vedere ca erau si sarbatorile .azi miam adus aminte de ea in data de 20.01.2024 , mai lot face ceva? Multumesc

  • Mi sa ridicat talonul la masina comunicând mi ca am sechestru dar eu nu am nici o datorie am luat legătura cu executorul care a spus politia și nu figurez cu nici un dosar la ei ce pot face în situația aceasta este a doua oara când pățesc asa ceva cad îmi co tronează masia în trafic ce pot face în situația aceasta mulțumesc

 2. Am facut un imprumut acum 15 ani de 100 de milioane si am platit decat primele luni am achitat decat 30 de milioane si dupaia na mai platit.azi mia venit un proces verbal de sechestru pe masina care miam inscriso de 6 luni pe numele meu.si specifica ca poate sa mi ia actele politia rutiera si un act specifica ca mi la trimis la fiscu de la primarie.Cu respect ce pot face?

 3. Am primit un proces verbal ca mia pus masina sub sechestru.Sau in circulatie sa ma opreasca sami ridice talonu si cartea.Am facut acum 15 ani un imprumut la banca pireus bank de 100 de milioane vechi si am platit in primele luni decat 30 de milioane vechi.Si acum mia venit postal acest proces verbal.Ce pot face.Cu respect.

   • Buna ziua,
    Daca s-a facut contestatie la executare pt sechestrul auto dispus de BEJ, mai poate solicita politia in trafic actele in acest sens?

   • Buna seara!am cumpărat o mașină din județul Ialomița,iar proprietarul mi-a dat un fiscal fals(mi-a spus că masina este trecuta pe numele mamei sale,motiv pentru care contractul va fi facut între mine și mama sa, însă cand am fost să inmatriculez masina mi s-a spus că nu o pot înmatricula deoarece este pusă sub sechestru)…am sunat la primarie la el,iar cei de acolo mi-au spus că masina a fost scoasă de pe numele doamnei cu care aveam eu contract de vanzare cumparare,doamna despre care eu știam că e mama vânzătorului,în urma cu jumatate de an de a o cumpara eu Și vândută către alta doamnă tot din localitate…deci băiatul de la care eu am luat-o mi-a dat un fiscal fals,ștampilat…ce pot să fac?mulțumesc frumos

  • Buna ziua.Am facut anul trecut in imprumut la Mobile Credit IFN de 1500 de lei..Nu am reusit sa achit si sa ajuns la suma de 3600 de lei datorie.Astazi am primit mesaj ca executarea silita ca incepe in 48 de ore,EU neavand venituri decat indemnizatia de handicap al copilului si o masina pe nume.Ce se poate intampla in acest case?Masina nu cred ca face mai mult de 3000 de lei la vanzare.Multumesc.

 4. Buna ziua, in 2017 s-a luat un credit de la Mozipo de 600 de lei, nu s-a reusit plata lui, iar acum am primit un proces verbal de sechestru pe masina pentre recuperarea a 2400 de lei. Masina a fost avariata in 2018 si vanduta pe piese, deci nu mai exista. Ce pot face in acest caz?

 5. am platit un secehestru pus pe masina si am prezentat la Executor doavada platii
  as dori sa stiu daca Executorul ar trebuii sa imi de-a ceva acte sa pot demonstra ca am platit si masina numai este sub schestru
  va multumesc

  • Sa dispus masura interdictiei de vanzare catre Directia de taxe si impozite. Dupa care sa instituit si sechestrul. Realizez venituri ceea ce inseamna ca se putea instituii masura popririi. Este legal? Am semnat in data de 04.11.2019 o declaratie la biroul executorului judecatoresc Goslan&Stanga Ploiesti respectiv un angajament de plata lunara. Poate fii revocata? Creditorul fiind DCA Bucuresti respectiv ICredit. Multumesc.

    • Buna ziua. Poate fi si inselaciune daca stia dar da puteti sa va recuperati banii de la proprietar sau daca sechestrul a fost pus dupa ce ati cumparat dvs. puteti face contestatie la executare. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

  • Buna seara
   Am primit informarea ca am masina sub sechestru si ca politia imi poate ridica actele masinii. Ce trebuie sa fac cum trebuie sa procedez, suma pe care o datorez edte mai mica decat val masinii. Multumesc

   • Sechestrul nu inseamna ca in mod automat ea va fi ridicata de catre politie. Daca datoria este legala o platiti, daca are elemente ce o pot face ilegala, o contestati in instanta. Cu stima,a v. drd. Cuculis 0722298011

    • Buna ziua in 2010 am luat un împrumut provident și nu am reușit sa îl achit,azi am primit acasă de la un executor ca mi sa pus sechestru pe mașina . Va rog sa îmi Spune-ți și mie ce por face in situația asta. Multumesc

     • Bună ziua. Am o întrebare am primit o scrisoare precum ca am mașina sub sechestru și sa ma prezint la ei la sediu sa duc mașina actele și cheile mașini. Am avut un credit de la ceva cen provident ifn. Vreau sa plec în Germania pot sa trec la granița fără sa întâmpin probleme. Mulțumesc

    • Am sechestru pe masina ,si mi se opreste lunar din salariu ,mai pot circula cu masina ,se ridica sechestru .

   • Ce mai pot face dacă executorul mi-a scos mașina la licitație, chiar dacă am făcut contestație la executare și mi-au acceptat-o!

 6. buna ziua…am un sechestru pe masina…din pacate masina este veche si are probleme cu motorul…nu se mai merita sa o mai fac…o pot casa…sau preda pt programul rabla? masina nu o mai folosesc de cateva luni
  multumesc anticipat!

 7. buna ziua….am un sechestru pe masina…dar acesta este veche si are probleme cu motorul nu se mai merita sa o repar….o pot da spre casare sau programul rabla?
  nu mai circul cu masina de cateva luni
  multumesc anticipat!

 8. Buna ziua, despre executare silita, ce se intampla daca NU am bunuri pe numele meu si urmeaza sa fiu executat silit de angajator? 07s3876 Multumesc.

  • Florin este numele meu am avut un credit si nu lam achitat a mair ramas de plata 2000 ron si din 2018 a ajuns la suma de 4,600 cu cheltuieli de judecata si mi sa pus sechestru pe masina am sunat la executorul care are dosarul meu neam înteles pt o suma si mia spus ca îmi ridica sechestrul de la politie dar nu a facuto azi ma oprit politia in trafic si cand mia verificat masina lea aparut ca este sub sechestru si miau luat certificatul si cartea masini.Ce pot face ma puteti ajuta cu niste sfaturi va rog

   • Buna ziua! Am primit o hârtie în care mi se zice că am sechestru pe mașină și că în momentul când voi fi oprit în trafic mi se vor ridică actele masinii. Menționez că momentan nu sunt in tara cu mașina și când vin daca mi se ridică actele, voi primi o dovadă că sa ajung cu mașina la domiciliu?

 9. Azi am primit un proce verbal cum ca mi s-a pus sechestru pe autoturism de catre un executor judecatoresc pentru suma de 3083 lei (2050 debit principal catre IFN EXTRA FINANCE SA ,plus 1033 onorariu si cheltuieli de executare).
  Am luat legatura cu executorul in vederea rezolvarii problemei, eu avand posibilitate achitarii acestei sume in 3 transe. Aceta mi-a comunicat ca sechestrul o sa fie ridicat doar in momentul in care achit debitul integral. Ce risc in cazul ii care o sa fiu oprit in trafic? Mentionez faptul ca valoarea de piata a autoturismului este de aproximativ 3000 de euro. Ma ajuta in vre-un fel faptul ca la un eventual control, prezint si dovada( chitante) din care sa reiese ca am facut o parte din platile debitului?
  Va multumesc!

 10. Buna ziua!Am fost instiintata cu privire la masura sechestrului auto am fost la executor sa vad despre ce e vorba dna secretara s-a uitat pe hartie si mi-a spus sec,ca nu mai pot circula cu masina.Am citit articolul dv-stra si am inteles ca pot face acest lucru.Intrebarea mea este ce inseamna valoare de asigurare?Mentionez ca am deja poprire pe salariu ptr.acest credit.Va multumesc!

   • Bună ziua! Am sechestru pe 2 auto, pentru o datorie de 900 lei la banca Avocată a pierdut contestația pe motiv de tardivitate!! Eu i.am pus toate actele necesare la dispozitie
    Se mai poate face ceva. Dosarul este vechi

     • In urma cu 2 ani,am fost înștiințați de proprire conturi și sechestru auto (3autoturisme),,pentru o creanță de 12000 lei,fiind girant pentru o colega.Am achitat integral debitul,am primit documentul de ridicare proprii, sechestru auto,dar astăzi 03.03.2023 mi-a fost reținut talonul pentru unul dintre autoturisme pentru că figurează cu sechestru in baza de date.Am documentele de la executor și practic nu știu unde să mă duc să-mi recuperez talonul.sunt din Ilfov,iar talonul a fost reținut în București. Mulțumesc pentru răspuns.

       • A fost oprit cu duba în trafic și mi a fost luat cartea și talon ce pot să fac vă rog frumos Am făcut și un aranjament de brațul dar nu mi dă am făcut și un angajament de plată la executor de trei luni de zile

 11. buna seara. in 2013 am contractat un credit cetelem. 10000 lei. dupa 8 luni aprox nu am mai putut plati. in 2014 am primit încuviințarea executarii silite. din 2014 si pana luna aceasta cand am primit un proces verbal de sechestru pe un autoturism vandut deja cu acte legale nu m. au mai contactat. si nici alta masura executorie nu a fost luata împotriva mea. se poate contesta executarea silita?

  • Buna ziua. Din contra, sunteti executat silit pentru ca masura aceasta a sechestrului, deriva din cadrul unei executari silite. Puteti contesta procesul verbal de sechestru doar cu un avocat specializat in executare silita. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

   • Buna seara.am primit un proces verbal de la un titlu executoresc sechestrarea mașinilor.una am vândut.o acum acum 5 ani legal act de vanzare cumpărare fiscal de la primărie dar respectivul nu a trecuț.o pe numele lui si a ramas in continuare pe numele meu.iar a 2 masina ma folosesc de ea dar am trecut pe numele partenerei act se vanzare cumpărare și fiscal de la primărie și este trecuta la primărie ea cu masina la impozit de 4 ani numai ca este la fel pe numele meu nu am mai facut transcrierea de proprietar la drpciv.am vre.o sansa sa nu poata sa o sechestreze daca am dovada ca masina este vândută cu acte legale de la primărie cu ștampila??

 12. Am o problema va rog daca puteti sa imi dati un sfat am sechestru pe masina cum pot sa fac sa pot merge cu masina

 13. Bună seara! Avem un credit bancar din 2007. Am atit doar câțiva ani, acum , din luna iunie i s a pus proprire pe salar sotului si atim in fiecare lună banca. Am primit astazi titllu dd executare silita asupra unui automobil pe care l am luat tot prin credit bancar. Intrebarea mea este dacă ne poate lua masina desi, noi am facut o intelegere cu banca si platim in rate lunare. Firma de executare este SECAPITAL SRL LUXEMBURG PRIN KRUK ROMÂNIA SRL. MULTUMESC. Se poate face contestatie? Unde?

 14. Buna ziua !

  mi s-a pus un sechestru pe un autoturism , care la data emiterii sechestrului eu nu mai eram propietar, masina a fost vanduta in luna noiembrie pe 11 si sechestrul s-a emis pe data de 25 noiembrie ( deci nu mai era bunul meu ca sa poata sa puna sechestru) ……CE ESTE DE FACUT ????

  CU STIMA,

 15. Dacă am sechestru pe mașină de la o firma de recuperatori, pot ieși din tara cu mașina?
  Menționez ca am angajamentul de plata lunar și mi sa dat un proces verbal de către recuperator ca mașina poate rămâne în folosință mea
  Va mulțumesc

   • Buna ziua!
    Am aflat ca am masina sub sechestru la un control mai amanuntit al unui echipaj ce m-a oprit in trafic in data de 07-05-2020.Imprumutul a fost facut in anul 2005 si sechestrul pe masina mi l-au pus in anul 2017.Mentionez ca eu din 2016 si pana in prezent in Romania vin rar si raman putin.Se poate face contestatie in cazul meu?
    Multumesc anticipat pt raspuns.

   • Cu respect! Andrei Valerica Teis Dambovita, contract de asistenta juridica nr. 20571 din 28.01.2021 cu SCPA CUCULIS SI ASOCIATII prin av CUCULIS ADRIAN, PINTILIE NORIS. O INTREBARE PERSONALA daca imi puteti raspunde: Am vandut anul trecut in iulie masina mea mamei, nu a inscris-o, am primit sechestru pe 7 ian 2021. Pana la rezolvarea situatiei, o pot folosi riscand amenda pentru ca nu am talonul fizic la mine? Multumesc din suflet! 0720024258

 16. Bună ziua! Am o datorie preluată de către KRUK, de la fosta Finansbank. Datorita faptului ca am făcut creditul pe numele meu pentru o altă persoană, am ajuns sa am sechestru din 2017 sau 2018 pe 2 bunuri mobile(auto), ce depășesc valoarea datoriei inițiale (în jur de 900 lei), dar care nu știu prin ce calcule a depășit 4000 lei!!! Am angajat o avocată, dar nu s.a descurcat. Ce mai pot face? Mașina este serviciul meu, îmi câștig existența efectuând serviciu de ridesharing?

  • Buna seara , Am primit un proces verbal de executare pentru 2 automobile care sunt pe numele meu eu am.poprire pe salariu si as mai avea dr achitat in jur de 1100 lei , stiu ca daca ma opreste politia si prezint actele in original sunt îndreptățiți sa imi retina talonul dar daca imi expira itp-ul luna viitoare pot merge sa il fac fara sa risc ridicarea talonului si cartii masinii????

 17. Buna ziua! In baza unui sechestru executor pe autoturism mi a fost confiscat certificatul de inmatriculare de catre un agent de la politia rutiera si mi a fost inmanat un proces verbal de sechestru. Biroul executor care a dispus masura nu intentioneaza sa restituie certificatul de inmatriculare decat in cazul achitarii integrale a sumei executate.
  In aceasta situatie mai pot circula cu masina in lipsa certificatului de inmatriculare sau ce alte cai pot uza pentru recuperarea acrestuia?
  Va multumesc pentru raspuns!

  • Buna seara , Am primit un proces verbal de executare pentru 2 automobile care sunt pe numele meu eu am.poprire pe salariu si as mai avea de achitat in jur de 1100 lei pe care o sa ii achit pe 14 februarie. Intrebarea ar fi daca imi expira itp-ul luna viitoare pe 18 februarie pot merge sa il fac fara sa risc ridicarea talonului si cartii masinii???? Cu siguranta executorul nu se va misca asa repede ca pana pe 18 sa imi trimita procesul verbal de incheiere a executarii si ridicarea sechestrului.

  • Buna am primit un proces verbal prin posta cum că mi și pus sechestru pe mașină ,pot face asigurarea și ipt daca expiră și dacă mă oprește în trafic poliția și nu le dau actele mașina (cartea și talonul)ce se poate intimpla

 18. Buna ziua. Am primit Înștiințare de sechestru pe masina. Am sunat la numărul de telefon pentru a discuta cu executorul dar nu ma poate găsi in baza de date după numărul de înregistrare dat de dansul. Am sunat la mai multe numere de telefon la care executorul m-a îndrumat. Dar nici dânșii nu ma găsesc cu un dosar deschis după numărul de înregistrare. Spun ca am avut un dosar inchis in anul 2018. Ce trebuie facut? Unde trebuie sa merg s plătesc suma care ei spun ca o am de plata as dori sa primesc pe loc de la dânșii chitanța sau dovada de plata a sumei.
  Va multumesc!

 19. Buna seara,am primit in seara asta un comunicat prin care mi se aduce la cunostinta ca am sechestru pus pe 2 masini una nu mai exista,tot odata am si proprire pusă pe salariu pr un inprumut la un ifn ce ar trebui să fac.?daca sunt oprit sau sa ma prezint la acel executor judecătoresc sa ma lămurească ?

 20. Buna seara,in urma unui inprumut la ,ifn mi sa pus proprire pe salar si in seara asta am primit si un comunicat care îmi aduce la cunostinta faptul ca mi sa pis sechestru si pe două masini care sunt pe numele meu .ce ar trebui să fac?

 21. Buna ziua am vandut o masina cu contract am scos-o de la impozit si dupa aceea la o zi distanta am aflat ca este pusa sub sechestru de catre un executor judecatoresc din partea kruk persoana care a cumparat-o , o poate inscrie?

 22. Buna seara…am girat pe cineva iar acea persoana nu a mai platit imprumutul,am primit un proces verbal prin care mi-a pus sechestru pe masina…Am facut contestatie la executare insa nici un raspuns…ce se poate face?

 23. Buna ziua, referitor la serviciile afisate. Eu am primit un proces verbal pentru sechestru la auto dar eu nu mai detin acea masina am mers la judecatori am depus o declaratie pe priopria raspundere cami iau agajamentul sa achit lunar o suma de bani eu deja achit acea suma . Am mers la primarie sa eliberez fiscalul la acea persoana care dobandeste autoturismul in momentul de fata si mia spus ca nu poate elibera fiscalu ce pot sa fac ? Va multumesc

   • Buna ziua.Am cumpărat pe data de 03/03/2020 un autovehicul,din cauza pandemiei cei de la Înmatriculări m au programat pe 02/06/2020.Am fost sa înscriu mașina la data precizata iar cei de acolo mi au spus ca mașina este pusă sub sechestru.Am luat legătura cu fostul proprietar,acesta mi a trimis procesul verbal de sechestru pe care l a primit pe data de 06/05/2020,deci la 2 luni după ce mi a fost vândută mașina.Am luat legătura și cu d-na executor judecătoresc care m a informat ca,creditorul nu va acorda radierea decât după achitarea integrala a creanței.Ce pot face in acest caz?

    • Buna ziua stimata doamna. Dvs. veti putea sa formulati prin avocat o contestatie la executare silita si sa indepartati acest sechestru asigurator. De asemenea va puteti indrepta si impotriva fostului proprietar. O sa fie necesar sa deschideti o actiune in instanta. Cu stima,a v. drd. Cuculis 0722298011

 24. Bună ziua! Am achiziționat în luna februarie un autoturism second-hand de la o persoană fizică, auto adus din Franța. Când am mers la RAR pentru formalitățile de rigoare, mașina mi-a fost sechestrată de poliție, fără a mi se spune spune cauza ( furt, leasing neplătit, accident etc). De atunci au trecut 3 luni și nu am primit niciun răspuns. Vă rog să-mi spuneți dacă acest caz se încadrează în categoria celor enunțate de dvs. aici, dacă pot face o contestare a procesului-verbal sau ridicare de sechestru, pentru a mă putea folosi de auto până la finalizarea cazului. Vă mulțumesc!

 25. Buna ziua! Mama mea (care este si proprietarul masinii) este intr-un dosar deschis in 2012. In acel an, masina a fost pusa sub sechestru, fiind pe numele mamei, si ridicata de catre organele de politie. In 2015 sau 2016, am reusit dupa multe solicitari sa evaluam masina. Am platit suma aferenta si ne-am putut lua masina inapoi. Pe data de 28.09.2018, a fost data sentinta, mama fiind declarata vinovata, dar depunand contestatie. In aceasta seara, pe 12.06.2020, am fost oprita de politie si dupa ce au verificat-o, mi-au spus ca masina este sub sechestru, care a fost emis pe data de 31.09.2018 si in consecinta mi-au retinut talonul masinii. Cum este posibil sa puna sechestru a doua oara, pe aceeasi masina, daca suma la care a fost evaluata prima data a fost platita? Mai trebuie platita inca o data sau este posibil sa se fi facut o greseala? Va multumesc anticipat!

 26. Buna ziua! In 2018 am pierdut un proces cu firma de executare si mi-au poprit in continuare din salariu, pentru un credit facut in 2007 la Piraeus Bank. In septembrie 2019 am intrat in concediu crestere copil si popririle s-au sistat automat. M-am trezit ca am sechestru pe masina, exact cand am vrut sa o radiez la DITL, fara ca eu sa primesc in prealabil somatie de la executor. Mntionez ca masina are ctr de vanzare cumparare din 22 mai, actele masinii si masina fiind deja la noul proprietar, iar executorul a trimis in 28 mai.Termenul legal de radiere al masinii este de 30 zile,iar eu m-am incadrat. Ce as mai putea face in situatia asta? Multumesc

  • Buna ziua in 2018 am procurat un automobil in 2019 am desfacut casatoria dar acum sa depistat ca sotu a luat un imprumut si nu la achitat si executoru a pus sechestru pentru datoria lui cu toate ca actele pe masina sunt pe mine

 27. Buna ziua,

  Am cumparat o masina (care a fost inmatriculata in Romania in 2018). Am fost la Bc pentru a o trece pe numele meu. Am primit placutele si dovada de inlocuire a certificatului de inmatriculare, insa acesta din urma nu a fost emis nici dupa 3 spatamani.

  In momentul depunerii dosarului si eliberarii dovezii inlocuitoare, nu mi s-a comunicat ca ar fi vreun impediment in finalizarea procedurii.

  Sun la Institutia Prefectului Bc, am transmis email-uri, insa nimeni nu imi comunica motivul pentru care nu a fost emis. Telefonic mi s-a comunicat ca ar fi vorba de un sechestru (presupun ca nu pe numele meu pentru ca nu am fost informata de asa ceva).

  Ce ar trebui sa fac mai departe? Cum as putea urgenta emiterea certificatului de inmatriculare? Iar daca este vorba de un sechestru pus pe numele vanzatorului, ce as putea face eu sau in ce fel sunt afectata?

  Multumesc,

 28. In anul 2013 am cumparat de la sora mea un autoturism, am incheiat un contract de vanzare-cumparare, dar nu am mai mers sa perfectez actele la SPCRPCIV.
  Ulterior, sora mea a girat o persoana la un credit bancar, persoana nu a platita creditul, iar executorul judecatoresc s-a indreptat impotriva ei cu sechestru pentru recuperarea creditului.
  Figurand sora mea ca si proprietar in acte asupra autoturismului cumparat de mine, executorul a instituit sechestru asupra autoturismului.
  Avand in vedere ca eu detin efectiv autoturismul inca din anul 2013, anterior existentei problemei cu creditul, ce trebuie sa fac pentru a iesi din aceasta situatie ca si cumparator de buna credinta?

  • Buna ziua!
   In urma cu 5 ani am luat o mașină, tin sa precizez ca mi am facut rate care le am si achitat, care este sub sechestru. Inainte de a plati masina am fost la finante de unde mi s a comunicat faptul că masina nu e urmărită fiscal. In momentul in care m am dus la poliție sa înscriu masina pe numele meu am aflat ca masina este sub sechestru. Am circulat cu ea doar prin tara însă in urma cu cateva zile m a oprit poliția si mi a reținut talonul, comunicând mi se ca nu mai pot circula cu ea deloc pana la soluționarea problemei . Si am uitat sa va precizez ca am plătit si un avocat acum 5 ani sa ne ajute cu această problemă dar nici pana in ziua de azi nu s a rezolvat nimic. Ce pot face, cum sa procedez. Multumesc.

 29. Bună ziua.In urma unui credit la BCR preluat de KRUK,am primit un proces verbal de sechestru pe mașină și o somație de sechestru pe o cota parte de 25 % dintr-un apartament,căci atât detin.in iunie 2020,când am primit prima data somatie am contactat un avocat care a zis că a depus contestație.
  Mai pot face ceva?Trebuie sa mai depun i contestație pt că la dosar nu au depus nimic încă.mai pot circula cu mașina?

   • Bună ziua! Dacă soțul meu a avut un împrumut de 5500 lei la un ifn și nu l-am mai putut plăti acesta a ajuns în executare. I s-a făcut poprire pe salariu și acum 2 zile ne-a venit și procesul verbal cum ca mașina care nu o mai avem dar care încă apare pe numele soțului ca nu am scăzut-o este sub sechestru. Întrebarea mea este dacă doamna executor poate cere sechestru și pe casa în care locuim? Va mulțumesc anticipat!

 30. Buna ziua,
  Am primit informatia ca am un dosar la un executor judecatoresc. Intrebarea mea este daca pot ajunge la o intelegere cu el sa ii platesc suma datorata in cateva rate? Sau trebuie achitata integral. Mentionez ca este vorba de 14000 RON.
  As dori sa inchiei sa nu se ajunga la executare seilita sau sechestru pe bunuri.

 31. Buna ziua sotul meu a luat un împrumut de la o bancă, nu la achitst acum execuorul judecătoresc a pus sechestru pe masina ,noi vrem să achitam din suma dar eșalonat cum putem să facem să ni se ridice sechestru de pe autoturism? Se poate face contestație ceva ?

 32. Sotul meu a primit un ordin de sechestru pe 2 masini pe care insa nu le mai detine in momentul emiterii sechestrului(una a fost vanduta alta data la dezmembrari) ..deci nu mai sunt inregistrate la fisc pe numele lui niciuna.Ce se intampla in cazul acesta? Noul proprietar al masinii vandute poate avea probleme avand in vedere ca a pastrat nr de inmatriculare? MULTUMESC!

 33. Buna seara!Mi s-a pus sechestru pe autoturism acum 3 ani și de atunci nu am mai primit nimic de la executor!Menționez că acum 3 ani am făcut și o cerere în care am cerut să mi se ridice sechestru de pe auto deoarece este singurul lucru cu care îmi câștig existența și am în întreținere 2 copii minori fără a avea vreun venit.Vă rog să mă îndrumați, ce ar trebui să fac?Mulțumesc!

 34. Buna seara!am cumpărat o mașină din județul Ialomița,iar proprietarul mi-a dat un fiscal fals(mi-a spus că masina este trecuta pe numele mamei sale,motiv pentru care contractul va fi facut între mine și mama sa, însă cand am fost să inmatriculez masina mi s-a spus că nu o pot înmatricula deoarece este pusă sub sechestru)…am sunat la primarie la el,iar cei de acolo mi-au spus că masina a fost scoasă de pe numele doamnei cu care aveam eu contract de vanzare cumparare,doamna despre care eu știam că e mama vânzătorului,în urma cu jumatate de an de a o cumpara eu Și vândută către alta doamnă tot din localitate…deci băiatul de la care eu am luat-o mi-a dat un fiscal fals,ștampilat…ce pot să fac?mulțumesc frumos

  • Buna ziua in 2018 am procurat un automobil in 2019 am desfacut casatoria dar acum sa depistat ca sotu a luat un imprumut si nu la achitat si executoru a pus sechestru pentru datoria lui cu toate ca actele pe masina sunt pe mine

 35. Problema este ca acum nu îmi mai răspunde nici la telefon să îmi spună despre acest sechestru,daca are o înștiințare sau ceva…vede mesajele de la mine,insa nu îmi răspunde…nu stiu de la cine a avut el ștampile să pună pe acel fiscal pe care mi l-a dat!…as vrea să îi fac plângere în acest sens

 36. Buna ziua in 2018 am procurat un automobil in 2019 am desfacut casatoria dar acum sa depistat ca sotu a luat un imprumut si nu la achitat si executoru a pus sechestru pentru datoria lui cu toate ca actele pe masina sunt pe mine

 37. Bună ziua! Am o intrebare la dumneavoastra daca am masina proprie sub sechestru pot părăsi țara cu respectivul autoturism pe care il utilizez în scopul propiu de a ma deplasa la muncă în uniunea europeană? Astept un raspuns de la dumneavoastra va multumesc frumos pentru ajutor acordat

  • Buna ziua, in mod normal daca iesiti cu el din tara o sa va ceara talonul si cam ramane talonul la granita daca iesiti cu masina sub sechestru. Trebuie facuta contestatie la executare silita. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

 38. Buna seara.Acum.multi ani in 2008 mai exact sotul a facut un imprumut la.RBS BANK.Am nascut un copil cu handicap grav si implicit nu am.mai reusit sa achitam ratele.DDM INVEST III AG a fost creditorul executor.Ulterior dosarul a ajuns la Bej Catalin Visan si Manuel Dorcioman.Ideea este ca de cateva luni,poate un an nu mai stiu exact i s-a pus poprire pe o parte din salariu.Astazi am primit o instiintare ca s-a pus sechestru pe masina pana la stingerea datoriei.Putem anula sechestrul daca lui deja ii sa opreste o parte din salariu?Efectiv sunt disperata pentru ca masina o folosim pentru a merge la terapii si la doctor cu copilul.In speranta ca ma.puteti ajuta va multumesc.

   • Buna seara ,am cumparat cu ceva timp in urma o masina ,mi sau dat toate actele necesare transcrierii .am fost sa o inscriu si mi sa comunicat de la ghiseu ca este sechestru pus pe masina si ca nu o pot inscrie daca are sechestru . Ce pot face in aceasta situatie ?

   • Buna ziua am cumparat o masina care in anul 2017 A fost inscrisa pe bulgaria pana in anul 2019 apoi a fost iara inscrisa pe romania. Acum eu vreau sa înscriu pe bulgaria pentru ca a fost radiata pe romania pentru netranscriere numai ca masina nu este radiata din bulgaria și persoana care fiscalul in romania a decedat cum pot să fac sa o înscriu?

  • Din cauza unui abonament la o telefonie mobila mi-au pus sechestru pe o masina care e pe numele meu dar e a fiului meu ce pot face eu neavand nici un venit mi-au zis ca trebuie sa platesc toata suma pentru un abonament care nu lam folosit

 39. Buna seara,domnule avocat varog frumos sa ma andrumati,am cumparat o masina an data de 02 09 21 am fost cu persoana respectiva am facut actele am depus dosarul complect la birou anmatriculari totul an regula ieri mau sunat sa ma prezint ca afost respins pentru ca masina figureaza a fi sub sechiestru si nu o pot anmatricula pe mine ce se poate face .eu nu cunosc cauza ce banuieste vanzatorul ar fi de la un credit luat prin 2007,a avut prob cu plata cand a dat fabrica faliment apoi a platit si plateste proprie la salariu, ce pot face am platit tot pe numele meu tot ,multumesc anticipat

 40. Buna ziua,domnule avocat varog frumos sa ma andrumati,am cumparat o masina an data de 02 09 21 am fost cu persoana respectiva am facut actele am depus dosarul complect la birou anmatriculari totul an regula ieri mau sunat sa ma prezint ca afost respins pentru ca masina figureaza a fi sub sechiestru si nu o pot anmatricula pe mine ce se poate face .eu nu cunosc cauza ce banuieste vanzatorul ar fi de la un credit luat prin 2007,a avut prob cu plata cand a dat fabrica faliment apoi a platit si plateste proprie la salariu, ce pot face am platit tot pe numele meu tot ,multumesc anticipat

 41. mentionez ca a platit ipozitul pana la finele anului curent nu figureaza ca si datornic .acum toate actele sunt pe numele meu an afara de talon

 42. Am luat un credit de la banca cu buletinul pe care nu am putut sa platesc pina la sfirsit au pus sechestru pe apartament , lau scos la licitatie si vandut iar acum si masina este pusa sub sechestru din data de 21 10 2021. eu locuiesc in strainatate de peste 10 ani si nu am stiut nimic de toate astea pina acum in august cind am venit in ro sa schimb buletinul find expirat mentionez ca nu am o relatie buna cu rudele mai putin cu un cumnat care ma ajutat cu o adresa noua in buletin . atunci am luat si masina de la fosta adresa trecindo pe noua adresa, cumnatul meu ma luat in spatiu doar pentru a putea face buletinul aici au venit si acele somati. Va rog frumos sa ma ajutati. ce trebuie sa fac cei de facut ? Dupa cum am sus nu locuiesc in Romania nu vin des in tara nu am alte bunuri in tara ma simt umilita am nevoie de ajutor vreau sa se termine totul. cu stima si respect Elena

  • Buna ziua, nu conteaza daca nu aveti acum bunuri pe numele dvs. este posibil sa fie pe viitor si trebuie sa gasiti o cale sa contestati aceasta executare silita ilegala. O sa va rog sa ne sunati pentru a va ajuta cu contestatia la executare la 0722298011 Cu bine, av. drd. CUCULIS

 43. Bună ziua. În urma cu 10 ani am luat un credit cu ipotecă și nu am mai putut plăti. Cei de Kruk mi-au vândut apartamentul ipotecat și au zis ca încă sunt urmărită deoarece a fost vândut cu prețul mai mic decât a fost creditul. Ce pot sa fac?

 44. Buna ziua ce se întâmplã daca am primit acasã o înstintare cã mia pus sechestru pe un autoturism Se mai poate circula cu el sau când ma opreste politia îmi ia actele sau mai stiu eu ce…

 45. Buna ziua! Tatal meu are pus sechestru pe o masina , din cauza a 3 datorii, la executori diferiti, si toti refuza angajamentul de plata. El doreste sa faca un angajament de plata, pentru a i fi ridicat sechestrul pus pe masina, cu care acesta isi castiga painea, deci cu care isi poate plati datoria. Ce e de facut legal?

 46. Buna ziua,

  Am cumparat o masina care ulterior am aflat ca este pus sechestru pe această, nu mai pot lua legatura cu persoana de la care am cumpărat.

  Dacă o dau la dezmembrari pot sa o radiez din circulație?

  Multumesc anticipat.

 47. Bună ziua! Eu am avut sechestru pe auto, mi-au vindut-o la licitație, adică mi-au spus că a adjudecat-o alt creditor, eu am făcut contestație dar am primit termen în septembrie. Am rămas cu buza umflată! S-au înscris și în cartea funciara, pînă în toamnă mă lasă și fără casă? Fiind totuși bunuri comune! Pot deschide un proces penal? Și către cine , creditor sau executor?Mulțumesc!

 48. Bună ziua! Am facut un împrumut la un Ifn și am avut ca girant pe socrul meu.
  Eu nu am mai reușit să plătesc și au spus că vor pune popriri.
  Socrul meu mai are o bancă cu care a luat o mașină, credeți că este posibil să îi pună sechestru pe ea ??
  Mulțumesc frumos

 49. Buna ziua, in 2008 am luat un imprumut si nu l-am mai platit.
  Nu stiu daca se prescrie dar daca da cum pot face asta?

 50. pentru o datorie de 2530 lei sa pus secchestru pe masina daca achit suma si fac dovada platii se ridica sechestrul

 51. Buna seara,

  Va expun urmatoarea situatie. Unul din prietenii mei a avut un imprumut la un IFN, apoi cesionat la o firma de recuperari creante . Firma a apelat la un executor judecatoresc si in urma judecarii prietenul este acum in situatia cind i se face proprire din salariu si a primit si un sechestru pe autoturism.
  Doreste sa achite integral toata suma ramasa ptr a scapa de datorie si de sechestru. Care a-r fi procedura ?
  Va multumim.

 52. Buna ziua,

  Va expun urmatoarea situatie. Unul din prietenii mei a avut un imprumut la un IFN, apoi cesionat la o firma de recuperari creante . Firma a apelat la un executor judecatoresc si in urma judecarii prietenul este acum in situatia cind i se face proprire din salariu si a primit si un sechestru pe autoturism.
  Doreste sa achite integral toata suma ramasa ptr a scapa de datorie si de sechestru. Care a-r fi procedura ?
  Va multumim.

 53. Bună ziua. Am primit proces verbal de sechestru pe mașină pentru o executare silită reprezentat de un contract de credit la Patria Bank din 2006.
  Ce pot să fac in acest caz?
  Va mulțumesc anticipat.

 54. Bună seara am oprire pe salariu plătesc lunar și mia pus și sechestru pe masina ce pot sa fac ca să ridic sechestru am vb cu executorul și mia trimes un angajament de plata în care mi se cere sa plătesc mai mult decât e legal plus și avans și sa ma treacă administrator mașini nu mi se pare normal dacă plătesc în fiecare luna sa ma oblige sa plătesc mai mult

 55. Buna ziua. Am sechestru auto din cauza unui credit, ultima plata a fost in 2015, inteleg ca pot face contestatie la executarea silita invocând prescripția dar ma pot reprezenta personal sau am nevoie de un avocat in acest sens? Va mulțumesc.

 56. Buna seara! Am un dosar de executare silita din partea unui IFN. Am deja poprire pe salariu de luna trecuta, insa astazi am primit un proces verbal de sechestru pe autoturism. Vreau sa precizez ca autoturismul a fost vandut in luna decembrie a anului 2022, moment in care nu am avut sechestru pe ea. Ce pot face?

 57. buna ziua.as vea sa va intreb,daca odata cumparata masina de la sechestru.sa mai gasesti inca un sechestu pe aceeasi masina/.adica doua sechestre ,de diferiti executori,dar din aceeasi localitate ,,oradea,,cand am cumparat masina ,am vrut sa o inmatriculez .si nu am putut pt ca mi-au spus ca este sub sechestru,iar cand am aratat ca am certificatul de adjudecare,au spus ca este inca un scehestru,,si cand am verificat la numele respectivului care a pus al doilea sechestru .am aflat ca este adevarat si al doilea sechestru..as vrea sa va intreb,cum este posibil.sa cumperi un autoturism de doua ori ? Multumesc

 58. Bună ziua.soția nu are permis auto.mașina este pe numele ei.s.a pus sechestru pe mașină de la o banca.eu folosesc mașină la naveta circul cu ia 90 km pe zi.am contract cu firma care îmi decontează benzina.pot circula cu mașina dacă o folosesc în interes de serviciu?

 59. Se poate scoate de sub sechestru un auto care este oe numele meu, dar dobândit in timpul căsătoriei? Eu am 2 popriri, cu 2 angajamente de plata către 2 debitori diferiți.

 60. Buna ziua,
  Cazul meu este putin mai complicat din cauza birocratiei si a indolentei de care a dat dovada politia si organul de cercetare penala din acest caz.
  La data de 16.07.2020 i am incredintat autoturismul tatalui meu unui individ impreuna cu actele masinii cu scopul unui eventual schimb intre masini, urmand ca dupa verificarea autoturismelor sa finalizam contractele de vanzare-cumparare sau in caz contrar sa ne returnam masinile intr un termen de 2 zile, eu fiind din Bucuresti iar respectivul fiind din Cluj, schimbul facandu se la Sibiu.
  Ziua ulterioara cand am verificat masina respectivului intr un service si dandu mi seama ca are probleme, l am sunat si i am comunicat ca nu doresc sa continuam schimbul , ocazie cu care acesta mi a spus sec, ca el are deja client pe masina tatalui meu si ca o are la vanzare, refuzand sa mi o mai restituie, ocazie cu care m am prezentat imediat la sectia de politie de care apartin unde am cerut ajutor organelor de politie.
  Am depus plangere penala, si am asteptat mai bine de 1 an de zile pana sa mi comunice ca in opinia legi totul a fost legal si ca ei nu vad nici o infractiune.
  Degeaba le am explicat ca nu exista niciun act de vanzare cumparare, niciun acord de instrainare a masinii, mai mult decat atat, acesta a vandut o fara niciun drept si pe baza unui certificat fiscal FALS, a inmatriculat o in Bistrita-Nasaud. Tatal meu plateste impozit la masina respectiva in fiecare an, deoarece ea nu a fost scoasa din proprietatea sa legal ci cu vreun certificat fiscal fals.
  Asa au mai trecut inca 4 ani de cand ma lupt sa mi recuperez masina si astazi, conducand autoturismul cu care am ramas fara niciun act de proprietate, am fost oprit de politie in trafic, ocazie cu care mi a fost retinut certificatul de inmatriculare a masini pentru un presupus sechestru la Bistrita Nasaud.
  Am ramas cu NIMIC, dupa 4 ani de chin si speranta ca cineva imi va face dreptate…
  Daca ma puteti ajuta, in vreun fel ar fi nemaipomenit, macar cu niste sfaturi .
  MULTUMESC

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.