Suspendarea Efectelor Procesului Verbal De Sechestru Asigurator

Sechestru asigurator si modalitatea de restrangere a executarii silite prin suspendarea efectelor acestuia.

In alti termeni, ce face debitorul cand creditorul si executorul judecatoresc au pornit executarea impotriva debitorului in toate formele?

Ce inseamna “prea mult” cand vine vorba de executarea silita si cum poti sa-l fortezi pe executor sa isi ia “mainile” de pe bunurile tale.

O noua decizie obtinuta de catre SCA Cuculis&Asociatii prin care am reusit ca dintro executare silita ce se desfasura in toate formele si anume, poprire si executare mobiliara prin sechestrarea a doua autoturisme, sa obtinem cu ajutorul instantei suspendarea efectelor procesului verbal de sechestru asigurator si sa ridicam executarea silita indreptata asupra a doua autoturisme ale debitorului.

Cui se aplica si cine beneficieaza de restrangerea executarii silite si mai ales cand este oportun sa deschideti o asemenea actiune cu privire la un sechestru asigurator?

Despre restrangerea executarii silite si cum se poate obtine un asemenea rezultat am discutat in cadrul postului despre executarea silita excesiva.

In explicatiile pe care le vom da astazi, nu doar ca vom anliza prin perspectiva codului de procedura civila de la 2020, utilitatea unei asemenea proceduri, dar va explicam si aratam cu dosare si practica de pe rolul instantei de judecata, cand inseamna prea mult in cadrul unei executari silit?

Inainte de toate facem precizarea ca soții Teteșanu au fost executați silit în vară, însă nu au venit la timp să facem cotnestație și să invocăm prescripția.

Vizualizati si :

Totusi este bine ca de acum 6 luni de zile, a intervenit decizia 75/2019 a CJUE care va recalifica pe toti cei care ati pierdut pe tardivitate, sa redeschideti contestatiile la executare silita.

Ne-au întrebat în octombrie ce s-ar mai putea face? Le-am propus restrângerea executarii silite.

Intre timp, pe fondul unor sume de bani pe care in mod normal si firesc NU trebuiau sa le mai achite fiindca erau prescrise, executorul “isi facea de treaba” si intocmea procesul verbal de sechestru pentru autoturisme.

Sechestru Asigurator

Am făcut o notificare către BEJ (biroul executorului judecatoresc) în sensul de a dispune de la sine restrângere, însă nu ne-a răspuns. (fapta ilegala de altfel).

Ulterior, am făcut cererea către instanță.

Cand prea mult devine mult prea mult in cadul executarii silite?

Executorul, surpriza, NU S-A LASAT, a insistat sa fie abuziv la cererea recuperatorului de creante Investcapital LTD pe care l-am infrant de sute de ori in instanta si s-a hotarat sa le trimita sotilor, SOMATIA IMOBILIARA.

DA! Sa le scoata casa la vanzare. Din nefericire sotul, a facut in preinfarct avand in vedere stresul deosebit la care a fost supus.

M-a sunat dna Teteșanu disperată, dar i-am zis să aibă încredere. 🙂

Av. Draghici Cristina – SCA Cuculis&Asociatii

Dupa ce am ajuns in instanta, am sustinut abuzul vadit, solutia nu a intarizat sa apara:

Solutia

Cititi si:

29.01.2020Ora estimata: 09:00
Complet: C1a CP/F
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Respinge excepţia netimbrării cererii, excepţia tardivităţii formulării cererii şi excepţia lipsei calităţii de reprezentant invocate de creditoare prin întâmpinare.

Admite cererea formulată de debitorii TETEŞANU CECILIA şi TETEŞANU IONEL în contradictoriu cu creditoarea INVESTCAPITAL LTD

Dispune restrângerea executării silite pornite în dosarul nr. 1801/2019 al BEJ Lupulescu Cătălin Gigel doar la poprirea înfiinţată prin adresele din 27.08.2019 (VITALL SRL), din 06.08.2019 (CUPRU FITTINGS CONCEPT SRL, CREDIT EUROPE BANK (ROMANIA) SRL, BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ SA).

Dispune suspendarea executării asupra următoarelor bunuri: autoturism OPEL ZAFIRA cu nr. de înmatriculare CL-68-DET, serie şasiu W0L0TGF75Y2107929, de culoare negru, an de fabricaţie 2000, şi autoturism DAEWOO CIELO cu nr. de înmatriculare B-59-KLN, serie şasiu KLATF19Y17D082217, de culoare alb, an de fabricaţie 2007 (menţionate în procesul – verbal de sechestru întocmit la data de 18.09.2019 în dosarul de executare 1801/2019 al BEJ Lupulescu Cătălin Gigel). Obligă creditoarea la plata către debitori a sumei de 1520 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Executorie, potrivit art. 651 alin. 4 NCPC. Pronunţată la data de 29.01.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Încheiere – de executare silită    29.01.2020

Solutia asa cum se poate observa, este executorie.

Textul de lege care permite acest lucru arata foarte clar care este procedura:

Articolul 702 din codul de procedura civila

Restrângerea executării:

(1) Când creditorul urmăreşte în acelaşi timp mai multe bunuri mobile sau imobile a căror valoare este vădit excesivă în raport cu creanţa ce urmează a fi satisfăcută, instanţa de executare, la cererea debitorului şi după citarea creditorului, poate să restrângă executarea la anumite bunuri. (2) Dacă cererea este admisă, instanţa va suspenda executarea celorlalte bunuri. (3) Executarea suspendată nu va putea fi reluată decât după rămânerea definitivă a proiectului de distribuire a sumelor rezultate din executarea efectuată.

Av.Drd. Cuculis Adrian – Coordonator SCA Cuculis&Asociatii

18 comments to “Suspendarea Efectelor Procesului Verbal De Sechestru Asigurator”
 1. Buna seara … in anul 2015 am scos un credit de la Raiffeisen Bank și am platit doar un an..acum primesc incontinuu scrisori de la executare silita și taxe adaugate pentru judecător pentru avocați aproape că mi sa dublat suma..menționez că eu nu sunt in tara și nu am nimic pe numele meu..ce ar putea să se întâmple daca eu îmi cumpăr o locuință în țară ? Ar putea să îmi pună sechestru pe ea? Și eu am incercat sa vorbesc cu domnul care se ocupa de creditul meu de la executarea silita și vorbește foarte urat .

 2. Bună seara. Am primit si eu de la executor judecătoresc proces verbal de sechestru in doua dosare dar unul am achitat. Cum puteți să rezolvăm această problemă. ? Astept un raspuns va rog.

 3. Pot cere expertiza unei cantitati de tutun vanduta prin posta deoarece am vandut si prelucrat si frunze , eu stiu ca nu sunt accizabile conform lg 227 sectiunea 5 .Intrebarea e daca am castig de cauza si ce taxa platesc ptr expertiza ,daca este in functie de kg sau valoarea accizabila Multumesc si poate merg la apel cu dv

 4. Buna ziua

  Va multumesc foarte mult pentru sfaturile pe care mi le-ati dat. Au fost de mare ajutor – intr-o speta asemenatoare. Apreciez timpul dvs si faptul ca raspundeti si oferiti asistenta juridica aici si nu numai. Va doresc mult succes in continuare, sanatate si tineti-o tot asa. Avem nevoie cu totii de oameni ca dvs care ne pot sari in ajutor atunci cand “arde” si nu cunoastem pe cineva catre care sa ne indreptam :). Nota 10 pentru profesionalism si experienta. Toate cele bune!

 5. Bună ziua. Am primit de la Primărie – Taxe și Impozite să plătesc o sumă de bani pt 2 autoturisme cumpărate de fostul soț in perioada cat am fost căsătorită cu acesta. Autoturismele sunt puse sub sechestru. Cum as putea rezolva să nu mai vina pe numele meu sume de plată la impozit? Am depus cerere la serviciul Taxe și Impozite și mi au răspuns că pt bunurile dobândite pe timpul căsătoriei am cota parte de plată .

 6. Buna ziua. Am primit de la Primarie – Taxe si Impozite sa platesc o suma de bani pt 2 autoturisme cumparate de fostul sot in perioada cat am fost casatorita cu acesta. Autoturismele sunt puse sub sechestru. Cum as putea rezolva sa nu mai vina pe numele meu sume de plata la impozit? Am depus cerere la serviciul Taxe si Impozite si mi au raspuns ca pt bunurile dobandite pe timpul casatoriei am cota parte de plata. Va multumesc

 7. Buna ziua. Am fost executat silit in anul 2019, și sechestru auto, am facut contestatie, am câștigat, am cerut întoarcerea executării. Am câștigat iar în 2021, am primit sumele reținute plus cheltuieli de judecată.
  In 2022, vreau sa înstrăinez auto dar apare încă consemnat. Ce pot face, vă rog.
  Mulțumesc

 8. Am luat un credit de 3700 lei de la credius ,acum o suna am primit acasă scrisoare cu executare silită și cu suma de 17000lei care o am sa le datorez ,.mi sa făcut oprire pe salar și mi se trage in fiecare luna suma de 500 lei .
  După o lună de zile primesc alta scrisoare de la ezecutor cum că mi sa făcut un proces verbal și am sechestrul pe mașină ,ce as putea face sa pot ridica acel sechestru ,pt că am nevoie de mașina pt a mă putea deplasa la munca ,că alta sursa nu este decit mașina proprie . Mulțumesc

 9. Bună seara am primit un proces verbal cu sechestru pe autoturism,
  Iar eu depind de acest autoturism pentru mama bolnava, copil….

 10. Și cum fac o contestație la executarea silita i as dori sa se restrângă popriirea pe bunuri la doar poprirea pe salariu, va mulțumesc

 11. Buna seara! Am primit proces verbal cu sechestru pe autoturism , masinii nu ii pot scoate fiscalu pentru că e blocată care tata a fost unicul proprietar , din care el acum a decedat ce pot face? Vă mulțumesc!

 12. Buna ziua,
  Impotriva mea , a fost declansata procedura executarii silite asupra veniturilor provenite din salarii , insotita de un sechestru asupra autoturismului proprietate personala .
  Mentionez ca la vremea respectiva, am introdus contestatie la executarea silita, fara insa a solicita restrangerea executarii silite ( deci,nu am mentionat sechestrul auto in contestatia mea , deoarece sechestrul auto a fost solicitat de creditor mai tarziu ).
  Intre timp, a survenit incetarea de drept a executarii silite asupra veniturilor salariale, prin achitarea integrala a debitelor restante , dar a ramas sechestrul auto.
  Ce pot face in aceasta situatie ?
  Va multumesc pentru clarificari.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.