Incredintare Minor – Incredintarea minorului dupa noul cod civil 2012 – Cum mi se incredinteaza minorul ?

Cum se stabileste custodia minorului si ce conditii trebuiesc indeplinite pentru a putea primi custodia copilului

In materialul de mai jos, unde vom discuta exhaustiv despre incredintarea minorului , ne-am propus sa raspundem tuturor intrebarilor pe care parintii care ajung sa-si separe vietile, ajungand la divort si le pun atunci cand vine vorba despre copiii lor minori si cel mai des se intreaba care sunt drepturile mamei asupra copilului in caz de divort sau care sunt drepturile tatalui in caz de divort cu copii minori si cum se stabileste custodia minorilor in caz de divort.

Astfel , cunoastem deja ca din 2012, dreptul familiei ca si cod al tarii, s-a introdus la nivelul codului CIVIL iar incredintarea minorului noul cod civil apare in acest cod de drept substantial al tarii.

Fara sa mai pierdem timpul incepem direct cu cele mai arzatoare aspecte referitoare la o incredintare minor insa inainte as aminti ca pare ca 2021 a inceput cu o mare si vasta majoritate de procese deschise pe dreptul familiei si pe incredintarea minorului, ceea ce inseamna in mod clar ca pandemia si-a spus cuvantul si in viata de familie.

Sa incepem.

Ce sanse am sa castig custodia copilului ?

Am discutat cu sute de persoane care voiau sa stie raspunsul la aceasta intrebare, astfel am alcatuit o serie de reguli de urmat dar in acelasi timp si conditii de indeplinit pentru a va asigura ca veti puea castiga custodia copilului in caz de divort cu minori implicati.

Pentru a va asigura ca atunci cand deschideti un proces pentru custodia copilului, rezultatul este unul favorabil si minorul va ajunge sa locuiasca cu dvs. trebuie sa aveti in vedere urmatoarele aspecte:

 • Varsta minorului , respectiv custodia copilului sub 2 ani este de preferat intodeauna sa ramana la mama iar tatal sa isi exercite drepturile de parinte, cu drept de vizita si desigur obligatia de a plati pensia de intretinere.
 • Prin urmare, incredintarea minorului catre mama este totusi de preferat la o varsta atat de mica insa ATENTIE TOTUSI – Nu este exclus ca instanta de judecata sa stabileasca custodia catre tata pentru copilul sub 2 ani in conditiile in care mama nu se ocupa de aceasta, ii pune viata in pericol sau nu are conditiile necesare ori activitatea pe care o desfasoara este de natura sa ii afecteze cresterea normala pe toate planurile , a minorului.
 • Drepturile tatalui asupra minorului dupa divort sunt exact aceleasi pe care le are si mama, drepturile sunt absolut egale intre parti de aceea in legislatia din Romania, desi nu exista reglementarea asupra DOMICILIULUI ALTERNATIV, noi am reusit sa obtinem un asemenea domiciliu alternativ pentru minor, in instanta, insemnand ca o perioada de timp minorul locuieste la mama iar o perioada la tata insemnand astfel custodie comuna fizica impartita intre cei doi parinti despartiti, acelasi lucru aplicandu-se si cand discutam despre custodia copilului cu parinti necasatoriti.
 • Starea financiara a parintelui care solicita custodia minorului in 2021 este foarte importanta. NU poti sa te astepti ca o instanta sa incuviinteze custodia minorului catre un parinte care nu-si permite sa il intretina pe minor iar custodia copilului in noul cod civil are valente moderne in sensul ca trebuie sa tinem cont de absolut toate aspectele vietii sociale pentru a convinge o instanta ca minorul trebuie sa ramana la tine.
 • Starea de sanatate a minorului este un alt context avut in vedere;
 • Cat de mult s-a adaptat minorul la vechiul domiciliul de unde unul dintre parinti solicita ca acem minor sa fie mutat si sa ii fie incredintata custodia.
 • De asemenea cercul sau de prieteni este analizat la decizia de incredintare a minorului fie catre mama sau catre tata, daca alaturi de aceasta mutare se desfac niste relatii de prietenie la care minorul tinea.

In ce conditii mama poate pierde custodia copilului

Pierderea custodiei de catre mama se poate produce atunci cand motivele ce au stat la incredintarea custodiei catre aceasta , s-au modificat. Spre exemplu o mama se intreaba “daca ma port urat cu copilul meu se poate sa pierd custodia copilului ? “. Raspunsul este evident si cumpa intuitiv ca in conditiile in care chiar minorul raporteaza un abuz asupra lui la AVOCATUL COPILULUI, o institutie care se ocupa cu drepturile minorilor, atunci se poate ajunge chiar la decaderea din drepturile parintesti.

De asemenea, mama isi poate pierde custodia asupra minorului, in conditiile in care nu mai respecta obligatiile de intretinere pe care le are, nu se ocupa de minor sau pur si simplu interesul superior al copilului nu mai este interesul acesteia si atunci se poate modifica custodia de la mama la tata sau atentie chiar la bunici.

De mentionat ca si in cazul tatalui se aplica aceleasi prevederi. In doctrina se regasesc situatii in care tatal abuzeaza sexual minorul si atunci acest lucru duce la decaderea lui din drepturile parintesti si situatii in care mama foloseste minorul pentru pornografie infantila, acelasi lucru aplicandu-se si pentru ea, insa acestea sunt cazuri extreme si speram noi sa fi fost si sa fie pe viitor izolate.

La ce varsta decide copilul cu cine sa locuiasca

Minorul poate sa decida cu cine locuieste de la orice varsta, insa aceasta decizie nu are si valoare juridica decat la varsta de 10 ani, atunci cand judecatorul este obligat sa-l audieze pe minor si sa-i ceara parerea. Astfel, minorul sub 10 ani poate fi audiat doar daca considera judecatorul iar peste varsta de 10 ani , este o obligatie, ceea ce aduce cumva in discutie ca aceasta obligatie se traduce in soarta pe care o va avea procesul prin ascultarea minorului cu privire la locuinta pe care vrea sa o aiba si de ce nu, un sfat pentru magistratii pusi in situatia acesta, sa il intrebe pe minor daca nu doreste o locuinta ALTERNATIVA.

Daca sotii au copii minori, instanta va dispune citarea si ascultarea autoritatii tutelare, iar daca minorii au implinit varsta de 10 ani, instanta ii va asculta si pe acestia.

Pentru ca am discutat mai sus despre incredintarea minorului si stabilirea domiciliului alternativ, abordam mai jos si aceasta situatie:

Incredintarea minorului – Atentiedomiciliul alternativ este o noua realitate juridica si poate fi ceruta in instanta.

Copilul dvs. in caz de divort este cel mai important si trebuie sa-l protejati de orice neplacere.

Aflati cativa pasi de urmat in insanta pentru a rezolva aceasta situatie.

Anul 2021 – 4500 de dosare pana acum doar in Bucuresti in ceea ce priveste cauzelende minori si familie.

Parintii care nu se inteleg, pot obtine in instanta atat custodia minorului cat si obligarea celuilalt sot la plata pensiei de intretinere.

Sunteti in proces de divort si nu stiti cu cine va ramane copilul minor?

Biroul de avocatura va face  o scurta prezentare in materia dreptului familiei pentru incredintarea minorului catre unul dintre parinti.

In cazul in care doriti ca minorul sa ramana cu dvs. in exclusivitate noi va putem ajuta sa aveti parte de un proces corect pana la ramanerea irevocabila a sentintei.

Biroul nostru de avocatura are foarte multe hotarari castigate de incuviintare a minorului iar astazi ca si noutate absoluta vom publica o hotarare castigata in acest sens pe materia autoritatii comune si a domiciliului alternativ.

Cat dureaza un proces pentru custodia copilului – Etapele unui proces civil custodia copilului

In situatia in care din casatoria ce se desface au rezultat copii minori, hotararea de divort trebuie sa arate, chiar in lipsa unei cereri exprese a sotilor, cui se vor incredinta copiii spre crestere si educare si care este contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere si educare a minorilor.

De asemenea instanta de judecata va dispune efectuarea unei anchete sociale de catre Autoritatea Tutelara de la domiciliul minorului.

Pentru a stabili carui parinte ii va fi incredintat spre crestere si educare copilul minor, instanta de judecata va avea in vedere interesul superior al copilului, respectiv care dintre parinti ii poate oferi cele mai bune conditii de crestere si educare.

Copilul minor poate fi incredintat si sotului din a carui vina s-a desfacut casatoria, daca interesele acestuia sunt in acest sens, deoarece “un sot rau nu este neaparat si un parinte rau”.

Vointa exprimata de minorul care a implinit varsta de 10 ani cu privire la incredintarea lui in caz de divort trebuie analizata cu multa grija de catre instante, tinand seama de influentarea psihica a copiilor, in special la varste fragede.

De asemenea Carta drepturilor copilului protejeaza aceste drepturi.

Desi sotii au dreptul de a se invoi cu privire la incredintarea copiilor minori in caz de divort legea dispune ca “invoiala parintilor cu privire incredintareacopiilor …. va produce efecte numai daca a fost incuviintata de instanta judecatoreasca, care va trebui sa verifice daca invoiala corespunde intereselor minorilor”.

Invoiala parintilor cu privire la incredintarea copiilor minori poate sa intervina in orice faza a procesului, chiar in recurs.

Nu uitati, acordul de mediere incheiat si atestat de catre avocat se transforma in titlu executoriu si astfel nu mai este necesara interventia instantei.

Acest lucru se preteaza daca parintii se inteleg.

Totusi parintele caruia NU i s-a incredintat minorul spre crestere si educare pastreaza dreptul de avea legaturi personale cu copilul, instanta de judecata putand stabili un program de vizitare al copilului.

Este de preferat ca parintii sa ajunga la un acord cu privire la acest program de vizitare fiind in interesul copilului ca acesta sa pastreze legaturi armonioase cu ambii parinti.

De obicei, programul de vizitare al minorului va include doua weekend –uri pe luna si jumatate din durata vacantelor scolare.

Copiii trebuie sa fie incredintati spre crestere si educare unuia dintre parinti, deoarece este in interesul copiilor sa continue a se bucura de ingrijirea parintilor, chiar si in aceasta situatie in care parintii nu mai locuiesc impreuna.

Incredintarea minorului catre bunici

In cazuri justificate, copilul minor poate fi incredintat cu ocazia divortului unei terte persoane sau unei institutii de ocrotire, fapt care  acorda acestor persoane si institutii numai drepturile si indatoririle ce revin parintilor privitor la persoana copilului, adica numai exercitarea ocrotirii parintesti privind persoana copilului.

Astfel, nu de putine ori, mai ales in cazul in care parintii au decedat si nu mai exista alte rude care ar putea sa ii creasca pe minori. copiii ajung sa fie incredintati catre bunici.

De asemenea, este recunoscut dreptul bunicilor la obtinerea unui program de vizitare a copiilor si in cazuri grave, custodia poate fi data catre bunici in conditiile in care parintii nu se mai pot ingriji de copii.

Avocat custodie copil / avocat custodie copil bucuresti

Ca avocat specializat in dreptul familiei, am vazut cum o custodie de copil a fost modificata de la o sentinta la alta si cum un parinte si-a pierdut dreptul de vizita. Ori, in conditiile in care din nefericire copilul se transforma in moneda de schimb pentru parinti, atunci cand ei ajung la divort, cred ca un avocat custodie copil care sa cunoasta tainele dreptului familiei, va poate ajuta sa rezolvati problema custodiei minorului, insa doar daca ii este explusa toata situatia prin care treceti.

Nu ascundeti elemente importante avocatului specializat in custodia minorilor fiindca pe baza informatiilor oferite, ajungem la cladim cazul dvs. si atunci putem sa facem cele mai bune aparati pentru a va obtine custodia minorului dvs.

Intodeauna urmati pasii indicati de catre un avocat specializat in dreptul familiei si nu uitati ca minorul dvs. este grija principala si nu orgoliile dintre parinti.

Va indic in calitate de avocat custodie copil Bucuresti, sa cititi si Carta Drepturilor Copilului si de acolo sa gasiti o parte dintre drepturile pe care minorul le are.

Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii  – Indrumari Juridice Pentru Dvs. online! Prima Initiativa din Tara!!
Raspunsuri gratuite la intrebari juridice.

Tel: 031.412.48.88 / 0722.298.011

Avocat Cuculis – -SCA Cuculis&Asociatii

Vaselor Nr. 16 Sectorul 2
Bucuresti
Romania
638 comments to “Incredintare Minor – Incredintarea minorului dupa noul cod civil 2012 – Cum mi se incredinteaza minorul ?”
 1. Buna ziua.
  Ma numesc Fratila Emilia si locuesc in Germania de trei ani.Sunt intr-un proces de divort si de incredintare a minorilor .Va rog sa-mi spuneti ce sanse am dat fiind ca nu locuesc in Romania.Va multumesc.

  • Domnul Adrian am si eu o intrebare:am o prietena de 18 care are un copil cu barbatul cu care sta imprèuna,nu sunt casatoriti!el a dus-o in Anglia la parinti lui,zicand ca va munci acolo in schimb de cand au ajuns acolo el se drogheaza ,bea,se cearta in fiecare zi cu ea si o bate,precizez ca nu doar el o bate ci si mama lui intervine si o bate si ea in fata copilului!datimi un sfat va rog frumos !cum trebuie sa se comporte ea in acest caz? Va multumesc anticipat!

   • Pot obține la notariat TUTELA unu copil de 9 ani si a unui copil de 3 ani prin notariat dacă ambii părinți suntem de acord ?fara drept de vizita?fara nici un alt drept ?

     • Buna ziua!
      As avea și eu nevoie de o explicație ,as vrea sa obțin custodia unui copil de 2 luni ,eu cu mama copilului numai avem nici-o treaba as vrea sa îmi Spune-ți dacă s-ar putea acest lucru .mentionez ca nu suntem căsătoriți dar copilul este declarat de mine !MULTUMESC ANTICIPAT!

       • Buna ziua domnule avocat,
        Va deplasati pentru procese in orice locatie in tara? Din Caransebes jud Caras-Severin va deranjez!

        • Buna ziua. O prietena de 18 ani sta cu un băiat care ia făcut și un copil de 1 an jumate. El a plecat în afara ea acasă cu mama lui . O familie super rea, o mihnea pe fata în toate felurile, au sărit la ea la bătaie, el ascultă de parinti foarte mult, să întâmplat că ea la înșelat pe acest băiat. Acum sau despărțit, au dat o pe poarta afară cu copilul, și acum vor să îi ia și copilul. Fata a zis ca se omoară dacă îi ia copilul. Ce șanse sunt în acest caz să îi fie luat copilul? Multumesc frumos

       • Buna ziua am si eu o problema …vrrau sa divortez de sotul meu.avem o fetita de 7 ani…pentru ea am suportat pana akuma…dar numai.suport..bea intruna sunt data noaptea afara din casa…da in mine ma jignestenumai suport…spunetimi va rog ce sa fac…daca divortez legea imi va da fata mie?la fata ii este frica de el knd e beat si knd aduce acasa betivi

      • Bună ziua am in copil de 10 ani din concubinaj.copilul este pe numele concubinului .tot mă amenința că merge la tribunal și am ia copilul.mrntionez că eu stau cu copii mei și băiatul într-o casă mare am condiții dar in schimb concubinul nu are condiții de locuit.are o casa mica și camere mici.ce pot sa fac sa nu am ia copilul pt că el tot în zice că copilu este pe numele lui și că face ce vrea .eu că mama nu am drept la copilul meu?mulțumesc frumos

      • Bună ziua am in copil de 10 ani din concubinaj.copilul este pe numele concubinului .tot mă amenința că merge la tribunal și am ia copilul.mrntionez că eu stau cu copii mei și băiatul într-o casă mare am condiții dar in schimb concubinul nu are condiții de locuit.are o casa mica și camere mici.ce pot sa fac sa nu am ia copilul pt că el tot în zice că copilu este pe numele lui și că face ce vrea .eu că mama nu am drept la copilul meu?mulțumesc frumos

      • Bună ziua am o antrbare am divortat am 2 copii și vreau sa dețin gustodia băiatului are 7 ani și fata 2 ani pe băiat vreau să-l țin ieu pentru ca mama lui sl bate ancontinu di cauza ca baiatu mia zis cum a prins-o pe ia cu altu an pat ieu find plecat la munca an germania ia a recunoscut și acuma vrea sa se mute la amant acasă și vrea să-mi ia copii pe băiat nu vreau sa mai stea cu ia din cauza bătăilor care le ia și nici educație nui da ce pot sa fac multumesc

      • Buna seara santem bunicii unui băiețel de 3 ani și îl creștem de mic.Baietelul are autism. Putem face noi acte dagsp pt baiat va rog?

     • Buna seara domnule avocat,am divortat de fostul soț acum 6 luni si avem un copil minor de 3 ani care a rămas la el,dar fostul a plecat in strainatate si a lasat copilul cu bunici paternă fără să comunice,ca pleacă pentru a face cumva sa iau copilul la mine,ce ași putea face acum pentru am lua fetita la mine? El după divorț de multe ori găsind scuze că sa nu pot vorbi cu,copilul pentru ca nu imi permiteam să merg atunci sa o vad acolo unde locuiește și aveam si un program foarte dificil la servici care nu imi permitea să merg sa o vad.. Ce ași putea face acum sa imi iau fetita având în vedere că el a plecat in strainatate,si a lasat fetita cu bunici paterni! Multumesc anticipat pentru raspuns!

      • Buna ziua stimata doamna. Puteti obtine custodia copiilor daca acesta nu sta cu ei. Puteti deschide o actiune in instanta si pe calea ordoanntei presedintiale, daca copii sunt in pericol. Cu stima,a v. drd. Cuculis 0722298011

     • Buna ziua!
      As vrea sa ma ajutați: soțul a părăsit domiciliul după ce ne-am certat, de 11 zile și nu s-a mai interesat de minorul in varsta de 5 ani, deloc, l-am sunat și după 8 zile a răspuns și a amânat întoarcerea acasă., motivând ca-l tine șeful peste program, din nou nu i-a pasat de minor.Poate sa câștige custodia copilului dk eu nu mai am serviciu, am casa proprietate personala inainte de căsătorie multumesc

     • Bună ziua,sunt bunica unei fetițe de aproape 12ani care locuiește de 3 ani și jumătate cu noi bunicii.Nu am acte că mi-a fost încredințată,doar am avut procura de la părinți pentru a o înscrie la școala.Dupa despărțirea părinților,care nu au fost căsătoriți,fetiță a locuit cu mama și era bătută mereu.Apo fetiță a locuit la noi,iar acum fata ar vrea să meargă în vacanță de iarnă la tata în Germania,dar mama care și ea locuiește în Germania nu vrea sa ii de-a procura.Ne-ati putea ajuta.Oricum este mult mai mult de povestit

      • Buna ziua. Sunt însărcinată în 8 luni jumate cu un cetatean din Turkmenistan,care în prezent este plecat din tara,pentru a și reînnoi viza de intrare in România (care nu este sigur ca o sa o și primească)
       Amândoi ne dorim ca ,copilul sa primească numele lui de familie. Exista vreo cale sa facă asta ,dacă nu este fizic în România, unde o sa se nască copilul ? Dacă ii este refuzata viza de întrare în România, exista o alta cale sa ajungă aici ca să și recunoască copilul ? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns

     • Bună seara..am o întrebare.. sunt împreună cu tatăl fetiței de 3 ani..el are probleme cu alcoolul ..fata are 1 an jum el nu ma ajuta ..din contra bea în fiecare zi e agresiv verbal,psihic și fizic ..as vrea sa plec la ai mei în Italia acolo am toate posibilitățile pentru a-mi putea creste copilul..el nu vrea sa îmi dea procura..credeți că aș avea câștig de cauza la tribunal? Mulțumesc

     • Bună ziua! Am 16 ani și as vrea să mă mut cu tatăl meu, care a divorțat de mama mea, as vrea să fiu încredințata lui.
      Ce ar trebui să fac? Cui să ma adresez și de ce documente am nevoie?

     • Dacă tatal copilului este recidivist petru tâlhărie viol si tentativa de omor poate câștiga procesul cu custodie copilului

    • Buna seara. Cum pot obține pensia alimentara la doi copii? Soțul are probleme cu bautura, vine acasă mai tot timpul beat și provoacă scandal, pleacă când vrea și vine când vrea, bani i mi da doar dacă ma cert cu el, el are servici cu contract de muncă, are salariu 3000 de lei și în timpul programului de lucru și după program, el se descurca de bani, dar nu prea i mi da bani, soțul e instalator, noi stam cu chirie, de aceea soțul pleacă când vrea și vine când vrea, copii au 5 ani și 3 ani, doar cel de 5 ani merge la grădiniță, cel de 3 ani nu l a primit pt ca nu avea 3 ani împliniți când a început grădinița, problema e ca eu nu muncesc, nu am găsit o grădinița cu program prelungit pt copii, nu pot găsi un servici ca să mi permite sa duc copii la grădiniță la ora 8 și eu tot la ora 8 sa fiu la servici, la ora 17 ar trebui sa iau copii, dar eu chiar dacă ies la ora 16 de la servici tot nu ajung sa iau copii de la grădinița, stam la Snagov și e greu cu neveta, exista maxi taxi și stb, dar e distanta cam mare fata de capitala și programul care nu mi permite la ora 17 sa fiu la grădinița sa mi iau copii. Eu și soțul suntem căsătoriti cu acte, de aceea cum pot sa procedez în situația mea? Soțul a vorbit cu un avocat care i a spus soțului ca poate sa facă ce vrea, pt ca el are servici, și are casa mamei lui la Roșiori de Vede și ar avea șanse sa mi ia copii, pt ca eu nu muncesc cu contract de muncă, și nu am casă, și ca copii mei ar putea sa i crească mama soțului care și ea bea. Va rog sa mi spuneți ce sa fac? S au ce am de făcut? Copii mei sunt fetițe și nu vreau ca soțul alcoolic sa mi ia copii în familia lui în care toți bea, soțului i a fost luat permisul de conducere pt ca a condus beat, și la politia Snagov are 3 plângeri pt violenta în familie. În instanta se tine cont de faptul ca are plângeri făcute de mine la poliție? S au ca ia fost luat permisul de conducere pt ca a condus beat? Cum sa procedez sa rămână copii cu mine, și sa primească pensia alimentară? Va mulțumesc

     • Buna ziua. Imi pare rau ca treceti prin asemenea situatii. In primul rand trebuie sa divortati si la divort sa cereti si cresterea minorilor sa fie facuta de catre dvs. dar in acelasi timp si sa solicitati plata pensiei de intretinere. Va putem sustine evident, avem un departament de dreptul muncii si de mai bine de 10 ani activam in acest spatiu. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

     • Bună ziua. Mă numesc Gianny și mă aflu în situația de divorț, acțiune generată de soția mea în urmă cu jumătate de an, deci ea este reclamanta, iar eu pârâtul. Avem un copil minor, o fată de aproape 11 ani rezultată în timpul căsniciei noastre care a fost de 13 ani. Singurul motiv pentru care a intentat divorțul a fost faptul că am denigrat-o, iar ca și cerințe a solicitat să se stabilească locuința copilului la ea, să particip eu ca tată cu contribuția lunară pentru creșterea copilului (pensia alimentară). Recent, la ultima înfățișare pe care am avut-o la tribunal, doamna judecător a menționat că vom stabili doar dacă suntem amândoi soții de acord cu desfacerea căsătoriei dintre noi. Am fost de acord amândoi, și deci urmează să fie desfăcut contractul de căsătorie, însă fără să se stabilească celelalte condiții, cereri ale reclamantei( stabilirea domiciliului copilului minor și contribuția pentru întreținerea copilului cui revin). Locuiam împreună într-o chirie, locuință ANL(autoritatea națională de locuințe) de 6 ani, loc unde copilul a crescut, s-a atașat și dezvoltat. Soția a cerut să i se stabilească domiciliu la părinții ei în urma divorțului, tot în același oraș cu locuința unde eu ca soț rămân. Când am fost înștiințat de la tribunal că soția a intentat acțiune de divort am fost pus în situația să vin ca răspuns cu o întâmpinare, în care am fost de acord cu cele 4 cerințe ale soției, și anume: 1. am fost de acord cu desfacerea căsătoriei dintre noi; 2. am fost de acord ca ea să revină la numele de dinainte, cel de acasă; 3. am fost de acord cu stabilirea locuinței minorului la ea, în vederea creșterii, educării și formării copilului, iar 4. să particip la plata cheltuielilor de creștere a copilului, deci pensia alimentară. Copilul a fost audiat la cererea judecătorului, și acesta a declarat că în urma divorțului vrea să rămână la tatăl ei(adică eu), și nu la mamă. Fiica mea a fost tratată de-a lungul anilor de către mama ei cu o ușoară agresivitate și slabă implicare activă. Pe lângă asta, fiica noastră a găsit recent în telefonul mamei sale mesaje cu caracter personal, intim și amoros trimise și primite unui alt bărbat, fapt care a scăzut enorm raportul de încredere în mamă. Soția mea a părăsit domiciliu și familia de pe data de 2 Ianuarie, mutându-se la părinții ei unde a cerut domiciliu, dar procesul de divorț nu este încheiat, deci ea are încă responsabilitatea de mamă și soție. În speță, ea a părăsit familia de bună voie și nesilită de nimeni înainte de a fi pronunțat divorțul. Eu nu am făcut nici o obiecție, nu am declarat la poliție gestul acesteia și nici nu am acuzat în instanță, dar am cerut în scris și atașat la dosar ca fiica noastră să îmi fie mie încredințată și să fie audiată din nou și să se țină cont de aceste aspecte care a afectat fiicei noastre, și în urma cărora ea nu-și mai dorește să aibă relații apropiate cu mama ei. Întrebarea mea este: Neavând avocat, fiindcă nu mi-am permis unul atunci când a început acțiunea de divorț, cum pot proceda să pot câștiga legal stabilirea domiciliului copilului la mine ca tată, iar ea să contribuie la creșterea copilului cu pensia alimentară?

       • Bună seara Domnul avocat am 2 băieți și sunt căsătorită cu tatăl copiilor ne am despărțit acum 7 ani copii a rămas la el eu am placat an străinătate la munca nu am putut sa ami iau copii ca nu a vrut sa mi dea . El spune ca are custodia copiilor.Acum antrebarea mea este poate sa câștige custodia lor
        fără prezenta mea ??

      • Buna ziua,am o fetita de 4 ani instanța a hotărât să rămână la mine ,tatălui său ia facut un program pt fata,întrebarea mea este pot sa locuiesc cu fata in alta parte decat unde am domiciliu? Si inca ceva daca părintele nu respectă programul pe care instanța la hotărât ce se intampla?

        • Buna ziua,
         Domnule avocat va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Eu am divortat de sot, ne- am judecat in instanta si nu stiu cum el a castigat ambii copii minori . Sentinta s- a pronuntat pe 5.05.2021, dupa 2 saptamani acesta a decedat, copii au ramas la domiciliul lui si bunicii nu ma primesc la vizita eu nu pot sa iau legatura cu ei, sant disperata imi doresc din suflet sa- mi iau copii de acolo . Va rog sa ma ajutati cu un sfat !
         Multumesc!

     • Buna ziua am avut proces de în cuviintare copil dar nu e definitiva și am făcut apel însă bunica copil vrea sa il viziteze desi nu este definitivă după program însă plata nu este efectuată după sentinta ce pot face.Multumesc

    • Vreau sa stiu si eu ca mama daca imi pot pierde copilul. Am o fetita de3ani si 9 luni l-am înșelat pe tatăl ei, acum el zice ca nu sunt in stare sa o cresc si vrea sa ma lase fara ea, stiu ca am gresit si imi accept greseala dar fata nu a avut de suferit, am avut grija de ea nu am neglijat-o ca mama, nu vreau sa raman fara ea, si nici u vreau sa mai vada certuri si bătăi, daca as pleca cu ea si na da in judecata pentru custodie si ca i-am fost infidela imi poate lua fata?

     • Acest lucru il poate decide doar judecatorul in urma analizarii probelor dvs. Nu se pune problema de piedut fata fiindca asta ar insemna o decadere din drepturile parintesti ceea ce nu este cazul. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

      • Buna ziua domnule Adrian….tot cu o intrebare vin si eu legat de copilul meu! Sunt căsătorit, încă nu am ajuns la procesul de divorț, dar vreau sa ajungem pana la urma pentru a obține eu custodia….intrebarea este daca am sanse sa castig,dat fiind că fetița mea are 2 anisori si dispun de o situație financiară mai bună decât mama fetiței??!!!!

       • Buna ziua mă numesc adrian și as avea o scurta antrebare .am o relatie
        de concubinaj de circa 4 ani si o fetiță de 9 luni nu mai pot convietui cu mama fetei ,locuim antro casa cumpărată pe cote părți ce șanse am pt custodia copilului și daca as vrea sa părăsesc țara poate concubina sa mă scoată din drepturile parintesti …?

       • Buna ziua , mă puteți ajuta va rog din suflet, fratele meu este la închisoare și a stat cu o femeie care avea 3 copii și l a înșelat pe fostul bărbat cu fratele meu s a judecat cu fostul bărbat a pierdut custodia la 2 copii ,a făcut un copil cu fratele meu , are 2 ani nu are certificat de naștere nu e botezat,pe ea nu o interesează am dovezi cum vorbește cu bărbați să se întâlnească sa întrețină relații intime cu ei ,fratimio cu femeia asta nu sunt căsătoriti , ce as putea sa fac sa iau copilul in custodia mea sau fratimio ar putea sa l ia în custodie?

     • Buna ziua.Eu am o famiglie care au un copil de 5 ani crescut bunici materni…mama lui a murit in iar tatal a adus pe mama lui la copil…a exclus cealalta bunica.Ce drepturi poate avea aceasta bunica ca nu.si vede nepotelul.?Multumesc.

     • Buna ziua cu prietena mea avem o copila de 7ani prietena a fost internat la psihiatrie era agresiv copila e la mine și cere să dau fetița la ia are vreo șansă să dea fetița menționez că era agresiv lua cuțitul și fetița nici nu vrea să vadă mulțumesc.

    • Buna seara eu vreau să-mi scot prietena din casa de copii da este minoră are doar 15ani și eu am 21 dar eu vreau so scot doar pe perioada vacanțelor ce pot sa fac pe cale legala că sa pot so scot din centru doar pe perioada vacantei

    • Buna seara .Ce pot face in cazul in care tatal copilului refuza sa imi dea procura de a scoate copilul din tara .In urma divortului copilul mi a fost incredintat mie .Eu locuiesc in Anglia unde am o noua familie ,un job si o casa inchiriata .Copilul este crescut de mama mea dar mama mea nu prea se simte bine si in cazul in care mama mea pateste ceva eu vreau sa imi iau copilul vu mn dar tatal refuza sa imi dea procura in cazul in care nu sa implicat cu nimic in resterea lui .Ce pot face ?

    • Bună seara!Băiatul meu este divorțat iar copilul este încredințat mamei,are dreptul la primul weekend și al al treilea din luna.Sotia lui nu vrea să-l mai dea să stea copilul cu in vacante sau când își dorește copilul. Băiețelul are 6ani și foarte trist deoarece ea trăiește în concubinaj și cu 4 bărbați pe ani iar copilului nu place deoarece în loc să-l mai aducă la tactu îl lasă cu ei.Este foarte traumatizat și o știe de frică. Ce trebuie să facem ca să înțeleagă că copilul suferă. Mulțumesc!

    • Bună seara Domnul avocat am 2 băieți și sunt căsătorită cu tatăl copiilor ne am despărțit acum 7 ani copii a rămas la el eu am placat an străinătate la munca nu am putut sa ami iau copii ca nu a vrut sa mi dea . El spune ca are custodia copiilor.Acum antrebarea mea este poate sa câștige custodia lor
     fără prezenta mea ??

     • Am o întrebare fratele meu și soția vrea sa lase fetele lor cu mine iei vor să plece la muncă în străinătate eu sunt mătușa ce trebuie făcut ca ele sa stea legal la mine sa îngrijesc de ele la mine acasă va rog răspuns?

    • Domnule Avocat , fiul meu a avut o relație nelegitimă cu așa zisa viitoarea lui soție. După un an de zile din cauza neînțelegerilor ea a hotărît să plece la părinții ei. Precizez că în momentul în care a plecat era însărcinată în 3 luni. Cănd a născut a mers de una singură să declare copilul, făcînd certificatul pe numele ei iar la tată trecînd liniuță luînd în acest fel orice drept de a fi tată fiului meu. Întrebarea mea este: cum poate fiul meu să-și recapete acest drept paternal și să treacă în certificat numele lui în loc de liniuță. Vă mulțumesc din suflet ! Mult respect Domnule Avocat !

    • Buna ziua mă numesc Vancea Mariana an stat cu un băiat țin de 5 ani am realizat un băiețel pe nume Bledea Dorian George după naștere copilului tatăl copilului a început să bea și mă beatea și am decis că este mai bine sa plec sa îl las la plecare eu am fost minora nu am avut nici un sprijin din partea părinților sau al cineva din familea mea mea minorul a rămas la el de cate ori incercam sa vorbesc cu minorul nu mă lăsa după ce am împlinit 18 ani am vrut sa îl dau la mine nu o vrut că sa mil de-a m-am recăsătorit la vârsta de 19 ani am incercat că sa ne facem toate condile cu propriu meu soți că sa putem sa îl luom și ne băiatul meu
     Acuma am faltat că tatăl copilului este in pușcărie ce ar trebuie că sa fac că sa pot sa îmi iau copilul mulțumesc frumos

     • Este clar ca in aceste conditii copilul trebuie sa stea langa dvs. Puteti deschide o actiune in instanta fiindca discutam in mod clar de o imposibilitate vadita a parintelui inchis arestat, de a se ocupa de copil. Cu bine, av. drd. Cuculis 0722298011

   • Buna! În urna unor neînțelegeri, sotul a luat decizia să intenteze divorț. A părăsit domiciliul conjugal si a luat fetita in varsta de 4 ani si a plecat la părinții lui, unde avea domiciliul juridic. Timp de o săptămână nu am putut să îmi vad fetita, mi s-a spus că degeaba chem politia si am reusit doar prin ordonanță de urgență cu orar. Deci eu nu imi pot vedea fetita decât după orarul stabilit in instanta. Precizez ca divorțul nu s-a pronunțat, nici custodia si totusi el are dreptul sa plece cu fetita? Acum a plecat în concediu…deci nu am putut să o mai vad nici macar in orar. In schimb ca eu sa plec in concediu cu ea trebuie din nou prin ordonanță. Este firesc să fie așa? El poate tine fetita departe de mine, în lipsa unei hotărâri? Mulțumesc anticipat!!!

    • Bună seara am o problema destul de serioasă am doi copii cu doi bărbați tatăl fetiței din câte știu este in Romania tatăl băiețelului este in Spania .am văzut de comun acord cu tatăl fetiței că sa nu despart copii sa la sa și fetița pe timp de un an de zile sa plece cu tatăl băiețelului in Spania problema este că el și sora lui nu sa mai întors când a expirat procura.eu am mai ținut legătura cu tatăl băiețelului și sora lui până la sfârșitul anului 2016 ei în timpul acesta s-au dus la ambasada României în Madrid și au declarat că am abandonat fetița acolo în acest timp a intrat pe fir asistenta sociala din Madrid și fetița a fost luată în tutele statului spaniol eu in timpul acesta am ținut legătura cu ambasada României în Madrid între timp am reușit să vorbesc și cu cei de la institut și fetița este in custodia lor doar că mătușa băiețelului cred că are intenția să o ia spre adopție cel puțin așa cred eu

     • Dumneavoastra va incadrati la ceea ce se numeste rapirea internationala, fapta ce poate fi adusa la stiinta autoritatilor si puteti incepe o procedura de recuperare a minorului scos in mod ilicit din Romania. Cu stima, av. drd. Cuculis 0722298011

      • Buna seara sunt mămica unui băiețel de un 1 an si 7 luni eu cu tatăl copilului sunt an proces pt tutela copilului eu indemnizație iau nu este problema mia chemat protecția copilului de 4 ori a facut sesizare precum ca copilul e vânat ca e nemarcat când au venit la fata locului domni au găsit totul an regula si el era foarte frustrat din cauza asta eu i-am dat la doamna avocat tot ce mia cerut probe an instanța precum ca eu am grija de copil al cresc si acte de la lucru precum ca am din ce creste copilul iau indemnizație, eu sunt cu cineva la ora actuală si antrebarea este dacă nu e gata procesul ma pot muta an alta parte mentionez faptul că copilul e pe numele lu tatasu trebe sa vina din nou sa se faca ancheta socială dacă ma mut la alta adresa?pt stabilirea domiciliu al copilului doamna avocat a zis sa astp pana se termina procesul si dupa aceia ma pot muta chiar altfel nu se poate va rog sa ma ajutati cu un sfat

       • Buna ziua, daca se termina procesul doar in ipoteza in care va mutati in alta parte unde nu sunt conditii corespunzatoare de trai, ar putea sotul sa va faca o plangere si sa redeschida dosarul de incuviintare a domiciliului minorului. Cu stima,a v. drd. Cuculis 0722298011

      • Buna am si eu o an trebare am o fetita de 4 ani si mam despartit de tatal ei de un an de zile fetita este la mine el na cotribuit cu nimic si acum mia dat procura sa plec cu ia din tara pe un termen de 4 luni si a trecut 4 luni si mai bine si daca nu vreau sa mai merg an tara cu ia ce poate sa faca el

    • Buna seara, soțul meu a părăsit luni domiciliul cu fetita noastră de 7 luni spunând că merge in parc, de atunci nu vrea să mai vină cu fetita acasă, sta la părinții lui cu fetita si a zis ca vrea sa divortam, fara nici un motiv intemeiat, nici nu ma lasa sa o vad, doar acum cateva zile 10 min, e normal sa faca asa ceva?eu as vrea ca fetita sa stea cu mn pana se termina divorțul pentru că el nu mai vrea nimic, ce ar trebui să fac?am vreo sansa sa primesc fetita inapoi pentru că imi doresc enorm de mult sa stea cu mine, el merge la munca si de fetita se ocupa mai mult părinții lui, eu fiind si in concediu de maternitate.

      • Bună ziua Dmn Avocat ,sunt căsătorită cu soțul meu dar el are doi copii..acuma 6 luni acești copii au fost lăsați de mama lor fără ca sa anunți pe cineva ca ea pleacă din tara..noi veniti din strainate am mers la ei și copii stăteau la bunica dar bunica lucrează 2 zile / 2 zile acasa și copii erau inchis in casa in grija unei vecine ..noi am vauzt asta am sunato pe ea am întrebat-o ce sa intimpla unde este dece copiii sunt singuri .ea evindet cu reproșuri i-ați copii creșterii sii multe altele ..specific copii de 8 și 9 ani ..ei nu au fost căsătoriți …noi am hotarit săi luam la noi sa avem grija de ei ..am mers la primărie a venit ancheta socială sa vada ca copii sunt la tatăl și in grija noastră ..după 6 luni ea a venit cu cearta nea înjurată ca săi dam copiii ..Cu forța și poliția …noi nu avem nici o contribuție iam zis cai lasam dar sa meargăla primărie sa scrie ca ea copiii in grija ei și are grija de ei și nu pleacă din tara ..noi ne gindi la bine copiilor sa le oferit tot cei mai bun …și problema e ca copii Doresca acalo dar atit timp cit ea va pleca din nou. Noi nu putem săi dam și după săi luam iar înapoi ….ca nu sunt jucariii…plus ea nici ju munceste ..pina acuma tatăl a avut grija de tot ..dar încă un lucru cu ea nu se poate discuta. Ca o femeie doar i jura și tipa și tot felul ..a zis ca merge sa depună in instanța .ok să meargă ..întrebarea este următoare putem Cistiga noi instanța ????Si dumneavoastră ca avocat ce sfat ne oferiți cum sa procedam pentru bine copiilor …pentruca dacă ei sunt bine atunci și noi ..mulțumesc!

    • buna seara, dl avocat,de 4 ani nu mai locuiesc impreuna cu sotul meu, avem doi copii minori,17 si 13 ani, eu am fost intretinatoare de familie,sotul ma ajuta doar dupa placut lui, am ajuns intr o situatie financiara dezastroasa,eu impreuna cu copiii mei am decis ca cea mai buna solutie este sa plec in strainatate,mi am anuntat sotul de acest lucru dar intampin numai refuzuri,precizez ca am avut o actiuni de divort in care eu nu am inteles cu exactitate de ce nu s a desfacut casatoria,am facut apel dar din motive de sanatate nu am reusit sa duc pana la capat actiunea de divort, precizez ca sotul nu este de acord chiar ma amenintat ca voi fi denuntata daca plec in strainatate pt binele copiilor,dar nici nu isidoreste sa isi asume responsabilitatea, va rog din suflet. ce as putea face in acest caz?

   • Domnule Avocat aș dori să vă întreb dacă aș putea să încredințez unul dintr copii tatălui biologic avându-l în custodie eu de 10 ani printr-o hotărâre de divorț și care e procedura. Mulțumesc

   • Buna ziua, fratele meu nu este casatorit si are un băiețel de 18 luni. Mama baietelului a plecat de acasa cu altcineva in timp ce copilul era la mama ei. Nu a lipsit decât 2 zile si s-a intors după copil sa il duca cu ea. Mama copilului nu lucrează si nu are nici un venit. Vreau sa stiu ce șanse are fratele meu de a obține custodia copilului, si daca o poate împiedica să ducă copilul cu ea. Copilul este încă cu bunica lui aceasta nu a vrut să îl dea tatălui.
    Va multumesc

    • Buna ziua ,sunt o mamă a unui copil de 8 ani dintr-o relație de concubinaj dar băiatul poarta numele tatălui.. problema este ca eu doresc sa plec din țară și nu pot fără acordul lui..De el nu mai stiu nimic de 6 ani am inteles ca are mandat in ro si e fugit ..cum as putea rezolva problema aceasta fără proces si daca ultima solutie e doar pe cale judecătorească ma intereseaza cat dureaza un proces si daca e posibil la prima instanta sa se si termine…va rog sa ma sfatuti va multumesc din suflet .

   • Buna ziua eu am o intrebare nu sunt casatorita dar aam o fetita si as vrea sa ma despart ca nu ne mai intelegem dar el ma ameninta ca o ia si pleaca il pot da in judecata

    • Buna seara as vrea niste sfaturi de la dvs.fratele meu a fost casatorit in belgia cu acte cu o belgianca au un copil impreuna dar acum au divortat pt k a prinso cu alt frate de al nostru in pat in urma divortului copilul a ramas la ea lui il dadea doar duminica .fratele meu a venit cu el in tara unde a deschis alt proces si copilul a stat 7 luni in romania .ea nu la cautat niciodata .iar dupa 7 luni au decis sal dea inapoi la mama dar ea nul lasa sal vada nui da drept la vizita nu rasp la tel ce e de facut copilul e in belgia nu stim nimic de el .ce putem face totusi e tatal copilului.ajutatima.

    • Buna ziua ,sunt casatorita din luna martie iar in iunie a venit baietelul meu , am o intrb traiesc cu socrii mei si cu sotul , dar cu soacra nu ma mai inteleg numai pot sa stau cu ea sub acelasi acoperis , daca vreau sa imi iau copilul si sa plec la fostul domiciliu apartamentul mamei pot face asta fara sa am vreo problema ?

   • Bună ziua,
    Va relatez pe scurt situația:
    Necasatorita, o fetita de 7 ani încredințată mie la adresa mea din București. Am solicitat schimbare de domiciliu minor in Elveția pentru ca lucrez și am și domiciliul acolo ( lucrez la 2 firme, una pe teritoriul României și alta în Elveția). Doresc sa ma mut definitiv în Elveția dar tatăl se împotrivește. Comisia rogatorie a fost făcută în Elveția unde s-a constatat ca am tot ceea ce este necesar pentru a creste un copil. Tatăl: fără servici, o vede de 4 ori pe an doar la insistențele mele și îmi plătește 200 lei pensie. Cererea mi-a fost respinsa în instanță și ma pregătesc de apel.
    Doresc sa cunosc și opinia dumneavoastră ca să pot acționa corect. Ce alte opțiuni as mai avea?
    Sunt disperata, o cresc singura și ma ocup singura. Consider ca justiția în România este nedreaptă și ma simt “prizoniera” (nu pot sa fac nimic pentru ca tatăl : citez ” sa suferi cum sufăr și eu “.
    Cu stima,

   • Buna ziua, daca in hotararea de divort scrie ca in primul weekend (data de 1 si data de 2) si al treilea weekend din luna copilul trebuie sa stea la tata, iar de revelion (in ani pari) de pe data de 30 decembrie pana pe data de 1 ianuarie ora 19 sta la mama….. tatal cand preia copilul? Pe data de 01 ianuarie ora 19 sau in weekendul urmator(weekendul doi)?

   • Buna ziua.
    Am un copil de 2 ani si mi se responde autoritaria de mama

    Atat sotul cat si bunicu acestuia nu ma lasa sa ies cu copilul afara sa stau cu el
    Daca as lua copilul si as pleca la mama .ea care ar fii consecintele.
    Ar putea sa al ia de langa mine?

   • Bună ziua. Sunt un minor cu părinții divorțați. Pe sentința de divorț scrie ca sunt încredința spre creștere și educare mamei. Tatăl meu îmi plătește pensie alimentara și este în străinătate. Pentru a ieși din tara am nevoie și de procura din partea tatălui meu?

  • Buna seara.Am o fetita de 1 an jumate dintr’o relatie.Prietenu mo parasit indata ce o aflat vestea ca sant insarcinata si ka vreau sa las sarcina.La 7 luni a recunoscut copilu legal,de atunci am nu mai amenintari maltratari injurarturi de tot felu,ma manipuleaza moral si pisihik,….cu ciuda ca de ce am lasat copilu,este un copil sanatos si foarte frumos…oricum el mereu regreta….si ma ameninta ca ma va baga la casa de nebuni si’mi va lua copilu…..zice ca sant o mama rea si nu am grija de sanatatea kopilului,de la 7 luni ami lua kopilu si ma impunea ku forta si cu mltratari sa nu mai alimentez copilu la piept,ami lua copilu pe o ora 2 la plimbare si mi’l aducea peste o zi sau chiar 2….nenumarate ori am pus plangeri la politie si nimic nu sa rezolvat….de nenumarate ori daca ma impuneam sa nu dau copilu il lua cu forta…la fel se repeta aceieasi poveste…la 9 luni mi o batut kopilu,am facut expertiza la care sa constatat o echimoza si lovitura la picior cu o rigla sau curea de 9cm…..la fel cazu a fost stopat cu pretecstu ca eu mint…ca copilu o cazut pe jucarie…dar expertiza spunea altceva…organele de competenta nu au facut nimic in nici un caz macar amenda.De nenumarate ori cand intra in casa fortat ami cauta in toate camerele se uita de parca cauta ceva……….mereu ami impune voina.kopilu fiind sanatos el mi lo luat si lo dus la medicii lui la care io skris tratament mentru nervu central ,cu acest prospect mam dus la mediku care e pusa fetita la evidenta si mi’o spus ca fetita mea nu necesita acest tratament…si nu intelege de ce tatal fete’i procedeaza asa si care e skopu lui de fapt…………..am incercat pentru a doua oara sa fac ordin de protectie’ dar fara martori,s judecata a fot de partea lui a spus minciuni la judecata ca el ami propune ajutor apartament renovat in centrul capitalei medici specialisti pentru copil si etc dar eu refuz…si cica el ajuta copilu material si financiar…nefiind asa’….toate aceste minciuni…adevaru el nu o cumparat macar un pampers de cand so nascut kopilu si mancare nici atata……………Are un serviciu destul de bun o functie puternica si experienta de a manipula si de a convige oamenii si etc……Va rog spuneti’mi ce sa fac unde sa ma ascund ca legea nu ea masuri…el stopeaza toate plangerile mele prin cunosutii lui in organe si etc.Ajung sa nu mai am chef de viata nu mai pot manca cu zilele normal…ami buhneste tensiunea in cap si am impresia ca ma fac praf.Mentionez ca copilu e in familia lui concubin.iar eu port familia mea de fata….unde as putea sa ma ascund de el,ar putea prin lege sa ma lipseasca el de kopil?cu invinuirile care mi le aduce dar sant mai mult de o parte nevalide.Va rog un sfat.Mersi

   • mentionez sa spun ca sant de gradul 2 invalida de sklerodermie dar nu se vede cu ochiul liber,boala sa oprit si nu ma ameninta nimic,insa concubinu foloseste acesta ca el va optine kopilu mai usor.Am studii juridice..fara experienta dar nu ma pot apara singura…nu mai stiu cum functioneaza legea de fapt….ma invinuieste precum eu am facut video chat,dar nu este adevarat,,,dar zice ka va face probe si la judecat va optine el custodia copilului…dar tot o data zice ca ba ai trebuie copilu ba nu’i trebuie ca el doreste sa bage la casa de nebuni si kopilu la internat…………..Pentru D.ze ami iubesc copilu foarte mult am foarte mare grija de el,am uitat deja de viata mea personala si de mine.Insa cum ma pot apara?de invinuiri si de amenintari care mane sau poimane pot fi reale in favoarea lui.As putea parasi tara cu copilu ar egzista vri’o modalitate..legala??ca sa ma refugiez sa skap de acest monstru si sa pot duce o vioata normala

   • Buna seara am trait in concubinaj 9 ani de zile ,avem impreuna un baietel de 10 luni ne-am despartit din cauza neînțelegerilor,mentionez ca eu momentan nu am loc de munca el lucreaza,se poate ca bebe sa ajunga la el daca eu momentan nu lucrez? Mentionez ca mai am un copil de 8 ani din casatoria anterioara…astept rasp va multumesc

    • Buna ziua,eu am stat în concubinaj cu tatăl copilului,care l-a recunoscut abia la 2 ani si acum nu vrea sa imi dea copilul,zice sa plec singura,copilul a stat la mama mea pana acum 0 luna

   • Bună ziua eu cu fosta soție avem o fetiță de 5ani si jumatate am divorțat amiabil la notar având custodie comună. Eu acum am plecat cu muncă în străinătate și fosta soție refuza să-mi m-ai dea copilul la telefon si nu-i m-ai lasa nici pe bunici sa o vada.imi poate lua copilul definitiv ca din cate am înțeles a depus cerere la protecția copilului ca am părăsit țara .Va multumesc

   • Buna am si eu o intrebare am fost căsătorită cu un bărbat in 2010 dar dupa un an el a plecat din țară el era arab cand a plecat a luat toate actele cu el si nu stiam cum sa dau de el într-un final am reusit sa divortez de el recent luna trecută dupa un lung proces între timp miam refăcut viața si in septembrie 2018 am dat naștere unui copil nefiind inca divortata copilul i se cuvine lui dar in urma procesului mi sa încuviințat mie copilul dar inca nu are nume de familie deoarece il aveam fiecare pe al lui si am de jos acum proces pentru tagada paternitati. Intrebarea mea este să putea sa ii fac certificat de naștere purtandumi mie numele de familie ?

  • buna ziua !ma numesc Ionela Cristina as vrea sa stiu va rog sa imi spuneti, daca pot scoate un bebelus de 7 luni din tara ,daca tatal ei nu este de acord iar noi nu suntem casatoriti cu acte,desi copilul este trecut pe numele lui .va mulumesc !astept raspunsul dvs.

    • Domnul Adrian am si eu o problema si nu stiu ce as putea face .Va rog sa imi dati un sfat. Eu am un copil in Romania la parintii mei si ei acuma sau desparti.Copilul meu este dat prin PROTECTIA COPILULUI la parinti mei .Mama vrea sa aibe baiatu la ea si cei de la Protectia Copilului au zis ca eu trebuie sa fac o procura precum ca sunt de acord ca baiatul meu de 5 ani si 8 luni sa ramana la mama mea.Eu sunt in Germania si nu stiu cum trebuie sa procedez sa fac acceasta procura. Nu vreau sa las copilul la tatal meu din urmatoarele motive:
     – este foarte agresiv , consuma foarte mult alcool si este chiar foarte violent . VA MULTUMESC ANTICIPAT IONELA

    • Bună ziua.mă numesc irina și am o fetiță de 11 ani dintr-o relație anterioara.fetita este recunoscuta legal de tata.eu sunt căsătorită acum și soțul actual vrea sa treacă fetita pe numele său. ..Ce șanse am avea?și ași dori sa știu dc pot ieși din tara cu fata ea fiindumi încredințată prin instanță mie.va rog sa mă lămuriți am mare nevoie.Mulțumesc anticipat

     • Buna seara! Scuzati deranjul! O singura intrebare am …..care imi da batai de cap…. In urma unui divort ,stabilirea unei pensii alimentare si un program pentru tata…. intrebarea este: in momentul in care tatal are dreptul la jumatate din vacanta de vara,el mai este obligat sa imi plateasca pensie alimentara pentru copii cat sunt la el in perioada aia? Va multumesc anticipat!

   • DA, PRIN ORDONANTA PRESEDENTIALA. POTI, CERI CA INSTANTA SA SUPLINEASCA ACORDUL TATALUI PENTRU INTOCMIREA PASAPORTULUI SI A DECLARATIEI DE CALATORIE. SPUI CA VREI SA PLECI DIN TARA CACI AI DREPTUL LA LIBERA CIRCULATIE, IMPREUNA CU COPILUL INTR-O VACANTA .EU AM REUSIT ASA.

    • Ioana, sunt si eu intr-o situatie similara si urgenta si as vrea sa obtin o ordonanta presedentiala in Germania. Sunt domiciliata aici cu copilul dar copilul nu are pasaport. Tatal nu isi da acordul si eu doresc sa ma intorc in Romania. Unde exact, la ce birou/institutie si oras ai obtinut ordonanta presedentiala in Germania? Multumesc

  • Buna ziua. Eu am i fetița de 4 anișori dintr-o căsnicie care nu a mai continuat din cauza neînțelegerilor. Eu ca bărbat am decis sa ma mut cu chirie. Pt ca am prins-o ca vb cu alt bărbat. intre timp am întâlnit pe cineva care sta cu mine in acest moment. Problema este ca fosta soție nu ma lasă sa îmi văd fata sau sa o iau la tara la parinti mei,sa o plimb in parc. Menționez ca fetița plânge sa vina la mine ,îmi zice sa ma duc sa o iau de la mama ei. Am înregistrări. Mama ei ameninta ca se omoară,ca se arunca in fata masini cu fetița. Ce pot face in aceasta situație ,sa nu pățească fetița ceva. Și sa pot avea dreptul la fetița. Mai Menționez ca nu am divorțat. Mulțumesc .

   • Buna ziua!suntem divorțaților cu fostul soț deja de un an,și avem un copil minor de 4,5ani sa luat hotărârea ca copilul sa ramiie cu mama după divorț,tatăl nu a fost de-acord și a atacat la curtea de apel din Chișinău la care acolo sa susținut prima hotarire de judecată,și copilul a rămas cu mine,tatăl nu îl ajuta cu nimik vine odată in an să-l vadă și dacă ii cumpara Cité ceva in rest nimik.Eu acum ah hotărât sa plec peste hotare pe un timp oarecare ca sa pot sa îmi întrețin copilul,și am vrut sa fac tutela pe sora ca sa las copilul cu ea,dar el a fost pe la asistenta socială și a vb cu ei și ei nu vor ca să-mi facă tutela fără acordul lui,au spus ca acuma a esit legea ca fără acordul tatălui nu se poate,este drept așa ceva ori el a plătit lor bani ca sa nu pot face tutela?indrumatima va rog frumos cum sa procedez și unde sa m-a adresez?

  • Buna ziua a….sunt divorțata si am un copil…as dori sa plec din tara,iar fostul soț nu vrea sa.mi dea procura copilul fiind minor…ce pot face?

  • Buna ziua Ma numesc Croitoru Ion sunt din Craiova am o problema cu custodia copilului in urma desparturi prin instanta avem drepturi comune ptr copil mama fiind plecata in anglia prin hotarare definitiva pe perioada plecari copilu imi este incredintat mie si mama este obligata sa imi dea 100 lire pe luna bani pa care nu iam vazut niciodata iam facut plangere la parchet dar nimic in decembrie 2018 am lasat copilul la mama in anglia pentru o luna si mama nu mi la mai adus pana acum am facut plangere la politie dat nu prea stiu ce sa faca in situatia asta copilul era la scoala aici in craiova in clasa 2 a dar ptr mama nu a contat si a pierdut un an acu ia la inscris acolo fara acordul meu va rog sa ma indrumati ce pot sa fac sa imi aduc copilul in tara mentionez ca mama traieste cu un tigan acolo si sunt multi in casa si copilul deja vorbeste foarte urat nu stiu ce sa fac datimi un sfat va rog

  • Bună seara sunt Vasilica și am doi copii nu sunt căsătorita stau la soacramia in casa concubinul meu bea zi de zi și nu este de loc lîngă noi decât cu banii in rest cu nimic eu nu am casa as pleca dar nustiu daca se poate el nu asculta deloc abia ce a terminat un proces vina acasă se cearta cu mine la oră târzie seara vb nepoliticos in fata copiilor as dori să știu ce drepturi as putea avea sau daca ar putea sai ea protecția copiilor

    • buna seara am si eu o fetita cu concubinul meu nu am fost casatorita cu el ce Swansea am eu sa cistigi fata are zece lunii eu stau cu chirie acuma el ma batea ma jicnea ma umilea facea misto de mine am fost secestrata la domiciliu si ma batut si mama lui si mea vorbit urit si ma jicneau toata familia lui am fost servitor e in casa lui Amanda lui si da daca copilului meu eu nu am putut sa ma pot bucur a de copilul meu mau obligat sa I dau lui fetita si eu nu am fost de acord eu imi intretin fetita singura de cind e la mine el nu a dat nimic copilul de cica luni de cind e la mine si nici nul intereseaza dar in schimb vrea sami ea fetita spun dimineata ca el are conditi el este intro relatie cu cineva acuma si vrea sami ea copilul sa mi o creasca cu ace femeie ca asa mea zis si mama lui ca mea fetita sa e o dea lui fiusul sami o creasca el cu alta nici de cum cu mine ei vrea numai fata pe mine nu si eu nu vreau sami ea ei fetita ce Swansea am eu ca sa cistig fata sau ce pot sa fac va rog frumos sami spuneti cas o mama desperata care nustiu unde sa mai apuc numai sa nui ea fetita acest om care sea batut joc de mine

  • Buna ziua, Am asa o intrebare, Sunt cetatean Moldovean si am doi copii care sunt din prima căsnicie sunt cetățeni Republicii Moldova. De un an si ceva luni locuim în România și am domiciliul aici,copii sunt minori și am hotărîrea judecătorească ca copii la domiciliul rămân cu mine. Pot face rezidență Româna la copii daca eu am rezidență in Romania.

  • Buna ziua, Am asa o intrebare, Sunt cetatean Moldovean si am doi copii minori din prima căsnicie sunt cetățeni Republicii Moldova și am hotărîrea judecătorească ca copii la domiciliul rămân cu mine. De un an si ceva locuim în România, eu am domiciliul aici si rezidență, pot face si la copii rezidență în România. Copii invata la școală aici in Romania.

  • Buna ziua am un baietel de 7 ani dintr o relație nu am fost căsătorită cu el și nu este trecut in certificat de nastere tot ma ameninta ca imi ia copilul ca imi face rau are cum ?

  • Buna ziua! in urma unui concubinaj am ramas cu un copil minor!l.am dat in judecata pe concubinul meu pentru pensie alimentara pe care a platit.o doar 4 luni de atunci au trecut 5 ani instanta a hotarat ca minorul sa ramana la mine…intrebarea mea este urmatoarea ;Daca as vrea sa plec intr.o vacanta cu copilul imi trebuie procura de la concubin ?

  • Buna seara . Fiul meu are un copil de 10 luni si ar dorii custodia minorului din motiv ca mama sufera de depresie . Are tratament de la spitalu de psihiatrie din decembrie 2017

  • Bună ziua! Am o fetita de 4 ani rezultata în urma unei relații de concubinaj. Eu locuiesc în România și fetita de asemenea e născută în România și e trecuta la domiciliul meu. Am fost plecata în Anglia cu contract de munca și pe perioada aceasta fetita mea i am dat-o tatălui în Franța cu o procura bineînțeles care expira pe 30 luna aceasta. Tatăl nu vrea sa o mai aducă acasă. Ce pot sa fac? Îl pot baga la răpire internațională având în vedere ca ii expira procura? Fostul locuiește în Franța. Va mulțumesc frumos!

  • Bună seara! Ce consecinte sunt in cazul in care in urma divorțului produs la dorința soțului nu vreau sa ii încredințez copilul tatalui in zilele care i se cuvin decât în anumite condiții( fac mențiunea că nu aș dori că copilul sa meargă în casa in care in care locuiește cu actuala concubina.)

  • Fiica mea a fost ucisa de actualul iubit, și fii sai minori au fost luați în plasament, tatăl lor ii părăsise de când erau mici. În aceeași zi am fost sa ii luam și ne tot amână ca trebuie făcute acte și durează, a trecut aproape o luna și copiii nu am reușit sa ii luam. Au fost și în inspecție acasă și a fost totul ok. Este corect ceea ce se întâmplă? Copiii voiam sa fie cu noi cât timp trebuie sa se facă actele nu în plasament. Aștept răspuns de la dumneavoastră. Va mulțumesc. (Ma numesc Bobec Elena și va scriu de pe adresa de mail a cumnatei mele)

  • Buna ziua cum pot face sa pot iesi cu copilul de 6 din tara,tatal nu imi da acordul dar nici nu vrea sa aibe grija de ea si nici nu se intereseaza de copil nici alocatie data de judecator nu o plateste.

   • Da că am plecat de acasă find amenințată înjurată și bruscat ce pot păți?
    îmi pierd copilul?
    Mea fost loat copilul de către soacră și concubinul meu
    Cum pot să îmi iau copilul?
    Ce ar trebui să fac sau să am?
    Mulțumesc!

  • Bună seara, nici nu stiu cum sa incep. In prima fază suntem de 2 ani divorțați, am divorțat de comun acord la notar, din căsătoria noastră avem 2 copii, fata de 11 ani iar băiatul de 9 ani, în urma divorțului am hotarat de comun acord ca minorii sa aiba locuința țarului, din motive financiare, eu nu avand nici un servici, si nici casă la momentul respectiv, ideea e ca noi avem custodia comună, minorii impliciți vor avea domiciliul la tatal lor, iar eu voi ajuta cu o sumă de bani lunar, si de cate ori dorește părintele separat si atât si copii se vor vizita, nu mai ca la câteva luni el sa căsătorit cu altcineva, aceea persoană nu il mai lasa sa văd copii, cel puțin să-i văd, eu acum lucrez in Olanda, am o situație financiară bună, am actele in regula aici. Ce șanse pot avea să câștig costodia copiilor? Menționez că totul legat de copii au hotărât cei de la notar public, nu am fost in tribunal. Va rog ajutati-mă.

  • Buna seara domnul avocat ma confrunt cu o problema foarte mare am un băiat de 3 ani in 2018 am decis împreună cu tatăl băiatului meu sa ne despărțim am divorțat de comun acord la notariat ,eu am fost la primul divorț nu am cunoscut procedurile si legile minore ,în schimb el era la al doilea divorț cu prima soție…el Nu a fost de acord ca băiatul sa ramana la adresa mea si mia zis sa al las pe băiat la adresa lui de domiciliu ca oricum copilu va rămâne la mine ca el nu imi ea copilu eu cum nu am cunoscut procedurile si legile si domnul de la notariat ma grăbit eram si cu băiatul după mine am fost foarte agitată nu mi-am dat seama că ce am semnat eu mi-am dat seama cand am ajuns acasa ceea ce am facut ca domnul de la notariat mia zis ca trebuie sa plătesc si o pensie lunară atunci am întrebat de ce daca copilu va sta cu mine si el o zis asa sunt legile pt copilu va rămâne la domiciliul tatălui .Apoi ma pus sa fac o declarație cum ca sunt de acord ca copilu sa ramana la domiciliu tatălui si o sa ajut la toate cheltuielile copilului. Eu cand mi-am dat seama de ceea ce am facut deja a fost tarziu ca eu am semnat .După ce am divorțat a trecut o saptamana si m-am împăcat cu tatăl băiatului de frica ca sa nu imi ea băiatul ca el a început să mă amenite cu foaia ce am semnat mia zis ca eu nu mai am nici un drept pe el si ca am.semnat cum ca i l-am dat lui de tot .Am rămas împreună pana acum încoace pana cand am decis sa al las pt totdeauna am incercat sa vb cu el sa ai spun ca trebuie sa ne intelegem si sa ai facem un program la băiat i-am spus că poate veni să-l vadă ca nu am nimic impotriva din contra mas bucura daca l-ar cauta ,dar el nu vrea sa inteleaga vine si mil ea pe ziua si mil aduce nu mai a doua zi si ma amenința că no sa mil mai aducă înapoi nu stiu ce sa fac sunt foarte supărată va rog sa ma sfătuiți să imi spuneti ce trebuie sa fac pt nu vreau sa imi pierd băiatul imi doresc ca sa ramana lg mn din tot suflet …astept un raspuns un sfat cum trebuie să procedez ?

  • Bună seara mă numesc Bănescu Anda am un copil de 12 ani a stat cu mine până acum a plecat la taicasu nu mai vrea sa vina acasă ce trebuie sa fac urgent

  • Buna ziua. Ne confruntam cu o problema. Logodnicul meu, a divortat in Romania, fosta sotie a rapit copilul comun Desi nu avea dreptul sa paraseasca teritoriul Germaniei (sentinta data la tribunal). In bucuresti a fost condamnata de rapirea copilului cat si in Germania. Parintii au ajuns totusi la o intelegere la divort ca ea sa pastreze copilul iar tatal sa trimita pachete pt copil lunar. Ceea ce sa efectuat. Medicamente, imbracaminte, incaltaminte, jucarii, etc. Acum fosta sotie la dat iar in judecata in Romania pt pensia alimentara in bani.
   Ce se poate face in acest caz?
   Va multumesc pt eventualele raspunsuri

  • Buna ziua .Numele meu este Narcisa si locuiesc un Spania de 8 ani .Am divortat in anul 2010 ,avind o fata impreuna automat mia revenit mie. Eu muncind pe atunci in Italia am cazut la intelegere sa ai las scris pentru fata daca avea nevoie pentru doctor sau ceva. In foaia care am semnat o nu era la dosar nici in ziua de azi. Dupa semnarea acesteia ma informat avocatul lui ca fata este in custodia lui. Din acest moment nu ma lasat sa mi vad fata, eu incercind mereu pe la scoli sa o vad…..imi este foarte greu sa povestesc….sufar in fiecare zi……De cind sint in Spania am reusit sa vorbesc cu camera cu fata mea din Romania in data de 16martie 2017.,dupa cinci ani de zile. De atunci nimic……Vreau sa precizez ca am cerut orar de vizita si a fost respins. Protectia copilului a venit acasa sa vada daca am conditii si a relatat scris cu totul altceva, impotriva mea. Cum as putea de aici din Spania sa cer orar sau custodia?Multumesc mult.

  • Buna ziua am avut proces de în cuviintare copil dar nu e definitiva și am făcut apel însă bunica copil vrea sa il viziteze desi nu este definitivă după program însă plata nu este efectuată după sentinta ce pot face.Multumesc

  • Buna ziua! Ma numesc Cristi. N. Am avut ca fiecare o relație frumoasa cu concubina mea.Pana acum când nu mai ne înțelegem unu cu altu.Suntem împreuna de cinci ani si in ăștia cinci ani de zile, nea dăruit Dumnezeu o fetița.Ea acum vrea sa ne despărțit si fata sa rămână cu ea. Întrebarea mea ca tata este dacă am șanse sa îmi iau fata sa mi-o cresc eu?Tinand cont ca, concubina mea este si grav bolnava de hepatita B si D.Si mai nou a fost depistata ca are probleme si cu glanda tiroida.In urma cu cv timp sa operat de glanda si acum a primit rezultatul ca este cancer. Acum ca v-am spus poveste vieți mele,credeți ca am șanse sa îmi cresc fetița singur?Va mulțumesc frumos Cristi N.

  • Buna ziua domule avocat. Locuiesc an portugalia si am un copil de 4 ani cu un cetatean portughez, nu ne mai antelegem si vreau sa ma antorc cu comilu an tara ce sa se am sa Raman eu cu custódia minorului.

  • Buna ziua. Ma numesc marcu sorin. Ma judec cu fosta soție privind custodia copilului. In prima faza instanta ia încredințat ei copilul minor de 7 ani, dar acesta refuză să meargă la ea. Aceasta ma tot amenință cu un executor judecătoresc. Poate sa imi ia copilul cu forta daca acesta refuză categoric?

  • Buna ziua ,am o fetița de 2 ani și 8 luni ..nu suntem căsătoriți cu acte ..,dar ne am despărțit și fostul meu concubin nu vrea sa îmi dea fata . Am fost și cu poliția și tot nu am reușit sa iau fetița de la el (țin sa Menționez ca el pleacă tot timpul in străinătate și fetița o lasă la o cunoștința de a lui)..cum pot sa îmi iau fata de la el ??????

  • Buna ziua! Dar daca mama pleaca constant in strainatate dupa castigarea domiciliului copilului in apelul de la ordonata presedentiala unde in prima faza domiciliul a fost stabilit la mine, ce pot face? Acesta ramane in grija bunicilor, care sunt cam neglijenti, consider ca ar fii benefic sa il lase la mine, dar aceasta pleaca pe ascuns. Multumesc anticipat!

  • Bună ziua am o antrbare am divortat am 2 copii și vreau sa dețin gustodia băiatului are 7 ani și fata 2 ani pe băiat vreau să-l țin ieu pentru ca mama lui sl bate ancontinu di cauza ca baiatu mia zis cum a prins-o pe ia cu altu an pat ieu find plecat la munca an germania ia a recunoscut și acuma vrea sa se mute la amant acasă și vrea să-mi ia copii pe băiat nu vreau sa mai stea cu ia din cauza bătăilor care le ia și nici educație nui da ce pot sa fac multumesc

  • Buna ziua..sunt in proces de divort de 2 ani,fostul sot nu doreste sa-mi faca oprocura pentru a calatori cu copii minori sau pentru ca eu s-a le pot face acte care expira in Septemberie.Copii locuiesc cu mine si eu ii intretin..ne aflam in Anglia. Multumesc.

  • Buna ziua!Băiatul meu are o fata de 10 ani ,care are domiciliu la mama, el lucreaza ca asistent medical inElvetia, mama copilului sta in Bucuresti cu chirie fata nu vrea să mai stea la mama.memtionez ca părinții au custodie comuna.Poate fata sa fie luata de tata cu acordul fetei si sa fie crescută de bunicii tatalui si de tata,dar tatal vine acasa la concedii si cand mai are libere.Copiluleste de acord numai sa nu mai stea la mama nu vrea să mai locuiasca acolo.va rog datini un raspuns sigur.

 2. in urma unei relatii de concubinaj ,am ramas cu un copil minor in varsta de 6 ani,dupa care eu mama si tatal ei ne-am despartit definitiv,
  momentan el a parasit domiciliul in urma unor neintelegeri de lunga durata episoade de certuri in fata minorei , amintesc ca mai am un fiu de 17 ani dintr-un mariaj anterior, acesta participand de nenumarate ori la scandalurile si certurile din casa.
  partenerul meu a parasit domiciliul cu circa 7 luni de zile in urma , mentionez ca nu are un domiciliul stabil si nici venituri stabile el fiind de cetatenie italiana , locuieste momentan in oradea( nu cunosc adresa)
  momentan ma ajuta cu o suma mica pentru intretinerea fetitei mele
  doresc sa obtin custodia fetitei mele , ce sanse am ?
  va multumesc
  mentionez ca el anterior a mai avut o relatie de concubinaj din care a avut un copil , la fel a procedat si cu acel copil si mama lui, parasire de domiciliu si minor

  • Buna ziua, raspunsul este ca in proportie de peste 80% puteti sa obtineti custodia minorei. In ce sens? daca putem face dovada parasirii domiciliului conjugal, dezinteresul fara de familie si o eventuala destabilizare financiara, emotionala, etc. Proba cu un martor si interogatoriu v-ar ajuta, insa la prima vedere pare un caz fericit de incredintare catre mama. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Buna seara as avea si eu o intrebare in vederea unei executari silite , e vorba de un minor de 6 ani care a ramas la tata iar mama la cistigat in instanta sau parcurs toate etapele de judecata , hotarirea este irevocabila daca copilu este influentat de bunici si tata sa nu mearga cu mama ce se poate intimpla va rog un raspuns

 3. buna…ma numesc claudia..sunt intr-o relatie de 5 ani.. dar casatorita de 8 luni.am o fetita e 8 luni… sotul e un om agresiv…ma inseala.. ma loveste..cearta peste cearta in fata copilului.. vreau sa divortez dar ma ameninta ca imi ia bebelusul..vreau sa specific ca nu are locuinta si nici servici…momentan locuim in casa bunicilor lui…nici eu nu am un servici dar am casa parinteasca unde locuieste doar tatal meu.,mama mea fiind plecata in afara de unde ma ajuta financiar lunar..nu stiu cum sa procedez deoarece mieste frica sa nu imi ia bebelusul…va rog datimi un sfat…

  • Buna ziua. In primul rand vreau a va precizez ca exista protectie sociala pentru femeile abuzate domestic si exista si protectia copilului care va poate ajuta intr-un asemenea caz. Atunci cand va loveste sunati imediat la politie fiindca toate aceste antecedente” va vor fi folositoare intr-un viitor proces de divrot/incredintare. Daca situatia este asa cum o descrieti nu vor fi probleme in obtinerea incredintarii minorului catre dvs. ba chiar mai mult puteti obtine despagubiri materiale efective de la fostul sot in caz de divort din culpa acestuia . Cu bine, av Cuculis 0722298011

   • Buna . As dori sa ma indrume cineva , de 4 ani mi sa luat fetita mea avand 8 ani . Ii sa incredintat tatalui. Eu in toti acesti ani nu am putut lua legatura cu fata doar o singura data . Si asta ptr ca nu mia dat voie tatal fetitei, dupa 2 ani eu fiind in Spania am contratat un avocat in Romania. Ptr a lua fetita . Stiind ca fetita locuieste cu concubina tatalui si imi maltrata fetita . Am fost si la mediator , vreau sa spun ca nu sa rezolvat nimic . Am facut si sesizari la protectia copilului , dar nimic. Eu am prima sentiinta la care nu imi pune nici ote de vizita nimic decat sa platesc. As dori f mult un avocat bun sa imi poata inapoia fetita. Multumesc.

   • Bună seara. Am doi copii în urma ne relații de concubinaj. M-Am despărțit de tatăl copiilor în urma infidelitățile lui. Acum el este plecat din tara , nu se mai interesează de copii. As vrea sa îmi iau copii și sa plec și eu din tara . Precizez ca el refuza sa îmi facă procura. Ce șanse am dacă deshidratare un proces? Dacă voi obține tutela copiilor pot sa îi iau cu mine fără a avea nevoie de acordul lui?

 4. buna ziua!m numec fieraru ramona elena am 22 d ani,am trait in concubinaj 3 ani din care au rezultt doua fetite in urma cu 7 luni avand acordul concubinului mi^am luat fata cea mica varsta de 1 an jumate si am venit in japonia laparinti mei,eu fiind infiatade catre tatal jaonz iar mama mea fiind mritata de 15 ani,inainte sa parasesc tara am intentat proces de custodie in care cer custodia ambelor fetite,el are casa lui mostenita de la mama lui,nu are servici,traiste din mila surori sale,este bautor frecvent de alcol este violent,este scandalagiu,eu locuiesc cu parinti in japonia nu muncesc parintii mei ma intretin,ce sanse as avea sa imi castig fetitele si sa o aduc si pe cea mare in varsta de 3 ani in japonia langa mine mentinz ca imi este frica sa ma reintorc in romania sunt amenintata pe site-uri de socializare cu moartea,ce sanse am????/

 5. Buna ziua . Eu sunt in proces cu fostul concubin pt ca nu ma lasa sa imi vad copilul .. mai exact pt exercitarea drepturilor parinteati . Im octombrie vom avea a 3-a infatisare unde se vor prezenta martori . El a foat de acord sa ii sau suma de 300 de lei si fata aa vina in spania in vacante. Nu am mentionat ca eu locuiesc in spania . Am avocata dar nu prea ma lamuresc foarte bine cu ceea ce se intampla . Acum sa cerut o alta ancheta sociala la adresa mea din spania . Am cerut-o noi . Domnul judecator a cerut de la primul termen o ancheta psicosociala a minorei . Fetita mea are 7 ani . Este foarte prost ingrijita in casa tatalui … si mai ales ca o priveaza de a sta aproape de familia mea . Azi a avut serbare . Vorbisem cu tatal fetitei mele ca va merge tatal meu ai sora mea pt a o lua in vacanta la casa parintilor mei si a fost de acord dar astazi nu a mai fost asa.. a spus ca o duce la matusa lui . Este nornal sa faca acest lucru si sa isi bata joc de noi sa ne faca sa cheltuim bani pe drumuri si mai ales sa nu lase copilul cu familia mea ? Tin sa mentionez ca azi nu se afla tatal cu ea ci bunica paterna . Un sfat pt a putea lua copilul de acolo ce mai pot face ? Eu inregistrez convobirile cu ei cand sun . A-si putea prezenta aceste inregistrari la proces daca eu nu il anunt ca inregiatrez convorbirile ? In una din convorbiri ajunge sa jigneasca avocata mea. Apunand ca are 2 clase in minus . . Va multumes anticipat !

  • Nu va pot da decat un sfat. Aveti aceste probe, administrati-le. In rest, dupa ce se vor efectua o serie de exeprtize si se va constata ca este asa cum spuneti sunt sigur ca veti putea lua copilul. procesul civil pe care il prezentati trebuie sa e desfasoare in interesul suprem al copilului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

    • Nu l-am dat in judecata eu am un baiat cu el si o fata din prima relatie toata familia lor consuma alcool eu as vre sa plec problema este ca nu am nimic stabil si nici cu ce sai întrețin va rog frumos spunetimi ce as putea sa fac ?

    • Buna ziua doamna avocata ! De doi ani de zile ma judec pt custodia copilu meu are acum 9 ani ,eu sunt in Anglia e foarte greu cu ancheta acolo ce este de făcut pt ca nu se termina procesul de atâta amar de timp! Țin sa Menționez ca la plecarea mea din țara era fetița la mine tatăl era in Belgia când eu plecasem sa i ofer un trai mai bun pentru ca el nu ma ajuta cu nimik ! Fetița am lăsat-o tatălui meu in grija ! Dar nu m-am gândit ca el când aude ca am plecat va venii și îmi va lua fata de la mine de acasă .😔 martori am dus dovezi am dus totul am demonstrat dar tine prea mult procesul și eu nu îmi pot vedea fetița de 2 ani ! Închide poarta ma da la poliție dacă intru forțat zice ca e violare de domiciliu nu mai știu ce sa fac va rog un indiciu clar să-mi dați a-și fii mulțumită pt ca avocatul meu nu ma prea lămurește ! Va mulțumesc 🙏🏻

   • Buna seara as avea si eu o intrebare in legatura cu un certificat de nastere copilul a ramas la mine eu sunt mama lui tatal a fost pus la plata pensiei de intretinere in coantum de 500 de leii lunat din anul 2019 luna septembrie as vrea sa stiu am fost sa preschimbam certificatul din care el trebuia trecut la rubrica tata dar de la starea civila la trecut cu totul pe numele sau ce pot face in acceasta privinta sa pot face certificatul inapoi sa fie pe numele meu ca find el avea dreptul sa fie trecut doar la rubrica tata

 6. buna ziua ,

  va rog mult sa ma sfatuiti si ajutati.

  ma numesc marioara,am37 ani si o fetita de 10 ani,sunt casatorita de 14 ani si locuiesc cu parintii lui. el este un tip f. gelos si cu o posesivitate extrema .m-a lovit cind fetita avea un an ,am plecat de la ei la matusa mea, la care am locuit de la virsta de 10 ani , dar i-am mai dat o sansa si m-am intors in, colivie, pt ca asa era ,asa ma simteam, in casa in care locuiam cu socri care in tot acest timp au incercat sa ma dezechilibreze emotional si sa nu am curaj sa spun mamei si celor din jurul meu care imi sunt foarte apropiati ,matusa mea, colegele mele de la laborator (spital) despre problemele si situatia mea. m-a mai lovit inca o data cu telefonul provocindu-mi o durere mare atit fizica cit si psihica.dpv material am investit , am rate la banci si nu este nimic pe numele sotului si pe mine. cind i-am spus sotului ca vreau sa divortez a fost f.agresiv verbal si amenintator,deoarece nu am unde sa merg decit la matusa mea care m-a crescut . vreau sa intreb ce se intimpla daca parasesc domiciliul conjugal impreuna cu fetita inainte de divort ,care sunt consecintele ,vreau sa precizez ca eu nu am nici un drept in acea casa deoarece totul este pe numele socrilorce ,ma refer la bunuri materiale . imi este frica de un singur lucru , sa nu fie fetita influentata de bunici si de sot pentru a nu-mi fi incredintata ( pt ca sunt o mama rea dat fiind ca o pun la lectii mai mult decit tata, asa i-a spus sotul fetitei) stiind ca este iintrebata cu cine din parinti vrea sa stea, conform noului cod civil.
  va multumesc.

  • Cel mai sigur este sa sunati la politie cand se repeta o asemenea scena. Daca vrei sa parasiti domiciliul conjugal trebuie sa existe un modtiv solid pentru a nu va putea acuza de aceasta infractiune. In cazul in care luati si copilul cu dvs. nu mai discutam despre parasairea domiciliul dar poate fi rapire. Depinde de circumstante. Eu zic sa apelati 112 cand se repeta scena si ulterior dvs. puteti pleca fiindca incidentul este nnotat. Cel mai bine introduceti actiune de chemare in judecata. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 7. buna ziua
  in situatia aceasta eu sunt obligata sa suport de dragul fetitei mele tot ce mi se intimpla. cum as putea sa divortez. care este calea cea mai sigura ca poate sa-mi fie incredintata fetita.va rog mult sunt disperata .
  multumesc

  • In cazul in care sunteti agresata, va putem ajuta cu un ORDIN DE RESTRICTIE, si in subsidiar evident, o hotarare judecatoreasca va poate salva de multe probleme, evident puteti si sa aveti copilul incredintat spre crestere catre dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

  • Buna ziua am cu fosta concubina un copil de 7 luni am fost in afara pentru a strange bani pentru botez am venit in tara am facut botezul iar dupa a plecat la mama ei toate bune eu am plecat inapoi in anglia …toate bune dupa 2 luni a inceput cu cearta ma blocat pe Facebook pe mesenger mi a blocat numarul…si ma tot ameninta daca nu I trimit bani nu ma lasa sa imi vad copilul …le are cu bautura…nu are servici are decat un ajutor de 350lei as vrea sa iau copilul la mine pentru ca eu am posibilitati….ar fi posibil asa ceva

 8. Buna ziua.Domnilor avocati, va rog sa ma consiliati in urmatoarea speta.
  In prezent sunt in divort-stadiu apel- cu sotia mea.
  Prin inscenari realizate cu soacra mea care s-a instalat in casa pe care eu am achizitionato prin credit ipotecar pe numele meu in timpul casatoriei, am fost dat afara din casa provizoriu, sub pretextul Legii violentei domestice, instanta concluzionand din aceste inscenari ca eu as mentine o atmosfera tensionata in casa, spunand ca paratul aparent mentine o atmosfera impropie in casa.Am impreuna cu fosta sotie un copil in varsta de 9 ani si trei luni care i s-a stabilit domiciliu la mama (apartamentul din care am fost evacuat prin Ordonanta Presedintiala) insa acesta a plecat dupa mine de 1 an de zile, desi s-au efectuat cel putin 5 executari silite de catre fosta mea sotie si una de catre mine, intrucat fosta sotie a introdus in luna martie 2013 o actiune in instanta(amenda civila) solicitand sa fiu amendat cu suma de 1000 lei pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti. Mentionez faptul ca domiciliul copilului a fost stabilit prin Ordonanta presedintiala in luna mai a anului 2012, pe Codul Civil vechi, din cate am inteles eu neavand nicio obligatie de a duce copilul acasa,intrucat instanta prin Ordonata m-a obligat sa evacuez domiciliul si stabilit un domiciliu al minorului, nefixand vreo abligatie in acest sens asupra mea.Desi domiciliulcopilului a fost stabilit in luna mai 2012 la mama-pe vechiul Cod Civil-am fost amendat de catre instanta cu suma de 7000 lei pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti, total nejustificat deoarece desi nu aveam acea obligatie de a duce copilul acasa, am facut numeroase demersuri atat cu politia la usa pentru a lasa copilul la mama cat si cu diverse persoane si mama copilului a refuzat sa ne deschida usa, invocand ulterior ca eu nu m-am dus acasa sa duc copilul ci pentru a intra in casa.La ultima executare silita initiata de catre mine, copilul a refuzat sa ramana la mama intrucat a spus ca a fost lovit de catre mama, ceea ce este si adevarat, in acest sens existand si un certificat medical. Cum mama lui are relatii la procuratura sect.5, acestia au scoso de sub urmarire penala si i-au aplicat o amenda administrativa pentru reeducare in valoare de 300 lei, sub pretextul ca nu indeplineste aspectele unei infractiunii, desi copilul are certificat de la IMNL cu 2-3 zile de ingrijiri medicale.
  Problema care ma framanta este faptul ca din cate am inteles, chiar daca copilul copilul nu vrea sa mearga la mama si in eventualitatea incredintarii acestuia si dupa recurs, va obligat sa faca consiliere pana accepta sa mearga la mama (asa cum a decis instanta), invocanduse ca noul cod civil prevede ca se face consiliere pana se pune in aplicare hotararea judecatoreasca. Intrebarea este: Noul Codul Civil prevede obligarea unui minor sa faca consiliere pana este de accord sa ramana la mama?
  O alta intrebare ar fi :Dupa cinci executari silite esuate, pana cand se poate continua cu aceste executari silite? De fat prin aceste executari silite nu se traumatizeaza acest copil?
  Protectia Copilului nu poate interveni printr-o actiune in instanta pentru a stopa aceste executari silite si a proteja minorul? Am pus aceasta ultima intrebare intrucat de fiecare data Protectia Copilului a invocat Legea 272-interesul major al copilului-in sensul ca el a refuzat sa ramana la mama si nu poate fi fortat sa ramana.Cu speranta unui raspuns cat mai repede, va multumesc anticipat.

 9. buna seara,sunt o persoana disperata ..am divortat de sotul meu si acum astept sentinta,avem 2 copii minori de 13 si 9 ani mentionez ca sotul meu este de acord sa iau eu copii,unica problema este ca eu lucrez in italia de 4 ani cu tot in regula .numai ca copii mei nu vor sa vina aici.,ei au stat un an aici dar au intampinat mici probleme cu acomodarea,.intrebarea mea este,daca copii sunt incredintati mie si ei nu vor veni eu cum ii pot lua???

  • Buna ziua stimata doamna. Fiind o obligatie de A FACE, este evident susceptibila de a fi pusa in executare, fapt pentru care actiunea imediata pe care puteti sa o intreprindeti dvs. este evident executarea silita a obligatiei. Cu stima,a v Cuculis 0722298011

   • Buna ziua ma numesc Cristi am o fetita de 9 luni pana acum 2 saptamani am stat cu prietena mea la parintii ei dar nu aveau conditii ,iam zis frumos hade sa plecam in chirie sau la ai mei ai mei fiind mai instariti cu bune posibilitati…ce e de facut?ea nu are nici un venit decat cei 1500 lei de acolo se intretine si ea si nu ii ajung bani de la o luna la alta …in familia ei doar taicas’o lucreaza si intretine pe nevasta lui si inca un copil mai mic …nu se ajung cu banii…cat despre casa au o foarte mica bucatarie un fel de hol fara masa ,,,la mine e cu totul altceva cat si pe plan financiar si conditii…intrebarea mea este pot obtine custodia fetitei?fetita e pe numele meu

 10. Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat…tocmai am introdus o actiune de divort, in urma casatoriei am un baiat in varsta de 2 ani si 9 luni, eu vreau custodia copilului. in urma cu o luna fost sotie a luat copilul de la domiciliul comun , unde avea conditii foarte bune , si a plecat la parintii ei , intr-o garsoniera, iar copilul locuieste pe un balcon improvizat. Eu am mers saptamanal sa imi vad copilul, initial mama a mers cu mine in parc( sa nu se sperie copilul, prectic nu vroia sa il lase singur cu mine), la ultima vizita mi l-a dat 2 ore sa stam singuri, iar cand m-am intors am vrut sa ii las o suma de bani pentru copil, iar fostul socru a intervenit spunand ca el vrea bani pentru gradinita particulara si m-a agresat fizic. Cum trebuie sa procedez in aceasta situatie? Ce sanse am sa imi iau copilul de acolo?

  • Agresiunea fizica este una, incredintarea minorului este alta. O sa puteti observa, in timpul procesului, la faza de porbatoriu, ca se va solicita proba cu ancheta sociala, indispensabila procesului de divort cu minori. In urma acestei probe se va determina cine are cele mai bune conditii pentru a tine copilul in grija cu obligarea celuilalt la plata de pensie de intretinere. Din punctul de vedere al sanselor este exhaustiv sa ma pot pronunta mai ales ca nu vad actele dosarului. Cu stima, av CUCULIS 0722298011

   • Buna seara.Ma numesc Elena si am si eu o problema..sunt căsătorită de un an si jumătate si un băiețel de un an si 2 luni. As vrea sa divorțez deoarece nu este zi in care sa nu ma cert cu tatăl copiluluietionez ca stam cu părinții lui cu care de asemenea nu ma înțeleg. Deocamdată sunt in concediu pentru creșterea copilului,dar nu de pe urma unui loc de munca ci fiind la master. As vrea sa va întreb daca as avea șanse sa obțin custodia copilului? Va mulțumesc.

 11. Buna seara!As vrea sa sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o problema legata tot de incredintarea copilului!Ce sanse am sa-mi fie incredintata fetita daca aceasta nu locuieste momentan cu mine,ci cu bunica paterna in Italia,eu locuind in Romania,daca introduc actele pentru divort in acest timp in care fetita nu locuieste cu mine?

  • Buna ziua stimate domn. Daca minorul este in IT de mai mult de 3 luni de zile, incuviintarea lui poate fi dispusa doar de catre instanta din IT. Cu actele de divort va sfatuiesc sa le faceti aici , e mult mai ieftin si mult mai rapid. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua m-a numesc Denisia..am mai multe intrebari legate de custodia baietelului meu in varsta de
    3 ani si10 luni in urma mai multor agresiuni atat verbale cat si fizice am Parasit domiciliu comun .AM PLECAT LA LUCRU IN AUSTRIA dar copilu a ramas cu bunici sotului si nu am putut sa il iau cu mine .doresc sa pornesc actele de divort avand certificatul medico legal din data in care am Parasit domiciliul si adeverinta de la politia locala ca a intervenit la un alt scandal conjugal anterior .locuiesc intr-un apartament inchireat si lucrez in continoare in austrea cate 28 de zile. ce sanse as avea sa pot loa copilul de la sot avand in vedere ca de copil se ocupa bunici lui si nu el si avand martori ca este violent….faptul ca lucrez in Austria ar fi un mare dezavantaj Va rog foarte mult sa imi raspundeti va multumesc

    • Buna ziua, din ceea ce explicati dvs. cred ca lucrurile ar fi mult mai bune daca minorul ar sta cu dvs. si cred ca si instanta se va pronunta la fel , avand in vedere probele pe care le aduceti. Cu stima, av CUCULIS 0722298011

   • Va rog ajutatima vreau sa plec inafara la prietenu meu am 17 ani si am I fetita De 3luni ‘ve trebuie sa fac casa iau fata cu mn e trecuta pe numele lui el nu poata sa vina ca nui da concediu ce acte trebuie va multumesc

  • Va rog ajutatima vreau sa plec inafara la prietenu meu am 17 ani si am I fetita De 3luni ‘ve trebuie sa fac casa iau fata cu mn e trecuta pe numele lui el nu poata sa vina ca nui da concediu ce acte trebuie va multumesc

 12. buna ziua dintr-o relarie de concubinaj de 3 ani a rezultat o fetita acum in varsata de 11luni, am locuit initial la mama lui de unde am fost data afara din casa de nenumarate ori ,chiar si pe perioada lauziei,de el si de catre mama lui dupa 2-3 sapt de stat pe la prieteni sau la ai mei la valenii de munte venea si plangand in genunchi isi cerea iertare, in vara ne-am mutat cu chirie intr-un apartament cu 2cam chiria fiind 500ron. la sfarsitul lunii august a plecat la mama lui si de atunci acolo locuieste. amandoi avem cate un baiat din casniciile anterioare, ambii minori. copilul lui a fost incredintat mamei cu domiciliul stabil la ea, dar acesta locuieste cu tatal si bunica patern,copilul meu are domiciliul la mine, custodie comuna si locuieste alternativ la mine si tatal lui cum este specificat in hotararea judecatoreasca. acum vreau sa il dau in judecata pentru pensia alimentara a fetitei dar ma ameninta ca mi-o ia. precizez ca sunt in concediu crestere copil si iau 1200ron lunar si baiatul are pensia alimentara 300ron,acum locuiesc si cu fratele meu salariat. el este sef de statie la o benzinarie de 8 ani si are salariul pe contract 800ron si 8 ore de munca in scimb el munceste 12-14ore pe zi si are salariul 2000ron. pensia alimentara pentru copilul lui este stabilita 200ron dar nu o plateste din moment ce minorul locuieste la el. cum procedez nu mai suport situatia asceasta el fiind un tip foarte gelos vine mereu si ma controleaza in telefon si ma tortureaza psihic . multumesc

  • Buna ziua stimata doamna. Puteti sa deschideti un proces in primul rand pentru incredintarea minorului si ulterior pensie alimentara, sau amandoua in cadrul aceleasi cereri. Dupa ce instanta il stabileste la dvs. puteti cere evident si pensia alimentara cuvenita. Amenintarile nejustificate nu trebuiesc luate in considerare fapt pentru care daca dvs. aveti un drept, va sfatuiesc sa-l valorificati. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Bună ziua,mă numesc Ovidiu si sunt divorțat de doi ani. Am doua fetițe de 4 respectiv 5 anisori,care în urma divorțului pe cale amiabila am decis ca ele sa rămână în grija mamei pentru creștere și educatie. Intre timp eu am plecat la munca în străinătate sa pot plăti o pensie alimentara mai buna. De câteva săptămâni mama fetițelor a plecat și ea într o alta tara la munca lasandule pe minore în grija mamei ei (a bunicii ). Teama mea cea mai mare este ca nu va putea sa le ia foarte curând sau niciodată cu ea în respectiva tara. Eu m am decis sa revin în tara sa muncesc doar pentru a fi mai aproape de fete (nelocuind în același oras) dar măcar le pot vizita de doua ori pe luna,nu vreau ca ele sa rămână fără niciun ul dintre părinți. În acest caz ași dori sa știu ce șanse sunt ca eu sa pot avea custodia fetițelor având în vedere ca mama lor este plecata?(eu având o relație destul de strânsă cu minorele în ciuda faptului ca le vizitez o data de doua ori pe an)
    Pensia alimentara a fost de 1.100 1.200 Ron lunar de când am început sa lucrez în strainatate. Data situația de fata cred ca ele nu merita sa stea singure doar în grija bunicilor fără ambii părinți, fiind conștient de repercusiunile psihice pe care le pot avea în urma “abandonarii” lor.
    Vreau sa mai menționez faptul ca deși am încheiat un divorț pe cale amiabila,iar eu am dreptul sa le vizitez de doua ori pe an, în vara anului 2015 când trebuia sa le iau în vacanta fiind un drept al meu,a fost dificil ca eu sa le pot lua de la bunica lor(mama fiind plecata peste hotare)pe motiv ca ar putea sa se imbolnaveasca (cea mica intradevar având ceva probleme respiratorii dar nimic foarte grav). A trebuit sa mă rog și sa le aduc aminte de acel contract de la divorț și drepturile mele ca într un târziu amenințând o, ca pot sa o dau în judecata pe acest fapt, mi le a incredintat.
    Ce anume as putea sa fac în acest caz dacă eu mă angajez în tara sa le fiu mai aproape pe bani mai putini,dar având un domiciliu stabil la curte cu utilitati pot intra în posesia custodiei iar mama sa plătească la rândul ei pensia alimentara?

    • Buna ziua. Din mesajul dvs. imi dau seamna ca sunteti un tata ingrijorat in mod real de situatia minorilor. V-as sfatui sa faceti aceste diligente si printr-o hotarare judecatoreasca sa obtineti situatia inversa, de reincredintare a minorilor catre dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 13. Buna ziua. Am avut o relatie in concubinaj timp de 5 ani cu un om violent si care consuma alcool si joaca fregvent la cazino din care a rezultat un baiat care are 4 ani.inainte de sarbatori a luat baiatul pt 2 zile dar au trecut 2 luni si nu l-a mai adus. El locuieste cu o iubita cu care are un copil de 3 ani pt ca a avut relatii in paralel si cu mine si cu ea. El nu are loc de munca si nici locuinta. Ce trebuie sa fac pt a-mi lua copilul de la el si pt a obtine custodia lui? Multumesc

  • Buna ziua stimata doamna. In situata dvs. va sugerez sa nu mai asteptati si sa il somati sa va aduca copilul mai ales ca varsa este frageda si are nevoie de protectia mamei. In caz contrar dvs. puteti sa il chemati in judecata pentru a se stabili in primul rand domiciliul minorului si ulterior un program de vizitare. daca nu-l va respecta atunci il puteti constrange.

   Cu stima, av Cuculis 0722298011

   avocat@indrumari-juridice.eu

   • Bună seara mă numesc Fintina Ionela 25 de ani locuiesc la Tulcea. Am trăit în concubinaj timp de 3 ani de zile din care a rezultat un copilaș în vârstă acum de 1 an jumate .Din primul meu concubinaj mai am un băiețel in varsta de 7 ani ..Relația nu a mers bine neam despărțit și fata cea mică a rămas la el din cauza că mai data afara din casa și nu au vrut să îmi de-a și fetița eu ceva sunt mama vreau să îmi iau fetița cu orice scop .Concubinul nu vrea sa îmi de-a fata zice că îi poartă numele .Am stat cu părinți lui în același apartament cu socrii la un loc având în vedere că neam despărțit eu am plecat la Tulcea la mama mea aceasta fiind plecata in Grecia.Concubinul muncește că taximetrist​. Eu fiind casnica.Am fost la politie de dragul fetei de a luat de lângă el pt că el sta cu tatăl lui care este un bețivan și el este un om care adora mașinile și baga bani numai în mașină este un om care nu ii place si nu își asumă responsabilitatea de tata.eu că mama vreau sa iau copilul de lângă el care nu ii da importantă și nu il interesează fata ce pot face sa am fata lângă mine sunt disperata nu știu ce să fac vreau copilul meu sa stea lângă frățiorul ei nu sunt o mama denaturată am avut grijă și am grija in continuare de copii mei că ochii din cap. Ce sfaturi îmi puteți da??? Vă mulțumesc

 14. Buna ziua! Am fost casatorita timp de 14 ani si a rezultat un copil care acum are 8 ani.Anul trecut am divortat prin comun acord la un birou notarial, custodia avand-o comuna, bineinteles cu anumite clauze care pt mine in momentul de fata nu mai sunt avantajoase dar care din diverse motive le-am acceptat atunci. As vrea sa obtin custodia copilului si va intreb daca se poate face ceva in acest sens . Va multumesc!

  • Buna ziua stimata doamna. Aveti deschisa fie actiunea in instanta fie va intelegi cu sotul dvs. amiabil. Daca nu intelege ce este spre binele copilului atunci se poate intradevar promova o asemenea actiune la instanta, derivand din divortul dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 15. buna am un baaietel minor si este incredintat mie mama tatal sta in ungaria si vrea sal duca in ungaria eu mama nu sant de acord fara acordul meu poata sal duca in ungaria unde sta el cu nevasta sa eu am conditile necesare pt a creste minorul intrebarea mea este fara acordul meu poate sal duca in ungaria????

 16. buna ziua as dori si eu sami spuneti ce sansa am daca il dau in judecata pe fostul concubin pentru custodia copilului am trait in concubinaj trei ani cu tatal fetitei mele dupa care lam parasit miam luat fata si am fugit pt nu vroia sa ma lase sa plec ma maltrata si ….. in fine nu am rezistat mutl pt ca ma gasit si imi facea viata calvar asadar iam lasat fetita cand am aflat ca eram insarcinata de al doilea copil tot al lui dar nu la recunoscut la ora actuala sunt casatorita am o situatie familiala stabila sibuna in strainatate dar vreau fetita mea inapoi ce pot sa fac stiind ca fata e la el deja de 6 ani nici in vacante nu ma lasa sa o vad ea ar vrea savina sa stea la noi

  • Buna ziua. Discuta aceasta nu se poarta ce sanse am, pana nu se vad probele.Probele treuie sa fie in favoarea dvs. pentru ca o instanta va ca incredintelze minorul. Minorul se incredinteaza exclusiv pentru motive temeinice si doar daca dovediti ca puteti avea grija de el mai bine decat actualul incredintat. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 17. Buna ziua

  Va rog sa ma ajutati cu o informatie, m-am despartit de sotia mea in urma cu citeva zile si nu cred ca ar mai fi sanse de inpacare,am locuit in apartamentul parintilor ei, avem o fetita care este la gradinita,dar se pare ca nu mai doreste sa duca fetita la gradinita pe motiv ca as merge sa o iau de la gradinita si sa nu o mai vada,dar se pare ca asta face ea cu mine.As putea s-o oblig cumva sa duca fetita la gradinita si la cursurile care a mai fost inscrise spre ai oferi o educatie,mentionez ca costurile le-as suporta eu, dar nu pot lua legatura cu ea ,nu raspunde la telefon.Am plecat din casa parintilor ei mai mult fortat si amenintat cacnu mi se va deschide usa.

  Multumesc frumos
  Cu stima Catalin Bucur.

  • Aceasta se numeste – AUTORITATE PARINTEASCA – daca dvs. parintii nu intelegeti ce e mai bine pentru ea atunci adresati-va instantei, desi cred ca nu este cazul sa traumatizati copilul. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna seara, am si eu o mare intrebare. La ora actuală sunt căsătorită, eu am înaintat procesul de divorț pe data de 18 Decembrie. Sunt de 6 ani căsătorită, în urma căsătorie a apărut copilul are 3 anișori . Tatăl copilului, având domiciliul la părinții mei. In toți acești ani am locuit la părinții mei . Am băgat divorțul pentru ca in afara de faptul că eram tot timpul jignită, ma băgat si in spital am avut spitalizare 18 zile nu sa putut face nimic l am tinut doar 24 de ore deoarece “are relații mari” , copilul l am descoperit recent bolnav de Autism, necesita terapii pe care nu le pot face pt ca nu imi da tatăl semnătură la fel nu pot face dosarul de handicap pt ca nu imi acorda tatăl semnătură . El ma amenința că imi ia copilu , sta plecat mai tot timpul în Stainatate vine odata la 5 luni acasă, are cazier pătat făcând pușcărie de două ori . Autismul copilul sa produs din cauza unei traume nu sa nascut cu el, sa ales cu acest autism probabil de cand ma băgat pe mine in spital am luat bătaie cu el in brate si ma gandesc ca de atunci sa produs acest autism… in fine , el ma amenință că imi ia copilu, ca are bani multi are relații mari si imi poate lua copilul . Mentionez ca are casa însă nu e terminată interior, în momentul de față locuieste cu actuala concubina. El nu lucrează cu carte de muncă în străinătate ci la negru , eu lucrez cu carte de muncă. I am făcut mamei la notar sa poata umbla in locul meu am legal de la notar . Acum l am dat prin instanța sa imi dea semnătură sa pot face dosarul de handicap la copil si sa incep ședințele cu el. Mentionez ca am o situație destul de buna , atât financiar dovedibil cât și domiciliul unde locuim . Tatăl a părăsit domiciliul , însă imi aduce acuzații cum ca l-am înșelat eu si imi ia copilul. Imi pare rau ca nu se poate altfel cu el , evit cât pot de mult sa nu imi pun copilul in situatii critice. Nu vreau sa mai vada certuri si țipete. A încercat să vină peste părinții mei sa imi fure copilul din casa in timpul in care eu eram plecată la muncă , incerca numai cu violență cand am sunat la poliție mi-au zis ca are dreptul sa il ia ca e tatăl copilului…in conditiile in care eu am băgat divorțul de el si faptul ca nu il intereseaza de copil deloc isi aduce aminte de el după 7 luni si tot tatăl are dreptul.. Are șanse să îmi ia copilu prin instanța? Cu acele relații la procuror pe care le are el… fii nd o persoană care a avut de aface cu legea făcând pușcărie , violente , bătăi etc.. sa împrietenit foarte bine cu “bani” cu procurorul . In situatia asta , poate sa imi ia copilul, în 3 ani de zile ai copilului nu a stat deloc cu el , eu am fost prezentă 24 din 24 lângă el … nici cu bani nu a contribuit. Ce e de facut ? Avand copilul cu acest urât diagnostic pot sa iau eu toată custodia ? Necesita maximă îngrijire si nu am de gand sa ma milogesc eu sa imi dea semnături pentru copil săptămânal timp de 2 ani de zile pentru copil la terapii si ședințe

 18. buna ziua…am divortat de sot anul acesta! el a cerut efectuarea anchetei sociale la apartamentul unde sta cu chirie! insa in instanta la final, cand s-au discutat conditiile programului de vizitare, acesta a mentionat o alta adresa ( la parintii lui, unde nu sunt conditii nici de igiena normala nici de spatiu, locuind in 2 camere parintii lui plus fratele care sta cu prietena)…judecatoarea l-a intrebat unde domiciliaza efectiv, si a dictat grefierei adresa und s-a efectuat ancheta sociala, adica unde sta cu chirie! are voie sa-l duca la o alta adresa, respectiv la parintii lui, unde nu sunt conditii prielnice cresterii unui copil? ( daca s-ar duce cu copilul acolo, ar fi el, copilul, fratele lui, parintii si prietena fratelui lui, adica 6 persoane in 2 camere!plus ca tatal lui e condamnat penal pt fapte cu violenta, mama lui e amendata de diferite sectii de politie pt scandal si atitudini recalcitrante fata de organele de politie, etc.nu sunt niste oameni de la care are ce invata copilul) e posibil asa ceva? daca se duce acolo eu ce as putea sa fac? cui ar trebui sa ma adresez? va rog sa-mi dati un sfat…multumesc anticipat..o zi buna

   • Buna seara ma numesc Costea Cosmin! In urma unei relatii de concubinaj a rezultat un baiat in varsta de 5 ani,acum! La insistențele mamei copilului am fost nevoit sa plec din casa . Copilul acum este cu ea! Dar problema mea este ca s-a mutat cu fostul sot care este o persoana ft violenta. Pana in prezent am cazut de comun acord ca copilul sa stea la tatal ei dar ea l.a luat cu ea acolo la actualul concubin. Mama copilului doreste sa plece in afara cu copilul. Iar eu nu sunt de acord cu acest lucru Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc

    • Eu am o fetita de aproape 6 ani. Tatăl ei ne-a abandonat Într-un cămin pe cand avea doar 2 saptamani. Mama a fost cea care a semnat spunând că ma va ajuta sa cresc fata asa cum imi doresc. Doresc sa stiu. As putea ieși din țară cu fata fără semnătură tatălui ei? Tatăl ei nu vrea deloc sa ma lase sa ies cu ea din țară. După ce ca ne-a abandonat în frig într-un orfelinat dând declarații false, nu vrea nici să-mi dea libertatea de a putea misca ceva. Va rog sa-mi dați un raspuns cu ce as putea face. Va rog!

 19. Buna ziua, as vrea sa ma indrumati mai exact decat pot sa o fac eu in cazul meu, sunt mama unei fetite de 2 ani si 9 luni stau in concubinaj cu tatal ei de aprox 6 ani,din pacate nu ne mai intelegem,a batut si fetita ,si pe mine, am plecat o data cu e de acasa de frica lui dar m-am reintors in speranta ca e va schimba, din pacate in urma cu 3 luni au inceput din nou certurile, injuriile, amenintarile si eu as vrea sa plec cu minora dar el ma tot ameninta ca ma omoara si decat sa lase fetita la mine mai bine o omoara si pe ea, tin sa mentionez ca el are o mica firma si o locunta (apartament cu 2 camere) pe numele lui, eu nu am loc de munca si ma vor intretine parintii mei pana eu ma voi angaja. vreau sa il dau in judecata pt a castiga tutela fetitei si pt a mi se incredinta spre crestere si ingrijire.care sunt sansele mele de reusita.va multumesc

  • Buna ziua. Este grav ca se intampla acest lucru. Daca erati casatoriti puteati sa obtineti un ordin de restrictie. In acest sens puteti sa faceti o actiune in justitie. Cu stima, av. Cuculis 0722298011

 20. Buna ziua, am copil de 7 ani dint.o relatie de concubinaj(copilul avand numele tatalui de familie), ne.am despartit iar copilul mi.a fost incredintat mie pentru crestere si educare. Intrebarea mea este daca eu pot pleca in italia cu el fara acordul tatalui. Tin sa precizez ca copilul este nascut in italia. Va multumesc

 21. Buna ziua. Am avut o relatie de concubinaj din care a rezultat un copil. Ne.am despartit iar copilul mi.a fost incredintat pentru crestere si educare. (Copilul are numele tatalui de familie)Intrebarea mea este daca pot pleca cu copilul in italia fara acordul tatalui,. Tin sa precizez ca ,copilul este nascut acolo. Va multumesc

 22. buna ziua.am stat cu un barbat 8 ani de zile fara sa ne casatorim,dar am o fetita cu el in varsta de 6 ani.acum 2 ani ne-am despartit pt ca nu lucra nici unde si eu eram singura care intretinea familia.dupa ce a baut si m-a tot amenintat ca ma omoara,am sunat un prieten cu masina sa vina dupa mine si sa mergem la politie sa pot sa imi iau fetita din casa in care stateam cu el.de mana cu politia am intrat in casa si mi-am luat fetita din pat unde dormea pt ca era ora 2 noaptea cand am plecat cu ea si m-am mutat cu ea la mama mea dar nu am depus plangere impotriva lui.anul trecut am venit in italia cu fetita,dupa ce am reusit sa il conving sa-mi faca actele necesare sa pot parasii tara cu ea.acum ea e aici la scoala si eu lucrez cu acte in regula,si el nu mai vrea nici cum sa imi mai faca actele sa o am pe fetita la mine,chiar daca el nu are nici un loc de munca sau o locuinta stabila unde sa o poata intretine.bani nici macar nu am cerut de la el pt fetita,doar sa-mi faca actele.vreau sa obtin custodia absoluta sa nu mai fiu nevoita sa apelez la el in fiecare an pt actele fetitei.am vb cu un avocat si mi-a spus ca daca vin inapoi in tara cu ea,nu mai pot sa plec cu ea inapoi in italia,decat daca am un ordin presedintial.imi puteti spune,va rog,de ce anume am nevoie sa obtin hartia asta?astept un raspuns cu nerabdare.va multumesc anticipat

  • In primul rand trebuie sa aveti in vedere faptul ca singurul mod de a obtine incredintarae este sa faceti o actiune in justitie. Cu stima, av CUculis 0722298011

 23. Buna ziua! am avut o relatie de 20 de ani cu un barbat din care a rezultat un baiat de 10 ani si o fata de 17. de 1-2 ani, acest barbat nu isi mai suporta fata, se cearta mereu, a lovit-o si face in asa fel incat sa ii fie rau. nu se mai poate locuii cu el in casa. copii au nevoie de liniste si nu pot sta mereu cu frica de el. As dori sa stiu ce s-ar intampla daca as cumpara un apartament si as pleca impreuna cu copiii? exista vreo lege care sa ma sanctioneze cu ceva pentru asta? abandon sau parasire de domiciliu, rapire? Va multumesc!

 24. Buna seara.va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:am divirtat acum 2ani , dar partajul nu l-am facut.fostul sot locieste in proprietatea comuna cu actuala concubina.cum pot s-o evacuez pe aceasta?

   • buna ziua ma numesc amy acum doi ani am avut o relație de concubinaj cu un bărbat din care a rezultat nașterea unei fetițe,ea are acum 4 anișori as vrea sa stiu daca se poate fata este trecuta pe numele lui dar locuieste cu mine pentru ca eu si tatăl ei ne.am despartit as putea pleca la munca in strainatate zi sa las procura mamei mele sa stea cu ea…ce se poate intampla

 25. Buna ziua va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema! Am trait in concubinaj cu un barbat 5 ani din care a rezultat un baietel acum in varsta de 6 ani as vrea sa plec cu copilul in afara tari definitiv dar tatal nu este de acord cu plecarea noastra mentionez ca tatal este plecat si el din tara ce sanse as avea in instanta pentru a castiga custodia baietelului si pentru a parasi tara impreuna fara acordul tatalui va multumesc!

 26. Buna ziua va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema! Am trait in concubinaj cu un barbat 5 ani din care a rezultat un baietel acum in varsta de 6 ani as vrea sa plec cu copilul in afara tari definitiv dar tatal nu este de acord cu plecarea noastra mentionez ca tatal este plecat si el din tara ce sanse as avea in instanta pentru a castiga custodia baietelului si pentru a parasi tara impreuna fara acordul tatalui va multumesc mentionez ca sunt despartita de tatal copilului de 3 ani iar acesta nu il prea cauta pe copil nu ii plateste pensie alimentara iar alocatia copilului o ia mama lui

  • Buna ziua ma numesc Mihaela am un copil de 6 ani di o relatie de concubinaj am castigat un proces de stabilirea domiciliu copilului la mine in Italia numai ca tatal refuza sa mil dea .intrebare mea este eu pot sa ma duc sal IAU de la scoala farà sa stie tatal sau tre sa ma duc cu politia?va multumesc

 27. Buna ziua,va rog sa ma ajutați in următoarea problema: am avut o relatie de concubinaj de 2 ani jumătate in urma căreia a rezultat un copil care la ora actuala are 10 luni. De 5 luni eu am părăsit apartamentul in care locuiam cu concubinul, proprietatea parinților săi, luând copilul cu mine. Menționez ca bebelușul este alăptat la san din prima zi si încă il alaptez pana la un an cand o sa ma reîntorc la servici. De cand am plecat din acel apartament cu 3 camere locuiesc impreuna cu parintii mei in casa acestora care are tot 3 camere. In aceste 5 luni tatăl copilului l-a văzut săptămânal si mi-a plătit o pensie alimentara de 300 de lei la înțelegerea noastră plus ca ii mai cumpara si cate o jucărie sau cate o haina. De vreo 2 saptamani ma amenință cu instanța si ca se va lupta pentru a se stabili domiciuliul copilului in apartamentul in care am locuit impreuna pana acum 5 luni si ca cel mic sa ii fie încredințat lui. Are vreo șansa sa se întâmple asa ceva? Menționez faptul ca el are cartea de munca băgata la o cunoștința de-a mamei lui dar el nu muncește. A fost tot timpul întreținut si ajutat de parinti. Pe perioada cand stăteam impreuna ma lăsa noaptea singura in casa cu cel mic si se ducea la băut cu prietenii lui iar ziua stătea si se juca pe calculator. Problema este ca in caz de proces el are multi prieteni care sunt dispuși sa vina sa minta in instanța pentru el….ar fi in stare de orice pentru al ajuta pentru ca si el la rândul sau ia ajutat in diverse probleme mințind pentru ai scapă de probleme.

 28. Buna seara !
  Am divortat acum 7 ani,fetita mea a fost incredintata mamei fara program de vizitare.In acesti 7 ani am fost intr-o relatie stransa cu fata mea saptamanal luni,marti le luam de la scoala(avea programe,repetitii de dans in localitatea unde traiesc),seara le duceam acasa iar vineri-sambata-duminica statea la mine(luam vineri de la scoala duceam duminica seara acasa)Mama mai are 2 minori din relatia de dupa divort(fara casatorie)si acum vrea sa plece in strainatate cu cele 3 minori.Fata mea NU vrea sa plece cu ea,nu vrea sa mearga acasa duminica seara,vrea sa stea cu mine,vrea sa mute la mine.
  Ce sa fac nu vreau ca fata mea sa fie luata cu forta de catre mama sa,cat conteaza dorinta copilului la instanta,ce face instanta cand copilul nu vrea sa plece?Multumesc

 29. Buna ziua, sunt casatorita cu cetatean grec din anul 2009, cu cununie civila in Romania si apoi casatorie religioasa in Grecia. Din casatorie au rezultat doi copii, 3 si 4 ani. Vreau sa divortez si as dori sa stiu cum pot obtine incredintarea copiilor si daca exista riscul sa nu o obtin. Cum sa procedez? Mentionez ca nu e agresiv, iar eu as dori sa locuiesc in Grecia pt nu a-l indeparta de copii, dar vreau ca copiii sa locuiasca cu mine. Eu nu am venituri in Grecia si nici o locuinta pe numele meu. Ma poate impiedica asta in a-i avea? Diferenta dintre mine si sotul meu e de 22 de ani si el este agricultor. Mentionez ca nici veniturile lui nu sunt prea mari, iar eu aduceam destule venituri in casa prin munca la negru.

  • Daca aveti cununia civila, adica actul de stare civila emis in Romania, tot aici trebuie sa va despariti legal, nu este necesara prezenta dvs. insa instantele din Romania sunt competente, ,av Cuculis 0722298011

   • Sunt disperata!!!nu ma mai inteleg cu sotul dar avem o fetita de 3 ani si 5 luni.eu sunt angajata insa sotul nu are carte de munca si lucreaza la negru ca constructor.fetita il iubeste mult.soacra zice ca sta ea cu fata in caz ca dau divort.locuim in casa noastra dar e pe numele socrilor.eu am o locuinta a mea dar nu am documente pe ea.e de la parinti mei.acum nu as vrea sa o trec pt ca ar fi si a sotului meu.judecatorul imi poate da fata mie???va multumesc.

   • Buna seara as avea și eu o întrebare ,am trăit doi ani cu un bărbat și sa rezultat un copil,el este un om ff violent ,are probleme cu bautura și aparatele ,noi am stat in Anglia și eu am venit in țara cu copilu și el ma amenință ca îmi ia copilu chiar și cu forța ,el spune ca dacă are bani poate câștiga copilu ,eu nu muncesc ca copilu e mic și nu prea pot sal las cu cineva mult timp ca nu sta,noi nu suntem căsătoriți dar copilu e pe numele lui,am șanse sa rămân cu copilu?multumesc

 30. Buna ziua..as dori si eu un sfat cva rog sa ma ajutati..am trait in concubinaj cu un barbat 3ani de zile(in acest timp am fost batuta,inselata,scoasa afara si insarcinata si fiind lehuza ssm)din care a rezultat un copil acum in varsta de 4 ani,iar noi ne’am despartit de 2ani..in acest timp respectivu nu ma ajutat absolut cu nimic la cresterea copilului pana si alocatia tot el o ia de 2ani de zile..vreau sa’l dau in judecata pt custodia copilului deoarece eu m’am casatorit si sotul meu lucreaza in afara si avem posibilitatea sa mergem si noi(eu si copilul) lam rugatsami dea semnatura dar nu vrea..ce sanse am sa primesc custodia copilului..si unde o sa se desfasoare procesul la mine sau unde are paratul domiciliul.? Astept rraspunsuri. Va multumesc

 31. Buna ziua,
  Am o mare problema, am stat cu cineva 5 ani de zile (in concubinaj)…avem un baietel de 4 ani, ea a plecat de la mine cu copil cu tot pentru ca a cunoscut pe altul, si nu ma lasa sa-mi vad baietelul, nu pot nici la tel.sa vorbesc cu el ca ea mi-a blocat nr de tel. sa nu mai pot sa, mentionez k ea nu are unde sa locuiasca, sta la o sora de a ei, si aia are 5 copii mici, nu are servici, nu are locuinta, e vai si amar de ea. Vreau s-o dau.in judecata, oare pot obtine custodia copilului? ce ma sfatuiti sa fac? multumesc… 🙁

  • Buna ziua. Daca lucrurile stau asa, oricum asta este singura varianta pe care o aveti. Daca ii faceti cumva si o plangere poate sa fie si decazuta din orice drept parintesc. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 32. Buna seara! Ma numesc, Alina! Am intampinat si eu o problema…sunt insarcinata in 6 luni si ”prietenul meu” ca nu pot sa ii spun viitor sot, a inceput de la un timp sa imi vorbeasca urat,sa ma jigneasca,sa ma loveasca,sa lipseasca de acasa,sa consume alcool si chiar sa ma ameninte ca nu o sa imi vad copilul dupa ce nasc, ca este bebele lui, ca o sa imi nenoroceasca familia. As putea face ceva in privinta asta? Adica chiar daca el este tatal, copilul sa nu fie pe numelui si sa nu mi-l poata lua. Eu nu muncesc si el este in somaj. Ce sanse am eu? Nu vreau ca copilul meu sa ajunga sa sufere cum sufar si eu. Va rog din suflet ajutati-ma!

  • Buna ziua. Pur si simplu, la nastere, nu-l recunoasteti drept tata pe dansul iar actele de stare civila se vor perfecta doar cu numele dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 33. Buna seara, va rog sa imi acordati un sfat in urmatoarea problema: am introdus actiunea de divort pe motiv ca sotul meu este alcoolic, si ca nu imi acorda sprijin in intretinerea fetitei noastre in varsta de 9 ani. Cand a primit cererea de chemare in judecata a devenit foarte agresiv verbal si m-a gonit de acasa spunand ca imi arunca hainele se strada. Am plecat cu fetita intr-un centru maternal. Eu am cerut custodia fetitei dar problema este ca eu nu am domiciliu stabil. Intrebarea mea este daca el are vreo samsa sa imi ia fata avand in vedere sa el nu munceste, are somaj si va locui impreuna cu parintii lui. Spune ca eu lucrez de dimineata pana seara si ca nu am timp efectiv sa ma ocup de copil. Multumesc

 34. Suntem căsătoriti de 10 ani si avem o fetița de 7 ani. Mama a fugit cu fata de acasă si s.a mutat cu chirie la un alt apt. Precizez ca mama nu are job de 5 ani, ea având un sponsor pr care a dat divorț si de la care primește bani, ea nelucrand nici in prezent. Sponsorul e in afara si ea intenționează sa plece la el cu copilul. Având doar eu venit dintotdeauna e lesne de înțeles ca M.am ocupat de toate, de plata gradi, Sc, toate chelt casei, timp in care ea nu a vrut sa caute un job, ea căutând unul cu bani. Copilul este manipulat de mama, fiindu.mi îngreunat accesul la întâlnirea cu copilul. Am solicitat prin Op încredințare minora. Mama poate pleca in afara cu copilul? In ce cond? Am șanse sa obținut custodia copil, având in vedere ca eu m-am ocupat de creștere si educare, iar ea nu are venit legal ci doar Sponsorizare pe care o cheltuie pt ea.. Haine botox etc????

 35. Buna ziua domnu avocat.Am plecat in Germania sa muncesc din luna iulie 2014,in acest timp sotia mea a avut 2 relatii extraconjugale,plecand de acasa noaptea,in cluburi,mama avand toata grija fetitei de 4 ani.In Decembrie 2014 pe data de 1 a parasit domiciliul lasand fata dormind si neinstiintand pe nimeni ce intentii are.Eu abia la ora 23:30 am fost informat ca pleaca de catre ea,ea plecand de acasa la ora 14:00.Mentionez ca nu mi-am dat acordul sa plece.Mama gasindui anticonceptionale in poseta,vestimentatie “indecenta” si absolut toti banii trm de mine erau cheltuiti in scop personal.De fata nu se ocupa absolut deloc,in toate privintele.Mama fiind cea care o spala,o ducea afara sau la gradinita.Sotia mea avand o viata de noapte.Ce sanse am de a obtine custodie unica sau daca exista probabilitatea decaderii din drepturi.Sotia nu a luat legatura cu noi,ea plecand probabil la o meserie “de strada”

 36. buna! ma numescAlina,am 26 de ani si sunt despartita in fapt de sot de 2 ani! urmeaza intentarea actelor de divort,insa tin sa mentionez ca procesele referitoare asupra copilului s-au incheiat de circa 8 luni…am obtinut custodia copilului,domiciliul a fost stabilit la adresa unde locuiesc eu,s-a stabilit programul de vizita,pensia alimentara iar autoritatea tutelara parinteasca este impartita de amandoi! intrebarea mea este…pot merge in Italia sa lucrez timp de 3 luni si sa las copilul in grija mamei mele fara a cere permisiunea sotului?

 37. Buna ziua.Am si eu nevoie de o informatie, va rog.sunt divortata de 3 ani, am doi copii minori cu fostul sot.am o hotarare definitiva si irevocabila, in care este stabilita custodia comuna si domiciliul la mine.fostul are o concubina si un copil de doi ani cu aceasta.el lucreaza in afara tarii si vine acasa cam o data la doua luni, timp in care isi viziteaza copiii nu dupa programul stabilit ci la mica intelegere.de curand am reintalnit un vechi prieten care este englez, ne vizitam de 8 luni iar acum am hotarat sa plec impreuna cu minorii in UK pentru a ma stabili si casatori cu el.dar tatal copiilor nu este de acord.ce sanse am sa obtin dreptul de a migra in instanta? Multumesc anticipat.

 38. vreau si eu nr de telef si adresa biroului de avocatura a dvs ,,,! va multumes frumos pute-ti sa imi trimite-ti in adresa de e-mail vadrianvalentin @yahoo.com sau pe telf 00353877120701 multum frumos…..

 39. Buna seara.Am si eu o problema.Traiesc in concubinaj de 3 ani si avem o fetita de 9 luni.Relatia nu mai merge si vreau sa ne despartim. El nu a muncit niciodata are 30 de ani si nu are o locuinta pe numele sau. Eu sunt studenta in ultimul an si vreau sa plec cu fetita acasa la parintii mei in alt oras unde acestia ma vor sustine. Problema este daca pot sa trec fetita pe numele meu . Am cazut de comun acord ca ramane la mine dar imi da cateodata de inteles ca vrea sa imi ia fata. Poate sa faca acest lucru? Ce masuri de precautie trebuie sa imi iau? Va multumesc anticipat

  • Buna ziua,daca nu va intelegeti sa va lase minorul puteti foarte bine sa ii deschideti un litigiu de incuviintare, iar in situatia prezentata il veti castiga in mod sigur. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 40. Buna ziua,
  Va rugam sa ne ajutati cu un sfat. Prietenul meu are o fetita de 11 ani, despre care zice ca este in incredintare comuna cu fosta sotie. Este adevarat ca instanta dispune incredintarea copilului unui parinte, chiar fara cererea lor si chiar daca ei se inteleg in afara instantei? Este posibil ca fetita sa fi fost incredintata mamei, iar el nu a realizat si a ramas cu convingerea ca e in custodie comuna? Dupa divort, el a ramas in casa mostenita de la parinti, ea s-a mutat cu chirie,amandoi in Bucuresti, iar fetita au dus-o la bunica materna la tara.Tatal a luat fetita la el aproape in fiecare vacanta, iar mama o lua de la el cateva ore sau maxim 2 zile pe toata perioada vacantelor .In timpul scolii tatal o vizita, mama nici nu suna la telefon luni intregi. Acum cateva luni, mama a spus ca s-a mutat cu serviciul in alta localitate, dar tatal are indicii ca este plecata din tara. Inainte de sarbatorile de iarna, fetita s-a impiedicat in casa bunicii si a cazut pe soba, are manutele fripte. In vacanta ce tocmai s-a incheiat, tatal a luat din nou fetita. Care i-a povestit ca bunica a lasat-o dormind si a plecat in vecini. Si s-a trezit cu soba in flacari si cu casa plina de fum. A iesit afara in ger pana si-a amintit bunica sa vina acasa. Plus alte asemenea intamplari. Tatal s-a hotarat sa opreasca fetita de tot si a pornit demersuri pentru mutarea fetitei la o scoala din Bucuresti. A fost acceptata la o scoala din Bucuresti, consiliul profesoral de la scoala din sat au aprobat transferul. Fetita a inceput cursurile la Bucuresti. Acum scoala din sat refuza sa trimita situatia scolara a fetitei si ii impune sa trimita fetita inapoi. Mama il suna cu numar privat sa trimita fetita inapoi, pentru ca nu recunoaste ca nu este in tara. Am hotarat sa ne mutam impreuna pentru a -l ajuta la ingrijirea copilului si chiar a ne casatori pentru a nu ni se putea reprosa nimic. La tatal lui, copilul este iubit si ingrijit si are mijloace decente materiale. De mama nu intreaba,nu-si aminteste decat ca atunci cand o lua la ea, mergeau in vizita la barbati. Pana va porni un proces si pana la hotararea instantei, copilul va fi tracasat si speriat si poate-si va pierde increderea in tatal ei ca nu o poate proteja. Intrebarile noastre ar fi: Are dreptul scoala din sat sa ceara copilul inapoi sau mama, tinand cont ca nu locuia cu ea si ca nu este ingrijit corespunzator la bunica? Unde se poate adresa pentru a evita toate acestea? Chiar daca nu poate fi evitat un proces, ne intereseaza o solutie urgenta. Multumim din suflet si asteptam cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.

 41. Buna ziua. Am divorțat la notar in urma cu doi ani iar custodia copilului minor (12 ani) este comuna. Anul trecut am obținut procura de la fostul soț si am luat copilul cu mine in Anglia. S-a acomodat foarte bine, merge la școala si nu vrea sa se mai întoarcă in țara. Totuși, prin lege , sunt obligată sa il duc la tatăl lui in vacante. Ar trebui sa mergem anul acesta, in vara, dar fostul soț m-a anunțat ca nu îmi mai da procura pentru copil, daca nu ii dau o anumită suma de bani, sau ma obliga sa ii duc copilul de doua ori pe an. Menționez ca in țara eu nu am locuința, trebuie sa stau la rude. Si nici pensie alimentara nu am primit de 16 luni. Nu vreau bani. Vreau sa știu daca ma poate acuza de răpire in cazul in care refuz sa mai duc copilul in țara si cum pot evita acest lucru. Mulțumesc frumos!

 42. Buna ziua,domnule avocat,sfatuiti-ma cui sa ma adresez in obtinerea custodiei unui copil minor,dupa divort copii ,2 minori baiatul de 9 ani si fetita de 5ani au fost incrrdintati tatalui,si timp de5 ani din 2007pana in 2012au locuit impreuna,in decembrie 2012baiatul a venit sa lo uiasca la mine,am incercat sa i-au legatura cu tatal lui sa vorbim despre domiciliul copilului,incerc sa-i ofer o stabilitate,o casa o familie,cu greu am reusit sa-i fac carte de identitate la 15 ani,e un copil ce nu se simte in siguranta ii este frica in orice moment ca va trebui sa se intoarca la el,(credeti-ma nu degeaba a fugit saracul copil la mine,sa locuiasca cu un tata vitreg,prefera sa primeasca dragostea unui strain decar bataia sau educatia tatalui) spuneti-mi unde sa merg,copilul are nevoie sa stie carui loc apartine.

 43. Buna ziua… In urma unui concubinaj am un fiu de 6 ani… In prezent acesta locuieste la tata… Intr-o alta localitate acesta refuzand sa mi-l mai dea din cauza ca eu in prezent am o alta relatie. Precizez ca am inaintat proces pentru optinerea custodiei si pentru ordonanta presidentiala ( pe care am pierdut-o). Mai precizez ca tatal nu are un loc de munca reapectiv un venit stabil. Care ar fi sansa de a castiga procesul de fond? Multumesc

 44. Buna ziua … tocmai ce am iesit dintr-o relatie de concubinaj , din care a rezultat un copil , mentionez ca acesta este pe numele meu , iar mama acestuia este inca minora . Dupa nenumarate incercari de a convietui cu aceasta de dragul copilului , nu am mai suportat , )dupa ce am luat 200 ron din prenatalul acesteia pentru a ma putea deplasa la locul de munca … aceasta a venit cu pretextul ca daca nu ii dau banii isi ia totul ) si eu m-am infuriat si am dato afara din casa cu tot ce avea ….
  Intrebarea mea este :
  Cum pot face sa imi vad copilul … sau acesta sa intre in custodia mea ? …….. multumesc anticipat

 45. Buna ziua … tocmai ce am iesit dintr-o relatie de concubinaj , din care a rezultat un copil , mentionez ca acesta este pe numele meu , iar mama acestuia este inca minora . Dupa nenumarate incercari de a convietui cu aceasta de dragul copilului , nu am mai suportat , )dupa ce am luat 200 ron din prenatalul acesteia pentru a ma putea deplasa la locul de munca … aceasta a venit cu pretextul ca daca nu ii dau banii isi ia totul ) si eu m-am infuriat si am dato afara din casa cu tot ce avea …. iar acum nu ma lasa sa imi vad fetita … si ma tot ameninta ca e minora si imi poate face rau
  Intrebarea mea este :
  Cum pot face sa imi vad copilul … sau acesta sa intre in custodia mea ? …….. multumesc anticipat

 46. buna ziua sunt disperata am o problema cu fostul meu concubin eu am o fetita care se afla la el mam despartit de el anul trecut fetita mea a ramas la mama lui eu fiind in itala pentru a face rost de bani pentru a face actele fetitei si a luao cu mine el fiind in germania arestat dupa 1 luna de zile mama lui nu a mai raspuns telefoanelor mele si nu ma mai lasa sa am contact cu fetita pentru ca venise el acasa eram amenintata pentru ca sunt o familie foarte periculoasa cu multe antecedente de violenta si fara nici un venit si fara locuinta iar eu am o locuinta in targoviste paritii mei au un hotel in spania si eu am un contract de munca acolo cum pot face sa iau fetita la mine mentionez fetita are 2 ani si jumatate va multumesc

 47. Buna seara,In urma unui divorț ,amiabil”fetiță noastră de 5 anișori se afla in custodie comuna cu program de vizita(2weekenduri,2 zile de miercuri,in anii pari sărbătorile si din vacanta de vara 2 săptămâni)Eu vreau sa plec cu fetiță acum din tara,el nu este cde acord si timpul ma presează.cum pot pleca cu ea,având in vedere ca nu da acordul?ce masuri trebuie sa iau?mulțumesc.Precizez ca nu doresc sa plec fara fetiță si nu vreau sa o las in grija bunicilor,considerând ca trebuie sa crească lângă mine.

 48. BUNA ZIUA AS DORI SA MA AJUTE SI PE MN CINEVA CU O NELAMURIRE. EU SUNT DIVORTATA AM UN COPIL DE 13 ANI TATAL E OBLIGAT LA PENSIE DE INTRETINERE SI AVEM SI UN PROGRAM DE VIZITARE STABILIT PRIN HOTARARE JUDECATOREASCA. EU SUNT RECASATORITA SI MAI AM UN COPIL DIN A DOUA CASATORIE SI AM VREA SA PLECAM IN SPANIA CA AM AVEA MAI MULTE OPORTUNITATI PENTRU COPII DOAR CA TATAL NU VREA SA IMI DEA SEMNATURA CA NU E DE ACORD SA PLEC DIN TARA CU COPILULU IAR COPILUL ISI DORESTE SA VINA CU NOI SI CLAR NU AS PLECA FARA EL NU VREAU SA DESPART FRATII CA AS INNEBUNI.AS PUTEA DESCHIDE UN PROCES SA SE CEARA PAREREA COPILULUI , AMINTESC ARE 13 ANI SI VREAU SA STYU DACA SE TIINE CONT DE PAREREA LUI CA TATAL A ZIS CA NU ARE NICI UN CUVANT PANA LA 16 ANI SI SUNT DISPERATA DEOARECE E VORBA DE VIITORUL LOR PANA LA URMA NU DE ORGOLIILE NOASTRE , ASTEPT RASPUNS URGENT, MULTUMESC ANTICIPAT !!!

 49. Bună seara ! Am divortat de comun acord la un notar bublic copilul mia fost incredintat mie ca mama cy program de vizita.iiar tatal nu a respectat conditile din contract legat de contribuirea la cresterea si educatia copilului.aam optinut o cerere pt iesire din tara cu minorul in germania find stabilita aici pt o luna.pot ramane in preuna cu minorul in germanina avand un domiciliu stabil ?

  • Buna ziua manumesc diana si asi dori sa stiu si eu ce sans asi avea sami castig copilu eu il crescent de 6 ani tata lui nu a participat la create re a lui a plecat de cand era copilu mic tin lega tural cu el dar nu ma a jut at la create re a copilului nul cu noapte copilu pe taicasu si nici taicasu pe el decided ce sanse asi avea sal treci pe numele meu

 50. Sunt in concubinaj cu un barbat din care a rezultat un copil.el are 3 luni si este trecut pe numele tatalui.cum pot intra in custodia lui daca pe contractul meu de munca scrie ca iau salar 250 de lei,iar el e patronul afacerii,are asta vreo relevanta?mentionez ca tatalui ii plac aventurile cu alte femei drept pt care asta e Si motivul despartirii.

 51. am un copil de 13ani si jumatate,prin sentinta de divort din anul 2009 minorul a fost incredintat mamei.Eu lucrez cu carte de munca in Danemarca si fosta sotie este de acord sa i-au copilul cu mine sa faca scoala aici.Mentionez ca si acuma copilul e in vacanta la mine!Cum pot obtine tutela legala?

  • Buna ziua stimate domn. In legatura cu problema dvs. de incredintare a minorului aveti doua posibilitati. Fie minorul il luati de buna voie cu acordul mamei fie o actionati in instanta pentru modificare domiciliul minor. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 52. Buna ziua, domnule avocat. In urma concubinajului de 6 ani a rezultat un copil, care acum are varsta de 5 ani. Situatia este in felul urmator: neintelegerile au aparut inca din perioada sarcinii, copilul l-am dus la scurt timp dupa nastere la parintii mei, unde se afla si acum. Eu, impreuna cu mama si tatal meu de ocupam de el. Mentinonez faptul ca, desi copilul a avut probleme de sanatate (nenumarate interventii chirurgicale, vizite medicale) tatal nu a mers nici o data cu copilul la spital, eu si parintii mei fiind cei care ne-am ingrijit de copil. Situatia mea financiara nu este foarte buna([parintii contribuie financiar), in sensul ca fiind studenta imi este greu sa gasesc un job full time, dat fiind faptul ca urmez cursuri de zi cu prezenta obligatorie. Tatal copilului este medic, si doreste custodia copilului, cu cateva zile in urma incercand sa-l rapeasca de pe strada in timp ce mergea insotit de mama mea la gradinita. Nu a reusit, acum a decis sa ma dea in judecata! Intrebarea mea: pentru ca el este medic, legea ar putea sa il incredinteze tatalui datorita nivelului de educatie si a faptului ca are un venit stabil pe o perioada de 5 ani. Judecatorul tine cont si de implicarea emotionala, afectiva a tatalui, chiar si financiara in ceea ce il priveste pe copil? care dintre acestea cantaresc mai mult? De 6 luni nu a mai dat nici un semn, zilele trecute incercand sa il i-a abuziv. Nu am asistat la un proces, nu am cunostinte de acest domeniu, si regret ca sunt nevoita sa trec prin asa ceva. Si inca ceva, dupa spusele unui medic care a asistat la toata mascarada creata in urma incercarii abuzive de a lua copilul, m-a sfatuit sa am grija de mine, pentru ca este periculos si ca are probleme psihiice (lucru pe care nu il reneg datorita traumelor la care m-a supsu). As putea cere o expertiza psihiiatrica? Va multumesc anticipat, toate cele bune!

 53. buna ziua!as dori si eu o lamurire.Sunt divortata de aproape doi ani si am un copil minor de 4 ani,tatal are program de vizita o data pe luna.As dori sa stiu daca el nu se poate prezenta din cauza serviciului sa ia copilul la data stabilita in hotarare poate face procura parintilor sai sa ia copilul si sa petreaca ei cele doua zile cu acesta.precizez ca sunt oameni cu care nu ma pot intelege pe cale amiabila si pentru orice ei fac scandal si reclamatii la politie.daca se poate ce trebuie sa specifice in aceea declaratie ca sa nu imi faca probleme .va multumesc anticipat!

 54. sunt divortata de 2 ani, custodia comuna asupra copilului in varsta de 13 ani.In prezent doresc sa plec in Uk sa imi caut de lucru.Pot lasa copilul in grija parintilor mei pentru o anumita perioada de timp( cat imi gasesc ceva de lucru).Mentionez ca in sentinta definitiva si irevocabila domiciliul copilului a fost stabilit la mine( care atunci era la parintii mei).

 55. am doua intrebari ptr dvs:
  1. in situatia in care barbatul doreste ca pana la inaintearea actelor de divort sa locuiasca la un alt domiciliu decat cel conjugal, asumandu-si insa toate chletuielile pentru sotie, avand doi copii dar majori, poate constitui o proba impotriva sa la divort?
  2. daca in procesul de divort se va considera ca barbatul respectiv este unicul vinovat, culpa exclusiva, va fi obligat la despagubir esi plata compensatorie? este cumva exonerat de aceste plati daca se recasatoreste?
  Va plati aceste compensatii si despagubiri daca sotia are un pfa si este apta de munca?
  Va multumesc anticipat

 56. am doua intrebari ptr dvs:
  1. in situatia in care barbatul doreste ca pana la inaintearea actelor de divort sa locuiasca la un alt domiciliu decat cel conjugal, asumandu-si insa toate chletuielile pentru sotie, avand doi copii dar majori, poate constitui o proba impotriva sa la divort?
  2. daca in procesul de divort se va considera ca barbatul respectiv este unicul vinovat, culpa exclusiva, va fi obligat la despagubir esi plata compensatorie? este cumva exonerat de aceste plati daca se recasatoreste?
  Va plati aceste compensatii si despagubiri daca sotia are un pfa si este apta de munca?
  Va multumesc anticipat

 57. Bunaziua
  Sunu un tata de fetita, si am inceput sa nu ma mai inteleg cu fosta sitie cu privire la timpul meu cu copila noastra. Am o alta relatie, si fosta sotie bu accepta sa ma vad cu copila in prezenta noii mele relatii. Mentionez ca nici nu mi mai raspunde la telefon, nu ma lasa sa iau contactul cu copila mea. Deasemenea arat faptul ca suntem despartiti de cca 3 anu, la tribunal de cimun acord, dupa o relatie de 13 ani. Avem custodie comuna, dar eu nu am acces la vizitare si petrecerea timpului cu fiica mea, cu care am o relatie de nedescris, buna, si o iubesc, si na iubeste, si am petrecut cu ea toti cei 7 ani pana acum 6 luni cand fosta sotie parca a inebunit. Ea are o relatie, iar tipul cu care este e mai toata ziua la copila mea. Am facut declaratii repetate la politi cu privire la faptul ca nu ma lasa sa mi vad copilul, an depus declaratii ca a incercat in repetate randuri sa ma ademeneasca sa o lovesc, lucru care nu mi sta in caracter, cauta cat se poate sa ma provoce de fata cu copila mea, si face titul in asa fel sa nu mi pot vedea fata. Va rog dati ‘mi un sfat, ca sunt la limita acceptarii, si nu vreau sa ajung la o cadere nervoasa sa mai fac nu stiu ce chestie care nu este caracteriala atitudinii mele cu privire la o viata nornala. Va multumesc! JULYUS

 58. Buna seara! Va rog respectuos sa imi dati un sfat intr o problema cu care ma confrunt! Sint intr o relatie de concubinaj de 3 ani, din care a rezultat un baietel de 1 an si 10 luni, iar de cca un an am descoperit k partenerul meu ma inseala cu alta femeie. Am incercat tot posibilul sa imi salvez familia, dar dupa un an de certuri,violente si plecari de acasa voluntare ale lui, se pare k am ajuns la capatul drumului. Am un apartament proprietatea mea, angajata cu studii superioare, venit decent, iar el sta cu tatal sau in casa parinteasca ,este angajat si el, si atit. Ce sanse sint sa obtin doar eu custodia copilului, caci ma ameninta intr una k imi va lua copilul?!

  • Buna ziua, din ceea ce comunicati dvs. se pare ca aveti sanse foarte mari sa luati minorul si chiar fara mare bataie cu celalalt sot.Cu stima, av Cuculis 0722298011

 59. Buna seara . Am o problema . Eu sunt minora am 17 ani,mai am o surioara geamana care sta la mama iar eu stau cu tata . Tata mi-a adresat cuvinte jignitoare si m-a lovit in repetate randuri . Am stat cu un cumnat vara trecuta deoarece soramea m-a rugat sa ma duc sa ii fac de mancare si curatenie cat timp ea e plecata la munca in strainatate. Acesta a venit acasa beat si a inceput sa ma pipaie cand dormeam si sa ma dezbrace . Pe mine nimeni nu vrea sa ma creada ce s-a intamplat , nici macar tatal meu . El spune ca are bani si de aceea il iubeste . As vrea sa ma duc la mama dar tatal meu spune ca nu se poate si ca daca ma duc la ea a spus ca ma duce la centru de plasament. Imi puteti da un sfat va rog frumos?

 60. Buna ziua!
  Vreau sa divortez pt a doua oara de sotul meu,avem 2 copii minori,m-ar interesa ce drepturi maxime ar avea asupra copiilor ( contact cu acestia) in conditiile in care nu lucreaza cu carte de munca,nu are domiciliu care sa indeplineasca cererile,adica are adresa la mama lui care sta intr-o garsoniera…noi in momentul de fata stam cu chirie dar eu pot sa ma mut cu copii la parintii mei…

 61. Buna ziua!
  Vreau da divortez pt a doua oara de sotul meu.Avem 2 copii minori,as vrea sa stiu care sunt drepturile maxime care le-ar putea avea vis a vis de copii (contact cu acestia) in conditiile in care nu lucreaza cu carte de munca.momentan stam cu chirie dar eu as putea sa ma mut la parintii mei cu copii.

 62. Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie cum trebuie sa procedez pt a trece copilul,minor, pe numele sotului actual? Mentionez ca fostul sot,tatal copilului,nu se ocupa in nici un fel de cresterea si educarea lui,pensie alimentara nu a platit niciodata in 6 ani de la divort . Doresc trecere pe numele actualului sot deoarece noi suntem in Germania,copilul este cu noi si as vrea sa nu mai depindem in nici un fel de fostul sot,pt ca ne trebuie procura de la el in fiecare an.Va multumesc.

 63. buna ziua!sunt divortata pe cale amiabila,iar la inceputul luni iunie dau nastere unei fetite,conceputa in timpul casatoriei.intrebarea mea este…de la ce varsta tatal poate lua copilul minor de la domiciliul mamei?mentionez ca acesta are un program de lucru de luni pana sambata dupa amiaza.are decat duminica libera.si in special vreau sa va spun ca el nu are zile libere ,gen 1 mai ,sf marie,si nici concedii nu are.atunci cum ar putea el sa ia fata in vacante?dau la domiciliul lui?ast raspunsurile d-voastra!va multumesc!

 64. Buna seara Am o problema si va rog sa ma ajutati. Fiul meu are un copil dintro relatie de concubinaji, copil care in 23 mai 2015 face 10 ani. Cand sa nascut nepotul meu fiul meu si fosta mea nora erau minori. Mi-am dat eu consimtamantul ca fiul meu sa-si recunoasca copilul. Amandoi parintii erau in clasa a 10 de liceu. I-am intretinut pe toti trei ei au terminat liceul . Dupa 8 ani de conviventa nora mea a plecat la munca in Grecia si dupa patru luni a urmat-o fiul meu cu nepotelul. Abia ajunsi in Grecia ea impreuna cu o banda de albanezi au luat copilul si sub amenintarea ca il omoara pe fiul meu daca anunta autoritatile au luat copilul si au disparut. Dupa noua luni nora mea, la insustentele copilului de asi auzi tatal, sa facut simtita din Belgia. Acum e tot in Belgia. Acum doi ani la adus sai refaca pasaportul si a promis ca-l va aduce in fiecare vara. Au trecut doi ani . Dati-mi un sfat va rog pentru ca de curand am aflat ca nu are un comportament adecvat pentru cresterea sanatoasa a acestui copil. De la o donvorbire telefonica cu copilul am inteles ca ar fi fost dusa pe la politue cu copil cu tot pentru vanzare de telefoane furate

 65. Buna seara Am o problema si va rog sa ma ajutati. Fiul meu are un copil dintro relatie de concubinaji, copil care in 23 mai 2015 face 10 ani. Cand sa nascut nepotul meu fiul meu si fosta mea nora erau minori. Mi-am dat eu consimtamantul ca fiul meu sa-si recunoasca copilul. Amandoi parintii erau in clasa a 10 de liceu. I-am intretinut pe toti trei ei au terminat liceul . Dupa 8 ani de conviventa nora mea a plecat la munca in Grecia si dupa patru luni a urmat-o fiul meu cu nepotelul. Abia ajunsi in Grecia ea impreuna cu o banda de albanezi au luat copilul si sub amenintarea ca il omoara pe fiul meu daca anunta autoritatile au luat copilul si au disparut. Dupa noua luni nora mea, la insustentele copilului de asi auzi tatal, sa facut simtita din Belgia. Acum e tot in Belgia. Acum doi ani la adus sai refaca pasaportul si a promis ca-l va aduce in fiecare vara. Au trecut doi ani . Dati-mi un sfat va rog pentru ca de curand am aflat ca nu are un comportament adecvat pentru cresterea sanatoasa a acestui copil. De la o donvorbire telefonica cu copilul am inteles ca ar fi fost dusa pe la politie cu copil cu tot pentru vanzare de telefoane furate

 66. Buna ziua! Am si eu o intrebare….de la ce varsta tatal poate lua copilul minor de la domiciliul mamei?cum poate sa isi petreaca timpul cu el cand acesta nu are concedii si lucreaza de luni pana sambata.cum poate lua copilul la el???. Ast raspunsul d- voastra.multumesc!

 67. Buna ziua, încerc sa va scriu pe scurt problema mea in speranța ca imi veți putea da un răspuns cat mai sincer. Sunt căsătorită din Octombrie 2012, iar luna următoare am dat naștere unui băiețel care in prezent are 2 ani si 6 luni. In urma numeroaselor conflicte soțul meu a decis sa părăsească locuința in care stăteam , proprietatea mea personală , asta undeva in luna Februarie a anului trecut. Încă dinainte de abandonul acestuia trăiesc terorizată de acest om, in sensul in care ma amenință, ma injura, ma îmbrânceste cu orice ocazie . Dupa plecarea acestuia am depus o cerere de divort si una pt ordin de protecție la Cornetu, insa pt ca judecator a fost f părtinitor cu soțul , am fost mai mult decat convinsă ca acesta va da o soluție favorabilă soțului astfel am renuntat la divort . Mi am călcat pe orgoliu mândrie si de dragul copilului m am împăcat cu acesta , care a venit din nou la domiciliul nostru si a locuit aici pt o perioada scurta de timp, o luna de zile dupa care a plecat, din nou! Ce vreau eu : autoritate părintească exclusiva si program de vizitare pt minor la domiciliul nostru ori in prezenta mea . Ce probe am : *martori care atesta faptul ca soțul este violent , are un comportament oribil cu copilul si anume : i se adresează cu “bulangiule”, “fatalaule”, “roman prost”, ” fututi morții matii”.
  * nu are servici, slujba de nici un fel, nici un venit , mai mult decat atat in urma unei înșelăciuni si uz de fals a dobândit o indemnizatie de crestere copil, a fost descoperit iar acum urmează sa înapoieze serviciului de asistenta socială suma de ~28.800 RON
  * nu are domiciliu sau, locuiește cu bunicii materni , care in urma unei sentințe penale nr. 888A din 29 Iulie 2014 , s au ales cu 3 ani închisoare cu suspendare.
  Mai mult decat atat mediul in care acești oameni locuiesc este un mediu dăunător creșterii si educării unui copil . Ma rog … Ar mai fi multe de adăugat insa asa la prima vedere considerați ca as avea vreun castig de cauza ??? Mulțumesc anticipat

 68. Bună ziua as dori sa știu dacă pot câștiga custodia exclusiva a copilului în condițiile în care fostul soț a semnat la politie ca m.a agresat și ca acesta deține 2 caini cani corso periculoși + ca nu are un loc de munca stabil (nu este angajat) deci nu are venituri

 69. Buna ziua ma numesc diana si sunt casatorita. Am un baiatel in varsta de 3 luni. De o sapt am venit cu copilul la parintii mei unde am locuit cu 3 luni in urma deoarece parintii lui ne-au scos mereu afara..de ceva timp el a hotarat sa mergem inapoi eu decis ca nh merge acolo ca eu acolo nu aveam dreptul la copilul meu. Maine o sa merg sa fac o cerere de incredintare a copilului pana la pronuntarea divortului. Vreau sa stiu ce sanse am daca o sa fiu data in judecata deoarece ei ameninta ca au oameni si bani si mai multe conditii ca aici.. Multumesc anticipat

 70. Buna Ziua. Am si eu o intrebare!, Ce se intampla daca parasesc domiciliu pt un timp…fara sai spun sotului?

 71. Buna ,ma numesc Bogdan,sunt divortat de sotia mea de 2 ani,avem 2 copii 7 si 6 ani care stau cu ea tot timpul pentru ca eu sunt plecat din tara, as avea dreptul sa ii vad ,dar din pacate nu pot sa merg in Romania des,vara asta am propus fostei si copiilor sa ii iau o luna sa sta la mine ,insa fosta ii “monteaza”in toate felurile ca sa ma refuze.. ea zice ca ii lasa doar ca copii “nu vor” .La telefon copii imi spun ca le este frica ca le voi face vreoun rau ca :”asa zice mama si ca o sa ne bati si noi vrem doar cu mama “Desi eu nu i am batut niciodata ,mama lor le baga in cap amintiri false mintindu ma ca ea nu le spune nimic copiilor .am inregistrat convorbirile cu ei si cu ea si de multe ori ea imi scoate ochii din lucruri trecute deseori neadevarate de fata cu copii si normal ca ei sa imi spuna peurma “eu cred ce zice mama ,ca ea ne a zis ca ne ai batut ” deci clar ea ii “indoapa cu neadevaruri si ii pune in potriva mea .Eu nu mai stiu cum sa procedez ,nu mai vreau ca ,copii mei sa creasca intr.un astfel de chin psihologic si minciuni .vreau doar binele copiilor ,si cred ca cu mine ar creste intr un ambiant mai sanatos emotional . Din pacate nu am posibilitati economice mari si nu pot sta in Romania mult timp.dati.mi va rog un sfat .sunt foarte derutat si preocupat.ce sa fac?multumesc anticipat

  • In legatura cu solicitarea dvs. Inteleg ca fosta sotie “antreneaza” cumva copii impotrva dvs. trebuie sa aveti totusi in vedere, faptul ca puteti avea relatii personale cu copii si chiar sa ii luati in vacanta de vara acolo. Pentru a putea sa va dau o rezolutie completa ar fi necesar sa intelegem mai clar situatia(divort,partaj,etc), Cu stima, av Cuculis 0722298011

 72. Buna ziua.vreau sa stiu ce sanse am ca sotul sa ia copilul d la fosta sotie. Copilul are 10 ani vrea sa stea la noi ma iubeste p mine si pe frati ei mici. Suntem casatoriti d 3ani dar sumtel d 7impreuna. Fata e amenintata prin tel k o sa o bata knd vine acasa .are probleme d sanatate si vreau sa operam si mama ei tot amana refuza pe motiv k mai poate sta nu e graba .daca dam injudecata ce sanse avem sa ne ramana fata si ce probe trebuie sa am?

 73. Buna ziua !! Am fost casatorit 10 ani si din care a rezultat doua fetite anul trecut ia a plecat cu fetitele pentru ca a cunoscut pe altul ,acum am intentat proces impotriva ei pentru a cere custodia fetitelor am un an decand nu leam vazut si sunt disperat acum vreau sa bag divortul in Romania si vreau sa stiu daca am sanse sa imi castig fetitele ea nu are nici un venit si nici unde locui!! Va multumesc !!!

 74. Buna ziua. Inainte de toate vreau sa va prezint tot respectul meu, si ptr promtitudinea cu care raspundeti tuturor oamenilor care sunt intr-un impas si nu stiu cum sa o scoata la capat. Eu sunt o bunica maternala, nepotelul meu de trei ani este in grija mea de la varsta de sapte saptamani, parintii lui fiind in Anglia unde au un job stabil. De un an jumate parintii au divortat, copilul fiind dat spre crestere mamei lui, dar exercitarea autoritatii parintesti fiind in comun cu tatal. Mama vrea sa isi duca copilul acolo, dar tatal nu vrea sa dea procura, am deschis actiune la judecatorie dar s-a amanat pe un termen foarte lung, motivul fiind ca tatal nu a confirmat primirea citatiei. Tatal are dreptul la doua vizite pe an, dar a trecut un an si ceva si el nu a venit sa vada copilul, in instanta este deschisa actiune si pentru pensia alimentara a copilului la care s-a dat o hotarare judecatoreasca, pe care tatal a atacat-o cu recurs. Intrebarea mea este,, poate mama copilului sa il dea in judecata acolo in Anglia pentru a putea sa duca copilul cu ea? Ea este recasatorita, are un job stabil si vrea ca copilul sa creasca langa ea, . de mentionat ca copilul este lasat in grija mea cu procura notariala data de ambii parinti. Va multumesc anticipat si sa aveti o zi placuta.

  • Buna ziua, in legatura cu solicitarea dvs. va confim faptul ca nu are competenta instanta din Anglia in acest moment. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 75. Bună ziua. Va rog să mă ajutati ! Sunt căsătorită, în urma căsătoriei a rezultat un băiețel în vârstă de 1 lună.. Nu mă înțeleg cu soțul, este foarte influențat de către părinți lui în a căror casă locuim. Ce șanse are să imi ia copilul in urma unui divorț? Ma ameninta ca nu am nici un drept asupra lui si mi-l va lua.Eu nu am un venit, el a luat concediu de paternitate cu acordul meu…dar pentru a lucra în altă parte în această perioadă de 2 ani. Va mulțumesc anticipat !!

 76. Bună ziua. Va rog să mă ajutati ! Sunt căsătorită, în urma căsătoriei a rezultat un băiețel în vârstă de 1 lună.. Nu mă înțeleg cu soțul, este foarte influențat de către părinți lui în a căror casă locuim. Ce șanse are să imi ia copilul in urma unui divorț? Ma ameninta ca nu am nici un drept asupra lui si mi-l va lua.Eu nu am un venit, el a luat concediu de paternitate cu acordul meu…dar pentru a lucra în altă parte în această perioadă de 2 ani. Va mulțumesc anticipat !!

  • Buna ziua, ofereti prea putine detalii pentru a va putea da o rezolutie pentru un posibil litigiu. Daca doriti sa divortati dvs. atunci trebuie sa aveti loc unde sa mergeti cu minorul. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 77. Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati traiesc cu un baiat de cinci ani in concubinaj si avem un baietel de patru ani eu lucrez in italia cu contract de munca x concubinul meu sia adus alta in casa care locuieste cu copilul meu deci unde era locul meu cu copilul meu sa comporta foarte urat asa avea sase sai pot castiga aici in italia cu mine. Va multumesc mult si astept raspuns

 78. buna ziua! am si eu o nelamurire……sunt divortata pe cale amiabila.am un copil de o luna de zile.tatal nu a recunoscut copilul.eu l-am declarat singura si tatal nu a fost trecut pe certificatul de nastere.eu vreau pensie alimentara pt copil dar am aflat ca nu se poate da pt ca el nu este trecut pe certificat.intrebarea mea este……nefiind trecut pe certificat si nedand pensie alimentara,el are drepturi asupra copilului?poate sa vina sa il viziteze?

 79. Buna ziua am avut o relatie de concubinaj in urma cu 9 ani din care a rezultat o fetita de 8 anisori acum.la varsta de 2 ani a copilului ne.am despartit.a urmat un proces am cazut de comun acord la incredintarea copilului catre mama ei si la un program de vizit pt mine.la scurt timp mi.a cerut procura sa plece cu fata in vacnta in Italia de unde de 6 ani nu sa mai intors.legaturi cu minorul de atunci nu nai am si mama lui a zis ca va face orice sa nu il mai aduca in tara niciodata.mentionez ca pasaportul il are expirat de 2 ani.cum as putea aduce copilul in tara doar macar sa il vad.va multumesc

 80. Buna ziua. Va rog suport juridic.
  Am un copil de 1 an si o luna dintr-o relatie, deci sunt necasatorit. Am recunoscut copilul. \Sustin financiar toate cheltuielile in proportie de 100 %.
  Din diverse motive nu ma mai inteleg cu mama copilului pentru a mentine relatia.
  Urmeaza sa parasesc domiciliul (actual locuiesc cu domiciliu stabil la parinti ei) si sa ma mut intr-un apartament cumparat pe numele meu din surse financiare proprii.

  Prima intrebare: Cum pot sa fac acest lucru fara sa fiu acuzat de parasire de domiciliu?
  A doua intrebare: Daca vreau sa iau copilul la mine, printr-o intelegere comuna cu mama copilului, in sensul ca in week-end sta cu mine si in cursul saptamanii cu mama copilului, cum pot face acest lucru legal?
  A treia intrebare: Sunt obligat la PA in acest caz fiind necasatoriti? Eu oricum vreau, si deja faca asta, sa contribui la educatia copilului si intretinerea lui. Ceea ce nu imi este deloc confortabil este ca, mama copilului desi este si ea salariata contribuie cu extrem de putin. Ca exemplu, eu cu 1000 ron iar ea cu maxim 100 ron (Mentioez ca am venituri salariale mai mari de 4 ori fata de al ei). Ceea ce nu e foarte ok. Oricum, din cate am mai citit ambi parinti sunt obligati la plata in natura a intretinerii copilui samd.

  Va multumesc anticipat

  • Buna ziua stimate domn. Procedura civilizata, morala si legala este de a va anunta parasirea domiciliului cu conditia sa mentineti intretinerea. Daca acest lucru de stabilire a domiciliului minorului, pensiei de intretinere, programului de vizitare samd, nu se confirma de catre ambele parti, atunci din pacate va trebui sa ajungeti pe instanta Cu stima, av Cuculis 0722298011

 81. buna ziua.am si eu o problema.eu am un copil din alta relatie si acum e la mama mea adica la bunica lui si nu vrea sa il dea si acum 5 luni ma dat afara din casa si copilul nu mea da voie sa il iau.si acum mama mea ma dat in judecata ca am abanonat copilu si a fost la protectia copilui si acum am proces pe 9 iulie.ce sa fac sa imi iau copilul.

 82. Fosta mea sotie este plecata in Italia, in acest caz pot achita pensia alimentara bunicior materni dat fiind faptul ca fiul meu este lasat in grija acestora si locuieste “impreun cu mama” la domiciliul acestora

 83. BUNA SEARA AM SI EU O PROBLEMA MAM CASATORIT LEGITIM IN ANUL1999 SOTUL SIRIAN A FOST EXPULZAT IN SIRIA DUPA CE A PLECAT IN ANUL 2001 AM TRAIT IN CONCUBINAJ CU UN ALT BARBAT ACESTA FIIND ROMIN SI IN 2002 AM NASCUT O FETITA IAR FETITA A REVENIT PE NUMELE DE CUNUNIE AL MEU SI LA TATA ESTE CEL SIRIAN IEU AM DELA AMBASADA SIRIEI CA A FOST EXPULZAT DIN TARA IN ANUL 1999 CUM TREBUIE SA PROCEDEZ SA RECUNOASCA TATAL BIOLOGIC PE NUMELE LUI

  • Din pacate, avand in vedere situatia dvs. deosebita, nu puteti face altceva decat o constatare a filiatiei fata de tatal din afara casatoriei iar acest lucru se poate face EXCLUSIV in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 84. Buna ziua,

  Traiesc intr-o relatie de concubinaj cu un barbat si impreuna avem un copil de 2 ani. El este din ce in ce mai agresiv, mai ales verbal. Sunt frecvente situatiile in care ma umileste, imi interzice anumite lucruri firesti, isi plaseaza nevoile primordial, ameninta fizic, economic (“dau cu tine de pamant, sa pleci din casa mea, esti o cretina, ai probleme psihice, fa-ti treaba cretino la bucatarie, nu mai comenta ca-ti mut gura, sa-ti faci bagajele”). Certurile de mai sus nu sunt generate de ceva anume deobicei si mereu revin si sunt din ce in ce mai violente. El nu se schimba si incearca sa ma controleze din ce in ce mai mult si devine din ce in ce mai violent. Incearca sa-mi ocupe mie timpul cu nevoile lui, familiei lui si ma ignora in totalitate. La ultima discutie mi-a interzis sa o mai vizitez pe mama mea – incepe sa ma izoleze si de familie….

  As vrea sa stiu in ce conditii pot parasi casa? Avem totusi niste cheltuieli cu cel mic pe care nu le pot achita singura, chiar daca lucrez. Il pot lasa temporar pe cel mic la el? Pot pierde custodia daca plec singura si cer custodia din afara casei?

  Multumesc

  • Ajungandu-se in punctul asta si asa viata este relativ scurta, nu inteleg de ce v-ati pierde timpul? Plecati linistita cu tot cu copil fiindca un asemenea personaj nu poate fi tolerat si ulterior deschideti procedura de divort. Nu va izolati de familie si nici de prieteni. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna seara numele meu ii ramona. Asi dori sa ma ajutati va rog. Daca fostului meu sot ia fost incredintat copilul el poate parasi tara fara procura de la mine?? eu am fost cazuta din drepturile parintesti si platesc pensie de intretinere!!

 85. Buna ziua!

  Numele meu este Grigore Elena, sunt despartita de 4 ani de fostul sot si de 5 luni divortata. Am divortat pe cale amiabila, la notar. Impreuna avem o fetita de 9 ani. Am stabilit ca el sa o ia la domiciliul lui, unde locuieste impreuna cu parintii, cu una din surori si cu concubinul acesteia. Dupa divort lucrurile s-au schimbat radical. El se afla intr-o relatie cu o femeie care la randul ei are un copil si locuieste in Ploiesti. 9 ani el s-a dovedit total dezinteresat fata de familie, copil…petrecandu-si majortatea timpului liber prin cluburi, baruri fiind consumator zilnic de alcool. De cateva ori am lasat-o sa mearga cu el la aceea femeie mi-a adus-o acasa cu diferite situatii, semn ca acesta o neglija si o lasa nesupravegheata. Acum 3 zile, desi era weekendul in care copilul trebuia sa si-l petreaca cu mine, mi-a cerut voie sa o las sa mearga cu el la o sora, in Tanganul. I-am permis sa o ia stiind ca merg si bunicii, insa nu a mai dus-o acolo ci in Constanta, la mare, fara sa ma anunte. Eu am aflat abia seara, am tot sunat fetita in nenumarate randuri insa aceasta nu mi-a raspuns la telefon, in final l-am sunat pe fostul sot, care mi-a spus ca sunt in Constanta si ca refuza sa mi-o dea la telefon pe cea mica. Am mers la fostii socrii acasa, sa ii rog sa vb cu el si sa il convinga sa-mi aduca copilul acasa, insa la un momenta dat a venit sora acestuia, cu care locuieste, mi-a adresat cuvinte urate si m-a lovit, de fata fiind si tatal lor, care a asistat pasiv, fara sa intervina. Am apelat 112, am solicitat un echipaj de politie, la sosirea lor, au negat tot. Am mers la medicina legala, am fost examinata, urmand sa mi se elibereze certificat medico-legal. Am depus plangere impotriva acesteia. In urma celor relatate, am vreo sansa ca tatal sa vada fetita doar in prezenta mea? Ce pot sa fac? Ce ma indrumati? Va rog sa ma ajutati. Locurile si persoanele in preajma caruia duce copilul le consider un pericol. Tin sa mentionez ca atat fostul sot cat si familia acestuia sunt consumatori de alcool.

 86. Buna seara.am si eu nevoie de ajutor.am un baietel de 4 anisori.am bagat divort d sotul meu in 2014 in ianuarie si sa terminat in aprilie .ne.am judecat pt baiat prin ordonanta presedintiala ca ma dat in judecata dar am castigat domiciliu băiatului pana la divort.acum la divort el a castigat domiciliul băiatul. Am avut servici conditii de crestere a copilului dar din nefericire el a castigat baiatul. De o lună de zile e la el nu ma lasa sa il vad sa vb cu el nu răspunde la telefon.am dreptul la recurs si vroiam sa vă întreb daca am vreo sansa sa il castig ținând cont ca baiatul a fost la mine de când ne.am despărțit de aproape 2 ani si el nu ma ajutat la cresterea lui cu nimic.va multumesc

  • Buna ziua stimata doamna. O sa fie necesar sa vedem actele si sentinta
   pentru a va putea ajuta sa formulati recursul.Cu stima, av Cuculis 0722298011

 87. Buna am 25 de ani mama la copii 20 unul are 4 ani unul 5 luni recent neam despartit si vreau sa obtin drepturile depline asupra copiilor în instanta menționez faptul ca locuim in anglia eu muncesc incasez lunar 1500 de lire plus ajutoarele date de guvern ea nu are venit ca nu muncește și nici casa locuiește la sora ei ce șanse am sa câștig procesul

 88. Buna ziua! Sunt casatorit de 8 ani si din aceasta casatorie a rezultat o fetita care are 6 ani .In toata perioada casatoriei sotia nu a avut grija de copil(nu i-a gatit niciodata,nu a ingrijit-o etc).Servici nu a avut nici o data de cand suntem casatoriti. De cresterea copilului m-am ocupat eu si soacra mea care locuieste cu noi de cand ne-am casatorit deoarece nu-i placea sa stea la tara cu mama ei care este in varsta si am fost nevoit sa stau si cu soacra.In urma cu aprox. 3 ani sotia a parasit domiciliul pentru un alt barbat si in aceasta perioada nu s-a interesat de copil. Soacra a continuat sa stea in apartament cu toate ca fiica sa era plecata de acasa .

 89. Buna ziua , sunt casatorit de 13 ani si am o fetita de 6 ani . Detin o locuinta achizitionat in timpul casatoriei . Situatia in aceasta casnicie s-a deteriorat cand , fara cap , am aceptat ca soacra mea sa stea impreuna cu noi sa ne ajute sa crestem copilul . Cu o inversunare nebuna a facut continuu presiuni asupra sotiei , care nu a avut taria sa riposteze , sa ne despartim . In urma acestui fapt relatiile dintre noi s-au racit si asta conduce inevitabil la un divort , solicitat in repetate randuri de soacra mea . In acest timp sotia mea a vut si o relatie extraconjugala , pentru care am dovezi . Eu sunt dispus sa iert toate aceste intamplari pentru binele copilului meu dar daca se ajunge la un eventual divort care sunt sansele ca fetita mea sa ramana cu mine si nu sub influenta soacrei mele . Ca sa ma prezint sunt un sot care nu a folosit niciodata injurii , violenta fizica , nu consum alcool si nu am avut niciodata probleme cu legea . Din diferite surse am inteles ca indiferent de situatie copilul minor este incredintat mamei . Dar este atat de nedrept ca in cazul meu dupa toate cate am suferit sa nu ma pot bucura de iubirea copilului meu . Am rugamintea sa ma indrumati in acest sens .
  Astep un raspuns sincer din partea dumneavoastra .
  O zi buna .

  • Buna ziua Deja discutam despre probe preconstituite in intampinarea unui posibil divort. Exista o probabilitate si nu certitudine in sensul acesta ori sa tragem o concluzie pe un termen atat de lung, nu este juridic posibil. Evident, la prima vedere, relatia extraconjugala nu ii va face bine in scopul obtinerii minorului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Buna ziua, am si eu o prob, am divortat in 2012 de comun acord la tribunal ( roiam sa scap repede), de atunci pana in prezent nu a conttibuit in nici un fel la cresterea fetitei noastre de 5 ani acum 1 an la data divortului, a achitat 4 pensii in toti acesti ani si eu am deschis proces pt autoritatea tutelara sa fie exercitata doar de mine fiindca vreau sa plec afara (USA) unde pot oferi un alt trai si o alta educatie fetitei mele. El e recasatorit si are un alt copil de 1 an, desi nu a cautat fetita deloc acum a depus si el o intampinare la chemarea mea in judecata si pe langa aceasta si o cerere reconventionala in care o cere pe fetita 33 zile pe tot anul.. (asa de mult o vrea 😉 . Face acest lucru doar sa ne impiedice plecarea. As dori sa stiu ce sanse de castig am? Eu stau singura cu fata in casa la mine ca adresa minorului a fost stabilita la mn dar custodia e comuna momentan, el sta cu chirie cu actuala sotie si copilul lor, adresa lui din buletin este la parintii sotiei lui, in urma casatoriei cu sotia a preluat numele acesteia.Cu aceste informati imi puteti spune va rog frumos ce sanse am de castig si cum pot pleca cu fata din tara pt ca am intalnit cazuri care au plecat fara procura in baza a nu stiu ce legi noi?@

 90. Buna ziua,

  sunt divortata de 3 ani, si a un copil de 13 ani in intretinere care mi a fost incredintat prin lege. Tatal copililui lucreaza in strainatate si eu as vrea sa parasesc tat pt 3 luni de zile, Intrebarea mea este ca ce acte trebuie sa fac sa las copilul in graja mamei mele.

 91. buna ziua ma numesc gina ,am avut o relatie de 5 ani in concubinaj din care a rezultat un minor acum in varsta de 6 ani care se afla la parintii tatalui copilului.am foarte mari probleme nu imi dau voie sa vizitez copilul.eu lucrez in anglia si vin acasa odata la 2 luni pentru a putea vizita fetita iar parintii tatalui imi interzic categoric .as dori sa deschid o actiune.

 92. Bună seara. sora mea sta cu un băiat și au un băiețel de 5 luni care este pe numele lui. Ea ar vrea sa se despartă de el . nu sunt căsătoriți. cum trebuie sa procedeze ca sa rămână cu custodia copilului. ? mulțumesc

 93. Buna ziua
  Daca in calatoria in strainatae alaturi de copilul minor sunt si ambi parinti divortati, mai este nevoie de acordul scris al parintelui care nu are tutela.

  Va multumesc

 94. Buna ziua,

  sunt divortata de ceva timp, avand impreuna un copil minor care a implinit anul acesta 14 ani. In urma divortului am pierdut custodia, pe motiv ca nu am un venit in tara, mentionez ca lucrez in strainatate. Tatal copilului nu a vrut sa imi lase mie copilul sa il iau in strainatate. Bate copilul foarte rau pentru nimicuri l-a pus afara noaptea din casa si a venit la mine copilul eu fiind in concediu in Romania acasa. L-am dus a doua zi si i-am facut certificat medico legal si la protectia copilului. Fostul sot se ruga de mine sa nu pun plangere la politie sa nu il inchida, asa ca am cazut de acord sa imi semneze la notar cum ca este de acord sa duc copiluk cu mine in strainatate. Nu l-a facut, m-a mintit, eu nu am mai plecat nicaieri. El i-a golit camera copilului si a vandut tot, dar tot ma ameninta ca daca vrea imi poate face rau, fiindca copilul sta la mine ilegal. Imi este frica sa nu il ia statul in cazul asta, el nefiind in toate mintile, consumator de alcool si multe altele. Va rog sa ma sfatuiti ce se poate face in cazul meu sa obtin custodia copilului si sa pot pleca din tara cu el. Copilul doreste sa stea NUMAI cu mine.
  Va multumesc anticipat de raspuns!

 95. buna ziua!!! traiesc in concubinaj de 6anii din care rezulta 2copii 2-4anii,stau acasa la el cu maicasa si taicaso si el ma dracuie ma injura fata de copii chiar daca eu fac totu bine ma injura maicasa are toane cand vorbeste cu mine cand nu vorbeste fara nici un.motiv cand trec pe langa ea intoarce capu si ofteaza,as vrea si eu sa stiu daca iau copii ce mi se poate intampla cu copii va rog frumos sa imi spuneti si.mie un raspuns sincer.o zi buna!

 96. Bună seara!am și eu o intrbare..dacă tatăl copilului nu este trecut pe certificatul de nastere si trece un an fără ca acesta să facă ceva pt copil,mai are drepturi?poate să se treacă pe certificat după ce a trecut un an de la nașterea copilului??va rog să mă ajutați.va mulțumesc mult!

 97. Buna ziua am si eu ô intrebare si as dori un raspunsu urgent. Am 2 fetite minore de 8 si 6 ani care poartà numele tatalui. Relatia pe care am avuto cu tatal lor timp de 13 ani à fost un cosmar ma maltratat in toate felurire spunindumi ça sunt catelul lui ma batea aproape zilnic de fata cu copii. Este alcolist agresa si copii. Mentionez k ma taiat cu cutitul de mai multe ori si mia fost frica sa iau legatura cu politia pt ça ma ucide. Acum ô luna am venit cu el si cu copii in belgia la mama mea. Déjà din prima zi cand aM ajuns aici ma batut de fata cu mama si à plecat in romania …Eu acum imi doresc sa raman langa mama pt ça in romania nu am ô locuinta si nici de munca imi doresc sa imi fac ô situatie si sa dau copii la scoala dar nu pot fara acordul lui ..Asa ça va rog sa ma safatuiti ce sa fac cat mai repede si sa imi spuneti daca pot face démersuri fara sa plec in tara .Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavostra cat mai repe de.

 98. buna seara ma numesc marius si am 20 ani eu am avut orelatie de concubinaji cu o fata pe nume flori ea pe 28 septembrie implineste 18 ani si in relatia noastra de 3 ani de zile avem 2 copi minori fetita are 1,7luni si baietelul 6luni eu asi vr sa o dau in judecata pt stabilirea domicilului stabil asi avea o sansa sa castig unul dintre copii

 99. Buna ziua va rog din suflet lamuriti-ma cu o problema,am un copil in varsta de 2ani si 9 luni,rezultat in urma unei relatii cu tatal acestuia,noi nu ne-am mai inteles eu plecand de la el de acasa unde locuiam cu paritii si sora lui,cand am plecat am luat si copilul,motivul despartirii a fost ca el ma inselat tot timpul,am gasit bonuri de hotel,prezeevative,mesaje pe site-uri de socializare in care am aflat ca lasase pe o fata gravida,aceasta din urma avortase acum este cu ea ,dar ea are si barbat si este din nou gravida dar nu stiu al cui este copilul,pleca de acasa mai mereu,tin sa precizez ca nu am avut domiciliul la el,copilul este recunoscut de el,eu in prezent locuiesc cu parintii mei,am conditiile necesare cresterii decente ale copilului,lucreaza doar mama mea,eu nu ma pot angaja momentant deoarece nu are cine sa stea cu ccopilul si mai mult de 5-7ore nu sta fara mine,de dormit nici nu.mai spun,nu am fost separa de copil nici macar o zi,eu imi mai castig banii din dansuri populare,cursuri europene si machiaj ,insa nu pot justifica ca am venit,tatal minorului are o asociatie de pamant si anul acesta si-a facut Intreprindere Individuala,mentionez ca si el are conditii decente insa locuieste la sat,precizez faptul ca nu i-am refuzat dreptul de vizita al copilului ba chiar l-am lasat sa il ia pe la el,ieri am avut o cearta crunta deoarece l-a luat la programul de somn,cand am intrebat daca copilul a mancat si dormit raspunsul a fost nu,i-am cerut sa mi-l aduca insa mi sa spus ca nu vrea copilul,in cele din urma implorand-ul la adus,as dorii sa stiu ce drepturi are el asupra copilului in instanta,poate castiga el copilul,imi e teama sa nu mituie instanta dat fiind ca are bani,imi iubesc copilul enorm nu suport ideea sa stau macar o zi fara el,daca intentez proces de incredintare minor si stabilire domiciliu ce sanse de castig am?.Va multumesc.

 100. Buna ziua,

  Am o fetita in varsta de 8 ani, sunt divortata de 4 ani, m-am recasatorit acum 1 an. Fetita il considera tata pe actualul meu sot, care are grija de ea legat de scoala si in familie, se poarta impecabil, il iubeste foarte mult. Fostul meu sot are program de vizita de doua ori pe luna de la 11.00 la 20.00, insa, in acest timp se poarta foarte urat cu ea de cele mai multe ori, o bate tipa la ea si se foloseste de aceasta vizita pentru a incerca sa o intoarca impotriva mea, pentru a ii vorbi foarte urat despre mine si pentru a se razbuna pe mine (nu o aduce la ora la care trebuie doar ca sa ma supere pe mine). De fiecare data in vacanta cand a stat la el cateva zile, am luat-o bolnava, arsa la propriu pe spate de la soare, cu mana rupta intr-o iarna si nici macar nu mi-a spus, a lasat-o asa, pana am luat-o eu am dus-o la spital si i-au bagat mana in ghips, si multe altele. Ultima oara, la programul de vizita nici nu a luat-o el, a luat-o bunica ei, el a venit si a stat doar doua ore cu ea, si s-a intamplat asta de multe ori, asta doar pentru a o lua de langa mine. Pe mine ma jigneste foarte tare la telefon, eu nu mai pot vorbi cu el, si mai nou copilul refuza sa mai mearga acolo. ”De ce sa merg ca el ma bate, eu am familia mea fericita”. Acum, problema mea este urmatoarea: Nu vreau nimic de la el, conditii sa o cresc si sa o educ am si am avut intotdeauna mult mai bune, tot ce imi doresc este sa nu ne mai ”terorizeze” cum zicea ea si sa nu se mai foloseasca de ea pentru a imi face rau mie iar acum ca ea refuza sa mai mearga ce pot face. Am hotarat de saptamana viitoare sa merg cu ea si la un psiholog in primul rand ca sa se linisteasca ea si care ulterior va putea scrie si un raport pentru instanta. Ce se poate intampla daca ea nu mai vrea sa mearga?

  Va multumesc.

 101. Buna seara. Am o fetita de 3 ani cu un “bărbat” cu care nu sunt căsătorită. Cand am născut a trecut-o pe numele lui. Dupa 2 săpt de la naştere ne-am despărţit, eu mutandu-ma la parinti mei cu fata. Dupa 1 an jumate am trecut-o pe numele meu cu acordul lui. Inte timp mi-am refăcut viata urmeaza sa ma casatoresc cu un bărbat bun care o iubeşte pe cea mica, ca fiind a lui. Intrebarea mea e daca as vrea sa plec in vacanta peste hotare cu fata (bineinteles) imi trebuie acordul tatalui? Daca da, ce ar trebui sa fac sa nu mai depind de el. Mai ales ca nu a venit niciodată sa o vadădesi trece periodic pe langa noi pe strada,si nu i-a platit nici pensie. Multimesc

 102. Buna seara. Am o fetita de 3 ani cu un “bărbat” cu care nu sunt căsătorită. Cand am născut a trecut-o pe numele lui. Dupa 2 săpt de la naştere ne-am despărţit, eu mutandu-ma la parinti mei cu fata. Dupa 1 an jumate am trecut-o pe numele meu cu acordul lui. Inte timp mi-am refăcut viata urmeaza sa ma casatoresc cu un bărbat bun care o iubeşte pe cea mica, ca fiind a lui. Intrebarea mea e daca as vrea sa plec in vacanta peste hotare cu fata (bineinteles) imi trebuie acordul tatalui? Daca da, ce ar trebui sa fac sa nu mai depind de el. Mai ales ca nu a venit niciodată sa o vadă desi trece periodic pe langa noi pe strada,si nu i-a platit nici pensie. Multimesc

 103. Buna ziua,am bebe de ap 9luni si nu ma mai inteleg cu sotul.Inca nu am inaintat actele de divort.Eu m.am mutat cu baiatul la mama, iar el vrea sa vina sa ia copilul din 2in 2zile sa petreaca toata ziua singur cu el. Avand in vedere ca nu a participat la cresterea lui ca avea alte “preocupari”,nu am incredere. I.am dat baiatul acum 2zile si seara cand l.a adus era nemancat,nebaut apa si i.am zis ca fara mine copilul numai pleaca cu el. Sustine ca are dreptul sa.l ia si sa stea cu el,fara mine. Este adevarat?

 104. Buna ziua, nu stiu cum sa incep diacutia m-am uitat in mare la discutiile anterioare si am realizat ca e greu pt toata lumea cu probleme de genul asta. Intrebarea mea este cum se termina de obicei cand 2 oameni fara minte traiti in concubinaj se despart rezultand un minor 3anisori, gandul ca nu imi pot simtii baiatul langa mine ma sfașie in mii de bucati ma termina psihic… Amandoi parinti servici stabil ea are un ap eu un ap, as vrea un raspuns daca se poate cum incepe procedeul avantaje si dezavantaje pt un tata , va multumesc frumos.

 105. Buna ziua, ma aflu intr-o situatia destul de dificila. Sunt tata la doi copi sub 10 ani nascuti peste hotare. Eu si sotia (…) avem cetanie dubla si am avut o casatorie de peste 14 ani. Astazi am aflat ca sotia a ramas gravida si nu cu mine (a recuonscut pe fata).

  Sotia (…) a facut copiilor acte romanesti insa intrebarea mea este urmatoare: in cazul in care inaintez divortul care sunt sansele sa castig custodia copiilor si sa ii iau cu mine in tara unde s-au nascut (si unde eu sunt actual)?

  Multumesc anticipat.

 106. buna ziua, ma numesc camelia, am 33 de ani, mam casatorit legal acum doi ani, dar nu ma pot intelege cu sotul, am un copil de un an si jumatate, am inaintat cererea de divort, la cine va ramane copilul, sotul meu este foarte violent verbal, si a inceput sa fie si fizic violent, de copil se ocupa cand isi aminteste.deci la cine va ramane copilul, eu am o casa proprietate personala, am un servici stabil, si locuinta este dobandita inaintea casatoriei, deci la cine va ramane copilul?

 107. Buna seara . Am un copil minor si un adult cu handicap . sotul meu a parasit domiciliul conjugal in urma cu doi ani . De un an jumate nu mai imi trimite nici un ban pentru intretinerea copiilor . Am locuit impreuna cu copilul minor cateva luni in UK eu avand contract de munca intre oct 2014 si ian 2015 . Cu acordul lui am plecat din tara sperand ca voi putea asigura acolo copilului o educatie mai buna . Insa ne-am intors datorita unor conjuncturi legate de serviciul meu . Dupa ce am revenit acasa am tot incercat sa iau legatura cu el , insa nu am nici un nr de telefon nici nu stiu unde lucreaza . doar o adresa de mail . Nu am stiut nici inainte , si nu stiu nici acum . da telefon doar la doua trei luni cate trei minute doar pentru a promite ca trimite bani pentru fete insa nu a facut-o niciodata . el a parasit domiciliul conjugal pe motiv de fuga din fata celor carora le datora bani . in prezent locuiesc cu parintii lui , insa climatul a ajuns de nesuportat atat pentru mine cat si pentru fete. casa este pe numele meu si al sotului , ei stau tolerati aici . nu am un serviciu cu contract de munca , ei platindu-mi ca terte persoane ce stau in casa mea , rata de la banca si o anumita contributie la intretinere . pana acum am trait din banii pe care i-am castigat in marea britanie . minorul vrea sa-si dea in judecata tatal si vrea sa-i dea afara pe bunicii ei pentru ca s-a saturat de climatul agresiv promovat de fostul socru pe motiv ca nu ma suporta pe mine .puteti sa-mi spune-ti ce sanse am daca plec in strainatate cu contract de munca si copiii ramanand cu fosta soacra eu trimitand banii necesari cresterii si educarii fetei minore , sa castig procesul de divort si sa nu mai fie nevoie de semnatura lui pentru procura .

 108. Buna ziua.as avea nevoie de un sfat.sunt casatorita de putin timp, momentan sunt in divort, divort care mi a fost cerut de nenumarate ori de catre sotul meu.avem un bebelus de 7luni.am fost date afara din locuinta conjugala(apartamentul parintilor lui) cu tot cu copil.locuiesc la parintii mei, am toate conditiile ptr a creste copilul.tin sa mentionez ca timp de 3luni si jumatate cat timp copilul a locuit la el impreuna cu mine nu s a ocupat deloc de cresterea acestuia, tot greul cazand pe mine.el era plecat toata ziua,dar nu in interes de serviciu,ci cu prietenii in oras,seara ajungea tarziu, orele 2, iar la sf de saptamana ajungea la 4dimineata.practic eu m am ocupat de acest copil fiind ajutata si de mama mea care venea la noi special ptr acest lucru.am fost date afara din locuinta parintilor lui, am decis sa divortam, ca asa mi a cerut el.dupa plecarea noastra si a vizitat copilul atat la locuinta parintilor mei cat si in parcbrusc dupa introducerea actiunii de divort, nu am mai fost cautata ca sa si vada copilul, dimpotriva nici nu se uita la copil cand ne intalneam pe strada, ne a ignorat.a cerut ordonanta presedintiala in care a declarat o gramada de minciuni, printre care ca el a incercat sa si caute copilul dar nu I am raspuns la telefon si nu ii permit sa il vada, ceea ce este o minciuna.am dovedit cu inscrisuri si cu martori ca a putut sa si vada copilul, doar ca a refuzat.acum in ord presed imi cere sa ia ccopilul mai multe ore pe zi, de sambata pana duminica sa doarma la el.eu nu sunt de acord, este prea mult timp, este un copil de aproape 7luni care este dependent de mine, plange daca este lasat cu alte persoane si nu ma vede, ceea ce s a confirmat si cu el, cu sotul; plange cand sta chiar si cu el, cu mama lui(care a venit doar in vacanta in romania).sotul traieste cu tatal lui impreuna in apartament.el neavand niciun ajutor in cazul in care se hotaraste sa ramana la el mai mult timp chiar si peste noapte.nu contest este tatal copilului are tot dreptul sa si vada copilul dar am cerut in prezenta mea, deoarece copilul plange cand nu ma vede.chiar acum 2zile am primit rezultatul ordonantei, adica in fiecare marti si sambata cate 3ore poate sa o ia pe minora, fara prezenta mea.credeti ca este posibil? Totusi este unbebelus, are un program, este dependent de mmine.tin sa va anunt ca dupa ce am plecat de la el a avut loc si botezul copilului, nu s a implicat deloc, nu a dorit sa organizeze nimic si nici nu a participat.nu I ofera siguranta copilului, a vrut sa il ia cu masina lui personala sa il puna in brate in timp ce conducea, , bineintelesca nu I l am dat asa.toate aceste lucruri am demonstrat cu martori si inscrisuri.am impresia ca a platit pe cineva de am primit acest rezultat.stiu cazuri asemanatoare si stiu ca, copilul nu a putut fi luat de la mama nici cateva ore, ci tatal avea ore de vizita la domiciliul mamei si a minorului, nicidecum sa l ia singur.totusi cred ca exista o lege.as avea nevoie de un sfat de la dumneavoastra.va multumesc

 109. Buna ziua am o intrebare,sunt in momentul actual la inceputul unui proces, am sperat sa decurga pe cale amiabila,adica doresc ca fetita in varsta de 4 ani sa am custodia numai eu si nu comuna ,el este pecat din tara vine mai rar lucreaza de mai bine de 11 ani in Anglia,din insistentele mele ii mai trimitea bani dar nu luna de luna iar acolo nu are un domiciliu stabil iar in tara sta cu parintii in 2 camere amarate cu un tata vitreg care este betiv, noi traim separati de cind am fost gravida in 8 luni, tot cu insistentele mele a recunoscut copilul,cind am fost externata cu operatie de cezariana nu a fost prezent cu copilul in brate m-am externat singura,tin sa precizez ca el la casatorie a trecut pe numele meu deci copilul este pe numele meu,la botez nu a fost prezent,la inscriere la gradinita nu ,si in plus soacra mea nu ma lasa in pace la biserica mereu ma face in toate felurile,iar pe fetita o pacaleste sa vina la ea cu o bomboana si ii vorbeste ffoarte urat despre mine-concluzia pot sa obtin custodia copilului?

 110. Buna ziua.sunt casatorita de 7 ani si impreuna avem un baiat de 6 ani. Sotul lucreaza prin tara dar mereu venea o data la o saptamana maxim doua acasa.acum nu a mai venit de 6 luni acasa dar nici nu vb cu mine,nu raspunde la tel.mentionez ca noi stam in casa socrului meu.in aceste 6 luni a vb cu baiatul la tel de 3 ori dar cu mine spunea ca nu vrea sa vb. De curand a vb cu baiatul la tel si i a spus ca atunci cand va ajunge in oras vor merge undeva ei doi csteva ore,si i a mai spus ca nu vine acasa ca sunt eu acasa. Sa inteleg din asta ca vrea sa ne despartim?dar de ce nr lasa in casa tatalui lui? Ce ma sfatuiti sa fac? Mi e si frica sa nu ia baiatul si sa nu l mai aduca. Mentionez ca eu as putea sta in casa parintilor mei care e cu doua camere dar sta si fratele meu cu sotia si parintii mei,deci am sta inghesuiti. As avea vreo sansa la ancheta sociala si la custodie? Vreau sa mai spun ca sotul e director castiga foarte multi bani dar cred ca declara mai putini sau ca are carte de munca pe salariul mimim pe economie v am zis sotul nu ne spune nimic ca ar vrea divort sau custodie dar nici nu vine acasa,nu stiu cumde ne lasa in casa tatalui lui,pe cand ar putea elvsa vinasa stea in casa.ce parere aveti si ce sfaturi imi dati va rog mult

 111. Buna seara!! Sunt casatorita de 1 an dar suntem impreuna de 11 ani avand si 2 fetite(9 ani si 5 ani) . As dori sa divortez de sot pt ca e o persoana posesiva si consuma foarte mult alcool si nu are retineri nici fata de copii. Problema e ca pe cea mare nu a recunoscuto desi e copilul lui iar cea mica e pe numele lui. Are sanse sa o castige pe cea mica daca e pe numele lui.?? Mentionez ca eu stau in casa mea am un servici si am si parinti care ma ajuta .

 112. Buna ziua.sunt casatorita de 7 ani si impreuna avem un copil de 6 ani. Sotul meu lucreaza prin tara in deplasari dar mereu venea acasa o data pe saptamana,maxim la doua saptamani. Acum nu a mai venit acasa de 6 luni dar nici nu mi a raspuns la tel nici nu imi zice nimic. Mentionez ca noi locuim in casa socrului meu. In tot acest timp a vorbit cu baiatul pe tel lui de 3 ori dar cu mine spunea ca nu vrea sa vb. Acum doua zile a vorbit cu baiatul si i a zis ca atunci cand va ajunge prin oras vor merge doar ei doi impreuna la film cateva ore si i a spus ca nu va veni acasa ca sunt eu acasa. Cum am zis,el nu a vorbit deloc cu mine,nu am vorbit nimic nici de divort nici de custodie dar mi e frica sa nu cumva sa mi ia baiatul si sa nu mi l mai aduca. Eu as putea sta cu baiatul la parintii mei,dar intr o camera sta fratele meu cu sotia lui,iar in cealalta camera parintii mei,deci am sta foarte inghesuiti. As avea vreo sansa la ancheta sociala si la custodie? Nu stiu ce e in mintea lui si de ce ma lasa pe mine in casa tatalui lui in care ar putea el sa vina si sa stea. Va rog din suflet spuneti mi ce parere aveti si ce ma sfatuiti sa fac. 07464221cc

 113. Buna ziua.sunt casatorita de 7 ani si impreuna avem un copil de 6 ani. Sotul meu lucreaza prin tara in deplasari dar mereu venea acasa o data pe saptamana,maxim la doua saptamani. Acum nu a mai venit acasa de 6 luni dar nici nu mi a raspuns la tel nici nu imi zice nimic. Mentionez ca noi locuim in casa socrului meu. In tot acest timp a vorbit cu baiatul pe tel lui de 3 ori dar cu mine spunea ca nu vrea sa vb. Acum doua zile a vorbit cu baiatul si i a zis ca atunci cand va ajunge prin oras vor merge doar ei doi impreuna la film cateva ore si i a spus ca nu va veni acasa ca sunt eu acasa. Cum am zis,el nu a vorbit deloc cu mine,nu am vorbit nimic nici de divort nici de custodie dar mi e frica sa nu cumva sa mi ia baiatul si sa nu mi l mai aduca. Eu as putea sta cu baiatul la parintii mei,dar intr o camera sta fratele meu cu sotia lui,iar in cealalta camera parintii mei,deci am sta foarte inghesuiti. As avea vreo sansa la ancheta sociala si la custodie? Nu stiu ce e in mintea lui si de ce ma lasa pe mine in casa tatalui lui in care ar putea el sa vina si sa stea. Va rog din suflet spuneti mi ce parere aveti si ce ma sfatuiti sa fac.

 114. Buna ziua.sunt casatorita de 7 ani si impreuna avem un copil de 6 ani. Sotul meu lucreaza prin tara in deplasari dar mereu venea acasa o data pe saptamana,maxim la doua saptamani. Acum nu a mai venit acasa de 6 luni dar nici nu mi a raspuns la tel nici nu imi zice nimic. Mentionez ca noi locuim in casa socrului meu. In tot acest timp a vorbit cu baiatul pe tel lui de 3 ori dar cu mine spunea ca nu vrea sa vb. Acum doua zile a vorbit cu baiatul si i a zis ca atunci cand va ajunge prin oras vor merge doar ei doi impreuna la film cateva ore si i a spus ca nu va veni acasa ca sunt eu acasa. Cum am zis,el nu a vorbit deloc cu mine,nu am vorbit nimic nici de divort nici de custodie dar mi e frica sa nu cumva sa mi ia baiatul si sa nu mi l mai aduca. Eu as putea sta cu baiatul la parintii mei,dar intr o camera sta fratele meu cu sotia lui,iar in cealalta camera parintii mei,deci am sta foarte inghesuiti. As avea vreo sansa la ancheta sociala si la custodie? Sotul meu este director are firma lui castiga f multi bani dar nu stiu exact dat declara sauce salariu are. Nu stiu ce e in mintea lui si de ce ma lasa pe mine in casa tatalui lui in care ar putea si ar avea dreptul el sa vina si sa stea. Va rog din suflet spuneti mi ce parere aveti si ce ma sfatuiti sa fac.

  • Buna ziua.sunt casatorita de 7 ani si impreuna avem un copil de 6 ani. Sotul meu lucreaza prin tara in deplasari dar mereu venea acasa o data pe saptamana,maxim la doua saptamani. Acum nu a mai venit acasa de 6 luni dar nici nu mi a raspuns la tel nici nu imi zice nimic. Mentionez ca noi locuim in casa socrului meu. In tot acest timp a vorbit cu baiatul pe tel lui de 3 ori dar cu mine spunea ca nu vrea sa vb. Acum doua zile a vorbit cu baiatul si i a zis ca atunci cand va ajunge prin oras vor merge doar ei doi impreuna la film cateva ore si i a spus ca nu va veni acasa ca sunt eu acasa. Cum am zis,el nu a vorbit deloc cu mine,nu am vorbit nimic nici de divort nici de custodie dar mi e frica sa nu cumva sa mi ia baiatul si sa nu mi l mai aduca. Eu as putea sta cu baiatul la parintii mei,dar intr o camera sta fratele meu cu sotia lui,iar in cealalta camera parintii mei,deci am sta foarte inghesuiti. As avea vreo sansa la ancheta sociala si la custodie? Sotul meu este director are firma lui castiga f multi bani dar nu stiu exact cat declara sau ce salariu are. Nu stiu ce e in mintea lui si de ce ma lasa pe mine in casa tatalui lui in care ar putea si ar avea dreptul el sa vina si sa stea. Va rog din suflet spuneti mi ce parere aveti si ce ma sfatuiti sa fac.

 115. Buna ziua!!! Domnul avocat as dori o informatie cu privire la inscrierea juridica a incredintarii definitive a minorei…am obtinut incredintarea in Italia unde locuiesc cu fetita si am facut un titlu de calatorie ptr a putea merge 2 saptamani in vacanta in Romania. Mi sa spus ca incredintarea o data ajunsa in Romania va trebui inscrisa in tribunal in tara fiindca procesul a avut loc in Italia…vreau sa stiu cat dureaza inscrierea si cum se procedeaza…va multumesc

  • Specific si faptul k in incredintarea juridica este precizat faptul ca tatal nu are drept la vizita si ca pot pleca cu fetita oriunde fara acordul tatalui!

 116. Buna seara,
  Va contactez in vederea obtinerii a cateva informatii referitoare la custodia totala a fiicei mele care are 1an si 10 luni. Momentan fetita locuieste cu mine, mama ei in apartamentul parintilor mei si cu parintii mei.
  Mentionez ca nu am fost casatoriti niciodata.
  As dori sa stiu care sunt sansele pentru a obtine eu custodie totala avand in vedere faptul ca tatal copilului este un om agresiv verbal, violent, m-a lovit de multe ori, este alcoolic, se drogheaza uneori si in ultimul an si jumatate nu a avut nici un servici, a stat acasa eu lucrand, cerandu-le bani chiar si parintilor mei. Mentionez ca tatal copilului este la origine libanez cu nationalitate belgiana iar fetita are si ea dubla cetatenie romana- belgiana. Tatal nu este interesat si nu a fost nicipdata interesat sa petreaca timp cu copilul dar acum doreste cu orice pret ca copilul sa fie la el.
  Astept raspunsul dvs cat mai curand posibil.
  Multumesc,

 117. +39 327 95 24 13x. D-l avocat am nevoie de informatii si nu le pot obitine de nicaieri…este vorba de iscrierea si inregistrarea actului de incredintare a minorei in favoarea mea…mi sa spus ca nu ma pot reintoarce in Italia unde locuiesc de 9 ani daca nu inregistrez in tribunalul din Ro incredintarea care a fost facuta aici in It…va rog sa ma ajutati. Multumesc

 118. Buna ziua am si eu o nelamurire, si daca se poate sa ma lamuriti si pe mine. Am divortat de sotia mea acum 6 ani si in sentita de divort se spune ca pot sa am contact personal cu fetita mea un wekeend pe luna si doua saptamani din vacanta de vara. Vreau sa va intreb, ca ea imi zice ca trebuie sa fie si ea, de fata, si ca nu o pot lua la mine cele 2 saptamani din vacanta de vara. In decizie nu se precizeaza ca ea ar avea dreptul acesta. Va multumesc!

 119. buna ziua,
  in urma unei relatii de concubinaj, am un copil de 2 ani. Are numele meu, tatal e trecut in certificat, este trecut la adresa unde am eu apartament insa stam in apartamentul tatal copilului cu care eu nu ma mai inteleg deloc. As vrea sa plec, si vreau sa stiu ce sanse am sa obtin custodia in cond in care am un venit mic (ultimii doi ani am stat cu copilul si singurul meu venit e din chiria celui de-al doilea apartament care il detin) fata de tata care are un venit de 10 ori mai mare decat al meu, si daca plecam de la apartamentul tatalui e in defavoarea mea si a copilului in procesul de custodie considerandu-se ca e scos din mediul sau familiar?CAt dureaza un proces de custodie?Faptul ca e un om ft ocupat , dar poate sa ia o bona: poate instanta sa il dea lui in conditiile in care eu ma dedic mult mai mult cresterii lui?Daca vreau sa plec, ma poate impiedica< pot chema politia?Pana le ce varsta copilul e considerat prea mic sa fie separat de mama? Daca obtin custodia poate vizita copilul doar in prezenta mea? deoarece e agresiv, nu m-a lovit si nici pe copil dar loveste usa, peretele si ridica vocea mereu. Deci ce sanse am sa obtin custodia si daca ma puteti ajuta?

 120. Buna ziua.va rog sa ma ajutati.maine am procesul de divort.m am casatorit anul acesta,gravida fiind,iar dupa o luna ne am despartit.aveam 6 luni de sarcina.nu ne a m inreles,ne am certat,a vrut sa fac avort,stres si nervi pe toata perioada sarcinii.am banuiala ca sotul consuma si etnobotanice.consuma si alcool.nu m a cautat din mai pana la sfarsitul lunii augusy,cand am nascut.cand am nascut,a fost in spital si a facut scandal,ne am certat,iar eu am pierdut laptele.nu a vrut sa fak certificatul de nastere doar cu numele care l a vrut el.fetita are o luna jumatate.el vrea custodie comuna cu program de vizite.eu as vrea custodie exclusiva,dar avocata m a sfatuit k va fi custodie comuna.deoarece eu nu am nici o proba impotriva lui.imi este frica sa il las singur cu copilul.el vrea de la 6 luni sa o ia un weekend da,unul nu.locuim la o distanta de 50 km.imi este frik sa nu ii fak vreun rau fetitei,cand o va lua de vineri pana duminik.ce ma sfatuiti.va rog sa ma ajutati cu sfaturi.am sanse sa caatig custodie exclusiva?va multumesc anticipat.

 121. Buna ziua!in urma unui divort cu un copil minor s-a stabilit locuinta minorului la mine fiind mama ,pe hotarare este specificat domiciliul din momentul procesului pe fond,fostul sot facand apel s-a facut ancheta sociala la noua locuinta,apelul a fost respins si pe hotararea de fond a ramas domiciliul vechi.
  In luna august mi-am schimbat locuinta din BAcau in Bucuresti,notificand prin executor pe fostul sot de aceasta schimbare.El are program d vizita minor un sfarsit de saptamana pe luna cu luare la domiciliul parintilor sai din alta localitate.Mentionez ca in timp de trei ani de zile cat am stat in aceeasi localitate nu venea sa vada minorul si nici nu se interesa de starea lui la gradinita, ba chiar facea aproape lunar plangeri penale pentru nererspectarea hotararii judecatoresti care toate au ca final clasare cauza, si de cele mai multe ori venea tatal lui sa ia copilul la programul de vizita.
  Acum dupa primirea notificarii de schimbare de domiciliu,mi-a facut somatie la executor pentru nerespectarea programului sau,pe el nu il intereseaza bunastarea copilului ci sa ma hartuiasca pe mine.
  Intrebarea mea e daca trebuie sa deschid eu proces in instanta pentru modificare domiciliu minor sau doresc macar un sfat ce pot sa fac in acest caz ca sa nu ma mai plimbe prin sectiile de politie sau executori judecatoresti lunar.
  Va multumesc si astept raspuns
  V

 122. Buna ziua. Am avut o relatie de concubinaj din care a rezultat un baietel, care are acum 1 an si 3 luni. Mama copilului nu a lucrat niciodata, nici nu doreste cu motivul ca se ocupa de copil. indemnizatia o iau ca tata. eu platesc tot pt copil si noi. De o luna de zile a luat copilul si a plecat la parinti ei, in alt judet fara sa spuna nimic. Acum nu ma lasa sa il vad. Nu are nici un venit, traieste de pe pensiile parintilor. Am deschis proces. Doresc stabilirea domiciliului la tata, pt ca am posibilitati mai bune de a creste copilul. Cu noul cod civil, avem custodie comuna, ingradirea dreptului de a vedea copilul, si a-si atribui singura custodia unica, este ceva normal? Ea a lasat datorii in oras, si a plecat. Am sanse sa primesc domiciliul la tata? Politia nu se baga ca a luat copilul, a spus ca la fel pot sa merg si eu sa-l iau. Este cumva copilul un obiect in Romania? Acum copilul incepe sa umble, cine imi da mie ca tata acest timp inapoi? un judecator? Dumnezeu nu poate sa dea timpul inapoi.

 123. Buna seara am si eu o intrebare am un baiat de 10 anisori sunt divortata de tatal sau in urma cu 3 ani si jumate la divort copilul a ramas la Tata iar eu am avut program de vizita deoarece eu nu aveam un domiciliul stabil . Intre timp eu am deschis un proces domicililu baiatului sa fie la mine in condiitile in care eu cu baiatul meu avem o legatira foarte stransa si copilul a declarat peste tot ca vrea la mama lui in conditile in care Tata nu are servici iar eu intre timp am cumparat un apartament . Am deschis prima data o ordonanta si am pierdut am facut si procesul de fond acelasi lucru . Iar acuma am schimbat avocatul . Vam spus nu are servici copilul nu il vrea fuge si vine la mine si instanta vad ca este degeaba . EU sunt asistent medical am cumparat si apartament si vad ca …. Acuma am facut apel vom vedea ce va fi am fost pana si la psh cu copilul si tot la fel a spus puiul meu ca vrea sa locuiasca cu mine in condiitile care eu in continoare ii dau pensie si baiatul se afla la mine . Nu mai stiu unde sa mai apelez !!!!

  • Buna ziua acum 4 ani mam divortat am doua fete 6-8 ani. Am fost casatorita in Bulgaria. El a castigat copii pen ca eu nu stiam limba bine,am avut un avocat impreuna ma mintit ca o sa imi dea fetele din pacate eu lam crezut timp de 3 anii nu miam vazut fetele si nu leam mai auzit..el a plecat in Geania…sun mereu dar nu vrea sa imi dea fetele la tel…va rog datim un sfat ce,asi putea sa fac sa imi castig copii va multumesc mult…

  • Buna ziua acum 4 ani mam divortat am doua fete 6-8 ani. Am fost casatorita in Bulgaria. El a castigat copii pen ca eu nu stiam limba bine,am avut un avocat impreuna ma mintit ca o sa imi dea fetele din pacate eu lam crezut timp de 3 anii nu miam vazut fetele si nu leam mai auzit..el a plecat in Geania…sun mereu dar nu vrea sa imi dea fetele la tel…va rog datim un sfat ce,asi putea sa fac sa imi castig copii va multumesc mult…

 124. Buna ziua. Am avut o relatie de concubinaj din care a rezultat un baietel, care are acum 1 an si 3 luni. Mama copilului nu a lucrat niciodata, nici nu doreste cu motivul ca se ocupa de copil. indemnizatia o iau ca tata. eu platesc tot pt copil si noi. De o luna de zile a luat copilul si a plecat la parinti ei, in alt judet fara sa spuna nimic. Acum nu ma lasa sa il vad. Nu are nici un venit, traieste de pe pensiile parintilor. Am deschis proces. Doresc stabilirea domiciliului la tata, pt ca am posibilitati mai bune de a creste copilul. Cu noul cod civil, avem custodie comuna, ingradirea dreptului de a vedea copilul, si a-si atribui singura custodia unica, este ceva normal? Ea a lasat datorii in oras, si a plecat. Am sanse sa primesc domiciliul la tata? Politia nu se baga ca a luat copilul, a spus ca la fel pot sa merg si eu sa-l iau. Este cumva copilul un obiect in Romania? Acum copilul incepe sa umble, cine imi da mie ca tata acest timp inapoi? un judecator? Dumnezeu nu poate sa dea timpul inapoi.

 125. suntem casatoriti de 2 ani ,sotia cetatean roman si moldovean ,m a pacalit sa mergem impreuna in vacanta in rep. Moldova ,dupa 5 saptamani cand ne intelesesem sa ma intorc dupa ea si copil (7 luni ) m a anuntat ca nu vrea sa mai revina in ROM ,pe motiv de depresie ,ce se poate face ca sa repatriez copilul ?
  fiind luat din mediul familial ,se trezea in fiecare dimineata intre noi intre mama si tata ,ne privea si zambea ,se bucura ,brusc copilul a fost rupt de tata ,in moldova nu prea sunt conditii ,mai ales ca situatia economica e instabila ,sotia locuieste intr un mediu de conflict intre tata si bunica din partea mamei ,mereu mi a fost dat sa vad ,scandaluri in casa ei,se simte anumita presiune .
  Copilul este cetatean roman ,si in RO ar avea mai multe perspective de dezvoltare ,un alt viitor ,in Bucuresti are conditii , in Moldova ei locuiesc intr o comuna langa chisinau.
  Ce as putea sa fac,ca si tata ,ea parasind domiciliul ca o hoata premeditat ?
  Sunt disperat mai ales ca primesc telefoane de amenintare din partea familiei sotiei ca sa nu mi pot vedea copilul….
  multumesc

 126. Buna ziua ! Sunt casatorita de 7 ani , dar traiesc cu sotul de 13 ani. Avem o fetita de 7ani si 2 luni. As vrea sa divortez , deoarece sotul imi spune tot timpul ca suntem incompatibili , relatia dintre noi sa deteriorat din 2013 , cand am avut un scandal foarte mare. Au mai fost si in trecut dar atunci ma lovit si eu am scos un certificat medico- legal si l-am denuntat la politie. Ca sa nu ma mai loveasca i-am dat cu tava de la cuptor in cap si i-am facut un semn in frunte . El si-a facut poze cum ii curgea sange. Din iulie 2013 si pana in prezent are o prietena de suflet ( mama unei colege de-a fetitei noastre de la gradinita ) cu care toata vara lui 2013 a iesit in cluburi . Bineinteles nu pot dovedi nimic , am doar niste convorbiri telefonice printate , dintre ei doi. Am trecut peste asta , dar nimic nu a mai fost la fel , Sotul isi doreste o femeie care sa ii fie supusa si sa nu comenteze niciodata nimic. In prezent relatia dintre noi este doar de cresterea a fetitei si cineva care sa se ocupe de casa( adica eu ). Am niste inregistrari in care ma ameninta ca pana nu ma distruge nu se lasa ( era in stare de ebrietate). I deea este ca nu mai pot trai astfel , tot timpul sa am grija ce spun , pe ce ton o spun sa nu care cumva sa il deranjez . Chiar azi mi-a trimis un mesaj in care imi spunea ” CA ACEASTA CASNICIE ESTE O IMITATIE SI DACA NU AR FI EXISTAT FETITA , NU AR MAI FI VRUT SA MA VADA IN VIATA LUI” . Imi reproseaza tot timpul ca vreau sa ii arat ca sunt o femeie puternica si independenta . Serios cu un astfel de om traiul in casa este un calvar , iar acest lucru eu cred ca nu este benefic nici pentru copilul nostru( Copil care spune tot timpul ca este al lui si casa la fel). Spuneti -mi daca decizia mea este buna si daca am vreo sansa in tribunal sa pastrez fetita.

 127. Mam despartit de tatal copilului ne find casatorita cu acesta vreau sa stiu daca poate sa imi ia copilul de linga mine de 2 ani

  • Iar el ma ameninta mereu ca mil va lua si ca o sa se razbune pt ca lam parasit,imi este frica sa nu mil ea,el nu sa implicat niciodata in cresterea lui,spunetim va rog ce sa fac

 128. Buna ziua,
  Va rog frumos , sa-mi spuneti daca un copil minor increditat buncii paterne, dupa decesul tatalui natural, poate venii cu drepturi de mostenitor dupa decesul mamei. ?
  Are aceleasi drepturi ca si un mostenitor direct?
  Pe certificatul de nastere al copilului sunt trecuti ambii parinti.
  In decizia emisa de catre autoritatea tutelara scrie ca minorul este doar incredintat bunicii paterne, si ca acesta bunica va incasa alocatia de stat precum si pensia de urmas dupa tata.
  Astfel spus, dupa decesul mamei, minorul care acum are peste 18 ani poate venii cu drepturi de mostenitor la succesiune dupa mama?

  Cu deosebita consideratie,
  Claudia S.

 129. Buna seara ! Doresc sa ma ajutați cu informație. Eu și tprietena mea ne-am căsătorit de curând și Dorim să iau tutela fratelui ei mai mic în vârstă de 12 ani ,pentru asta cu noi aici in Germania Asupra copilului are drept doar tatăl ,mama nu are dreptul.
  Spune-i țin vă rog ce acte trebui să fac pentru a lua tutela copilului mulțumesc. PS: am vorbit cu tatăl copilului Și este de acord ca să ne încredințeze copilul.

 130. Buna ziua,
  Am câștigat custodia fetițe mele dupa Aprox 6 ani de tarat prin tribunale, din Ianuarie ma chinui sa imi iau fata de la presupusul tata ( cand sa născut fata am decis de comun acord sa o recunoască ca fiica , el știind clar ca nu este tatăl) dupa hotare judecătorească irevocabila, tatăl neavând nici un drept asupra minorei (11 ani) nu o pot lua, fata refuza sa aibă orice contact cu mine. Nu stiu cum sa mai procedez, cu executorul am fost deja si nimic. Ce se întâmpla daca nu pot lua fata de la el ?

 131. Buna ziua! Apelez aici tot pentru incredintarea unui minor de 2 ani si jumatate. Eu si tatal copilului nu suntem casatoriti. El vrea sa imi ia baietelul. Eu vreau custodia lui la mine, mentionez ca sunt studenta si nu lucrez deocamdata. Tatal lui fiind navigator. Eu sunt in intretinerea parintilor, domicilul meu fiind tot la parinti. Ce sanse am ca baietelul sa ramana la mine?

  Multumesc.

  • Buna ziua. Cu privire la faptul ca tatal sau este mai mereu plecat, consider ca in mod exclusiv ati putea obtine autoritatea parinteasca. Nu mai vorbim despre domiciliul minorului care va fi cu siguranta la dvs. Cu stima, av Cuculis 0722298011

   • Multumesc frumos!
    Iar daca vreau sa plec din casa lui(a parintilor lui) sa imi iau baietelul si sa plec la ai mei acasa, trebuie sa merg undeva sa declar a plec cu minorul? Baietelul fiind trecut pe numele lui si adresa tot la tatal.. cea care o are el in buletin. Cum trebuie sa procedez, ca sa pot pleca de aici, el nu ma lasa sa plec cu copilul. Zice ca fac parasire de domiciliu. Multumesc frumos!

   • Multumesc frumos!
    Iar daca vreau sa plec din casa lui(a parintilor lui) sa imi iau baietelul si sa plec la ai mei acasa, trebuie sa merg undeva sa declar a plec cu minorul? Baietelul fiind trecut pe numele lui si adresa tot la tatal.. cea care o are el in buletin. Cum trebuie sa procedez, ca sa pot pleca de aici, el nu ma lasa sa plec cu copilul. Zice ca fac parasire de domiciliu. Multumesc frumos!

 132. Buna seara am si eu o intrebare eu si sotul meu nu ne mai intelegem aam decis sa divortez avem 2fetite una de 8 anisi si cealalta de 3 ani si patru luni el ar vrea sa mi ia una din fetite .loc de munca nu avem niciunul .se poate sa primeasca si sa despartim copilasi. Va multumesc.

 133. Buna ziua! Sunt divortata de 3 ani si am doi copii gemeni, fata si baiat in varsta de 12 ani. Ambii locuiesc cu mine, domiciliu stabilit de comun acord, printr-o conventie notariala. Baiatul a decis sa se mute la tatal sau in urma cu o luna, fara acordul meu si a intrerupt orice legatura cu mine, pe motiv ca sunt autoritara, ca il pun sa invete, ca ii controlez temele si nu sunt de acord de multe ori cu ceea ce el face…Acum fostul sot vrea sa obtina custodia lui si sa nu mai plateasca pensia de intretinere pt el. Cum sa iau copilul de acolo daca el nu vrea sa se mai intoarca…? Are vreo sansa fostul sot sa obtina custodia lui in instanta? Sunt disperata!! Nu vreau sa despart copiii! Va rog suneti-mi ce pot face Multumesc anticipat!

 134. Buna ziua, am nevoie si eu de un sfat va rog:sunt divortata si am un copil de 4 ani. Tatal vine foarte rar sao vada, sta cite jumatate de ora si toata discutia consta in a o invata ca mama e rea, ca nui dau voie sa o vada, sa nu ma asculte, cu cine doarme mama (sunt recasatorita) mie frica sa nu influenteze la comportamentul copilului…ce as putea sa fac? Multumesc

 135. Buna ziua ma numesc Constantin Ramona,am divortat de fostul meu sot acum 4 ani,fata noastra care atunci avea 8 ani,de comun acord a ramas in grija lui pt ca fata sta la mama lui ,nu la el,eu in timpul casatoriei cu fostul sot muncind f mult.dupa divort fata a inceput sa fie influentata de fostul sot si de mama lui impotriva mea,nu doreste sa vina cu mine in timpul programului de vizitare,decat sa ma duc la ei acasa o ora ,2 ,si atunci cu mari rugaminti,sub pretextul ca ii este frica de actualul meu sot,frica nejustificata.ce as putea face in situatia asta? Multumesc

 136. Buna ziua stimata doamna avocat ! Ma numesc stroe Ioana , sunt căsătorită si am un băiețel de 3 anișori . In urma tumultoasei casnicii pe care am avut o m am decis sa divortez , insa problema este mare întrucât ma gândesc la binele copilului. Soțul meu, o persoana foarte recalcitranta, violenta si needucata din păcate , m a agresat in câteva rânduri , atat verba cat si fizic . De Rușine si ca sa nu mi supăr parintii nu am apelat niciodată la politie, sau alte instituții. Problema nu ar fii faptul ca m a agresat pe mine , insa pana sa părăsească domiciliul conjugal Menționez ca agresa verbal copilul din diferite motive . Daca nu vroia sa stea cu el, daca nu vroia sa vorbească cu bunica paternă la telefon, daca nu vroia sa meargă in vizita la aceștia , copilul meu era facut ” bulangiu”, “jegos”, “roman prost, pervers, belit ca mata ” , “handicapatule”. Deranjata fiind de aceste reacții normal ca ii atrăgeam atenția insa fara rezultat. Atat cu copilul cat si cu mine folosea un limbaj care lasa de dorit si pe care nu il pot reproduce . Cert este ca ete de acord cu divortul, insa vrea program pt minor cu ridicare doua Weekend URI pe luna, o saptamâna in vacante , programul tipic. Va spun sincer ca mi e frica sa mi las copilul cu acest om, care nu a petrecut niciodată mai mult de jumătate de ora cu copilul si care a avut asemenea reacții. Copilul fiind crescut exclusiv dr către Mine, stand NON stop in prezenta mea, doar cu mine mănâncă, doar cu mine mananca, astea sunt cerințele lui exclusive ! De asemenea , soțul locuiește in prezent cu bunicii sai materni, persoane care au pedeapsa penală cu suspendare pana in 2017, in urma unei înșelăciuni . Majoritatea membrilor care locuiesc acolo ori au dosare penale c ori soț/soție Arestat. Pentru ca ii este frica ca m as folosi de aceste lucruri, soțul m a amenințat in nenumărate rânduri ca daca îndrăznesc sa pomenesc despre acestea la proces ma va tăia pe fata, imi va tăia o ureche, nasul . Aceste amenințări fiindu-mi adresate de fata cu cumnata mea, soția fratelui meu. Aceasta a asistat la nenumăratele noastre probleme, certuri, violentele soțului ( m a legat cu cordoanele de la draperii de mâini si de picioare si m a lovit cu pumnii si picioarele , m a scuipat, etc etc ) , iar dupa ce facea scandal isi strângea lucrurile si pleca de acasa cu zilele. Mai nou ma suna si mama acestuia, soacra daca pot sa o numesc care ma amenința sa nu îndrăznesc sa pomenesc problemele acestea la tribunal, si ca imi va arata ea mie , alimentând o ura deosebita fiului meu la adresa mea. Jigniri numai pomenesc, m a facut cu ou si otet de fiecare data cand m a sunat. De asemenea am martori care l au auzit jignind copilul, si cărora soțul meu le a povestit cum injura copilul pentru ca nu vroia sa stea cu el, argumentând ca este îndreptățit sa se poarte asa cu el fiindcă e copilul lui. Credeți ca pot obține un program de vizitare restrâns , o data pe saptamâna câteva ore la domiciliul minorului ?

 137. Buna seara! Am divortat de fostul sot, avem impreuna o fetita de 10 luni. Inainte de ajunge in instanta, s a facut un acord de mediere intre noi cu privire la domiciliul minorei si programul de vizita pe ani . Acum o saptamana a venit in afara zilei de vizita si m a agresat in fata minorei, am scos cert ML , urmeaza sa sa fac plangerea penala in prezenta avocatului. Custodia este comuna, cum as putea sa o obtin total, am sanse? Mentionez ca nu e prima oara cand injura in prezenta copilului si se poarta ca un animal. Dupa implinirea varstei de doi ani, are dreptul sa o si ia pe micuta cu el conform acordului de mediere. Am sanse sa atac aceste acord? Sunt dispeerata.

 138. Bună ziua. Am și eu o întrebare legata de Abandon de familie. Dacă sora mea este căsătorită cu cumnatul meu de aproape 7 ani și în această perioadă au rezultat 2 copii, unul de 2 ani și celălalt de 5 ani, ea nu poate să mai stea cu el în casa deoarece el mereu bea alcool și strica toți banii pe jocuri (automate ) . Sora mea la iertat de foarte multe ori dar de la un timp el a și batut-o dar ea nu a fost la poliție. Are și martori ca a fost bătută, ea momentan nu are bani sa divorțeze dar vrea sa se mute din apartament și sa ia copiii cu ea . Ea merge și la lucru și de multe ori a trebuit să fugă de la lucru căci cumnatul meu era în stare de ebrietate și în unele cazuri lăsase băiatul cel mic singur în casa . Dacă ea copiii și se muta de la el înseamnă că este abandon de familie? Deși nu sunt divorțați. Va mulțumesc pentru timpul acordat.

 139. Buna ziua! Am custodie comuna a copilului si domiciliul la mine. Pentru ca nu sunt de acord ca baietelul sa locuiasca alternativ si la fostul sot, sunt data in judecata. Nu i- am interzis vizitele niciodata, dar copilului ii face rau sa locuiasca o saptamana in fiecare casa. A inceput sa aiba probleme la scoala. Ce sanse de castig am? Vreau ca tatal copilului sa aiba doar drepturi de vizitare, nu de locuit, efectiv.
  2. Fostul sot ii spune copilului ca sunt o mama rea, ca il voi pierde in instanta. Copilul a devenit instabil emotional. Ce pot face in acest sens? Ce drepturi am, daca tatal ma vorbeste de rau in fata copilului?

 140. Buna ziua.Am si eu o intrebare!Am un sot care este violent..mà bate in fata fetitelor noastre minore de 4 ani!El este iubitor cu ele dar cand se infurie le mai atinge si pe ele…apoi le face toate poftele ca sa l prefere pe el!Vreau sa divortez si sa iau custòdia fetelor !Am serviciu avem credit ipotecar impreuna dar pot locui la parintii mei au apartament mare!Nu stiu cum sa demonstrez k má bate deoarce dá doar la cap si nu se vad urme!Fetele sunt ingrozite de acel moment!Are sanse el sa castige?Nu am martori cand má bate!Politia daca sun probabil i dá o anenda…

  • Buna ziua. Mi se pare teribil ca trebuie sa suportati asta. Divortati si nu aveti nevoie neaparata de martori, asta doar daca nu cumva vrei sa fie din vina lui desfacuta casatoria pentru a-i putea cere daune. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 141. buna sunt casatorit de 5 ani o frantuzuaica si am o fetita de 3 ani jumate ,mama a inaintat divort aici in franta dar in final am putut sa reglez situatia si a anulat divortu,,dar femeia nu mai e ca inainte este de ceva timp in cautarea asa zisului servici cum zice ia ce consta in spiritualitati in cautarea abundantei sa vinda filmulete pe internet si ect, si in plus se duce la conferinte in paris unde sunt oameni numai divortati si in tot felu de grupuri,crede in semne, de aceia a vrut sa inainteze si divortu pentru ca a avut un semn,in fine ce sanse am sa cistig custodia fetitei,va multumesc

 142. Buna seara..am un copil de 3ani si sotul nu prea ai pasa de noi mai mult sta cu prietenii si nu se implik in nici un fel pt noi mai ales pt copil si vreau sa plec dar a zis ca eu nu o sa ies cu copilul din curte…ce pot face?

 143. Buna ziua,

  Sotul meu are o fetita de doi ani, rezultata dintr-o casatorie anterioara. La divort au hotarat de comun acord pensia alimentara de 400 ron si dreptul de a vedea fetita tot de comun acord. In ultimul timp, fosta refuza sa il lase sa vada fata cand ea este acasa, dar sotul meu si lucreaza si de fiecare data o intreaba pe aceasta cand sa viziteze fetita. Intrebare: de la ce varsta poate lua fetita, conform legii, daca exista, sa ia fetita in weekend, sau cateva ore in zilele de vizita. Mentionez ca fosta iin refuza zilele in care el poate, tocmai pentru a-i face rau. Exista o posibilitate prin care sa se stabileasca legal, o zi, sau weekend in care el poate sa vada copila? Va rog din suflet sa imi raspundeti cand puteti. Multumesc frumos.

  • Buna ziua. Cererea de reincredintare sau de modificare a programului de vizitare se poate face oricand si de oricate ori se impune, fara a putea fi retinuta starea de autoritate de lucru judecat. Cu stima, av CUCULIS 0722298011

 144. Buna ziua. As vrea sa ma lămuriti si pe mine cu ceva va rog. De 17 ani suntem căsătoriți si avem un băiețel de 7 ani. Totul a fost ok dar monotonia si lipsa comunicării ne-au afectat relația intimă. Soțul meu si-a găsit pe altcineva de vreo 9 luni si spune ca vrea sa divorțăm. Am deschis acțiunea de divort pe cale amiabila la notar si am stabilit sa locuim tot aici doar fără act ca sa nu fie copilul afectat. Menționez ca eu nu am o locuința iar apartamentul e al soacrei mele. Eu am un serviciu stabil iar el nu are carte de munca dar are o activitate din care produce binișor. Cred ca persoana cu care trăiește are o mare influența asupra lui. Întrebarea mea este: ma poate da afara din casa cu copilul? Poate cumva sa mi-L ia, cum m-a amenințat doar pt ca eu nu am casa? Menționez ca el mu ii ia copilului decât jucării in rest eu cumpăr tot. Vreau doar sa scap de un om care nu ma mai iubește si care ma vrea doar ca sa “ii cresc copilul” si sa ii fac mâncare. Nu mai vreau sa stau aici decât pana strâng ceva bani sa pot lua o garsoniera si sa fac un credit pt ca pot, dar asta înseamnă vreo 3,4 ani. Poate sa îmi ia copilul si sa ma dea afara doar pt ca maica-sa are casa si el nu are un serviciu? Ajutor!!! Va rog

  • Buna ziua. Eu cred ca nu va poata da afara din casa atata vreme cat este facuta in comun. Situatia este evident debalansata intre dvs. Casa oricum reprezinta un avantaj major in incuviintarea minorului. Cu stima av Cuculis 0722298011

 145. Bună , mă numesc Georgiana, sunt căsătorită de 1 an și jumătate , și aș dorii să divorțez , deoarece soțul meu nu mă mai respectă și mă neglijează , este mai mult absent decât prezent ! Avem 1 fetiță de 6 luni , pe care el susține ca mi-o va lua .. Tot ceea ce-mi doresc este copilul meu . menționez ca eu nu am un venit financiar , deoarece nu am lucrat niciodată , și nici o locuință proprie … Sunt șanse ca el să obțină custodia copilului ? Spuneti-mi va rog din suflet .

 146. Buna! As vrea sa stiu daca in cazul unui divort in care ambi parinti au situatii aproximativ egale de crestere si educare a minorului (baietel de 5 ani) , mama are sanse mai mari sa obtina custodia doar pt faptul ca e mama? multumesc! Sarbatori Fericite!

 147. Bună seara mă numesc Ionut și am și eu o problema. Am avut o relație de lungă durată din care a rezultat un copil. Când copilul a făcut 2 ani mama lui ma părăsit și a plecat în Italia lăsând copilul la mine. Acum după doi ani ea a venit în țară și mi-a cerut copilul pentru o zi și nu mai la adus. Aș dori să știu cum pot sal iau înapoi având în vedere ca ea nu are nici cu ce sal întrețină și sta cu mai multe persoane intro camera.

 148. Buna seara cumnata mea are un copil in varsta de 2 ani concubinul ei a fugit cu sotia fratelui ei .Amandoi au venit in germania de comun acord copilul lor a ramas la parinti lui dar ea ae dori sa ii i a custodia totala a tatalui pentru a aduce copilul in germania mentionez copilul sa nascut cu handicap . parinti lui nu pot avea grija de copilul ei pentru ca sunt batrani iar el nici atat ..poate folosi ca si motiv faptul ca fura de la primul loc de munca de aici a fost dat afara din acest motiv … Aici ii poate oferi copilului tratament gratis si o educatie mai buna

 149. Buna ziua as dori si eu un sfat pentru cumnata mea .comcubinul ei cu care are un copil in varsta de 3 ani care sa nascut si cu un handicap a fugit cu sotia fratelui ei (respectiva casatorita).Ei au fost de comun acord pentru a veni si munci in germania dar el a plecatcu cumnata lui …ea ar dori sa ii ia copilul sa l aduca in Germania pentru ai aferiun tratament mai bun care ii este oferit si gratis .. Copilul locuieste la parinti lui care sunt batrani si nu mai pot avea grija de el mult timp iar el nu poate avea grija de copil ..De la primul loc de munca a fost dat afara pentru ca a furat … Are datori mari in tara … Nu i poate oferio educatie buna copilului … Ar dori sa stie ce poate face pentru a putea adu e copilul aici???

 150. Buna ziua, In ce masura ascultarea minorului poate influenta incredintarea lui ? Stiu ca practica uzuala este incredintarea catre mama. Pot obtine incredintarea minorului de 11 ani daca ea ma prefera pe mine iar apartamentul in care locuim este achizitionat pe numele meu inainte de casatorie ? Influenteaza sexul copilului decizia instantei ?

 151. buna seara, ma aflu in situatia urmatoare: m-am despartit in fapt in aprilie 2015 de sot, cu care am trei baieti, la momentul despartirii eram insarcinata cu cel de-al treilea baietel, locuiam impreuna cu parintii lui la oltenita, si in urma certurilor repetate, a faptului ca nu aveam dreptul sa fiu vizitata sau sa imi vizitez familia, eu fiind din tulcea, precum si din orice alte motive, mentionez ca el era intretinut si mai lucra la magazinul parintilor lui, am luat decizia sa plec de acolo impreuna cu copii, moment in care el a punctat ca baiatul cel mare (de 4 anisori atunci) ramane la el, amenintandu-ma cu moartea, m-a strans de gat in acel moment si m-a dat cu capul de perete…de fata cu noi era chiar baietelul cel mare. Nu am avut taria sa merg la politie, poate si in speranta sa nu distrug lucrurile definitiv intre noi…Am plecat cu baietii, dar pe cel mare a avut grija (a premeditat situatia despartirii pentru ca au mai fost probleme) sa il manipuleze si sa il sperie de mine ca vreau sa il fur de acolo, ca nu il mai vede pe tati sau pe tataia, l-am luat zbatandu-se si a plans tot drumul pana la Calarasi, unde ma mutasem cu chirie…A venit sa il ia intr-un weekend si nu mi l-a mai dat inapoi, vroia sa ii ia pe amndoi de fapt dar nu am fost de acord avand in vedere varsta frageda a celui mijlociu, 1 an si 6 luni.
  Au urmat umilinte, rugaminti, sa pot macar sa il vad pe cel mare, bineinteles copilul era speriat de ei impotriva mea, nu am mai putut petrece cu el decat cateva ore cand ma duceam sa il vad, am deschis proces de divort din culpa comuna si am solicitat ca domiciliul copiilor sa fie la mine.
  In ianuarie s-a pus hotararea de divort, prin care baiatul cel mare a ramas la el, conf. art.400 c.civ. Vreau sa fac apel la calarasi pentru ca eu consider inacceptabil ca trei frati sa fie separati si un copil sa fie despartit de mama lui. Mentionez ca am facut dovada in instanta ca am venituri stabile si decente, ca am o locuinta cu chirie momentan, dar nu sunt grevata de credite sau alte datorii, ca vreau si am posibilitatea sa cresc cei 3 copii, concluzie si recomandare venita si din partea autoritatilor care au efectuat ancheta psihosociala. Ce imi recomandati sa fac ca sa castig in apel?
  Mai pot solicita audierea vreunui martor mai concludent?
  Pot solicita expertiza psihologica asupra baiatului cel mare?
  Daca pierd, pot redeschide procesul? eu nu pot sa am relatii de nici un fel cu baietelul, il vizitez, dar tatal e mereu prezent si copilul este speriat de el si familia lui impotriva mea.
  Are relevanta faptul ca baiatul mijlociu sufera de o forma de autism si parerea psihiatrului pediatru recomanda sa fie si fratiorul lui mai mare langa el?va rog sa ma ajutati cum imi pot lua copilul inapoi. va multumesc

  • Buna ziua. In apel puteti sa solicitati probe suplimentare. Noi reprezentam in toata tara in asemenea spete si ne-am specializat inca din 2011 de la intrarea in vigoare a noul cod civil unde a fost incorporat si dreptul familiei. O sa va rog sa scanati hotarare si va sugeram ulterior ce ati avea de facut. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 152. Buna ziua,
  Locuiesc in Belgia de 5 ani si tot de 5 ani am avut o relatie de concubinaj legala, din care a rezultat un baietel de 3 ani. In luna octombrie 2015 tatal copilul a facut demersurile pentru incetarea concubinajului. Cu doua luni inainte am depus o plangere pentru violenta fizica, iar ulterior am avut si doua solicitari ale politiei pe acelasi motiv. In luna ianuarie a devenit violent si am fost luata cu salavarea de la domiciliul iar el a avut 48 de ore interdictia de a veni la domiciliu. Am depus plangere la parchet pentru vatamare corporala si astept raspunsul procurorului de caz. Dupa aceasta plangere el a parasit domiciliul, lucru care eu l-am inregistrat la politie si primarie. In luna octombrie am depus actele pentru custodie exclusiva pe teritoriul Ro motivatia fiind ca vreau sa ma reintorc in tara. Am doua mari intrebari: am sanse pentru custodie exclusiva si, a doua, daca am hotararea definitiva si irevocabila in Ro, ce demersuri trebuie sa fac pentru a fi recunoscuta in Belgia?

  • Precizez ca tatal pana la momentul desfacerii concubinajului nu a avut activitati cu minorul, nu a iesit nicaieri cu acesta, nu i-a cumparat nici un lucru, jucarie sau bun, considerand toate acestea aruncat de bani pe fereastra, inclusiv motorina pe care o consumam eu sa merg cu minorul la locuri de joaca.

 153. Buna seara! Am avut o relatie de aproape doi ani din care a rezultat un copil (o fetita de 6 luni). De cand am ramas insarcinata am locuit impreuna cu tatal copilului la parintii mei.Pe toata durata convituirii au existat numai neintelegeri . Acum 5 zile l-am dat afara din casa pentru ca am considerat ca nu este normal ca un bebelus sa creasca in certuri.Copilul a ramas cu mine.Ce trebuie sa fac pentru a obtine incredintrea copilului si pensie alimentara de la el?

  • Buna ziua. Desi sunt de parere ca un copil minor trebuie sa creasca intr-un camin format atat din tata cat si din mama, daca certurile au ajuns atat de departe probabil ca cel mai facil ar fi sa introduceti o cerere de divort cu incredintarea minorului. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 154. buna ziua.ma numesc marinela si am 24 de ani.timp de 6 ani ani am trait in concubinaj cu un barbat mai mare cu 2 ani.avem impreuna o fetita de 5 ani.in urma cu cateva luni eu am parasit casa fostului pentru ca ma ameninta cu moartea,ma batea in nenumarate randuri(si de fata cu fetita de cateva ori).eu in romania nu am pe nimeni asa ca singura mea solutie a fost sa vin in italia la parintii mei.nu am putut sa iau fetita cu mine pentru ca el a refuzat sa imi faca actele necesare pentru a parasi tara cu ea.a deschis proces de custodie impotriva mea si a si castigat,oferind ca motiv parasirea mea a domiciliului.acum vin cu urmatoarea intrebare,as putea sa imi castig fetita intr-un nou proces?tin sa specific ca muncesc dar fara contract.el nu are un loc de munca si fetita o creste mama lui.as vrea sa ma sfatuiti ce pot sa fac.va multumesc

 155. buna ziua.ma numesc valentina si am 24 de ani.timp de 6 ani ani am trait in concubinaj cu un barbat mai mare cu 2 ani.avem impreuna o fetita de 5 ani.in urma cu cateva luni eu am parasit casa fostului pentru ca ma ameninta cu moartea,ma batea in nenumarate randuri(si de fata cu fetita de cateva ori).eu in romania nu am pe nimeni asa ca singura mea solutie a fost sa vin in italia la parintii mei.nu am putut sa iau fetita cu mine pentru ca el a refuzat sa imi faca actele necesare pentru a parasi tara cu ea.a deschis proces de custodie impotriva mea si a si castigat,oferind ca motiv parasirea mea a domiciliului.acum vin cu urmatoarea intrebare,as putea sa imi castig fetita intr-un nou proces?tin sa specific ca muncesc dar fara contract.el nu are un loc de munca si fetita o creste mama lui.as vrea sa ma sfatuiti ce pot sa fac.va multumesc

 156. buna ziua.problema mea este urmatoarea:am o fetita de 5 ani si este la tatal ei.a obtinut custodia in judecata.intrebare mea este urmatoarea:daca anunt protectia copilului,as putea sa o scot de acolo mai repede.tin sa specific ca el nu are niciun venit si modul de crestere al copilului nu este unul foarte bun.eu muncesc in strainatate dar fara contract.ar putea sa o ia mama mea in grija ei care are cu ce sa demonstreze ca are cu ce sa creasca copilul?va rog mult ajutati-ma.

 157. Buna ziua. Am o fetita de 8 luni si sint in divorț cu tatăl fetei. De câteva zile imi tot spune ca dupa 2 ani el are posibilitatea de a lua fetita in vacante sa stea si cu el acasă si pe timpul lunii, fără prezenta mea. Eu nu am deloc încredere in el, este un om agresiv verbal si fizic, iresponsabil, fumător, etc. Nu as dori sa se întâmple așa ceva. Sa o ia in vacante la el nici măcar o noapte. Am citit noul cod civil, si am observat ca mai nou au si tati mai multe drepturi. El a vorbit deja cu 4 avocați care iau spus ca o va obține pe micuța. Spuneți-mi va rog dacă am vreo șansa sa nu se întâmple așa ceva, mai ales ca stam in orașe diferite? Si in ce situații nu se acorda acest lucru?

 158. Buna ziua! Am o mare problema si nu stiu ce sa fac! In ziua de azi nu sunt doar barbatii care lovesc stiile,ci si invers! Cu rusie pot spune ca cea care inca imi este sotie a indraznit sa ma loveasca! Dar nu asta e problema! Aseara,sotia mea si-a chemat parintii si a plecat la ei cu copilul nostru de trei luni! Eu nu am fost de acord,dar nu am vrut sa-mi bat socrul care ma ameninta ca sparge toate usile si pleaca cu copilul! Am stat calm si nu am opus rezistenta si sotia a plecat….Ce sa fac,va rog sa-mi explicati….nu mai pot de dorul celui mic!??

  • Buna ziua stimate domn. Pentru a rezola aceasta situatie si pentru a nu-i intra in metehnele sotiei, cel mai bine este sa rezolvati sa spunem asa “civilizat” si in atare situatie sa deschideti o actiune de divort si incuviintare a minorului, in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 159. Buna ziua
  Am o intrebare legaata de custodia unul minor de 3 luni
  Momentan sunt studenta la medicina in an terminal
  Vreau sa gasesc un job curand si sa imi fie trecuta pe nume o proprietate
  Tatal copilului ma ameninta ca nu voi castiga niciodata pe motiv ca el are “pile” in orasul de care apartinem
  Mentionez ca nici el nu are vreo proprietate pe numele sau iar servici doar o luna a lucrat
  Totusi daca depun actele pt divort,cui ramane copilul?Eu care am si studii superioare plus 800 de lei indemnizatie sau el care are doar 10 clase si munceste cum apuca?
  Mentionez ca doresc sa ma angajez in domeniul meu curand
  Multumesc.

 160. Buna seara ! tata a intentat proces pentru ca mama sa fie decazuta din drepturile parintesti . Eu am 18 ani si sora mea 17 . Mama e plecata in Germania de 6 luni si ne trimite lunari bani si comunica cu noi . si in urma cu 2 luni a fost in tara pentru a sarbatori ziua mea de nastere . Dar tatal meu a declarat la politie , atunci cand ea a parasit tara, ca a parasit domiciuliu . Este posibila decaderea din drepturi a mamei ? Mentionez ca noi inca nu am fost sa dam declaratii . se poate decadea din drepturi fara declaratiile copiilor ? Si tatal meu vrea sa fie si el decazut din drepturi . Iar eu si sora mea vom fi trimise la un centru de plasament . Eu nu mai sunt obligata sa stau in centrul de plasament , dar pe sora-mea nu o pot scoate de acolo? sau nu poate sa o ia bunica sub tutela pana la implinirea varstei de 18 ani ?

 161. Buna Ziua am custodie exclusiva a minorei in vârsta de 5ani din anul 2011 iar de 2ani locuiesc in Japonia tatăl fetiței nu a ajutat cu absolut nimic la creșterea ai educarea fetiței acum noi suntem stabilite aici in Tokyo deoarece cealaltă fetița de 10ani are naționalitate nipona vreau ca fetița cea mică sa nu-i mai poarte numele tatălui atâta timp cât nu a contribuit si nu contribuie cu nimic la creșterea si educare ei ce trebuie sa fac ca fetița mea sa îmi poarte numele ? ???Mentionez ca tatăl fetitetei este violent amenință foarte mult pe toate rețelele de socializare atât el cât si familia lui i-am propus sa îmi lase procura notariala sa îmi pot rezolva aceasta problema prin ambasada INSA mi-a cerut 40de mii de euro iar eu nu dispun de aceasta suma știu sigur si sunt convinsă de faptul ca nu are durere de acest copil din monent ce nu a ajutat niciodată cu nimic ce este de făcut ???astept cu interes răspunsul d-voastră

 162. buna ziua as vrea sa ma jutati cu un raspuns traiesc in concubinaj de 3 ani si am o fetita de 2 ani . mama la fosta concubina sta in arges si eu sunt din bucuresti eu am fetita la mine si concubina este la mama ei acasa si vrea copilu ami zice ca nu vrea sub nici o forma sa mai stea cu mine Vreau sa precizez ca fosta concubina sa saturat de bine si de asta a plecat sub nici o forma nu iam facut vre-un rau sau altceva fetita este trecuta cu domiciliu la mine ( servici am mama mea are grija de ia casa am tot ce esti necesar de cresterea unui copil concubina stau 8 persoane in-tro camera ..la mama ei acasa servici nu are…( poate politia sa vina sa ami ia fetita pana nu ma da in judecata ??? si ce sanse am sa ramana fetita la mine ?? va rog frumos din tot sufletul sa ma ajutati cu un raspuns ( nu vreau ca fetita mea sa aibe al 2 tata care doamne fereste se intampla ce se intampla in ziua de azi si cand se face mai mare .copilul … Sa de copilu meu un strain practic care nul doare inimia pentru ca nui copilul lui este logic…precizez (concubina mea asta are in cap sa se marite…) (va multumesc)

 163. buna ziua as vrea sa ma jutati cu un raspuns traiesc in concubinaj de 3 ani si am o fetita de 2 ani . mama la fosta concubina sta in arges si eu sunt din bucuresti eu am fetita la mine si concubina este la mama ei acasa si vrea copilu ami zice ca nu vrea sub nici o forma sa mai stea cu mine Vreau sa precizez ca fosta concubina sa saturat de bine si de asta a plecat sub nici o forma nu iam facut vre-un rau sau altceva fetita este trecuta cu domiciliu la mine ( servici am mama mea are grija de ia casa am tot ce esti necesar de cresterea unui copil concubina stau 8 persoane in-tro camera ..la mama ei acasa servici nu are…( poate politia sa vina sa ami ia fetita pana nu ma da in judecata ??? si ce sanse am sa ramana fetita la mine ?? va rog frumos din tot sufletul sa ma ajutati cu un raspuns ( nu vreau ca fetita mea sa aibe al 2 tata care doamne fereste se intampla ce se intampla in ziua de azi si cand se face mai mare .copilul … Sa de copilu meu un strain practic care nul doare inimia pentru ca nui copilul lui este logic…precizez (concubina mea asta are in cap sa se marite…) (va multumesc)

 164. Soțul vrea să divorteze, eu nu, avem o fetiță minoră 14 ani, am primit o citație pt divorț la care trebuie să răspund cu întâmpinare în 25 de zile…calendaristice (?) . Se poate transcrie locuință pe numele fetei minore (?) , precizez că locuință este proprietatea soțului dinainte de căsătorie, dobândită în perioada în care eram concubini, eu gravidă. Se poate cumva ca fata și cu mine să locuim mai departe acolo, să o dobândesc eu, având în vedere că avem două proprietăți mai mici cumpărate în comun, eu cu soțul.Soțul vrea să divortam dar sa stăm mai departe în concubinaj până fata împlinește 18 ani, se poate (?)

 165. Buna ziua, Ma numesc Valentin am 28 de ani, am un baietel care urmeaza sa faca 6 anisori in septembrie, am divortat de comun acord anul trecut in aprilie de fosta sotie, am acceptat domiciliul la ea crezand ca se va ingriji de baietel plus ca ea nu a vrut in nici un fel sa mil incredinteze mie, dar a acceptat divortul de comun acord la notar, daca stiam ca se va ajunge aici mergeam direct in instanta, tin sa mentionez k eu locuiesc si muncesc in Anglia. Ii platesc o pensie alimentara lunar de 500 lei, merg in vizita la fiecare 3 luni, plus k incerc sa vorbesc cu el la telefon la fiecare 2 sau 3 zile, dar mereu este bolnav, sau doarme sau nu este acasa, este aproape incredibil. Ea locuieste relativ aproape de parintii mei dar refuza sa il duca in vizita la parinti mei, bunicii copilului unde a crecut pana la 5 ani, asa ca parintii mei il vad numai cand ma duk eu acasa in vizita. Imi este foarte dor de el si cred k ii pot oferi un trai mai bun aici alaturi de mine, desi nu este tara mea natala trebuie sa recunoastem k situatia financiara nu este tocmai Roz in Romania. Ce sanse am sa primesc custodia lui Valentin Jr. sau cel putin domiciliul la mine ?? Saptamana viitoare o sa vin in tara si vreau ajutor specializat. Va Multumesc. Cu respect Valentin.

 166. Buna ziua!Am si eu o problema am trait in concubinaj 3 ani de zile cu un barbat si avem un copil in varsta de 2 ani.in urma cu 6 luni am plecat amandoi in Germania la munca la frati mei pana am ajuns acolo am mai avut probleme cu el ma ameninta ca imi i a copilul dar am zis ca totul o sa fie bine am lasat copilul in grija la mama lui .cand am ajuns aici dupa 2 luni a fost dat afara pentru ca a fost prins ca a furat dupa cv timp un baiat de aici i a gasit alt loc de munca in momentul cand el a intrat la locul respectiv de munca s a mutat separat fata de mine cu cumnata mea sotia fratelui meu …as dori sa stiu daca il dau in judecata pot castiga custodia copilului de al aduce in Germania am uitat sa mentionez copilul s a nascut cu un handicap iar mama lui e bolnava si ma ameninta ca eu nu imi voi lua copilul de acolo pentru ca nu e al mea si nu am niciun drept asupra lui

 167. Buna ziua
  Incep prin a va spune ca am nevoie de un sfat .am tot cautat pe internet dar nu inteleg mare lucru .
  Vreau sa va spun ca am trait in concubinaj cu un barbat din care a rezultat un baietel in varsta de 3 anisori acum ..
  La cateva luni dupa ce am nascut insa a inceput sa ma bata si multe alte scandaluri ..eu l-am parasit pentru ca nu am mai suportat iar de cateva luni am o alta relatie ..
  Tatal copilului a fost acum 3 luni sa il vada si de atunci nu mai da nici un semn nimic .
  Intrebarea e credeti ca ar putea viitorul sot sa il treaca pe numele lui .pentru ca vrem sa plecam in Anglia si cu siguranta or sa ne trebuiasca acte din partea tatalui ..eu as vrea sa stiu ce pot face in cazul asta .
  Va multumesc !!

 168. Buna ziua ! Acum 5 ani am divortat de fosta sotie dupa un mariaj de 7-8 luni, impreuna avem un copil de 6 ani care in urma divortului a fost incredintat mamei .Pana acum nu am platit pensie alimentara deoarce copilul a stat la mama mea , ea fiind plecata in straintate .De 2 ani sunt casatorit cu altcineva si impreuna avem o fetita , problema e urmatoarea mama mea nu a fost de acord cu aceasta relatie si impreuna cu fosta sotie au cazut de acord sa ma dea in judecata pentru pensie alimentara.Intrebarea este o sa platesc pensie alimentara din urma tinand cont ca nici ea nu a fost langa copil si in prezent ea este tot plecata .Eu locuiesc acum cu actuali socri si familia mea .As incerca sa iau copilul sub intretinerea mea dar copilul vorbeste foarte urat cu mine imi zice nene , prostule …etc ….sfatuiti.ma ce este de facut , cum trebuie sa procedez .

 169. Buna seara domnule avocat!Va deranjez in legatura cu o problema si anume.Am trait in concubinaj cu o femeie timp de 4 ani din care a rezultat un copil(baiat) in varsta de 1 an si 8 luni,mentionez ca ne-am despartit din vina ei,aceasta plecand la parinti ei luand si baiatul cu ea.Aceasta nu are nici un venit in afara de alocatie,si tatal ei care este angajat dar nu pot spune ca o va ajuta sa creasca baiatul. Tin sa mai mentionez ca doresc nespus de mult sa-mi recuperez baiatul din cauza neglijentei de care a dat dovada cat am fost impreuna.Tin sa mai mentionez ca sufera de atacuri de panica… mergand cu ea la diversi medici psihologi si psihoterapeuti…care i-au dat tratament diferite pastile.Va rog din suflet sa-mi spune-ti cum imi pot recupera copilul si ce trebuie sa fac!Multumesc frumos!

 170. buna ziua am avut o relatie de concubinaj am doi copii minori copii miau fost incredintati mie pot sa plec din tara fara acordu ex concubinului?

 171. Buna ziua. Sotul meu are tulburare organica de personalitate ca urmare a unor multiple accidente vasculare si infarct cerebral rezultata dupa ce ne-am casatorit si am facut un copil. In prezent copilul are 3 ani dar stam separati de tatal copilului pt ca a devenit violent verbal si fizic cu mine imediat dupa ce am nascut, am un certificat medicolegal cu martori (mama si tatal meu )pt agresiune. Nu am scos certificate pt restul agresiunilor dar am martori mama si tatal meu iar agresiunile verbale si fizice se desfasurau in prezenta copilului. In prezent stau cu minora la parintii mei care ma intretin si ma sustin. Copilului nu ii lipseste nimic,merge la gradinita,am 3 camere la parintii mei dintre care una este a mea si a copilei unde dormim impreuna cum am facut-o mereu de cand s-a nascut. Am venituri dar nu pot sa le demonstrez in instanta pt ca ajut un prieten din SUA SA ACHIZITIONEZE antichitati aici in Romania ca sa nu se mai deplaseze el si pt asta sunt platita. Am chemat in nenumarate randuri politia si salvarea si cand sotul era agresiv si a fost internat la spitalul 9 pt ca are aceasta tulburare organica de personalitate. El si familia lui ma ameninra ca imi iau copilul pe motiv ca nu am un loc de munca. Eu doresc custodie exclusiva si sa bag actiunea de divort. Avand in vedere conditia lui psihica si violenta de care da dovada, am vreo sansa sa castig custodia exclusiva si domiciliul la mine pt copil? Ma tem de el pt ca este imprevizibil si razbunator iar parintii lui sunt si mai si chiar daca el e cel cu probleme psihice ei considera ca din vina mea e el bolnav dar accidentele vasculare le a facut cand nu eram casatoriti iar tulburarea organica de personalitate a dezvoltat-o in urma accidrntelor vasculare multiple fiind o reactie chimica defectuoasa in creier, nu doreste sa ia traramentul, se considera normal, si chiar si cu tratament a fost la fel pt ca a luat tratament o perioada obligat. Ce sanse am sa tin acest copil departe de el? Am uitat sa mentionez ca am chemat si protectia copilului sector 2 acasa la parintii mei dupa ce am acuzat starea de tensiune in care ne tine si au considerat ca am conditii decente pt cresterea copilului si curatenie si tot ce este nevoie pt un copil sanatos. Multumesc anticipat pt raspuns.

 172. Buna ziua , ma numesc Adriana din Bucuresti , as avea cateva intrebari… Vreau sa divortez dar am un bebe de 3 luni si as vrea sa iau custodia totala , sotul meu e o persoana violenta cu mine si fizic si verbal, de față cu fetita tipa si ma loveste, vine acasa baut si drogat si atunci nu e asa dupa ce ii trece incepe cearta … Eu locuiesc la el si vroiam de multe ori sa plec cu fata dar stiu ca e o infractiune asta… Eu nu am nici un venit ptr ca am fost sportiva si de cand am ramas gravida nu am mai luat salariu ca nu aveam carte de munca , am unde sa stau cu ai mei au venituri ei. Dupa ce implineste 5 luni incep sa fac iar sport si sa castig bani … Spuneti mi va rog daca sa depun declaratie la politie imi este mai usor in instanta? Nu vreau sa imi pierd copilul ..

  • Buna ziua, o sesizare in plusla politie dovedeste de fapt o posibila numita stare ce influenteaza negativ pe minor. Oricum, in conditiile pe care le expuneti, da, pentru violete domestice. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 173. Buna ziua, am o fetița de 2 luni este trecută pe numele de familie a tatălui ei.. Nu ne mai înțelegem deloc, tipa mereu la mine, ma amenință ca imi ia copilul si etc.. Eu nu vreau sa pierd copilul.. El nu are posibilități financiare locuiește intr-o zona urâta a Bucureștiului si mama lui si el au mai multe dosare penale dintre care urmează sa ii ia banca casa ca are la întreținere 5.000 de euro de dat.
  Însă eu as vrea sa iau eu fata si as vrea sa plec si din țara sa merg in Italia la părinți mei pentru totdeauna însă mi a zis sora mea ca nu o sa pot pleca din țara ca imi trebuie tot semnătura lui 🙁 este adevărat?

 174. Bună seara.eu și soțul meu suntem împreună de 6 ani.în urma acestei relații avem o fetiță de 2 ani și o burtica de 8 luni.sunt f multe neînțelegeri intre noi ba mai mult a fost f violent cu mine atat în prima sarcina fiind cu fetita in brate eu sau el ma lovea cu picioarele sau mă trăgea de par, cât și în a 2-a acum în ultimilor luni.menționez ca știind situația de la prima sarcina am strâns dovezile clare cu toate loviturile primite,vânătăi și semne.tot timpul am trecut cu vederea și nu am acționat cu nimic deși am avut tot timpul dovezi.acum intenționez divorțul dar ma tot ameninta ba ca nu imi da acordul divortului ba ca nu voi putea obtine custodia totala a copiilor cu tot cu dovezile mele!?As vrea sa va întreb unde as putea face plângere ptr toate astea și dacă as câștiga custodia totala în aceste cazuri (traume mai bine zis).nu as vrea sa mai am nici o treaba cu el sa nu îl mai văd niciodată și nu vreau sa îi dau nici un drept asupra copilului din burta odată ce am fost bătuta “mai rău ca un caine “.

 175. Buna, sunt Aurelia am divortat in 2013 avem 2 minorI de 11 respectiv 9 anisori custodie comuna cu domiciliu la tata eu fiind in Anglia nu am dorit sa despart copiii de prieteni casa natala eu cu tatal fiind in relatii ok fiecare concediu merg in tara unde il petrec cu copiii vara trecuta au fost in Anglia o luna dar de fiecare data cand se intorc acasa tatal le spune verzi si uscate sa i faca sa nu mai vina inapoi probabil de frica sa nu i piarda.Eu am alt partner care se intelege foarte bine cu copiii.Intrebarea mea este ce sanse am sa iau copiii aici doarece sitatia mea este ok pot sa ma descurc cu ei aici si ma gandesc ca vor avea un viitor mult mai bun langa mine ce pasi trebuie sa urmez.VA multumes.

 176. Buna ziua.Am fost plecat sapte luni in Germani.Cand am venit acsa am decoperit ca sotia are o relat inca inaite de apleca .Am descoperit ca umbla lachefuri si copilul deun an il lasa la vecini dimineata venea bauta.cesa faci

 177. buna ziua .va rog frumos ajutati ma .problema mea este ca am nascut in germania si cu tatal copilului nu am fost casatorita.nu are nici unul din noi cetatenie germana.amandoi suntem romani.ne am despartit de el ptr ca ma batea ma scuipa cand plangea copilul .ma batea si inainte tot timpul ma ameninta ca merge la protectia copilului sa spuna ca nu s o mama buna(alaptez)ca las copilul sa planga.si psihic ma termina.am chemat politia si mi a luat declaratir si m au dus la un centru de femei maltratate.protectia copilului mi a spus ca eu am drepturi la copil si ca e sanatos copilul si e ok .pana in 30 aprilie 2016 trebuia sa fac certificatul romanesc si pasaportul la bebe(copilul e pe numele lui).el nu vrea ca zice la ce sa ne grabim ca avem timp si stie ca eu una as vrea sa parasesc germania nu am pe nimeni aici el are toata familia aici (si familia lui ma jignesc di ma tot ameninta ca statul de aici imi ia copilul ca sunt o dezichilibrata mintal etc).mi am luat avocat ca sa ma imputerniceasca sa pot face actele la copil si ca am drepturile la copil.pensia vrea sa mi plateasca 80 euro ca nu are bani(1300e si lucreaza la la negru sambata)😁dar mu are bani cand voi pleca stiu ca nu mi plateste .imtrebarea mea este ce se poate intpla daca doresc sa plec ??ma tot ameninta ca imi ia copilul ca bebele nu paraseste germania eu pot sa ma duc dracu!

 178. Buna seara! Sunt Georgian am stat cu o fata in concubinaj in urma carui am facut un baietel de 2 ani baiatul este pe numele meu acum 6 luni am plecat impreuna cu concubina si copilul in Austria la parintii ei acolo cand am ajuns pe mine ma dat afara de acolo si mi’a oprit copilul ptr ca ea era deja cu altcineva iar pe mine ma prostit sa o svot cu copilul din tara,acum eu sunt in romania de 6 luni nu mai stiu nimic de baiat,concubina cica ar fi deschis proces in Austria ptr custodia la copil ia are sedere acolo si loc de munca,iar ia in tara a avut urmari proaste a umblat cu altii mi’a furat bani din casa iar eu am iertat,o. A’si mai avea sanse sa castig baiatul? Eu am casa in romania lucrez in constructii da nu st angajat lucram la negru deoarece castigam mai bine ia nu are casa in romania doar la cel cu care sta acuma in concubinaj.Pot sa imi castig baiatul ce sanse a’si mai avea daca da cum?

 179. Buna ziua,
  In vara anului 2013 m-am casatorit in Romania cu un cetatean albanez, iar in august 2015 am nascut o minunatie de copil. Cum relatia cu tatal copilului nu mai merge,si dat fiind ca noi locuim in Italia , as dori sa aflu daca pot divorta in Romania , si daca as putea obtine custodia totala a copilului .Va multumesc

 180. Buna ziua. Am 24 de ani si sunt casatorita de un an si am un baietel de 5 luni cu sotul meu. In caz de divort pot obtine custodia copilului avand in vedere faptul ca sotul bea, aduce toti betivii acasa si pune muzica la maxim noaptea, cand copilul doarme, e agresiv , ma injura . ma ameninta tot timpul ca imi ia copilul si ma da afara din casa. Mentionez ca nu are carte de munca si nici locuinta pe numele lui. Eu am carte de munca. Cine are sanse sa obtina copilul in instanta?

 181. buna ziua am si eu o problema..sunt csatorita si avem un baetel de un an si jumatate..sotul meu e plecat in afara si vrea sa ne ia la el…acum problema e ca nu am facut procura …ce putem face pentru a putea iesi cu baetelul in afara…mntionez nu suntem divortati…

 182. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o privinta. As vrea sa plec pe timpul vacantei de vara cu fetita mea la parintii mei, intr-o alta localitate. Tatal are program de vizita in acest timp, stabilit prinr-un acord semnat la notar. Insa nu este de acord sa se deplaseze din localitate si sa vina dupa copil (o data la 2 saptamani, cum este cazul). Mentionez, totusi, ca in acordul in privinta minorului nu specifica cine trebuie sa ia si sa aduca fata inapoi, doar programul..de la ora cutare la ora cutare. Pot pleca fara alte repercursiuni? Va multumesc frumos!

  • Buna ziua, desigur, indicat ar fi sa va intelegeti si sa intelega si dansul situatia, daca considerati ca programul stabilit de catre judecator este permisv, il schimbati in instanta. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 183. Buna ziua. Am divortat de 2 ani, copii minori 9 si 6 ani, mi-au fost incredintati mie, ca si domiciliu, dar cresterea este comuna. El a plecat nu stiu de unde, a platit la inceput pensia alimentara, dar anul acesta nimic. Vreau sa ies cu fetele din tara si vreau custodia totala, sa nu mai am de a face cu el. Ce trebuie sa fac?
  Multumesc anticipat

 184. Buna ziua, am si eu o intrebare. Am o fetita de 5 anisori, din prima casnicie. Am divortat, si fetita mi-a fost mie incredintata spre crestere si educare prin sentinta definitiva si irevocabila, mentionez ca in sentinta se specifica faptul ca tatal e obligat sa plateasca pensie alimentara. Dupa cateva luni l-am convins de mi-a dat delaratie la notar ca pot iesi cu fata din tara si ii pot stabili domiciliul la resedinta mea actuala in Germania, dar si ca ii pot schimba numele de familie (sa nu mai aiba numele lui de familie ci fetita a preluat numele meu de fata de familie). In schimb eu am dat o declaratie ca el mi-a platit pensia alimentara pana la 18 ani. Acum problema e ca nu am nici o foaie nimic in care sa fie specificat ca am custodia deplina a fetei. ce trebuie facut in acest sens?

  Va multumesc!

 185. buna seara,am si eu o intrebare pt dv.am o fetita de 9 ani a fost incredintata bunci din partea fostului sot.din comun acord ,acum ea este foarte bonlava si nu poate avea grija de copil.am rugato sa imi faca procura pentru a putea lua copilul in grecia unde locuiesc si lucrez ,dar refuza fostul sot e in anglia nu este interesat de copil eu contribui finaciar pentru cresterea si educarea copilului.ce pot face in acesta situatie.va multumesc astept raspunsul dv

 186. Buna ziua, ma numesc Camelia am 24 ani ,as dori si eu un sfat , traiesc cu concubinul meu de 5 ani si jumatate si avem o fetita de 5 ani, de la bun inceput nu ne prea merge relatia bine dintr-e noi, tot timpul am avut probleme in relatie in fine nu asta este problema,problema urmatoare este ca ma tot ameninta ca imi ia copila si pleaca si ca o sa canstige el custodia, eu sunt o mama tanara, am servici,am locuinta pe numele meu,am copila in intretinere desi este pe numele lui copila ,eu am si parintii tineri care ma ajuta si ei la cresterea fetitei ,el nu are un servici cu carte de munca,bea si face multe scandaluri nu are o locuinta a lui ci a lu soacramea care este in varsta si bolnava ce sanse am sa castig eu custodia copilei ? mi-as dori sa imi raspunde-ti si sa ma sfatuiti ce anume trebuie sa fac ca sa castig custodia de partea mea va rog frumos? Va multumesc

 187. buna ziua, sotul meu a avut o relatie de 4 ani din care a rezultat nasterea unei fetite, anul trecut cei doi sau despartit in urmatoarele conditii: mama a fugit la 12 noaptea cu fetita impreuna cu un domn, in perioada in care cei doi erau impreuna mama a adus amantul intro garsoniera au intretinut relatii sexuale cu minora in camera, a arso pe maini cu tigara, avem un certificat medico legal care demonstreaza spusele mele, am inceput un proces la giurgiu si i sa dat dansei domiciliu fetitei. timp de 4 luni pana la inceperea procesului fata a stat la noi, dansa niciodata nu sa interesat de copil. nu ni sa luat in considerare nicci martori nici certificat medico legal nimic. trebuie sa ne rugam de ea sa ne dea copilul desi in decizie scrie clar ca avem dreptul la primele 3 weekenduri din luna. sotul meu are domiciliu in giurgiu dar am dori sa o dam in judecata in bucuresti este posibil?

 188. Buna ziua,am 36 de ani si sunt mama a 4 copii de 13,11,7 respectiv 4 ani.Sunt casatorita cu sotul din 2002 si am ajuns la un moment in care nu mai pot suporta abuzurile din partea sotului meu.Inca de la inceputul casniciei a fost violent,posesiv,extrem de gelos,ma lovea si ma pazea continuu ca nu cumva sa pot pleca.Parintii mei sunt decedati si apartamentul pe care l-am avut de la parinti l-am vandut si banii i-am investit in casa construita de noi insa care este pe numele soacrei,un alt terip pe care l-a folosit pentru a ma lasa fara nimic.La momentul asta spune ca nu ar face niciodata prostia sa treaca aceasta casa pe numele nostru.Ideea cu casa pe numele soacrei nu mi s-a parut la inceput vicleana insa pe parcursul anilor am descoperit intentia lui.In afara de violenta fizica la care am fost supusa de multe ori,uneori de fata cu copiii,zi de zi ma agreseaza psihic,verbal,emotional,ma jigneste,ma santajeaza ca el castiga copii,ma umileste de fata cu aslti oameni,de fata cu copiii,astazi ma umileste ,ma jigneste,ma amenita cu bataia nsi maine este linistit,poimaine isi reia comportamentul abuziv.Copiii fug de el cand incepe scandalul si pentru ca sunt mari eu am ajuns in punctul in care nu mai suport umulintele.Nu ma lasa sa merg nicaieri,mi-a intyerzis la un moment dat sa mai am telefon,sa mai comunic cu sora mea si fratele meu,plecati din tara,face fel de fel de scenarii ca-si sunt infidela.As vrea sa-mi iau copiii si sa fug in alt oras sa pot scapa de el.Sora mea ma sustine,m-ar ajuta sa-mi platesc o chirie,sa-mi gasesc un loc de munca.Imi este frica de el daca m-ar gasi,dar mai mult ca ar avea sanse sa-mi ia copiii.As avea sanse sa divortez si sa castig copiii in instanta?(eu am fost singura care m-am ocupat de educatia lor).Multumesc .

 189. buna ziua, am o nelamurire, copilul am divortat la notar, ne am inteles in legatura cu pensia alimentara si am stabilit ca , copilul va sta la mine , adica la mama, el are dreptul sa o vizxiteze, dar el bvrea sa o si ea la el, in alt judet, este mica are 2 ani., nu sta fara mine , mie imi este teama sa plec la el, ce e de facut

 190. Bună ziua. Sunt divorțat, am 2 copii minori care în urma divorțului au rămas la mama lor cu domiciliul în italia. Eu m-am recăsătorit și am făcut alt copil cu o canadianca. Urmează sa ma stabilesc în Canada și as vrea sa știu dacă pot obține copiii la mine în Canada. Dacă da, custodia va fi comuna și as mai vrea sa știu dacă fosta soție va putea abuza de custodia comuna să-mi facă probleme sa nu-mi dea procura sa ma pot duce cu copii în vacanță(sa călătoresc în alta tara). Menționez ca a fost un divorț urât deoarece eu am părăsit-o pe ea și ma tem ca, chiar dacă voi câștiga procesul îmi va face probleme sa facă abuz de custodie. Sper ca m-am făcut înțeles. Mulțumesc cu respect.

 191. Ma numesc adrian , nu mai sunt cu sotiea din 2010 , si avem impreuna doi copii minori , cel mare de 12ani ii poarta numele de fata al mamei , ca nueram casatoriti la vremea respectiva , cel mic de 10 ani este pe numele meu , si vreau sal eau la mine sa-l cresc , inainte de desfacerea certificatului de casatorie .pot sal eau inainte de-a hotari instanta cui ii revine autoritatea tutelara.va multumesc !

 192. Buna ziua,ma numesc Monica,am 36 de ani si sunt casatorita avand si 4 copii minori de 13,11,7 respectiv 4 ani.De 14 ani de cand sunt casatorita s-au adunat atatea neplaceri si umilinte incat am ajuns la concluzia ca nu mai pot convietui cu sotul meu care ma abuzeaza psihic,de multe ori si fizic si sub toate formele de abuz mai ales in prezenta copiilor.Am incercat sa port o discutie cu el si cu copiii sa nu le facem rau si i-am spus ca vreau sa divortez ca va fi alegerea copiilor cu cine vor sa locuiasca in sa a degenerat in amenintari ca pana vor face 18 ani vor fi tinuti cu forta in casa alaturi de el.Vreau sa iau copiii si sa plec in alt oras ,ce demersuri trebuie sa fac pentru a mi se acorda custodie excusiva? Bineinteles ca ma voi angaja,voi avea un apartament in chirie,am suportul financiar al surorii si fratelui meu plecati din tara si mai ales copiii nu vor sa stea singuri cu el,le este frica de el,ce spuneti?

 193. Buna ziua ! Am o intrebare la care as avea nevoie de un raspuns urgent …am trait in concubinaj 5 ani si am o fetita de 4 ani …recent ne-am despartit iar acum el ma ameninta ca imi va lua copilul …am avut nenumarate certuri ma ameninta ca se omoara ajungandu-se la acest pas si a fii nevoita sa traiesc trauma de a ma chinuii sa ii scot cablul din-prejurul gatului sau …de curand m-a sunat sa ii las fata o zi iar eu am refuzat categoric …i-am spus ca va avea fata doar in prezenta mea iar el a refuzat …ce sanse sunt ca legal sa imi i-a fata ?

 194. buna ziua.ma numesc Andreea si am si eu o intrebare.am trait in concubinaj 7ani din care a rezultat o fetita care acum are 4ani!am lucuit in casa mea iar acum 2saptamani sotul a parasit domciliul din cauza certurilor fiind influentat!am stabilit de comun acord k copilul ramane la mine dar el poate intenta proces!ar pute sa.mi ia fata avand in vedere k el lucreaza in strainatate si nu detine casa proprietate privata in Romania?eu momentan nu am servici dar ma ajuta parintii!multumesc

 195. buna ziua as avea si eu o nelamurire, desi parintii nu sunt casatoriti, au un copil de 10 ani, mama lui fiind plecata la munca in germania , copilul stand cu tatal, si dorind sa mearga in vizita la mama lui pt 2 saptamani in vacanta , tatal fiind de acord sa mearga,are nevoie un act la mana care sa precizeze ca si mama e de acord

 196. pentru parasirea tari, sau atunci cand i se face pasaport minorului, sau in cererea de la notar, copilul plecand cu matusa lui la mama in germania

 197. Buna ziua. Sora mea a decedat anul trecut lasand in urma un copil minor de 12 ani care-i fusese incredintat de catre instanta in urma divortului. Dupa decesul ei am dat copilul tatalui, fiind un gest firesc. De atunci, tatal nu a perfectat nici un act prin care sa preia minorul, se ocupa de intretinerea lui in sensul ca locuiesc in aceeasi casa, incearca sa fie parinte dar nu reuseste mai mult decat reusea in perioada in care sora mea s-a hotarat sa divorteze. Pe scurt, copilul trebuia tinut sub indrumarea unui psiholog, trebuia supravegheat constant, trebuia tratat si tinut legatura cu scoala. Acum, dupa 1 an de neglijenta din partea tatalui si a concubinei acestuia, copilul a ramas repetent datorita notei la purtare (tatal nu a intervenit deloc), este diagnosticat de psihiatru cu depresie ascunsa cu manifestari compulsive, vine acasa adus de politie beat, bea si fumeaza constant, se automutileaza, etc. Scoala a anuntat protectia sociala, au venit la tata dar nu stiu ce s-a mai intamplat. Avand in vedere ca as vrea sa scot copilul din acel mediu si in nici un caz nu as dori sa fie institutionalizat, credeti ca as avea vreo sansa, in calitate de matusa, sa preiau tutela si cresterea copilului? Cred ca nici copilul nu ar dori sa vina la mine avand in vedere ca libertinajul de care beneficiaza acum va fi eliminat iar excluderea tatalui ar insemna abandon total pentru copil. Ma puteti macar indruma, va rog?

  • Buna ziua, desigur urmarim cu totii respectiv noi ca avocati ai dvs. cat si leguitorul, ca minorul sa primeasca cea mai buna ingrijire, prin urmare, eu cred ca in mod cert veti prima ingrijirea asupra lui. Cu stima, av Cuculis 0722298011

 198. Buna ziua.Situația mea sta in felul urmator:am divorțat după 4ani de căsnicie.Copilul nostru avea 3ani cand am divorțat.După lungi dispute si după un divort facut de comun acord,in care copilul a rămas la mine (mama lui ),fostul sot mi-a deschis proces in instanta pt câștigarea copilului.Vreau sa-mi spuneti va rog ce sanse ar fi ca el sa castige copilul avand in vedere ca eu m-am mutat din mediul urban in mediul rural la viitorul meu soț.Tin sa precizez faptul ca am pe numele meu un aparatament cu fostul sot pt care trebuie sa facem partajul.Am loc de munca cu salariul minim pe economie si conditii foarte bune spre cresterea si educarea copilului meu.Sunt amenințată de fostul sot ca mi se va lua copilul.Exista sanse sa pierd procesul?

 199. Buna ziua.as avea si eu o intrebare eu sunt divortata de fostul meu sot si atunci cand am divortat am fost de acord ca minorul sa ramana la tata.eu neavand situatie materiala.acum am o situatie si as dori sa stiu ce miar trebuii sami pot lua copilul.eu am locuinta iar fostul sot sta cu chirie alaturi de mama lui si copilas.eu in tot acest timp am fost la copil lam luat la mn iam trimis banuti si iam cumparat ce ia trebuit.si as dori sa stiu ce miar mai trebui sami pot lua copilul sa mil poata incredinta instanta.va multumesc

 200. Buna dimineata dle avocat tin sa precizez ca sunt un tata disperat sunt in proces de divort si custodie cu fosta am ajuns la o intelegere ca copilul de 5 anisori sa aiba domiciliul la ea intr un final custodie comuna dar de un an de cand tine divortul nu mia permis sami vad copilul in conditiile in care exista o hotarare un program stabilit de vizita al minorului mai mult nu al gasesc nici la adresa stipulata in dosarul de custodie ce pot face am depus plangeri peste plangeri peste tot nu ma poate ajuta nimeni chiar isi bate joc de mine am inteles ca avem drepturi egale unde sunt acele drepturi ?

 201. Am un copil de 4 luni dar as vrea sa divortez…eu am o firma de constructii care merge destul de bine.sotia mea are o indemnizatie de 1200 lei,insa are rate de 1000 de lei.credeti ca imi va fi incredintat mie?va multumesc.

 202. Buna ziua numele. meu este Florin am fost căsătorit 7ani si am o fetita de 6 ani fosta mea sotie ma parasit pentru un domn de meserie avocat care ia promis că o face avocata noi am locuit împreună cu socri în același apartament fosta sotie a fost prima care a părăsit locuinta iar eu am fost dat afară de către socru la 2 săptămâni din apartament iar fetita au rămas la ei ce doveti trebuie să am ca să pot obține custodia fetiței pentru că fosta sotie locuiește la alta adresa cu amant iar fetita la socri iar fata este atașată de mine o duc la școală la dansuri iar la plecare plânge după mine fosta sotie trece pe la ia o dată pe săptămână va mulțumesc și aștept un sfat menționez că am posibilitatea să o cresc

 203. Buna ziua ma numesc alina.si am a o mica problema .sunt in concubinaj de 2 ani si avem un copil de 5 luni ne certa
  Tot timpul si ma ameninta daca plec nu imi da copilul fiind pe numele lui.ce ma sfatuiti am vreo sansa sa ramana copilul la mine

 204. Buna ziua,numele meu este Andreea.Am un baietel de 8 ani rezultat dintr.o relatie de 5 ani,copilul este nascut in Italia si trecut pe numele tatalui.din pricina neintelegeriilor dintre noi si a rau tratamentului aplicat de catre concubin,relatia a luat sfarsit.precizez calocuiesc in Romania impreuna cu copilul.Tatal nu a cautat baiatul,nu s.a ocupat niciodata de acesta.ultima data cand a vazut copilul,a fost la varsta de 3 ani si jumatate a baiatului, o vizita f scurta,de atunci nu stiu nimic de acesta.nu a cautat si nu a contribuit la cresterea copilului.precizez ca ultima data tatal era in Italia,necunoscand domiciliul nr de telefon nimic la ora actuala.eu sunt casatorita legal acum,copilul cunoaste drept tata actualul meu sot.problema mea e ca as dori sa obtin tutela copilului,nedorind absolut nimic din partea tatalui biologic! cum as putea proceda? va multumesc!

 205. Buna ziua
  Ma numesc serban adrian si sunt divortat am 3 copii minori in virsta de 14,12,si 8 ani la divort au ramas in custodia mamei iar acum am cazut de acord sa avem custodia comuna pot face custodia la un notar sau numa prin sentinta judecatoreasca.
  Va multumesc

 206. Buna seara! am o nelamurire cu privire la iesirea minorului din tara. Am avut un proces pt obtinerea exercitarii parintesti exclusive .In momentul in care se va da verdictul si obtin aceasta exercitare parinteasca exclusiva , pot iesi cu copilul din tara fara a avea nevoie de semnatura tatalui? va multumesc anticipat!

 207. Buna ziua ma numesc Andrea am o fetița de 2 luni locuiesc in Anglia in urma cu o săptămana mam mutat cu tot cu fetița din casa cu fostul concubin din cauza ca mereu ma alunga pe motivul ca el plătește chria ma jignea mereu chear si ma bătea refuza sa meargă cu mine la programările fetițe fumează iarba si am încercat sa vorbesc cu el sa imi dea procura sa imi pot duce fetița in țara deoarce e pe numele lui si nu vrea sa fie de acord cum a-și putea proceda va rog sa mi ziceți siunt disperata

 208. Bună am si eu o problema am fost casatorita anterior in urma casatoriei a rezultate un minor am divortat in 2007 si minorul mi-a fost incredintat mie eu m-am recăsătorit si anul viitor imi doresc sa emigrez in olanda impreuna cu minorul care este in varsta de 15 ani voi putea face acest lucru doar cu ajutorul sentinței de divort menționez ca tatal dupa divort a disparut din peisaj nu a platit pensie nu a vizitat copilul nu stim nici de unde sa sa il luam

 209. Buna ziua! Locuiesc in Germania si dupa o casnicie de 6 ani din care au rezultat doi minori 2 respectiv 4 ani am hotarat de comun acord cu sotul ca relatia nu mai poate continua din lipsa de comunicare,el preferand sa isi petreaca majoritatea timpului la munca. In acesti 4 ani nu m a ajutat deloc cu copii, mama mea fiind singurul sprijin al meu,ba chiar avem dormitoare separate de 4 ani, el dormind singur, iar eu cu ambii copii. Nu mi s a dat voie sa merg la munca (nu fizic, mai mult moral zicand ca e mai bine sa stau acasa ca copii) iar in momentul de fata nu am un serviciu stabil.As vrea sa ne despartim amiabil unde copii sa nu fie traumatizati sau sa aiba de suferit . Ce sanse am sa ramana copii la mine?nu vreau sa îi despart pentru ca sunt frati si asa trebuie sa creasca,impreuna, mai ales ca eu m am chinuit cu ei!este nevoie de vreo ancheta sociala daca divortam la Notar?? Va multumesc mult!!!

 210. buna.am divortat de sotie pe cand copilul avea 4 ani,insa acum copilul are 13 ani,si vrea sa vina sa stea cu mine.ce sanse am sa redeschid dosarul si sa cer tutela copilului si sa castig.momentan copilul locuieste cu mama undeva la peste 100 km de mine,si problema este ca ca lui nu ii place acolo si de cate ori il iau in wekend la mine imi spune ca el nu ar mai vrea sa plece inapoi,si se vede tristetea din privirea lui si cat de nefericit este acum acolo.deci ce sanse am cat timp si copilul vrea si isi doreste sa vina sa stea cu mine?

 211. buna. sora mea e divortata si are un copil minor in varsta de 6ani, ea s-a impacat cu fostul sot (el momentan e la inchisoare), ea nu lucreaza (a renuntat la locul de munca si a spus ca pleaca in strainatate), el nu a lucrat si nu cred ca o sa lucreze dupa ce va iesi din inchisoare. copilul il ingrijesc de la varsta de 2ani si 4luni, mama vine si pleaca de la noi(eu si parintii mei, locuiesc impreuna cu ei), cand i se pare ca a dat de greu si nu are cum sa se mai intretina, dupa ce se pune putin pe picioare pleaca din nou. ea cand a plecat prima data de la sotul ei, a plecat sa stea cu un concubin. a divortat pe motiv ca sotul a batut-o, nu avea cu ce sa creasca copilul(asa a scris si in cererea de divort), cerea pe la vecini cativa banuti sa aibe ce sa ii dea sa manance (vecini, care lucrau impreuna cu parintii mei si le spuneau situatia surorii mele, acum ea s-a impacat cu tatal fetitei, dar el e la inchisoare, si vrea sa ia copilul cu ea, copilul nu vrea sa plece cu ea. copilul nu il cunoaste deloc pe el ca tata. ea mi-a dat o procura prin care sa pot inscrie copilul la scoala si sa merg cu ea la doctori in caz de ceva( procura mi-a dat-o ca ea pleaca din tara si nu stie cand vine, nu a mai plecat, nu stim unde sta, de cate ori o intrebam spune ca nu ne intereseaza, azi a venit si a spus ca ia copilul, am gasit copilul plangand cand am venit de la munca ca mama ei vrea sa o ia si nu vrea sa plece). copilul are astm, unde doar eu am fost cu fetita ca ea nu vroia sa se duca ca nu stie si nu are timp sa umble. medicamentele, cat mai statea cu ea nu i le dadea cand trebuia, sau erau zile cand nu i le administra. ei ca parinti nu au unde sa stea, nu muncesc, eu vreau sa mearga la o scoala buna, sa poata avea o educatie buna asa cum am avut-o noi.( parintii nostri nu ne-au batut si nici nu se bateau, am fost si suntem o familie linistita, i-a interesat sa ne fie noua bine si apoi lor). ce pot face in situatia asta si daca pot obtine tuteala?

 212. Buna ziua am si eu o intrebare am avut o relatie cu un baiat in urma caruia a m un baiat ,copilul este pe numele lui ,as dori sa il trec pe numele meu,deoarece pe el nu il intereseaza de copil e recasatorit si are ink doi copii,acum baiatul are 10 ani ,ce ar trebui sa fac?

 213. Buonaziua , as dori o informatie de la dumneavoastra , sunt divortata de 7 anni cu o hotarare definitiva si irevocabila , am doua fetite minore care mi-au fost incredintate , vreau sa precizez ca in sentinta de divort nu rezult ca tatal le poate visita , nu este specificat domiciliul fetelor ..ci doar al meu inainte de divort …
  Eu cu fetitele locuim in Italia de aproape sapte ani iar acum as vrea sa le fac pasapoartele cu domiciliul aici deoarece nu am posibilitatea de a le face cartea de identiate romaneasca dar la ambasada imi cer declaratia de acord a tatalui , ceea ce doresc sa stiu daca este adevarat si motivele din moment ce in sentinta de divort nu rezulta nici dreptul de a le visita .
  Multumesc anticipat!!

 214. buna vreau si eu sa va pun o intrebare
  daca tatal e la puscarie condamnare de 8 ani si avem un baietel de 2 ani jumate as putea sa plec cu el in strainatate ? nu vrea sa imi dea semnatura cum trebuie sa procedez? multumesc va rog un sms 073s08838

 215. Buna seara….as vrea sa stiu daca ma puteti ajuta….in urma unei relații de concubinaj am avut un băiețel. Poarta numele tatălui. ..relația nu a mers deloc bine….am facut tot posibilul dar degeaba…el face parte dintr o familie mai “specială “…cand copilul a împlinit 4 ani tatăl era plecat in Italia la munca….după mai multe discutii eu am decis sa ma despart de el…am plecat in Italia si am lasat copilul la mama tatălui pentru ca eu nu mai am părinții in viata din pacate…am plecat fara sa zic la nimeni de teama sa nu îmi faca vreun rau pentru ca sunt foarte agresivi ….copilul nu l.am hputut lua pentru ca îmi trebuia acordul tatălui sa pot părăsi tara cu el si el nu a fost de acord niciodată sa iau copilul daca ne despărțim. …cand am ajuns in Italia l.am anunțat ca am plecat si am ramas de acord ca ii trimit copilului bani cand am posibilitatea…eu nu pot munci pentru ca am probleme de sanatate cu inima…actualul meu partener a fost de acord sa trimitem bani copilului va chiar vroia sa il crestem noi…dar tatăl nu e de acord…după doua zile m.a sunat tatăl copilului sa îmi zică , ca a fost infestat cu HIV….susținând ca eu sunt “vinovata “…m.am speriat groaznic…stiind ca el este un “Casanova” si tot timpul relatiei noastre el a avut aventuri cu alte femei…Am fost la spital. ..am facut testul si a rezultat negativ…am ramas in relații bune…copilul a fost la mine in vacanta noi am fost la copil in Romania…am trimis bani si colet cand am avut posibilitate…dar tatăl nu a fost niciodată mulțumit. …cand am aflat ca banii ce ii trimiteam eu nu ajungeau la copil am vrut sa trimit doar colete dar nu a vrut sa.le accepte..vreau sa îmi iau copilul langa mine. ..acum are 9ani iar tatăl merge la munca in Germania cu toate ca este bolnav…iar copilul ramane cu un frate de al tatălui care are grad ll de handicap…copilul nu este îngrijit. …nespalat. …nemamcat. ..needucat…ce pot sa fac?

 216. Buna ziua!
  Sunt tatal unei fetite de 5 ani, rezultata in urma unei relatii in concubinaj. Platesc pensie alimentara, in instanta de judecata
  s-a stabilit un program de vizitare al copilului (de comun acord) , doua weekend –uri pe luna. Insa, mama nu raspunde mereu la telefon, mereu gaseste scuze sa nu vina cu fetita, imi vorbeste urat (cred ca si fetei despre mine)si multe altele. Reusesc sa-mi vad fata la 2-3 luni (cu greu). Rog sa-mi spuneti ce este de facut in acest caz? Cui trebuie sa ma adresez?
  Multumesc!

 217. Buna ziua. Am o intrebare. Daca un copil incredintat tatalui la divorț poate veni sa locuiasca cu mama in alta tara pentru a si continua studiile in cazul cand tatal este de acord. Copilul este minor. Ce trebuie sa fac si ce acte am nevoie ?

 218. Si unde trebuie sa merg ? La un notar ? Sau la un avocat ? Tatal este de acord . Dar nu stim la cine sa mergem si ce trebuie facut

 219. am un baiat de 5 luni.recent mam despartit de mama lui pentru ca nu putem face o familie din cauza certurilor si vorbelor urate adresate de ea.copilul este speriat din cauza iei cand tipa si vb urat.tresare din orice.cum as putea sa iau copilul.mentionez k nu sunt casatorit cu ea.dar copilul il am pe numele meu. va rog sa ma ajutati.

 220. Buna ziua!Va rog sa mi dati niste sfaturi.Fratele meu a trait in concubinaj 9ani cu o femeie si au 2 copii. De curand s au despartit si fetele au ramas la ea.Ea zice sa I dea semnatura la notar sa ramana fetele la ea.Cum trebuie sa procedeze fratele meu?Daca semneaza ca lasa fetele in grija ei poate sa le mai vada? Sau ea poate sa le scoata din tara?

 221. Cu cine ramane copilul minor in cazul in care mama divortata si recasatorita moare? Cu tatal natural sau cu cel vitreg? Multumesc

 222. Buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.Sotul meu a murit si eu am o fetita de sapte ani si un băiat de 17 ani stau cu soacra deci nu am casa mea.Cumnata mea ma amenință ca îmi va lua fetita ea fiindcă eu nu lucrez dar fetita are pensie de urmas de 900 lei as vrea sa va rog sa îmi răspundeți pentru a ma putea linisti se poate sa îmi ea fetita ea sau protectia copilului?fiindcă nu lucrez si trăim din pensie si alocații?dar vreau sa va spun ca fetita este ingrijita si are tot ce ii trebuie.va multumesc

 223. Am o mare rugăminte va rog să mă ajutați cu un sfat. An un băiat de 2 ani si e in grja bunicilor din partea tatălui îmi doresc enorm ca și copilașul meu să crească lângă mine dar ei nu vor sa mil de-a. Ce trebuie făcut în această situație?

 224. Buna ziua! Sunt mama unei fetite de 1 an jumate, am 17 ani si nu mai sunt cu tatal fetitei. Am stat cu el 2 ani jumate. Dupa ce am nascut nu ne mai intelegeam si a dat in mine. Eu mi-am luat fetita si am plecat la bunica acasa. El cat timp am stat la ai mei nu prea venea sa vada fata pentru ca deja avea o alta relatie si nici financiar nu ma ajuta, mama lui imi mai aducea o data la o luna strictul necesar. Dupa cateva luni el fiind plecat in strainatate mama lui m.a convins sa stau la ea chiar daca nu mai sunt cu el sa aiba fata aproape dansa. Dar acum imi spune sa plec si ca imi opreste fata ca ea nu ma mai tine pe bani ei. Tatal fetei s.a mutat cu concubina si vede fata si la 2 luni. Intrebarea mea este daca plec poate sa imi opreasca fata fiind pe numele tatalui dar el nu mai locuieste ?!

 225. Buna seara, m-am separat de tatal copilui inainte sa-l nasc, divortul finalizandu-se cand avea copilul 3 luni. Motivul divortului a fost o femeie care ulterior s-a si casatorit cu el, in prezent avand 2 copii cu ea. In urma divortului instanta ia dat dreptul sa vada copilul la domiciliul mamei 2 ore de doua ori pe sapt, insa in 4 ani jumate nu a venit decat o singura data cand a facut copilul 2 ani. In acest timp a platit pensia de intretinere. Acum si-a amintit ca are copil, vrea sa-l vada dar nu conform hotararii judecatoresti, vrea sa scot copilul in parc…stiind ce fel de om este, as vrea sa vina sa-l vada acasa nu prin parc. M-a amenintat ca ma da in judecata sa schimbe programul de vizita si a zis ca nu mai plateste pensie. Intrebarea mea este daca instanta ii va da voie sa-l ia fara prezenta mea, pentru ca imi va traumatiza copilul dat fiind ca copilul nu-l cunoaste. Va multumesc!

 226. Bună seara…am fost în concubinaj cu o femeie timp de 11 ani din care a rezultat o fetiță…este recunoscuta,îmi poarta numele și adresa mea iar mama ei veniră după 9 luni în care a plecat în Anglia mi-a luat fata și nu-mi mai da voie s-o vad…menționez ca sa dus și ma scos din indemnizație creștere copil..fără a fi vrun proces sau ceva…practic îmi interzice să-mi iau și să-mi vad fata. Are acest drept? Fără vrun proces sau hotărâre judecătorească?

 227. Buna ziua,sunt căsătorită si am un băiețel de 10 ani ; daca as iesi cu el du tara cu acordul tatalui si n.as vrea sa ma mai întorc ar rezulta o ilegalitate,?Plecând aa lucrez acolo mulțumesc.

 228. buna as avea si eu o intrebare daca copilul este pe numele meu iar eu nu mai vreau sa stau cu tatal copilului precizez ca nu suntem casatoriti acesta poate sa imi ia copilul

 229. buna as avea si eu o intrebare daca copilul este pe numele meu iar eu nu mai vreau sa stau cu tatal copilului precizez ca nu suntem casatoriti acesta poate sa imi ia copilul va multumesc

 230. Buna ziua .Ma numesc Mihaela si am o nelamurile cu procesul de divort.El ma dat in judecata pentru pensia alimentara a obtinut pensia alimentara prin hotarare judecatoreasa apoi am bagat hotararea de divort ,dar de noua luni de zile nu mi – am vazut fata (15ani) ca nu sa finalizat divortul ce conditi trebuie sa indeplinesc sa imi vad fata .Sunt mama si mi se pare normal sa imi vad copilu dar el imi pune tot felu de conditi imi spune sa ma duc la politie sa declar precum ca o iau la mine in vacanta e normal .In drumatima cat de cat sa stiu si eu ce am de facut .Va rog mult va multumesc mult astept un raspuns

  • In primul rand procesul se desfasoara pentru interesul copilului. Copilul are dreptul sa aiba si vizita mamei dar si a tatalui. Trebuie sa vad de fapt situatia de fapt la dvs. Cu stima av drd Cuculis 0722298011

 231. Buna ziua
  Sunt separata de sotul meu de 4 ani. El a plecat de acasa insa mi.a lasat.o pe mama lui pe cap. Ea nu are casa insa imi tot spune ca sta in casa fiului ei , casa fiind a mea si a fiului ei. Face mizerie intentionat si nu contribuie cu nimic in casa. Am un copil minor , o fata de 13 ani si o fata cu handicap mental in varsta de 22ani. El nu trimite bani decat din cand in cand pe motiv ca are popriri. Face imprumuturi la banci pe care nu le plateste. Casa noastra este ipotecata la ANL unde doar eu platesc ratele pe numele meu desi si el este proprietar. Colaboram pe plan administrativ procuri pasaport etc insa nu pe plan financiar.
  Ce drepturi are soacra mea in casa dc nu sunt divortata de fiul ei ?
  Am sanse sa castig custodia fetei mele ?
  Multumesc

 232. SUNT MATUSA UNEI MINORE PE CARE DORESC SA O CRESC DEOARECE A RAMAS FARA PARINTI,PENTRU ACEASTA AM DESCHIS PROCEDURA DE TUTELA .INSA O ALTA RUDA DE ACELASI GRAD CU MINE ,CARE NU ARE CETATENIE ROMANA , ” DORESTE ” ACEASTA TUTELA. ACEASTA PERSOANA ARE O RECLAMATIE DE INDUCERE A ORGANELOR DE CERCETARE ,RECLAMATIE CARE A DUS LA DESCHIDEREA UNUI DOSAR PENAL. AVAND IN VEDERE CA ACEST DOSAR ESTE INCA IN CERCETARE LA SECTIA DE POLITIE ,POT SA AVERTIZEZ INSTANTA DE TUTELA DE EXISTENTA ACESTUIA SI DE FAPTUL CA ESTE POSIBIL SA FIE AMENDAT PENAL( SA CUM MI SA ADUS LA CUNOSTIINTA DE CATRE ORGANUL DE CERCETARE) ?

 233. Bună ziua sant căsătorit de puți timp și am o fetita de 4 luni care sa născut în italia dat fiind faptul ca eu cu nevasta locuim aici avănd eu aici si locul de munca ,au aparut neînțelegeri intre noi și nevasta a luat fetița și a plecat în România fără ca sa ma anunțe de fapt despre aceasta decizie cand miam dat seama ca de fapt ia a plecat am făcut plângere la autoritățile italiene și acuma nu știu ce se va întâmpla cu fetita dat fiind faptul ca ea a ajuns în România cu fetita . Ce șanse am sa pot să-mi recuperez fetita în aceasta situație ca eu voiam sai ofer aici un viitor mai bun și o posibilitate de creștere mai buna??

 234. Buna ziua,

  Sunt casatorita de 4 ani si de 2 ani avem o fetita.
  Sotul castiga aproape triplu decat mine, eu avand un salariu peste mediu.
  Stam cu chirie in acest moment deoarece am vandut garsoniera ca sa ne mutam la 3 camere.
  Pentru ca mama lui este iesita la pensie, am mutat-o la noi ca sa aiba grija de minora.
  In conditiile in care as vrea sa raman in chirie inca o perioada ma intereseaza daca minora imi poate fi incredintata mie ca sa aiba domiciliu.

 235. Buna…sunt email de 3 ani in germania…eu copii si concubina….copii sunt pe numele meu…de un timp ea a fugit cu álul …Iar acum a plecat cu copii in Romania fara acordul meu…ce pot sa fac legal…van rog….Imi iubesc copii

 236. Buna ziua! fratele meu a avut o relatie de 2 ani,din care a rezultat o fetita care acum are 1 an si 1 luna.Mama fetitei a plecat cand ea avea 3 luni si jumatate,iar dupa o saptamana s-a intors inapoi.in luna iulie a plecat iar fara fata(a ramas cu fratele meu si cu parintii nostri).ea a incercat sa se impace,dar fratele meu nu mai vrea.vazand ca nu obtine impacarea a incercat sa se sinucida,a luat mai multe pastile.Fratele meu vrea sa obtina custodia fetitei,pe care o iubeste enorm,dar acelasi lucru il vrea si.Fetita nu sta cu ea,Nepotica mea plange cand ramanecu mama ei.exista sanse ca fratele meu sa obtina custodia fetitei?

 237. Spunetimi va rag am sase ca copilul sa ramina cu mine?eu am 17 ani in decembrie trebuie sa implinesc 18 si am un baietel de un an,cu tatal baieatului locuim impreuna dar nu suntem inscrisi dar baeatul e in familia lui.el ma bate cu copilul nu prea sta bea ,si a fost sudit si a stat inchis.

 238. Buna.Eu am plecat la muncă în Franța am făcut acest sacrificiu pentru familie .am fost de Crăciun 2014 in Romania ca sa stau cu familia aveam și o fetiță de 4 ani totul bine și frumos sa terminat vacanta și am plecat înapoi în Franța intre timp au ieșit certuri cu nevasta că o înșel .in martie 2014a plecat din casa si-a luat haine poze covoare etc și a cerut divorțul cu motivul că o înșel .divorțul sa stabilit ca custodia copilului să fie comuna cu o pensie alimentara de 312 Ron după vreo 5 luni de la divorț nu a mai răspuns la telefon și nu mi-am văzut fica de 1 an și 3 luni acum vreau sa o trimit in judecata. Am sunați de pe mai multe numere și când aude vocea mea închide Dar nu știu cum să procedez si cu ce motiv nu vreau decât să am și eu un pic de timp cu copilul meu (mulțumesc anticipat)

 239. Buna seara,sunt intr-o relatie de 10 ani(necasatoriti) in urma caruia avem 2 copii impreuna.El este f gelos si vreau sa plec impreuna cu copiii in romania.el nu este de acord,va rog frumos sa imi spuneti ce treb sa fac sau care sunt drepturile mele si ale lui.Copii sau nascuti aic in spania dar au cetatenie romana cu certificat si pasapot roman iar noi parintiii tot romani.Astept raspunsul dumneavoastra

 240. Buna ziua ma numesc ilies ioan coamin si am 17 ani fac 18 ani in februarie 20 2018. Am si eu o intrebare eu am o fetita de o luna jumate . Mentionez fosta mea iubita sau cum i se zice am stat timp de 2 ani si in acei doi ani am facut o fetita ea fosta:are 19 ani si nu vrea sa sa ne intelegem in privinta cu fetita nu vrea sa mio lase si la mine ea nu e de acord sa ramana fetita si la mine cate o zi doua pe luna nu am cerut mai mult si desi o ajut i dau bani trimit pachet cu penpers tot ce i trebuie .. e nu vrea sa cadem la un inteles sa steie fetita si cu mine ce pot face in legatura cu asta desi financiar vorbind langa mine nu iar lipsi nimic nici o data. In schimb la mamasa acasa mai are inca 7 frati si au doua camere cum pot sa fac sa a-mi iau fetita de acolo va rog frumos sa a-mi raspundeti daca e vreo posibilitate.multumes mult.

 241. Buna seara,va rog mult sa ma ajutati si sa ma lamuriti
  Sunt surdo.mut si fost mea sotie la fel, suntem impreuna de 4 ani si casatoriti de 1 an jumatate.
  Acum suntem in proces.
  Impreuna avem o fetita in varsta de 1 an si 3 luni care in prezent este la mine si o ingrijesc impreuna cu parintii mei, sotia mea a parasit domiciliu conjugal si fetita, plecand la alt barbat,mentionez ca am mai multe poze cu ei doi si o conversatie, ea sa intors de la acest individ dupa aproximativ o saptamana,acasa la mama ei,iar eu in acest timp am inaintat actele de divort ea acum vrea copilul cu orice pret,este a 2.a oara cand pleaca la alt barbat,prima data am iertat.o deoarece mi.a jurat ca nu se va mai intampla. Nu are servici si nici nu a lucrat niciodata, eu lucrez de 5 ani cu contract de munca.
  In 3 luni de cand este departe de noi nu a veniti niciodata sa isi vada copilul
  Sa facut ancheta sociala la mine acasa unde sa constatat ca fetita are toate conditiile materiale si morale foarte bune.
  Va rog mult sa ma lamuriti este posibil ca fetita sa ramana la ea in conditiile in care ea ne-a parasit desi acum numai recunoaste si vrea copilul cu orice pret este posibil ca instanta sa i.l incredinteze ei.? Nu are servici si alte venituri in afara de indemizatie.
  Aceste probe pe care le am se vor lua in considerare.? Am oare sanse sa castig custodia copilului? Multumesc.!

 242. Buna ziua. Va rog daca ma puteti ajuta cu o informatie: am un copil in varsta de 8 ani si detin custodie comunca cu tatal copilului. Urmeaza sa ma recasatoresc, viitorul sot fiind stabilit in Irlanda unde dorim sa ne mutam si noi, insa, tatal copilului refuza sa dea procura pentru scoaterea copilului din tara, in nenumarate randuri refuzand (vacante, excursii, etc). Ce putem face in aceasta situatie mai ales ca vrem sa ne mutam in Irlanda dupa casatorie.
  Mentionez ca tatal copilului lucreeaza in Spania , deci nu este in tara.

  Cu stima.

 243. domnul avocat adrian asvria o informatie de la dumnevoastra anul 2014 am avut un proces cu 5 minori care mama afost obligata prin lege pentru abandon de familie dansa afost obligata prin lege sa plateasca pensie alimentara la cei 5 copii minori an anul 2015 -2016-2017 hotararile sant definitive an anul 2017 luna aprilie ziua 25 mam platit un eczecutor pentru a mile pune an eczecutare si an luna 13 -07 isa dat dreptul sa redeschida alt proces tot cu aceasi minori poate sa ami amipedice eczecutorul? va rog sa mi raspundeti .multumesc mult?

 244. Buna, sunt o fata de 19 ani si sunt insarcinata. De cand am aflat ca o sa am un bebe sunt foarte fericita. Sunt casatorita cu un baiat de 24 de ani dar el a ales sa plece de langa mine dupa ce m-a si batut fiind insarcinata. Acum mă tot ameninta ca dupa ce o sa nasc imi ia copilul. Poate sa faca asa ceva? De divortat nu vrea pana ce nasc . Asa o zis ca e mai usor pentru el sa il ia pe bebe. Va rog din inima sa imi spuneti ce poate face sa-u ce as putea sa fac eu.

 245. Bună seara!
  Vă rog din suflet să mă sfatuiţi, să mă ajutați.
  Fiul meu a trăit în concubinaj 5 ani, iar din această relație s-a născut o fetiță (2 ani jumătate). Locuind și lucrând în Anglia, fetiţa a fost născută acolo. Mama fetiței nu lucra, dar nici nu acorda timp
  îngrijirii acesteia,fapt care a dus la ruperea relatiei. În timp ce se făcuseră demersuri pentru ca fetiţa să nu fie scoasă din Anglia, dar nefinalizate, mama a fugit în România cu fetița,ignorând atașamentul fetiţei de tatăl ei. În ţară a introdus acţiune pentru pensie de intreţinere, dosar al cărui termen nu s-a fixat încă.
  La venirea în ţară, fiul meu găsind fetiţa la bunicii materni, nu cu mama ei,in niște condiții mizere, a luat fetiţa cu acordul mamei, dar nu a dus-o după vacanță mamei, aceasta cerând ordonanța de urgență.
  Prin aceasta,s-a hotărât domiciliul fetiţei, la mama,motivând că a fost ruptă din mediul familial, dar ignorând că aceasta nu are pe cine lăsa cu fetiţa cât timp lucrează,iar ancheta socială s-a făcut la o adresă unde locuiește doar mama, nu și fetița.
  În situația în care, tatăl
  nu este o fire violentă, nu a agresat niciodată nici pe mamă, dar nici fetiţa, nu dorește foloase financiare, ci doar să-și crească fetiţa frumos, având domiciliul la el, ce trebuie făcut, și ce șanse sunt?
  Avem multe de spus, dar și multe probe vizavi de atitudinea mamei, ce nu au fost folosite în instanță, sfatuiţi fiind de d-l avocat.
  Aștept răspunsul dumneavoastră.
  Mulțumesc frumos!

 246. Buna ziua,

  Sunt divortat si am un baiat in varsta de 7 ani.
  Divortul a fost facut la notar, pe cale amiabila, copilul fiind in custodie comuna
  Intre timp, fosta sotie are o noua relatie, ceea ce o face sa nu aiba grija de copil ( nu ii face manacare, nu ii spala hainele, nu il duce la scoala etc, fiind mai mereu plecata..plecand de langa copil cu zilele.

  Mentionez ca eu merg cu copilul la scoala, am grija de el dupa cursuri, ii fac curatenie, manacare .etc

  As dori sa stiu ce sanse am sa obtin custodia copilului, avand in vedere cele scrise mai sus

  Va multumesc
  As vrea sa stiu

 247. Buna seara sunt casatorita de 16 ani am o fetita de 8 vreau sa divortez de sotul meu dar de cate Ori vb de aceasta tema imi spune k o SA mi Ia copilul ,stie k slabiciunea mea este fetita ,dar eu nu mai pot continua aceasta casatorie pt ca…el SA culcat cu Sora mea ce pot face SA ramana fata la mine ,astept raspuns va multumesc

 248. Bună ziua am si eu o problemă am o fetita de 3 anișori in momentul in care am nascut eram minora am trecut copilul pe numele tatălui nu am fost căsătoriți in urma cu ceva timp ne-am despartit specific ca el consuma droguri si nu aducea nici un venit in casa eu mergeam inca la scoala si acest lucru ma ajutat droarece primeam o indemnizatie lunara…de cand suntem despărțiți el nu mi-a dat alocatia fetei nu mai vorbim de pensie alimentara sau alt ceva .acum de vreo 4 luni fata este in grija mamei mele deoarece eu sunt plecata in anglia la muncă am anuntat la primarie ca voi pleca am facut o cerere scrisa sa o las in grija mamei totul bine nu am avut si nici nu am probleme legate de asta ,am reusit sa iau legatura si cu tatal fetitei i-am spus ca in iunie as vrea sa o iau cu mine e de acord dar in schimb mia cerut sa il ajut cu o suma de bani pana in momentul acesta nu am acceptat el Imi zice ca imi va da tutela deoarece fetei ii e mai bine langa mine vreau sa stiu care ar fi demersurile pentru a o obține fata este foarte atasata de mine as vrea sa pot rezolva cat mai curând multumesc foarte mult!

 249. Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea de a ne lamuri in urmatoarea problema. Sotul fiicei mele a parasit domiciliul familiei in data de 12.03.2018 cu dorinta de a divorta si a precizat verbal ca il lasa pe fiul lor in varsta de 3 ani si 10 luni in grija mamei. Domiciliul familiei este in Bucuresti, mama lucreaza in Bucuresti, tatal lucreaza in Bucuresti si, deocamdata, sustine ca locuieste la parinti in Ploiesti.
  Fiica mea l-a chemat in repetate randuri sa vada pe copilul, in prezenta ei. Acum el doreste sa-l ia sa petreaca timp cu copilul, dar nu in prezenta mamei. Mentionez ca inca nu a depus actiunea de divort si a refuzat discutia referitoare la obligatía lui de a participa la intretinerea copilului. Nepotelul meu merge la gradinita si, pentru a preveni vreo situatie in care tatal ar putea veni sa-l ia, fara stirea si acordul mamei, fiica mea a depus la gradinita solicitarea ca tatal sa nu poata lua copilul. De la gradinita i s-a spus ca, in lipsa unei hotarari judecatoresti, mai mult de 5 min. nu pot refuza tatal sa ia copilul. Va rog sa ne lamuriti cum se poate rezolva aceasta situatie, pana la stabilirea custodiei, domiciliului copilului si programului de vizitare. Mentionez ca fiica mea nu poate avea incredere in spusele tatalui deoarece in aceasta perioada a mintit-o foarte mult si se teme ca ar putea lua copilul si sa-l duca la Ploiesti, sa-l lase in grija bunicilor de acolo si sa nu mai mearga la gradinita. Va multumesc foarte mult.

 250. Cum se poate ca o instanta sa dea copilul de doi ani,fetita fiind tatalui,neavand conditii si nici loc de munca,precizez ca eu lucrez in Germania ,iar fetita e la mama mea in Romania.Va multumesc mult

 251. Buna ziua
  Sunt in divort cu sotul meu
  Avem un baietel minor de 5 ani
  Are dreptul baietelul sa fie audiat in instanta?
  Care este varsta minima pt a putea fi audiat un copil minor