Daca Am O Poprire Pe Salariu Imi Pot Scoate Si Casa La Vanzare? Intrebare Din Cadrul Executarilor Silite – Avocat Cuculis

O Intrebare Ce A fost pusa de multe ori – daca am poprire pe salariu se vor atinge si de bunurile mele imobile?

Din pacate raspunsul este unul transant si nefavorabil pentru cei executati silit pentru sume de peste 10000 de lei, pot fi executati silit si pe bunurile imobile!

Intrebarea juridica la care cautam raspuns astazi, este urmatoare si provine din partea unui cititor al informatiilor noastre juridice, gasite de ani de zile pe site-ul nostru :

Bună ziua,ma numesc Alin și am un diferend cu banca ING, BANK din cauze obiective , nu am mai putut sa achit creditul cu rata de 700 lei,creditul este pe numele soției,dupa vreo 8 luni am fost sa plătesc și mi au spus ca creditul a fost trimis către executor.Ulterior i a venit soției poprire pe salariu de 1/3,avand salariu de 4500 lei.Azi ne a venit acasă o foaie cu executare silita!!!

Vreau sa va intreb:daca au făcut poprire pe salariu pot face și executare silita la casa,detinem o casa? suma executata este de 29000 lei. Pot scoate casa la licitație chiar și în condițiile în care au pus poprire?  Mi au dat termen de 1 zi sa plătesc toată suma! Va rog, lămuriți – ma!

Raspuns:

In principal vom incepe prin a stabili care sunt limitele de executare silita prin poprire!

(1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

Insa, in cazul in care urmarirea prin poprire nu poate satisface creanta creditorului, atunci acesta succesiv sau concomitent va dispune prin executor judecatoresc, inclusiv vanzarea imobilului dvs. in anumite conditii.

ATENTIE – Astfel in cazul titlurilor executorii privitoare la creanţe a căror valoare nu depăşeşte 10.000 lei, vânzarea bunurilor imobile ale debitorului poate fi făcută numai dacă acesta nu are alte bunuri urmăribile sau dacă are bunuri urmăribile, dar nu pot fi valorificate.

Astfel, intorcandu-se la inceputul cartii executarii silite, aceasta ne arata ca pot fi incepute executarile silite pentru recuperarea creantelor atat prin poprire cat si prin executare imobiliara.

av. drd. Cuculis

avocat@indrumari-juridice.eu

29 comments to “Daca Am O Poprire Pe Salariu Imi Pot Scoate Si Casa La Vanzare? Intrebare Din Cadrul Executarilor Silite – Avocat Cuculis”
 1. Buna seara Domnule avocat Cuculis,
  Intamplator am aflat de pe portalul instantelor de judecata
  ( interesandu/ma de termenul intr/o alta cauza pe care sotul meu o are la judecatorie) ca in luna aprilie 2016 s-a incuviintat executarea silita pentru un credit de nevoi personale luat cu buletinul ( doar pentru partea aferenta unui card salarii). Despre aceasta actiune a executorului judecatoresc noi nu am fost instiintati nici inainte nici dupa incuviintare! In plus, aflam acum ca creditorul nu mai este nici AMRO, nici RBS, nici Unicredit, nici IFN UNICREDIT ci…. DDM INVEST XX AG (???) iar cerera de incuviintare a executarii a fost formulata de executor la solicitarea SERRAGHIS LOAN MANAGEMENT LTD, PRIN MANDATAR ASSET PORTFOLIO SEVICING ROMANIA SRL .
  Prin urmare, va rog cu tot respectul, dati-mi o directie, un sfat.
  Va multumesc ,

 2. Buna ziua. Eu am doua executări: BRD- Kruk- Secapital. Un dosar pt 15000 lei, pt care am poprire si sechestru pe casa si altul de 8000 pt care am doar poprire. Au dreptul sa- mu puna sechestru pe casa si pt al doilea dosar?. Am depus contestație in cazul primului dosar, poimaine am primul termen, si am contestație depusă si pt al doilea dosar.
  Avocata mea m- a sfătuit sa merg la executor , sa încerc sa fac o înțelegere de plata cu acesta pt al doilea credit, pt a evita al doilea sechestru.
  Mi se pare ca nu-i cum trebuie.
  Aștept sfatul dvs.
  Cu respect
  Corina Ivanescu

 3. Am sechestru pe casa ptsuma de 16000 leii și urmează a doua licitație. Am platit prin poprire 1800lei și am depus cauțiune de 1300 lei. Ce suma trebuie sa depun sa opresc licitația? Se poate face asta? Să-ți spus că au voie și poprire și sechestru la sume de peste 10000 lei. Pot opri licitația depunând o suma de bani pentru a diminua creditul sub 10000 lei?

 4. Buna ziua! Datoria depaseste cu mult 10000 de lei,dar de 1 an de zile mi se opreste 1/2 din salariu. Daca am o garsoniera jumatate ,jumatate cu fratele meu care este handicapat poate sa vanda acea garsoniera,desi platesc in continuare 1/2 din salariu?
  Cu multumiri!

 5. Buna ziua!Sunt coplatitor la un credit ipotecar luat de sotul meu de care intre timp am divortat.Am primit o notificare de restante la plata de aproape 3 ani .Presupun ca urmeaza executarea silita a terenului ipotecat si pentru suma nerecuperata de banca voi fi buna de plata.Daca in acest moment pana la sosirea executarii fac o vanzare de imobil proprietate personala catre sora mea , banca ma poate ataca in instanta si sa anuleze aceasta vanzare?

  Multumesc

  • Practic poate fi facuta vinzarea dar trebuie verificat daca cartea funciara a terenului are ipoteca de gradul 1 mai pe romaneste daca exista blocaj pe cartea funciara nu puteti vinde . Pentru ca garantia imobiliara poate fi scoasa decit de cel care a instituit garantia adica ipoteca de grad 1

  • Buna seara,am proprire pe salariu,vreau sa îmi cumpăr o mașină pe numele soției,ptr că eu nu pot din cauza proprii,vreau să știu va rog daca executorul judecătoresc poate lua mașina soției , mulțumesc!

 6. Buna ziua,
  Am poprire pe salariu atat eu cat si sotia,insa ieri am primit comunicare de la executor ca casa imi va fi scoasa la licitatie.
  Va multumesc.

 7. Daca este insituita o poprire pentru o suma de 11000 de lei si lunar este retrasa poprirea stabilita de la giranti , executorul mai poate face si executare pe bunuri in acelasi timp? Dansul tot spune de ridicarea popririi, dar se poate ridica poprirea la voia dansului si oricand si sa treaca la bunuri? Multumesc!

 8. Bună ziua dacă am proprire pe salariu am dat suma de 6000de lei și mai am de dat 2300 de lei poate sa mai facă executare silita am un apartament cu o camera cu soțul meu. Mulțumesc

 9. Bună ziua dacă am proprire pe salariu am dat suma de 6000de lei și mai am de dat 2300 de lei poate sa mai facă executare silita am un apartament cu o camera cu soțul meu. Mulțumesc

 10. buna ziua am oprire pe salariu de 2 ani si acuma mai am de dat 5300 ron dar acuma mau instintat caci am si un sechestru pe masina se poate face si uns si alta cu cat am facut platile lunar.

 11. Buna ziua.Daca mi se face poprire pe salariu1/3 pt o datorie de 24000euro la EOS.Mai pot sa imi scoată iar casa la licitatie.Mentionez ca inainte sa imi faca poprire pe salariu au încercat să o vândă de vreo15ori fără succes..
  As vrea ca imobilul respectiv sa il vand fetei mele .Se poate legal face ceva?

 12. Buna ziua.Daca mi se face poprire pe salariu de cei de la EOS pt un credit de 24000euro in care am girat cu imobilul mai au dreptul să imi scoată imobilul la licitatie?mentionez ca au făcut din 2008 până acum vreo15licitatii fără succes.As vrea daca se poate legal sa i fac act de vanzare fetei pe acel imobil.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.