Pagube Provocate De Copacii Cazuti Pe Masini Sau Chiar Pe Imobile-Raspunderea Primariei Si Plata Despagubirii

MAȘINI AVARIATE DIN CAUZA COPACILOR DOBORÂȚI DE GHEAȚĂ. CUM NE RECUPERĂM DAUNELE?

Copacii doborâți de gheață au distrus sute de masini. Cum ar trebui săprocedăm, dacă ne aflăm într-o astfel de situație?

Sunt mai multe situatii – cei care au CASCO vor deschide dosar de dauna si astfel asiguratorul propriu se va ocupa de rezolvarea problemei. O alta situatie intalnita se refera la cei mai multi, care au doar asigurare RCA si astfel acestia nu-si pot recupera paguba la fel de simplu. Sa nu uitam nici de cei fara asigurare totusi care si ei au dreptul la despagubiri. In primul rand pentru a putea demara orice procedura de recuperare,. trebuie sa ne asiguram in primul rand ca avem dreptul la despagubire dar in acelasi timp si de la cine cerem despagubirea si poate cel mai important cum dovedim dauna.

Cum ne putem recupera banii plătiți pentru reparația mașinii ?

Banii se recupereaza de la cel ce se face vinovat de producerea pagubelor asupra autoturismului nostru.Astfel, in conditiile in care dorim recuperarea pagubelor, va trebui in primul rand sa ne asiguram ca detinem deovezi si putem face legatura de cauzalitate intre cauza si efect, sau pe scurt, intre copacul de pe masina noastra si cel ce se face vinovat. Dosarul trebuie sa contina pe de-o parte poze, eventual sa atasam daca avem si un clip video, foarte important procesul verbal din partea politiei prin care se constata incidentul si cel mai important, devizul din partea unui service autorizat pentru a ne putea justifica cererea de plata a daunei.

Cui ne adresăm pentru Pagube Provocate De Copacii cazuti?

Situatiile sunt impartite-Daca discutam despre un arbore ce a cazut peste autoturismul nostru sau de ce nu chiar peste o parte a imobilului nostru si el se afla pe proprietatea publica, atunci cu certitudine se va face vinovata primaria indiferent daca a existat cerere catre ADP de toaletare sau chiar de taiere totala a copacului. Daca discutam despre un arbore ce a provocat daune prin caderea sa din proprietatea privata, luam exemplul imprejurimile blocului si terenul aferent asociatiei de proprietari, atunci daca asociatia face dovada ca a anuntat autoritatile cu privire la toaletarea sau taierea copacului, tot primaria va fi de vina pentru daune, in schimb daca asociatia de proprietari nu va face dovada notificarii primariei atunci asociatia de proprietari va trebui sa despagubeasca dauna. Daca discutam despre masinile parcate pe domeniul public dar atentie, in loc nepermis atunci culpa este impartita si practic situatia se va transa in instanta.

https://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/despagubiri-accidente-auto-obligatiile-asiguratorului-si-cum-putem-sa-obtinem-daune-avocat-cuculis/

Pagube Provocate De Copacii ? În astfel de cazuri, avem nevoie de dovezi?

Da, dovezile sunt esentiale pentru a putea motiva cererea de despagubire si mai ales ca pot exista situatii in care arborii au fost degajati de pe masinile avariate de catre ADP si evident ca ADP nu s-a obosit sa faca poze cu daunele si copacul de pe masina,. As adauga si posibilitatea cooptarii unui martor in cazul in care exista.

Cât de complicat este să ne recuperăm banii de la Primărie?

Indiferent ca vorbim de primarie sa de o persoana privata/asociatie deproprietari, opinez ca procedura este aceeasi si toate incep prin notificarea vinvoatului, asta dupa ce il identificam. Daca in vreme de 30 de zile nu se primeste niciun raspuns, suntem mai mult decat indreptatiti sa mergem direct in instanta si sa solicitam atat plata de daune materiale dar si morale si evident si lipsa de folosinta a masinii.

https://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/cum-stabilim-valoarea-daunelor-morale-cazul-unui-accident-auto-daune-morale-acidente-avocat-cuculis/

Există cazuri în care Primăria ne poate refuza cererea de despăgubire, pentru Pagube Provocate De Copacii cazuti

Da, atunci cand am parcat in mod ilegal si am incalcat codul rutier, desiculpa ar fi cumva impartita sau atunci cand arobrele nu face parte din fondul public sau daca face parte din fondul privat s-a petrecut un caz de forta majora.

În cât timp ar trebui să primim un răspuns și ce facem dăcă nu-l primim?

Pagube Provocate De Copacii cazuti? ,prima data identificam vinovatul. ? – 30 de zile-instanta si sa nu uitam ca aici pot fi cerute inclusiv daune morale.

Av. Drd. Cuculis A

avocat@indrumari-juridice.eu

Sunteti intr-o asemenea situatie? Puteti trimite situatia dvs. juridica spre analiza unui avocat specializat in obtinerea de daune – aici.

7 comments to “Pagube Provocate De Copacii Cazuti Pe Masini Sau Chiar Pe Imobile-Raspunderea Primariei Si Plata Despagubirii”
  1. Bună ziua,

    Îmi spuneți, va rog, ce se întâmplă dacă am întrat cu mașina intr’un copac căzut pe suprafața carosabila, seara pe întuneric intr’un sat fără iluminat public pornit și în condiții de carosabil cu polei? Copacul foarte mare pe marginea drumului era uscat și ar fi trebuit sa fi fost tăiat de primărie. De-asemenea lipsa iluminatului public a îngreunat vizibilitatea și copacul a fost văzut în lumina farurilor foarte târziu. Carosabilul fiind și el alunecos nu ne’a ajutat deloc la frână pusa și asa destul e târziu. Mulțumesc

  2. Bună dimineața!Sunt în Austria și azi-noapte a căzut un copac pe masina mea ,menționez ca masina este înscrisă în România .Masina a fost parcata regulamentar și copacul a căzut de pe o proprietate privată, o firma care nu au copacii toaletati. A venit politia și a spus ca asigurarea plătește.si au plecat.Ma puteți ajuta cu un răspuns?Ce trebuie sa fac.Eu lucrez aici si am actele în regulă cu adresa peste strada unde am parcat.URGENT. vă sun eu dacă îmi dați un nr de telefon. MULȚUMESC

  3. Bună dimineața!Sunt în Austria și azi-noapte a căzut un copac pe masina mea ,menționez ca masina este înscrisă în România .Masina a fost parcata regulamentar și copacul a căzut de pe o proprietate privată, o firma care nu au copacii toaletati. A venit politia și a spus ca asigurarea plătește.si au plecat.Ma puteți ajuta cu un răspuns?Ce trebuie sa fac.Eu lucrez aici si am actele în regulă cu adresa peste strada unde am parcat.URGENT.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.