Pensie De Intretinere-Art. 499 Cod Civil – Chemarea In Judecata A Sotului Pentru Plata Pensiei De Intretinere-Avocat Cuculis

Pensie De Intretinere Minor Castigata La Judecatorie-Avocat CUCULIS

Sotul care nu are in grija minorul, are obligatia sa ii plateasca o pensie de intretinere minorului pana la varsta majoratului si ulterior pana la 25 de ani daca acesta urmeaza cursuri superioare-

Sotul nu plateste pensia de intretinere? Puteti sa il obligati in instanta la plata a 1/4 din venituri!

Vedeti decizia instantei mei jos-

DOSAR: 6620/299/2017

Nume Calitate parte
STEFAN IONELA – DOMICILIUL ALES LA C.AV. CUCULIS ŞI ASOCIATII Reclamant
STEFAN CONSTANTIN Pârât

 

Şedinţe

22.11.2017
Ora estimata: 08:30
Complet: C 2 – FAMILIE S2
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamanta Ştefan Ionela împotriva pârâtului Ştefan Constantin.

Obligă pe pârât către reclamantă la plata unei pensii de întreţinere în cuantum lunar de 3560 lei, începând de la data introducerii acţiunii (28.02.2017) până la terminarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani.

Ia act că reclamanta nu a solicitat cheltuieli de judecată. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea privind calea de atac se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22 11 2017.
Document: Hotarâre  8902/2017  22.11.2017

 

http://portal.just.ro/299/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000695475&id_inst=299

 

Prevedere legala –

Art. 499 Cod Civil

Obligaţia de întreţinere

(1) Tatăl şi mama sunt obligaţi, în solidar, să dea întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învăţătura şi pregătirea sa profesională.

(2) Dacă minorul are un venit propriu care nu este îndestulător, părinţii au obligaţia de a-i asigura condiţiile necesare pentru creşterea, educarea şi pregătirea sa profesională.

(3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.

(4) În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalităţile executării, precum şi contribuţia fiecăruia dintre părinţi se stabilesc de instanţa de tutelă pe baza raportului de anchetă psihosocială.

5 comments to “Pensie De Intretinere-Art. 499 Cod Civil – Chemarea In Judecata A Sotului Pentru Plata Pensiei De Intretinere-Avocat Cuculis”
  1. Bună ziua, din câte știu se poate cere pensie alimentară și în situația în care părinții nu sunt divorțați, cum se procedează în acest caz? Mulțumesc frumos!

  2. Buna, ziua pensia alimentara se primeste pentru luna in curs sau pt luna trcuta? Am împlinit 25 de ani luna in octombrie, in noiembrie voi mai primi pensie alimentara?

  3. Buna ziua,
    Sunt platitor de pensie intretinere copil major aflat la studii. Din luna august am intrat in pensie, si am modificat unilateral cuantumul pensieie de intretinere la nivelul de 1/4 din valoarea pensiei mele, cuantum mai mic decat atunci când eram angajat. Reclamanta, dupa ce a absovit o facultate, s-a inscris la master la o alta facultate, iar in prezent a fost acceptata la o facultate din Marea Britanie. In aceste conditii, sunt chemat in judecata pentru ai plati o suma care sa-i acopere noile nevoi. Eventualele mele economii pot fi executate silit cu titlu de obligaţie de întreţinere, in afara venitului din pensie. Eu stiu ca in stabilirea cuantumului întreținerii se are în mod exclusiv în vedere câștigul din muncă al părintelui ce acordă întreținerea.

  4. Buna ziua. Daca sunt detinatorul unei firme , va trebui sa platesc penzie alimentara in functie de venitul firmei ? Va multumesc !

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.