Avocat Custodie Copil

Avocat Custodie Copil Bucuresti – Totul despre ceea ce inseamna obtinerea custodiei copilului minor de catre unul dintre parinti sau chiar bunici sau alte rude

Avocat Custodie Copil Bucuresti – Obtinerea custodiei copilului este o sarcina grea de multe ori.

Necesita timp pe care copilul nu-l are, mai ales daca a fost mutat ilegal de la un anumit domiciliu poate chiar in afara tarii ( fapta de rapire internationala ), iar din punct de vedere emotional este si mai traumatizant pentru orice copil ce este scos din mediul sau si mutat fortat de catre celalat parinte.

De multe ori se intampla ca parintii sa foloseasca copilul pe post de moneda de schimb sau sa fie cumva parghita de razbunare pe celalalt parinte, lucru care nu inseamna nimic altceva decat un veritabil abuz.

Cum solicitam custodia copilului, divortul si programul de vizitare ? completati formularul de mai jos:

Astfel, pentru a intelege pe deplin ce inseamna lupta pentru a obtine custodia copilului, este bine sa incepem cu definitia custodiei copilului iar un avocat custodie copil , este singurul care poate sa inteleaga mecanismul prin care veti putea obtine pe viitor custodia copilului minor.

Sa incepem!

Ce inseamna custodia copilului ?

Custodia Copilului sau Exercitarea autoritatii parintesti (art. 397 si art. 398)NCC reprezinta de fapt , complexul de drepturi pe care un parinte al unui copil le poate exercita in legatura cu acesta.

Astfel, pentru a intelege mai bine ce presupune custodia copilului, aceasta reprezinta dreptul unuia dintre parinti sau amandurora dintre ei , de a stabili unde merge copilul la scoala, ce mananca, unde pleaca in vacante, ce religie urmeaza si alte asemenea.

Custodia copilului este un complex important de drepturi si nu trebuiesc sa-l confundam cu locuinta minorului sau domiciliul stabilit de catre instanta insa de cele mai multe ori este clar ca acolo unde este copilul minor stabilit, acel parinte are si custodia copilului impreuna cu celalat parinte ori separat.

Poti sa nu ai custodia copilului si sa nu fii decazut din drepturile parintesti?

Da, nu se va pune semnul egal spre exemplu cand doar unul dintre parinti a primit incuviintarea sa exercite custodia asupra copilului si decaderea din drepturile parintesti, in mod automat.

Astfel, sunt situatii date in care, instantele de judecata, aprecieaza pe baza cererii unuia dintre parinti, ca se impune custodia copilului sa fie data in mod exclusiv catre unul dintre acestia.

Asta nu inseamna in mod automat ca parintele este decazut din drepturile parintesti, el avand dreptul de vizita in continuare si altele drepturi ce decurg din calitatea de parinte. Protectia (sau ocrotirea) pe de o parte si educarea minorului pe de alta parte reprezinta punctele de plecare ale tuturor drepturilor si obligatiilor componente ale autoritatii parintesti, atata timp cat doar printr-o protectie si educare adecvata se va putea realiza interesul superior al acestuia.

Este obligatoriu sa fie casatoriti parinti ca sa poata cere custodia asupra unui copil ?

Si de data aceasta, raspunsul este nu, astfel custodia copilului se poate cere atat prin procesul de divort , adica daca parintii sunt casatoriti dar si separat, in ipoteza in care copilul a fost nascut in afara casatoriei.

Trebuie sa specificam ca la pronunţarea divorţului, instanţa stabileste cui anume se incredinteaza copilul, adica cine primeste custodia copilului iar acest lucru tine si de solicitarea parinitilor insa doar intr-o anumita masura.

Prin urmare, se poate acorda custodie doar unui parinte, ceea ce s-ar traduce din punct de vedere civil in EXERCITAREA AUTORITATII PARINTESI EXCLUSIV DE CATRE UN PARINTE ( art. 398 NCC) sau custodia poate fi data ambilor parinti, adica  EXERCITAREA AUTORITATII PARINTESTI DE CATRE AMBII PARINTII (art. 397 NCC).

In cazurile normale, sa le catalogam asa, instantele de judecata pot stabili custodia copilului pentru ambii parinti, insa sunt de asemenea si cazuri si nu putine, unde unul dintre parinti se opune cu vehementa unei vieti normale a copilului ( nu-i permite plecarea in vacante cu celalalt parinte) si atunci instantele trebuie sa intervina si sa transeze custodia copilului catre unul dintre parinti, pentru a nu mai fi necesara solicitarea consimtamantului celuilalt parinte.

Si bunicii pot primi custodia copilului fie temporar fie definitiv – Si restul rudelor intra aici

Sunt situatii, care desigur nu sunt de dorit, fiindca asta inseamna ca acel copil nu poate sa se dezvolte alaturi de parintii firesti, cand si buncii sau alte rude pot primi custodia copilului, parintii avand drepturile parintesti suspendate sau in anumite situatii retrase. Amintim aici si art. 399, Noul Cod Civil care reglementează şi situaţii excepţionale, în care instanţa de tutelă poate hotărî plasamentul copilului la o rudă sau la o altă familie ori persoană, cu consimţământul acestora, sau într-o instituţie de ocrotire.

Custodia copilului se poate modifica pe parcursul exercitarii ei si pana la varsta de 18 ani a copilului

Partea buna este ca art. 403 NCC arata ca persoanele divorţate vor putea solicita custodia comună a copiilor, chiar dacă copilul fusese încredinţat celuilalt soţ prin hotărâre judecătorească sau daca asa s-a stabilit la notar.

Prin urmare, daca au avut loc schimbari majore in viata copilului si a parintelui custodian instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile copilului la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului, acest articol fiind coroborat cu art. 46 din Legea de punere în aplicare a Codului Civil.

Astfel pentru a da un exemplu clar, daca minorul a avut o custodie comuna atat la mama cat si la tata si ulterior s-a constatat ca unul dintre parinti nu mai justifica mentinerea dreptului de custodie comuna ( se opune unor lucruri benefice copilului), atunci celalalat parinte poate merge in instanta de judecata si poate cere modificarea custodiei initiale din custodie comuna in custodi exclusiva.

Ce sanse am sa castig custodia copilului – avocat custodie copil ?

Un proces de custodie copil implica numeroase dificultati, inclusiv de ordin emotional iar un avocat custodie minor, poate sa stabileasca in primul rand, ce probe trebuiesc aduce pentru ca solicitarea sa fie sustinuta in fata instantei de dovezi solide.

Copiii trec prin momente dificile in cazul unui divort al parintilor lor si este esential ca o custodie de minor sa fie transata in asa fel incat sa existe un minim de stres supus pe copil.

De multe ori, parintii neglijeaza acest aspect si uita sa ia in considerare efectelor divortului si ale unui proces de custodie copil asupra copiilor lor.

Intelegerea modului in care copiii vor vedea divortul si o relatie ulterioara buna intre cei doi parinti despartiti sunt componente importante ce ajuta la reducerea la minimum a tulburarilor emotionale provocate copiilor.

Prin urmare, sansele de a castiga custodia copilului tin foarte mult de modul in care este sustinita si prezentata problema si desigur si de cat de mult a gresit celalalt parinte.

Regula este ca ambii parinti trebuie sa ia parte la buna crestere a copilului iar exceptia o reprezinta amputarea acestui drept de custodie asupra copilului .

Sansele de a castiga custodia minorului se cantaresc de la caz la caz de catre un avocat custodie copil.

Avocat Custodie Minor – Copii minori care au peste 10 ani sunt audiati de catre instanta in mod obligatoriu

Unul dintre punctele cu care trebuie sa va obisnuiti este ca orice copil in cazul unui litigiu ce vizeaza custodia copilului, este ca acesta va fi audiat de catre instanta de judecata daca are peste 10 ani.

Desigur, si copiii minori care au sub 10 ani , pot fi audiati insa trebuie sa stiti ca nu exista sali speciale in instantele din Romania, pentru audierea copiilor in cazul dosarelor de custodie copii.

Cititi si :

Cum ne dam seama ca avem nevoie de un avocat custodie copil ?

Precizam ca serviciile unui avocat custodie copil , nu se impun intotdeauna in procesele de drept civil. Spre exemplu daca aprtile se inteleg in totalitate, lucrurile se pot rezolva si intre parti.

Exista procese in care asistenta unui avocat custodie copil nu este neaparat necesara.

Textele de lege pot fi intelese cu usurinta de catre orice cetatean al acestei tari, iar fiecare persoana are dreptul de a se apara in instanta in procesele in care este implicata.

Cand apare problema? atunci cand lucrurile scapa de sub control si un sfat, nu va jucati cu destinul copilului dvs. In alte situatii, in procesele de divort cu minori, este nevoie de ajutorul unui avocat custodie copil.

Un avocat este la curent cu toate noutatile si modificarile legislative in Dreptul Familiei si poate sa apere foarte bine interesele partii .

Poate sa propuna probe la care o persoana chiar si parinte, nu se gandeste si poate rata momente improtante in dosarul de custodie copil.

Un avocat pentru custodia copilului trebuie apelat pentru a va asigura de acoperirea tuturor elementelor importante din dosarele ce vizeaza minorii.

Oricum , parintele care nu obtine custodia poate pastra relatia cu copilul deoarece va beneficia de un program de vizitare stabilit in functie de nevoile copilului si ale parintelui ce nu obtine custodia. Cel mai bun avocat dreptul familiei bucuresti , poate fi contactat in functie de experienta pe care o are cu cazurile cu minori si divorturi.

Noi putem spune, din experienta indelungata pe care o avem in domeniu, ca parintii respectivi se bucura de multe ori de o atentie deosebita din partea copiiilor minori, pe masura ce copiii cresc. Insa, e important ca acei parinti sa obtina drepturuile pe care legea le garanteaza, lucru posibil numai daca ei benefiaza de consultanta sau repreznetarea in instanta din pareta unui avocat custodie copil.

Drepturile tatilor la custodia copiilor

Cand vine vorba de Barbati care au castigat custodia copiilor , acestia nu sunt putini deloc, fiindca asa cum am indicat si mai sus, custodia copiilor este data de regula in beneficiul ambelor parti. Astfel, nu putem aprecia ca barbatii sunt favorizati in a obtine custodia copiilor fata de femei sau invers.

Custodia copiilor in favoarea tatilor este dupa parerea mea un mit , in functie de situatia fiecarei familii si a elementelor din cadrul fiecarui dosar, se decide daca acel copil ajunge la mama sau la tata si cine decide pentru el.

Custodia totala a copilului este asa cum am si indicat, o chestiune ce tine de exceptie si nu de regula.

Vedeti si :

Avocat Custodie Copil

Ce inseamna cusdotia totala a copilului la mama sau la tata?

In principal discutam despre posibilitatea parintelui care a primit custodia totala a copilului de a nu-i mai cere acordul celuilalt parinte pentru a lua decizii cu privire la copil.

Astfel, daca mama sau tatal au obtinut custodia totala a copilului, nu vor mai trebui spre exemplu sa ii ceara acordul celuilalt parinte pentru ca acel copil sa paraseasca tara in vacanta.

Trebuie sa precizam totusi ca desi daca un parinte are custodia totala, nu ii este permis sa mute copilul intr-o alta tara in mod definitiv, astfel aplicandu-se regulile de la rapirea internationala.

Cat dureaza un proces pentru custodia copilului ?

Pentru a ne edifica din acest punct de vedere, este esential sa intelegem ca pana la pronuntarea unei hotarari pe fond, daca avem nevoie de substituirea acordului celuilalt parinte, putem depune la instanta de judecata o ordonanta presedintiala prin care sa solicitam fie suprimarea acordului celuilalt parinte fie substituirea lui, pentru a inscrise copilul la o anumita scoala, ori pentru a putea urma un anumit tratament si alte asemenea.

Procesul de custodie copil, poate dura cateva luni de zile, asta doar daca se trateaza doar acest subiect si nu discutam despre un proces care implica si un divort si partaj sau alte cereri conexe copiilor.

Apreciem ca si Custodia copilului sub 2 ani poate fi data tatalui in conditiile in care mama nu isi permite sa aiba grija de acesta sau daca mama este abuziva ori alte asemenea aspecte ce tin de buna dezvoltare a copilului.

Regula in cazul custodiei copiilor sub 2 ani este ca acestia sa primeasca o custodie comuna si nu exclusiva insa sunt si situatii in care chiar si pentru copii sub 2 ani, se poate concluziona ca acestia vor fi coodonati doar de catre un singur parinte.

Cum se ajunge la custodie, in ce situatie parintii discuta despre custodie?

Custodia minorilor este o stare naturala ce se naste prin venirea pe lume a copiilor.

Il denumim generic drept. Custodia are un sens larg. Oricum , parintii dezbat problematica custodiei in momentul in care familia se destrama.

Cum se stabilește custodia copiilor?

In principal, autoritatea parinteasca, programul de vizitare, pensie de intretinere si tot ce inseamna locul unde urmeaza ca minorul sa locuiasca, se stabileste in cadrul procesului sau de comun accord si se tine seama de interesul superior al copilului.

De câte feluri poate fi această custodie?

Custodia nu exista din punct de vedere legal. Termenul in sine stabileste un set intreg de drepturi prin care:

-autoritatea parinteasca;

-pensia de intretiere a minorului;

– domiciliul minorului;

– programul de vizitare;

Care sunt motivele pentru care un parinte poate obține custodie exclusivă?

In principal daca vorbim despre autoritatea parinteasca exclusiva, asta inseamna ca minorul sa fie coodonat in viata pana la 18 ani, doar de catre unul dintre parinti.

De regula situatiile acestea intervin cand celalalt parinte nu mai este cooperant si chiar ia decizii impotriva interesului copilului sau atunci cand el vrea pur si simplu sa renunte la dreptul sau la  autoritatea parinteasca.

În România, cine are cele mai mari șanse de câștig, mama sau tata?

Raspunsul cred ca ar fi:  ca cel care reuseste sa faca dovada ca actioneaza in interesul superior al copilului, este cel care ar putea sa primeasca custodia lui.

In principal conteaza foarte mult implicarea fiecarui parinte in realtia cu copilul si astfel instanta , daca copilul are 10 ani, il poate audia si el poate sa isi si manifeste dorinta de a sta cu unul sau cu celalalt.

Ce facem dacă avem copii mai mari, când au ei dreptul să aleagă cu cine vor să stea?

In principal dupa 18 ani pot face ce vor ei. Pana atunci sunt 2 praguri. Pragul de 10 ani cand audierea minorului este obligatorie si sub 10 ani cand este facultativa.

Astfel, instanta tine cont de parerea minorului atat vreme cat nu este alienat parental.

Ce facem dacă nu suntem căsătoriți, se aplică aceleași reguli?

Si in cazul concubinilor sunt exact aceleasi prevederi.

Custodia se poate contesta în instanța? Care ar fi motivele?

Daca unul dintre parinti nu isi mai respecta obligatiile stabilite, celalalt parinte poate sa ceara instantei de judecata ca minorul sa vina la el.

Și bunicii pot obține custodia nepoților, în cazuri extreme?

Avocat Custodie Copil Da. Acest lucru se intampla atunci cand parintii sunt comorienti sau sunt arestati ori decazuti din drepturile parintesti. Atunci intervine familia extinsa.

De asemenea , bunicii au dreptul sa obtina si program de vizitare.

Astfel, concluzionand, este esential sa va cunoasteti drepturile si sfatul nostru este sa uzitati de toate parghiile legale pentru a obtine drepturile copilului dvs. dar si a dvs. in calitate de parinte.

Av.DRD. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
8 comments to “Avocat Custodie Copil”
  1. Am primit prin email ca am oprire pe salariu,cand m-am dus la impozit sa platesc si am vrut sa casez masina a zis ca nu se poate deoarece am sechestru pe masina,am ramas socata deoarece nu am primit ceva despre masina as dori sa stiu ce pot face?

  2. Buna ziua…Trăiesc în concubinaj cu tatăl copilului meu…de ceva timp nu mai exista intelegere intre noi.

    Acum suntem in Franta cu tot cu copil,eu doresc sa ma întorc in Romania asa el nu vrea sa imi dea copilul si ma amenința că, daca voi pleca ma va baga la abandon…ce pot face in acest caz.Multumesc

  3. buna ma numesc ilea alexandru as dori sa ma puteti ajuta cu o informatie daca se poate eu am o fetita am fost în concubinaj 5 ani cu fosta nevastă fetita nu este pe numele meu este pe numele mamei ei cum as putea sa fac sa îmi iau fetita de la mama ei pentru ca ea acum locuieste cu viitorul ei bărbat dar fetita a lăsat-o la părinți ei ma puteti ajuta cumva mulțumesc sau sa ma îndrumați

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.