Pensie De Intretinere-Art. 499 Cod Civil – Chemarea In Judecata A Sotului Pentru Plata Pensiei De Intretinere-Avocat Cuculis

Pensie De Intretinere Minor Castigata La Judecatorie-Avocat CUCULIS

Sotul care nu are in grija minorul, are obligatia sa ii plateasca o pensie de intretinere minorului pana la varsta majoratului si ulterior pana la 25 de ani daca acesta urmeaza cursuri superioare-

Sotul nu plateste pensia de intretinere? Puteti sa il obligati in instanta la plata a 1/4 din venituri!

Vedeti decizia instantei mei jos-

DOSAR: 6620/299/2017

Nume Calitate parte
STEFAN IONELA – DOMICILIUL ALES LA C.AV. CUCULIS ŞI ASOCIATII Reclamant
STEFAN CONSTANTIN Pârât

 

Şedinţe

22.11.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: C 2 – FAMILIE S2
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamanta Ştefan Ionela împotriva pârâtului Ştefan Constantin.

Obligă pe pârât către reclamantă la plata unei pensii de întreţinere în cuantum lunar de 3560 lei, începând de la data introducerii acţiunii (28.02.2017) până la terminarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani.

Ia act că reclamanta nu a solicitat cheltuieli de judecată. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea privind calea de atac se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22 11 2017.
Document: Hotarâre  8902/2017  22.11.2017

 

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000695475&id_inst=299

 

Prevedere legala –

Art. 499 Cod Civil

Obligaţia de întreţinere

(1) Tatăl şi mama sunt obligaţi, în solidar, să dea întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învăţătura şi pregătirea sa profesională.

(2) Dacă minorul are un venit propriu care nu este îndestulător, părinţii au obligaţia de a-i asigura condiţiile necesare pentru creşterea, educarea şi pregătirea sa profesională.

(3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

(4) În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalităţile executării, precum şi contribuţia fiecăruia dintre părinţi se stabilesc de instanţa de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.

6 comments to “Pensie De Intretinere-Art. 499 Cod Civil – Chemarea In Judecata A Sotului Pentru Plata Pensiei De Intretinere-Avocat Cuculis”
  1. Bună ziua, din câte știu se poate cere pensie alimentară și în situația în care părinții nu sunt divorțați, cum se procedează în acest caz? Mulțumesc frumos!

  2. Buna, ziua pensia alimentara se primeste pentru luna in curs sau pt luna trcuta? Am împlinit 25 de ani luna in octombrie, in noiembrie voi mai primi pensie alimentara?

  3. Buna ziua,
    Sunt platitor de pensie intretinere copil major aflat la studii. Din luna august am intrat in pensie, si am modificat unilateral cuantumul pensieie de intretinere la nivelul de 1/4 din valoarea pensiei mele, cuantum mai mic decat atunci când eram angajat. Reclamanta, dupa ce a absovit o facultate, s-a inscris la master la o alta facultate, iar in prezent a fost acceptata la o facultate din Marea Britanie. In aceste conditii, sunt chemat in judecata pentru ai plati o suma care sa-i acopere noile nevoi. Eventualele mele economii pot fi executate silit cu titlu de obligaţie de întreţinere, in afara venitului din pensie. Eu stiu ca in stabilirea cuantumului întreținerii se are în mod exclusiv în vedere câștigul din muncă al părintelui ce acordă întreținerea.

  4. Buna ziua. Daca sunt detinatorul unei firme , va trebui sa platesc penzie alimentara in functie de venitul firmei ? Va multumesc !

  5. buna ziua –am nepot la studii facultate in UE are 22 ani tatal nu mai plateste pensie din 1 martie 2016 dast am cerere scrisa de copil adresata judecatorilor iasi in 2016 si o alta cerere facuta din nou in 2018—eu ca bunica il reprezint cu procura trimisa de la ambasada Angliei si de aproape 5 ani ma lupt cu trbunal iasi si judecatoria iasi ma trimit de la un sediul laaltul fara vreo rezolvare—-problema e ca eu nu am intrerupt niciodata procesele cu aceste institutii–ei nu imi iau in calcul prima cerere facuta de nepot in perioada cand a venit acasa cererea cea din 2016 ci ei imi iau in calcul cererea di decembrie 2018 si de atunci il pun pe tata sa plateasca pensia si noi nu suntem de acord si acum au trecut aproape 5 ani -vor sa pierd acest proces ca am mai patiat asa ceva acum 6-7 ani si a trebui sa iau din nou procesele am ff multe dosare si chemari in judecata la iasi chiar si acum sunt amanatadin nou in martie 2021 —ma numesc iasilcovschi ana din bacau si am peste 70 ani ff bolnava –lupt pt nepotul meu zaharia a gabriel de 20 ani si nu stiu ce putere are tatal zaharia eduard din iasi soseaua nicolina nr 24 bl,949 et,8 ap,28 iasiin sedinta nr 5238/4,5 2015 se reducere cuantumul pensiei deoarece tatal arata ca mai are un copil si am fost de acord –dar cei de la tribunal mi-a redus complet pensia si eu de la 1 martie 2016 conform ultimului cumpon nr2299.din 28 ,3 20216 nu am primit nimic tatal se muta mereu cu munca din institutii tot altele el este inginer proiectant la drumuri si poduri iasi —eu ne maqi primind nimic din pensie am revenit cu o alta cerere facuta de nepot si tribunalu pe aceasta mi-a luatt-o in considerare obligand pe zaharia eduard sa plateasca pensie din 3 aprilie 2018 ceea ce azi 27 dec 2020 el nu a platit nici o pensie sentinta e 10581/245/2019iar comunicarea hotarare civila e nr,12191.245.2019——de aceea va rog sa ma ajuta-ti si sa imi spune-ti de ce prima cerere a nepotului din 2016 in care cere pensia in continuare NU ESTE LUATA IN CONSIDERARE SI ESTE LUATA IN CONSIDERARE A 2 A CERERE FACUTA IN 2018 TOATE ACESTEA SUNT LA DOSAR NR 34382/245/2018–MENTIONEZ CA EU AM TRIMIS TOATE ACTELE CERUTE DAR SI CELE DOUA CERERI UNA IN 2016 SI ATA IN 2018 COPII FACUTE DE NEPOT—va rog dnul avocat ADRIAN CUCULIS SA MA AJUTATI CUM E COREC CA CEI DE LA TRIBUNALUL IASI MA AMANA DIN 2016 DE FIECARE INVOCAND CATE CEVA DESI AM CERUT INSISTENT SA NU MAI AMANE PROCESUL—————–Va multumesc

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.