Ce Fac Daca Am Sechestru De La Executor Pe Masina-Mai Pot Circula?

Ati primit un proces verbal de sechestru pe autoturism din partea executorului?

Sechestru De La Executor poate fi anulat – Un nou dosar de executare silita , contestat si anulat de catre instanta impotriva INTRUM DEBT FINANCE AG (FOSTA INTRUM JUSTITIA DEBT FINANCE AG) reconfirma de fapt existenta abuzurilor in cadrul dosarelor de executare silita pornite de catre recuperatorii de creante.

Care este procedura de anulare a sechestrului asigurator impus ilegal?

Prin primirea unui sechestru de la executor nu inseamna automat ca trebuie sa mergeti si sa predati masina sau asta nu inseamna ca veti fi tras pe dreapta de catre politie si arestat.

Sechestru De La Executor
Cum ne aparam de un sechestru asigurator de la executor?

In niciun caz textul de lege nu prevede acest lucru, mai ales ca atunci cand sunteti executat de o firma de recuperare a creantelor, este posibil ca aceasta sa faca si abuzuri, pe care dvs. le puteti contesta daca sunteti cu un pas inaintea lor.

Astfel, noi SCA Cuculis&Asociatii, va propunem sa va cunoasteti drepturile pe care le aveti atunci cand sunteti executat silit si ati primit un proces verbal de sechestru in general sau de sechestru de la executor pe masina in particular.

Sechestru De La Executor poate fi contestat – Vedeti daca este legal demersul initiat si formulati contestatie la executarea silita pornita impotriva dvs.

Sechestrul mobiliar pe autoturisme instituti de catre executor presupune de fapt notarea in Registrul Auto si in baza de date a Politiei, urmarirea silita pornita impotriva dvs.

Executarea silita in Romania este cel mai frecvent intalnita ca fiind pornita de catre recuperatorii de creante, banci si IFN-uri.

Se intampla de multe ori ca executarea silita sa vina dupa foarte multi ani de zile, ceea ce echivaleaza cu o prescriptie a datoriei.

Fapt pentru care daca este instituit un sechestru de la executor iar executarea silita este nula si acel sechestru este nul de asemenea si pus in mod ilegala, ins aceste lucruri pot fi stabilite doar in instanta de judecata.

Printre altele, invocarea prescriptiei datoriilor este un principal mijloc prin care puteti scapa de executarea silita.

Inainte de a va prezenta ce presupune aplicarea sechestrului asigurator pe autoturisme, aratam de fapt cum unele dintre executarile silite facute in Romania sunt ilegale si doar debitorul prin calea unei contestatii la executare poate sa se apere.

Un alt caz de recuperator de creanta ce face abuzuri impotriva debitorilor.

INTRUM DEBT FINANCE AG (FOSTA INTRUM JUSTITIA DEBT FINANCE AG), incepe o executare silita ilegala impotriva debitorilor.

Judecatoria sectorului 6 dosarul 20354/303/2018 –

Instanta nu doar ca le anuleaza integral dosarul de executare al celor de la Intrum Debt dar in acelasi timp dispune si restiuirea sumelor de bani incasate ilegal.

Firma de recuperare a creantelor Intrum Debt – abuzuri impotriva debitorilor.

Puteti citi si :

Cum se pune sechestru pe autoturisme?

Articolul 740 din codul de procedura civila explica –

Sechestrarea autovehiculelor in procedura executionala –

(1) În cadrul procedurii de urmărire a unui autovehicul, proprietatea debitorului, executorul judecătoresc poate dispune sechestrarea acelui bun, făcând menţiunea acestei măsuri şi pe certificatul de înmatriculare, precum şi pe cartea de identitate a autovehiculului respectiv.

Aceasta este situatia in care debitorul ii prezinta efectiv aceste acte executorului, insa daca executarea silita este ilegala, acest lucru nu ar trebui facut.

(2) […] Un exemplar al procesului-verbal de urmărire a acelui autovehicul va fi comunicat atât organelor de poliţie rutieră, cât şi organelor fiscale în raza cărora a fost înmatriculat acel bun, pentru a nota această măsură în evidenţele proprii.

Dacă indisponibilizarea autovehiculului şi a documentelor precizate la alin. (1) nu poate fi realizată la termenul la care executorul judecătoresc a dispus aplicarea măsurii sechestrului, procesul-verbal va fi comunicat serviciului de poliţie rutieră, care va putea opri în trafic autovehiculul urmărit, indiferent de locul în care acesta se află.

(3) Organul de poliţie rutieră va putea opri în trafic autovehiculul sechestrat şi va proceda la ridicarea certificatului de înmatriculare, a cărţii de identitate, punând în vedere conducătorului autovehiculului că bunul este sechestrat şi să se prezinte într-un termen rezonabil la executorul judecătoresc.

Daca sunteti oprit in trafic si NU PUTETI PREZENTA ACESTE ACTE politistului rutier, asta nu inseamna ca faceti o infractiune!

Pur si simplu daca nu sunt prezentate aceste acte, politistul rutier NU va putea sa va ridice actele.

ATENTIE – Politia rutiera NU ARE DREPTUL SA VA RIDICE NUMERELE DE INMATRICULARE.

Ce poate face in schimb politistul rutier –

sa anunte de îndată, executorul judecătoresc care a aplicat măsura prevăzută la alin. (1).

Această operaţiune va fi consemnată de către organul de poliţie într-un proces-verbal, în care se va face şi o descriere sumară a autovehiculului sechestrat, o copie a acestuia fiind remisă conducătorului autovehiculului.

Debitorul chiar daca are procesul verbal de sechestru emis, poate sa circule cu masina in continuare, fara probleme.

(5) Autovehiculul supus sechestrului potrivit dispoziţiilor prezentului articol va putea fi folosit de către debitor până la valorificare,[…] dacă acesta depune sau remite executorului judecătoresc o poliţă de asigurare negociabilă, la o sumă asigurată cel puţin egală cu valoarea de asigurare a autovehiculului.

Ce nu ar trebui sa faca un debitor care a primit un proces verbal de sechestru pe masina?

In primul rand trebuie sa se comporte ca un bun proprietar si nu ar trebui sa distruga in niciun fel acel autoturism chiar daca el este sub sechestru si prezumtiv se urmareste vanzarea lui de catre creditor.

Ar trebuie sa formuleze o actiune in instanta, o contestatie asa cum am spus la executare silita ( vedeti procedura in 2019) , imediat cum primeste acel proces verbal de sechestru bazandu-se pe toate motivele ce pot fi invocate impotriva unei firme de recuperari a creantelor, banca sau ifn.

Debitorul nu are de asemenea voie sa faca tranzactii cu acel bun mobil, adica cu masina ci va putea sa o foloseasca doar pentru uzul propriu, pana cand reuseste sa anuleze intreaga executare silita.

Avand in vedere ca sechestrul este doar o parte din procedura de executare silita, important este sa fie vizate toate actele emise impotriva dvs. si nu doar o parte, asta pentru a putea scapa de executorii judecatoresti care va urmaresc.

Av. Drd. Cuculis Adrian

Vrem sa fim mai aproape de dvs. si sa va ajutam cu apararea drepturilor dvs. si astfel sa va punem la dispozitie un nr. direct de programari in cazul in care sunteti in executare silita si asta pentru a urgenta procesul prin care reusim sa luam legatura, vedeti mai jos:

Puteti de asemenea sa completati si formularul de contact de mai jos si solicitarea va ajunge direct la un avocat specializat in situatia dvs.

18 comments to “Ce Fac Daca Am Sechestru De La Executor Pe Masina-Mai Pot Circula?”
 1. Buna ziua, am o masina cu sechestru pus de executor la 4 luni după ce mașina ă parasit tara, masina nu a fost cumpărată de la showroom, iar imprumutul a fost facut la un CAR IFN, masina nefiind trecuta in contract ca si garantie. O pot vind in tara in care am plecat cu ea ( in strainatate)? Va multumesc anticipat!

 2. Am facut un imprumut acum 15 ani de 100 de milioane si am platit decat primele luni am achitat decat 30 de milioane si dupaia na mai platit.azi mia venit un proces verbal de sechestru pe masina care miam inscriso de 6 luni pe numele meu.si specifica ca poate sa mi ia actele politia rutiera si un act specifica ca mi la trimis la fiscu de la primarie.Cu respect ce pot face?

 3. Am primit un proces verbal ca mia pus masina sub sechestru.Sau in circulatie sa ma opreasca sami ridice talonu si cartea.Am facut acum 15 ani un imprumut la banca pireus bank de 100 de milioane vechi si am platit in primele luni decat 30 de milioane vechi.Si acum mia venit postal acest proces verbal.Ce pot face.Cu respect.

 4. Buna ziua, in 2017 s-a luat un credit de la Mozipo de 600 de lei, nu s-a reusit plata lui, iar acum am primit un proces verbal de sechestru pe masina pentre recuperarea a 2400 de lei. Masina a fost avariata in 2018 si vanduta pe piese, deci nu mai exista. Ce pot face in acest caz?

 5. am platit un secehestru pus pe masina si am prezentat la Executor doavada platii
  as dori sa stiu daca Executorul ar trebuii sa imi de-a ceva acte sa pot demonstra ca am platit si masina numai este sub schestru
  va multumesc

 6. buna ziua…am un sechestru pe masina…din pacate masina este veche si are probleme cu motorul…nu se mai merita sa o mai fac…o pot casa…sau preda pt programul rabla? masina nu o mai folosesc de cateva luni
  multumesc anticipat!

 7. buna ziua….am un sechestru pe masina…dar acesta este veche si are probleme cu motorul nu se mai merita sa o repar….o pot da spre casare sau programul rabla?
  nu mai circul cu masina de cateva luni
  multumesc anticipat!

 8. Buna ziua, despre executare silita, ce se intampla daca NU am bunuri pe numele meu si urmeaza sa fiu executat silit de angajator? 07s3876 Multumesc.

 9. Azi am primit un proce verbal cum ca mi s-a pus sechestru pe autoturism de catre un executor judecatoresc pentru suma de 3083 lei (2050 debit principal catre IFN EXTRA FINANCE SA ,plus 1033 onorariu si cheltuieli de executare).
  Am luat legatura cu executorul in vederea rezolvarii problemei, eu avand posibilitate achitarii acestei sume in 3 transe. Aceta mi-a comunicat ca sechestrul o sa fie ridicat doar in momentul in care achit debitul integral. Ce risc in cazul ii care o sa fiu oprit in trafic? Mentionez faptul ca valoarea de piata a autoturismului este de aproximativ 3000 de euro. Ma ajuta in vre-un fel faptul ca la un eventual control, prezint si dovada( chitante) din care sa reiese ca am facut o parte din platile debitului?
  Va multumesc!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.