Grup De 28 De Persoane Castiga Procesul Colectiv Cu Raiffeisen Pe Clauze Abuzive – Avocat Cuculis

Premiera Colectiva Impotriva Raiffeisen Bank -Banca Pierde 428.643,00 lei  + Dobanda Legala Doar Din Comisioanele Abuzive –  Victorie pentru un grup de 28 de persoane  ce au contestat la instanta, comisionul de acordare, comisionul de administrare si dobanda contractuala! Tribunalul Bucuresti protagonistul sentintei – avocat Cuculis

Raiffeisen Bank a pierdut un litigiu pe clauze abuzive actiunea noastra a fost astfel admisa in integralitatea ei, fara niciun capat de cerere respins!

Vedem sentinta si apoi ne uitam ce exact a admis instanta si ce clauze au fost atacate!

Dosar Tribunalul Bucuresti 47120/3/2015

Ora estimata: 08:30
Complet: C1-Fond
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare in judecata. Constata caracterul abuziv si nulitatea absoluta a clauzelor referitoarea la comisionul de procesare si comisionul de administrare, precum si la posibilitatea bancii de a modifica rata dobanzii in functie de evolutia pietei financiare sau de politica de credite a bancii. Dispune restituirea sumelor percepute cu titlu de comision de procesare si comision de administrare precum si obligarea bancii la plata dobanzii legale de la data încasarii păna la restituirea efectiva. Cu apel in 30 de zile de la comunicare. Apelul se va depune la Tribunalul Bucuresti Sectia a VI-a Civila. Pronuntata in sedinta publica, azi, 07.11.2016
Document: Hotarâre    07.11.2016

http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000678932&id_inst=3

Ce clauze au fost contestate?

Referitor la clauza regasita la punctul 4.3 contract initial “ Incepand cu al doilea an de creditare, rata dobanzii curente devine revizuibila, Banca putand modifica valoarea acesteia in functie de evolutia pietei financiare sau de politica de credite a Bancii”

Art. 6.1“Pentru procesarea cererii de credit, Imprumutatul datoreaza Bancii un comision de procesare de 1,5% (in functie de contractul de credit) calculate prin aplicarea procentului la valoarea creditului mentionata la art. 1.1 lit. a. Comisionul se va plati integral, la data creditului.”
Art. 6.3 “Pentru monitorizarea de catre Banca a utilizarii/rambursarii creditului, precum si a indeplinirii oricaror alte obligatii asumate de acesta in baza contractului de credit, Imprumutatul datoreaza lunar Bancii un comision de administrare de 0,2%  (in functie de contractul de credit) ce se calculeaza prin aplicarea procentului la soldul creditului. Suma de plata rezultata urmeaza a fi achitata la data scadentei fiecarei rate lunare.

Suma totala la care s-au ridicat comisioanele incasate de catre Raiffeisen doar cu privire la comisioanele de acordare(procesare)  si administrare(monitorizare) se ridica la 428.643,00 lei.

Decizia nu este definitiva si probabil va fi atacata de catre cei de la Raiffeisen moment la care va ramane definitiva la Curtea de Apel.

Ce se intampla cu dobanda creditului?

Toti cei care au castigat anularea clauzei de dobanda vor putea solicita restiutirea sumelor de bani in excedent si vor putea obtine intr-un final o marja de calcul in contractul de credit!

ATENTIE – Toate sumele restituite vor avea si dobanda legala!

Av. drd Cuculis Adrian

avocat@indrumari-juridice.eu

Clauze Abuzive? Eliminarea lor se face in instanta! Formular!

Inscrierea In Procesele Individuale Si Colective Ce Vizeaza Formularul Pentru Denominarea La Cursul de la data acordarii creditului cat si eliminarea clauzelor abuzive din contracte, de tip, adeziune alaturi de recalcularea dobanzii creditului. Informatii generale procese colective banci.

3 comments to “Grup De 28 De Persoane Castiga Procesul Colectiv Cu Raiffeisen Pe Clauze Abuzive – Avocat Cuculis”
  1. Greșit. În baza vechiului cod se restituie integral sumele încasate cu titlu de dobãndā. Doar în baza art. 1255 Nc civ. clauzele abuzive pot fi înlocuite cu dobânda de referințā a BNR.

Lasa un comentariu si un avocat raspunde (Completati cu nume, email si telefon)

Adresa ta de email si telefonul nu vor fi publicate. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.