Executat Silit De Cec Bank Si Recuperator ,Debitorul Anuleaza Executarea

Executat Silit De Cec Bank , debitorul formuleaza contestatie la executare si anuleaza tot dosarul executional al executorului Terinte Florin.

Cazul Alexandrescu-Mihai Diana, din seria #DosarelePrindViata si povestea doamnei prin care a reusit cu ajutorul unei contestații la executare, sa prescrie sumele pe care recuperatorul de creante Kredyt Inkaso Investment RO SA i le solicita in mod ilegal.

Vedeti aici cum se formuleaza o contestatie la executare in mod corect.

Executat Silit De Cec apoi de recuperator – De unde deriva creante pe care Kredit Inkaso Investment RO SA a pus-o in executare silita in mod ilegal?

În fapt, între debitoare și creditoarea inițială, CEC Bank S.A., a fost încheiat Contractul de credit cu nr. RQ08062778234311/CL00410080669732,  din data de 27.06.2008,  pentru acordarea sumei de 45. 000 LEI, sumă ce trebuia să fie restituită pe parcursul a 10 ani.

Creditul a fost achitat astfel cum s-a stabilit contractual până în anul 2015, moment din care subsemnata a întâmpinat anumite dificultăți financiare și s-a aflat în imposibilitate obiectivă de a mai achita.

În această situație s-a ajuns și din pricina faptului că au fost inserate o serie de clauze abuzive de către creditoare, aspect ce a dus și mai mult la îngreunarea situației financiare a subsemnatei.

Cititi si :

Cum Cec Bank si-a format provizioane , a ales sa vanda de esenta creditul catre un recuperator de creante si anume Kredit Inkaso Investment RO SA care a inceput executarea silita impotriva debitoarei.

Executat Silit De Cec Bank si acest lucru il constata instanta prin respingerea lipsei calitatii procesuale pasive a CEC BANK.

Banca ar fi trebuit sa negocieze cu debitorul si nu sa arunce contractul pe mainile unei firme de recuperare a creantelor precum Kredit Inkaso Investment RO SA .

La finalul anului 2018, la mai mult de 3 ani de la ultima plată efectuată în cauză, creditoarea a înțeles să solicite începerea executării silite deși creanța era prescrisă.

Ulterior primirii documentelor de executare debitoarea a înțeles să depună contestație împotriva executării silite în termenul de15 zile prevăzut de Codul de procedură civilă.

Dosar fulger, imediat dupa ce am depus dosarul la instanta, am anulat executarea silita a Kredit Inkaso Investment RO SA si CEC Bank S.A.

Executat Silit in loc sa negocieze creanta cu debitorul.

Cazul Alexandrescu – Alaturi de doamna Alexandrescu , av. Madalin Penciu si av. Daniela Ciobanu – Impreuna cu doamana Alexandrescu chiar suntem o echipa si ma mandresc cu asta!

După doar un termen de judecată, instanța de fond a constatat incidența prescripției evidente semnalate prin contestație, urmând a admite contestația la executare și a dispune anularea procedurii execuționale prin Sentința pronunțată în data de 04.07.2019 de către Judecătoria Sectorului 2 București în cadrul Dosarului nr. 9578/300/2019.

Solutia instantei de judecata din dosarul 9578/300/2019 .

Ora estimata: 08:30
Complet: Amanari pronuntare Flucuş
Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Cec Bank SA. Admite contestaţia la executare.

Anulează executarea silită şi toate actele de executare silită efectuate în dosarul de executare 1516/2018 aflat pe rolul BEJ Terinte Florin Cătălin, precum şi Încheierea de încuviinţare a executării silite din data de 30.01.2019, pronunţată în dosarul 991/300/2019.

În temeiul dispoziţiilor art. 45 lit. f) din OUG 80/2013 la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, instanţa dispune restituirea către contestatoare a sumei de 1000 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru achitată prin chitanţa DF nr. 2942/30.05.2019 (f. 121). Obligă intimata Kredit Inkaso Investment RO SA la plata către contestatoare a sumei de 1000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu avocaţial, astfel cum a fost redus de către instanţă.

Executat Silit De Cec

Cititi si :

Astfel, în mod corect s-a constatat prescris dreptul creditoarei cesionare, Kredyt Inkaso Investments RO S.A., care a înțeles să rămână în pasivitate mai mult de trei ani, acțiune ce a dus la anularea întregii executări silite și a înscrisurilor emise de către executor.

Vizualizati si :

Am tot explicat in decursul timpului ca invocarea prescriptiei este un drept al celui executat silit dar si o arma in acelasi timp care poate paraliza orice stradanie a recuperatorului de creante, de a va executa silit in mod ilegal.

Spre exemplu in acest caz unde debitorul este Executat Silit De Cec Bank, daca nu ar fi facut demersuri in mod independent, ar fi fost bun de plata, desi executarea era ilegala.

Nu mi se pare just ca atunci cand vine vorba de persoane fizice ele trebuie sa se protezeje in mod individual iar cand vine vorba de persoane juridice, acestea sunt deja protejate de catre stat prin administratorii lor judiciari care pot sa constate FARA instanta prescriptia unor creante.

Executat Silit De Cec Bank si recuperatorul de creanta in mod abuziv – Cred ca acest aspect poate fi speculat si de catre debitori si invocat in cadrul contestatiilor la executare aspecte ce tin de neconstitutionalitatea invocarii prescriptiei doar de catre debitor si nu si de catre instanta din oficiu.

Astfel, intre persoanele fizice si juridice deja se creioneaza o discrepanta ce poate fi infranta DOAR prin eliminarea din lege a textului ce face referire la invocarea prescriptiei insa nu si din oficiu.

Pentru programari in cadrul SCA Cuculis&Asociatii folositi link-ul de aici.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.