ING Bank Pierde Procesul Pe Clauze Abuzive Si Executare Silita-Avocat Cuculis

Clauze Abuzive – ING Bank-  Banca Ce Se Lauda Pana De Curand Ca Nu A Pierdut Niciodata Procese Pe Clauze Abuzive Are Parte De O Surpriza- Judecatoria Mangalia Constata Existenta Clauzelor Abuzive In Contractul De Credit ING Si Anuleaza Partial Si Executarea Silita – Avocat Cuculis

ING Bank Pierde Procesul Pe Clauze Abuzive si in urma anularii clauzelor abuzive din contract, se anuleaza si executrea silita pe calea contestatiei la executare silita.

Afirmatia de mai sus apartine unui reprezentant al bancii ING in timp ce doamna Ungureanu, ii explica faptul ca urmeaza sa ii cheme in judecata.

ING Bank Pierde Procesul Pe Clauze Abuzive

Se pare ca la putin timp si-au inghitit vorbele referitoare la lipsa clauzelor abuzive din contractele incheiate cu ING si instanta de judecata a dat solutia de mai jos.

Sigur, in raport de alte banci care au facut o creditare frauduloasa pentru populatie, ING Bank nu a facut parte din capul de lista insa nici afirmatia “nu am pierdit niciodata un proces pe clauze abuzive” si “nu aveti nicio sansa” nu se circumscriu in ipoteza avuta in vedere de catre instanta ce a pronuntat hotararea de mai jos –

Decizia este clara, anuleaza executarea silita a bancii ING BANK, ca urmare a constatarii ca abuzive a clauzelor folosite in contract, insa hotararea inca nu a fost comunicata pana acum, asa ca nu va pot prezenta decat solutia de pe portal-

UNGUREANU MARIANA CU DOM. ALES LA CUCULIS ŞI ASOCIAŢIIReclamant
UNGUREANU PETRU CU DOM. ALES LA CUCULIS ŞI ASOCIAŢIIReclamant
ING BANK N.V.AMSTERDAM, SUCURSALA BUCUREŞTIPârât

Admite în parte contestaţia formulată de contestatorii Ungureanu Mariana şi Ungureanu Petru în contradictoriu cu intimata ING Bank NV Amsterdam.

Constată caracterul abuziv şi dispune nulitatea absolută a următoarelor clauze din contractul de credit ipotecar euro clasic cu nr. 123508/12.01.2007: – Clauza referitoare la comisionul de comisionul de acordare credit, de 1% din suma creditului, prevăzut în punctul 2 – Condiţii speciale din contractul de credit.

Îndreaptă actele de executare emise în dosarul de executare nr. 688/2016 aflat pe rolul BEJ Sarkis Ionica în sensul că dispune recalcularea debitului neachitat, urmărit în temeiul titlului executoriu- contractul de credit ipotecar euro clasic cu nr. 123508/12.01.2007, în sensul eliminării din cuantumul acestuia a sumelor aferente clauzelor contractuale declarate abuzive şi anulate prin prezenta. Dispune recalcularea cheltuielile de executare în funcţie de valoarea debitului neachitat, recalculat potrivit dispoziţiilor prezentei hotărâri.

Respinge celelalte pretenţii ale reclamanţilor – contestatori referitoare la anularea actelor de executare silită, ca neîntemeiate. Dispune comunicarea prezentei hotărâri inclusiv către executorul judecatoresc, după rămânerea definitivă a prezentei. În baza art. 451 alin. 2 C.pr.civ., reduce onorariul avocaţial în cuantum de 8136,36 lei pretins de intimat cu titlu de cheltuieli de judecată, la suma de 4000 lei. În baza art. 453 alin. 2 C.pr.civ., faţă de soluţia de admitere în parte a contestaţiei la executare, dispune compensarea cheltuielilor de judecată, reprezentând onorariu avocaţial. În baza art. 45 alin. 1 lit. f şi alin. 2 din OUG 80/2013, dispune restituirea către contestatori a sumei de 500 lei din taxa de timbru în valoare de 1000lei, achitată potrivit chitanţei seria 60482.

ING Bank Pierde Procesul Pe Clauze Abuzive si implicit pe contestatie la executarea silita, asta dupa ce debitorul, pus in executare silita de catre Ing Bank, solicita instantei sa se constate ca este executat silit in mod ilegal si cere instantei anularea actelor de exectutare.

Vedeti ce se intampla daca nu sunteti anuntati de executarea silita de catre executor.

Practica punerii in executare silita a contractelor de credit pline de clauze abuzive, nu a incetat nici in 2020.

Daca ar fi sa facem o comparatie, s-a modificat, s-a cizelat insa cel care are de pierdut este tot debitorul.

Ing BANK in plina pandemie in 2020 anuntase ca modifica spre exemplu comisioanele bancare, ceea ce in mod normal era ILEGAL, fiindca nu poti modifica comisioanele si spezele bancare, fara acordul celui catre care prestezi serviciile bancare, adica consumatorul final.

Av. Drd. Cuculis Adrian

3 comments to “ING Bank Pierde Procesul Pe Clauze Abuzive Si Executare Silita-Avocat Cuculis”
  1. Am si eu un contract de credit ipotecar cu ei din 2007, modificat in 2009, prin ipoteca suplimentara… 🙁 Speram sa gasiti mai multe in contractele lor.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume si email)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.