Proprietarii De Domenii De Internet .RO Cu Clauze Abuzive In Contactele De Furnizare Servicii – Avocat Cuculis

Proprietarii De Domenii De Internet .RO Care In Mod Normal Si-au Cumparat Domeniile Pe Viata Si Fara Alte Taxe , Vor Plati Retroactiv o Taxa Anula De Mentenata – Opinia Noastra Argumentata, Este Ca Discutam De O Clauza Abuziva – Ce Vor Face Cei Afectati ? – Avocat Cuculis

Mesajul meu ar trebui sa ajunga la vazul celor 900000 de oameni ce vor fi afectati in viitorul apropiat de masurile abuzive luate de catre , stat. Se pare ca impactul clauzelor abuzive este unul ce ne uimeste pe zi ce se scurge! Desi de data asta nu discutam despre un contract bancar ci doar despre un contract cu un furnizor de servicii DE STAT, clauzele abuzive isi fac aparitia.

 

Practic, toti cei care si-au inregistrat un domeniu .ro pe internet, vor trebui sa achite aceasta taxa de mentenata, un soi de “comision de administrare” altfel risca sa isi piarda definitiv domeniul de internet.

 

Haideti sa vedem ce spune contractul de furnizare servicii –

Clauzele contractuale semnate cu INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN INFORMATICĂ – ICI BUCUREȘTI – . RO Cu Clauze Abuzive

[……….extras………….]

5. MODIFICARI ALE INTELEGERII (CONTRACTULUI). Sunteti de acord ca in perioada acestui (Intelegere) Contract noi putem:
(1) revizui termenii si conditiile acestui (Intelegere) Contract; si
    (2) schimba serviciile furnizate in cadrul acestui (Intelegere) Contract.
Orice revizuire sau schimbare va fi efectiva imediat dupa afisarea Intelegerii revizuite pe site-ul nostru de web, www.rotld.ro, sau la notificarea prin E-mail sau prin mesaj de posta obisnuita asa cum este specificat in sectiunea Note a acestei Intelegeri, Punctul 20. Sunteti de acord cu urmarirea periodica a site-ului nostru de web, www.rotld.ro, pentru a avea cunostinta de orice revizuire. Daca nu sunteti de acord cu orice revizuire a acestei Intelegeri, puteti inceta aceasta Intelegere in orice moment prin trimiterea unui E-mail sau a unui mesaj de posta obisnuita catre noi, asa cum este specificat in sectiunea Note a acestei Intelegeri, Punctul 20. Nota de incetare va fi efectiva dupa primirea si procesarea ei de catre noi. Sunteti de acord ca prin continuarea folosirii Serviciilor noastre in urma notei oricarei revizuiri a Intelegerii, va conformati revizuirilor sau schimbarilor din Intelegere. . RO Cu Clauze Abuzive de la furnizor –

Adrian Cuculis, avocat: “Nu este nici legal, nu este nici moral ca dupa o perioada atat de lunga de timp sa vii si sa aplici retroactiv pentru aproape 900.000 de oameni o taxa de mentenanta, desi in contractul initial pe care l-au semnat aceste persoane ce si-au inregistrat domeniile respective nu exista niciun fel de obligatie.”

http://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/cei-care-detin-domenii-de-internet-romanesti-vor-plati-taxe-incepand-cu-acest-an-cum-este-explicata-decizia.html

Introducerea tarifului de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile “.ro”

Introducerea tarifului de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile “.ro” va intra în aplicare începând cu
data de 01 Iulie 2017.

 

4. Pentru numele de domenii “.ro” înregistrate înainte de data de 01.07.2012, deținătorii dreptului de utilizare au obligația de a achita tariful de mentenanță anual în intervalul 01.07.2017-01.10.2017. Pentru domeniile “.ro” înregistrate în intervalul 01.07.2012 – 01.07.2017, tariful de mentenanță anual va fi achitat în momentul în care dreptul de utilizare a numelui de domeniu “.ro” este egal cu 5 ani de la data înregistrării.

Ce pot face cei care vor sa se opuna aplicarii retroactive a tarifului de mentenanta? Pot sa anuleze din contract, clauza ce le permite celor de la institut sa modifice clauzele contractuale initiale!

Baza legala este legea 193/2000: . RO Cu Clauze Abuzive

LISTA cuprinzand clauzele considerate ca fiind abuzive

(1) Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care:

a) dau dreptul comerciantului de a modifica unilateral clauzele contractului, fara a avea un motiv intemeiat care sa fie precizat in contract.

Probabil ca se vor forma aliante si grupuri mari de persoane fizice sau persoane juridice, ce vor actiona in judecata institutul , nu neaparat pentru taxa de mentenanta in sinea ei ca valoare, ci de principiul in sine de a nu plati ceva nemeritat.

La un simplu calcul , discutam de un profit de 8000.000 euro prin aplicarea retroactiva a acestei taxe! Domeniile . RO Cu Clauze Abuzive din pacate pentru ca aceste contracte nu au fost revizuite !

av. drd. Cuculis

Aveti un site inregistrat pe .ro ?  S-a infiintat o lista cu posibilii pagubiti prin aplicarea acestei masuri abuzive si urmeaza sa o centralizam! Formularul de mai jos ne ajuta sa facem asta!

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.