Avocat Custodie Copil

Avocat Custodie Copil Bucuresti – Totul despre ceea ce inseamna obtinerea custodiei copilului minor de catre unul dintre parinti sau chiar bunici sau alte rude

Avocat Custodie Copil Bucuresti – Obtinerea custodiei copilului este o sarcina grea de multe ori.

Necesita timp pe care copilul nu-l are, mai ales daca a fost mutat ilegal de la un anumit domiciliu poate chiar in afara tarii ( fapta de rapire internationala ), iar din punct de vedere emotional este si mai traumatizant pentru orice copil ce este scos din mediul sau si mutat fortat de catre celalat parinte.

De multe ori se intampla ca parintii sa foloseasca copilul pe post de moneda de schimb sau sa fie cumva parghita de razbunare pe celalalt parinte, lucru care nu inseamna nimic altceva decat un veritabil abuz.

Cum solicitam custodia copilului, divortul si programul de vizitare ? completati formularul de mai jos:

Astfel, pentru a intelege pe deplin ce inseamna lupta pentru a obtine custodia copilului, este bine sa incepem cu definitia custodiei copilului iar un avocat custodie copil , este singurul care poate sa inteleaga mecanismul prin care veti putea obtine pe viitor custodia copilului minor.

Sa incepem!

Ce inseamna custodia copilului ?

Custodia Copilului sau Exercitarea autoritatii parintesti (art. 397 si art. 398)NCC reprezinta de fapt , complexul de drepturi pe care un parinte al unui copil le poate exercita in legatura cu acesta.

Astfel, pentru a intelege mai bine ce presupune custodia copilului, aceasta reprezinta dreptul unuia dintre parinti sau amandurora dintre ei , de a stabili unde merge copilul la scoala, ce mananca, unde pleaca in vacante, ce religie urmeaza si alte asemenea.

Custodia copilului este un complex important de drepturi si nu trebuiesc sa-l confundam cu locuinta minorului sau domiciliul stabilit de catre instanta insa de cele mai multe ori este clar ca acolo unde este copilul minor stabilit, acel parinte are si custodia copilului impreuna cu celalat parinte ori separat.

Poti sa nu ai custodia copilului si sa nu fii decazut din drepturile parintesti?

Da, nu se va pune semnul egal spre exemplu cand doar unul dintre parinti a primit incuviintarea sa exercite custodia asupra copilului si decaderea din drepturile parintesti, in mod automat.

Astfel, sunt situatii date in care, instantele de judecata, aprecieaza pe baza cererii unuia dintre parinti, ca se impune custodia copilului sa fie data in mod exclusiv catre unul dintre acestia.

Asta nu inseamna in mod automat ca parintele este decazut din drepturile parintesti, el avand dreptul de vizita in continuare si altele drepturi ce decurg din calitatea de parinte. Protectia (sau ocrotirea) pe de o parte si educarea minorului pe de alta parte reprezinta punctele de plecare ale tuturor drepturilor si obligatiilor componente ale autoritatii parintesti, atata timp cat doar printr-o protectie si educare adecvata se va putea realiza interesul superior al acestuia.

Este obligatoriu sa fie casatoriti parinti ca sa poata cere custodia asupra unui copil ?

Si de data aceasta, raspunsul este nu, astfel custodia copilului se poate cere atat prin procesul de divort , adica daca parintii sunt casatoriti dar si separat, in ipoteza in care copilul a fost nascut in afara casatoriei.

Trebuie sa specificam ca la pronunţarea divorţului, instanţa stabileste cui anume se incredinteaza copilul, adica cine primeste custodia copilului iar acest lucru tine si de solicitarea parinitilor insa doar intr-o anumita masura.

Prin urmare, se poate acorda custodie doar unui parinte, ceea ce s-ar traduce din punct de vedere civil in EXERCITAREA AUTORITATII PARINTESI EXCLUSIV DE CATRE UN PARINTE ( art. 398 NCC) sau custodia poate fi data ambilor parinti, adica  EXERCITAREA AUTORITATII PARINTESTI DE CATRE AMBII PARINTII (art. 397 NCC).

In cazurile normale, sa le catalogam asa, instantele de judecata pot stabili custodia copilului pentru ambii parinti, insa sunt de asemenea si cazuri si nu putine, unde unul dintre parinti se opune cu vehementa unei vieti normale a copilului ( nu-i permite plecarea in vacante cu celalalt parinte) si atunci instantele trebuie sa intervina si sa transeze custodia copilului catre unul dintre parinti, pentru a nu mai fi necesara solicitarea consimtamantului celuilalt parinte.

Si bunicii pot primi custodia copilului fie temporar fie definitiv – Si restul rudelor intra aici

Sunt situatii, care desigur nu sunt de dorit, fiindca asta inseamna ca acel copil nu poate sa se dezvolte alaturi de parintii firesti, cand si buncii sau alte rude pot primi custodia copilului, parintii avand drepturile parintesti suspendate sau in anumite situatii retrase. Amintim aici si art. 399, Noul Cod Civil care reglementează şi situaţii excepţionale, în care instanţa de tutelă poate hotărî plasamentul copilului la o rudă sau la o altă familie ori persoană, cu consimţământul acestora, sau într-o instituţie de ocrotire.

Custodia copilului se poate modifica pe parcursul exercitarii ei si pana la varsta de 18 ani a copilului

Partea buna este ca art. 403 NCC arata ca persoanele divorţate vor putea solicita custodia comună a copiilor, chiar dacă copilul fusese încredinţat celuilalt soţ prin hotărâre judecătorească sau daca asa s-a stabilit la notar.

Prin urmare, daca au avut loc schimbari majore in viata copilului si a parintelui custodian instanţa de tutelă poate modifica măsurile cu privire la drepturile copilului la cererea oricăruia dintre părinţi sau a unui alt membru de familie, a copilului, a instituţiei de ocrotire, a instituţiei publice specializate pentru protecţia copilului sau a procurorului, acest articol fiind coroborat cu art. 46 din Legea de punere în aplicare a Codului Civil.

Astfel pentru a da un exemplu clar, daca minorul a avut o custodie comuna atat la mama cat si la tata si ulterior s-a constatat ca unul dintre parinti nu mai justifica mentinerea dreptului de custodie comuna ( se opune unor lucruri benefice copilului), atunci celalalat parinte poate merge in instanta de judecata si poate cere modificarea custodiei initiale din custodie comuna in custodi exclusiva.

Ce sanse am sa castig custodia copilului – avocat custodie copil ?

Un proces de custodie copil implica numeroase dificultati, inclusiv de ordin emotional iar un avocat custodie minor, poate sa stabileasca in primul rand, ce probe trebuiesc aduce pentru ca solicitarea sa fie sustinuta in fata instantei de dovezi solide.

Copiii trec prin momente dificile in cazul unui divort al parintilor lor si este esential ca o custodie de minor sa fie transata in asa fel incat sa existe un minim de stres supus pe copil.

De multe ori, parintii neglijeaza acest aspect si uita sa ia in considerare efectelor divortului si ale unui proces de custodie copil asupra copiilor lor.

Intelegerea modului in care copiii vor vedea divortul si o relatie ulterioara buna intre cei doi parinti despartiti sunt componente importante ce ajuta la reducerea la minimum a tulburarilor emotionale provocate copiilor.

Prin urmare, sansele de a castiga custodia copilului tin foarte mult de modul in care este sustinita si prezentata problema si desigur si de cat de mult a gresit celalalt parinte.

Regula este ca ambii parinti trebuie sa ia parte la buna crestere a copilului iar exceptia o reprezinta amputarea acestui drept de custodie asupra copilului .

Sansele de a castiga custodia minorului se cantaresc de la caz la caz de catre un avocat custodie copil.

Avocat Custodie Minor – Copii minori care au peste 10 ani sunt audiati de catre instanta in mod obligatoriu

Unul dintre punctele cu care trebuie sa va obisnuiti este ca orice copil in cazul unui litigiu ce vizeaza custodia copilului, este ca acesta va fi audiat de catre instanta de judecata daca are peste 10 ani.

Desigur, si copiii minori care au sub 10 ani , pot fi audiati insa trebuie sa stiti ca nu exista sali speciale in instantele din Romania, pentru audierea copiilor in cazul dosarelor de custodie copii.

Cititi si :

Cum ne dam seama ca avem nevoie de un avocat custodie copil ?

Precizam ca serviciile unui avocat custodie copil , nu se impun intotdeauna in procesele de drept civil. Spre exemplu daca aprtile se inteleg in totalitate, lucrurile se pot rezolva si intre parti.

Exista procese in care asistenta unui avocat custodie copil nu este neaparat necesara.

Textele de lege pot fi intelese cu usurinta de catre orice cetatean al acestei tari, iar fiecare persoana are dreptul de a se apara in instanta in procesele in care este implicata.

Cand apare problema? atunci cand lucrurile scapa de sub control si un sfat, nu va jucati cu destinul copilului dvs. In alte situatii, in procesele de divort cu minori, este nevoie de ajutorul unui avocat custodie copil.

Un avocat este la curent cu toate noutatile si modificarile legislative in Dreptul Familiei si poate sa apere foarte bine interesele partii .

Poate sa propuna probe la care o persoana chiar si parinte, nu se gandeste si poate rata momente improtante in dosarul de custodie copil.

Un avocat pentru custodia copilului trebuie apelat pentru a va asigura de acoperirea tuturor elementelor importante din dosarele ce vizeaza minorii.

Oricum , parintele care nu obtine custodia poate pastra relatia cu copilul deoarece va beneficia de un program de vizitare stabilit in functie de nevoile copilului si ale parintelui ce nu obtine custodia. Cel mai bun avocat dreptul familiei bucuresti , poate fi contactat in functie de experienta pe care o are cu cazurile cu minori si divorturi.

Noi putem spune, din experienta indelungata pe care o avem in domeniu, ca parintii respectivi se bucura de multe ori de o atentie deosebita din partea copiiilor minori, pe masura ce copiii cresc. Insa, e important ca acei parinti sa obtina drepturuile pe care legea le garanteaza, lucru posibil numai daca ei benefiaza de consultanta sau repreznetarea in instanta din pareta unui avocat custodie copil.

Drepturile tatilor la custodia copiilor

Cand vine vorba de Barbati care au castigat custodia copiilor , acestia nu sunt putini deloc, fiindca asa cum am indicat si mai sus, custodia copiilor este data de regula in beneficiul ambelor parti. Astfel, nu putem aprecia ca barbatii sunt favorizati in a obtine custodia copiilor fata de femei sau invers.

Custodia copiilor in favoarea tatilor este dupa parerea mea un mit , in functie de situatia fiecarei familii si a elementelor din cadrul fiecarui dosar, se decide daca acel copil ajunge la mama sau la tata si cine decide pentru el.

Custodia totala a copilului este asa cum am si indicat, o chestiune ce tine de exceptie si nu de regula.

Vedeti si :

Avocat Custodie Copil

Ce inseamna cusdotia totala a copilului la mama sau la tata?

In principal discutam despre posibilitatea parintelui care a primit custodia totala a copilului de a nu-i mai cere acordul celuilalt parinte pentru a lua decizii cu privire la copil.

Astfel, daca mama sau tatal au obtinut custodia totala a copilului, nu vor mai trebui spre exemplu sa ii ceara acordul celuilalt parinte pentru ca acel copil sa paraseasca tara in vacanta.

Trebuie sa precizam totusi ca desi daca un parinte are custodia totala, nu ii este permis sa mute copilul intr-o alta tara in mod definitiv, astfel aplicandu-se regulile de la rapirea internationala.

Cat dureaza un proces pentru custodia copilului ?

Pentru a ne edifica din acest punct de vedere, este esential sa intelegem ca pana la pronuntarea unei hotarari pe fond, daca avem nevoie de substituirea acordului celuilalt parinte, putem depune la instanta de judecata o ordonanta presedintiala prin care sa solicitam fie suprimarea acordului celuilalt parinte fie substituirea lui, pentru a inscrise copilul la o anumita scoala, ori pentru a putea urma un anumit tratament si alte asemenea.

Procesul de custodie copil, poate dura cateva luni de zile, asta doar daca se trateaza doar acest subiect si nu discutam despre un proces care implica si un divort si partaj sau alte cereri conexe copiilor.

Apreciem ca si Custodia copilului sub 2 ani poate fi data tatalui in conditiile in care mama nu isi permite sa aiba grija de acesta sau daca mama este abuziva ori alte asemenea aspecte ce tin de buna dezvoltare a copilului.

Regula in cazul custodiei copiilor sub 2 ani este ca acestia sa primeasca o custodie comuna si nu exclusiva insa sunt si situatii in care chiar si pentru copii sub 2 ani, se poate concluziona ca acestia vor fi coodonati doar de catre un singur parinte.

Cum se ajunge la custodie, in ce situatie parintii discuta despre custodie?

Custodia minorilor este o stare naturala ce se naste prin venirea pe lume a copiilor.

Il denumim generic drept. Custodia are un sens larg. Oricum , parintii dezbat problematica custodiei in momentul in care familia se destrama.

Cum se stabilește custodia copiilor?

In principal, autoritatea parinteasca, programul de vizitare, pensie de intretinere si tot ce inseamna locul unde urmeaza ca minorul sa locuiasca, se stabileste in cadrul procesului sau de comun accord si se tine seama de interesul superior al copilului.

De câte feluri poate fi această custodie?

Custodia nu exista din punct de vedere legal. Termenul in sine stabileste un set intreg de drepturi prin care:

-autoritatea parinteasca;

-pensia de intretiere a minorului;

– domiciliul minorului;

– programul de vizitare;

Care sunt motivele pentru care un parinte poate obține custodie exclusivă?

In principal daca vorbim despre autoritatea parinteasca exclusiva, asta inseamna ca minorul sa fie coodonat in viata pana la 18 ani, doar de catre unul dintre parinti.

De regula situatiile acestea intervin cand celalalt parinte nu mai este cooperant si chiar ia decizii impotriva interesului copilului sau atunci cand el vrea pur si simplu sa renunte la dreptul sau la  autoritatea parinteasca.

În România, cine are cele mai mari șanse de câștig, mama sau tata?

Raspunsul cred ca ar fi:  ca cel care reuseste sa faca dovada ca actioneaza in interesul superior al copilului, este cel care ar putea sa primeasca custodia lui.

In principal conteaza foarte mult implicarea fiecarui parinte in realtia cu copilul si astfel instanta , daca copilul are 10 ani, il poate audia si el poate sa isi si manifeste dorinta de a sta cu unul sau cu celalalt.

Ce facem dacă avem copii mai mari, când au ei dreptul să aleagă cu cine vor să stea?

In principal dupa 18 ani pot face ce vor ei. Pana atunci sunt 2 praguri. Pragul de 10 ani cand audierea minorului este obligatorie si sub 10 ani cand este facultativa.

Astfel, instanta tine cont de parerea minorului atat vreme cat nu este alienat parental.

Ce facem dacă nu suntem căsătoriți, se aplică aceleași reguli?

Si in cazul concubinilor sunt exact aceleasi prevederi.

Custodia se poate contesta în instanța? Care ar fi motivele?

Daca unul dintre parinti nu isi mai respecta obligatiile stabilite, celalalt parinte poate sa ceara instantei de judecata ca minorul sa vina la el.

Și bunicii pot obține custodia nepoților, în cazuri extreme?

Avocat Custodie Copil Da. Acest lucru se intampla atunci cand parintii sunt comorienti sau sunt arestati ori decazuti din drepturile parintesti. Atunci intervine familia extinsa.

De asemenea , bunicii au dreptul sa obtina si program de vizitare.

Astfel, concluzionand, este esential sa va cunoasteti drepturile si sfatul nostru este sa uzitati de toate parghiile legale pentru a obtine drepturile copilului dvs. dar si a dvs. in calitate de parinte.

Av.DRD. Cuculis Adrian

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
47 comments to “Avocat Custodie Copil”
   • Buna ziua domnule avocat eu nu muncesc momentan mă ocup de copil și pot sta in casa bunicilor el pot să câștig copilul

    • Bună ziua! Ma interesează dacă se poate obține custodia copilului chiar dacă nu sunt divorțată, dar sotul este în străinătate și nu pot sa ii fac niciun act.El ar fi de acord

   • Buna dimineata,as avea o intrebare,nepotica mea are 8 ani,mama ei a decedat si este cu tatal ei,insa acesta lucreaza si fetita cand vine de la scoala sta singura,este normal,mentionez ca nu vrea sa avem grija de ea si nu vrea sa o vedem sau sa vb.cu ea.Multumesc.

     • Bună ziua, eu și soțul nu ne-am înțeles niciodată, cauta orice motiv să mă împiedice să plec de lângă el.

      • Buna ziua, dacă tatăl minorului de 9 ani cu handicap grav cu însoțitor, plătește pensie alimentara in cuantum de 1/6 , el fiind recăsătorit și mai având un copil minor, nu se interesează mai deloc de copil, pot cere custodie totala? Pot cere mărirea pensiei alimentare ținând cont de faptul că minorul are necesități speciale? Mulțumesc!

 1. Am primit prin email ca am oprire pe salariu,cand m-am dus la impozit sa platesc si am vrut sa casez masina a zis ca nu se poate deoarece am sechestru pe masina,am ramas socata deoarece nu am primit ceva despre masina as dori sa stiu ce pot face?

  • Bună ziua, am un băiețel de 6 ani,în decursul acestor ani,tatăl lui nu a fost lângă el decât vreo 4 lui,precizez ,că a lucrat în afară. Nu am fost căsătoriți legal.Tatăl copilului actualmente trimite o anumită sumă de bani în fiecare lună. Așa vrea ,să știu, cum pot obține custodia totală și decăderea lui din drepturile părintești?
   Vă mulțumesc!

    • Bună, am o problema, in primul rand nu sunt căsătorit cu dânsa dar am un copil cu ea, eu doresc copilul pt binele lui, menționez dânsa nu a lucrat de un an și două luni, stăm momentan in condiții care lasă de dorit mai ales pt copil, are doi ani jumate. Ce trebuie să fac in continuare, am înțeles pot să nu-mi mai văd copilul, este posibil așa ceva?

 2. Buna ziua…Trăiesc în concubinaj cu tatăl copilului meu…de ceva timp nu mai exista intelegere intre noi.

  Acum suntem in Franta cu tot cu copil,eu doresc sa ma întorc in Romania asa el nu vrea sa imi dea copilul si ma amenința că, daca voi pleca ma va baga la abandon…ce pot face in acest caz.Multumesc

  • Bună ziua. Sunt bunica maternă a doi copii , pe care ii cresc împreună cu soțul din prima zi de viață. Fica noastră a luat cai greșite și nu reușim sa o aducem pe drumul cel bun, iar concubinul ei este arestat în altă țară. Nu vrem nimic, nici măcar alocația copiilor, vrem doar liniște sa putem creste copii. Putem oare obține o custodie temporară?

 3. buna ma numesc ilea alexandru as dori sa ma puteti ajuta cu o informatie daca se poate eu am o fetita am fost în concubinaj 5 ani cu fosta nevastă fetita nu este pe numele meu este pe numele mamei ei cum as putea sa fac sa îmi iau fetita de la mama ei pentru ca ea acum locuieste cu viitorul ei bărbat dar fetita a lăsat-o la părinți ei ma puteti ajuta cumva mulțumesc sau sa ma îndrumați

 4. Bună seara,domnule avocat! Mai este nevoie de executor judecătoresc pt a putea lua un minor, în condițiile în care instanta ,prin ordonanță președințială la judecătorie,apoi și la tribunal s-a hotărât ca definitivă,ca minorul sa fie la mamă? Cum se procedează în cazul în care tatăl nu vrea să-i dea minorul,deși mama are hotărârea de la tribunal, definitivă, în care se menționează că minorul sa fie cu mama? Vă mulțumesc frumos anticipat!

   • Bună dimineața. De mult timp ma gândesc cum sa fac, sa va dau un sms, ca mii frică, dar trebuie să fac ceva, sunt de 8 ani împreună cu soțul meu (al doilea), din prima căsătorie am 2copii, un băiat și o fata, care după divorțul de tatăl lor mi au fost încredințați mie, fata la 18 ani, a plecat la tatăl ei, din cauza soțului care este violent, fizic și verbal, vorbește urat cu noi, ne înjură, ne da afara din casa și îmi jignește băiatul de 15 ani, încontinuu. Cu el o fetiță de 8 luni și am făcut o căsuța, la care mai avem de lucru, avem 2 mașini și un bobcat pe care l am cumpărat cu bani din banca, eu plătesc rata, tot ce am adunat pana acuma, am muncit împreună, am fost în Germania, el are un băiat din prima căsătorie cu care nu are o relație prea buna, îi plătește pensia și îi cumpăra ce mai are nevoie, când vrea copilul ceva, are 14 ani, și a dorit o fetiță și am făcut-o, am zis poate se schimba, dar nu, bea și de fiecare dată face scandal, nu respecta nici programul de somn al fetiței, ( o iubește), dar tot de băiatul meu se ia, a dat și în el de câteva ori, eu tot I am zis sa ne despărțim ca asa nu mai vreau sa continui, ma bătut la 3 zile după ce am venit din spital, dar el ma tot amenință că mă omoară, ma tranșează dacă am curaj sa plec și sa iau fata, îmi spune sa l iau pe băiat și sa plec, fata sa o las, eu nu vreau sa las fetita, eu o alăptez și ea se stresează când îl aude țipând, e agitata, plânge, da din cap, nu suportă gălăgie și el nu tace măcar lângă ea, va rog frumos sa mi spuneți ce pot sa fac, dacă vreți sa mi răspundeți în scris, îmi verifică telefonul, dacă vine în casa și sunt cu telefonul în mana, mi l ia și se uita cu cine am vorbit, va rog frumos, ce ma sfătuiți sa fac?Eu tot am vrut sa creștem fetiță împreună, am zis ca poate se liniștește, dar nu, m am gândit sa iau copii și sa merg la un centru pt mama și copilul, dar știu ca tot nu ma lasa, va rog frumos spuneți mi ce sa fac? Va mulțumesc frumos!

 5. Bună ziua! Sunt bunica paterna.Fiul meu a trăit în concubinaj cu o femeie și din relația lor a rezultat o fetiță, care acum are 3 ani.Această femeie a hotărât să plece cu un bărbat care anerior a trăit cu sora ei.Teama noastră este că acest om fără scrupule ar putea profita și de fetiță. Întrebarea mea este:Poate fiul meu legal sa obtina custodia fetitei,cu condiția ca fetita momentan sa fie crescuta de noi bunicii?Argumentez:locul fiului meu de munca nu-i permite sa ia fetita la el acasă prea mult timp.Precizez ca fetita este recunoscuta de tată. Mulțumesc pentru răspuns!

 6. Buna ziua dl avocat, am un nepotel de 7 luni de care v-a trebui sa am grija deoarece parintii vor pleca sa lucreze in strainatate.Va intreb daca as putea sa iau eu indemnuzatia de crestere a copilului ,mama nu a avut drepul deoarece nu a avut 12 luni lucrate.Si incredintarea minor o putem face la tribunal sau notar ?Multumesc.

 7. Bună ziua!
  În 2019 am divorțat la notar. Având un copil am încheiat o Convenție în care s-a stabilit ca fostul soț să plătească pensia de întreținere o sumă fixă.
  Întrebarea mea este dacă se poate majora această pensie de întreținere la notar (fiind și fostul soț de acord), făcându-se o nouă Convenție?
  Vă mulțumesc anticipat!

 8. Bună ziua! Trăiesc într-un concubinaj din care am doi minori.
  Doresc sa ma despart de el din cauza problemelor lui cu alcoolul.
  Atunci când bea devine violent fizic și verbal! Menționez ca doar cu mine,cu copiii nu are treaba,ii iubește!
  Întrebare mea este: ce condiții trebuie sa îndeplinesc sa câștig custodia copiiilor? Doar datorita lor nu am plecat pana acum.

 9. Bună ziua! Trăiesc într-un concubinaj din care avem doi copii minori.
  Eu vreau sa ne despărțim din cauza problemelor lui cu alcoolul.Atunci când bea devine violent fizic și verbal.Mentionez ca doar cu mine,cu copiii nu are treaba.
  Ce condiții trebuie sa îndeplinesc sa câștig custodia copiilor?am loc de munca stabil de câțiva ani,casa,iar copiii sunt mai mult atașați de mine,ocupându-ma în cea mai mare parte din timp doar eu de ei.multumesc.

 10. Custodia sau tutela exclusiva se poate obține și dacă ambii parinti sunt de acord .Tatăl munceste în străinătate și uneori e nevoie de procura pt diverse chestii…ca sa evitam acest lucru se poate obține custodie exclusiva cu acordul tatălui chiar dacă nu sunt divorțați soții? Exista asa o varianta?

 11. Buna ziua sunt din Brașov acum ceva vreme soția ma parasit a plecat si ma lasat cu copii minori mia cerut divorțul k dar copii mia lasat la domiciliu meu ca ea nu are condiții unde sta ce pot face in cazu asta

 12. Bună ziua! Sunt o mamă divorțată, cu un copil de 10 ani! Tatal minorului a făcut reclamație la Protecția copilului, deoarece copilul mai sta și singur acasa( anumite perioade din timpul zilei, după școală, cand sunt eu la muncă, copilul fiind tot timpul sub supraveghere video).Va rog sa îmi comunicați dacă există vreo prevedere legala, referitoare la vârsta când un minor poate sta și singur acasa, fără prezenta unui adult, si dacă eu încalc în vreun fel legea! Mulțumesc!

 13. Bună ziua mă numesc Tacu Ligia din Craiova vă rog dacă se poate să mă lămuriți și pe mine in legătură cu legea promulgată de Ministerul familiei din data 17octombrie cu privire la măsurile pentru tineri care au ieșit plasament și urează seralul cu frecvență redusă și au împlinit vârsta de 18 ani înainte de promulgare a legii adică anu2022 au dreptul la indemnizația lunară de 2.522lei sau au dreptul numai cei care iasă din plasament după promulgare.legea este interpretabilă nu o înțeleg mulțumesc pentru înțelegere

 14. Buna ziua. Am o întrebare un sfat eu nu sunt căsătorită cu tatăl băiatului meu. Am locuit împreună 10 anii de la ceva timp nu ne mai înțelegeam a apărut certuri in care și băiatul a văzut aceste lucruri .Acum el nu este in tara dar un frate de al lui a zis că va veni in tara și îmi va lua copilul .Eu și cu băiatul locuim la tal meu noii nu prea ținem legătura, pt baitul am vrut sa Ramina să păstreze legătura cu tatăl dar din păcate baitul nu vrea să vorbească cu el și îi spuneam să vorbească însă acum tatăl îmi zice că eu nu vreau sal las dar nu este așa băiatul a văzut cu ochii lui prin ce treceam cînd locuiam împreună. Acum zi de zi mă gândesc că va veni și îmi va lua copilul după ce l-am crescut și am avut grija de el și am și acum să facă asta ? Cît locuiam cu el nu știa rolul de tată să-l îngrijească cînd eu mergeam la lucru zi de zi. Vă rog puteți să-mi dați un răspuns sunt afectata total că stau cu gindul că îl va lua.

 15. Buna seara ,Am si eu o intrebare :
  Suntem divortati ,minora in prezent are 17 ,5 ani ,acum 4 ani minora multor actiuni a fost data mamei .A stat la ea o oerioada scurta si a fugit de acolo .
  A urmat o perioada cu ea la mine fara actiune si dupa am facut actiune de
  reincredintare ,in 2022 ,plata pensie ,stabilire domiciliu la mine .
  As vrea sa va intreb ce se intampla cu aceasta actiune la 30 martie cand ea implineste majoratul?
  Este pierdut procesul de catre mine sau nu ?..
  Puteti sa mi

 16. Bună ziua domnule avocat,am o fetita de aproape 3 ani și as vrea sa divorțez de sotul meu dar momentan nu lucrez pentru ca nu am loc de munca,am lucrat pana sa apară copilul dar am avut ghinionul de a avea doar pe 6 luni peste tot,noi ne-am casatorit in 2018 oar copilul a venit in 2021 ..eu am umblat mai mult pe la doctori a contribuit și el intr-o oarecare măsură recunosc dar acum a început sa ma amenințe cu diverse chestii inclusiv ca lui i se poate încredința fetita deoarece are loc de munca pe nedeterminat și ii oferă o oarecare stabilitate deși de când s-a născut ma stresat încontinuu chiar și pana sa apară copilul iar după ce am născut tot datorita stresului și certurilor tot pornite de el am căpătat o depresie destul de urâtă,iar acum am tratament. Sunt dispusa sa îmi caut ceva măcar și anul asta ceva part time chiar daca sunt persoana cu dizabilități deoarece fetita nu prea e dispusa sa stea cu oricine iar eu știu cum,mai pe scurt toate tabieturile..el abia acum fiind mai mare a început sa mai contribuie dar cât a fost micuta în proporție de 90% eu m-am ocupat,vorbeam cu doctorul pediatru când mai avea episoade de ..aproape tot ..cel putin la 2 luni jumate am stat cu fetita in spital iar el a fost singurul care la telefon imi spunea ca nu are cum sa reprogrameze botezul tinand cont ca fetita era sub tratament si abia isi revenise..e normal sa spuna ca vrea un mediu prielnic si ii ofera siguranta fetitei noastre dar totusi sa aiba acest tip de comportament abuziv?..oare e normal și acest fel de abuz atât verbal cât și stresul provocat de el contra copilului și mie? Cum ma sfatuiti sa procedez? Va mulțumesc mult.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.